Städade igår, mördbultad idag

Vi hade nått så fruktansvärt stökigt i vårt kök att jag bara var tvungen att städa igår. Man såg varken bordsskivan eller bänkskivorna under all post och kartonger och jag vet inte vad. Blev då mycket som Fredrik fick elda upp iaf. Men efter att ha hållit på hela dagen med massor av sammandragningar som saktade in mig så blev resultatet rätt så bra iaf. Fick fram juldukarna och julstjärnorna men orkade inte gräva fram några julgardiner än. Ska göra det i veckan.




Känner mig så duktig =) Min fina julduk som jag fått av min mor. Inte så fint att ha genomskinlig vaxduk men det är som bra att ha då man har småbarn. Slipper tvätta dukar varje dag.



Nu kan man ju faktist se kylskåp och bänk. Mina nya dukar från indiska passade perfekt på sina nya platser och är samma färg som stora duken (också från indiska)



Blev en del grejer kvar på den här bänken då jag var klar men det är en klar förbättring från innan. Då såg man inte ens bänkskivan för allt rat. Ska rensa lite till =) Är saker som ska ut i "lill huset" som vi säger.  



Filtdekorationen jag köpte på rusta blev fin i fönstret. Rensade bort en massa saker ur fönstren men det är nog bara jag som lägger märke till det. Har ganska många saker har jag fått höra =)  Hittade några skålar i ett skåp somjag glömt bort. De blir bra till glöggen sen (att ha mandel och russin i menar jag)



Andra fönstret. "Duken" blev så bra. Rensade en massa här också. 



Fick upp en julstjärna i fönstret också. Nu är det bara gardinbyte kvar. Undrar vilka gardiner jag ska ta?? Hum...



Körde 3 eller 4 diskmaskiner igår och då såg det ut så här efter det. Då kan ni ju fatta hur mycket disk det var. Diskbänken blir alltid kvar till sist hemma hos oss men jag har börjat röja upp idag, kör maskinen som en galning har till och med handdiskat lite men mina händer mår inge bra så jag får ge mig med det. Hoppas på att få rent idag men vi ska på byn snart så det är tveksamt. Ska få det rent under veckan iaf.







Jag och Milton bakade pepparkakor igår också då allt var rent. Milton ville bara baka med munnen (äta degen) men det går bra för mig med. Köpte en färdig deg till Fredriks stora förfäran (tycker att jag var jätteonödig) men sannolikheten att jag bakar om jag måste göra degen själv är minimal.  Blev inte så många pepparkakor men det räckte för oss. Man blir less fort. Det ska gå fort att baka och laga mat. Inget jag tycker om att göra. Fick bjuda mina hantverkare på pepparkakor och the igårkväll iaf. Pappa var här och målade i Miltons nya rum... Det går framåt. =)



Så här såg man ut efter städ och bak. Tog ut mig en aning för mycket men nu vill jag ha ut bebis. Är less!!! Är skittrött, städningen av köket tog hela dagen men fint blev det. Är bara lite bortplock kvar. Det som är framme är julsaker och sånna grejer. Ska skicka ut Fredrik och hämta julsakerna så kan jag pyssla på med det i veckan. Fast Fredrik tror att bebis ska komma imorgon, vilket h*n inte lär göra.

Pysslade lite i början på veckan.

Mina fina tidskrifthållare.



Köpte ju tidsskrifthållare på ikea. Så här såg de ut före. TRÅKIGA!!!





Och så här såg de ut efter. Att de blev snygga med mina fina tapeter. Tog mina favorittapeter. Tror att jag ska tapetsera alla de andra tidskrifthållarna vi har också. De såg så tråkiga ut i bokhyllan när jag ställt in dessa.



Fina ramarna som ska in i Miltons nya rum. Har skrivit ut bilder från internet och ramat in dem och så har jag tagit olika kort på Milton så de är färdiga att sätta upp när rummet är klart.



Jag ock Milton julpysslade lite idag men han är inte det lättaste att pyssla med. Vill inte göra som jag vill. Kottarna jag plockade ute på gården blev fina till ljusen. Milton skällde på mig för att jag tagit in kottar i huset. Det får man inte göra. Jag har ju sagt ifrån då han vill göra det.  Äpplena från rusta.



Köpte ett räkna ner ljus för ett par år sen men har aldrig använt det. Nu kom det till användning



Närbild på mina kottar och äpplena jag köpte på rusta.

Försökte ta julkort på Milton idag



Min lilla nisse ville inte vara med på några julkort. Så fort jag tog på honom luvan så såg han ut så här med krokodiltårar som rann ner för kinderna.  Synd om han. Undrar hur det kommer att gå på torsdag då de ska tomtenissa på dagis???



Fick en bild på honom tillslut då han inte storgrinade, mutade med majskrokar, då brukar det gå bra. Han fick gå och lägga sig sedan, han var så trött. Ska på skyltsöndan om en stund. Det är ju första advent. Ska försöka få upp de andra stjärnorna i fönstren idag. Måste leta åt julgardinerna också.

Grattis Therese och Tommy

STORT grattis till Therese och Tommy som fick en liten tjej förra veckan. Det verkar bara bli tjejer i år men det var ju många pojkar för 2 år sedan. Nu har de några att flörta med =)

 

Korten har jag hittat på Helenes favoriter.

Var ju till Sundsvall i lördags...

Måste ju visa upp vad jag handlade i Sundsvall i lördags. Blev en hel del. Vi fick precis igen bagageluckan då vi var klara och då hade vi grejer överallt, jag satt ju inte så bra på vägen hem kan jag säga. Vi åkte runt 8 på morgonen och kom hem 8 på kvällen så det blev en heldag.

Jag hade bestämt mig för att köpa det jag ville ha och det gjorde jag också. Det blev ju en del onödigt men det var riktigt kul. Handlade för 1850 kr på Ikea men för 400 kronor av dem så handlade jag till min kompis Annika.



Annika passade på att beställa lite varor med mig då vi liks skulle ner. Antilop barnstol, och Spöka nattlampor. De är så söta. Har dem själv också. Väldigt bra nattlampor.

Jag hade då en lång lista med grejer som jag skulle köpa men jag missade en hel del på listan men köpte saker osm jag inte tänkt också. Köpte mycket till Miltons nya rum


Jag och Milton valde ut den här sänglampan till hans nya rum tillsammans. Han var så glad och hade surrat om lampan i flera dagar. Kostade 69 kronor. Den blir nog jättebra i det rummet som förhoppningsvis snart är klart.



Det blev nya ramar i olika storlekar till Miltons rum, satt på måndan och skrev ut lite bilder och kort och satte in i dem. Ska bli kul att se hur Milton reagerar på dem sen. Han har inte fått se dem än. 29 kr för 2 st av de små och 29 kr styck för A4 storlek.

Även vårt vardagsrum fick sig lite nya saker.



Nya gardiner, Sarita, köptes till vardagsrummet. 79 kr per fönster är inte farligt.


Det blev även 3 nya turkosa dukar till vardagsrummet. De blev jättesnygga där inne. Till och med Milton sa det. Han såg att vi köpt nya dukar, jag är imponerad. 


2 nya Forsåslampor blev det också, en till kontoret och en till Fredriks sängbord. Tänkte att jag kunde ha dem som sänglampor sen om jag får en ny säng någon gång men den blev så jäkla bra på skrivbordet att jag nog köper en till sen. Forsås 199 kr styck.  

Tidsskriftsamlare kan man aldrig ha för många av heller. Tyckte att det var dax att ordna till alla mina inredningstidningar som ligger överallt. Men helvita var så tråkigt så jag tapetserade dem. Bilder kommer senare. 15 kr / 5st. Jag köpte 10 st.  



Det blev även en ny kontorsstol till mitt pysselrum. Snygg turkos =) Snillen heter den.169 kr.



Köpte vispskålar, 3 för 39 kr. Bra med lock till.

Bilderna från Ikea.

Var förstås tvungen att gå in i "tråkiga" affärer också. Sprang in på Byggmax det första vi gjorde för att få det bortgjort. Var tvungen att köpa lite golvtäckpapp och färg till Miltons rum och lite penslar och sådant. Sedan blev det ilfart till Biltema där jag skulle inhandla väggkontakter, uttag och sånna saker. Riktigt tråkigt är det att handla sånt.
Det enda som är bra med Biltema är att de har leksaker och lite "vanliga" saker så jag köpte lite fler lok och vagnar till Miltons tågbana, han blev överlycklig. =)

I Sundsvall så ligger Biltema precis bredvid Rusta så vi var ju tvungna att springa in där också.
Jag skulle bara ha några prydnadsäpplen där men det blev en hel del saker till. 



Filtdekoration som jag ska klippa till i lagom längd och ha som juldukar i fönstren i köket. 19,90 kr för 2 meter.





Hittade dekorationsäpplena som jag var ute efter men jag vill ha lite större också. Letar vidare. 5,90 kr/ knippet.



Väldigt onödigt men det blir nog fint. Fin röd diskborste och juliga disktrasor att pynta i köket med. Måste synas att det är jul. Diskborsten 9,90 kr/st, disktrasorna 3 för 9,90 kr. 



Köpte pepparkaksformar också. 5 för 25 kr.




Den här tvålen luktar så himla gott och så är de snygga att titta på. 14,90 kr/st. 




En ny äggskärare blev det också eftersom jag råkat ha sönder den gamla. Den funkar fint =) . 29,90 kr. 




Köpte en helröd löpare också till hallen. Letade en röd trasmatta på Ikea till hallen också men hittade ingen men nu såg jag på rustas hemsida att de hade ju snygga mattor där också. 





Jag vet inte varför men jag kan inte gå in på Rusta utan att köpa maskindiskmedel. Knäppt. 

Var självklart till Indiska igen. Jag och syster tog 3 rundor runt i affären innan vi kände att vi kanske måste fortsätta gå om vi skulle hinna med något annat. Jag skulle kunna bo där. Älskar det. Är lite avundsjuk på vad Elin hittade. Hon köpte så snygga saker. Jag köpte i allafall dricksglas, 8 stycken, 4 lila och 4 turkosa handgjorda glas. De är så snygga. Ska bli kul att få duka upp fint till jul med dem =) 

Kommer inte riktigt ihåg vad jag handlade mer, men jag slår vad om att det var fler saker. Ska klura lite tills nästa gång jag skriver. 

Var och gjorde av med lite pengar idag med =( Köpte en födelsedagspresent till Fredrik mormor och en tomtedräkt till Milton. Det är ju julfirande på dagis nästa vecka å då ska de vara småtomtar. Han blir nog jättesöt. Fick fotografierna i förrgår som vi tog uppe på försmalingshemmet. Vår son är så söt. =) 

Nu ska jag gå och försöka plocka bort lite saker. Har inte plockat bort efter shoppingen så det är saker överallt. Har lagt dem i trappen nu så att det bara är att ta nånting på väg upp.

Ska upp och sätta igång tvättmaskinen. Tvättade vår badrumsmatta igår och när jag öppnade maskinen såg det ut som om jag mördat någon och sedan försökt tvätta kroppen i maskinen. Det var röd lila färg överallt och Milton hade lag en handduk i maskinen som jag missat så den är nu mörklila. Blev riktigt snygg faktist. Nu vet jag ju till nästa gång att den färgar av sig uta helsike, maskinen gick inte att bli ren så den är lite lilarandig =) 

Ha det så bra.  


 

Vecka 36+4

Orkar inte skriva något idag. Är helt slut, kunde knappt ta mig upp ur sängen imorse men jag var tvungen för jag var ensam hemma med Milton och Dixie och jag skulle skjutsa Milton på dagis. Tack och lov fick han vara kvar längre på dagis idag så Fredrik kunde hämta honom när han slutade jobba så då fick jag bara åka hem och vila lite vilket var jätteskönt. Har sånna problem med höften och höger ben. Orkar inte riktigt hänga med då jag går. halvsläpas vilket är väldigt smärtsamt.

Hittade det här stycket från gravid.se så jag klistrade in det istället för att skriva mer.

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72 timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

 
 
 
 
 
 Du är i vecka 36
www.gravid.se

Nytt från Victoria S Griffin

www.owllightstudios.com. Var tvungen att läsa väldigt noga alla bestämmelserna som finns för denna sida men jag såg till slut att man fick lägga upp 7 bilder från hennes hemsida utan att göra något olagligt så länge man inte var en kommersiell sida och man bara la ut dem för att man tycker om dem.

Älskar denna tjejs tavlor. Hon heter Victoria S Griffin och är ju så grymt duktig. Tror inte att hon säljer sina tavlor och det är ju väldigt synd. 

Jag måste ju erkänna att jag har skrivit ut några av hennes bilder och gjort tavlor av till sovrummet. Sorry Victoria men de är så underbara så jag kunde inte låta bli. Nu har hon äntligen ritat en massa nytt och lagt ut. Här kommer några av de bilderna.

Dark siren



Image copyright © Victoria S. Griffin


Dragonfly tamer 2



Image copyright © Victoria S. Griffin

Guardian of the deep



Image copyright © Victoria S. Griffin

Mistress of dragons



Image copyright © Victoria S. Griffin

Naida



Image copyright © Victoria S. Griffin

Titania in the springtime



Image copyright © Victoria S. Griffin

Wildflower



Image copyright © Victoria S. Griffin

Tycker ni om de här bilderna så gå in på http://www.myfairybaby.com/ där har de en massa liknande bilder. De gör även om fotografier.

Hittade en anna hemsida där som jag verkligen föll för. Där har en konstnär vid namn Amy Brown lagt ut sina bilder till försäljning.




     

Image copyright © Amy Brown

Söta lampor och andra grejer till barnrummet

Hittade de här grejerna för barnrummet på barntillåtet.



Otroligt söt elefantlampa. 599 kronor. Finns även som vägglampa.



Fisklampa, 599 kronor finns som taklampa också.



Girafflampa 599 kronor.

         

Fina bord. Allt från barntillåtet.

Dagarna går... tack och lov.

Du är på dag 254 av 280. (90,7%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 1 full dag (v36+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 19 dec 2008
Du har 26 dagar kvar till förlossning.

Vecka 37 - 22 nov - 28 nov 2008

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Miltons förlossning

Det är ju inte så konstigt att man tittar tillbaka på det som varit och helst inte förlossningar man varit med om helst nu då det bara är veckor (!?) kvar till min andra förlossning.



Gravid med Milton 2006-06-16

Milton skulle ha varit född i oktober precis som 6 andra barn i Junsele men nu blev det så att ingen av oktoberbarnen blev födda i oktober. De flesta hade bråttom ut men Milton, ja han tog det lugnt. Det beräknade förlossningsdatumet (14 oktober) kom och gick. Jag hade ju fått höra ända sedan i augusti att  jag var hur stor som helst och att "du ska ha när som helst va?? Du ser ut att spricka snart" så jag hade väl undermedvetet börjat lyssna på dem och trodde att det inte skulle gå över så länge, kanske till och med komma förtidigt, men så blev inte fallet. När den 14 oktober kom (beräknad förlossningsdag) så hade jag hunnit bli rejält less men jag väntade tålmodigt ändå. Vi fick åka in till Sollefteå bb på koll hela tiden och de dagar vi blev bokade för koll så lyckades vi lyckades träffa in de värsta snöovädersdagarna varje gång.

Det kunde vara hur fint väder som helst hela veckorna men de dagarna vi skulle åka till stan så bara vräkte det ner snö. 

Den 20 oktober så fick jag lite smått panik. Jag fick nämligen för mig att bebisen inte rört sig på hela dagen så vi fick åka in på en extra koll kl 9 på kvällen men allt visade sig vara bra. Den dagen kom det dock 70 cm snö under tiden vi var i stan så vi kom inte in på gården igen med bilen. Vi fick pulsa de 75 metrarna in till huset istället i mörkret. Då kändes det verkligen som om Milton ville ut men icke.  



Slutet av spetember början på oktober.

Den 30 oktober så åkte vi in på ännu en koll och snön vräkte ner som vanligt men nu så hade jag hunnit bli rejält less och deppad. Kändes som om vi aldrig skulle få någon bebis så jag vägrade åka hem igen. Jag sa till barnmorskorna att om de skickade hem mig igen så skulle jag ta och hoppa framför en bil på riks 90 och sätta igång förlossningen själv. Då blev det lite fart på dem och jag fick stanna kvar. Efter lite undersökningar så konstaterades det att min livmodertapp inte var mjuk och att den inte var redo än så jag fick en gele sprutad in i mig så att den skulle mjuka upp tappen. Denna gele gav då enorma menssmärtor som kom och gick hela dagen. Vid 10 på kvällen så fick jag en spruta i rumpan (med morfin) och en sömntablett och så blev jag föst i säng. Sov som en stock hela natten. Morgonen därpå, den 1 november, satte de ett dropp på mig med värkstimulerande vätska och så fick jag försöka gå så mycket som möjligt för att hjälpa till.... 



Less

Jag hade värkar hela dagen men inget hände. Ville inte öppna mig mer än 2 cm på hela dagen och man blev ju så less. barnmorskorna var och vred och vred på olika knappar och gjorde värkarna starkare och svagare vartannat. Men sådär vid 4 på kvällen så började jag öppna upp mig mer och vid 10 i 5 så var jag öppen hela 6 cm så de bestämde sig för att ta hinnorna för att skynda på lite. Och snabbt gick det. Så fort de tagit hinnorna så fick Milton för sig att han bara måste ut NU så jag öppnade mig de sista centimetrarna på 20 minuter. Barnmorskorna på bb var så bra och de vågade då säga till en på skarpen och få en fokuserad för 17:22 så föddes Milton med lite hjälp av barnmorskan Annika som lade sig på min mage och tryckte till. 

 

Vår lille ängel är född. Man kan ju inte vara lyckligare. Milton var överlycklig över sitt första mål mat var ett matvrak redan från början, jag ville bara sova. Mår inte så bra på bilden. är deckad av blodförlusten. 

Vad jag trodde så var allt över nu, Jag hade fått en skrynklig liten bebis upp på magen, vi var världens lyckligaste föräldrar och det gjorde inget att Milton såg ut som Golom ur sagan om ringen. Vi hade fått världens finaste pojke på 3920 gram och 53 cm men min förlossning ville inte sluta där. Jag blev bara tröttare och tröttare och ville bara sova. Barnmorskorna sprang runt som galningar och det var hur mycket folk som helst inne i rummet. De stampade in sprutor här och där och verkade bekymrade. Helt plötsligt så säger de att jag måste hoppas över till en annan säng för de måste köra mig ner till kirurg. Tydligen så hade Milton lite för bråttom ut och rev upp livmodertappen. Det blödde uta helsike och det ville inte sluta så det blev lite operation. Jag var så omtöcknad så ag han då aldrig oroa mig. Blev bara så åksjuk av att ligga på den där sängen och se alla lamporna i taket svicsha förbi så jag satte ju igång och kräktes som en galning. 

Väl nere på operation så var jag så glad över att bli sövd för då fick jag äntligen sova. Vaknade sedan mitt i natten och visste inte riktigt var jag var. Det var björnar fulla väggarna och först han jag bli riktigt rädd. Det visade sig att jag lågpå intensiven i deras barnrum. Utsövd kände jag mig iaf och jag hade slangar och pipande grejer kopplade till mig ur varje hål och öppning  som fanns. Hade även fått en hel del nya hål. Sov av och an den natten, Kunde ju inte riktigt vända mig så man sov ju inte bra. På morgonen fick jag hjälp till toaletten av personalen där jag sedan svimmade. Då fick jag inte kliva upp ur sängen mer. 

Låg i 2 dagar innan jag var pigg nog att kliva upp ur sängen själv. Fick 6 påsar blod och det piggade upp må jag säga. Fredrik och Milton hade ju hunnit bekanta sig en del så nu var ju jag sugen på att se på vår lille son lite medans Fredrik åkte hem till Junsele för att ta hand om hus och hund.  



Äntligen så fick jag komma till bb igen och träffa Milton.



Man var rätt så sängliggandes, droppställningen var besvärlig att kånka runt på.



Ni fattar varför vi kallade honom Harry va? Ser ut som en liten gubbe. Så söt.

Några dagar efter förlossningen så började jag få så jäkla ont mellan benen och jag trodde att jag höll på få något fel. Jag kunde inte sitta eller ligga så jag tillkallade sköterskan som hittade en operations tamponad inne i slidan. Inte skönt kan jag ju säga. Tydligen hade någon glömt den där inne under operation och jag anmälde detta men de kunde inte säga vem som gjort detta så inget hände. Nu är jag mest orolig över att jag ska få samma läkare igen, tyckte verkligen inte om honom. Alla andra på sollefteå sjukhus var hus bra och trevliga som helst.



Fick ligga kvar på bb i 7 dagar innan de vågade släppa hem mig. De kom in varje dag och ville prata om det som hänt och de berättade att jag hade förlorat över 2 liter blod under förlossningen och att mitt blodvärde var nere på 62 innan jag fick blodtransfusionen. Inte konstigt att man kände sig trött. 

Som sagt var så fick jag ju komma hem efter 7 dagar och visa upp vår guldklimp för världen. Han är världens finaste och jag kan inte fatta att det gått 2 år. Jag har varit osäker på det här med fler barn efter allt det här men nu känns det som om rätt beslut är taget. Milton får ett litet syskon att leka med och förhoppningsvis så går allt bra denna gång. Nu är bara frågan: När blir det??





Milton de första dagarna hemma. Allt gick bara bra, han sov hela tiden och åt som en häst. Längtar efter kickboxern jag har i magen så vi får gosa hela familjen Wiberg.

Fick ett omnämnande på Gulseles hemsida.

Alltid kul att få veta att det är folk som läser min blogg och att det uppskattas att man lägger upp bilder från byn. Fick ett önskemål på Gulseles hemsida om att lägga upp bilder från Gulsele varje vecka. Ska försöka komma ihåg det. Ska genast gå ut och ta lite kort på snön som vräker ner utanför fönstren. Blir så fint och vitt, man får riktiga julkänslor.

Skymning i Gulsele



Då det snöar så här så tror jag att det snart är dags för bebis att komma ut. Det året Milton föddes var det snöstorm varje gång vi skulle åka till Sollefteå på koll och den dag vi åkte in på bb. Vädrets makter kanske försöker säga något denna gång också???  



Närmaste grannen. De har just flyttat hit. Äntligen ser man lite ljus i fönstren på "vår" sida byn också.



Vy bort mot byn. Inte många hus man ser här inte. Riks 90 skymtas borta vid soptunnan.



Kort in mot gården taget från vår bro.
Snöar på ganska bra just nu. Hoppas att det kommer jättemycket (ja ni gissade rätt, det är INTE jag som skottar hemma) Bilen skulle behöva komma in i ett garage tror jag.



Man får ta tillvara på vad naturen har att erbjuda. Allt till kransen har jag plockat runt huset, skulle inte kunna bo i stan. Hur gör man kransen då??? Måste kanske sätta dit lite mer nypon?? Fåglarna tycker att det var ett bra ätarställe det där.



Var ut i kylan igår och plockade kottar som jag ska julpynta med. Jag hoppas på att de slår ut riktigt fint nu så att de blir stora och yviga. Tur vi har bra kotträd på gården.   

Jag har totalt gett upp det här med städning..

Jag har aldrig tyckt om att städa hemma men så stökigt som det är hemma just nu var det länge sedan det var. Helst vårt sovrum där jag brukar försöka plocka upp efter mig. Nu är det kaos där, helst sedan vi tog ut Miltons spjälsäng ur hans rum för då hamnade den inne i vårt sovrum istället. Kändes meningslöst att att bära ut sängen då vi snart får användning för den igen. Är ju inte länge kvar nu tills bebis kommer.



Så här fint är det sällan med sängen bäddad och allt. Överkast från Åhlens, kuddar från indiska och pläden från Ikea. Sängbordet har jag fått av en vän till familjen då jag hjälpte honom att flytta. Det får duga så länge. Måste sätta upp min Indiska väggbonad. Ser så naket ut på väggen...



Dammsugat och fint i både vårt rum och Miltons. Har inte satt upp några sänglampor på väggen förrän vi vet vad vi ska ha. Kändes synd på nya tapeten. Vill ju ha en ny säng och då kommer sänglamporna stå på huvudgaveln.



Vår fina fotölj som vi fått av grannarna Lasse och Lilian då de flyttade hit. Pläden från Jysk och kudden från Indiska.



Fina fotöljen igen. Den gröna kudden är en present som jag fått av min vän Marianne. Byrån är från loppis som jag målat om och tavlan har jag gjort själv. Lampan fick vi av Lasse och Lilian och fiskmobilen är från Indah import.



Kaoset!!! Så här såg det ut förra veckan då jag gick igenom alla bebiskläderna. Plockade fram alla lådor från kallskrubben och sorterade kläderna i rätt storlek. Spjälsängen är fylld med rentvättade kläder. Måste sluta göra så och plocka undan på en gång.



Ännu mer kartonger. Blev en liten hög med bebiskläder som gick till tvätten också. Har börjat packa bbväskan så jag måste ju ha med mig några första kläder till bebben.



Spjälsängen tar sån stor plats, mycket större än jag trodde att den skulle göra. Kartonger överallt. Bar iaf undan kartongerna samma dag (att några hamnade i hallen och inte kom längre är en annan historia) men resten av röran är då kvar.



KAOS!!!



Har sorterat kläderna och märkt upp kartongerna ordentligt med storlekarna så att man hittar lättare sen då man ska ha dem.


Milton hittade sig några kläder i lådorna iaf. Han vägrade ta av sig dem.



Är så glad för tröjan och mössan. Han var alldeles svettig. Fick muta honom av med kläderna 



Är påklädd och klar för dagis. Tröjan och mössan var ett måste. Fick inte ta av dem. Hade visat upp sig på dagis då han kom dit.



Gladskit =)



Nu har han fått på sig hela dressen. Såååå söt...

Efter att ha lagt upp de här bilderna så var jag tvungen att gå upp och plocka undan och dammsuga i sovrummet, pysselrummet och Miltons rum. Det kändes så skönt fast det var jobbigt. Skulle ha haft en bild av mig då jag låg på sidan på golvet och dammsugade. Svårt att komma åt under sängen. Hittade då mycket med leksaker där under. 

Har inte dammtorkat men det kommer så småningom. Kanske var det bra att ha en massa stökbilder att titta på. Då ser man hur det ser ut hemma på ett helt annat sätt än annars.
Ska ta mig i kragen nu och ta itu med resten av huset men det går så dåligt med Fredrik och Milton hemma. De följer efter mig hela tiden och drar ut saker som jag plockat undan. Jag blir bara irriterad och förbannad och då blir de också det för att de inte förstår varför jag blir förbannad. Nä, då är det bäst att de är borta och jag får dola på för mig själv.

Nu ska jag gå och läsa sagor för Milton. Vi har just badat så jag hoppas på att han blir trött snart och vill gå och vila, han sover så dåligt på nätterna nu då han är förkyld och det känner jag av med. Jag vaknade säkert 20 gånger inatt och vred och vände mig. Gav upp vid 3 och gick upp och såg tv ett tag.  

Längtar tills imorgon. Ska shoppa som en galning *skrattar*

Har varit en jobbig men rolig vecka.

Måndag

Var till Övik i måndags och trots att Fredrik följde så blev det rätt så jobbigt. Jag gick på stan medan Fredrik for med bilen på servicen så jag slapp då det iaf. Var på stan i ca 2 timmar och jag måste ha provat 700 bhar men jag hittar sällan någon bh i min storlek, då måste man gå på en underklädesaffär och där kostar de ca 600 kr styck och det är jag alldeles för snål för att betala. 
Hittade iaf 3 bhar på Lindex som jag slog till på. Skulle köpa amningsbhar men hittade bara 1 så jag köpte 2 vanliga också, det blev 800 kronor.

Var ju givetvis tvungen att shoppa lite roliga grejer också så jag vandrade iväg till Indiska där jag hittade 2 gigantiska thekoppar (som rymmer 7,5 dl var, jag har mätat) 49,90 kr/st.  Köpte även 3 dukar (15 kr/st) som passar ihop med duken jag fick av mor ifjol och en minigrytvante till Milton för 25 kr. Stod och dreglade över alla snygga gardiner, dukar, lampor och kuddar men blev så himla snål. Det skulle ha blivit över 700 kronor för 2 fönster om jag köpt gardinerna. Måste fundera lite på det.  



Min nya jumbokopp. Köpte 2 st. Har redan invigt dem med några koppar the. Blir perfekt temperatur i dem.



Minigrytvanten som Milton ska få i julklapp. Är så fin.

Hittade en fin leksaksaffär i Övik som jag var in och shoppade lite i också. Hittade hunden Patrik som jag letat så länge. Det är en röd liten gosedjurshund som är urgullig. Köpte den till bebis i julklapp så att h*n kan ha den som snuttis. Köpte även snuttefilten Patrik med skallra. 
Milton har en brun liten vovve som han inte kan sova utan. Bra att ha en liten sak som tröst.
 


Hunden Patrik



Snuttis Patrik

Tittade på julprydnader hela dagen men köpte inget. Kände mig rätt så duktig. Behöver nog inte så mycket julpynt. Har kommit på hur jag ska pynta i år. Brukar inte dra fram så mycket tomtar. Tycker inte att det är så fint så jag ska pynta med naturmaterial istället. Ska skicka ut Fredrik i skogen på kottjakt så att jag kan pynta med det =)   
Hoppas på att få fara på Rusta i helgen för där har de så mycket fint. Vill hitta låtsas äpplen. Hoppas även på att mamma och syrran är pigg på att fara på Indiska också. Kan inte få nog av den affären.

Hade så himla ont i halsen när vi kom hem från Övik. Det var nog för att det blåste där. Inte rolig stad det där. Blåser jämt. Hoppas att det inte blir värre.


Tisdag

Ultraljud

Var till Sollefteå sjukhus i tisdags på ett extra ultraljud. Det var så himla roligt att se bebis. Det var då full fart där inne. Fick reda på vad det är också men Fredrik har bestämt sig för att vi inte ska berätta för någon, att det är vår hemlis. Jag som har så svårt att behålla sån information för mig själv. =/ Jag har berättat för Milton iaf så ni får pressa honom ifall ni vill veta *skrattar*.





Bebis i vecka 18. Här syns hela bebisen med fot och allt.



Vecka 35+4
Fick en ny liten bild på krabaten. Den har då Wibergsnäsan iaf och så putar h*n med läpparna. Så sött =)
Det som syns på bilden är huvudet i profil, magen med navelsträng (syns som en bubbla) och ett knä.

Syns ganska stor skillnad på de olika bilderna

Den verkar då må gott där inne iaf. Bebis var ca 20 % större än "normalt" så det blir nog en stor bebis men jag ska bara fortsätta gå hos Annika och mäta, behövde inte fler ultraljud iaf. Det var ingen fara än så länge. Den hade gott om fostervatten också så läkaren var optimistisk.



Magen den 14 november. Vecka 34

Var på stan en sväng innan ultraljudet. Fredrik skulle fara på Timmerkörarna och surra om något jobb och jag hade då ingen lust att följa dit och sitta där och uggla så F släppte av mig på Kappahl. Där köpte jag 3 par byxor åt Milton och ett par nya (blommiga) långkalsonger åt Fredrik.
Hans har gått sönder och jag såg att han har börjat använda mitt underställ så det var bråttom att köpa nya kalsonger åt honom om jag vill ha kvar mina egna.  Han tyckte då att de var snygga =)



Fs nya långkalsonger. Snygga va?? =)



Miltons nya byxor. Bara vanliga mjukisar. Svårt att se då de är svarta.

Var på Jysk en sväng också. Köpte en liten Nalle Puh mugg åt Milton för 30 kr. Han blev superglad då han fick den. Stod och suktade efter lite nya plädar där inne på Jysk till vardagsrummet också. Jag har redan en pläd därifrån uppe i sovrummet men de är så sköna så jag funderade på att köpa ett par stycken till vardagsrummet också. Hittade så grymt snygga kuddar på Åhlens i Övik och jag tror att den pläden skulle passa jättebra tillsammans med dem. Ena var lila långhårig och den andra i lila sammet. SÅ snygga.. VILL HA!!!



Vill ha den turkosa och lila till vardagsrummet. Har den turkosa uppe i sovrummet också. Bild från Jysks hemsida. 



Hittade snygga saccosäckar på Jysk också som skulle vara snygga i Miltons nya rum.
 
När Fredrik var klar på timmerkörarna så gick vi tillsammans till leksaksaffären som finns i Sollefteå. Så mycket roligt de hade. Ville köpa hur mycket som helst men det slutade med att vi kom hem med en liten väska som innehöll en kaffepanna, 4 kaffekoppar, 4 fat, servetter och bestick. Alltihopa var gjort i plåt så jag kan tänka mig att Milton måste leka rätt så hårdhänt för att ha sönder den här servisen.



Förkylningen och halsontan verkar hålla i sig. Har börjat få ont i nacken. Milton är snorig och verkar inte pigg alls. 


Onsdag

Vaknade med värsta huvudvärken, stel nacken, hosta, ont i halsen och snörvlig näsa. Milton kom grinades på morgonen och var alldeles geggig i ögonen, självklart så har han åkt på både förkylning och ögoninflammation så nu får man gå och tvätta ur ögonen hela tiden på honom för att han ska se något. Fredrik är lika dålig han också men ingen av oss har iaf feber.

Var tvungen att fara in på byn i onsdags trots att jag bara ville gå och gräva ner mig. Mormor behövde skjuts till Harry för att lämna några brev och så ville Harry ha sin spark så vi åkte och hämtade den åt honom. Sedan skulle han självklart på byn också och utföra några ärenden så jag skjutsade honom. Efter att ha varit med mormor och handlat så hade nästan hela dagen gått åt. Var helt slut då jag kom hem. Pillade i mig lite alvedon och la mig på soffan med Milton och såg på tecknad film. Köpte några stycken åt honom på Ica. Blev en seg kväll. Låg framför tvn hela kvällen. Satt en stund framför datorn innan vi lade oss. Satt och kollade på olika hemsidor med förslag på namn till bebisen. Nu när vi vet vad det är så är det ju lite lättare att bestämma namn men jag och Fredrik är inte rikigt överens. Jag tror att jag vet vad jag vill ha. Har blivit kär i ett namn men Fredrik måste övertygas. Jag hinner nog ändra mig ett par gånger om.

Här kan man gå in för att söka efter namn, söka på namnbetydelser och ursprung. Väldigt roligt. Finns även en slumpgenerator som berättar vad ens barn ska heta utifrån ditt och din partners namn. 

http://www.svenskanamn.se/
http://www.scb.se/templates/Product____30895.asp
http://www.minbebis.com/


Torsdag

Har en riktig slummardag idag. Det är tshirt, fliströja, otvättat hår och mjukisbyxor som gäller. Vaknade upp och hade så jäkla ont i kroppen och halsen och tyckte synd om mig själv men det var mer synd om Milton så jag fick ta mig i kragen. Han vaknade 3 och fick inte upp ögonen pga allt var så jag var tvungen att kliva upp och tvätta av honom så att han såg något. Efter lite gos i sängen och mycket vatten så ville han gå och lägga sig i sin säng igen, det var skönt. Jag var helt slut. Klockan 6 vacknade han igen och var hungrig och han var såååå gullig så jag vara bara tvungen att kliva upp och göra frukost åt honom. Riktig goskille idag.

Vi lämnade F i sängen och gick ner bara vi 2 och gjorde mannagrynsgröt, sen gick vi upp igen och väckte F så att han skulle leka med Milton. Då passade jag på att lägga mig i sängen och sova lite till =)  Det var så skönt. Ploppade i mig lite alvedon då jag klev upp så att jag skulle bli lite mer normal och det funkade faktist. Nu är smärtan i kroppen tolerbar och halsontan överenskomlig. Hoppas att det håller i sig hela dagen. Milton har lagt sig en stund nu. Han skulle ligga i spjälsängen så jag lahonom där och han verkade tycka om det. Somnade på en gång. Ser så himla skönt ut. Försöker hålla mig inomhus idag. Det var nästan 20 minus ute imorse så det lockar inte att gå ut. Dixie är rätt så snabb ute då hon måste gå ut och kissa. Just nu så har hon krypit in under filten i tvrummet och ligger och myser. 

Ska ta och lägga mig framför tvn en stund och kolla ifall jag hittar något sebart. Skulle tippa på att det inte finns något men det skadar inte att kolla iaf.

   

Back from the bio.

Har varit på bion nu.. Den var faktist så roligt som jag hoppades att den skulle vara. Tyvärr så var det bara ungefär 10-15 modiga Junselebor som vågade sig till bion ikväll så man kan ju inte kalla det någon kassasuccé för Junsele biograf precis.

Är då glad att jag har sett den nu iaf och det var skönt att gå på dejt med gubben ; ) Har ingen unge hemma ikväll så nu vet jag ju inte riktigt vad man ska göra resten av kvällen.. är det något på tv måntro??? F blir väl sur om jag sitter vid datorn hela kvällen. Läste förresten syrrans blogg nu för ett tag sen och fick skratta lite... Hockeyfan nr 1 lr????

Har nästan inte suttit vid datorn något den senaste veckan. F tycker inte att man är social då. Han vill väl umgås men han somnar så fort vi sätter oss ner framför en film eller tv program. Han somnade iaf inte på bion den här gången. När vi var och såg Harry Potter filmerna och sagan om ringen så somnade han då....  fy på han..

Jag har fått mitt paket från Ellos nu iaf. Fredriks present, mina förvaringslådor och en badrumsmatta som mormor ska få i julklapp. Har inte fått räkningen än så det känns bra än så länge *skrattar*





Det är de här grejerna jag köpt på Ellos. Lådorna är till Miltons nya rum. Jag kan ju inte lägga ut Fredriks present här.. kan ju hända ibland att han läser min blogg.. vill inte förstöra överaskningen för han har nog verkligen ingen aning. =)
 
Ska ju till Övik imorrn. Har gjort iordning karta så att jag hittar till bilfirman, fört över shoppingpengar från sparkontot och klippt ut rabattkuponger och stoppat i börsen. Man kan ju spara några kronor =)

Ett stopp i Övik som bara är ett måste är Indiska. Ska kolla efter nya gardiner till vardagsrummet och efter dukar till köket som matchar stora duken som jag fick av mamma ifjol och så brukar de ju ha så mycket annat fint. Dukarna och gardinerna brukar ju vara lite dyra bara men det kanske är värt det???

Var in på Indiskas hemsida nu och kollade runt och hittade en massa fint. Kolla här:


Detta linne tycker jag verkligen om. Hoppas att jag kan ha det trots stormagen. Kanske ska köpa den och ha det till jul då jag inte har magen längre.



Fin tunika



Underbar klänning men jag skulle nog inte passa i den.



Fin jacka. Syrran kanske???

Ska kolla och eventuellt prova imorgon. Trots stormagen =)




Hittade bara en bild på gardiner på Indiskas hemsida men den var ju fin =)


Nyheter på Indiska.



Fin duk... VILL HA!!!



Bordstablett i spets




Bordslöpare... Skulle den passa hos mig???




Älskar julpynt. De har så fina julkulor på Indiska.. funderar på den med tofsarna (lila). Fina kakburkar också.



Snygga kakfat och godisskålar.





Vad fin denna godisskål skulle vara hemma hos oss.. Någon som vill köpa den åt mig??




Julpyntade hela nedervåningen i mitt huvud idag och de här kakfaten skulle passa jättebra hos oss i jul (och annars också såklart). Ska bli lite crazy med julpyntningen i år tror jag =) Iaf i vardagsrummet och köket.  


Snygga koppar och glas




Behöver nya STORA tekoppar. Den här såg bra it.




Snygga färger mina favvosar.. Undrar ifall de är stora koppar också??


  




Vilket fint fat. Vet inte ifall de säljer dem fortfarande men ville lägga ut en bild ändå.


Möbler



Att det är ett fint sängbord. Jag skulle faktist kunna tänka mig att ha ett sånt men 1295 kr per styck är lite för magstarkt för mig.
 


Fin pall, 595 kr.




Vill ha i vårt vardagsrum då jag gjort om.

Alla bilder kommer från indiskas hemsida.

Till vår hall



Denna tänker jag köpa till vår hall. Perfekt skulle den vara. Liten men har förvaring under locket. Indiska 2795 kr.


Har hittat en matchande spegel också från EM. Kostar "bara" 995 kr.



Och så skulle jag tapetsera hela hallen i Hanna Wernings underbara tapet. Finns att köpa på engelska tapetmagasinet.

Nä nu ska jag ta och göra en ritning över hur jag vill göra om hallen nere. Den är så trång och besvärlig. Jag har redan gjort en ritning för hand men jag ska prova i datorn också =)

Nu är jag tillbaka efter lite ritande.

Så här blev ritningarna före och efter. Blir så mycket bättre då man ritar för hand men det går så dåligt att visa upp dem då.. De får duga.

Före - så som det ser ut nu alltså.



Hallen sedd inifrån köket. Trångt!! Dörren till vänster leder in i pannrummet. Den vill jag tapetsera över. Den vita öppna dörren leder in i vardagsrummet.



Trappen upp. Sedd från köket. Vill måla furun vit. Garderoben till höger.



Garderoben. Man ser aldrig nånting där inne. Blir så man nästan bara kastar in kläderna där. Svårt att hänga fint.



Vägg som tar en massa plats. Tyvärr så kan man inte riva den ändå upp till taket men man kan lämna en liten bit uppe där. Skulle bli luftigare iaf. Min fina vas som jag fått av Emmy. Använder den till paraplyer och skohorn. Spegeln från Ikea.



Toadörren, vill tapetsera över och runt om den.



Ännu en bild på väggen och garderoben. Köket syns lite grann.



Ytterdörren sedd från vardagsrummet. Vill ha vitt runt den.



Vår fina lampa får vara kvar. Fick den av mamma och pappa i inflyttningspresent då vi flyttade in här. Den har tydligen suttit på ett gammalt hotell.. Älskar den.

Min ritning - Före


Det är så trångt i vår hall nu och så är det en konstig garderob i rummet som tar en massa plats. Den är bara gjord så att det är en draperidörr som man skjuter igen fäst vid väggen som går ut i hälften av rummet. Jag skulle vilja riva den väggen (visas i mörkgrått) så att det ska bli större och ljusare.
Just nu så är det ett stort och otympligt element på den väggen också och en beige korkmatta på golvet som ser smutsig ut jämnt. Är samma matta inne på toaletten också.

Vi har en blå byrå i hallen och en blå matta på golvet. Byrån sväljer mycket men tar mycket plats och det finns ingenstanns att sitta.

Efter


Jag vill öppna upp genom att ta bort väggen och elementet och sedan lägga in klinkers med golvvärme (även lägga samma klinkers in på toan och köket) Hatthyllan får sitta på samma plats och så vill jag bygga skohyllor under osm sväljer massor av skor.

Vill ha en snygg matta på golvet som passar Hanna tapeten, snygga förvaringslådor som matchar uppe på hatthyllan och fina sittkuddar på lilla soffan från Indiska.
 
På väggen mot köket (den längst till höger) vill jag ha krokar överallt över hela väggen från tak till en bit ovanför golvet där man kan hänga handväskor, kepsar, barnkläder, halsdukar med mera.

Hannatapeten ska bara sättas upp på väggen mot vardagsrummet  (längst upp) Ska även tapetsera över toalettdörren och runt den och över pannrumsdörren så att de inte syns lika väl. Det är så många dörrar i denna hall. Resten av väggarna och även väggarna upp i trappen så hade jag tänkt måla vita.

Nä nu ska jag sova. Måste väl lägga mig om jag ska orka med morgondagen. Sov gott..

Barnmorskan

Du är på dag 247 av 280. (88,2%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 1 full dag (v35+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 19 dec 2008
Du har 33 dagar kvar till förlossning.

Var till barnmorskan i fredags för kollen. Går varannan vecka nu och det ar jag då inget emot alls. Roligt att få veta hur bebisen och jag mår. Fredrik följde med mig för ovanlighetens skull så det var kul.

Alla proverna var bra förutom blodvärdet som låg på bara 111 så jag har börjat ta 2 Niferex per dag nu. Läste på förackningen att man kunde göra det. Urinen var normal. jag hade ett blodtryck på 125/60 (perfekt sa Annika) och bebbens hjärtljud låg på 135 så h*n mår bra där inne. Blev lite halvtokig efter att Annika klämt och kännt på magen, skulle kolla ifall den vänt sig och det har den men den ligger jättehögt så jag fick förmaningen att om vattnet går så lägg dig ner på golvet där du är så inte navelsträngen skulle åka ut först och klämmas fast = inte bra men det ska nog gå bra. Jag är inte så orolig.  

Det är alltid lika kul att prata med Annika. Hon är så trevlig. Vi sitter och babblar på om det mesta. Fick ställa mina frågor också så jag är nöjd. Fick klartecken att jag kunde fara till Övik och Sundsvall i veckan så det var skönt. Är ingen större fara om bebben föds nu. 

Undrar ifall Therese har fått??? Hmmmm..... nyfiken jag blev...

Var hos några goda vänner igår och blev bjudna på mat.... jättegott!!  Det var så himla kul att träffa dem men tyvärr så var Milton jättetrött och ganska så grinig men det gick nog bra ändå.

Han sov hela långa natten inatt och vaknade samtidigt som oss i morse. Klev upp halv 7 och åkte till min mormor där jag och Milton har varit idag medans Fredrik och pappa jagade rådjur (ni kan andas ut alla djurvänner, de sköt inget)

Har haft en ganska så bra dag idag. Jag har tittat på tv och legat på soffan medans mamma och mormor tagit hand om Milton och varit ute och lekt i snön.
Javisst ja.. De ha ja ju glömt att skriva, det har kommit en massa snö i helgen, jippi!!!   =)
 
Åkte och lämnade Milton hos sin farmor och farfar sedan efter jakten för Milton har tjatat hela veckan om att sova hos farmor så inatt så skulle han få göra det och vi ska passa på och gå på bio. 

Ska se Tropic Thunder. Den verkar så galet rolig så jag hoppas att den håller mina förväntningar.

Tropic Thunder

Ett gäng självupptagna skådespelare ska göra filmhistoriens största krigsfilm. Men när deras överdimensionerade egon hotar att äventyra hela filmprojektet, bestämmer sig den frustrerade regissören för att ta dem från den trygga inspelningsplatsen och placera dem i djungeln. Där tar det inte lång tid innan de får närkontakt med riktiga skurkar. Problemet är bara att de inte vet det, de tror ju att allt bara är en filminspelning.

Officiell hemsida: http://www.tropicthunderfilmen.se/




Nä nu ska jag klä på mig och åka på bion.. Ha det så bra.

Tidsfördriv

Hittade det här roliga tidsfördrivet på Mikaelas blogg och jag bara måste lägga ut det. Hoppas att du inte har något emot det Mica =)

Tidsfördriv


För 10 år sedan:

1.) Hur gammal var du? 15
2.) Var gick du i skola? Finnbacksskolan i Lycksele.
3 ) Var jobbade du? Jag jobbade inte.
4 ) Var levde/bodde du? Lycksele
5.) Var brukade du hålla hus? Hemma, skolan och hos vänner.
6.) Bar du glasögon? Ja.
7.) Vem var din bästa vän? Hm, Det var nog Johan K.
8.) Hur många tatueringar hade du? Inga.
9.) Hur många piercingar hade du? Endast öronen.
10) Vilken bil körde du? Ingen.
11.) Hade du varit på ett riktigt party? Jo en eller två. Inget stort.
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Nej.

För 5 år sedan:

1.) Hur gammal var du? 20
2.) Var gick du i skola? Hade tagit studenten.
3.) Var arbetade du? Gunillagården i Junsele.
4.) Vart bodde du? Junsele.
5.) Var brukade du hänga? Hemma, jobbet eller hos någon kompis.
6.) Använde du glasögon? Ja.
7.) Vem var din bästa vän? Dåvarande pojkvännen Linus och Marianne B
9.) Hur många tatueringar hade du? 2
10.) Hur många piercingar hade du? Öronen samt ögonbryn men den åkte snabbt ut.
11.) Vad för bil körde du? Volvo 142 från -74.
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Nej.
13.) Var du singel/upptagen/dejtande? Sambo.

För 2 år sedan:

1.) Hur gammal var du? 23
2.) Var gick du i skola? Gick ingen skola. - mammaledig.
3.) Var jobbade du? Ingenstans - mammaledig.
4.) Var bodde du? I vårt hus i Gulsele.
5.) Var brukade du hänga? Hemma eller med någon kompis.
6.) Använde du glasögon? Ja.
7.) Vem var din bästa vän? Min man Fredrik och Marianne B.
8.) Hur många tatueringar? 3.
9.) Hur många piercings hade du? Öronen 5 hål
10.) Vilken bil körde du? Volvo V70 -97.
11.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Nej.
12.) Var du singel/upptagen/gift/dejtande? Gift.

Idag:

1.) Hur gammal är du? 25
2.) Var går du i skola? Går ingen skola.
3.) Var arbetar du? Sjukskriven - gravid, jobbade på Ica i somras.
4.) Var bor du? Gulsele
5.) Använder du glasögon? Ja.
6.) Var brukar du hänga? Mest hemma.
7.) Talar du med dina gamla vänner? Sällan.
8.) Hur många piercings har du? Bara öronen.
9.) Hur många tatueringar? Är tatuerad 6 gånger men har sammanlänkat några så jag har bara 3.
10.) Vad har du för bil? Skoda Scout -07
11.) Har ditt hjärta krossats? Icke.
12.) Är du singel/upptagen/gift/dejtande? Gift sedan 3 år tillbaka å jätteglad =)

Blev utmanad idag

Blev utmanad av Mikaela idag.

De regler som gäller är :

-
Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. 
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
-Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
-Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

Sju saker om mig:


*
Jag är lite av en shoppaholic.


* Jag är väldigt slarvig och plockar aldrig bort efter mig själv, fast jag hatar när det ligger saker framme .


* Jag vill ha en massa djur men är för lat för att skaffa några. Är jobbigt att ta hand om dem.

* Jag är duktig på att gissa skostorlekar och klädstorlekar på folk.


* Jag blir väldigt osäker på mig själv runt nya människor och börjar då surra som en tok.


* Jag tycker om att ha mycket med saker runt omkring mig, tycker inte om det stilrena.


* Jag älskar inredningstidningar.

Jag utmanar:

Elin

Känner inga fler med bloggar. =( Förutom Mikaela då =)

Ännu fler mattor

Jag fick sova 3,5 timme inatt. Tack tack Milton. Egentligen är det väl Fredriks fel som har fört över genen med morgonpigghet till Milton. Han vaknade klockan 5 och var utsövd. Försökte få honom att lägga sig i sin säng och somna om men det slutade bara i grin och skrik. Ingen idé att bråka när det enda han vill är att äta frukost. Stackarn är ju så hungrig. La mig och sov i 2 timmar när Fredrik lämnade på dagis så jag kan väl inte sova ikväll heller det är så besvärligt det här. =(
 
Struntade i föräldraträffen idag. Orkar inte. Vill bara sitta hemma men jag tror att jag ska följa Fredrik in på byn då han hämtar M och så skulle vi åka till Fs mormor och morfar. Har inte varit dit på ett par veckor.


Ville visa resterande bilderna på fina mattor som jag har så här kommer de.

EM

EM har ju mycket fint och mattorna är inget undantag.


CLASSIC Rya polyester rya, 160 x 230 cm
Pris: 1.995 kr



GRYT Handvävd ull lila, 140 x 200 cm
Pris: 1.895 kr


BAROCOCO Handtuftad akryl dynamic, 140 x 200 cm
Pris: 3.695 kr


BLAD Wiltonmatta twist heatset brun, 133 x 190 cm
Pris: 1.295 kr

SLINGA Handtuftad ull lila rund
Pris: 895 kr

KORALL Rya polyester grön, 140 x 200 cm
Pris: 1.995 kr

Från EM


Ikea




Ikea PS 2495 kr


Andrea  240*170 cm kostar 1995 kr.
Från Ikea.


Ilva


Matta patchwork, gjord av koskinn. Kostar 5699 kr och är 160*230 cm stor.


Ilva har rea på denna matta nu. 2849 kr och den är 170*240 cm stor.

Denna snygga matta har tyvärr utgått ur sortimentet.

2*3 meter kostar 4399 kr. Den finns i 3 olika storlekar.



Denna snygga rya kostar 4149 kr och är 170*240 cm.
Från Ilva.


Mio




Mattan Nepali finns i röd, grön, svart, vit, nougat och aubergine, och storleken 170*230 cm kostar 4400 kr.



Mattan Berber har utgått ur sortimentet.



 Massor av snygga mattor från Mio.



Nylanders mattor





Älskar denna färg. Vill ha. Finns i massor av olika färger och storlekar,

120 cm rund (1.400 kr)
200 cm rund (3.900 kr)
140 x 200 cm (2.300 kr)
160 x 230 cm (3.200 kr)




Man blir så glad av denna matta och priset är inte det värsta heller. 2095 kr.



Fin röd matta. 170*230 kostar 2400 kr.



Supersnygga långa hallmattor. 80*400 cm kostar 1350 kr.



Snyggaste mattan på hemsidan. Den kostar endast 1825 kr. Inte så farligt tycker jag.


Fin barnmatta som jag funderade på att köpa till Milton ett tag. Den är 133*200 cm och kostar 465 kr.


Snygg dörrmatta från 125 kr.
Från Nylanders mattor.


Trenddesign



Handtuftad matta i 100% ren New Zealands-ull. Valbara mått och färger (72 olika färger).



Handtuftad matta i 100% New Zealands-ull i moderna oranga, röda och violetta toner.
B:200cm, L:250cm



Handvävd matta i 60% bomull/40% polyester. Välj mellan vår, sommar, höst eller vinter; finns i rund och rektangulär variant.
rund matta
valfria mått
rektangulär
B:200cm, L:250cm eller valfria mått




Handtuftad matta i 100% ren New Zealands-ull. Valbara mått och färger (72 olika färger).
Från trenddesign.



Ullmans mattor





     

   





Älskar denna men inte priset

Beskrivning:Handtuftad matta klippt i relief.
Tillverkad i Ull/Viscose
Lugghöjd 12 mm Färg: Blå Bourdeaux Storlek: 60x120 cm 120x170 cm 140x200 cm 170x240 cm 200x300 cm 250x350 cm
Pris: 14.076,00 kr


 

 

Snygga mattor från ullmans mattor.

Urbanoutfitters





Ursnygga mattor som tyvärr inte finns i sortiment längre.



Mattan peacock $14.00
Alla 3 från urbanoutfitters


Det var alla mattor som jag hade på lager än så länge. Det lär komma flera snart igen =)

Mattor

Klockan är halv 12 på kvällen nu då jag börjar skriva och jag kan inte sova. Beror nog på att jag sov så länge idag men jag har även halsbränna och bebis har en sådan hicka så att hela magen hoppar. Inte det lättaste att sova då inte.
Har legat och tänkt på Miltons nya rum och jag har så mycket idéer. Har ritat lite på paint hur jag vill ha det. Blev väl inte de snyggaset ritningarna precis men de duger.


1. Garderober platsbyggda. Ska bli vita med turkosa knoppar.
2 och 3. Vita billy bokhyllor, 3 st. 
4.  Leksaksspis och diskho som Fredrik ska få bygga.
5.  Imperialsäng som jag fptt av mormor och morfar.
6. Bordet och stilarna Lätt från ikea. Målade rosa.
7. Mattan Hampen från ikea.



Funderar på om man ska lämna elementet vitt eller om man ska måla det också.



Kallskrubbsväggen säger vi om denna vägg. Massor av färgglad förvaring ska det vara i billybokhyllorna.



Har äntligen bestämt mig för hur jag vill göra med väggen ovanför sängen. Först hade jag tänkt göra en stor väggmålning men jag har kommit fram till att Fredrik ska få göra lite tavellister och måla dem vita och så ska jag måla svarta fält med magnetfärg så att Milton kan hänga upp sina teckningar där och lätt kunna byta dem då han blir less på dem.

Har även gjort en ritning över vardagsrummet så som jag skulle vilja göra om. Här kommer den bilden.


En väldigt rörig bild. Den blev inte så bra. Men de färgade pluttarna i soffan är iaf kuddar och så det runda i hörnet ovanför soffan och ovanför bordet är lampor. Det avlånga svarta är en bänk som jag hade tänkt snickra ihop någon gång då jag har tid. Den rosa runda är en golvlampa och den svarta och röda fyrkanten är hundsängen.


Det här är ritningen på bämken jag hade tänkt göra.


Läste min systers blogg idag och fick lite inredningsinspiration. Hon hade så härliga textiler utlaggda. Hon ringde även och pratade ett tag och vi bestämde att vi ska åka till Sundsvall snart och shoppa. Jag längtar nått otroligt efter det. Bara att få komma iväg en sväng. Får se om vi tar shoppingresan nästa vecka, då är jag i vecka 36 och det är ingen större fara ifall bebis skulle komma ut. Frågan är ju ifall syrran pallar och vara med mig på förlossningen *skrattar*.

Om vi åker till Sundsvall så ska jag gå in på designtorget som de har öppnat i Birsta och kolla ifall de säljer filten retro och även nappen och napphållaren som matchar. Ifall de gör de så ska jag köpa dem till bebis i julklapp. De är ju så snygga och jag kan inte sluta tänka på dem.



Filt, napp och napphållare från designtorget.

Har varit sugen på dem länge nu. Såg även att de fanns att köpa billigare på barnlycka men det är kul att få ta i saker innan man handlar. Känns bättre.

Har för övrigt hittat sjukt snygga mattor på olika hemsidor som jag vill visa upp så här kommer de.

2modern



 



















Det blev nästan så att jag sparade varenda bild på 2modern hemsida. Älskar dem. Mattorna är som konstverk. Min nya favvosida. Älskar allt där. Hittar hur mycket som helst som jag bara måste ha..


Adesso


Tycker egentligen inte om gult men den här mattan från adesso är så fin.



Även denna är från adesso.


Afroart

Jag tycker om mycket på afroarts hemsida, föll för de här plastmattorna. Nästa gång jag far till stockholm så måste jag hitta till afroarts butik.


Bolagret


Föll för den vackra färgen, och att den var rund så klart






Bosses mattor


Letade runt på olika hemsidor efter ryamattor och snubblade in på Bosses mattor. Jättehärliga ryor men även mycket annat i mattväg.











Vill ha ryor i hela huset. Synd bara att de blir så smutsiga hemma hos oss. Hunden lägger sig och gnager ben på dom. Blir inte så fräscha då.



Broarne


2 snygga mattor från broarne.


Detalj och design



Snygga badrumsmattor och dörrmatta från detalj och design.



Din designtc










Blev tokkära i de här mattorna från din designtc.se Helst de som påminner om öknen.


Kent design store
.

Härliga galna mattor från kent design store.







Det blir fler mattor imorgon. Jag måste försöka sova lite, ska upp klockan 7 och hjälpa Fredrik med Milton. Klockan är nu 01:05 så det lär bli jobbigt.

God natt

Sovit dåligt inatt

Blir inte något långt inlägg idag, är så himla trött. Har sovit skitdåligt inatt.
Milton vaknade första gången klockan 3 (jag somnade runt 1) och så fortsatte det så. Han kan ju komma till oss nu då han vaknar eftersom han har börjat sova på en madrass på golvet istället för i spjälsängen. Han började sova där i lördags och det har gått jättebra hittills och han har sovit bra och varit jätteduktigt hela nätterna men inatt så var han väldigt pigg och ville inte sova. Fredrik har legat på den stenhårda madrassen med honom halva morgonen så han har inte varit på så bra humör.
 
Gick och la mig igen då Fredrik skjutsade Milton på dagis och sov ända till halv 12. Då hade jag jättemycket energi och passade då på att gå igenom alla babykläder så nu är allt sorterat i olika lådor och så har jag plockat fram det som jag ska packa ner i BB väskan. Så många söta småkläder vi har. Man glömmer bort hur små de har varit.

Har tvättat 2 maskiner idag också och kommit på att ett av Miltons byxor fattas. Undrar ifall de är på dagis. Måste kolla det. Kanske råkat följa med någon annan hem.

Har fått Fredrik att hålla på lite i Miltons nya rum idag också. Han spacklade lite och så stod han och muttrade över hur det såg ut där inne (Fredrik är perfektionist. Han klarar inte av sneda väggar, och i ett 100 år gammalt hus så finns det inte så många raka väggar).

Milton ska gå och lägga sig nu men jag tror inte att det går så bra för Fredrik. Hörde hur Milton sprang efter F nu ut i hallen och började grina. Besvärligt då han kan kliva upp ur sängen själv nu. Förr la man honom bara och då han fattat att han inte skulle bli upplockad igen så lade han sig och sov. 

 

Har letat fram Miltons gamla overall idag och hoppas på att han kan ha den i år också. Overaller är så dyra. Så här stor var den ifjol. Ska prova den imorgon.

Har haft så himla ont i magen. Funderar på att köpa en sådan där maggördel som håller upp gravidmagar så man slipper få så ont. Har en sådan stor kula framåt att huden töjs och gör ont och så får jag ont i ryggen också. Inatt var det hemskt med foglossningarna, fick ta en alvedon vilket jag gör varje dag nu för tiden. Fredrik är inte så glad över det. 



Är fin i sin nya jacka och mössa (smygreklam) ;0)

Nått så jävulskt less ja ä idag

Måndag igen och Fredrik och Milton är hemma. Jag har inte fått vila i helgen för man har haft fullt med folk hemma. Det var jättekul att de kom och hälsade på men idag är jag helt slut å inte blir det bättre för att killarna är hemma och stojar. Ville hitta på nått idag. åka en sväng men Fredrik verkar då inte vilja det.

Jaha nu ramlade Milton också och gjorde illa sig. Grinar. Fredrik få ta det....

Har sovit dåligt i natt, Vill bara sova.

Vecka 34 - 1 nov - 7 nov 2008

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

Vecka 35 - 8 nov - 14 nov 2008

Kroppen: Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

Facebook, småprylar och hängare.

Har inte gjort mycket idag. Har dammsugat lite, plockat undan leksaker och rengjort diskmaskinen. Har bjudit hem lite folk imorrn på tårta och kaffe.  Det ska bli kul. Att få träffa några andra människor än våra släktingar och så blir det kul för Milton att leka med barnen.

Var på föräldraträff igår. Det var jättekul för vi var så många. Vi fikade och pratade och så fick jag gosa med bebisar och så var jag och hämtade Milton tidigare på dagis så att han fick vara med också för vi skulle ta kort igår. Kungsfoto kom och fotade. Miltons kort blev jättebra. Är nöjd med det, han såg så himla busig ut. Hoppas att jag fortfarande tycker om det då det kommer.

Vi åt pizza igår. Milton var överlycklig. Fick vara med mamma halva dagen OCH äta pizza, på samma dag, kunde det bli bättre?? =)  



Före



Efter
Har plockat bort alla småprylar från vår bokhylla. Såg på bilderna jag lagt upp här hur rörigt det såg ut med alla små elefanter och vad de nu mer fanns i hyllan. När Miltons rum är klart och jag köpt bokhyllor dit så försvinner en massa böcker ur min hylla. Då ska det bli bättre ordning.

Har suttit och gjort lite tester på facebook. Är kul att se vad svaret blir och så går tiden lite fortare. Här är några av svaren.


Dr. Phil's Personality Test

Your Result: The Loyal Friend

App_1_8859446545_1079 Others see you as sensible, cautious, careful & practical. They see you as clever, gifted, or talented, but modest. Not a person who makes friends too quickly or easily, but someone who's extremely loyal to friends you do make and who expect the same loyalty in return. Those who really get to know you realize it takes a lot to shake your trust in your friends, but equally that it takes you a long time to get over it if that trust is ever broken.


The true age test


Svaret blev:  Anna-Karin Wiberg is really 13 years old

Which 80s movie defines you?

Your Result: Princess Bride

Princess

Har aldrig hört talas om den här filmen. Är den bra??


Hittade lite roliga hemsidor idag också. Man hittar mycket då man googlar runt =)

Stilero


Söta voodolls.

    

Vilka sötnosar.



  

      

Snygga kökshanddukar.

Häftigt glas.



Den här lampan ger mig ett väldigt VILL HA begär. Inte så svår att göra själv tror jag. Lite garn, tapetklister, en rund ballong eller boll som går att ha sönder och så lampgrejer. Det borde väl gå...



Fina skålar




Fin dörrmatta.

Att det var härliga grejer? =) Från stilero.

Miss juniversum





Vill ha!! Snygga krokar.



Söta små hjortar. Vet inte varför ag har hakat upp mig på sånna...



Snygg hängare.



Lampa

Älskar kitsch!!! Vem blir inte kär i dessa grejer?? Skulle ju passa så bra i Miltons nya rum. Allt från missjuniversum.

Har hittat fler hjortar som jag tycker om.



Horn från dutchbydesign.



Från EM.



Från Inreda.






Snygga dear deer från bluebox. Har fått 2 stycken av min kära syster som jag ska hänga upp i vårt sovrum.

Har hittat andra hängare och krokar som är rätt så snygga också.



Hjärtkrokar från bluebox.






Dörrhängd hängare och smyckesträd från Detalj och design.



Fina knoppar från Michael Aram

  

Älskar den blå och svarta hängaren med fåglarna.. vill ha... från urbanoutfitters


Fina gardinomtag från Urbanoutfitters.




Buffalokrok från broarne.

Satt och läste mikaelas blogg (emanuelsmamma) häromdagen och jag blev så rörd då jag läste om hennes förlossning . Började nästan grina. Har blivit så himla känslig, grinade som en tok i förrgår då jag såg förlossningskliniken. Det var så söta bebisar. Kom på att det inte är länge kvar nu för mig och jag vet inte hur jag ska känna inför det. Känns både kul och jättejobbigt. Hur ska man ta hand om 2 barn, kommer de att vara snäll med varandra, får man sova?

Det känns också jättejobbigt att skjutsa in Milton till dagis 3 dagar i veckan. Synd att man inte får ha honom heltid på dagis. Han trivs ju så bra där. Vet inte riktigt vad jag ska göra under de 5 timmarna som han är på dagis. Det är väl ingen som vill ha besök av mig halv 9 på morgonen. Är väl bara mormor och henne kan man ju inte fara till varje dag, då blir man ju skitless, helst då vi inte har något att prata om efter 30 minuter. 
Jag antar att det ordnar sig.

Fredrik jobbar sin sista dag idag på jobbet. Hans chef berättade igår att han blev arbetslös til veckan. Bra framförhållning på hans jobb. Ska bli skönt att ha dem hemma mer, men Fredrik har väl så mycket att göra ändå så man kommer nog inte att se honom mycket. Kanske kan tvinga honom att göra klart Miltons nya rum. Jag känner mig stressad men det är väl bara min graviditetsnojja. Fick väldigt inredningstvång då jag väntade Milton också. Vill så gärna göra om hela huset. Synd att man inte kan odla pengar....  

Vår granne Lasse var hit idag och gav mig en massa tidningar. Sköna hem och allers, 3 påsar fick jag så nu har jag det jag gör. ska bli skönt att få något nytt att läsa. Jag har inte orkat börja på någon ny bok. Grishamboken ligger fortfarande bredvid sängen orörd. Jag har sådana läsarperioder. Kank inte börja läsa en bok om jag inte verkligen känner för det. Men tidningar går bra, det är ju inte så långa artiklar. Hoppas att jag inte läst tidningarna jag fick förut. De är så snälla våra kära grannar.

Har varit över och hälsat på våra nya grannar idag också men det blev en snabbvisit. Lämnade bara över deras post som vi fått av misstag och presenterade mig och så gick jag hem. Kändes som om jag störde. Verkar som vettiga människor iaf.



Miltons nya favoritleksak. Hans nya tågbana. Det ligger delar överallt men idag så har jag lyckats plocka upp alla leksaker och lagt dem i leksakslådorna. Undrar hur länge de får ligga kvar i lådorna efter att M kommit hem?

 

Saknar mitt lilla energiknippe och min trötta gubbe.... snart kommer de hem =)

Köket

Har suttit vid datorn sedan klockan 6 imorse. Vaknade 4 för Milton tyckte att det var en bra tid att vakna på. Ja han somnade om men jag kunde då inte det. Då väckarklockan ringde så slumrade jag in igen. Typiskt. Sitter och väntar på sotarn nu. Han skulle komma mellan 10-12 så man kan ju inte gå och lägga sig nu. Är skittrött.

Har suttit och gått igenom mina bilder och upptäckt att jag har väldigt mycket bilder sparade på olika köksgrejer. Så jag hade tänkt dela med mig av mina gömmor =)

Det här vill jag ha.


Detta knivställ har jag önskat mig länge men jag kommer nog aldrig att få den. Är för snål att köpa den själv.


Snygga peppar och saltkar.



Det är ju så jäkla tråkigt att skala potatis men har man så här snygga potatisskalare så går det ju lite lättare.


Baka små sockerkaksborgar.


Blir snygga iskubar av den här men är det inte lite svårt att få ut isen??? Jag bara undrar.




För er som undrar... det är apelsinskalare. Snygga färger
Allt från Bluebox



   



   



Snygga köksgrejer i melamin. Från Broarne.



Kakformar från Broarne.



Fin bricka från signerat.



Denna snygga bricka kommer från Designtorget.





Bordstablett och löpare i filt från detalj och design.


dukas hemsida hittade jag hur mycket som helst.

Älskar chilliserien med köksmaskiner.



Snygga mixrar.




Snygg vattenkokare. Vill ha. Så himla snygg färg. Finns att köpa som barnleksak också. Exakt kopia fast liten.


Fina skålar... Vill ha, mest på grund av färgen tror jag =)




Måste köpa nya dricksglas. Funderar på de här.  Duka



Det här vinglaset tycker jag är väldigt snyggt. Men vi dricker ju inte vin så vi skulle aldrig ha användning för dem. Duka


Bestick



Bestick från Duka. Behöver en ny sådan kniv som är längst upp.







Provsmakningssked från Rose and Radish.



Uppläggningsbestick



De här tycker jag är snyggaste besticken hitills. Kommer från unicahome.

Råkade på en hemsida imorse som jag föll pladask för. Så jäkla fräna bestick, kannor, fat och möbler han hade.

Michael Aram

Salladsbestick Tulip

Tårtspade Hjärtan

uppläggnigsbestick Hjärtan


Snyggt fat olikvist heter den visst.

Kakfat

Korall salladsbestick


Bägare Korall

Uppläggningsfat Korall


Kakfat Korall

Uppläggningsbestick Kvist

Tång Kvist


Bestick Kvist

Bägare Wisteria

Allt från michaelaram.com



Tågkakform från formodesign.



Fina Dixieplåtburkar från favoritsaker.


Kakfat från favoritsaker.

Brödbox med skärbräda från favoritsaker.



Skärbräda från favoritsaker.



Smarta diskställ fån bolagret.


Snygga glas från inreda.

Fin kanna

Fina skålar.

Snygg diskborste. Kanske man skulle börja diska ifall man hade den?? =)  Allt från inreda.

 
Kökshanddukar med mumin och barnförkläde från solheminredning.



Grytunderlägg som räcker över hela bordet, från mittimyllan.




Grytunderlägg från trenddesign.



Grytlappar och bordstablett i silikon. Från trend4you.




Kitschiga grejer från Kitsch.

Det var allt för mig idag. Hoppas att ni hittat något ni tycker om också.

Ha en bra dag!!!

Måste tillägga detta - sovrum

Skrev igår om sovrum och lade upp en massa bilder på sängar, påslakanset, plädar och kuddar. Idag hittade jag så himla snygga påslakan på Solhem inredning. Måste bara visa upp dem.




Brukar inte tycka om muminmotiv men de här sängkläderna var ju så grymnt snygga. 460 kronor för påslakan och örngott från Solhem inredning. Den längst upp är min favorit.

Hittade även lite snygga kuddar.



Från detalj och design.



Från Duka


Och de här kommer från urbanoutfitters.

Funderar på ny säng så man får sova ordentligt.

Äntligen så är jag ensam hemma igen, inte för att jag inte tycker om mina pojkar men jag får inte vila något när de är hemma. Jag slappnar av på ett helt annat sätt då jag är hemma ensam. Milton var inte så snuvig längre så han fick fara på dagis idag och Fredrik for och jobbade. 

Det var ett helsike att ta sig upp imorse, ont hade jag men det gick tillslut. Är så besvärligt att ta sig ur sängen då den är så låg också och våra madrasser är helt slut på. Det är en stor grop man ligger i. Åt frukost med killarna och lade mig sedan igen för jag var helt slut. Somnade då om igen efter att de farit. Vaknade halv 11 av att svärmor ringde. Tror inte hon ville något speciellt egentligen. Ville väl bara prata av sig lite. Gick sedan ner och åt efter att jag hängt tvätten (som jag satte igång halv 6 imorse, skönt att bli av med). Dixie var hungrig så jag var tvungen att ge henne lite mat och gå ut med henne. All snö har tinat bort idag. Det är så varmt ute flera plusgrader. Det är väldigt konstigt väder för att vara november.  



Så här såg det ut första dagen det snöade förra veckan.  

Har hunnit sett en film idag också. Jag och Dixie lade oss på soffan och såg en krigsfilm som heter Tigerland. Handlar om ett träningläger på 70 talet där de tränade upp soldater innan de skickades till Vietnam. Riktigt bra film. Den fick då dagen att gå fortare. Har även varit ut till lagårn och slipat den lilla skärbrädan som Fredrik gjort till Milton. Jag har skjutit på det alldeles för länge men jag fuskade lite. Bebis tyckte inte om ljudet från slipmaskinen.. Blev tokig där inne.
    
Har letat länge efter en bra sängstomme och jag har bara hittat sådana som nästan är som jag vill ha dem. Ikeas sängstomme Malm är nästan som jag vill ha den fast jag skulle helst velat ha att den gick ända ner till golvet på sidorna så att man slipper att leksaker och strumpor åker längst in under sängen. Men man kan väl ha lådor där under om man vill antar jag. 



Sängstomme och sängbord Malm från Ikea. Funderar på att köpa dessa. 1795 kr för sängstommen, 1495 kr för huvudgaveln.

Jag skrev för ett tag sedan att jag hittat en sådan läcker säng i sköna hems tidning fixa stilen. Jag blev helt förälskade av denna säng, vill så gärna ha den. Läste mig till att de hade tagit sängstommen Malm då och kaklat runt om den med en jättesnygg glasmosaik. Tyvärr så är mosaiken rätt så dyrt men jag tror att det kan vara värt det. Sängstommen är ju så billig. 

      

Funderar på någon av de här färgerna på glasmosaiken. De här kommer från Charismanordic. Kostar ca. 2500 kr/kvm.

Jag vill inte ha sängbord så då är ju denna sängstomme perfekt eftersom det är en djup huvudgavel med lådor som går att dra ut. Det är perfekt förvaring där tidningar, böcker och andra småprylar får plats utan att de behöver synas. Längtar efter denna säng så det gör ont... Den ska vara hög också så att det är lätt att ta sig upp på morgonen men det fixar man med madrasser. =)

Fick reklamblad från Jysk igår och jag blev så sugen på att köpa nya resårmadrasser. De hade ett bra erbjudande nu som räcker fram till på söndag (den 9/11). Våra madrasser är helt slut så vi behöver verkligen nya.

Madrasser




Jysk - 2 resårbottnar 2*80 cm, 2 resårmadrasser 2*80 cm och en bäddmadrass 160 cm. 4000 kronor. 



Hittade den här sängmadrasserna på hemdirekt. 5000 kronor för allt. 160*200 cm




Härliga madrasser från sängjätten.


Sängar





Tycker egentligen inte om skinn men den här sängen är så snygg. Denna säng är från Mio.



Snygga svarvade ben. Så enkel. Skulle passa bra i vårt sovrum. Från Mio.




Sängstommen Enzo, 5650 kr för stommen. Från Mio




Denna säng är från Ellos. Tycker inte om hålen i gaveln bara.



Fiffig sängstomme med mycket förvaring. Möbelmagasinet 16 049 kronor för stommen.




Fin säng från Röåns möbler.





Om jag hade en inglasad altan skulle jag vilja ha denna säng från Ikea på den och fylla den med MASSOR av fina kuddar.




Säng och sänggavel Odda från Ikea. Tycker om sängaveln eftersom man får mycket förvaring men slipper se sängbord och grejer.



Tycker den här sängen såg så mysig ut. Från bjs.se.


   

Fin järnsäng och dagbädd från Laura Ashley.


Sängkläder




Påslakanset från Mio.



Hittade detta snygga påslakanset på Jysk. 2 för 649 kronor. 



Milton älskar Nalle Puh just nu. Påslakanset 299 kr. Jysk  



Kärlekspåslakanset från hiddenartshop.


  




Härliga färger på påslakanseten från Laredoute.




Snygga påslakanset från Ikea.


Överkast, plädar och fina kuddar

Plädar



Virkad pläd från Laredoute.


Mysig och mjuk pläd från Laredoute.



Lila pläd från EM.


Fin lila pläd från Ikea.


Överkast


Fint lila överkast från Laredoute

Härligt överkast från Laredoute.


Kuddar




Man blir så glad av dessa färger. Från Laredoute.




Tycker om lurviga kuddar, de här från Laredoute.

     
Fina kuddar från Ikea




Avslutar för idag med fina kuddar från kretivinsikt.jetshop.se

Tapeter och väggdekorationer

Har hittat en ny tapetsida idag med massor av annorlunda tapeter som jag verkligen tyckte om

Wonder-walls


Tycker om galna djurtryck.... Man kanske kan säga att de här tapeterna faller under den kategorin





Deer pink

Tapeten Dita

Tapeten heroes



Härliga tapeter med ugglor.



Döskalletapeter. Tyvärr ser man inte så mycket av bilden.





Ännu fler härliga uggletapeter.



Härlig biltapet.

Här kommer mina favoriter från borås tapeter.

     

    
 
  

  

 

Vad många härliga tapeter det finns..

Här kommer det ett urval från Björklund och Wingqvist



Världskarta

 

 

 

Härlig tapet i silver.  



Undrar ifall man blir less på alla dessa hus???
 
De här tapeterna kommer från flavourleague.

 

Skulle helt klart kunna tänka mig att ha dessa uppsatt någonstanns.



Härliga färger - från flavourleague

Interiör 1900

Min favoritsida med vintagetapeter. Du kan få tag på tapetrullar från början av 1900 talet och framåt. Säljer även gamla saker.

  





Engelska tapetmagasinet.

De säljer även textiler.





Fototapeter

Osbourne and little

  

 



 

 



Massor av härliga färger och mönster.

Midbecs kollektion Tres Trintas

 



Designers guild- min favorit.

 

 

 



Brunschwig & Fils


 

Här kommer fler favoriter från engelska tapetmagasinet.

       


             



Wallpaper from the 70´s

Hittade den här sidan av en slump och det blev snabbt en favorit. Kikar in lite då och då för att titta på en massa härliga tapeter.

 



 

Det här var alltså från wallpaper from the 70´s



Tror att det bara är jag som tycker om denna tapet med fiskar. Tycker att den är jätteläcker.


Wallies
Har även hittat en del snygga wallies. Dessa kommer från favoritsaker.



Fjärilar som man kan fästa som man vill.



Streckkod



Snygga 70t talstjejer. Tyvärr så har de utgått ur sortimentet.

 

Fina fåglar



Snyggt med en världskarta på väggen. Ugglor är snyggt också.

Snyggt till barnrummet.


         





Bilder från favoritsaker


Vinyl wall art

 




Hittade de här roliga vinyl dekorationerna på vinyl wall art. Där fanns massor av roligt.



Möbelvärlden

Tycker om denna katt så mycket. 



Rolig idé, Från möbelvärlden, De säljer allt till hemmet.

Har hittat en del snyggt på olika hemsidor. Här kommer mina favoriter. Tyvärr så hade jag ju inte skrivit upp vart jag har hittat dem.=(



Skitsnygg väggmålning.





Lite annorlunda och roliga väggmålningar

    

Bra idé nr1: Ta en massa fjärilar och fäst dem på väggen. Kan ta vilka figurer man vill.



Bra idé nr 2. Dekorera väggen med en snygg klänning istället för tavlor eller väggmålningar. Snyggt.

Har fått en massa ideér nu så nu så ska jag bara fundera på vad jag vill göra och sedan måla lite =)

Ha det så bra.

Ostkrokar och internet

Har haft en väldigt lugn dag idag må jag säga. Istället för huset fullt med barn på kalas så blev det bara jag och två snoriga killar istället, Milton mår nog lite bättre än Fredrik men snorar ändå på för fullt. Har gått åt en toarulle redan. Båda två ska få vara hemma från dagis och jobbet imorgon och kurera sig. Känns lite ovant att ha dem hemma på en måndag men det ska bli kul också.  

Vi tog sovmorgon imorse, eller man kanske ska säga att Milton lät oss ta sovmorgon, sov ända till 8. Det var så skönt men vi gick och la oss halv 9 igårkväll så det känns nästan som om vi sovit för länge.Hade så ont imorse men hade tur att Fredrik var villig att hjälpa mig upp ur sängen. 

     

Var en hektisk dag igår. Miltons farmor och farfar var hit och så grannarna Lasse och LIlian. De ville fira Milton och Milton tyckte att det var jätteskojigt. Fick en massa presenter och tårta så han var helnöjd. 

Av farmor och farfar fick han lite kläder och ett pussel och en bil, faster Madde hade skickat med en bokom fordon som M tyckte var väldigt intressant. Lasse och Lilian hade slagit på stort och köpt en jättefin resväska, brandmansstövlar och byxa och tröja och så fick han 500 kr insatt på sin fond. 

Efter att de farit så åkte vi till mormor Britt och där fick han ju ännu mer presenter, en grävmaskin och 500 kr  av mommo Britt och en jättefin tröja av moster Karin.



Jag kan då säga att vi hade då köpt rätt saker åt han iaf. Han var överlycklig över tågbanan som Fredrik köpt på biltema. Skulle leka med den hela tiden, hade inte ens tid att äta frukost imorse. Grytsetet i rostfritt stål som jag köpt åt honom i vår alltialloaffär Edins, lekte han med hela kvällen igår. Han var så söt i sitt lilla förkläde där han nöjt stod vi leksaksspisen och lagade mat. Köpte de 2 sista barnkammarböckerna som han inte hade till honom honom också.

       

Gissa om vi var slut igårkväll, efter tårtätande och kyrkobesök så bjöd ju mormor oss på restarurang Corner och det var så himla gott. Åt tills man höll på att spricka (nog för att håller på att göra det ändå.) Var tvungna att gå då de dukade upp ett stort buffébord med efterrätter. Det såg alldeles för gott ut. Hade inte plats med mer mat i magen. Åt upp resten av tårtan igårkväll istället efter att Milton lagt sig. MUMS!!!



Kan ju bjussa på mig själv.. Jag är verkligen så trött som det ser ut på bilden.
 


Har fortsatt denna morgon liggandes på soffan och M tyckte att jag var en perfekt tågbana. Han täckte mig med lok, vagnar, hus, bussar och bilar. Kände mig som en julgran. Milton blev då så trött efter allt spring imorse så vi tyckte att han skulle gå och vila en stund, det tyckte inte Milton om men efter att vi sagt att mormor och morfar skulle komma med present och äta tårta och att de skulle busa så var han nöjd med att lägga sig.  



Då han lagt sig så passade jag på att sätta mig vid datorn med en liten skål ostbågar och kollade upp lite hemsidor som jag hittat i tidningen Sköna hem. De flesta sidor som man hittar där brukar visa sig inte vara så bra men jag hittade då en sida som jag verkligen föll för. Här kommer lite sköna bilder därifrån.

Signerat.se

Snygga tavlor





 



Snygga tapeter till fondväggar







Väskor och kläder





Tycker dessa vantarna är så roliga. Övre vuxen-barn vante och undre parvanten.



Snygga haklappar



Vill ha väskan, Fanns i massor av olika tyg. Finns bara en av varje. Ingen är lik.

 



Mumsiga bakelser. Lite svårsmälta kanske.



Kuddar gjorda i 70-talstyger.


 
Fin liten ängel. Vill ha!!!

Allt kommer från signerat.se

Det var allt för idag =)
Ha det bra.
       
RSS 2.0