Grattis Mikaela och Benny

Har ju totalt glömt bort att gratulera Benny och Mikaela till deras söta lilla Hedda...  Hon kom ju till denna värld i tisdags men jag har inte hunnit med att sända ett STORT grattis... Hoppas att allt kommer att gå bra och att Emanuel tycker om sin nya lillasyster. =)
 

Projekt

Har som sagt haft fullt upp denna vecka mest på grund av alla projekt jag startat.

Söndag
Fredrik åkte vid 11. Då skyndade jag mig att tömma skrivbordslådorna och byrålådorna inför målningen. Slipade och tvättade rent ytorna och skruvade loss alla beslag.

Måndag
Strömsundsresa. Började måla om skrivbordet. Var less på den lila färgen och satsade nu på grönt istället. Målade docksängen en gång till.



Skrivbordet före. Visst det var fint men jag tyckte att det var dax för en förändring.





Tisdag
Målade skrivbordet på morgonen. Resa till stan och optikern. Blev bara jag och Elliot som åkte dit Milton vägrade, han var med sin mormor istället. Köpte mig nya glasögon, handlade blöjor och 2 par jeans och vips så var jag 4000 kr fattigare... Målade skrivbordet en gång till innan jag lade mig (halv 12 på natten) Målade byrålådorna med. Byrån ska bli turkos fast jag målar först ett lager med grönt och så ska jag slipa den då jag målat klart så att det gröna lyser igenom på vissa ställen. Försöker få en sliten effekt på den.



Byrån som den var före. Tycker inte om den. Är så tråkig.

Onsdag
Var hemma hela dagen. Var ute och lekte med Milton städade hela bilen, hela nedervåninge, planterade om alla blommorna innefrån och så kom Jonas hit och fixade datorn åt mig. TACK!!!!

Tack och lov så hade skrivbordet torkat klart innan Jonas kom så han slapp sitta på golvet.




På kvällen så kom mamma och pappa och tog hand om barnen åt mig så att jag och min vän Annika kunde åka till Näsåker på Urkultsinvigningen.
Blev besviken i år på invigningen. Man satt hela tiden och väntade på det stora WOWet men det kom inget... var rätt så intetsägande i år. Hoppas på bättring tills nästa år istället. Då ska jag tälta eller iaf ta husvagn dit.

Torsdag
Åkte till Urkult igen med barnen och mamma. Gick och tittade i stånden (jag lyckades köpa 6 stycken sjalar) ja jag ör sjaltokig =)  Åt lite thaimat och så åkte vi hem. Var helt slut efter eldnatt. Kom inte i säng förrän kl halv 4 på morgonen och Milon väckte mig halv 8... morgonpigga ungar man har..

Fredag
Idag så har vi varit hemma hela dagen, har väntat på Fredriks syster och mamma som skulle komma förbi. Åkte in en snabb sväng på byn och köpte mat och hundmat.

Ska ge Elliot lite välling nu. Ha de gott!!!!

Loppisrundan

Jag, Elliot, mamma och systeryster har varit på vår årliga loppisrunda nu och jäklar va grejer ja köpte.

Den skedde för 3 veckor sedan men jag har inte velat lägga in bilderna i datorn eftersom jag har haft sådana problem med den men nu så är den fixad (ängeln Jonas dök upp och hjälpte mig) så nu har jag äntligen lagt in fotona. 

Det känns som jag har varit överallt de senste veckorna. Jag har bara spenderat en dag hemma utan att åka någonstanns de senaste 2 månaderna. Har varit på en hel del loppisar de här veckorna. Det var inte bara loppisrundan. Det är ju loppisar var man än åker.

Har gjort en hel del fynd också så jag är jättenöjd men en del saker köpte jag bara för att de var fina och sedan så passade de inte in hemma hos oss så då hamnade direkt ute på vår loppis.

Har haft öppet ett par dagar och jag har sålt för 550 kr. Är jättenöjd med det för jag trodde inte jag skulle få något sålt alls men de pengarna har jag shoppat upp redan på andra loppisar =)


Loppisrundan med mor och syster

Började i Junsele och bilade oss mot Sollefteå och sedan så bar det av mot Kramfors. Hittade fram till 1 loppis just innan Sollefteå och lyckades handla för hela 40 kr.



Det blev tre gardiner....



en liten keramiklampfot...



och en docksäng i delar för de 40 kronorna.

Så här ser docksängen ut idag



Jag tog Milton till färgaffären och så fick han välja färg själv och då blev det lila.. Snyggt!!!! Och nä jag har inte missat en färgklick.. jag ska tapetsera där...




 

Såg denna hylla på den loppisen men den var inte till salu.. dumt att ha den framme då =(  Ville ha sån här hylla men men jag tänkte inte betala 400 kronor för dem. Har sett dem på tradera och då har de gått för det ungefär.Men så hade jag tur en dag. Dagen inna loppisrundan så åkte jag på en loppis inne i Junsele och hittade och köpte 3 stringhyllor (kompletta) för 20 kr styck. Värsta fyndet. Det fyndet är jag mest nöjd med denna sommar.





På samma loppis så fyndade jag det här blombordet för 40 kronor.



Och den här lampskärmen för 10 kr.


Hittade ytterligare 2 loppisar inne i Sollefteå och där blev det givetvis handlat också.




Hittade den här dockvagnen (Emmaljunga) på en loppis i Sollefteå för 30 kr. Den är ju så snygg och så var den hel och fin så jag köpte den.  Tyvärr så var den utan underrede så nu letar jag det. Är det någon som har ett så kan ni ju skänka det till mig =)



Garage till Miltons bilar. Röda korset 30 kr.



Det blev 6 nya lampor på loppisrundan men jag har inte lampskärmar till många av dem. Letar letar letar...
 
Blommiga lampfoten är köpt i Junsele för 20 kr också den stora mörka blev köpt i Junsele för 20 kr.

Mamma har en likadan som den gröna (kosta boda) och både jag och Elin (syster) har suktat efter den lampan men nu så har jag en egen =) Den var det dyraste jag köpte under dagen, den blev min för 250 kr. Nu letar jag bara den perfekta skärmen till den.



Lyckades följa med 2 vaser hem också. 30 och 45 kr.



Älskar verkligen färgerna på de här blomkrukorna. Jag har 1 likadan sedan tidigare och så hittade jag 1 på en loppis i Näsåker i helgen för 10 kr så nu har jag 4 stycken =) De här blev mina för 40 kr styck, askfatet 10 kr.



Världens bästa loppis i Kyrkdal, nu ni gubbar, nu fick ni bra gratisreklam ; )



Det blev en hel hög med lampskärmar men det är bara två som jag använder... Tror att jag ska ta och klä om den bruna, den var så ful...



Den här lampskärmen är supersnygg då den är tänd. Det är kopparfärgade trådar i det gröna... Blev så fint i kontoret  så..




En stor skärm blev det också. Den får sitta på gröna lampfoten så länge.



Det här är min favorit från loppisrundan. Den är så snygg. Det var inte den här skärmen på den men jag hittade den på en annan lampa så jag bytte. Tyckte att det skulle vara heloranget. Köpte den för 160 kr.



Den blev ju så snygg i vårt vardagsrum. Passade perfekt.



Det blev även en ny kökslampa. vår gamla var så sunkig. 175 kr.




Mamma köpte en Nalle puh låda till barnen. En hel hög med böcker tavlor gosedjru och annat som hade med Nalle puh att göra var i lådan.



Köpte mig en ny skärbräda för 20 kr.



Själkvklart så fick ju boken om Peter och Draken Elliott följa med hem, är ju därifrån Elliot fått sitt namn =)



Hittade en sån sunkig loppis efter vägen mot Kramfors. Var så äckligt där och det kändes som man var alldeles lusig då man for därifrån men jag lyckades ju hitta någonting iaf. Köpte de här 4 kaffekopparna och en skohylla där. Skohyllan var tyvärr trasig såg jag då jag kom hem. 40 kr blev det för skohyllan och kopparna.  Dukarna hde jag shoppat på tardera. De väntade på mig i brevlådan då jag kom hem från loppisdagen. 17 kronor blev summan med frakt och allt.



Blev så fint i skåpet.



Hittade den här skålen på Junselemarknan, var några damer som hade ett loppisstånd. Betalade endast 20 kr för den och så hittade jag salladsbesticken på Näsåkers loppis för en tia och skärbrädan det står på för en femma.



Den här veckan har jag verkligen flängt runt en hel del. Måndagen kändes så tråkig för det bara regnade och regnade så jag ringde mamma, pappa och mormor och undrade ifall de inte ville hänga med på en utflykt och det ville de såklart.

De är aldrig svåra att få med så vi packade in ungarna i bilarna och åkte till Strömsund och Beppe Wolgers museum. Det var dunderklumpen som jag var ute efter men allt annat var också väldigt intressant.

Strömsund




Beppes museum



Milton var mest intresserad av hönorna som gick fritt utanför.



Dunderklumpenrummet. Det fanns mycket fint därinne.





De hade även byggt upp ett rum för godnattstunden. Milton fattade ju ingenting vad det var för något mend et var kul att se dockorna som man sett på tv då jag var liten. Älskade alla tyger och mönster som de lekt med.




På vägen hem så hittade vi 3 loppisar som vi stannade på. Köpte denna ljusstake för 20 kr. Love it!!!



Spegel 15 kr, ska lägga ut den på min loppis för 100 kr. Det tror jag lätt att jag kommer att få.



Burkar 20 kr



Vaserna har jag haft ett tag men de har stått i bokhyllan. Behövde en färgklick i köket så då fick de hamna ovanför micron. däremot så är tavlan/underlägget nytt. 10 kr.



Kaos i köket efter att vi kommit hem från loppisrundan.



Var rätt så fullt i min bil efter loppisrundan. Hade stoppat in så mycket det gick. Fick inte in mer...



Hittade den här lampskärmen hos mormor. Ska ta och klä den i ett fint tyg. Måste bara komma på hur man gör först =)



Fick lite panik över hur det såg ut då jag kom hem med alla grejerna så jag började tokstäda innan Fredrik kom hem.

Före



Efter



Före



Efter



Före



Efter



Mormors matta blev fin i hallen.


Före



Efter



Vardagsrummet efter städningen i och försig så har Milton hunnit stöka ner lite men de var ju en klar förbättring. Köpte mattan på vår loppisrunda av en söt liten tant. Hon undrade ifall 70 kr var för mycket... Tokbilligt tycker jag =) Bra för mig..

Ska ta och sova en skvätt nu... Ha de så bra!!!

jag lever

Hej hej jag måste bara skriva att jag lever. Livet knallar på och min förbannade dator är knäpp i kretskorten.. Kan inte skriva så mycket för det poppar upp en massa porr hela tiden då man sitter vid den. Man kan ju bli galen för mindre..

Ville bara medela att vi lever hela familjen. Det har varit mycket loppisar och auktioner som det ska skrivas om så småningom och jag hoppas att jag får hjälp med datorn till veckan. Ha det så bra tills vidare...

Auktion i helgen med...

Var på auktion igår inne i Junsele. Det var ett dödsbo och det var så mycket saker att de skulle ha auktionen uppdelad på två dagar. Under gårdagen var det jättemycket med folk och med saker men vi hittade inte en enda sak på visningen som vi skulle vilja ha så vi åkte vidare till Ramsele på veteranbilsdagen där istället.





Jag drogs ju som vanligt till färsäljarna där jag hittade denna lilla gobit. Så himla fin klänning. Den fick hänga kvar till någon liten lycklig tös.



Var givetvis in på antikboden i Ramsele också. Hittade bara en sak som jag skulle vilja ha där inne men den kostade 1500 kr så då lät jag bli... Vansinne, va dyrt!!!



Orkade inte engagera mig så mycket i bilarna och på folket. Hade sådan huvudvärk och så var jag så himla hungrig. Skulle kunna äta hur mycket som helst. Jag blir på så dåligt humör så det är bäst för folk att hålla sig borta.. Stackare... Men jag sken iaf upp då jag såg den här moppen. Har alltid velat ha en sådan men inte fått tag i någon till rätt pris.

Det var kul att se alla fina bilarna men det började regna nästa på en gång som vi kom dit så vi åkte hem ganska snart igen. Tog det mest lugnt under resten av dagen. Jag har varit så himla trött på sistone så jag somnade på soffan framför tvn... som vanligt. 

Hade världens huvudvärk också då det kändes som någon stod och trampade på skallen. Var inte så skönt. Ville bara sova men Fredrik hade en massa saker som han var tvungen att göra under helgen så det blev inget sovande. Får hoppas att jag får sova ordentligt under veckan (som om..)

Klev upp tidigt imorse för att fara på auktionen idag med. Visningen började kl 9 men vi kom dit vid 10. Behöver ju inte vara där så tidigt då auktionen börjar först kl 11.





Hade sett en del grejer som jag ville ha, några fyndlådor som det heter men då auktionen drog igång så insåg jag att jag varken hade råd eller lust att köpa något. Allt blev superdyrt och alla var som galna i vad jag tyckte var skräp. Bjöd på vissa av "mina" saker men vann bara en sak. Den grej jag ville ha näst mest - en spegel från 60 talet. Älskar den och den blev min för 80 kr. Om jag säger så här så var det ungefär det billigaste de sålde under dagen.

Såg ju en liten imperialsäng i ministorlek som jag blev så kär i. Ville köpa den till Elliot och ha den i Miltons rum tills det var dax för Elliot att använda den. Stod och väntade hela dagen på att de skulle ropa upp den och då de gjorde det så började de på det pris som jag hade tänkt sluta vid så det blev ingen säng idag och lika bra var väl det. Börjar bli trångt hemma hos oss.  



Spegeln jag köpte idag för 80 kronor.

Hade ju tittat ut ett par glasunderlägg i en av fyndlådorna och tänkte att jag kunde ju köpa lådan för en 50 lapp eller så men den gic för hela 200 kronor och jag förlorade mina glasunderlägg men så samlade jag mod till mig och frågade Anneli (som var köparen) om jag inte kunde få köpa av henne underläggen och hon tyckte att de var fula så jag fick dem. TACK snälla Anneli =)



Är överlycklig över min fina glasunderlägg.


Har verkligen fått mersmak för auktioner. Tycker att det är jättekul helst om man får det man vill ha till ett bra pris.

Ska på auktion redan på tisdag igen...



Jag har fått dille på stringhyllor och denna finns på auktionen jag ska på tisdag. Den ska bli min!!



Fin radio, även den finns att köpa på tisdag.



Har alltid velat ha en gungstol. Vill ha denna lilla söta.



Har letat ett blombord i string änge nu och det måste vara svart och vad ser jag då jag sitter och tittar på verktygsbilderna?? Ser ni det också?




Så här ser det ut utan en massa verktyg runt omkring, den här bilden är från en antiksida på nätet. Hoppas jag vinner budgivningen men jag tänker inte gå nå högt för det. De säljs för ungefär 250-300 kr har jag sett på nätet på olika sidor. Tänker inte berätta var auktionen är någonstanns för då kanske det är folk som ser de sakerna jag vill ha och bjuder över mig ;)  



Har städat bron i veckan också. Hade så mycket rat på den så man skämdes ju. Blev ganska fint nu.



Den stora lådan är vår vedlåda och fastän jag ville så kan jag inte städa bort den med. Men jag är nåjd med resultatet. Hämtade ett av våra perstorpsbord och ställde ut på bron. Får använda vedlådan som bänk. Duken är köpt på loppis för en 10:a. Höganäskrukan hittade jag i lagårn. Mattan har mormor gjort.



Plockade blommor då jag liks var ute. Blev fint. Är skönt att kunna gå ut i trädgården och plocka och ut på ängen. Men nu så r det slut med att plocka på ängen för i år. Grannen har slagit lägdorna.

Ska ge lilleman mat nu och gå och sova. Ha det så bra!!!  

Kan inte vänta ända tills tisdag gaaaaaahhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Blocket

Har även tittat runt lite på blocket och hittade en hel del gobitar även där. Enjoy!!



Fungerande radio. Snygg som bara den.



Snygga köksmöbler bara man klär om stolarna.



Snygg soffgrupp men det såg då förjäkligt ut med det där soffbordet.



Vill ha nummer 8, 11 och nummer 13



Vill ha nummer 19,20,21,22 och 23, jajaja allt ihop...



Tycker att tidningshyllan under såg läcker ut.



Söt barnvagn =)



Ursnyggt sminkbord.

Ha de bra!!

Tradera

Som vanligt aå har jag suttit på tradera och nu så har jag hittat hur mycket som helst som jag vill ha. Har helt och hållet snöat in mig på 50 tals möbler i teak och stringhyllor. Har inte tyckt om dem så mycket förr men nu så skulle jag gärna ha en eller två =) 

Speglar













Köket













Jag har ju grön Anna servis hemma men jag har ingen kaffekanna eller kaffekoppar så jag skulle hemskt gärna köpa dessa.


















Textil

























   


Möbler







Ett sådant blombord vill jag ha fast i svart.











Det fanns en sådan här soffa med tilhörande bord och 2 stolar på auktionen som jag var på. Det gick på 550 kr för allt. Det var billigt tycker jag.





Sånt här brickbord som jag vill ha på min veranda.











Skoställ





Masker, klockor och tavlor




Jag behöver en klocka till sovrummet. En turkos skulle passa bra.















Lampor











Lampfötter



Kläder



Inte snygg klänning men snyggt tyg.









Den låg uppe i 2500 kr då jag hittade den på tradera.








Lpskivor





Ser så härliga ut...


Prydnadsaker








Orkade inte skriva så mycket, men det var många saker som jag fastnade för nu men jag budade inte på något duktig som jag var =)


Ha det bra nu ska jag sussa...

Fortsätter drömma vidare...

Känner att jag inte bloggar så mycket nu men jag har varit på så dåligt humör hela den här veckan och kännt mig jättenegativ så då har jag inte haft någon lust alls att sitta och blogga.

Det kändes bättre efter att jag kavlat upp tröjärmarna och begav mig ut i andra huset med ungarna i hasorna och började rensa bland alla våra bra och ha saker där. Vi kastar nästan aldrig någonting utan vi ställer ut det där i röda huset för det kan vara bra att ha någon gång. Oftast använder man det aldrig.

Vi har liksom blundat för all bråte där ute och det har legat över en som ett åskmoln. Vi har så mycket grejer och skräp där ute att vi hade gjort gångar mellan sakerna. Gick knappt att ta sig fram där ute och så var det råttskit överallt.

Det var det värsta. Det är så äckligt att veta att de varit överallt och skitit och det var det enda jag såg då jag var där inne. Man drar sig ju för att ta i sakerna men nu är det så städat och fint så och igår så lånade jag släpvagnen av Fredriks morfar, lastade den och åkte sedan på soptippen. Den blev alldeles full med skräp. Tydligen så samlar vi på tomma kartonger, frigolit och plast och glasslådor.

Nu är allt borta. Det känns så skönt inombords, man känner sig lättare. Det var så skönt att jag nästan höll på att fara ut till lagårn till Fredriks saker för att resa upp där med men han hade nog inte blivit så nöjd då.   

Var en hektisk dag igår. Åke och hälsade på en kompis så att våra barn fick leka av sig lite och så var jag på tippen med allt skräp, och där var det hur mycket folk som helst.

Blir helt sjuk på vad folk slänger. De slänger ju saker som det absolut inte är något fel på.Jag tiggde till mig en fin plåtburk av en tant, ville ha ungefär halva deras släpvagn för det var så fina grejer men hon var skitknepig så jag vågade inte fråga om mer saker.

Låg vaken igårkväll och funderade på om man skulle ta en stöldrunda in på soptippen någon kväll och hämta sakerna hon kastade (skojade bara, man får ju inte stjäla saker fyfyfyfy....  ;) )

Åkte och hämtade Fredrik i stan igår också. Tänkte passa på att gå till optikern och få glasögonen rätade (Milton skallade mig så glasögonen blev sneda)  så jag körde som en galning för att hinna ner innan kl 18 och då jag kom fram så hade de stängt kl 17. Snacka om att jag fick ett hjärnsläpp och svor som en galning.. Då tog jag ungarna och for på en loppis inne i stan och genast blev humöret bättre. Jag köpte en klänning för 30 kr och 3 lp skivor för 20 kr styck. Jag såg 7 loppisskyltar på väg ner till stan igår, fatta om jag blev loppissugen.

 
Har förövrigt fortsatt och tänkt på uterum och inglasade verandor, kan inte tänka på så mycket annat.

Kolla in verandan på det här huset som jag hittade på blocket. Hela huset är nog i stort renoveringsbehov men den som köper det kommer nog att bli lyckliga i det. Är helt kär i huset, vilken pontensial.


Klicka för att se nästa bild



Läcker färg på köket..

2-planshus, f d lanthandel, med bl a 2 punchverandor

Timrad stomme
Gammaldags enkelvalsat plåttak
Boyta 280 kvm
Källare under 75% av huset
Hel och stor kallvind på 140 kvm (ryms mycket där)
På övervåningen är det 5 rum och stort badrum på 17 kvm (ren 2003)
På nedre våningen är det 4 rum och stort kök på 17 kvm
På bägge våningsplanen finns varsitt jättestora rum på ca 40-50 kvm
I köket finns en gammal vedspis. Köket helrenoverades 2008
Pelletsuppvärmning
Kommunalt VVS

En extra bonus med huset är att pga mitt handikapp så är hela huset anpassat för rullstol, vilket gör det hela så mycket enklare för dig som kanske letar ett hus på landsbygden och behöver ha vissa hjälpmedel.
De flesta hjälpmedel finns redan installerade och klara att användas!
Både kök och badrum är handikappanpassat t ex.

Kök, badrum och hall har golvvärme.

Byggnader utöver boningshuset är:
F d bakstuga (tidigt 1900-tal) som är fantastiskt vackert ombyggd på 80 kvm
Dubbelgarage 80 kvm (byggår ca 1985)
Gammaldags jordkällare i gott skick
Liten vedbod 10 kvm
Magasinsbyggnad för förvaring 80-100 kvm
Liten kiosk vid vägen 10-15 kvm

Tomten är på 6 496 kvm varav ca 1 000 kvm består av härlig skog alldeles bredvid huset (perfekt för trädkoja mm). Dessutom finns stort jordgubbsland och ett 30-tal bärbuskar.

Hela tomten är inhägnad av både staket och träd så att det nästan är en egen växtzon inne på gården.
Hela tomten är naturtomt så det finns nästan inga plana ytor, men det är ändå en del att klippa.

Nära till alla sorts uteaktiviteter såsom skidor (både längd och utför), jakt och fiske, strövområden, närhet till fjällen.
Ca 15 minuter med bil till Almåsa för utförsåkning mm.

Pris: 450 000 el högstbjudande

OBS! Platsen där huset står är felaktigt angivet av hitta.se! Gå in och sök via eniro.se så ser du exakt var huset står!


Gå in på blocket och kolla...




Har sovit så himla dåligt nu på nätterna (undrar om det har något med fullmånen att göra?) så jag har suttit och ritat upp i datorn hur jag skulle möblera ett uterum och vad jag skulle ha för prylar där.



Jag har suttit och ritat med paint i datorn. Så här skulle jag ha gjort mitt uterum. Direkt till höger när man kommer in genom dubbeldörrarna så är det ett litet rött bord med en stor krukväxt på och en gammal kökssoffa. Till vänster står det en dagbädd (finns på ikea), ett brickbord, blombord, en liten klädd bänk, sittpuffar och ett sidobord och så matta på golvet. Mycket med textilier, plantor och ljuslyktor.



Dubbeldörrar ut mot trädgården. Skira turkosa gardiner (finns på ikea) många växter och många ljuslyktor, stearinljus och andra fina saker.



Kökssoffa med massor av fina kuddar, sitsen ska även vara vaderad och klädd i något fint tyg. Fina glaskulor hänger i fönstren.



Glaskulor från orient interiör. De är så vackra =)



Dagbädd (Finns på ikea) brickbord (spiti). Jag skulle ha målat alla gamla krukor i färger osm går bra ihop eller alla i samma färg så att det inte blir för rörigt. Vill ha blommor både stående i fönstret och hängandes i amplar.  



Dörr in till huset. Sittpuffar (spiti) blombord, spegel på väggen och härliga färggranna tavlor.





Det är konstigt för när jag ritar hur jag vill ha det så blir allt blått, grönt och turkost men då jag letar saker p ånätet eller i kataloger så dras jag mot allt som är lila, rosa, orange och turkost. Prydnassakerna, lampor, matta, kuddar och gardiner från Ellos, växter från plantagen och säng från ikea.

Här är ett hopplock från Ellos nya katalog. Åhhh vad mycket grejer det fanns i den som jag ville ha och kläder... åh kläder... vill ha så mycket men har inte pengar till några kläder just nu. Brukar alltid hitta hur mycket som helst då höstkatalogen kommer. Älskar höstfärgerna, kanske för att de passar mig så bra.

Ska fortsätta att städa och packa upp grejer i röda huset nu, ska ha loppis och sälja en massa saker som jag inte tycker om och inte har någon använding för... Hoppas att jag får nånting sålt iaf. Får väl skänka bort det annars.  

Ha det bra

Min dröm om en inglasad veranda

Jag har en dröm att någon gång få äga en stor och härlig inglasad veranda med gammeldags spröjsade fönster och härliga dubbeldörrar ut mot en stor och lummig trädgård. Jag hoppas verkligen att den drömmen kommer att gå i uppfyllelse någon gång. Förhoppningsvis så har jag ännu många många år på mig att få min dröm att bli sann.

Inne i verandan så skulle jag inreda i en orientalisk stil. Många saker, många lyktor och mycket textilier. Så mysigt som möjligt ska det vara.




Dagbädd från Ikea, resten av sakerna från Spiti.

Älskar så många saker på Spitis hemsida men har inte pengarna som behövs till att göra alla sakerna mina. Kan i alla fall njuta av härliga bilder från deras hemsida.





Bilder från Spitis hemsida






Ett underbart vardagsrumsbord som jag vill ha. 3495 kr.


Man kan ha den här sittpuffen ute på verandan också. 2900 kr.

Bilder från Spiti






Mer saker som jag skulle vilja ha till min veranda. Härligt tjockt överkast, bricka,kuddar, theglas, balkonglåda, lykta och ljusslinga Alla sakerna kommer från Indiska.





Underbara kuddar från Mihn.




Fler kuddar från indiahouse.



Härliga gardiner och omtag. Även de från Indiahouse.

  

Underbara krukor från Indiska.



Om man har en underbar veranda som man kan sitta på nästan året om så måste man ju ha vackra koppar och fat till eftermiddagsteet som matchar inredningen. Koppen och fatet kommer från Indiska.





Massor av lyktor, lampor och ljusstakar är ett måste för de sena sommar och höstkvällarna. De här från Indiahouse.



Handtuftad Ullmatta

Romans 100% ull

140x200 2490:-

170x240 3690:-


Vill även ha tjocka mattor och massor av fina färggranna gardiner. Matta från Bosses mattor.

Jag får fortsätta att drömma om min veranda tills jag har råd att bygga och inreda den. Det är roligt att bara ligga i sängen om kvällarna och fanisera om hur man skulle göra.

Fortsätt att drömma och lev väl

Ha de bra

Har varit borta ett par dagar

Har haft ett par varma och svettiga dagar nu, det har varit runt 27 grader varmt i skuggan varje dag och ungefär lika varmt inomhus.  

Här kommer lite bilder från lördagens auktion. Tyvärr så tog jag inte med kameran till auktionen så att ni får se vad det var som såldes men jag har iaf tagit kort på det jag köpte.



3 ramar klubbades för 50 kr. Fynd tycker jag. De brukar ju vara så dyra.



2 ramar, 50 kronor för dem också. Största är måtten 30*40 cm.



Har hunnit sätta i ett foto i den största.



Och våra nytagna familjebilder gjorde sig bra i en av ramarna.



Lampa 20 kronor.

Köpte även en barnspark (100 kr), en bob (120 kr) och en fårskinnspläd (20 kr).


Söndag


Åkte och badade och fikade med Annika och Magnus och barnen i Gulsele. Var härligt ute, varmt men det blåste lite så man höll inte på att svettas ihjäl som under lördagen. Hade väldigt trevligt och barnen var glada.



Milton älskar att bada. Han kan ligga i vattnet hela dagen. Han är precis som jag =)



Elliot hade kul också fast han inte fick bada.



Det var en massa små abborar som ville kolla in vad vi var för några. Roligt att de kom så nära.


Måndag

Vi (jag och barnen) har varit i Lycksele denna vecka på semester hos mina föräldrar. Vi åkte dit i måndags och kom hem igår (torsdag) och jag måste säga att det är skönt att vara hemma igen.. Borta bra men hemma bäst. =) 

Innan vi åkte till Lycksele så for vi på byn och handlade mat med mormor. Skulle lämna en del reservdelar till en kille som håller på att laga vår pontiac men han var inte där så då gick jag på loppis istället. Det blev en vas och 3 lpskivor inköpta.



Vasen 60 kr



3 nya skivor till samlingen 10 kr styck =)


Åkte sedan hem och slängde in väskor och hund i bilen och susade iväg till Lycksele.

När jag kommit ut ur Åsele på vägen upp så såg jag värsta rökpelaren långt bort i horisonten. Går kalla kårar längst ryggen på mig då jag ser svart rök så där.. Tror att jag dog i en eldsvåda i nått tidigare liv.



Det här såg jag först. Trodde att det kanske var något hus som brann. Otäckt tycker jag.



Såg senare då jag kommit närmare elden att de brände skog med flit. Det var satt upp skyltar efter vägen. Tycker att det var lite konstigt att de bränner nu då det är så jättetorrt.

Var drygt att ta sig till Lycksele. 1,5 mil väg var uppgrävt och höll på att göras om.

Åkte och hälsade på min mor på hennes jobb då vi kom fram och åkte sedan och handlade lite på ica, gjorde mat - hemmagjord pizza och fruktsallad till efterrätt...mums...



Tisdag

For på stan, gick på Åhlens, köpte present till Lotus som fyllt 1 år och en body och en gubbkeps till Elliot, han blev jättesnygg i det =). Åkte sedan vidare till Dollarstore där jag shoppade en hängmatta, disktrasor, en traktor till Milton och lite kontorsgrejer. Åkte vidare till jysk sedan och köpte 2 plädar (har dille på plädar). 

Åt lunch med mamma på Indo café mitt i stan. De serverade en urgod indisk kycklinggryta med massor av goda sallader och bönor till. Tyvärr så var den lite stark. Milton åt mest mackor till lunch.
 
Efter maten så gick vi på stan och tittade på hästarna. Det var tydligen hästens vecka i Lycksele så det kryllade av hästar överallt. De hade stängt av torget och hade hopptävlingar där. Luktade inte så gott.  

Gick även och köpte ett par sommarskor till Milton men de var inte så bra som jag hoppades på för han fick så hemska skavsår av dem. Det var precis den anledning varför jag köpte nya till honom från början. Hans gamla utetofflor fick han skavsår av så nu vet jag inte vad jag ska göra.. Kan ju inte köpa nya skor till honom hela tiden. 

Åkte hem till mor och far sen och var inne ett tag fr det var så hett ute att det inte gick att vara ute. Bytte blöja på Elliot och då kom han åt ett rör på varmvattenberedaren och brände sig på fingrarna.. Stackars lilla Elliot =( 



För er som inte ser vad det är så är det Elliots fingar med jätteblåsor på fingerspetsarna =(   Var svårt att få fingrarna på bild. Han är så fruktansvärt snabb och de är så små..

Blev bjuden på middag på tisdagskvällen hos systeryster. Hon gjorde kyckling och ni som köänner mig vet att jag älskar kyckling mums mums. Det var supergott! Milton stannade hemma med mormor och morfar så jag hade nästan barnfritt men Elliot är ju så snäll så. Han sa inte mycket. Satt mest och skrattade åt Laban (systers hund)

Efter maten höll vi på att svettas ihjäl så vi åkte och badade. Bytte barn med mor så hon tog Elliot och milton fick följa med oss och bada. Det var hur skönt som helst och Milton älskade det. Stortjöt av skratt. Han tyckte även om syrrans kille Micke. Har pratat om honom sedan dess.


Onsdag

Onsdagsmorgonen var sval och skön och jag hade fått sova någorlunda bra så jag tänkte att vi skulle åka på djurparken och titta på djuren. Det ska väl vara kul för Milton tänkte jag. Åkte först till Dollarstore och bytte traktorn jag köpt dagen före. Den var i småbitar efter 2 timmars lekande så jag fick byta till en ny. Åkte sedan till djurparken och packade ur allt vi behövde ur bilen. Då kom solen. Knatade runt på djurparken i 3,5 timme i långärmad och jeans och höll på att ramla omkull av utmattning.

Barnen tyckte inte att det var roligt och Milton var upprorisk. Blev mycket tjatande och skällande den dagen och Milton vägrade titta på några djur. Han sken iaf upp då han kom ner till lyckoland (lekplatsen) och fick hoppa hoppborgen och titta på alla karusellerna.

Tyvärr så kunde jag inte åka nånting med honom för jag kunde ju inte lämna Elliot själv i vagnen men Milton fick köra elbilarna iaf. Han skrattade och skrattade.   



Milton tyckte att barnens djurpark var rolig då man fick gå in till djuren. Han hejade på getingarna som han säger, tuppen, kaninerna och marsvinen.



Ett nyfiket litet marsvin.



Milton hade kul tills jag sa att han inte fick springa ifrån mig och satte honom i vagnen.

Kämpade upp för det j****a berget och fick mig en belöning längst upp. Köpte oss mat uppe i restaurangen bredvid björnarna.
 


Tittade på björnungarna som också fick sig mat.



Elliot blev också less och grinig i värmen men snabbt glad igen då han fick sitta upp i vagnen. Det var jättekul =)



Milton i hoppborgen.



Milton lyckades köra själv den här gången. Han har inte riktigt fattat hur det funkar förut.





Vi tittade på sälen innan vi gick hem. Hon såg ut att ha det så skönt där i solen.

Åkte hem ganska snabbt från djurparken. Orkade inte vara där hela dagen, det var ju alldeles för varmt att vara ute. Åkte hem till mor och far och bråkade med Dixie som kissade på golvet inte bara en gång utan två gånger. Där var det nära att jag skulle ha tagit bort hunden. Gud vad arg jag var på onsdan. Så jäkla dåligt humör som jag hade då... Inte roligt.


Torsdag

Som tur var så var mitt humör bättre på torsdagen. Det var svalare inne under natten så att vi fick sova och så var det svalt och skönt inne på morgonen. Packade in i bilen tidigt och åkte mot Gulsele redan halv 9 på morgonen. Det var skönt att få komma hem.

Halvvägs hem så kom Milton på att han inte några timmerstockar till sin traktorvagn så när vi kom hem så var det bara till att tälja sig några timmerstockar av några pinnar. Milton blev nöjd och glad och jag blev nöjd och glad och så var resten av dagen. Fredrik kom hem sedan på kvällen precis lagom till att jag sett klart en film också. En shoppaholics bekännelser... En suverän film.. så himla bra - se den!!!

Nu ska jag ta och gå och lägga Milton

Ha de gött

       
RSS 2.0