Nu är man ett år äldre då

Var lite jobbigt igår att fylla 26. Upp klockan 5, fika göra iordning matsäckar och barn och fara iväg inpå byn för att skicka iväg gubben på angeldon. Eftersom det var jag som anmälde dem till angeldons VM så döpte jag deras lag till De tomhänta och det var så de kom hem också. De hade haft ett napp men den släppte. De hade turen att sitta i rutan bredvid vinnarna så de fick då se fisk iaf.

Jag och barnen var inte med ut på isen. Det var storm igår så vi var hos mormor tillsammans med syster och mor min. Var ut en sväng men det var så kallt. Milton blev skitless. Tog en massa kort i helgen men de kommer ut senare. Har ingen ork kvar efter allt kak och tårtätande. Syster gjorde en god och väldigt fin tårta åt mig igår som vi åt och så hade jag gjort smörgåstårta och kakor som vi också har ätit av så nu känner man sig väldigt tjock och stinn. Inte bra det här.  

Fick mig ju lite presenter också =) Ja.... jag hade varit snäll så att jag fick något.
 
Fredrik och barnen gav mig en mixer (fick säga åt honom att köpa en sådan åt mig, han kom inte på något själv). Fick ursnygga gardiner av syrran från indiska, en bok och blomma av mamma och pappa och presentkort på lindex av Fredriks mor och far och så fick jag ett presentkort på gardinaffärn av Fredriks mormor och morfar och pengar av mormor. TACK allihopa.



Ska spendera pengarna på presentkortet på gardinaffären på snygga tyger som jag ska sy kuddar av. Blir så inspirerad av Lisa i hennes blogg Pink Friday. Hon gör så himla snygga och fantasifulla grejer. Min del av hjärnan som har den funktionen fungerar inte så bra just nu så att jag kan komma på något eget. Hennes hem är alltid snygga och färggranna, precis som ett hem ska vara.

Jag hatar alla vita och grå hem som invaderar landet. De är så nordiska.är väl inge större fel på dem men jag tycker att det blir så tråkigt, jag vill ha mycket med färg och glädje för att det ska pigga upp i vintermörkret.

    

Härliga bilder som jag tyvärr inte kommer ihåg var jag hittat någonstanns. Men de lättar verkligen upp i vintermörkret, helst idag som snön vräker ner och det blåser och yr ute. Man får hopp om att det snart kommer att bli bättre, att det kommer varmare väder.





Har haft en sådan trevlig dag med massor av besök. Först så kom Fredriks föräldrar, sedan mina och sist våra vänner Linn och Peter med deras barn. De köpte med sig pizza och kom med den till oss så vi åt det och så åt vi ytterligare lite smörgåstråta och kakor och så lekte barnen. Milton lekte så att han bara däckade i säng nu ikväll då jag lade honom. Inga prblem med att sova där inte. Det kommer inte jag ha heller för den delen. Elliot var vaken hur mycket som helst natten som var så jag är hur trött som helst. Ska gå i säng då jag skrivit detta klart. Är så roligt när Linn och Peter ringer och vill komma och hälsa på. Önskar att jag vore bättre på det. Vill hälsa på mer folk.

Vill bara skriva att Frieda- vi kommer att sakna er. Ha det så kul hos mamma.  

Kram på er

Ha de gött 

Ville bara påminna er om att släcka lyset

Det är snart dax för Earth hour. Det är en påminnelse för oss att släcka alla onödiga lampor som står och lyser till ingen nytta. Släck lampan då du går ut ur ett rum.

Även Arla har hakat på detta och gjort detta specialpaket.


Arla visar sitt stöd för Earth Hour genom att "släcka belysningen" på mellanmjölkspaketen mellan 19-25 mars. Lördagen den 28 mars mellan kl. 20.30-21.30 äger Earth Hour rum.

Härligt från indiska

Blev kär i många saker på indiskas hemsida då jag satt och tittade idag.


Fin pippimobil =) 59,50 kr.


Såg de här äggen på indiska då jag var i Ö-vik och blev så kär.. Vill ha!!



Fin skål till påskgodiset.

Har sett den här holken lite varstanns i olika inredningstidningar så det är inte bara jag som tycker om den =)


Snygga hängprydnader kan jag inte få nog av.. Hur snyggt skulle det inte vara att ha ett påskris fyllt med dessa...




VILL HA!!!!!!!! Älskar kuddar..




De som känner mig vet hur mycket jag älskar ljuslyktor =)


Kläder




2 supersnygga klänningar. Vill på Indiska NU för att testa ifall jag kan ha någon av dem. Älskar den gröna.


Kappa som skapar ett major vill ha hos mig..


2 snygga tunikor som jag också vill prova. Nästa gång jag går på indiska så är det utan barn.
 
Nu grinar Elliot igen. Vill väl ha mat... igen.. Fredrik har iaf kommit hem efter att ha lämnat Milton på dagis så jag har hjälp idag. det blev inte så sent igår ändå på akuten. Han har då en ordentligt inslagen tumme nu. Nu ska det väl ändå läka ordentligt.

Ha de gött!!!!

Har ju glömt

Har ju glömt bort att skriva att jag, mormor och barnen var till Ö-vik förra lördagen.

Varken jag eller Milton hade några kläder alls så jag tänkte att det var ju bara att åka iväg.. Det var inte att bara åka de... Milton var så snäll att man inte kunde vara stoltare men Elliot gallskrek hela dagen så det blev en väldigt snabb shoppingrunda. Det blev en hög med kläder åt Milton men inga åt mig. Fick gå och bära Elliot hela tiden så då går det dåligt att prova nånting. Så typiskt för det var rea överallt.

Tack och lov för min moster som följde med och hjälpte mig med Milton. Jag fick sitta och amma hela tiden så nån var ju tvungen att se efter honom.

Det blev 4 tröjor, ett par byxor och 2 par långkalsonger åt Milton och så köpte min mormor ett par byxor och en tröja åt honom också. Milton tycker att det är så roligt att få vara med och bestämma kläder men han tyckte att vi skulle handla åt lillebror också.



Det blev ett par superbra handskar till mig iaf. Testade dem idag då jag och Milton var ute och lekte i snön. Helt suveräna =)

Han till Willys och handlade blöjor också innan det bar av hemåt. Självklart så grinade Elliot i bilen halva vägen hem också. Mormor har ju tur att hon är halvdöv då, hon kan ju bara stänga av hörapparaten.

Är ensam hemma nu. Fredrik fick åka ner till stan igen för den här jäkla tummen. Den gör jätteont och så glappar fingerskenan han fick så jag ringde ner till lasarettet och frågade om det skulle vara så och det skulle det ju inte. Få se när han kommer hem igen då.
 



Vi gosade ner oss i Miltons säng. Efter allt ståhej i helgen så blev vi trötta.

I helgen som var så kom min mor och far hit till Junsele så vi umgicks litemed dem. De hade med sig Laban så han och Dixie busade som bara den. Det var 4 hundar hos mormor på söndagen som härjade runt i köket. Trots att Laban är så gammal så leker han som om han vore en hundvalp.



Men trött blir han ju ändå.. gäsp!



Vad vill du mig???





Vår hund har ingen respekt för mammas hund. Stackars Elvira...



Hittade ett recept som jag tror att jag måste testa någon dag. Lät för hemskt gott..

Varm Mexikansk Smörgåstårta
(6 Portioner)


Ingredienser

Lägg till Hönökakor i min inköpslista 3  st  Hönökakor
Lägg till blandfärs i min inköpslista 500  g  blandfärs
Lägg till röd lök i min inköpslista 1  st  röd lök
Mer information om chilisås Lägg till chilisås i min inköpslista 2  msk  chilisås
Lägg till tacokrydda i min inköpslista 1  påse  tacokrydda
Mer information om majs Lägg till majs i min inköpslista 1½  dl  majs
Lägg till mjukost i min inköpslista 200  g  mjukost
Lägg till röd paprika i min inköpslista 1  st  röd paprika
Lägg till orange paprika i min inköpslista 1  st  orange paprika
Mer information om creme fraiche Lägg till creme fraiche i min inköpslista 2  dl  creme fraiche
Lägg till creme fraiche (chili-paprika smak) i min inköpslista 2  dl  creme fraiche (chili-paprika smak)
Lägg till pressad vitlök i min inköpslista 1-2  st  pressad vitlök
Lägg till riven ost i min inköpslista riven ost
Lägg till nachochips i min inköpslista nachochips

Beskrivning

Köttfärsröra
Bryn blandfärsen ihop med den röda löken. Tillsätt 2 msk chilisås och 1 påse tacokrydda. Häll även i majsen.

Fyllning 1 (botten)
100g mjukost blandas med 1dl crème fraiche (gärna med lite krossad vitlök i om man tycker om det) samt 1 röd hackad paprika. Breds ut på första lagret. Hälften av köttfärsröran kommer ovanpå.

Fyllning 2 (mellanlagret)
1 burk crème fraiche (den med chili-paprika smak) blandad med 2 dl riven ost

Topping (Översta lagret)
100g mjukost blandad med 1dl crème fraiche + 1 hackad orange paprika breds ut, även lite på kanterna.
Resten av köttfärsröran också.
Nachochipsen läggs runt och på tårtan. Riven ost ovanpå, in i ugnen 225˚C i ca 15-20-min

Måste ta hand om barnen nu.

Ha de gött!!!!!

Vilken vecka....

Vilken jäkla vecka det har varit. På måndagen så bestämde sig Milton att han inte tyckte om oss längre utan nu är det bara farmor farmor farmor, så han ringde dit och frågade om han fick sova där och såklart så fick han ju det så Fredrik skjutsade dit honom på eftermiddagen.

På tisdagen så fick Fredrik åka in på morgonen och hämta Milton och skjutsa honom på dagis. Den dagen var skön för mig och Elliot iaf. Vi hade hela huset för oss själva och jag fick sova ända tills halv 9 på morgonen. Vilken lyx.

Passade på att ta alla blommorna och ställa dem i badkaret och duscha av dem, dammsuga och dammtorka lite uppe och så blev det lite mys i sängen med Elliot och en massa prat i telefonen med syrran. Detta vet ni ju redan eftersom jag han blogga 2 gånger under dagen också. Men på eftermiddagen så fick jag så himla ont i handleden och det blev bara värre och värre så till slut så fick jag ringa till sjukvårdsupplysningen och höra vad man skulle göra för då kunde jag inte ens röra fingrarna. Det gjorde så fruktansvärt ont.

Gick ju inte att göra så mycket just då men hon tyckte att jag kunde ringa doktorn på onsdagmorgon. Så det gjorde jag, och självklart så var det den enda dagen som de hade stängt i både Junsele och Ramsele (utbildningsdag) så jag fick fara på vårdcentralen i stan (10 mil enkelväg) bara för att få veta att jag har en inflammation i muskelfästet i handleden och att jag inte får anstränga mig eller lyfta nånting tills det är bra igen.

Ska väl gå bra tänkte jag för Fredrik skulle få ta av bandagen på tummen samma dag. Men så fel vi hade. Tummen har inte läkt nånting. Det såg exakt likadant ut som för 3 veckor sedan så han blir sjukskriven 3 veckor till. Så himla typiskt.

Fick ju sitta en hel massa timmar på akuten igen för att få tummen bandagerad igen men jag var inte så snäll utan lämnade Fredrik där och for och hälsade på en kompis istället. Det var kul =). Milton fick iaf sova en natt till hos farmor, tills hans stora lycka.

Efter en natt med smärtor för oss båda så fick jag pallra mig upp och köra ännu en vända till stan. Både jag och mormor hade tid hos dr Karlehed på torsdagen. Var så himla trött efter den dagen i stan och så ringer Fredrik och berättar att Milton åkt på magsjuka och spyr som en tok hemma hos farmor. Härligt härligt. Kunde ju inte lämna honom hos stackars farmor utan han fick följa hem. Fredrik satt uppe till 5 den natten med Milton. Stackarna. Som tur var så gav den med sig fort.

Hörde på tvn att det är över 1 miljon människor som har eller har haft  vinterkräksjukan nu. Miltons dagis har stängt nu iaf pga det. De ska städa upp ordentligt för det bara går runt runt.

Milton är frisk igen nu och leker på som vanligt men min handled värker som bara den för jag har ju inte kunnat vila den så mycket och Fredrik har jätteont i sin tumme. Kunde ju haft en bättre vecka..



Elliot har iaf fått må bra. Han är bara lite sur för att jag inte orkar gå och bära honom hela tiden. Han var glad igår kväll då han fick bada med storebror och Milton var supelycklig över det. Så här ser han ut nu då han var tvungen att sitta i mitt knä då jag skriver. Blev bättre då han fick komma till pappa och Milton.

Nu kommer min mor och far

Ha de gött

Så jäkla typiskt

Skrev för en liten stund sedan att det var så underbart väder och att jag skulle gå ut på en promenad efter att jag ammat Elliot. medan jag ammade så han det bli snöstorm. var länge sedan jag sett det blåsa och snöa så hemskt mycket. Det blir då ingen promenad nu iaf. Huvva vad det vräker ner. Sätter mig och äter lite pastasallad framför tvn istället.



Bilden är hittat på google men ser ut ungefär så där här också...

har varit som ett åskväder

Florida Keys Lightning Storm


Jag har verkligen kännt mig som ett åskoväder de senaste dagarna.. Mitt humör har inte varit bra och jag har exploderat för minsta lilla och min stackars familj har fått stått i skottlinjen väldigt mycket.

Det beror nog på att jag inte får sova på nätterna. Min kära lilla Elliot är vaken hela nätterna och sover inget vidare på dagarna heller. Han vill bli buren eller ligga mot bröstkorgen så jag sitter upp och sover om nätterna nu för tiden. Gör ju verkligen underverk för ryggen och nacken =(

Kom iaf och tänka på en helt underbar hemsida med bilder på åskoväder och tornados.  Mina favoriter. Jag är verkligen fascinerad av oväder. Det är en dröm att få åka till USA på tornadojakt någon gång i framtiden =)


http://www.floridalighting.com


Florida Keys waterspout   supercell 



Finns även en annan sida som är väldigt bra med många härliga bilder.

http://www.stormeyes.org/tornado/rogersky.htm

When Thunderstorms Collide


Anvil Crawlers


Idag känns det så himla bra. Jag har fått sova någorlunda (Fredrik tog Elliot och gick ner med honom i morse) och så är jag ensam hemma med Elliot så vi bara får ta det lugnt. Jag har pratat av mig med systeryster i 1,5 h på telefonen och vädret ute är helt underbart. Ska ge Elliot mat nu och ta och gå ut en sväng efteråt. Måste passa på och njuta medans solen är framme. 




Elliot ganska så nöjd i mormors knä..

Återkommer med lite inredning snart.

Ha de gött

Funderar på att köpa mig själv en födelsedagspresent

Fyller ju snart år (28 mars för er som vill ge mig en present) och jag hittade ett sånt snyggt halsband på solx.se. Det är ett namnsmycke som man graverar in barnens namn på och så kan man betala extra och få ingraverat födesedatan också. Blev så kär i det. Vill ha!!

tydligen heter jag ursulla

Gjorde ett test på facebook vilket mitt riktiga namn är och tydligen så ska jag heta Ursula. Inte så snyggt.

Har varit ensam hemma med Elliot idag. Fredrik stannade på byn idag medans Milton var på dagis så vi har haft det lugnt och skönt.

Jag har suttit på ikea hemsida hela dagen och tittat på saker och drömt mig bort medan Elliot har sovit mest hela dagen.  Det har varit så skönt att få lite egentid. Städade undan lite i köket. Plockade äntligen bort juldukarna idag. Känns som om det var lite länge sedan jul...

Hinner inte skriva så mycket idag. Milton ska i säng nu, hoppas att det går utan en massa grinande. Han ska ju upp till dagis imorgon bitti.



Puss på lillebror..

har köpt mig en babybjörn bärsele

Var till Åsele idag och köpte mig en babybjörn active bärsele. Hittade den på blocket och den verkar så himla enkel att använda så jag slog till trots att jag tycker att den var lite dyr. Fick betala 900 kronor för bärsele och överdrag. Hoppas att Elliot också tycker att det var ett bra köp och tycker om att åka i den. Ska bli skönt att få händerna fri och så kan det vara skönt att ha då man är någonstanns och slippa dra med barnvagnen hela tiden.


Klicka för att se nästa bild

Klicka för att se nästa bild

Titta in på babybjörns hemsida ifall ni vill veta mer om denna bärsele.

Har varit en rätt så lugn helg. Jag har återhämtat mig helt efter mjölkstockningen så vi var hos min mormor igår (och fick oss lite mat) och så åkte vi och tittade på skotertävlingar på travbanan i Junsele. Det var en massa gammskotrar som tävlade ja och så andra skotrar med förståsmen jag han inte titta så mycket för jag stod mest i hamburger och korvkö och så jagade jag Milton fram och tillbaka efter travbanan. Han var bara intresserad av att styra lillebror i vagnen och att titta på vovvar och barn.


Bilder från skotertävlingen

Veteranracet







Var mycket folk ute på travbanan igår.. Berodde nog mest på det fina vädret.



Här går det lite fortare...





Här trillar en av...



Milton såg inga skotrar men ville inte det heller. Har var fullständigt nöjd med att titta på alla bilar, hundar och människor. Och att få styra lillebror i vagnen förstås..



Fredriks fina bandagerade tumme.. Inte mycket som han kan göra nu.. Men förhoppningsvis blir det bättre och bättre.. Den här bilden togs förra helgen då vi var i Lycksele. Nu är bandaget svart.. Höll sig inte rent så länge.





Jag och syster köpte fiskar åt mamma när vi var i Lycksele, hon hade bara en som levde i sitt stora akvarium. Det är bara en kampfisk men den reflekterades i glaset. Blev inte så snygga bilder men att den har snygga färger!!

Nä nu vill inte Elliot sitta vid datorn längre, han bara grinar och grinar.

Ha de gött!!!!!!!

Fy vad jag har varit dålig.. ingen bra vecka..

Var till Lycksele i helgen på vintermarknaden och jag klädde mig nog för dåligt för jag blev så dålig på kvällen.

Naiv som man är så trodde jag att det hettade i ansiktet och att jag kände mig trött och frös för att jag varit ute halva dagen men det blev bara värre och värre. Under lördagsnatten så hade jag sådan frossa så att jag inte kunde sitta eller ligga still och då jag rörde mig så pulserade det i huvudet så jag trodde att det skulle explodera.
Mitt högra bröst började också göra ont men jag intalade mig själv att det nog bara hörde till förkylningen men jag var till doktorn på måndagen för jag hade fortfarande jättehög feber och frossa då och han sa att jag fått mjölkstockning och så hade jag bakterier i kroppen som gjorde att jag fick ont i lederna, huden och nacken och huvudet så jag fick pencilin utskrivet till mig. 

Jag svettas som en galning nu och måste byta kläder ett  par gånger per dag men jag mår redan mycket bättre. Bröstet har börjat bli bra nu också. Huvva va hemskt det var.. Så vill jag inte ha igen..

Lyckades iaf umgås med min syster och hennes vän ; )  lite grann på lördagen. Åt ostkrokar och såg film. Hade det riktigt trevligt förutom mitt huttrande...  Kom inte ihåg vad filmen hette men den var rolig. Var bara jag och Elin som skrattade. Killarna fattade ingenting.

Fick låna en hög med filmer av syster och jag såg 2 igår. det fick bli pineapple express, Den var jätterolig. Helt knasigt rolig. Sedan efter den så såg jag disaster movie. En sådan där parodi på alla storfilmer men den var inte bra. Jag skrattade inte en enda gång under hela filmen.


Poster


Om Pineapple Express:

Två knarkande losers blir vittnen till ett mord som begås av en polis. Pundaren och hans knarklangare tvingas till en galen flykt undan en mobb som vill tysta dem för alltid...





Ni måste se Pineapple express

nu ska jag gå och rita en riddare tydligen.. Ha de gött!!!!!!!!!!
       
RSS 2.0