Umeå

Vi var till Umeå igår, jag och mamma och barnen. For kl 9 och kom inte fram förrän halv 1. 3,5 timme för att köra 12 mil. Orsaken hette LOPPISAR!!

Hittade en hel del loppisar efter vägen som otroligt nog var öppna. Fick gå på de där loppisarna som jag har sett så många gånger då man kört förbi men som aldrig har haft öppet..

Det blev några grejer som fick följa hem men mycket som jag skulle vilja ta hem..

Granöloppisen

Det här köpte jag:



2 bockar till och vips så har jag skapat mig en samling på 2 dagar. har köpt 8 stycken den här veckan. Notera hur stor de är jämfört med legogubben...

Det här skulle jag vilja ha men inte köpte:



Nu bara måste jag ut i naturen och leta grenar så att jag kan tillverka en sådan här gungstol. Föll för den pladask.. Jättefin...



De här två stolarna skulle också få följa med mig hem vilken dag i veckan som helst..



Det här dansktillverkade skåpet var så fint. Skulle vilja ha det.

det fanns så mycket fina grejer där på granöloppisen men tyvärr så har man varken plats eller pengar till det.. Men drömma går ju =) 

Returbutik nr:1

Hittade en returmarknad efter vägen också. Ja alltså en affär som säljer begagnade saker. Där fanns också mycke roligt bland annat 70 tals tavlor men de var alldeles för dyra för att jag skulle vilja köpa något.. 



Mamma köpte iaf ett fränt nyckelskåp som ska målas om=) Jag tycker rosa grönt och turkost, mamma säger vitt.. Tråkmåns!!!



Returbutik nr: 2

Efter att vi tagit oss fram till Umeå så åkte vi mot Holmsundshållet för där vet vi är en returbutik till..

Redan utanför var jag exalterad för det stod gamla plåtskåp överallt.. Det bådade gott.. Hade jag haft släpvagn så hade jag köpt gamla plåtskåp från en skola, sådana där små skåp. 8 stycken var det, svarta med oranga dörrar. Perfekt till barnens rum som klädskåp eller leksaksförvaring. 450 kr tog dom för allihopa.. Till och med pappa sa att jag skulle haft släpvagnen med mig då..



Det var en rolig butik, de hade små montrar överallt där de visade vad man kunde göra med saker. Nya användningsområden som med tvättmaskinstrummorna ovanför som efter att ha placerats på gamla kontorsstolsben blivit dekorativa eldtunnor och gamla tantskinnmössor blev lampor, blixtlås till lampskärmar. Roligt =)

 

Det var billigt och bra där och de hade verkligen allt. Verkade som om det köpte upp saker från företag och skolor och privatperosner så det var en salig blandning.




Jag har en hel hög med sådana här ljusstakar och nu kompletterade jag med 2 små också (10 kr) . Målar alla i samma färg och ställer dem i grupp.. Snyggt.



Hittade även kuddfodral från Indiska plus innerkudde för 10 kr.




Även 2 sjalar fick följa med hem för 10 kr styck.

Hittade även ett par skidor till Milton och stavar som jag köpte. 40 kr för skidor och stavar. Tyvärr hittade jag inga till Elliot men jag hoppas att mina gamla skidor finns kvar uppe på vinden. Ska leta imorgon så kanske vi kan ta oss ett varv på gården =)


Efter alla loppisar bestämde vi oss för att åka in till stan för att äta. Både jag och mamma var supersugna på kinamat så vi åkte till Eurasia.. Buffe - perfekt. Fanns till och med pizza i buffen så ungarna var nöjda de med och åt som hästar.. =)

Jag satt ju och tittade ut genom fönstret medans jag åt och såg Indiskas skyltar lysa mot mig så givetvis var vi tvugna att gå dit med =)

Indiska



Köpte den här stjärnan till Elliots rum, den var så fin att jag funderar på att ha den uppe jämt..

Det blev även ett stopp på lagerhaus där de var i full gång med rean.

Lagerhaus




Jag behöver en krok till badrummet att hänga upp necessären på så den här blev perfekt.



Nya kökshanddukar kunde jag inte låta bli att handla då det var halva priset.


Myrorna

eftre ett dyrt besök på biltema där färg inhandlades till bockarnas förvandlig och ett snabbt besök på Rusta för att fylla upp godisförrådet för att kunna muta ungarna med så åkte vi på myrorna. Mutade ungarna igenom klädavdelningen med godiset så jag i lugn och ro kunde kolla på kläderna och sedan fick de väl gnälla sig igenom resten av affären..



Snyggaste lilla lampskärmen följde med hem..

 

Har en sådan här vas men i en annan skepnad så jag tänkte att det skulle vara snyggt att ställa dem bredvid varann..



2 örngott i toppskick. De hade även påslakanen också men jag tänker inte betala 95 kr styck för begagnade påslakan.. Helt sjukt vad myrorna har blivit dyra.. Man går ju på sådana där ställen för att det ska vara billigt..



de två ramarna var egentligen för dyra men de var maffiga och rejäla och mamma ville ha tavlorna som var i ramerna så vi delade på kostnaden.. De ska bli svarta =)


Det blev en lång dag men ungarna var rätt så snälla. Var betydligt lättare att ha hjälp med sig. är ju van att vara själv med ungarna så det blev väldigt mycket mer avslappnat och roligt så här =)

Synd bara att man inte hinner med allt man vill. Hade gärna varit och hälsat på all vännerna och släkten men tiden går ju så fort och det är ju så mycket man vill hinna med..

Få ta en tur till snart igen =)

Shoppat

Var på mitt favoritställe i Lycksele igår tillsammans med mamma.. Puls!!! Som vanligt hittade jag lite smågrejer som jag tyckte var roliga.

Jag tycker om träfigurer och hittade en hel hög i går i julsektionen, halva priset och allt =)











En hel hög med bockar fick jag med mig hem för den lilla summan av 13 kr. Nu ska jag bara slipa dem och måla dem i samma färg så ska jag nog hitta någon plats åt dem.

Har redan tänkt ut att de ska stå i vardagsrummet..

Får köpa färg imorgon. Jag, mamma och barnen ska till Umeå då. Åka på biltema och så hinner vi nog till indiska och lagerhaus och myrorna också, hoppas jag iaf =)



Det fick även följa med 2 ljuslyktor hem till vardagsrumsbordet.



En stor tygbit följde också hem. 5 kr. Ska sy en sovplats till Dixie av den.



Och så bar jag hem allt i armens ammunitionslåda som jag fick köpa för 25 kr.

Var även in en sväng på Åhlens igår, köpte en bit vaxduk som jag ska klä in locket till vedlådan med.. De hade så fina men jag föll för den här:



Fin va?? Känns inte ens osm vaxduk så det kommer att bli perfekt då man ska sitta på den.

Har storshoppat för det blev lite mer grejer på åhlens också.



2 Ljuslyktor





2 födelsedagspresenter till Elliot som fyller 3 år snart (8 januari)



På bokhandeln fick jag äntligen tag i en skärmatta till rimligt pris. De har 50 % rea på allt just nu för de lägger ner den sista december.

Åkte iväg till Jysk en sväng och jag hade tur..



Kuddarna som jag har gått och tittat på så länge var nu sänkt ännu mer så då slog jag till på en av varje.



De hade även badlakan för 25 kr. Det fick bli 4 stycken, en till oss var =)

Storshopping minsann.. Jag får lugna mig imorgon ;)

Ska se om jag kommer iväg och hälsar på lillasyster ikväll. Hon har så mycket att göra för hon åker iväg 4 veckor till Borneo med en kompis imorgonbitti så det blir ett tag tills jag träffar henne igen. Jag har sytt en bagagenamnlapp till henne.. Hade aldrig gjort en sådan förut så den blev inte så snygg men den funkar ju. Få se vad hon säger =)

Ha de bra, nu ska jag slita ungarna från mitt gamla lego och sova ner dem. Kan bli svårt =(

De har lekt nonstopp sedan halv 1 idag, med bara uppehåll för mat.. Det var roligt..



Jag vill ha sådan där legoförvaring som ser ut som gigantiska klossar så jag har suttit och letat sådana men dyr är dom.. Om jag skulle beställa de storlekarna jag ville ha skulle totalsumman plus frakt bli 1110 kr. Jisses!!!!

Fler annonser som lockar...

Hittade fler annonser som lockade..

Vill ha massor av saker hos Stockholm-Bombay.se



Fina inredningsgrejer hos Stockholm-Bombay

Även hos villa4 vill jag ha massor av saker =)



 



Bilderna från Villa4

Inredningstidningar

Är hos mamma och pappa i Lycksele just nu. Åkte hit idag. Har redan hunnit fara och shoppa på mellandagsrean och suttit ner och läst igenom mammas alla inredningstidningar.

Min mamma köper en hel hög med tidningar varje månad och det är så mysigt att krypa ner i soffan där med 10 tidningar i knäet och bara läsa och drömma sig bort...

Jag har blivit helt kär i plåtskåp/vitrinskåp och skulle vilja byta ut den gamla spelaren vi har i köket mot ett skåp. Vill kunna ha mina fina vaser och skålar idet och annat fint som är värt att visas upp.

Har suttit och lusläst alla annonserna i tidningarna och fastnade för wohnzimmers annons..

Skyndade mig till datorn och knappade mig fram till deras hemsida.. Å vilket lycka!!! Varannan grej skulle jag med glädje ha hemma =)



Vill ha!! Men 7500 kr... =/ 





 







Helt underbara möbler men tyvärr så priserna allt annat än underbara.. Vill ha så mycket men har så lite pengar =(

Wohnzimmer

God jul

Jag får aldrig tummen ur och bloggar då Fredde är hemma därför blir det långt mellan inläggen just nu.

fredrik har varit hemma en hel vecka pga ryggen och går nu till sjukgymnasten. Diskbråck är diagnosen med påverkan på nerverna. Han har sämre motorik i vänster ben så nu tränar han. Fast idag började han jobba igen för han känner sig bra. Hoppas att han gör som sjukgymnasten och går ut ur lastbilen lite då och då och rör på sig... Fast det gör han aldrig om jag känner honom rätt..

Vi har haft en bra jul. Lugn och skön utan stress.. Vi bestämde oss för att ha det så, varför stressa?? Kokade skinka på fredagen, 4 timmar tog det men god blev den =)

Åkte till svärisarna på julafton och sa hej ch sedan hem och bara umgicks. Syster kom och lagade mat åt oss =)

GOTT!!!!



Potatisgratäng (som jag gjort) Elins kyckling inlindad i bacon och fylld med färskost.. MUMS!!!!

Så gott..



Friterade smördegsrullar fyllda med feta och persilja





Massor av god mat, sällskapsspel och julklappar, kan det vara bättre???

Är ledsen

Är ledsen idag, känn som man skulle gå och lägga sig igen men det går ju inte barnen med på precis... Fredrik åkte iväg och jobbade trots att han har så ont i ryggen så att han går och nästan skriker till här hemma.. Men är man dum så är man. Vill ju bara att han ska vila ryggen och ta det lugnt men nej då.. Vi ska förstöra den helt..

Känner mig lite i kläm idag också och det gör mig ännu mer ledsen.. =(

produktiv dag eller???

Skulle ha gjort en massa grejer idag men det blev inte så hemskt mycket gjort.. Inget av städandet blev gjort iaf för att, ja för att det är tråkigt helt enkelt..


Det blir så då Fredrik är hemma.. Det blir bara stopp för mig. Då han åker, det äör då som jag får fart för då blir jag så rastlös så..

Fredrik kom hem  imorse så han var tvungen att få sova lite så jag och barnen smög runt hela morgonen. De lekte med lego vid köksbordet och jag satte mig ner för att ta itu med alla halvklara projekt som har blivit liggande
Det blev sytt lite grann.



Jag gjorde äntligen klart kuddfodralet som legat så länge..



Och sp gjorde jag klart ännu en lampskärm, Nu är jag klar tror jag.. Ska bara sätta upp dem så får vi se om verkligheten blir lika bra som bilden jag har i huvudet...



Lampskärm gjord av en skjorta. Trädde in skärmen in i ärmen på skjortan och den passade perfekt =) Bara att sy fast.



Jag är som rädd att jag valt för stora lampskärmar men det ser jag ju sen..



Har även hållit på att dra el till denna lampskärmen, med lite hjälp från Fredde. =)



Kvällens och morgondagens projekt blir att klä om den här stolen som jag fått av mor och far. Jag har testat mig fram med ett lakan och klippt ut precis som tyget ska vara så nu är det bara att lägga lakanet på golvet och rita av mallen. =) Ska se om det blir bra. Är som lite nervös över detta.. 



För en stund sedan bakade jag också. Jag blev så sugen på en stor macka av nybakad baguette med massor av sallader, och grönsaker och någon god ost och skinka men de hade inte bakat något idag på Ica så jag gjorde egna och gud va goda de blev. Ska göra mig en sådan kvällsmacka senare ikväll och en go kopp the och sätta på en film och bara mysa i soffan helt själv.. LYCKA!!!! 

Jag trivs så bra ensam, det bästa som finns är när barnen har somnat och jag har hela huset för mig själv. Tyst och lugnt, fönsterlamporna är det enda som är tänt och det är så mysigt. Några få stearinljus om jag vill ha extra mysigt.. Jag längtar =)  





Igår var jag till stugan och pulsade genomdjupsnön för att hämta den här golvlampan. Den fick stå bredvid lådan som jag fått. Ska försöka hitta en annan plats åt byrån. Vet inte om den passar in där. Kan inte bestämma mig =/



Nä nu ska jag laga ugnspannkaka och så sätta mig ner och läsa julspecialnr.. Pyssel!!!!

Men det var då självaste f....

Trodde att jag skulle få sova inatt då jag bara fick 2-3 timmars sömn natten innan men kl 01:00 låg jag fortfarande vaken och tänkte just vad det står i rubriken.. Men till slut så somnade jag och jag sov som en stock till kl 8. Barnen ska vara på dagis kl halv 9 så det blev lite bråttom men vi han =)

Fredrik jobbar natt nu och vi måste vara supertysta på morgonen vilket är väldigt svårt för mig att vara.. Fredde vaknar ju för minsta lilla.. Stannade ute och skottade då jag kom hem. Var så rädd för att väcka honom. Bra träning det där..

Det har snöat i 2 dagar nu och har blivit bra mycket snö... JIPPI!! =) igårkväll kom det ungefär 1-2 dm, det bara vräkte ner, så det var skönt att sitta inne och dega =)



Ska försöka få något gjort idag med. Göra klart lampskärmen, klä om en fotölj och så ska jag göra mönsterark till Fredrik så att han kan göra sådana här fina hundmatskålar åt mig =) Att de var söta?? Hittade dem då jag googlade på Dachhund (tax)

Nä kanske bäst att sätta igång då :O) Ska först rensa av bordet så att jag kan hålla till någonstanns.. Ha det bra idag

Glad lucia

Glömde

Victoria var duktig och påminde mig att jag glömt att skriva vart jag beställt tapeterna.. Hos behangwereld.nl hittade jag dem..

Gröt i huvudet

Det känns iaf som så.. Råkade nicka till igår först framför tvn och sedan då jag skulle lägga Elliot så jag var ju klarvaken då det var dax att sova egentligen. Halv 5 imorse somnade jag och barnen klev upp 7.. Grötskalle!!!!

Har mest suttit framför datorn idag faktist. Letat efter julklappar till Fredde och jag har hitta nu tror jag, hoppas bara att det hinner skickas hit innan jul.. Det blev lite smått och gott både saker han behöver och någon rolig sak med =)

Fick en trälåda av en kompis, världens finaste vän ;) Du vet vem du är :) Dena trälåda var så stor att jag har gjort ett lock åt den som jag klätt med tyg och så har jag ny förvaring och sittplats i vardagsrummet.

Blev superfint!!

Har också klippt till tygbitar som jag ska sy ihop till den sista lampskärmen. Nu ska väl lamporna snart upp =)

Här kommer lite bilder från sovrummet efter att jag fixat till tavelväggen =)  



Ser så jäkla snett och vint ut men jag tror det mest beror på att det just är det också  ;)



Har äntligen trasslat ut alla fiskarna också och hängt upp dem. Tycker så mycket om dem..





Så här blev mitt lilla experiment. Bara lite tyg på en tunn frigolitplatta (jag sågade till den så att den skulle bli så tunn som möjligt) och så satte jag in det i en ommålad gammal ram. Perfekt för mina örhängen och broscher. 

Fick tag i en massa kläder osm jg inte kunde ha.. Undrar om jag ska lägga ut dem på tradera
Kolla här, är 3 av dem, älskar den blå och röda skjortklänningen i mitten.

  

Övik

Igår var vi till Övik. Vi skulle träffa psykologen en sista gång och det var så viktigt att vi kom dit för att prata. Hon ringde på morgonen för att kolla om vi verkligen skulle åka i detta vädret.. Vilket väder sa jag..

Jo de hadetydligen utfärdat en klass 2 varning för västernorrlands län men vi åkte ändå.. Fredrik hade ju tagit ledigt och jag var julshoppingsugen så lite oväder stoppde inte oss...



Dit gick bra, det hade inte kommit så mycket snö men hem tog det ca 2,5 timme. 1,5 timme längre än vad det brukar..

Men jag njöt. Jag tycker om stormar helst då man sitter inne.. Ute på stan var det inte så roligt, det var snöblandat regn som piskade mot en från alla håll och kanter så man blev dygnsur.. Elliot satt i vagnen och skrattade och tyckte att det var jätteroligt att det snöade på honom. Att han fick sitta och hålla i regnskyddet på vagnen för fulla muggar för att förhindra det från att blåsa bort var bara ännu roligare..

Det blev klappar inhandlade. Bara 2 kvar.. Gubben och gubbens mormor. Svåra personer att handla till.. Slängde ner ett par mjukisbyxor åt honom på rusta men han sa aldrig något om det eller reagerade överhuvudtaget på det så jag vet inte om han fatta att det var en julklapp till honom.. Hehehehe..

Beställt

Nu har jag beställt tapeter till köket. Det blev den ljusgröna..



Det tog ju bara ett par månader att beställa dem. Undrar hur lång tid det tar för oss att sätta upp dem? ;)

Jag beställde dem från en firma i Nederländerna. De var över halva priset där jämfört på alla svenska sidor jag hittat och frakten blev bara 24 euro (250 kr cirkus)

Så går det

Jag har verkligen vänt på dygnet då man är hemma hela dagarna.. Eller vänt på dygnet, jag är uppe till 1 halv 2 och så kliver jag upp samma tider ändå (7) men det går inte att sova..

Igår var jag skittrött och somnade med Elliot i vår säng redan kl 8. Därför sitter jag och bloggar halv 5 på morgonen.

Efter lite mardrömmar kan jag inte sova mer och är klarvaken och hungrig. Kan man ta sig en tidig morgonmacka och lägga sig igen måntro??? Nä det känns inte som så..

Jag får hitta på något som inte involverar att väcka upp hela familjen, va syyyynnd... Då kan jag ju inte storstäda ;)

En ny hemsida

Hittade en ny hemsida idag.. Underbara kläder



Rockabillybutiken.se ... Kolla in den, de har även plussize.

Så jäkla bra då..

Nu bestämde sig vår dator för att inte vara med mer så här lagom innan jul d man har ganska mycket utgifter.

Det tar över 10 minuter att bara öppna blockets förstasida och så ska han tänka för varje liten rörelse man gör med musen och knapptryck. Jag håller på att bli tokig. Men så kom Fredrik på att vi hade bärbara datorn så vi kopplade över internet till den och nu funkar det så mycket bättre men jag tycker att det är så bänt (besvärligt) att sitta vid den.

Fredrik säger att ska köpa en ny dator i julklapp men då måste jag ju hitta en och jag fattar ingenting och Fredrik fattar ännu mindre då det gäller datorer så jag vet inte hur man ska välja en.. Försäljare litar jag inte på heller.. åååå vad jobbigt det blev.. Hur väljer man???
       
RSS 2.0