Shoppingstopp

Har satt shoppingförbud på mig själv nu. Har handlat alldeles för mycket på sista tiden och det är aldrig bra.. Nu är det dax att rensa och sälja ut lite..

Gick inte så himla bra med shoppingstoppet föresten. Första jag gjorde då jag bestämt det var att åka på ica för att handla och hittade ju en jättestor tjock coffeetable bok om John Lennon med helt underbara bilder i för hela 69 kr. Så gick det med det stoppet. Svårt att motstå reor.. =/ Den väger nästan 1,8 kg..




Idag har vi varit hemma hela dagen. Jag har sökt jobb och ringt hit och dit hela dagen. Elliot är dålig, har haft diarre sedan i fredags och han har så ont i magen stackarn. Vi var uppe 3 inatt för att han hade ont i magen..Han har ju bra aptit så jag tror inte att det är magsjuka. Har nog för lite fett i maten åt honom, ska ge honom lite extra smör och sånt för att se om det blir bättre...

Har haft besök idag också. Grannarna Lasse och Lilian kom för att låna datorn för deras fungerar inte så bra och vad händer då här?? Jo internet slutar fungera.. Bra tajming..

Bakade en sockerkaka och städade lite innan de kom hit. Det kunde ju inte skada..  Eller det kan det ju. midjemåttet blir ju inte mindre precis.. =P Ska ut och gå och posta brev ikväll så jag får motionera bort de där kakbitarna.

Det blir allt ljusare och ljusare kvällar här nu. Kl är halv 6 på kvällen och jag ser fortfarande ut genom fönstret. Snart kommer min favoritmånad Mars. Det är så skönt med soliga vinterdagar då det droppar från taken och det är rätt så varmt och skönt på dagarna. Ska bli skönt att få komma ut och gå i det vädret.

Händelselös helg

Dagis i torsdags, skönt att bara vara hemma. Låg på soffan i säkert 45 minuter och bara stirrade in i taket innan jag satte igång med allt som måste göras. Är riktigt skönt att bara ligga och stirra bort alla tankar och måsten ett tag då och då.. Det behövs. 

Jag njöt av att få vara ensam hemma ett tag men tiden gick alldeles för fort. 

Hämtade på dagis och åkte till svärisarna och Milton vägrade följa med hem igen så han stannade och sov över.. 

Gjorde inte mig så mycket. Milton är inne i en period då han tycker att jag är skittråkig, vilket jag fick höra på fredagen då jag hämtade honom : "Åååååå varför kommer du nu?? Jag vill inte hem, jag har inte saknat dig"

Trevligt..

Jag och Elliot såg film och gosade i soffan hela torsdagskvällen. Min (kanske ska skriva barnens) nya film hade kommit från Enjoy. Dumma mej.. Vilken bra film.. SE DEN!!!



Jag och Elliot skrattade och skrattade. Fredrik somnade.. Som vanligt..

Jag prenumererar på film från enjoy. Förra filmen var Alice i underlandet, den tecknade versionen, denna gången Dumma mej och nästa gång kommer Boog och Elliot 3 + Legenden om ugglornas rike. När de kommit ska jag säga upp det. Det blir ju så dyrt då det kommer film var tredje vecka.. Inte är de billiga heller.. Men jag tar en prenumeration lite då och då där för man får köpa 4 filmer för priset av 1 första gången.. Vi tycker ju mycket om film.. =)


Vi sov hur länge som helst på fredagen. Vaknade halv elva, HALV ELVA.. När sov man så länge sist?? Jag och Elliot är ju sjusovarna i familjen så det kanske inte var så oväntat men jag blev fasen chockad då jag såg vad klockan var.

Fast vi hade inte så superbråttom upp precis. Vi låg kvar i sängen och kramades och Elliot var på värsta goshumöret så det var en bra morgon. Vi åt långfrukost och plockade undan lite hemma. Vi var hemma så länge som möjligt för att Milton just skulle få vara hos farmor och farfar länge...

Vi åkte över till mormor och målade lite åt henne också innan vi åkte till svärisarna .

Vi blev lite lata där på kvällen och beställde pizza och åt det till middag i fredags.. ibland orkar man bara inte.. Det blev filmen Dumma mej igen för Milton hade ju inte sett den och Fredrik, ja han sov ju genom den på torsdagen. Han somnade igen..  

Lördagen spenderade vi hemma hos min mormor, min mamma och pappa har varit här i helgen så vi var med dem.

Jag var på wild west cruisers möte på dagen och skulle sedan åka hem med barnen men de hade bestämt sig för att sova med mormor så jag fick åka hem igen till en väldigt trött Fredrik.

Han hade kört skoter hela dagen så han somnade framför tvn.. igen. Jag hade hoppats på att vi skulle hitta på något roligt då vi för en gångs skull hade barnfri kväll.. Såg eight below på tv som jag satt och grinade åt...
 



Fick ingen sovmorgon imorse heller.. Fredrik väckte mig 7 och tyckte att vi skulle kliva upp. Han skulle ut i skogen med pappa och fälla träd.. Tydligen måste jag kliva upp tidigt då också.

Är trött nu. Funderar på att sova fast jag somnade på soffan då vi kom hem idag.. Har en massa saker som måste göras imorgon..

Hoppas att det blir en bra dag.. Och att ni får en bra dag..

Anitta Behrendt

Jag har en flik som heter inspiration och nu då jag försökt hitta källorna till bilderna så upptäckte jag att nästan alla mina favoritbilder är tagen av en otrologt duktig fotograf vid namnet Anitta Behrendt. Jag tycker om varenda foto som jag sett som hon tagit..

 

 

 

 

 



 



Ni kan hitta Anitta här..

Kallt som f....

Klockan är halv 9 på morgonen och tempen visar -32 grader ute.. Kändes så himla kallt då vi steg upp så jag har precis gjort upp eld i vedspisen i köket också. Det blir goare värme än vad pannan pumpar ut i elementen. 

Vi blir hemma idag med. Elliot har haft feber sedan måndagkväll men idag verkar han feberfri men ändå trött och grinig. 

Vi är lata idag så de får se bolibompa ett tag och jag sitter vid datorn. Har inte hänt så mycket nytt precis. 

Jag är glad över att ha fått vakna utan huvudvärk en morgon, jag har haft sådana huvudvärkar i flera dagar nu och igår kompliterades det med näsblod =( Men idag är det bättre

Denna vecka har jag varit duktig och försökt få ordning på alla mina papper och pärmar. I måndags hade jag telefonmöte med min arbetscoach och var ju tvungen att få till alla mina arbetspapper innan så nu är det fixat iaf. 

Idag så hade jag tänkt ordna med wild west cruisers och försöka fylla i alla papper som ska fyllas i och leta reda på en kassör.. Jag har fortfarande inte hittat någon och det är snart årsmötet. (20 mars) 

Jag sitter i valberedningen om ni inte förstod det =) 

Jag har kommit på att jag ska bygga lite möbler också, en liten soffa till hallen och ett vardagsrumsbord. Bordet fick jag inspiration av i en inredningstidning. Fast i tidningen såg den inte ut så här.. då var det bara en enkel skiva med hjul.. Jag vill ha så att bordet kommer upp lite och blir högre och så en tidningshylla under.

 

Min enkla fula teckning men ni kanske fattar principen?

Jag visade den för gubben och han sa då att det såg ut som en industripall och att man lika gärna kunde ta en sådan och sätta hjul på .

30 minuter senare sitter jag och kollar igenom inredningssidor och vad ser jag?? 

 

Jo en pall med hjul.. 6600 kr kostade den också hos inreda.com.. helt sanslöst!!! Gubben sa på en gång.. gör ett par och sälj!!!!

Nä jag vill ju inte ha någon pall som bord utan jag vill göra mitt bord utav gammalt grånat virke som legat ute, helst av tjocka ordentliga plankor.. Ska nog hitta åt något. Men jag tycker om hjulen.. Mycket...

Insprirationen till bänken som jag vill ha i hallen hittade jag i Umeå i ett skyltfönster. Den hade en rundad stoppad rygg i en massa olika tyger, med olika färger och mönster och en stoppad skön sits fast den jag vill göra ska ha förvaring under sitsen. Jag har räknat ut att det inte kan kosta så mycket att göra den om man inte räknar ut tidsåtgången. Jag har ju allt till den hemma redan.

Det gäller ju bara att göra den också..




En bra helg..

Kom äntligen iväg till Umeå men åkte lördag morgon och åkte hem vid 1 på söndagen så det blev en alldeles för kort helg..

Vi hade iaf roligt, träffade nytt folk och pratade MASSOR. Gjorde dumheten att läsa systers recension av helgen före jag skrev detta och fick helt plötsligt prestationsångest.. Det var så roligt skrivet och det var en väldigt bra sammanfattning av helgen =)

Så här blev helgen iaf..

Åkte halv 9 var i Umeå vid 11, for på Ersboda, shoppade på myrorna (kommer bilder sen)
Handla på jula åt pappa och Fredrik, handlade fel grejer ser vi då jag kommit hem så vi måste iväg och byta dem... Hälsa på svägerskan och söta lilla Nicole för lite gos med Nicole. Lite hårdhänta kärleksförklaringar men det gör inte mycket då man får pussar från en 7 månaders tjej =)

Lämnade lite kläder som killarna haft och åkte vidare..

Åkte till Anikin och fick träffa hennes kille Henri aka mumintrollet som han fick heta resten av kvällen..



Det blev ett snabbt och intensivt möte för syster skulle komma med bussen och jag hade lovat att hämta. Var sen som vanligt och fick ett argt samtal..

Ut på stan, till systemet för inhandling av enheter, jag som inte skulle ha något intalades i att iaf köpa ett par så jag hade ifall jag ångrade mig, det gjorde jag inte men de andra var iaf nöjda med att jag hade dem stående där...

Letade snabbt igenom alla affärer efter snygga underkläder men vi kom överens om att det var då för tokigt att det inte fanns några vettiga våpiga underkläder längre.. 

Hem till Malin och Daniel där vi möttes utav dem med välkomsdrinkar i händerna. Niklas satt mest med gapande mun och försökte hänga med i 4 tjejers skrattande, surrande och hoppandes mellan ämnena.. Är man inte insatt är det svårt att hänga med.. 





Malin stylade om mig och gav mina ögonbryn en välbehövlig plockning. Tänk att jag har sådana fina vänner =)

Hem till Anikin för ombyte och så ut på kinakrogen runt hörnet där Martin mötte upp.. En ny bekanstskap, en busschaufför, jag behöver inte säga mycket mer än att han hade det inte lätt under kvällen. 



Syster försöker komma på hur vi skulle få plats för 7 killar till i Anikins lilla etta.  

En massa friterad mat senare gick vi tillbaka till Annikas lägenhet och fortsatte surrandet. Var ut en kort sväng på krogen för att kolla in snygga tatuerade killar men upptäckte rätt så snart att vi gått på fel krog för det.. Medelålderna var ca 60.. Tittade in på Pipes där det snygga tatuerade folket hänger men var rätt så trötta och frusna så vi gav upp och gick hem. 

Att vissa inte fattade vinken förstod vi rätt så snart men til slut så.. ;) 

Somnade runt 3 halv 4, det var så skönt.. Jag hade suttit och gäspat sedan 7 tiden.. 

 



Bitter

Har glatt mig så idag över att jag skulle få åka iväg ensammen ikväll till Lycksele och sedan till Umeå med syster imorgon men så spydde Milton igårkväll och ytterligare 2 gånger idag och Fredrik säger att han mår illa också så jag får vänta och se tills imorgon om jag kan åka iväg..

Jag vill åka..

dagens pyssel

Jag spurtade hem efter att ha lämnat på dagis imorse för att ta hand om hundarna så att Fredrik fick fara och jobba. Han är äntligen bättre i ryggen efter några dagars vila så nu ska han jobba idag och imorgon iaf.

Ville hjälpa Therese med våningssängen som hon köpte men vågar inte lämna hundarna ensamma hemma då Igor aldrig har varit hos oss förut. Det är ju lite taskigt och det skulle inte kännas så bra heller.

Har pysslat på hela dagen fast jag satte mig framför tvn då jag kom hem och åt min andra frukost för dagen men det hade ju gått nästan 5,5 timme sedan första frukosten så jag var hungrig igen. Jag var så jäkla trött, är inte van att kliva upp halv 5 på morgonen så jag funderade på att sova ens tund men lät bli. 

Så jag satte på lite musik och slipade och målade min Ikeapall rosa istället (stackars Fredrik) ;) .

 



Den ska målas ett lager till också, kanske fler innan den ska tapetseras. Sedan har jag bara 2 pallar till att göra om så att de blir fina. De är ju så himla bra de här pallarna.. 99 kr på IKEA.

Efter målandet så klädde jag mig ordentligt och gav mig ut i snön som yrde och det kalla vädret. Hundarna fick sina täcken på sig och så gav vi oss av. Jag promenerade bara efter älven och ner efter kraftverket där det går ett skoterspår men det har kommit 1-2 dm snö där så det var jobbigt som bara den att gå där. Men vi tog oss runt till slut och hundarna verkade nöjda och gick och lade sig. Inte mycket kärlek där inte..

Då fick jag chansen att sätta upp lite tavlor och anslagstavlan igen där vi har målat och tapetserat om.



Jag längtar tills vårt fönster går att laga. Vi fick sätta igen det med frigolit för det blev så kallt. Mina blommor vill stå i fönstret.

Jag har även hunnit surra en hel del i telefon. Mamma, syster, svägerskan, Fredrik, min arbetscoach, Annika, Malin, syster igen, ja det var många som ville prata med mig idag =)  

Imorgon bär det av mot Lycksele och sedan Umeå =)

Ja!!!

Jag fick mina fina tapeter igår från wallpaper from the 70´s. De var finare i verkligheten, det är metaliskt i den också.. Den är så fiiiiiiiin.



 

Jag har gjort en skalenlig ritning på rummet som den ska upp i.. Jag hoppas att det räcker med 3 rullar men det är ju en helvägg så det ska väl inte bli allt för mycket spill så jag hoppas hoppas hoppas....

Vad gör man?

Vad gör de människor som kliver upp 4 på morgonen fast de inte måste? Som sagt så vågar jag inte röra på mig men måste snart göra det ändå, väckarklockan ligger på vardagsrumsbordet och den ringer snart.. Då börjar han väl igen, Igor, att gnälla menar jag.

Sitter iaf här och har jättemycket energi och funderar på om jag ska måla om mina IKEApallar. Jag har 3 stycken som ska få olika färger på sig. En chockrosa hade jag tänkt, en grön och jag skulle vilja ha en gul också men har ingen gul färg. Får väl se vad jag gör.



Jag har ju verklgen fått inspiration av denna tjejen som gör så fina pallar men jag har tyvärr tappat bort länken till hennes blogg. Om det är någon som vet så skriv en rad så länkar jag ju givetvis..

Funderade även på att göra klart de 2 prylhyllorna som jag har stående. De skulle bli fina om de blev klar någon gång.

Oj nu börjar alarmet gå och som jag skrev så flög herr Igor upp och följde efter mig men han måste vara rätt så trött nu för han gick och lade sig igen.. Tack och lov. Typiskt att han ska bli lugn och lägga sig då jag MÅSTE kliva upp.. Barnen ska på dagis snart (halv 9) och jag och Therese ska åka och hämta spjälsängen som vi var och tittade på igår.

Igor

Igår kom Marie förbi med sin fina lilla tax Igor för att han och Dixie skulle få göra småvalpar.. Jag var så himla rädd för att hon skulle fräsa ifrån och vara elak men de om så bra överens så och hon ställde upp sig fint på en gång men Igor fattar inte riktigt det här. Han försöker inte ens hoppas upp på henne, han springer bara bredvid och gnäller och så sitter han och kramas.

De kom vid kl 6 och kl 10 så gav Dixie upp försöken och gick och lade sig.



 

Se vad fin han är.. en så fint skägg, så ska en tax se ut..

Han är en riktig gnällare och bara Fredrik gick upp för trappen för att borsta tänderna så började han mer eller mindre yla så Fredrik har sovit nere på soffan inatt, eller sovit och sovit. Han har försökt sova. Igor har sprungit fram och tillbaka och gnällt. Dixie har sovit och ignorerar nu Igor och kl 4 kom Fredrik upp och ville byta plats med mig. Han var helt slut efter att inte ha fått sovit något så jag proppade i öronpropparna och gick ner. Det funkar bra, jag hör honom knappt och har ignorerat honom och nu blev han ju lugn.


Nu har han (Igor) legat i 5 minuter för första gången han kom hit igår kväll och klockan är nu halv 6 på morgonen.  OCH han är tyst för en gång skull, jag vågar inte röra på mig för då hoppar han upp igen och börjar springa runt. 

Jag tror inte att det kommer att bli så mycket valpar tyvärr men de ska få idag på sig också.. Sedan är det ju som ingen vits =( 

En vägg klar..

Jag har så tur att jag har underbara vänner.

I tisdags bestämde vi (jag och Therese) att hon skulle komma och tapetsera på onsdagen. Så jag stod tisdagkväll och rev bort det som var löst på väggen, spacklade och slipade lite.



Jag tyckte ju som vanligt att det var väl inte så noga med underarbetet så jag tyckte ju att det var klart att tapetseras men då Fredrik började pilla i tapeten så lossnade ju allt..

Som ni ser så är det ju jäääääääätefint underarbete.. ;)



Jag jobbade ju så hårt med spacklingen så att jag han ju till och med baka muffins också samtidigt.



Tyvärr glömde jag ju bort att bjuda vår gäst på muffins.. =(



Jag hade ju min hjälpreda i köket också. =)


Igår när jag skulle lämna på dagis så kunde ju inte Fredrik låta bli den där väggen heller... Jag han bara gå ut genom dörren så stod han där med spackelspaden och började pill i underlaget. Han som hade ont i ryggen och allt.. Jag glömde ju en sak så jag var tvungen att gå in igen så jag tog honom på bar gärning med spackelspaden i högsta hugg. 




Under den där tråkiga beiga tapeten var en underbar 70 talstapet.







Det är när Fredrik gör sådana här saker som jag vet att han älskar mig. Att stå och jäklas en stund och skala bort ett tapetlager för att kunna spara och dra bort det undre tapetlagret åt mig bara för att jag blir så glad över tapeter.. Det är 100 gånger bättre än en bukett blommor enligt mig.

Nu kan jag använda den igen =)

Älskar dig Fredrik



Therese åkte med mig från byn för att tapetsera den första väggen och vi satte henne i arbete på en gång ;)

 

Therese tyckte också om tapeten så Fredik ställde sig och gjorde lika dant på andra sidan också så att TP skulle få sig en tapetbit också.

 



Therese gjorde ett väldigt bra jobb.. Vi är helnöjda.. Fredrik låter henne tapetsera resten av rummet också ;)

En beige tapet är väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig från början men det blev väldigt fint och mycket mycket ljusare. Jag satte upp en tavla och så brickbandet med mina fina brickor igår och det blev så bra..



En sista liten vådbit kvar på väggen. Vi han precis klart innan vi var tvungna att åka in på byn igen. Therese började jobba 2 och barnen skulle hämtas på dagis halv 2 och så skulle vi hinna fara och titta på en våningssäng åt T också men vi han =)

TACK THERESE!!!!!!!!!!!

Jag ska inte strunta i underarbetet tills nästa vägg så att vi slipper stå och göra sådant då du är här..

Vilken skön dag

Idag har det varit hur lugnt som helst.. Lämnade barnen halv 9 imorse och for sedan direkt hem. Fyllde upp vedlådan så den blev full igen och så bäddade jag upp mitt i sängen med alla kuddarna och massor av täcken och så satt jag hela förmiddagen och läste gamla inredningstidningar. Det var så jäkla skönt..

Visserligen hade jag Fredrik hemma men med hans onda rygg så låg han där han låg..

Gick ner och gjorde lunch åt oss och så satte jag igång tvättmaskinen med mitt duntäcke.

Det är tur att man har så bra grannar. TACK Harriet och Ulrich för att ni torkade duntäcket åt mig sedan i er torktumlare.. Jag saknar verkligen en torkktumlare..

Åkte in kl 1 och pantade en hel hög med pantflaskor och kastade pappersinsamlingen. Åkte sedan och hämtade barnen och åkte och handlade.

Träffade på Therese på ica och kom överens om att hon ska komma och tapetsera åt mig imorgon, så nu står vi och drar tapeter och spacklar.. Jag har det jag gör inatt.. Helst då Fredrik hela tiden går och petar i det jag gör och inte tycker att det duger.. Har jag sagt att han är perfektionist?? =)

Förföljd

Jag känner mig förföljd idag.. tänkte att jag kunde smyga undan till övervåningen och städa och läsa ifred nu då Fredrik är hemma men de följer efter mig vart jag än går.. Jag får ett utbrott snart. Jag vill bara vara ensam i 5 minuter!!!!

Jag drömmer mig bort i vinterkylan

Det var -34 grader kallt imorse och jag har suttit inne hela dagen. Jag sitter och drömmer mig bort, inte till varmare länder utan till tapeter och renoveringar, sommarens loppisar och det som komma skall..

Jag drömmer och gör upp planer på vårt framtida boende. De flesta vet det nu på byn, att vi ska flytta, så det är väl lika bra att skriva ut det så här med.. Till och med min mormor säger det till folk fast det känns fel att berätta, det känns skönt att tänka att det är vår hemlighet, bara våran..

Men nu är det ute där.. nu är det ingen hemlighet längre.

Det är mormors hus vi ska flytta till, där hon har bott i 58 år och det var ungefär lika länge sedan som det renoverades där så vi har mycket att göra men det är där jag ska bo resten av mitt liv så jag har tid på mig..

Just nu frossar jag i tapeter och drömmer om den dagen som jag får tapetsera om fast jag vet att det kommer att ta länge länge innan det händer..

Fast jag har ju beställt tapeten till fondväggen till vårt sovrum, då kunde jag inte låta bli..

Här är massor av härliga tapeter..



Till vardagsrummet uppe?? Från Tapettitalo




Tapeter från engelska tapetmagasinet



Barnens rum

Jag ser framför mig färgglada tokiga rum som man ska bli glad över att gå in i..



Denna tapet har jag en lite tygbit av som jag fått av min mormor.. Är hemskt förtjust i den..

 

 





Alla tapeter kommer ifrån interiör 1900

Det är skönt att sitta och drömma och planera.. Jag är en planerare, jag gör lister och ritningar och mätar och funderar och har mig. Jag har hunnit tänka på det här sedan 2005 så det känns skönt att det börjar närma sig lite grann iaf. Det har varit en lång planeringstid =)

Idag så har jag även städat garderoberna uppe. Kom på igårkväll att jag borde måla garderobsdörrarna för de är så gula och fula och Fredde skulle ligga borta hela veckan så det fanns ingen som stoppade mig men kylan och ryggskott gjorde så att han stannade hemma..

Passade iaf på att städa garderoberna medans Fredrik och barnen var nere. Hittade en hel hög med gamla inredningstidningar (läs ca 0,5 meter med tidningar) inne i Fredrik garderob som jag börjat gå igenom och slita ut de sidor som jag tycker om och så slänger jag resten.

Fredrik tyckte att jag kunde vänta med det tills vintern var slut för tidningarna var ju isolerande..

Latdag

Idag blev det en riktig latdag. Jag fick sova en timme extra imorse efter att ha spenderat natten i 4 åringens säng = döden för ens rygg. 

Det var iaf skönt att få sträcka ut sig ordentligt i sin egna tomma säng, njuta av tystnaden dra täcket över huvudet igen och somna om.. Jag ÄLSKAR att sova... =) 

Har inte gjort så mycket mera. Barnen ser på bolibompa, gubben är ute och kör traktor (till hans stora lycka) och jag sitter framför datorn och planerar för min stora rymmarhelg med syster.

Vi ska åka i väg på en tjejhelg till Umeå och hälsa på mina vänner Annika och Malin och deras respektive och bara ha det bra. Äta gott, förhoppningsvis sova gott och dricka gott =) 

Just nu kollar jag upp hotellrum och om det händer något roligt i Umeå någon helg framöver men det lutar nog åt att vi åker nästa helg.. Jag kan nog inte vänta längre.. Jag vill bara bort!!!!

 

 

Telefoner..

Jag tycker om telefoner (vad tycker jag inte om?), inte nya fula telefoner utan de som gjordes förr, de med lite stil och tanke på utseende..







 

 





 



En sådan här telefon hade mina föräldrar då jag var liten fast i mörkgrönt..

 



Perfekt.. telefonörhängen...

Alla bilder är från etsy....

Etsy

Esty igen... Denna gång har jag faktist handlat och fått hem i brevlådan..



Jag blev så glad =)


har även gjort en tavla till, en födelsedagspresent till Jimmy beställd av Therese min största kund ;)  Jag tror att han blev nöjd



En opel men ändå...

Rost är inte alltid så vackert..

Jag har ju skrivit att jag tycker att rost är vackert men inte då man hittar det i sin egen bil...


Tommy kämpar med att hjälpa oss få ur motorn ur bilen..

 



 

När vi öppnar upp (den splitter nya) motorn såg den ut så här.. Detta är en stor anledning till att jag har varit förbannad de senaste veckorna.. Så onödigt... MEN vi har nu fått hjälp tack och lov..

 

 



Någon som sett en motor som möglar någon gång??

 



Ja ibland är inte rost så himla vackert.. =(

värsta jag sett på länge

Har just sett färdigt en dokumentär på svt. Dox: Dear Zachary.. Det var länge sedan jag gråtit så till en dokumentär.. Vilka hemska människor det finns.. Hela jag är uppfylld av sorg, jag känner mig alldeles tung och ledsen..

Loppis

Igår (torsdag) umgick jag än en gång med Therese och hon behövde åka till ramsele så då hänger man ju så klart med.. Vi gick på apoteket och så tog vi ju oss så klart till röda korset också.

Jag kom hem med 4 nygamla saker..



2 likadana blomkrukor

 



En fin bricka (man kan tydligen inte ha för många)

 



Och en lila fin telefon som var trasig, men jag visste att Fredrik skulle bli vansinnig över at jag köpt en trasig telefon så jag sa att jag tappat ner den efter att jag köpt den men att jag visste att jag hade en sådan duktig man som kunde laga allt så jagbehövde inte bli ledsen då.. Han muttrade först över att jag köpt en "onödig" telefon men lagade den sedan så nu funkar den fin fint..

Jag har ju bara telefon med snurrskiva och det kan vara ganska så frustrerande ibland.. Letade ett till telefonuttag idag men hittade inget.. Tydligen så finns det bara ett i hela huset...... knäppt...


Therese började jobba kl 12 så vi fick skynda oss lite och jag skulle till stan med Elliot till doktorn så det blev en snabbis i Ramsele.. 

Efter att vi kommit tillbaka så åkte jag direkt till dagis och hämtade dem och så åkte vi till stan.. Det var snöstorm i går så det tog hela 1,5 timme att åka 8 mil.. (det brukar ta 45 minuter) Jäkla snörök.. Höll på att köra in i en släpvagn, man såg den inte. 


Vi tog oss fram i god tid iaf och det gick fort hos doktorn. Elliot fick en ny salva mot sitt utslag på magen (som doktorn sa ser ut som psoriaris, hoppa sinte det) men vi får väl se om detta funkar.. 

Sprang ner en sväng på stan in på skattkistan så att ungarna fick välja en 10 kronors grej för att de var så duktiga hos dr. Har de slutat helt med att ge barnen något då de varit hos dr??? 


 

Sprang in på en loppis och hittade en lampskärm för 15 kr. Sedan åkte vi hem.. 

Nu har jag ju fått mitt loppissug lite stillat iaf..  

Löpande hund..

Dixie började löpa i söndags så till veckan kan vi åka och para henne så får vi förhoppningsvis små taxvalpar till våren.

Lite till.. och lite till... och lite till..

Måndag

Det är svårt att sluta i tid men jag tror att jag lyckades.. jag han inte riva ut hela köket..

I måndags var vi (jag och barnen) hemma hela dagen och efter att vi gjort trolldeg och lekt med den och sedan gjort alla hjärtans dag kort.

 

 

så blev jag blev så himla rastlös så jag tänkte att jag äntligen skulle ta och måla lådan i taket i köket.  


Är det någon som har missat det här med varför vi har en låda i taket så är det bara att fråga..

Jag täckte för väggar och bänk med byggplast och började men så när jag var klar med det så tänkte jag att det var väl lika bra att ta sidorna på skåpen också för de såg så eländiga ut jämfört med den nymålade lådan. Så gråa och fula och vilken skillnad det blev med lite vit färg..  

Förebild



Det är ju "bara" 4 år sedan som vi gjorde om badrummet upp och drog nya rör..  



Det är "bara" 9 månader sedan Fredrik byggde in dem i en låda och jag spacklade.. Att göra det där måste sakerna är inte min starka sida..

Efterbild



Denna bild är från tisdagen då jag målade andra och tredje lagret färg..




Jag ska göra något åt jättesprickorna också...



Men nu har jag gjort det iaf.. På måndagen målade jag lådan i taket och sidorna på skåpen och sedan blev ungarna less på att inte få uppmärksamhet så jag gav upp för den dagen. Vi sparkade bort till brevlådan och postade alla Alla hjärtans dag kortena istället.


Tisdag

På tisdagen så lämnade jag ungarna på dagis och hade hela 5 timmar framför mig att måla lådan och sidorna på skåpet en gång till och det var då det verkligen gick snett..

När jag stod där och målade så tänkte jag att jag bara kunde pensla på runt fönstren också lite grann.. De var ju så fula.. Bara lite så där för att det skulle se fräscht ut.. Så jag tejpade och täckte för bänken igen men sket i väggarna idag för jag kom ju på att jag ska ju tapetsera om så då behöver jag ju intevara rädd att det kommer färg på gamla tapeterna..

När jag hade tejpat klart vänder jag ryggen mot fönstret för att ta upp en sak och hör världens krasch från fönstret och min första tanke är " vad hade jag ställt där nu då som krossade fönstret??"



Men det var inte jag utan en stor järpe som flugit rakt in i rutan och krossat den..



Jag visste först inte vad det var och hjärtat mitt pumpade i 140.. Jag blev så rädd.. Innerrutan klarade sig iaf men ytterrutan var helt i kras..

Jag såg ju hur fågeln låg där ute och sprattlade så jag tog på mig handskar och tog ett vedträd och sprang ut för att slå ihjäl den för att få slut på lidandet..



Men den hade redan dött då jag kom ut..



Jag ringde till Fredrik fortfarande hög av adrenalinet som pumpade genom kroppen och då sa han helt lugnt.. "jaha ja.. ja nu fick du ju en skalle att ta reda på iaf älskling" Så, ja, det var det jag gjorde, sedan återgick jag till målandet...


Kom på att jag skulle ju måla framsidan av skafferiet men så var jag ju tvungen att ta ut alla matvaror ur skafferiet och då var det väl lika bra att måla inuti skafferiet också, eller hur?! =)

Sedan så blev det bara så att jag forsatte att måla väggen och sidan av skåpet ovanför diskbänken också.



Först så fick fönstret sig lite färg..


Före






Ni ser vad gult och fult det blivit inne i skafferiet och färgen var avskavd, gamla hyllkantsbårder satt löst och så ingen ordning. Det var ju lika bra att måla om...



Jag barrikerade köksbordet ett par timmar men tack och lov var det snabbtorkande färg så jag kunde stoppa tillbaka allt in i skafferiet innan vi skulle äta middag.





Efter



Efter första lagret med färg så syns det en stor skillnad..

 




Väggen ovanför dörren ut till hallen fick sig ny färg och det blev så ljust inne.. Även skåpsidorna till vänster fick ny färg..  

På kvällen så blev det hela -25 minus och det drog iskallt från fönstret så Fredrik fick göra en special som funkar bra men är inte så snyggt precis..

Han tog häftpistolen och häftade fats filtar för att hålla kylan ute..



Sölmaja som jag är så fick jag ju åka och köpa lacknafta efter att jag hämtat ungarna på dagis..


 

Ja visst ja.. jag han ju sparka 4 km med Dixie också innan jag hämtade på dagis.. Jaghade värsta flytet den dagen..

 

Onsdag

 

Therese följde med mig hem och vi satt och surrade hela dagen. Fruktansvärt roligt =) Jag han även måla sidan på skåpet en gång till.

 

Åkte sedan in till doktorn.. Ett mindre roligt besök men jag överlevde =)

Söndag 6/2

Dagen efter Sundsvall var jag rätt så mör i kroppen efter att ha gått så mycket och efter att ha burit Elliot så mycket.

Men vi packade ihop ungarna och åkte till mormor och umgicks med mamma och pappa och mormor under söndagen.

Fredrik var på så dåligt humör så jag tvingade ut honom på en skotertur för att han skulle få ha lite roligt också.. Jag vet inte om det blev så mycket bättre.. 

Iaf så var Fredrik (och min far) ute och åkte skoter bra länge så vi var ute och lekte med barnen i snön (läs att mormor lekte med barnen) 

 

Milton var fast besluten med att gå och leka i lekstugan så han pulsade dit i snön, han kunde gå på skaren så det gick rätt så bra men han fick ju inte upp dörren till lekstugan så min mamma fick offra sig och pulsa ut till honom.



Jag lämnade mamma och mormor med barnen och gick på skattjakt som jag brukar kalla det.. Min mormor har MASSOR av uthus och hon har sparat saker sedan min mamma var liten, hon sparar på allt (konstigt att jag är som jag är) så jag brukar gå en runda och kolla på alla sakerna. 

Det är roligt =)  

Klagomål..

Jag får in klagomål här från syster att jag skriver för sällan men det har ju varit myckewt denna vecka ju...

Förra veckan blev det många inlägg på en gång men då var jag ju hemma med sjukt barn så det fanns ju inte så mycket annat att göra. Denna vecka har jag hållit på med saker hela tiden.

När skrev jag sist? Onsdag? Torsdag? Iaf så var barnen friska tills på fredagen så då träffade vi Therese och barnen och gick ut och åt på bagis. Gott gott var det =) Sedan hade jag cellprovstagning så då sa vi hej då till Therese och barnen och sa hej till farmor och farfar som passade barnen åt mig. Hade inte så stor lust att ha me dem till gyn.. Allt gick bra så vi åkte hem sedan..




men först var vi på kiosken och hämtade ut en paket. Ett smyckesskrin som jag köpt på tradera 5 kr plus frakt.. Jag har en hel hög med ringar och sådant som bara ligger  så nu kan jag ordna dem fint.. =)

Hoarder?? Javisst!!!



I lördags skulle jag, Fredrik och barnen åka till Sundsvall för att handla lite saker som vi behövde (stekpanna, wokpanna och en massa andra måste ha saker.. ) Skulle bara åka och lämna Dixie hos mormor först.. det slutade med att jag hade med mig mamma till Sundsvall istället för Fredrik som glatt stannade hemma med min pappa istället.. Men jag klagade inte, mamma är bra att ha med sig =) Då får man ju gå på loppisar ;)



Det första vi gjorde då vi kom till Sundsvall var att gå på loppis.. på fyndlagret och det enda jag hittade var lite böcker till barnen, en kassaapparat, en lite leksakstelefon (70 tal) och så ljusstakarna här nedan..



2 stycken för 20 kr. Det var lagom. Det fanns så mycket annat fint där på loppisen men som man inte hade råd med..

Här är lite grejer som fick vara kvar där.

 

Det fanns många fina lampor, men vart ska jag ha dem?



Milton var förste korgbärare.. Han var lite less.. När vi körde genom Junsele började han fråga om vi var i Sundsvall nu, om vi var framme snart, då var det ju bara 20 mil kvar *stön*

Åkte sedan genom stan på väg till Birsta (köpcenter) och hittade ännu en loppis men hittade inget på den. Det var rätt så dyrt där.

Åkte till Birsta efter det och gick direkt och åt mat på kinarestaurangen. Det var supergott men blev besviken på dem att de tog hela 85 kr /skalle för ungarna som bara åt en halv slev nudlar.. Jag blev riktigt arg.. Men dum som man är så säger man ju inte ifrån..

Gick sedan på rusta, biltema jula och ikea och så sprang vi inne i köpcentret för att hitta några arbetsskor åt mig men tydligen var det inte i säsong med inneskor.. fanns inte någon stanns.. Får leta vidare sedan.



Gick enbart på biltema för Fredriks skull som skulle ha en massa saker därifrån men jag kom ut med något också.. provfärgburkar i härliga färger =)

Blev faktist inte så mycket handlat, var mest roligt att få komma iväg en sväng..

Lite smått besatt..

Gubben måste tro att jag är tokig (tokigare än vanligt). Jag spelar Guns N Roses dygnet runt... HÖGT.. Det är så de ska lyssnas på.



Jag börjar känna igen mina besatthetstecken. Jag har nyss läst klart den andra boken om deras karriär och liv och ska till biblioteket imorgon och hämta den tredje, denna på engelska, vi får väl se hur det går med det..





Jag vet inte vad det är men de är ju helt enkelt så jäkla bra. Fast efter allt man läst om dem nu så tycker man inte särskilt mycket om Axl fast det verkar inte som om nån gör det..

Fast jag blandar upp dem med lite Led Zeppelin...





Bon jovi..........





Aerosmith..........

 



och Elvis..





Den unga Elvis om ni inte förstod det..

Man kan ju inte spela guns för mycket men vill inte bli less på dem för fort..

Det är ju så förjäkligt.. Alla band som jag tycker om är antingen döda eller splittrade.. Igår sa jag till Fredrik "fasen om Guns fortfarande spelade (tidiga Guns) så skulle jag betala mycket pengar för att se dem.. " 

Fredrik: "Du har inga pengar att betala för att se dem.. "

Gubbar alltså.. ..  

Tavlor

Jag har gjort 2 tavlor till som blev en present till Tommy från Therese på deras årsdag =)

Jag hoppas verkligen att de tyckte om dem. Jag var så nervös över att ge dem tavlorna..



Deras mustang



Och deras Barracuda..


Igår ägnade jag dagen, efter att vi varit ute, med att fundera på om jag skulle sy något eller inte. har ju en del gardiner att sy men kommer mig bara inte för.. Hittade mammas gamla samlarbilder som hon samlade ihop då hon var liten, så jag satt och tittade på dem och räknade dem.. hela 482 stycken hade hon samlat på sig..

 

 

 

 

 



30-40 stycken var endast på rolling stones..

jag tycker om samlarbilder men vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Just nu ligger de bara i en låda. Kanske kan göra en tavla med dem?

Duktiga jag..

Det har varit jättebra väder här de senaste dagarna, det är konstigt väder för nu i jan/feb brukar det vara runt 30 minus men nu är det runt 0 grader ute och solen skiner. Mycket märkligt.. Det är skönt iaf och jag och barnen har varit ute och lekt och åkt spark i 2 dagar nu vilket min höft gör uppror över idag.

I tisdags så kände jag att det bara kröp i mig och Fredrik var så dålig så jag ville bara ut ur huset. Så jag tog fram sparken ur lagårn och tog ett specialbälte som jag hade till vår gamla hund (karelsk björnhund) för att han drog så mycket och så kopplade jag fast Milton på bobben i bältet och satte Elliot i sparklådan på sparken och så kopplade jag Dixie och så fick hon springa allt hon kunde.. Det var perfekt sparkföre och vi bara flög fram. Det var bara min dåliga kondition som stoppade det hela..

På vägen hem sa Milton: " mamma, om du ska köra så här sakta så kommer vi ALDRIG hem igen.." Då var man ju tvungen att skratta.. =)

När vi kom hem på gården igen så lekte vi i snön och kastade snöbollar till Dixie som fortfarande hade en massa energi kvar.. (Själv höll jag på att ramla omkull av dallriga ben, min kondition är inte som den borde.. gymmet nästa...)

 

Dixie letar snöbollar i snön.. Från början gick det bra, då sprang hon på skaren men eftersom hon är så jäkla dum så sprang hon i samma spår hela tiden så till slut var det ingen skare kvar så det blev djupare och djupare snö för henne att ta sig fram i..

 

 



ojojoj nu börjar det bli problem..



Och där försvann hon..


Och där kom hon upp igen.. =)

 

Det är inte lätt för en liten tax.. Ser ni bedjan i hennes ögon?? Kom och hämta mig....



Men hon klarade upp det själv och jag slapp ta mig ut i djupsnön..

 



Lite barnarbete ;) Ungarna skottar för fullt =)

Idag har jag proppat i mig en massa värktabletter för att kunna gå ordentligt, får se om det hjälper, ungarna tjatar om att gå ut idag med.. Men då blir det då inget sparkande.. Trots att det var otroligt skönt att sträcka ut benen och kroppen och sparka för full fart så är det inte värt det om höften ska värka så här efter varje gång..

Vi har varit duktiga och bakat muffins idag, så ungarna kunde hålla sig lugna i 2 sekunder iaf.. Är så trött.. vill bara sova..

Rost

Har alltid dragits till det som jag hittat ute, rostiga gamla hästskor, rostiga och buckliga hinkar, spik you name it.. Det är något med rosten som lockar... Tycker om färgen. Konsigt att jag inte fyllt upp huset med sådana saker.. Men jag har en ladugård full så jag behöver inte =)  

Klicka för att stänga fönstret


De här tyckte jag var fina...

Vintage Breckenridge Horseshoe Set of 8  ... rustic decor, altered art or western furniture accents

De här hittar du här.


Finns det en marknad i sverige för hästskor?? Är det folk som är intresserade av att köpa sådant? Gamla rostiga fina hästskor?

Beställer

Freddan tyckte också om denna tapet så nu ska vi bara mäta väggen så blir det en fondvägg.. jippi =)

Zoom Amazone

Idag blir det mycket..

Idag blir det många inlägg efter varann.. Fredrik är hemma.. Han kom inrusande genom dörren vid halv 11 igårkväll, magsjuka han med =( så nu är det nr: 2 i familjen som insjuknat. Hoppas att jag och Milton klarar oss.

Sitter iaf fastklistrad vid datorn medan Fredde och barnen ser Boog och Elliot på tvn. Skönt att slippa vara ensam med barnen på dagen.

Satt och kollade på tapeter nu och hittade en hel del drös hos tapetskrubben

 

 

 

 

 

 

 

De hade då så många fina tapeter som jag gärna hade lagt vantarna på. Alla från 70 talet =) Tapetskrubben.


En annan hemsida som jag har lagt till under favoriter är Tapettitalo, en finsk hemsida med underbara tapeter.  

 

 

 

 

 



De tapaterna från Tapettitalo är mina favoriter. Vilka färger alltså..



Wallpaper from the 70´s är en annan favorit också.. Där hittade jag 2 tapeter somjag gärna skulle sätta upp på väggarna här hemma.





Helst den sista skulle jag gärna ha i sovrummet =)

Sysugen

Känner att vi måste dra igång en studiecirkel snart och träffas och sy.. Jag är så sugen. Sitter och funderar på om jag ska beställa en provdocka med mina mått.. En lite större då alltså =) Då skulle jag lättare kunna sy massor av klänningar till mig själv och andra..

 

På stoff och stil kostar de 1889 kr och jag tycker att det är lite väl magstark men tar man hand om den väl så hller den nog livet ut.. Begagnade kostar nstan lika mycket. Frågan är om jag ska köpa den själv eller vänta och se om jag får en i födelsedagspresent i mars.. hmmm... Det är lite väl dyr present kanske..

Jag har även funderat lite på vad för sorts tyg man ska ha till den där capen..

 

 

 



Jag vill ju gärna ta i tygerna så jag skulle ha svårt att beställa tyget till capen.. men att de var fina de här??


 



Jag har även några ideér som inkluderar spets men det är svårt att hitta fin spets (som inte är vit) Letar på loppisar och röda korset..

Alla tygerna från stoff och stil.


Jag har ju fruktansvärt mycket tyg och MASSOR av ideér som jag skulle kunna sätta mig ner och dra igång och så har jag tagit på mig att sy gardiner till dagis vilket jag borde börja med snart.. Fast de hade ju inte skickat med någon tråd med tyget så jag får väl se om jag hittar någon som passar.

Har även varit och hämtat ut tyget till de nya gardinerna som ska upp i klubbgaraget (svart med vita prickar) fast de ska jag och Therese göra tillsammans någon dag. 

Ska ta mig en titt på dagistyget idag. Det måste delas på och så ska det sys längder. Jag vet inte vad det är.. jag har all denna sylust men har svårt att sätta igång med något. Behöver en spark i arslet..  

Mer kläder från etsy

Etsy etsy etsy.. Jag inser att det har blivit mycket från etsy på senaste tiden men jag är fast där.. Hittar hur mycket som helst..



Nattlinne, man kanske skulle börja sova i sådana här nattlinnen?? Milton sa här om dagen nä vi kollade på Emil i Lönnerberga att han tyckte att jag skulle ha sådana kläder jämt jag med.. (klänningar) Han tyckte att Lina var fin..  

 



Fast om jag skulle gå i klänning jämt så skulle det vara sådana här klänningar inte sådana som de har i Emil.

 

 



 

 

 

 

En sådan här cape har jag nu mönster till, så fort jag hittar ett lämpligt tyg ska jag sy mig en.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Vill ha!!!

 



Se vad vacker.. Skulle gärna ha ett par som prydnader =)

plåtskyltar

Hittade en hel del plåtskyltar på tradera igår som skulle vara snygga att sätta upp på väggen i klubbgaraget =)

 

 

 







 



 

 

 

 



Tänk er att få klä en vägg full med dessa plåtskyltar.. =)

       
RSS 2.0