Glad mors dag

Glad mors dag till mig och alla andra där ute som klämt ut en unge eller fler.. Har inte firat något speciellt. Var med en blomma till mormor och mamma och svärmor fick den finaste presenterna - en säck sättpotatis var.. Vad vi är snälla =)

Är nästan omöjligt att få tag i sättpotatis nu så vi blev glad då i hittade lapplandsbonden bara några byar bort.

Hälsade även på Freddans mormor och fick fika även där. Har ätit så mycket tårta och fikabröd idag så jag rullar snart fram. 

Själv så fick jag en säck potatis jag med och en jättefin nyckelring av Milton som han gjort på dagis utav knappar och Kulor i färgglada färger. Han vet vad jag gillar =) 

Igår åkte jag och Elliot iväg till Ö-vik för lite shopping. Vi hade en jättebra dag och Elliot var så duktig. Försökte göra saker lite roligare för honom också. 

Hittade till och med lite kläder till mig själv. En BH, ett par shorts och 2 linnen. 

WARP LEYTON B GREEN

Elliot shoppade också. Ett par skor som matchar mammas fick följa med hem.

Som jag sagt förr så älskar jag pingstkyrkans loppisar och dit hittade vi igår. 

 

 

Ett supersnyggt täcke för 25 kr.. Love it!!!!

 

 

2 läckra tavlor..

 

 

4 spislock. Snygga spislock har jag letat länge.. Blev så glad.

 

 

Och ännu en ljusstake att sälla till samlingen. Har en hel hög med dem nu =)

Allt gick på under 200 kr. Det är inte dåligt.. =)



Hemma hos mormor

 

 

 

Var ett tag hos mommen och jag gick runt och tittade på huset. Stackars mormro får bo lite i kaos nu då hon är mitt emellan boenden. Vi håller på att packa åt henne men det görs bara på helgerna så på söndagkväll så lämnar vi där vi avslutade och nu ser det inte riktigt klokt ut.. men rummen ser så sjukt stora ut nu då det börjar tömmas..



Det här är "finrummet" De sa så då jag var liten, nu sover mormor här inne men det ska bli mit pysselrum/kontor.. Ska bli så skönt med all denna rymd.

Har rivit ner alla tapeter i Elliots blivande rum och jag ahde tänkt spackla väggarna idag men vi blev osäkra på hur man skulle göra. Det är masonitskivor på väggarna med en glipa mellan varje. Ska man spckla igen dem? Eller sätta en sådan där vävsnutt över eller helt enkelt bara tapetsera över utan att göra något alls?? 

Många frågor väcktes vilket gjorde att jag inte gjorde något alls.. Jag gick där ifrån och stängde dörren efter mig. Jag kommer aldrig att bli klar.. Bara resten av huset kvar...   

Bildbevis

Här kommer ett litet bildbevis på björnen. Det var två björnungar men jag han bara ta kort på den ena och det med mobilen därav den kassa bildkvaliten.

Man är ju lagom irriterad över det. Jag hade kört runt med systemkameran i bilen hela helgen men på måndagmorgon så tänkte jag att det var ganska onödigt att ha den i bilen. På eftermiddagen såg jag björnarna =/

Känslomässig berg och dal bana..

Har kännt mig väldigt off denna vecka. Allt händer på en gång och jag försöker jonglera med tusen bollar i luften. Jag ringer samtal med mobilen samtidigt som jag klipper gräs och försöker hinna med allt.

Mormor har varit dålig och vägrar gå till doktorn så jag tvingade henne dit i måndags. Det har varit begravning av Fredriks morfar med allt som det innebär. Jag jobbar på och försöker vara duktig. Jag somnar 7 på kvällarna för att jag är så trött.

Jag hoppas på en lugn helg så man hinner ladda igen. Egentligen skulle jag väl ha varit till mormor och spacklat väggarna men jag tror jag lämnar det, det finns kvar. 

Ska sova nu, han är ju trots allt 8... 

En positiv grej är att jag fick se 2 björnungar i måndags då jag skjutsade mormor till doktorn.. Bildbevis kommer.. =)  

Inte idag heller

Jag tog inte med mig kameran till mormor idag heller. Skulle ha gjort det. Mormor hade varit och shoppat tillsammans med moster idag och köpt en ny soffa som leverades medans jag var där.. Snygg var den.

Men jag tog lite bilder på jobbet förra veckan iaf. Vi gjorde en liten uteplats vid kyrkan och så hittade vi en stor och nå jäkulst tung kruka i jätteformat som stått nere på kyrkogården med vatten i, som vi kämpade länge med att få fram ut ur skogen där den låg för att tvätta av den och få den på plats till slut.



Tack och lov för traktor säger jag ju bara..





Det blev så fruktansvärt fint där i hörnet vid kyrkan. Jag har planterat i krukan också och så håller jag på att fixa iordning en bänk som ska dit med. 
 
Idag har jag hjälpt till med att gräva en grav (läs tittat på), det är begravning imorgon så jag måste ha lite finare kläder med mig. Allt är så nytt och spännande och roligt.. Ja det är ju inte roligt att folk dör men roligt för mig att göra nya saker menar jag..  



70-tals tapet orginal

Hittade tapeter på blocket också som jag ska köpa. Pratade med honom ikväll, han ringde för jag hade mailat. Värsta härliga dialekten hade han. Värmländska.. Me like ;)

Varför?

Varför har jag inte med mig kameran jämt?? Åkte till mormor direkt efter jobbet och började jobba där. Köpte mat och lagade den där till mig och ungarna och mormor sedan fick de titta på tv medans jag rev ut resten av skräpet i Elliots blivande rum. Kastade ut lister och allt genom fönstret och så började jag riva tapeter. 



Det är jätteläckra tapeter i det rummet från 60 talet som tyvärr är i väldigt dåligt skick med många spikhål och andra hål men en vägg var i ganska bra skick så jag har bestämt mig för att spara den som den är och tapetsera de andra 3 väggarna i andra tapeter. Det blir lite som ett lapptäcke fast på väggen. Ikea hade gjort så i en av deras utställningsmontrar i varuhuset i Sundsvall och det var jättesnyggt. 

Kollar igenom mina tapetlager hemma och hittade en tapet till sovhörnan iaf men letar vidare till resten av rummet. 

Jag hittade massor av fina tapeter hos tapettitalo. 

 

 



Jag kollar vidare =) roligt är det och inte alls det mest akuta i huset men jag vet inte hur man kolla trossbottnar eller hur man kollar krypgrund, vet inte ens vad det är.. Det här kan jag.. 

Ska skrapa fönstren och måla dem också men det skjuter jag lite på, det är ju tråkigt =/

  

Är helt slut

Har kommit hem från jobbet, gjort en pannkakssmet, slängt in den i ugnen, startat tvättmaskinen, startat diskmaskinen och tvn till barnen och satte mig precis vid datorn.

Filmmusik från före detta fruars klubb, dirty dancing och grease spelas på datorn, kroppen värker som bara den utav en hel dags gruskrattning men det är skönt att känna att man har gjort något.

Det  var en tuff helg också. Vi (jag och mamma) hjälpte mormor att packa ner saker och bära ut en massa (tunga) möbler till hennes lilla lägenhet. 



Systeryster utanför "stugan" där mormor ska bo. Hon satte igång och slipade ett litet bord som vi hittade instoppat i ett hörn under alla andra "bra att ha saker" där inne i stugan.



Det blev så himla fint (ja jag vet, jag har hakat upp mig på att skriva himla) Mormor har ställt in det lilla byrån i hallen och vi ska leta åt några snygga lådor att ställa i att ha mössor och vantar i och så har hon hängt upp en fin spegel ovanför.

Det är så himla skönt att sakerna bara ska 20 meter, att man slipper packa in i släpvagnar och släpa upp för en massa trappor. Det blir hur fint som helst där mormor ska bo. 




Det här är huset som vi ska flytta in i senare i år. Det är mycket som ska flyttas ut och renoveras innan vi kan flytta in och jag hoppas att vi hinner med. Jobbar man heltid så hinner man inte mycket. 

 

 

Det kändes som om vi inte fick något gjort alls men vi tömde ett vitrinskåp i "finrummet" och flyttade ner det till mormor och så bar vi ner porslinet igen efter att mormor rensat och så han vi ju köra iväg med 1 skåp 1 bord och 4 stolar och ett sidobord till mors stuga så det blev så tomt där i hörnet runt tvn. Vi plockade ner allt småplotter på väggarna i vardagsrummet så nu syns de fina timmerväggarna igen =)



 

Det lilla vitrinskåpet i köket tömdes också och vi hittade minstaste lilla snappsglaset.




Min mormor samlar på kaffekoppar vilket visade sig i helgen. De var överallt.. 

Jag han även med att börja riva i Elliots blivande rum. Det har varit ett kök en gång i tiden (läs 50 talet) och skåpen som var skafferi satt kvar men nu är de borta.. 



 

Jag hittade en hel del intressanta snickerilösningar under rivningen. Detta är hyllorna, fint va?? =)

Funderade på att fara till mormor efter jobbet och fortsätta med rivningen i Elliots blivande rum men jag är helt slut. Nu ska jag bara sova ner barnen och försöka att inte somna själv och sedan se på "mina" program i lugn och ro. Freddan sover i lastbilen så här är det lugna gatan ikväll.. 

Ha en bra kväll till er som läser =)

 



 

Klockgalen..

Barnen har somnat, Fredde jobbar natt och troligtvis hela dagen imorgon med så jag har en lugn stund för mig själv framför datorn.

Sitter på Etsy och tittar på klockor. Skulle vilja ha tag i en unik och lite udda klocka och hittar massor på Etsy.

Titta bara..

Mid Century Modern Inspired Clock-Wrought Iron

Mid Century Modern Inspired Clock



Just det här tre klockorna kostade ungefär 750 kr styck och det är lite för mycket för mig med min ekonomi så det är bara att gå och leta på loppisar efter den perfekta klockan med det bra priset.. det är ju det som är roligt också.. Om ni ill hitta till den som säljer dessa klockor klicka då här.  

10" Simple Numbers Silhouette - Clock No. 011

Almost midnight vinyl wall decal

Clock Circle Circle Clock  18 inch diameter 2 inches thick

Hand Painted Floral Wall or stand Clock.

laser cut wall clock. enchanted forest.whimsical,wood, by snowfawn on etsy

Sticks Sculpture Clock no4 - One of a Kind Original Modern Art Wall Clock Sculpture

Som ni ser så blir det väldigt olika stilar som jag dras till.. Mycket fint på Etsys hemsida som sagt =)

van

Jag är van att få skriva eller prata av mig då det händer något jobbigt men jag låter bli denna gång..

Har det jobbigt i familjen nu och sitter och väntar på antingen bra eller dåligt besked.. Är skitjobbigt att sitta hemma och vänta men kan inte göra så mycket mera.. Orkar inte göra nått hemma.. Sitter bara och spelar patians på datorn för att koppla bort hjärnan... Det går inge bra de heller.. Man vet inte vad man ska göra..

Milton får mig att le iaf. Igår sa han: Men mamma (och så skrattade han till) inte behöver du vara ledsen, du har ju oss.

Det är sant. Jag har världens goaste killar varav en kämpar för att komma upp i knäet för att gosa just nu  =)

Bättre sent än aldrig

Här kommer lite bilder från vår tatueringsdag.. =)



Vi kom in till Mika med denna bilden.. Det blev inte den..



Satt ju och väntade ett bra tag.. Fredrik surar över att han slösat bort en hel dag utan att arbeta.. hehe

 



Ja ja vi ser ju helknäppa ut men vi får väl bjussa på oss eller hur Elin?? ;)

 

 



Systerysters tatuering blir gjord..

 

 

jobb jobb..

Jobbar mycket nu. Blir lätt irriterad på saker
       
RSS 2.0