katastrofområdet

Hatar att ställa om klockan. Jag ställer om mig själv på en gång efter den nya tiden men det känns ju så tidigt då ungarna vaknar sin vanliga tid fast han nu visar 05:00 på morgonen och de vill kliva upp och äta.. Suck!!

Satte på tvn till dem och låg själv kvar i sängen till halv 8 innan jag pallrade mig upp.

Fredrik hade gett mig ett jobb idag och det var att kasta in veden under taket så jag gjorde det direkt på morgonen, det gick rätt så fort men ack så tråkigt...



Jag är en sådan som skriver listor på vad jag ska göra varje dag och idag hade jag skrivit ner att jag skulle kasta in ved och sedan göra kransar så jag ställde iordning för det men kunde ju inte hitta kransbindargrejerna någon stanns.

Letade överallt. Varje låda och vrå i pysselrummet, i hundrummet, rev ut varje låda och pryl ur kallskrubben och katastrofområdet till rum. Hittade dem inte någonstanns..  Enda positiva är att jag städade och ställde iordning rummen ett efter ett då jag sökte grejerna.

Nu är hundrummet organiserat. Man kunde knappt gå in där men nu är det lite bättre.. (Det kallas hundrummet för min morfar hade sina hundar där, det var gallerdörr och så är det en hundlucka ut, vi ska göra badrum och tvättstuga här så småningom...)





Jag vet att fortfarande ser rörigt ut men jag har kastat ut en massa skräp och plockat bort ännu mer efter att jag tagit kort. Ställde upp en skohylla under trappen och plockade bort massor av skor från hallen.

Vad fort det blir rörigt.. 



I katastrofområdet som jag kallat det är det mycket finare också. Saker är plockade in i garderoberna och packade ner i lådor och saker är kastade..Mycket bättre nu.. 

Givetvis så sorterade jag in mina gardinerna i färgordning i garderoben också. =) 




  

Gav iaf upp med att leta kransbindargrejerna och då hittade jag dem. Mitt på väggen i pysselrummet hänger en knall lila förvaring med fickor.. där var de.. så jäkla typiskt. Fick iaf katastofområdena städade.. alltid nått =) 
 

Dreggel dreggel

Har suttit hela kvällen framför datorn och dregglat över sortimenten på inreda.com, kitch, deluxe, och broarne och jag har knappat hem lite saker från broarne faktist.. Lite julklappar blev det, både till mig själv och vänner =) 

Har aldrig beställt från Broarne förr så det ska bli spännande =)


Har haft en skön dag med barnen idag. Fredde har varit ute och hållt på med veden men kom in en stund för att vila så när han och Milton tog ett parti tvspelande så bylsade jag och Elliot på oss och gick ut till skogen en stund och plockade enris till kransarna. 

Enriset är så fint i år.. Det kommer att bli superfina kransar (hoppas jag iaf) Riset är fulla i bär i silver och blåa nyanser och själva riset skiftar från silver till mörggrönt.. Det kommer att bli kanon. 

Imorgon hade jag tänkt börja göra lite kransar och så hade jag tänkt sätta upp en skylt på byn att jag säljer både dörrkransar och gravkransar. Folk kan ju vilja göra fint nu inför allhelgona. 

Jag plockade silvergran speciellt till morfars gravkrans. Han satte dem nära huset för att han tyckte att de var fina så jag tycker att han ska få en krans av dem då.. 

 



Jag och barnen har fortsatt vårt målande också. Jag gjorde en Home sweet home skylt och så har jag satt lite bilder i ramar och arrangerat ovanför sängen på sänggaveln så nu är det fint där med.. Får återkomma med bilder på det senare. 

Fredde säger att vi ska till Sundsvall om 2 veckor så då ska jag passa på att köpa massor av ramar. Har som slut redan. Vill göra något på vår sovrumsvägg. 

 

Jag tycker inte om stora kala väggar.. Det är inte jag...

 

Nu ska jag googla och leta girlanger som jag kan ha till jul.. Vi hörs =)   

Kalas nr: 1 avklarat

Milton fyller ju 5 år på tisdag och mina föräldrar kom hit i helgen så vi skulle fira honom idag med dem. Milton hade bestämt att det skulle vara maskeradkalas men jag hade väl inte så höga förhoppningar om att mamma och pappa skulle klä ut sig men de överraskade mig ordentligt.. Mamma var utklädd till häxa från topp till tå, hon hade till och med sytt kläderna själv och pappa var vampyr med löständer och cape. Till och med mormor hade klätt ut sig hehhee..

Barnen och jag hoppade i våra kläder och så hade vi kalas =)

 

Vi har varit ute och åkt lite bil idag med. Vi åkte till stugan och hämtade bäddsoffan vi har där.

 

Tanken är att jag ska ta ner sängarna som vi har som soffor nu där uppe i vardagsrummet och ställa dit soffan och ta sängarna ner till vardagsrummet nere och så ska jag hämta en säng till så att det blir en jättesoffa nere.


 

Soffan var lite för liten för rummet så det blir nog bra att byta platser på dem. Ser så pluttigt ut.. Det blir nog lätt så då det är stora rum med hög i tak.

Kom på det här om dagen då jag började tänka på att det snart är jul och att vi ska vara hemma här på jul och att vi inte har någonstanns att sitta.. Tror inte mormor vill sitta på golvet. Och att ha endast en julgran i det stora rummet kommer nog att se konstigt ut det också, fast det blir ju lättsamt att dansa runt granen =)



Satte upp gardiner i veckan också. och undrar ni varför jag har en miljon mattor på golvena så är det för att jag försöker att isolera lite mot kylan.  Hoppas att det kommer att gå bra =)

Jag och barnen har suttit och måat i flera dagar också. Jag har ritat figurer till dem och de har färglagt. Då har jag haft lite lugnt en stund.

Själv så har jag ritat lite också och ramat in. Billig "konst"..

 

Händelselös dag

har inte gjort ett skit idag, orkar inte, är så trött hela tiden. Sov till 9 imorse och resten av dagen har jag gått runt som i en dimma, grinig och trött och dum enligt barnen. Milton undrade varför jag låg på golvet och gnällde för.. Så har min dag varit..

Var in på byn en sväng och köpte födelsedagspresent till Milton och tårtgrejer så jag har gjort en smörgåstårta idag iaf.

Milton blir 5 år på tisdag, vad tiden går fort.. Det säger nog alla.. Vilken klyscha men det går så himla fort ju..

Sitter inte sysslolös

Jag byggde inte bara en hylla (se inlägget före) i helgen utan jag sydde en maskeraddräkt till Elliot och en hatt till mig själv och en till mamma.

Milton fyller år på tisdag, på allhelgonaafton. Och han vill ha maskeradkalas (kan ha varit jag som givit honom idén)

Han vill vara pirat så jag har klippt sönder lite gamla kläder till honom så att det ska se sjörövaraktigt ut och så har han ju inhandlat lite accessoarer till det.

Elliot vill vara draken Elliot (kan ha varit min idé det med) så det var bara att sy det..

Först och främst så fick jag ju tyget från stoff och stil men hade glömt bort att trycka på köpa knappen på maskeraddräkt mönstret så jag fick göra om ett annat mönster.



Har ju en hel del syböcker så jag hittade något i denna..



Jag hittade det här mönstret på en 70 tals overall.. Men det gick bra =)



 

Jag höll på hela dagen på lördagen, med ett litet uppehåll med att bygga hylla såklart och bära ut lite grejer uppifrån. Men det var roligt att göra om mönstret och lägga till saker som svans och luva och vingar.

 



Första provningen. Elliot springer runt och morrar och är jätteglad. Enda som måste ändras är vingarna.. De hamnade lite långt ner..





Att han blev söt ;)



Sydde in gummiband nere i benen, de var så långa.



Imorgon har de Halloweenparty på dagis och då ska Elliot ha sin drakdräkt och Milton ska vara pirat. De får nog jätteroligt =)


Mammas hatt..

Milton vill att mormor ska vara häxa på hans kalas och jag fick värsta rycket och sydde en lite hatt till henne..



Den blev ungefär 1,5 dm hög och så sydde jag fast den på ett diadem. Jag tycker att den blev söt =)


Min hatt

Jag fick för mig att jag skulle vara häxa också, sådan mor sådan dotter hehe.. Men jag tyckte inte att det fanns så snygga häxhattar så jag sydde en egen. Kände mig riktigt duktig då jag satt och räknade ut diametern med hjälp av omkretsen och jag fick till hatten precis efter mitt huvud.









I måndags började jag sy min 50 talsklänning men det gick inte så bra.. höll på att fasta och laxera inför en dr undersökning på tisdagen så jag hade inte så mycket tankeverksamhet kvar den kvällen. Imorgon kanske jag fortsätter =)

Som sagt så var jag till dr igår.. Åkte själv dit, det var dumt för jag fick ingen bedövning då, vilket var dumt, för det var inte så skönt (koloskopiundersökning) men nu är det gjort och jag hoppas att jag slipper göra det igen. =) 

Idag har jag städat hela dagen. Jag hade egentligen tänkt ligga på soffan och se film medans barnen var på dagis men jag tänkte att jag bara skulle plocka undan lite först och sedan se film..

Det blev storstädning istället så nu skiner hela huset vilket är rätt skönt =). Därav bilder från huset i förra inlägget. Måste passa på då det är städat hahahaha..  

Funderar på vad jag ska göra imorgon. Klippa luggen och få ögonbrynen plockade står på listan. Sen ska jag nog ta och hälsa på en vän. Det är dax nu. Det var så länge sedan jag var till henne men jag tänker på henne varje dag. 

Ha en bra kväll.. Nu ska jag ta mitt the och min chokladmuffins och lägga mig framför tvn, det har jag förtjänat.  

vårt hus del 2: övre våningen



Vi börjar där vi slutade.. I hallen nere och trappen upp..  Och ja, jag inser att bilderna är värdelösa.. Förstår inte vad det tagit åt kameran (eller hon som tagit bilderna ;)

 

Något som jag stör mig på varje dag som jag går ner för trappen är att min spegel är mindre än den som mormor hade och att det bleks så mycket.. Nu är det dax att måla väggarna!!

 


Vitt vitt, allt ska bli vitt....





Vill måla om trappen också.. Hatar de där fula flagorna som de lackat ovanpå färgen..

 


Älskar taperna =)


Måla taket vitt med..  Till vänster vårt skräprum som jag kallar det. Där hamnar ALLT. Någon gång i framtiden ska jag rensa upp där..  rakt fram sovrummen och tv rummet höger dörr: toaletten.



Fick sätta igen balkongdörren med frigolitskivor. Den var så dålig så man såg rakt ut genom den och fönstret var trasigt också. Inte mycket som stoppade kylan där inte.. Ska byta dörr nästa år.



Min lilla samling av plastspeglar.. Letar vidare efter fler färger =) Ska sätta upp en vit som jag har i stugan..



Lilla hallen uppe. Byggde en hylla i lördags och klädde den i presentpapper från lagerhaus. Då fick vi plats med alla filmer och jag fick mer hyllplats nere i kontoret också.

Vi blev jättenöjda med hyllan, den sväljer hur mycket som helst. Filmerna står i 3 rader in..


Tvrummet uppe.




Gjorde en soffa av 2 sängar som jag lade färggranna täcken över. Och MASSOR av kuddar såklart =)



Dörren leder till Elliots rum..







Vårt Sovrum






Sängkläder från Hemtex.

 

Vårt sovrum är inte tapetserat sedan 60 talet som resten av huset men jag älskar verkligen tapeterna.. Det är bara så synd att de har gått sönder så mycket överallt. Jag har köpt nya tapeter hit men det får vara så här ett tag nu.. Jag trivs =)

 

 

Elliots sovrum







Senaste loppisfyndet.. En bokhylla



När vi skulle flytta in så fanns det bara spånskivor på golvet och halva golvet var täckt med en ful plastmatta så vi sa att vi skulle fixa iordning hans rum iaf.

Det blev en budgetrenovering. Jag har ju massor av tapeter så Elliot fick välja vilka han ville ha (av de jag redan valt ut av.. off course) Det fanns bara en rulle av varje så det fick bli 4 olika tapeter i detta rummet. 

Den oranga var den som var tapetserad där redan så en vägg fick vara kvar. På de andra väggarna var tapeterna så trasiga. 

Elliot och Milton tycker att det är skitsnyggt och jag blev nöjd.. Nu fattas det bara lite taklister men de kommer väl upp om en si så där 4-5 år... Om jag känner mig själv rätt hehehehe.. 



Miltons rum



Milton har rätt så stort rum fast avlångt med snedtak så det känns litet. Men han trivs bra här =) 





Årets fynd! 50 talsbokhylla med utdragbar skiva så man kan sitta och rita och skriva vid det. Ropade in den på auktion för 50 kr. 

Till sist så ska jag bjuda er på lite härliga 70 talstyger hemifrån mig.. Enjoy =)

  

  
 

En bra dag

Det har varit en rätt så bra dag idag =)

Imorse tog jag barnen till Anja som är frisör hör i Junsele för att klippa barnen. De satt som 2 små ljus och jag kände inte igen dem alls.. Annars så brukar det krypa i kroppen efter en si så där 5 minuter men idag så var de superduktiga... Plus i kanten ;) 



Milton har gått och tjatat på om håret hela dagen och undrat om det fortfarande är snyggt och ligger rätt.. Värsta primadonnan... ;)

Sedan lämnade vi av Elliot på dagis och så åkte jag och Milton till stan. 

Milton går under utredning i stan för han har så dålig motorik och balans så idag var det dags för andra besöket hos sjukgymnasten Sara och det gick bra.. Det är mycket som han inte klarar av men han var positiv och glad och testade allt de sa åt honom att göra.. 



De hade då det finaste väntrummet jag varit i iaf.. naturtrogna väggmålningar överallt..

Vi han även med en runda på stan jag och Milton och vi besökte hobbyaffären där de hade mängder med maskeradkläder.. Milton fyller år på allhelgona och vi ska ha maskeradkalas då så vi passade på att inhandla lite grejer till det. 

Jag bestämde mig för att vara häxa.. Ska sy mig en häxhatt och dekorera den lite och så ska jag sy mig en kjol att ha till min svarta tyllkjol som jag sydde ifjol. Och så handlade jag en häxlösnäsa.. skitsnygg ;) 



Elliot provade min nya näsa.. =) 



Jag var även in på tygaffärn och köpte fint band, kardborre och vliesofix till några applikationer jag ska sy.. 



Hade tänkt sy mig en ugglekudde. Hittade mönstret i Hemmets Journal 6/10 2011 Nr 41. 

Milton ville vara pirat på sitt maskeradkalas så han handlade en hatt och kroken till handen och en ögonlapp idag. Så nu är det väl bara att klippa till lite gamla kläder till pratkläder istället.. 

Elliot ville vara tiger men jag hittade inga bra mönster på tigerdräkter och då jag var in på stoff och stil igår så hittade jag mönster på en drakdräkt så han ska vara draken Elliot som i barnboken som han är döpt efter =) 

Han blev överlycklig. 




 

Drakdräkten blir i de här 2 gröna nyanserna.. Hoppas att det kommer snart. Jag ser fram emot att få börja sy..

 

Kunde ju inte motstå att köpa lite fler tyger då jag liks beställde.. Det är ju billigt på stoff och stil.

   

Underbara retrotyger.. Bara små bitar men de räcker till ett par väskor eller necessärer.



Passade även på att beställa tyg till lampstommen som jag haft liggandes i 1 år nu.. Nu ska jag äntligen göra den klart.

Jag har mycket som ska sys nu... Hade tänkt att jag skulle sy mig en klänning också.. Hittade ju detta mönster på etsy och ska sy den gröna till mig själv, fast jag ska inte ha ärmar på den. Får se hur det går. Har varit och köpt tyg till den också.. Det är det här nedan.. Önska mig lycka till =)





 

vårt hus del 1: nedervåningen

Vårt nya men väldigt gamla hus ger oss nya överraskningar nästan varje vecka.. Det regnar in på balkongen, trossbotten har farit i vardagsrummet, dålig täckning, potatiskällaren håller på att rasa, det behövs ny fasad och målning, vi behöver dra in jordvärme, det springer möss genom huset på dagtid och nu så upptäckte vi att avloppen är igenproppat så nu måste vi gräva upp avloppet ute och byta ut de.. 


Fredrik åkte igår för att jobba igen.. Innan han åkte sa han: "använd inte toan eller något annat så det fylls på mer i avloppsbrunnen.. Jag kommer hem på fredag och fixar det.. " hahahaha.. säg till ungarna att inte spola vatten i kranarna eller spola på toan. Jag håller på att bli tokig idag...   

Härligt med hus eller hur.. 

Tänkte att jag skulle visa lite bilder inifrån och berätta lite vad jag tänkt mig.. Fokuserar på det roliga idag..


Pysselrummet


 

Har en hörna i mitt pysselrum som jag experimenterar mig fram med.. Har en massa tavlor som skulle upp någonstanns.. ska upp med några till.. Några små men måste köpa ramar till dem.

 

Taget från tavelhörnan.. Härligt med ett stort pyssel/syrum då man kan ha ett bord i mitten för att klippa tyger på.



Jag har 1 klippbord och 3 skrivbord. En för datorn, en för symaskin och en för pyssel.. Pysselbordet är lika rörig som min skalle. 

 


Bokhyllorna är fulla med böcker och tyger.. Jag trivs med många grejer och färger runt mig. Då känner jag lugn och får inspiration till att göra saker.. 


Vardagsrum nere

Det är här som trossbotten har farit. Måste ju upp med det fina golvet men har helt enkelt inte hunnit i år..  Tänkte sätta upp lite gardiner och möblera lite lätt så att det ser mer hemtrevligt ut. Satte upp lite tavlor i helgen.

 

Barnen använder rummet som lekrum nu. De är då generöst med yta..  vardagsrummet är 5,5*6 meter stort.



Hade tänkt köpa en jättesoffa och ställa i det där hörnet, ju större desto bättre..





Fredriks vägg. Han trodde att han skulle få mer väggyta än så här... så fel han hade.. Mohahahaha...



Det känns som om det vore bra att måla över den hemska målningen bakom öppna spisen.. låtstas tegelstenar usch!!


Hallen



Bastuhallen.. Tro det eller ej men jag tänker måla hallen vit.. JAG.. VITT... Jag vet, jag måste ha slagit huvudet.. All jäkla bastu ska bort..


Köket



Samma sak här.. Allt som är furu ska målas, utom köksbordet som får vara furu, det är ett gammalt slaktarbord och skitstort.. Bra när man har många gäster..

Det ska bli grön tapet här.. Har visat den förut här..



Det är inte tegel vid vedspiesen heller, det är självhäftande plast och den ska BORT!!!



Vi har turen att få ett så stort hus. Det finns ett rum till på nedervåningen men det är kallt och oinrett just nu. Ska bli toalett och tvättstuga men som sagt, det är en jäkla massa jobb..

Nu ska jag njuta av tystnaden. Ungarna har slagits och skrikit hela dagen och mitt tålamod är borta sedan för länge sedan.. Nu gick de för att hälsa på mormor tack och lov.. Hoppas de är där ett tag.

Arbetslös.. igen

Jobbade sista dagen igår. Jag har varit 2 veckor i Resele och jobbat på kyrkogården där och igår var sista dagen. Det har varit jätteroligt att arbeta men ärligt talat så är det rätt så skönt att bli ledig så man slipper pendla.. Jag blir ju så trött då jag kör bil.. Håller på att somna varje morgon då jag kört till jobbet.. =( 

Fast det har varit en fin arbetsplats jag haft. Resele ligger efter gamla turistvägen mot Sollefteå och hela den vägen slingrar sig tätt efter nipkanterna och älven. 

 



 

Resele kyrka...

 

Ska städa lite nu.. får kanske gäster ikväll och ska försöka göra sådana saker som jag inte hunnit med.. Har fått städhjälp iaf.. Milton har plockat upp alla leksaker från golvet och håller på att dammsuga medans han sjunger.. tralla la la la jag har fått ett jobb =)

jobb

jobbar idag jihoo!  ut i skogen och plocka enris och göra fint på gravarna :)

Hemma igen... eller borta, beror på hur man ser det..

är hemma igen (hos mamma) efter en dag på stan. Hittade 3 loppisar till idag och så gick på marknaden också men man får ju mindre panik över att gå där.. Det är så trångt och folk puttas och står ivägen.. Jag blir mest förbannad. Det enda jag köpte på marknaden var 7 DVD filmer för 200 kr.

  



Megamind, rango och i fablernas värld var 3 filmer som jag köpte.

På pingstkyrkans second hand affär inhandlades det en stor väggbonad, tapetrullar, sagor på cd, blomkruka och barnen köpte leksaker.

Jag köpte även ett par träskor i skinn som var hur sköna som helst och fick kommentaren från syrran : "Hur töntigt är inte träskor då?? "

Men det struntar jag i.. De var sköna, jag tycker att de var fina och jag tänker kasta foppaskorna och använda de här istället.... Så det så!!!

Nu bär det snart av hemåt. Vi ska laga lite mat först (potatisgratäng och fläskfilé och sallad) och umgås lite med syster som borde komma hit snart. Hade tänkt och åka sent så att barnen somnar i bilen och det bara är att bära in dem och lägga dem i sina sängar då jag kommer hem. Det fungerade jättebra då jag åkte hit.

Längtar efter gubben gör jag också =)

Måste göra mig en..

Såg den här kudden på etsy och jag måste bara göra en till mig själv =)



Ska testa på att sy applikationer mer.. En av böckerna som jag köpte igår står det hur man gör =)

Att den var söt??

Loppis



Var på Röda korset igår och på min favoritåtervinningsaffär Puls.

Som vanligt då jag är på loppisar så hittar jag något.

Röda korset





En liten barnklänning för 15 kr.



Milton köpte sig en tröja =)







Och så blev det ett par böcker. De sista två verkar roligast :)


Puls

Puls är rolig att gå på , det kommer ständigt in nya grejer och de har bra priser. Igår hittade jag inte så mycket grejer men det är bara bra det. Det är bara roligt att gå där och titta med... Fast det följde med tallrikar hem så att jag kan byta ut de kantstötta och fula som jag har..



2 Assietter blev det. Gör inte så mycket att alla assietterna ser olika ut hemma bara de passar ihop i färg eller form..



Av den här tallriken blev det både djupa och flata tallrikar som följde med hem. 5 av varje tror jag det var.



2 bruna



och 2 av de här.. Sådana här hade mina föräldrar då jag var liten fast deras var gröna..

jag tycker att alla tallrikarna passade ihop på något udda sätt. Och 2 kr styck har man ju råd med =)


Idag ska vi på pingstkyrkans loppis. Den är bra. Den öppnar kl 10 så nu sitter jag bara och väntar.. Sedan bär det av på marknan och sedan hem.

kom just på att jag glömt bort att det var idag som vi skulle höststäda på nipan.. jäklar också =(
       
RSS 2.0