Då var det över för i år..

 
Julfirandet är äntligen över men om 2 veckor firar vi Elliot som blir 4 år den 8 januari.
 
3 julfiranden i helgen.
 
Fredag
 
I fredags med Therese och familjen. Så söta ungar. Vi åt gott (tacos) och öppnade julklappar.
 
 
God jul från Familjen Wiberg
 
 
Jag fick den här snugga väskan av Therese som hon har sytt själv och ett snyggt A i betong.. TACK =) Jag blev jätteglad och har redan använt den flera gånger.
 
Vi såg film och hade de gött hela kvällen. Var bara synd om Tommy som var så förkyld. =(
 
Tim sov över, de hade gått och lagt sig själva, de var så trötta, sötungarna =)
 
Lördag
 
På lördagen hade vi firande nr 2 med Fredriks syster och hennes familj. Då åt vi mat hos Fredriks föräldrar och öppnade julklappar där. Ungarna fick lego så de var helnöjda men trötta.
 
Försökte leka lite med Nicole men hon var så rädd för "moster" Anna-Karin, jag ser väl lite skräckinjagande ut hehehe..
 
Söndag
 
Söndagen hade vi semester från allt som Fredde sa men vi kom ju på efter ett tag att vi nog behövde städa lite så vi hjälptes åt, då gick det ju så fort så. Bort med alla tvätthöga och fram med dammsugaren.
 
 
 
 
Passade på att packa upp lite påsar från fredagens shopping i Strömsund tillsammans med Therese, Thyra och Elliot. Handlade en hel del på Dollarstore men inte så roliga saker. Toapapper, sköljmedel, tvål och sådana saker.
 
Men jag hittade det snygga tget ovan på rödakorset och gallerygirl setet på hobbyaffären/parfymaffären och det söta lilla monstret är från Dollar som jag köpte till mig själv i julklapp =)
 
Måndagen
 
Det var en ganska lugn dag igår. Min kusin kom och hälsade på med lilla Meja så jag fick bebisgosa och ge henne presenter. Jag hoppas att de blev glada. Meja var då så go så, sov hela tiden och hon var ju så liten halledudandes då.. Sååå söt..
 
Sedan när jag kom in från mormor hade ju mamma programera in skype på min dator och att och snackade med syrran ända borta i Australien. Det var roligt att få se henne och att få önska god jul, fast det glömde jag ju, kom jag just på. hehehe..
 
Sedan började jag med julmaten. Det mesta var ju redan klart så jag kokade bara ägg och potatis och skar upp all mat och så dukade jag.
 
 
Jag har ju alltid udda tallrikar och assietter så igår körde jag med julservisen som är likadana tallrikar.. ooo vad busigt hihihihi..
 
 
 
 
 
 
 
Traderafyndet används trots svärmors rädsla för brinnande ljus..
 
Mycket med julklappar blev det i år.
 
 
Barnen läste eller försökte läsa på paketen och delade ut till alla. De hade ju redan varit effektiva och delat in sina egna julklappar i högar såg jag så då gick det ju fort.
 
Det var roligt i år för Fredriks föräldrar kom och var med oss också. Barnen tyckte att det var så roligt.
 
 
Jag fick en uggledörrhängare av morsfarsan. Den var snygg men jag ska måla om den i rosa =)
 
 
DET ÄR LEGO, LEGO LEGOOOOO.. WOHOOOO!!!
 
 
Mamma och pappa hade köpt Draculas borg till Milton och Elliot i julklapp, det var poppis =)  Det tog mig och Fredrik några timmar att bygga ihop, 2 sekunder att riva (grrrrr)
 
 
Jag köpte ju de filmerna som jag ville ha till ungarna i julklapp, som tur var så ville de också ha dessa filmerna.
 
 
Ungarna bara leker med lego idag i sina nya mysoveraller, onepiece eller vad de nu heter, de ser så jäkulst skön ut.. vill också ha en
 
 
 
Jag fick lite ugglor av mamma och pappa..
 
 
Elliot fick mer lego och Milton fick en legosopbil från oss.
 
 
Fatet som jag fick av Madelene ( Fredriks syster) och handdukar som jag fick av svärföräldrarna, de ska färgas rosa.
 
 
Så här ser det ut hemma hos oss om man sätter sig på golvet. Jag skulle ta kort på mina nya strumpor som jag fick av svärmor men Doris blir ju så kärvänlig då =)
 
 
Så där nu gick det bättre hehehe..
 
Idag har vi det lugnt och skönt. Vi bygger lego och tittar på datorn, äter skinkmackor och bloggar. Fredrik tog Doris ut på en promenad och då han kommer hem så ska jag gå en sväng med Dixie så har de fått röra på sig också.
 
Jag ville att vi skulle gå ut och gå hela familjen men ungarna vägrar, de vill inte lämna legot.. Latoxarna..
 
Jag var ut och fotade på bron lite idag med.
 
 
 
 
 
 
Det snöar som bara den idag..
 
 
Doris fick sig en matta också.
 
 
Snömonstret
 

GOD JUL

Håller på med allt julstök men stressar inte. Mormor var snäll och tog det värsta görat, potatisskalningen. Jag hatar att skala potatis så nu är jag nöjd.

Sitter och vaktar äggen nu som ska kokas och ville bara önska er alla en riktigt GOD JUL =)



oo glömde ju.. jag har mördat idag

Japp, jag är en mördare. Jag mördade Kalle idag. En av 4 tuppar som måste bort för fridens skull. Jag åt upp honom också, så hemsk är jag.
 
Jag har aldrig nackat en tupp förut. Jag har aldrig tagit ihjäl ett djur förutom möss som sprungit inomhus förut.
 
Det gick bra men jag visste ju inte riktigt hur man skulle göra men tack och lov för google. =) Där hittade jag sidor där jag kunde finna information.
 
Först ska man bedöva dem, det går bra med ett hårt slag i huvudet. Hur ska jag göra det tänkte jag?? Han flaxar ju som en tok men jag tog bara tag i fötterna och sopade in honom i lagårdsväggen så var han medvetslös och så ett hårt och snabbt yxslag över nacken så var det över.
 
Dock hade jag ju inte räknat med att han skulle flaxa så mycket och skvätta blod överallt. Jag hade blod i ansiktet och glasögonen, på kläder och skor så det blir stortvätt sen.
 
 
Jag gjorde en god kycklinggryta av Kalle, han var god.
 
Idag var det mycket saker som jag fick prova på som jag aldrig gjort förut.
  1. Nackat en tupp
  2. Flått tuppen, (har aldrig gjort det med något annat djur heller helt själv)
  3. Haft handen uppe i arslet på tuppen (för att få ut inälvorna)
  4. Lagat en gryta på färsk kyckling
  5. Ätit något som jag namngett.

Mmmmm jäklar va gott...

Var in en sväng till mormor idag och där luktade det så gott, SÅ GOTT!! Ni fattar inte hur gott det luktade. Mormor hade gjort egna köttbullar som hon stekt i ugnen tillsammans med lök och så hade hon gjort iordning revbensspjällen. Jag brukar tycka att revbensspjäll lätt bli torra och inte värst goda men jag var ju tvungen att prova en och det bara smälte i munnen.. gudars se gött.. Köttbullarna lika så.
 
Nu ligger de där uppe, i min frys och jag försöker att inte tänka på dem.. Bara 3 dagar kvar nu =)
 
 
Själv så sitter jag och slår i julklappar och dricker glögg i min ensamhet. Fredde jobbar och barnen sover men jag klagar inte över att behöva vara ensam, nä tvärt om, det är så skönt. Jag längtar till varje kväll då jag får ha hela tysta huset för mig själv.
 
Resten av dagen har väl gått som vilken annan dag, den har pinnat på bra. Det är ju torsdag vilket betyder att soptippen är öppen så jag åkte dit en vända med skräp från bron. Jag städade av den idag och gjorde julfint.
 
Lite enris i en gammal sockerlåda, julgranen på plats, dock med blå ljusslinga i brist på annat, men den är ju på plats iaf, och så en fin duk på bordet och ljuslyktor. Imorgon ska jag tända och ha fint ute då Therese kommer =)
 
Hälsade på svärföräldrarna en sväng också, ungarna och jag fikade. Svärmor är rätt så duktig på att göra kakor. Rätt så duktig, hon är duktig så det är alltid med stora ögon som ungarna tittar på då hon tar fram kaka efter kaka.. De var rätt så uppspejsade av kakkoman men somnade i bilen hem och var inget problem att lägga heller.
 
 
 
De har ätit kakor mest hela dagen men jag kände för att skämma bort dem lite =)
 
 
 

Prickigkorvar

Barnen är fortfarande prickigare än prickigast men det är pigga nog att slåss med varandra nu så då gå det väl åt rätt håll.
 
De hade båda hög feber i 7 dagar så det har varit ganska jobbigt här hemma.. De kunde inte riktigt sova om nätterna och grinade mycket. Elliot åkte givetvis på öroninflammation också som vanligt. Så jag har varit skittrött därav bloggbristen.
 
Nu har ju även jag åkt på förkylning, hostar, kliar i halsen och tryck i öronen. Har mest sovit bort dagarna men lite har vi då fått gjort den här veckan.
 
 
Jag och Fredrik hade turen att bli bjuda på julbord av Freddes chefer.. TACK BIS!!! Vi hade roligt, drack gott och åt en massa god julmat på corner house i Junsele.
 
Jag har julpyntat lite hemma också men tycker inte om omtar å sånt så de fick ungarna ha på sina rum.
 
 
 
Ett litet gulligt luciatåg fick bo i fönstret iaf.
 
 
 
Loppisfynd..
 
 
 
Hittade den här ljusstaken på tradera.. så fin.
 
 
Jag har ju skött om barnen och har suttit inne i huset i 2 veckors tid nu. Men det gör inte så mycket. De har toksnöat ute ett par dagar så Fredde får sköta skottningen. Tur mamma lämnar sin traktor hos oss..
 
Har bakat också. Syns det att jag håll på att frysa ihjäl?? =)
 
Lussebullar blev till
 
 
Barnen och jag gjorde pepparkakor.
 
 
Och så gjorde jag en mjuk pepparkaka
 
 
Jag kånkade upp den stora turkosa byrån under stånk svett och stön för att göra mer plats i vardagsrummet nu då tvn kommit upp på väggen. Då fick min favorittavla komma upp på väggen igen.
 
 
Barnen klädde granen idag så nu är vi redo för julen.. Längtar till fredag då lilljulen börjar med Therese och hennes familj. Då kör vi jultacos =)

Vattkoppor

Nu har Milton fått vattkoppor, inte så konstigt kanske då jag har utsatt dem för det. Elliot har fortfarande inte fått några prickar men det kommer väl.
 
Båda 2 har hög feber och är allmänt hängiga. Iaf var de det igår. Idag verkar det vara mera fart på dem. Elliot har sina vanliga symptom, snor hosta och svårt att andas. Han kommer och ber om alvedon själv nu, har insett att han mår bättre då febern går ner.. Min duktiga pojke =)
 
 
 
 
Han är ju inte så jätteprickig.. Och han säger att det inte kliar så det är ju jättebra =)
 
 
Elliot har feber idag också men är betydligt piggare än igår.. Idag får jag vara ifred lite, igår skulle han bäras stup i kvarten..

Klar

Nu är jag klar. Med lilla Mejas täcke. Jag har ju fått ett kusinbarn och det är ju så roligt att sy till bebisar.
 
Ja, nu har jag ju redan kusinbarn men det här är kusinen som jag har växt upp med så det är extra roligt. Mina andra kusiner har jaginte så stor kontakt med tyvärr.
 
Jag har sytt en skötväska till henne som hon fick idag och en liten skallra och nu ett täcke. Det få hon då de kommer till jul eller om vi åker dit och hälsar på...
 
 
Det tog sin lilla tid att klippa ut alla lapparna men fint blev det.
 
 
 
Använde mig av ett täcke som jag vikt dubbelt till foder så att det blev riktigt mjukt och skönt att ligga på..
 
Det vita tyget med rosor är från en av Jennies (mammans) klänningar som hon hade då hon var liten. Den var trasig så jag tog tyget och sydde in det i täcket istället.

Har haft en underbar helg

Har haft en sådan bra helg, en sådan där helg som man behöver emellanåt..

Mamma och pappa kom och hämtade barnen i fredag. TACK!!! Så då fick vi "ledigt" Jag trodde att vi skulle se film och mysa i soffan, jag hade fel, vi städade kallskrubben, Fredde fick sig något ryck.. Inte som jag hade tänkt mig men helt okej, det var skönt att få det bortgjort.

På lördagen så kom Therese och Tommy hit och så åkte vi till Sundsvall för stora julhandlingen.

Det blev verkligen en heldag men jag har endast 2 julklappar kvar så jag är nöjd =) Det var roligt att åka iväg bara vi. Fast det gick inte att övertala gubbarna om att få åka på Dollar och fyndlagret =( Men vi gick på så många affärer ändå så vi klarar oss nog hehehe.

Vi kom hem rätt sent men var ju fortfarande barnfria alla 4 så vi hade glögg och öltestarkväll... Var uppe halva natten och testade lite nya sorter glögg, ( lakrits och hallonglögg från Ica kan verkligen rekommenderas) Vi såg film och surrade och gubbarna lekte med sina leksakshelikoptrar hela kvällen =)

Var helt slut på söndagen men fick sova ända till halv 11 då barnen kom hem så det var ju inte så farligt..

Såg film på kvällen med hela familjen och hade det bra.. En bra helg helt enkelt..

Nu har jag suttit där igen..etsy...

Nu har jag suttit och tittat på etsy igen.. Hittade massor av härliga saker som jag skulle vilja ha.. Jag nöjer mig med att spara bilderna =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klockor

Letar en klocka att ha på skrivbordet vid symaskinen så att man ser vad klockan är då man sitter där och syr.. De här snyggingarna hittade jag på etsy. Vart annars??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Etsy.com

Miltons rum

 
 
Jag har tapetserat lite i Miltons rum eftersom han hade ritat på väggarna.. Han fick välja 2 tapeter och så satte jag upp dem.
 
 
 
 
 
Den här väggen gjorde jag klart igår, tog ca 1,5 timme. Lättsamt att förändra ett helt rum. Hängde upp en gardinvajer på väggen och trädde klämmor på den så att Milton kan hänga upp sina teckningar.
 
 
 
När jag liks höll på att tapetsera så fick klädskåpet sig en tapet också =)
 
 
Före
 
 
Efter. Nu ska jag bara ta och bygga de där sänglådorna som ska in under sängen =/
 
 
Den fula bruna dörren fick sig lite tapet också..
 
 
Sista väggen fick fortsätta att vara blå. Milton hade ju inte ritat på den och så är det så besvärligt att tapetsera då det är snedtak.
 
 
Elliot och Tim testar nytapetserade rummet och det fick godkänt av bägge två. Elliot tyckte att jag hade varit duktig =)

Äntligen

Äntligen har Milton bestämt sig vilka tapeter han vill ha i sitt rum, efter att ha tjatat efter bondgårdstapeter hur länge som helst nu så valde han till sist av de tapeterna vi har hemma.
 
 
Den till vänster ska vara på den korta väggen under snedtaket och den andra som jag köpte i bredbyn på normalhöga väggarna. Och ska elefenten upp sedan på den till vänster. Det blir snyggt det.

Dagens pyssel

Jag har ju suttit och sytt i ett par veckors tid nu så idag blev det snickring.
 
Först skjutsade jag Elliot till dagis och åkte på kyrkogården och satte upp en krans åt morfar på graven. Seda pkte jag hem och klädde på mig uta helsike och så tog jag mig en liten promenad in på ägorna för att leta en julgran.
 
Långt inne i snårskogen hittade jag en bra som jag högg ner och bar hem. Hittade en fin julgransfot från 40-50 talet som jag satte fast den i och så fick granen bo på verandan. Det blev så fint så. Ska fixa några nya glödlampor till ljusslingan imorgon så ska det nog lysa snart också.
 
Har haft en idé att göra en egen klocka ganska länge nu och idag så hade jag energi att göra något åt idén.
 
 
Först så skrev jag ut bilder på OHpapper. Tog fram OH apparaten och hämtade spånskiva och ritade av.
 
 
Sedan gick jag ut i ladugården och sågade ut djuren med sticksågen.
Slipa kanterna
  
 
Och tapetsera. Elefanten ska upp på Miltons vägg..
 
 
Tyvärr bröt lilla taxen svansen. Jag var för hårdhänt med slipningen av kanterna =(
 
 
Men det fixade jag med lite lim =)
 
 
Leta en snygg tapet, tapetsera och så ska jag bara köpa en klocksats så är jag klar.
 
 

Partypooper

Fredde är verkligen en riktig partypooper idag.. Förbannad jag blir.

Milton vill så hemskt gärna åka till London så jag har sagt att allt som jag säljer från och med nu ska gå till en resa dit. Jag sålde 2 kransarna idag så det blev 300 kr till kassan och vi är ju jättelyckliga. Många bäckar små som ni vet..

Vi tittade på resor till London hur mycket det kostar så vi vet på ett ungefär hur mycket som vi måste spara å så kom Fredrik å säg att vi inte få fara, det är så dyrt, vi har inte råd osv osv..

Fattar han inte att han gör Milton, Elliot och mig skitledsna?? Spelar väl ingen roll hur länge vi får spara. Till London ska vi. Han verkar ju tro att vi tänker åka nästa vecka..

Nä förbannad blev jag. Har ju förklarat för pojkarna att det kommer att ta jättelång tid att spara ihop pengarna.


Mer inspiration från etsy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Här kommer mer härliga bilder.. Vill ha allt!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon ska jag skjutsa barnen på skola och dagis och efter det så ska jag ut i skogen och leta en julgran att ställa ute på bron. Kom på det idag då jag körde hem från Ramsele att det skulle vara fint att ha en gran där.
 
Sedan tror jag att jag ska prova mig på att göra en sådan där taxklocka som ni ser på en av bilderna ovan. Det kan inte vara svårt. Ska till Sundsvall i helgen så jag hittar nog klockgrejer där på panduro =)
 

Inspiration

Nu då marknaden är slut så måste jag ju ha något att göra. Milton har ritat på sina fina blå tapeter och jag är sugen på att täcka det på något sätt..
 
Hittade en hel del snygga lösningar på etsy.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket härlig inspiration. Tror att jag ska göra djur av olika vintagetapeter och limma upp.

Elliots rum

Idag har jag varit till Ramsele och träffat min nya kurator. Hela våren gick jag hos en psykolog och pratade och det hjälpte verkligen. Mina migränanfall försvann och jag har blivit mycket lugnare.
 
Jag bestämde att jag ville ha ett uppehåll under sommaren med samtalen för jag ville inte åka från jobbet hela tiden. Men nu så har jag börjat igen och hade så tur att det fanns en kurator i Ramsele så jag slipper åka till Sollefteå varje gång.
 
Det var som sagt första gången jag träffade henne men jag fick väldigt bra vibbar ifrån henne. Jag tyckte om henne som tur är. Ska dit nästa vecka igen,
 
Hon lyssnade väldigt bra och efteråt så kom hon med tips och ideér hur jag ska kunna tänka om och stoppa vissa tankar som poppar upp i huvudet på mig. =)
 
När jag kom hem var jag fylld av energi och satte igång med allt småpynt som advent hör till.
 
Jag bytte gardinerna uppe förra veckan och nere igår så det var då gjort, men igårkväll så letade jag reda på adventsstjärnor och annat juligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag  har även målat fönsterbrädan klart åt Elliot så jag satte upp den åt honom i hans rum. Jag blev väldigt nöjd.
 
Nu håller jag på med att blogga samtidigt som jag steker rådjursbiffar och kokar makaroner.. oooo multitasking.. inte illa för att vara jag =)

Julmarknaden

Julmarknanden var i lördags och det var svinkallt ute. Blåste uta attans och så var det 10 minus. Inte roligt att vara ute i 6 timmar då inte =(
 
 
 
 
 
 
 
Fick sälja den gula prickiga kudden =) Men allt annat fick jag ta hem förutom några kransar och några smågrejer..
 
 
Fast jag är ganska nöjd ändå, det kunde ju ha sålts mer men det var mycket trevligt folk ute att prata med så då är jag nöjd. Och så fick jag ju äta kolbullar, vad kan man klaga på då?? Nils-Arne är bäst på kolbullar.
 
Det mesta av folket stannade hemma pga kylan och blåsten men en del trotsade vinden och sökte sig ut på byn. TACK!! Det här är före det började, då alla håller på att packa upp.
 
Jag var helt slut då jag kom hem på kvällen, trött och frusen var jag och jag ville bara krypa ner i soffan med ungarna och se film men då meddelar Fredde att vi ska ta reda på rådjuret.. =(
 
 
 
Alltid lika roligt på en lördagkväll..
       
RSS 2.0