Mår inte bra

Andra kvällen med huvudvärk och migränanfall.. Jag mår så illa.. Det har varit soligt i två dagar men jag tål det inte riktigt. Igår var en riktigt dålig dag. Jag mådde illa, jag fick gå och blunda hela tiden (mörker hjälper) och jag ville bara sova men jag var ensam hemma med två barn som ville ha mat så det var ju bara å tjura på trots att synen försvinner men jag såg ju lite grann iaf..

Kom på efter ett tag att testa med solglasögonen och det funkade så att jag kunde vara uppe och ge barnen mat..

Kl 19 gav jag upp för kvällen och lade mig.

Idag har varit lite bättre men jag har ändå plågats av huvudvärk och illamående.. Känns som om man har druckit alkohol en hel dag, blicken blir suddig och man vinglar runt lite..

Mådde lite bättre då Therese dök upp och under dagen så har det varit ganska bra.

Jag och Therese bakade idag till Tommys födelsedag som är på torsdag.

snöbollar

Vi testade att göra snöbollar. Som chokladbollar fast med vaniljsåspulver och florsocker istället för strösocker, kaffe och kakao. De var goda men riktigt kladdiga att göra så jag tror inte att jag kommer att göra fler av dem någon gång. De skulle rullas i smält vit choklad och rullas i kokos.. KLADDIGT!!!

Fixade lite med lite annat också men det är en hemlis vad ;) Ni får se på fredag..



Igår började jag gå igenom alla lådorna i kallskrubben som bara stått efter flytten, fast det var då som jag blev dålig och fick migrän igår så jag var tvungen att sluta. Har pulat på med det hela kvällen idag med och nu är jag klar. Det blev en hel sopsäck med skräp som ska  till tippen på torsdag. 

Imorgon ska jag med ungarna till stan. Milton ska på sin träning på habiliteringen och Fredde jobbar eftermiddag så det är bara att ta med bägge två. 

Fast det var inte förrän eftermiddagen så de får vara på dagis på förmiddagen så att jag hinner gå ut i bodarna och börja rensa där med. Nu jäklar ska jag göra av med grejer.. Helst alla trasiga grejer som bara ligger överallt.. Har gjort loppislådor med så jag och Therese kan ha loppis i sommar =) 

   

skulle väl ha gjort nått

Här hemma händer det inte mycket idag. Fredde stack ut med skotern med några kompisar, vem vet då han kommer hem igen.

Har inte hänt så mycket alls hemma.. Fredde som hade så bråttom, "vi ska vara klar med köket i helgen" var hans ord.. gipsskivor har kommit upp Thats it!! Fast han har iofs tagit bort den otroligt fula fusktegelklistermäket ovanför vedspisen.



Ska ta och slipa och spackla lite så kan jag måla sedan.



Jag har iaf målat hela köket. Om ni tittar nga nere i vänstra hörnet så ser ni vilken färg det var på skåpen. gulvit.. Det blev så bra då jag fått på ett lager färg.. Nu väntar det bara ett till =)



Jag har även målat panelerna en gång till helst där Fredde målat för där lyste det igenom. Listerna är målad klart och så även Elliots pall. Nu väntar jag bara på att Fredde ska svetsa den så att jag kan slipa och måla stommen på pallen.

Ska bli så skönt då det blir klart..

Ska måla listerna i taket idag, det har jag glömt och en omgång till i köket. Skulle ha slipat runt vedspisen också men jag eldar så det går inte just nu. =(

Mycket att göra än men jag ser slutet av tunneln...

Trött



Hade en rolig dag igår.. Vi åkte till svärfar och köpte kakel igår men vi kom aldrig så långt att vi örjade sätta upp det.

Mamma och pappa kom på besök och sedan kom Therese och Tommy med barnen så det var full rulle här hela dagen igår.

Vi käkade gott och sedan så skickade vi iväg gubbarna för att joba lite. Fredrik skulle köra ett timmerlass och Tommy följde gladeligen med så vi hade tjejkväll igår, fast med barn då =)

Färgade håret på Therese och så sov vi ner ungarna. Tur man har många madrasser och sängar.

Jag tycker att barnen var så duktiga. Tim och Thyra har aldrig sovit här men somnade inom en timme. Sedan njöt jag och T av tystnaden och han med att se 3 hela filmer innan gubbarna kom tillbaka.

Jag kom i säng vid 3 imorse men blev väckt redan vid halv 9 imorse av morgonpigga Fredrik.. Men jag behövde nog gå upp..

Natten mot lördag kunde jag inte somna alls, somnade halv 5 på morgonen och Fredrik väckte mig 8. Då var jag TRÖTT!!!



Fast man är trött så var det värt det.. Hade en riktigt bra kväll =) Som alltid!!

Sverige har en ny prinsessa Wohooo!!!

Ja det var ironiskt!! Jag tycker bara synd om stackarna, inget privatliv, allt förutbestämt för dem. Hinner inte ens in på Bb förrän de far hem igen, kan inte vara roligt att bli förföljda hela tiden heller..

Det är väl roligt för Viktoria och Daniel att få barn men herregud vilken mediabevakning.

Tittade på nyheterna i morse och alla väntade på bebisens namn och det spekulerades hur hon skulle bli. Stjärnorna förutspådde en kreativ, givmild och generös prinsessa.. Låt dem bara vara!!!!

Folk tittar ju på en som om man är psykopat för att man inte blir till sig för en ny kunglighet.. Jag har annat att tänka på...

Jag som inte skulle köpa något..

Har varit med Therese 2 dagar i rad nu. Igår målade vi deras kök. Det blir så fint, från bruna skåpluckor till vita fräscha.. =)



Therese har varit och gjort illa sig på jobbet så nu är det gips i 6 veckor så vi har massor av tid att umgås vilket jag är glad över =) Hoppas även på att jag skulle kunna få hoppa in extra på Ica istället för Therese ;)

Vi målade som sagt igår och åt västerbottensostsoppa på bageriet.. MUMS!!! Det måste jag äta fler gånger..



Idag hjälpte jag till att rensa på Therese och Tommys vin och stapla lådor och dylikt bra och ha grejer. Jag som inte trodde att jag kunde göra av med pengar då jag bara var hemma hos dem trodde fel..

Therese är en jätteduktig sömmerska och pysslare och jag hittade ju åt lådorna med pyssel.. Var en hel del som följde med mig hem =)











Duktiga Therese har gjort dessa grejer, ja allt utom ljuslyktan såklart.. Om det är någon som är intressedad att köpa något av henne så kontakta mig =)

Var in på Ica för att köpa mjölk så hade de ju plockat fram alla reaböckerna också och så hade de rensat ut bland hyrfilmerna å både böcker och film öljde med hem..







Det blev en shoppingdag helt enkelt =)

Ska försöka få lite energi nu och gå och lägga ungarna och så ska jag inte få se film förrän jag har målat i köket.. Så det så!!! Måste vara lite hård mot mig själv om jag ska göra nått.. Men jag brukar vara dålig att lyssna på mig själv =(

Systeryster lockar...

Syster vill att vi ska komma till Lycksele i helgen.. Hon lockade med bio och inte vilken film som helst utan This means war..



Jag har varit supersugen på att se den..

Men vi kan inte åka till Lycksele =( . Ska försöka göra klart köket nu den här veckan men det går inte fort.. =(

Vi (Fredde) satte upp gipset ovanför bänkarna igår och sedan gav vi upp. Jag har iaf måla lister, målat vitrinskåpet och Elliots pall. Ska försöka få upp nå kakel idag eller imorgon och slipa klart väggarna så att jag kan tapetsera.



Elliots pall nyslipad och ska precis få första lagret färg på sig.. En färg på varje bräda..

Bagare Anna

Igår blev jag i bagartagen... Vill testa på de nya bänkskivorna så jag kom på att jag skulle baka småkakor.

Jag, Elliot och Milton tog fram alla kakböcker och letade recept och ungarna föll för de här.. Jag älskar ju choklad så jag sa ju inte nej till de små liven =)



Enda kruxet är att jag ALDRIG bakar småkakor så jag blev lite förvirrad av receptet hur man skulle baka ut dem..



Jag blev lite orolig då min kakor såg ut så här innan gräddningen men i slutändan så blev de bra och ätbara ;)

i målartagen

Satte igång med köket igår, jag och Fredrik. Jag gick och städade hela dagen och när Fredde kom hem så spacklade han igen alla skruvhål. Jag målade listerna igår så att de skulle ha torkat tills idag så att Fredde kan börja sätta upp dem då han kommer hem ikväll. Ska sätta upp gipset ovanför diskbänken också så att vi kan kakla.

Idag har jag målat.

När jag tog ner tapeterna å följde färgen med på vissa ställen på panelen som jag målat förut så nu målade jag de partierna igen.



Snälla Fredrik köpte en slipmaskin åt mig i Umeå så idag invigde jag den.



Den fick invigas på vitrinskåpet och den funkade hur bra som helst. Sedan grundmålade jag hyllan och målade ett lager vitfärg till. Det blev så bra. Bara ett lager till så är den perfekt =)



Så jäkla roligt..

Vårt besök kom i helgen men inte för att vara med oss utan för att ta hand om barnen då vi åkte bort..

Det har varit en massa hemlighetsmakeri de senaste 2 månaderna och anledningen var att vår vän Tommy fyller 30 år och vi har samlat in pnegar till honom så att vi kunde ta honom till Umeå för en hel helg med hotellboende, äta gott och ha roligt..

Det var en väldigt förvirrad Tommy som tvingades med på fredagen. Inte ljud sa han.


Vi åkte över Ö-vik och gick in på affärer där, låtsades som ingenting, som om vi skulle dit för att shoppa. Speciellt förvirrad blev han då vi gick in på Norrlands customs för att handla bildelar.. Vi hade så roligt hehehe 

Sedan åkte vi vidare till Umeå där vi stannade mitt i stan och checkade in på Hotell Avenyn.

Tommy fattade ingenting och Fredrik såg även han ut som ett frågetecken fastän han visste vart vi skulle...



Therese testar vår säng =) 

 

Då chocken lagts sig och vi berättat vad vi gjorde där så lugnade Tommy sig och så gick vi ut på restaurang och åt gott och vi skrattade under kvällen så att kinderna gjorde ont.



Vi gjorde en liten stadvandring genom Umeå och hittade en jättestor isborg men det var nog bara jag och Therese som uppskattade den. Gubbarna frös!!! 



Nog för att det blåste på fredagen men på lördagen så tog det då verkligen fart. Man höll på att blåsa omkull men det hindrade oss inte från att gå ner på stan och kolla in lite affärer. Jag köpte mössor till gubbarna så de slapp frysa och de var väldigt uppskattade hela helgen. =)

Det blåste så fruktansvärt från alla håll och kanter och snöade samtidigt. Här på bilden satt vi i bilen utanför Biltema och åt glass samtidigt som bilen gungade i vinden.

Vinden tilltog mer och mer under kvällen och det planerade restaurangbesöket 4 kvarter bort ändrades snabbt till ett restaurangbesök i samma byggnad hehehe.. Men vad god mat de hade där så det var tur att vi gick dit. =)

Sedan sprang vi till bion på andra sidan stan i snöstormen. Dygnsura kom vi fram men det var varmt och skönt där så vi torkade snabbt. Köpte världens största popcornskål (som jag glömde ta kort på) Vi orkade inte ens äta upp allt popcorn och då hade jag ju ändå Fredrik med mig också.

Vi såg nya Hamiltonfilmen. Helt okej film men vi satt för nära duken så jag hade svårt att njuta av bion.

Då vi kom ut från bion så stormade det ännu värre och vi sprang bokstavligen hem till hotellet där vi tillbringade kvällen och halva natten i hotellbarne skrattandes och pratandes..

Vi har haft en så bra helg, det var länge sedan jag hade så här roligt. Det kan behövas ibland =)

Hoppas Tommy och Therese var nöjda också men det tror jag nog =)



Snöstormen fortatte även under söndagen då vi åkte hem men hemma var det så lugnt så =)

Idag är det strålande sol fast kallt.. Vi hade -20 grader imorse.

Bästa med att komma hem igår var att pappa, som har varit och sett efter barnen i helgen, hade gjort en stor del av jobbet med köket. Han hade höjt diskbänken, bytt skivorna, bytt vattenrören, bytt kran, byggt om bänken och tagit bort sådant som jag har stört mig länge på..





Så jäkla skönt att komma hem till det. NU har vi normal arbethöjd på bänken också. 90 cm. Helt underbart, nu kanske man slipper få ont i ryggen då man står och lagar mat. 

Nu ska jag bara spackla bänken och måla om den. Sedan är det bara spackling av väggarna, tapetsering och kakelsättning..

En stor börda har lyfts från oss..

Tusen tack Pappa, du är bäst!!!!

Beroende.. men bara lite..

Fredde är hemma idag, hela långa dagen och jag blir så glad. Han var skitstressad över allt som behövdes göras hemma men nu hinner han med det idag =)

Han går däremot och irriterar sig på att jag bara sitter och lägger Harpan hela tiden..

Jag tycker väl att det är bättre att jag är lite smått beroende av att lägga Harpan än sitter på tradera och handlar.. Mitt beroende går inte att kväva.. Handlar jag inte så äter jag överdrivet mycket eller lägger harpan eller spindelharpan. Spindelharpan skadar inte mig eller min ekonomi. Han borde vara glad istället =)

Finally

Fredde slutade tidigt igår, kom hem 12 på natten vilket är jättetidigt för att vara han =) han prata lite till och med (kors i taket)

Han upptäckte på en gång att jag satt upp hyllan i sovrummet fast han var fundersam ifall den suttit där länge eller om jag nyss satt upp den =) Ännu ett kors i taket.. Han brukar inte se sådant annars..

Har varit och blivit klippt av Anja till morgonen och det var så skönt.. hon tog bort bra mycket av topparna och så åkte jag och köpte hårfärg på en gång.. Nu ska jag bli riktigt snygg ;)

Sitter vid datorn nu och försöker få lite energi till att städa men det går trögt.. vill bara ligga i sängen och läsa eller sitta här i fönstret och njuta av värmen som solen ger.. Det är så skönt i solen. Om man sitter inne..

Inatt stormade det så hemskt. Lät som ett jumbojet skulle försöka landa på taket... LIte kalla vindar blåser idag också så det var inte så skönt ute men det ser underbart ut.. Enda som inte är underbart är att man ser hur smutsiga rutorna är hehehe.



Nä jag tor jag ska göra som Elliot och krypa ner under täcket och ligga och läsa ett tag.. Jag håller på att lära mig mer om skogen och flottningen här runt om Junsele.. Riktigt intressant.. Alla andra (läs systeryster) bara himlar med ögonen och tycker att det verkar jättetöntigt. Men jag tycker om att läsa om sådant.

Köket

Ja en hel helg har gått åt igen och inte mycket har hänt i köket.. Vi har försökt torka ut inne i skåpet. Vi har grävt ur allt sågspån under golvet men det hade frusit till is allt ihop så det har tagit ett par dagar.. (har jag skrivit om att vi har hittat en vattenläcka i köket????) Det stod och droppade från slangen till diskmaskinen, vem vet hur länge det har pågått..



Fredde gräver ur sågspån..

Kunde iaf inte göra mer under helgen ifall vi måste riva ut hela köket och upp med golven. Men vi tror att det inte är så omfattande, tur att det var sågspån, det har sugit upp det mesta.



Fredde pustar ut efter sågningen hehehe..

En sak gjorde vi och det var att byta bänkskivan vi fönstret. Det visade sig ju inte heller lätt som en plätt. Nya skiva är 8 mm tjockare så vi fick ta lös panelen på väggen för att få dit den. Så nu måste den kapas 8 mm.. pust stånk stön...



Men fint blev det =)

När vi drog bort gamla skivan så var det ett utrymme mellan väggen och skåpen men jag blev så besviken då det inte var något roligt där..

Jag hade tänkt att det kanske kunde ha ramlat ner något roligt eller att någon lämnat något där så jag sa det till syster, att det var synd att det inte var något där, som en tidskapsel.

Så vi kom på den smarta iden att göra en själva och stoppa dit.

Vi skrev var sitt brev om vilka vi är, vad vi tror om framtiden lite nyheter, slängde ner lite mynt och snygga tapetbitar och en massa egobilder på mig och syrran och så stängde vi locket och la ner den =)

Det var roligt hehehe..








Lånade bilderna av syster =)




Vi (läs jag) kanske blev lite överdrivet glada över tidskapseln men det bjussar jag på hehehehe....

Glad alla hjärtans dag på er alla

Har ni haft en trevlig alla hjärtans dag?? Det har då jag. Gav Fredde en puss och åkte till Therese och hjälpte henne måla hennes kök men vi han inte klart =( Precis i sluttampen så tog färgen slut.. Så himla typiskt..

Fick Therese att gå igenom hennes garderob också och sortera alla hennes kläder... det var helt egosistiskt tänkande från min sida..  Det är ju så roligt att se vad andra har för kläder ;) 



Följde med Therese till hennes granne idag med. Hon hade ju världens snyggaste kök.. Limegrönt och turkost.. Hur snyggt som helst =)

Åkte hem vid halv 12 för vi tänkte gå ut och käka med Fredde och barnen men han hade inte tid så då gjorde jag VÄRLDENS FULASTE pizzabullar, men goa blev de =)  



Så vi fick oss en riktig festmåltid hehehe.. Billigare blev det iaf än att gå ut =) 


Tyvärr så började både Fredrik och Therese jobba kl 13 så jag och barnen blev ensamma.

Vi ska få besök i helgen så jag och barnen har städat hela eftermiddagen. Barnen städade sina rum och vardagsrummet medans jag tog toan, hallen och sovrummet.





Jag hade en stringhylla över som jag satte upp i sovrummet. Min lilla byrå där inne var helt överbelamrad med alla mina smycken och annat smått och gott och det blev perfekt med hyllan ovanför så att man fick bort allt. =)

Jag kommer nog att flytta runt på allt ett tag tills jag är helt nöjd :) .

Har inte gjort så mycket mer förutom att bråka med Elliot hela kvällen, han har inte lyssnat på ett enda ord på vad jag sagt ikväll men det är kanske inte så konstigt..

 Vi åkte till grannbyn igår för att gå på apoteket och han somnade ju givetvis så det var helt omöjligt att sova ner honom igår. Halv 12 inatt gick jag och la mig och han lade sig bredvid mig. Om han somnade då vet jag inte, jag däckade..

Längtar nått så otroligt till helgen, det ska bli så roligt med gäster. Imorgon ska jag klippa mig hos Anja så man är snygg och så ska jag se om jag hinner färga håret också innan fredag.


Fredrik måste också klippas, han är så långhårig och han ser ut som Bert and Ernie när hans hår växer ut.. INTE snyggt =(

Nä nu blir det topmodell.. Elliot har somnat, det tog exakt 5 minuter från att vi la oss tills han sov djupt.. Trött kille =)

Ha de =)

då var det gjort

Då har man själplågat sig själv ännu en gång. Nytatuerad och sjuk.. Blir alltid sjuk efter att jag tatuerat mig. Igår hade jag en sådan feberfrossa och somnade på soffan redan kl 16. Väcktes dock så jag fick inte sova nå mer.

Mika gjorde klart konturerna runt handleden som vi inte han med förra gången och så började han med färgläggningen på axeln. Molnet fick sig en härligt blå färg.

Har ont som fasen.. gnäll gnäll ... =)

Projekt Runway



Ser på första avsnitten av Projekt Runway och tänkte att jag skulle blogga lite snabbt under reklampausen. Just då jag hade bloggat klart så blev det en ny reklam.. Typiskt. Jag blir helt inne i det jag gör. Familjen klagar jämt att jag inte lyssnar om jag tittar på tv, eller sitter vid datorn eller läser. Jag hör ingenting.

Ska försöka se klart nu och komma in i vad de gör för något. Jag är så fascinerad över hur mycket de hinner skapa och sy på några få timmar.. Helt otroligt.

längta längta längta...

Jag längtar så tills imorgon. Jag har en tatueringstid hos Mika imorgon för att fortsätta på min 70 tals arm =)

MEN såklart har ungarna börjat bli sjuka. Elliot har varit dålig hela helgen på grund av astman och har varit hemma idag med mig, eller ja, med mormor, men Milton har varit på dagis, han har mått bra men då jag hämtade honom på kyrkis var han väldigt hes.





Jag hoppas att de är friska imorgon så att jag kan åka och tatuera mig. Det tog ju bara ett par månader för mig att boka tiden, typiskt att de ska bli förkylda just nu. =(

Har varit en konstig dag idag. Jag har varit så virrig. Har haft mycket i tankarna 

Skyndade mig imorse att åka och lämna Milton på dagis för jag och Elliot måste åka till Ramsele för att hämta ut medicin på apoteket. Tror ni inte att jag lämnade handväskan med börs och allt hemma då. Det insåg jag då jag kommit fram till Ramsele, det är ju bara en resa på 5 mil enkel väg.. SÅ ARG jag blev...

Försöke få apoteket att gå med på att skicka en faktura men det gick inte. Frågade vad medicinen kostade, 68 kr. Skulle jag behöva åka tillbaka hem och hämta börsen och åka tillbaka för 68 kr?? Men så kom jag på att jag har massor av 1 kronor i bilen.

3 kr blev det över. Jag hade så det räckte =) Det gjorde min dag =) Och på hemvägen var det en gammal farbror som kört i diket så jag stannade för att hjälpa honom. Han hade en sådan liten bil att det bara var att putta lite lätt på den för att få upp den. Det gjorde mig glad att jag kunde hjälpa honom =)

Elliot gnällde bara idag och ville inte alls vara med mig. Jag skulle fara till Babsan och ordna med wild west cruisers grejer och jag hade tänkt att Elliot kunde ju följa mig dit men han ville helt enkelt inte. Tur att jag har mormor. Elliot fick stanna med henne och bara må gott. Hon gjorde pannkaka och tog fram kakpaketet så jag höll ju inte på att få hem honom sedan. =)

Det gick fort hos Babsan men var ju tvungen att åka ner på Nipan och städa undan lita där och sedan på affären. Jag känner mig alltid så stressad då jag lämnat barnen med mormor. Jag är ju så rädd att hon ska bli trött och less. Jag var supersnabb iaf =)

Nu ska jag bara försöka sova så jag orkar med imorgon. Elliot är ju bättre så han kan vara på dagis, han har bara lite astmahosta kvar men den kan ju sitta i i månader. Är inte Milton bra i halsen så får han, datorn, och ett par filmer helt enkelt följa med mig.

Nervöst =)

Köket

Nu då det varit så himla kallt har det ju passat bra med inomhusaktiviteter så som att slipa väggar i köket.

Eller jag har inte fått göra något. Jag och Therese spacklade väggarna men de väggar jag gjort dög inte, det var för lite spackel, så Fredde tog över igår och gjorde om allt.. Spacklade slipade och spacklade igen. Jag fick endast vara hantlangare och ge honom det han behövde och städa undan grejer och städa efteråt..

Tråkigt att han är sådan perfektionist för jag får ingen chans att lära mig. Det är ju inte så konstigt att jag gör sådana här saker då han är borta.. Då slipper man kommentarer och blickar.. 
Iofs så är det jävligt tråkigt att spackla och slipa så då gör det inget att han tar över ;)

Jag bytte iaf knopparna på skåpen och totalrensade hela köket.. Undrar vad de gör med alla grejer de som bor så där.. Helt kliniskt rent, inte en pryl.. De måste ha bra förvaring.











Bort bort bort med allt rosabrunt.. Fint kakel ska upp, fortare än fortast...





Bänkskivor ska bort och ersättas av nya laminatskivor, valnöt. De ska även höjas till en lite mer normal arbetsnivå.. Min mormor är en kort kort KORT människa, det är inte jag!



Elliot ville hjälpa till igår men han han lekte cirkus så det blev inte myckt gjort =)

Vi sitter och har fruktstund just nu, jag och barnen. Fredrik fick åka iväg och hjälpa till med nån bil som inte ville starta i kylan. Det har varit 37,5 minus men nu skiner solen så mysigt och termometern visar -16 på solsidan. Det kändes till och med varmt ute då jag var ute och hjälpte mormor i källaren.

Jag tycker så synd om alla de som inte har något varmt ställe att gå till och alla djur som fryser.

Vi har två älgar som kommer och hälsar på varje dag nu. De ser så kalla ut.. I morse satt jag i en timme och tittade efter kalven men såg bara kon så jag trodde att kalven frusit ihjäl.. Vad ledsamt det kändes men så helt plötsligt kom den ut från träden.. De är bra på att gömma sig fast de är så stora..

Kallt

Ja jag klagar inte.. Inte så tokigt att vara arbetslös då det är sådana här kallgrader ute.

Visaren visade -37,5 grader då jag kler upp imorse. +15 inne i köket men det var bredvid fönstret och graderna gick fort upp då jag satte igång och eldade.

Det är jäkligt skönt med både kamin och vedspis i huset och vi svettades igårkväll så det var inte klokt, rena rama bastun inne.. Klädde av sig och låg och flämtade, jag har hellre lite kyligt än för varmt. Skönt att kunna klä på sig, det är osm svårt att dra av sig mer kläder än man har på sig..

Gick ut och hämtade ved för att kyla av mig.

Annars är det en fin olig dag. Vi hade 2 älgar här imorse, en ko och en kalv. De stod ute på isen och kalven frös så hemskt. Den bara stod helt stilla.. Kon puttade på han och manade att han skulle röra på sig och till sist så gick den runt lite och försökte äta.

Man ville ju bra ta in dem i värmen.. Stackars djur..

Milton han sa bara: " Jag vill att de ska gå igenom isen och dö."
Jag: "Men varför säger du så?? "
Milton: "Jo för då får vi mat, det är bara att plocka upp dom ur vattnet."

Rykande het...

Skar just upp en tjock skiva av ett rykande hett grekiskt lantbröd som jag just tagit ur ugnen.. Smakar ljuvligt.

Vaknade imorse och det var -25 grader ute och inne kändes det som minusgrader också trots att vi eldat nästan hela natten.. Men så fort man kommit bort från det varma sköna duntäcket insåg man att det inte var så kallt inne ändå.

Jag och Milton har varit till stan idag. Det var Miltons första besök på Habiliteringen där han ska få träna upp sina muskler..

De gjorde lite lektester med honom idag och så pratade dr om att vi ska få åka till Sundsvall för att ta reda på varför musklerna inte utvecklas som de ska. Det kan vara hjärnan, musklerna eller nerverna om jag förstod henne rätt. Hjärnan är kollad och den var det inte så det återstår 2 att testa..

Milton tyckte iaf att det var jätteroligt och det var så himla roligt att se honom göra alla övningar. Han har verkligen tränat hårt själv här hemma också och det märks.

Jag brukar belöna mina barn om de varit duktiga hos doktorn med ett besök på skattkistan och en 10 kronors leksak.. Lagom för min plånbok och ungarna blir överlyckliga =)

Har bakat bröd nu på eftermiddagen och nu har jag en stor kladdkaka i ugnen som ska bli efterrätten för idag. Det blir mycket onyttigt denna vecka =/

Igår gjorde jag en fruktsallad till mig själv då ungarna somnat med äpple, banan och mango och frusna hallon.. HÄRLIGT!!!

Tror ni inte jag somnade sittandes framför datorn igår också.. Helt sjukt.. Satt och kollade rut på etsy och somnade till men de 5 minutrarna gjorde att jag kunde hålla mig vaken under läggningen så då gjorde det ju inget .


 

Syrran kom hem med en hög med souvernier åt oss bland annat denna tshirt som Elliot har struttat runt i flera dagar.. Måste nog lura av han den så jag får tvätta den..

Hans kommentar då han såg den: " Snyggt!! Passar mig. Min"

Tack systeryster för grejjerna =)

Spackling : Check

Har umgåtts med Therese idag igen och vi har spacklat väggarna i köket så det känns som om jag är på gång igen.. Det står stilla för mig när jag gör sådant här.. Är väldigt i perioder därför tar det extremt lång tid att fixa klart projekten för mig.. Annat om man gör det åt någon annan, då har man värsta elden i arslet och vill bli klar på en gång..

Blev bra med spacklingen, men nu kommer det jobbiga.. Slipning, för att det blir så himla dammigt överallt..

Men men det måste ju göras. Hade tänkt göra det ikväll men min kropp säger ifrån.

 Efter maten så blev jag så trött.. Har svårt att hålla ögonen öppna även fast jag sitter och skriver just nu. Han somna mellan att jag satte in filmen åt ungarna i Dvd tills den hade startat så att jag kunde trycka på play.. TRÖTT!!!!

Har valt kakel nu också.. Skulle försöka förklara för syster men jag lägger ut här istället.. Svårt att förklara en färg över telefon =)



Vitt och grönt blir det.. Det är inte ett kakel som jag är jätteförälskat i men det ska inte sitta uppe i köket livet ut heller.. Det går alltid att byta =)



Mina fina knoppar kom med posten igår och jag blev så glad.. Hittade dem på blocket och de räckte precis till hela köket..

Har försökt (verkligen försökt) byta knoppar idag men det har jävlats nå så hemskt.. Skruvarna var för långa så jag har fått ta en avbitare och sakta sakta försöka få av skruvarna på rätt längd. Det har väl gått ganska bra, att få av dem alltså..

Att sedan kunna skruva på dem igen på knopparna och få dem rätt så att det inte blir snett var inte det lättaste. Måste komma på något nytt sätt att ta av dem..

2 av skruvarna gick till och med av inuti knoppen då jag skruvade dem så jag var inte glad idag.. Nya tag imorgon..

Fick upp några iaf..





På de stora garderoberna i köket satte jag stora turkosa knoppar..



Ska försöka hålla mig vaken en stund till. Tur att ungarna verkar lika trötta som jag, de är då så griniga och sura så.. Som jag =) Det får bli en tidig kväll..


Igår hade vi en myskväll, jag och barnen. Fredde jobbar eftermiddag så vi är solo..

Det blev rester till middag, Lasagne för tredje dagen i rad så ungarna var lagom less på det så vi tog chokladpudding och grädde till efterrätt MUMS FILLIBABBA!!! Lite mutor får man ta sig till ;)



Så här fin blir man av chokladpudding =)



Och så här upp i gasen =)

Ska se om ungarna har somnat än vid tvn.. Ska försöka slipa sen, om jag lyckas hålla mig vaken.. God natt på er =)

Topmodell

Såg första avsnittet av Topmodell Sverige igår och jag vet faktist inte vad jag ska tycka..

Alla, eller ja, nästan alla, verkade så ytliga, dryga och ja jag vet inte.. falska kanske är ordet jag letar efter.. Det kändes som en del var väldigt dåliga skådespelerskor..



Även Isabella och JOnas kändes väldigt stela.. De kanske bara måste få komma in i det???

Får fortsätta se några program till så får vi väl se sen om det är något jag kommer att följa.. Amerikanska topmodell var så mycket bättre
       
RSS 2.0