Mys

Jag och Elliot kröp ihop i sängen tillsammans med datorn. Jag har suttit och kollat in olika bloggar medans Elliot somnade på 2 sekunder. Nu ligger han och småsnarkar bredvid mig.

Sitter och tittar på inredningsgrejer och fastnade för nästan allt på Dusty Decos sida.. Här kommer lite smakprov =)











Dusty Deco

Min tur..

Jag sa igår till Micke på jobbet att jag inte ville missa mer tid från jobbet nu.. Har haft 2 doktorsbesök som gjort att jag måste vara ledig eller slutat tidigare men vad hände då?? Jo jag hade en sådan frossa igårkväll och frös så fruktansvärt. Jag lade mig med Elliot i sängen under 3 täcken och när Elliot skulle v go och stryka mig på armen kändes det som om han skar mig med rakblad.. Har inte haft någon trevlig natt precis..



Vaknade imorse med 39 graders feber och huvudvärk. Trodde skallen skulle explodera. Tur mina barn tycker om tvn för de gick lugnt upp och satt där ett par timmar så att jag fick sova bort det värsta.. Vaknade till då och då och mormor var och väckte mig och sa att hon tog ner barnen till henne.. Jag har så tur som har mormor.. =)

När jag började känna mig mer normal så fick jag magsjuka så jag har haft bättre dagar..

Tomt i kylskåpet men hade lite kräm så det blev kräm och mackor till middag. Hoppas Fredde kan handla imorgon då han kommer hem.

Sjukling

Sitter hemma idag. Milton cyklade omkull igår på dagis och slog ett jack i huvudet och idag har han 40 graders feber och så kräktes han så hemskt i morse så jag trodde att han fått hjärnskakning men han brukar kräkas då han har feber också. Svårt att veta då... Ringde iaf sjukvårdsupplysningen och fick lite tips. Har lyckats få ner febern med hjälp av alvedon s nu har han bara 38 grader och han blev så pigg att han fick i sig en halv macka och lite saft och han fick behålla det också.

Passar på att tvätta som en galning nu då jag tvingas att vara hemma. Kom hem mitt på dagen igår med ungarna och det var så varmt ute. Milton var pigg igår fast lite medtagen av olyckan så han var lugn men han var ute med mig och hade synpunkter då jag gjorde iordning grönsaks/blomlandet. 

Han fick bestämma hur vi skulle plantera och vad. Så nu är sallad, morötter, melon, sockerärtor, dill och vitlök sått. Plus en massa olika blommor. 

Han med att tvätta 3 maskiner igår på eftermiddagen och städa i köket med. Milton önskade att jag kunde sätta upp lite tavlor i hans rum så vi gjorde det också. 

Idag har jag mest suttiti tillsammans med Milton men jag har redan tvättat 3 maskiner idag och har en på gång. Det är så härligt väder och det blåser varma vindar så det torkar på nolltid ute på sträcket. 

Vi har den stora turen att ha ett JÄTTESTORT klädsträck som det ryms säkert 5-6 maskiner på =) Det är bara att tvätta på..

Blir smått rastlös att vara hemma så jag har planterat om lite blommor också. Nä nu måste jag hitta på nått igen.,,

Tjingeling

Äntligen sol

Idag kom äntligen värmen och solen och vi har kunnat jobba i kortärmat. Det blev verkligen varmt emellanåt.

När vi kom hem så planterade jag och barnen lite blommor som vi var och köpte igår. Jag planterade även rosorna som jag köpte i Sundsvall då jag och Therese var dit.





Det är inte så lätt att göra sommarfint runt huset då vi inte har någon veranda längre... =/





Förhoppningsvis så ska väl Fredde börja bygga snart, jag pallar inte 3 år brolös...



Men nu så börjar allt bli grönt och fint och mina favoriter, styvmorsviolerna, har kikat fram på gården. Så här på håll så syns det inte att jag måste bygga bro, måla kåken, byta tak och en miljon fler grejer =)

Studiebesöket

Vi hade mycket roligt igår hemma hos chefen Rolle... Ungarna (och jag) älskade att springa in hos hönorna och få mata dem, titta på kaninen Bruno och Elliot blev förälskad i den stora lurviga och döva lapphunden Addi..

Igr var det Milton som klappade alla djuren och var go med hönsen.. Han älskade varje sekund.. Annars brukar han vara rädd för allt så vi var väldigt förvånade..

Konstigt nog tog jag ine ett enda kort under hela kvällen så jag fick låna lite hönskort från Annas hönseri... Rolle hade sådana höns soom jag vill ha.. Brahma, de är enorma och väldigt feta.. Bra att äta med andra ord =)



Vi fick med oss en hel hög med befruktade ägg så nu ligger de i äggkläckningsmaskinen.. Förhoppningsvis så har vi kycklingar om 3 veckor.. =)

Nu måste jag bara bygga en hönsgård hehehe..

Så var denna helgen slut..

Det blev ju en dag kortare vecka denna veckan men den har gått så jäkla fort.. Har krattat en massa på jobbet och gjort fint inför helgens konfirmation. Har fått sällskap av MIcke denna vecka och 2 andra gubbar så nu slipper jag springa ensam på körgårn..

Torsdagen hade jag tänkt vila upp mig men fick i uppdrag av tidningen ångermanland att fixa några fotografier på några av våra duktiga konstnärer här i Junsele. Det var jätteroligt och jag hoppas att de får användning av fotona på tidningen och vi får se reportaget om Junsele kulturfestival i tidningen snart.



http://artbysiriandra.com/



Andrea Boväng..

Vi har massor av duktiga musiker och konstnärer i Junsele och de vill vi lyfta fram genom att annordna Junsele kulturfestival den sista helgen i JUNI. Helgen börjar med the real group på fredagen. Det ska bli jättespännande att se alla som ställer ut..


Jag jobbade i fredags. Jag och MIcke förvandlades till snickare och håller på att fixa iordning alla bänkarna till kyrkogården. Det kommer att bli så fint så =)

Det blev inte så mycket vilande på lördagen heller.. Då var det folkrace här i Junsele och jag stod och sålde godis, korv och dricka till alla trevliga människor som kom dit..

På kvällen kom Therese med familj och det blev livat värre med 4 ungar som sprang som yra höns runt här.. God mat och mycket surrande blev det också och så äppelpaj till efterrätt =) MUMS!!!

Tyvärr så gick kvällen alldeles för fort och trötta barn behövdes bäddas ner men jag hoppas att ni kommer snart igen. 

Therese startade upp sin allra första blogg igår och jag väntar med spänning på att få läsa den.. Kika in på den ni också... http://theretro.webblogg.se/.

Jag lade mig och såg en film igår men Fredde kunde inte koncentrera sig då han såg all fisk som hoppade ute i tjärna så han gick ut en stund med kastspöet. En timme senare kom han in igen med dessa:



Stora och fina öringar på ca 1,5 kg var.

Så idag har vi mumsat på ugnstekt öring, kokt potatis och äggsås =)

Fredde fick en ännu större fisk idag men den ska jag ta med till min chef, Rolle. Vi ska åka dit nu på studiebesök och kolla på hans hönor och hönshus. Vi ska få ägg som vi kan kläcka hemma i vår nya äggkläckningsmaskin =)

Nu ska jag komma ett steg närmre att bli bonde hehehehe..

Har som sagt börjat jobba

Så jag är döende på kvällarna.. Fötterna är dubbla storleken och vill helst inte röra på sig över huvud taget.. Jag tvättar kläder för fulla muggar, tar hand om barnen, äter och sover och så upp på jobbet igen..

Hade en mysig tjejdag med Therese i lördags och åkte till Sundsvall.. Shoppade, åt gott och testade en massa skor =) Kan det bli bättre??

Det blåser full storm här och det regnar vartannat och är soligt vartannat.. inte nå roligt väder att vara ute i..

Ska gå och lägga barnen nu, de hålle rpå att riva övervåningen..

God natt

Första arbetsdagen

Första arbetsdagen flöt på bra.. Jag har varit ensam nästan hela dagen men fick sällskap av Therese en stund som kom med lunch åt mig TACK!!! Och Fredde kom förbi också.

Hade besök av en kille som ska börja jobba med oss i juni också.. H
Han var jättetrevlig och rolig så vi ska nog komma överens bra =) Jag visade honom runt och tiden gick fort i hans sällskap.. 

Har städat hela kyrkogården idag och börjat kratta men det blåser så fruktansvärt mycket här så det är svårt.. Plockade grenar så gott de gick. 

Har så ont i fötterna nu så jag sitter bara framför tvn med datorn i knät. Imorgon ska jag prova mina nya gelesulor.. Hoppas att de funkar =) 

Jag som skulle rensa..

Hittade ju ännu fler klädsäckar ute i förrådet. 10 stycken för att vara exakt och flera skolådor.. Tog in dem i söndags och rensade dem också så nu börjar jag ha lite kolla på vad det är för grejer där ute.. Det kräver ännu mer städning men snart så är det fint.. Nu är det bara MASSOR av lådor med barnkläder som mina barn har haft och de hade jag tänkt sälja på loppis om jag ska annordna en sådan..



Skräp



Röda korset



Jag höll på hela söndagen med att rensa vidare här hemma och göra om i bokhyllan så alla nya tygerna fick plats där.. Gjorde även klart sådana där små projekt som har legat oklara.. 

 

Flyttade böckerna till nya skänken i vardagsrummet.. Den sväljer hur mycket som helst.. Ska försöka få ordning på mina tyger, kanske sortera dem lite bättre men det får bli ett annat projekt en annan dag..



Äntligen så har jag gjort klart dörren med och satt upp den.. Ännu ett måste borta...








Jag har även gått igenom och tvättat kläderna som jag räddade från soptunnan hos svärmor.. Jättefina 60 talsklänningar..för 4-6 åringar kanske..

Idag har jag varit till ögondoktorn. Han sa att han trodde att jag var skelögd fast ögonen kämpade med att hålla tillbaka det så därför blev jag så trött och blicken så ofokuserad. Fick en ny tid om 3 veckor och då ska jag ha gått med ögonlapp på ett öga i 24 timmar innan för att se hur ögat reagerar.. Blir roligt på jobbet =) 

Jag börjar jobba imorgon. Jag ser fram emot det jättemycket fast det är lite pirrigt också.. Varför vet jag ju inte, jag har ju varit där förr men jag har ju varit ledig så länge nu.. Nu måste man vänja sig vid att kliva upp på morgonen. 

 

Imorgon ska jag börja putsa fönstren i vårt vackra församlingshem.. Är inte så bra på det så v får se vad det blir för resultat ;)



Junsele kyrka

Systeryster

Nu kommer syster att bli glad för det här inlägget handlar om henne.. ;)

Mamma och pappa kom hit i helgen och de hade med sig massor av Elins grejer.. Hon håller på att tömma lägenheten för att förverkliga sina drömmar.. Bra jobbat tycker jag, tråkigt att hon flyttar men man ska följa sina drömmar om man kan..

Iaf så packade jag upp påsarna och hittade hur snygga tyger som helst och så detta lapptäcke som nu får agera som klädnad åt stolen i köket..







Jag fick även låna mina favoritlampor och de hittade en plats på en gång =)

Tack för lånet Elin =)

Möblera om

Vår vän Roban fyller 30 år till veckan och igår så kidnappade de honom och åkte iväg till Sundsvall med honom. Fredde följde med och var borta hela dagen så jag hade mycket tid till att hitta på grejer som han normalt sätter stopp för =)

Jag och MIlton satte igång och rensade vardagsrummet nere och möblerade om. Han var så duktig och hjälpte till.. Det tog ganska många flyttar av sängar och soffor innan vi fick till det någorlunda.. Jag blev då nöjd och MIlton ropade: WOW så snyggt. Så här ska det vara till vi dör. Du får ALDRIG ändra om möblera igen!!!

Så jag tror att han var nöjd också =)



Jag måste hänga om lamporna så att de är ovanför bordet men annars så är jag klar.









Skänken för 100 kr. Fynd enligt mig =)



Nu fick ungarna en soffa att sitta på då de leker med lego och de är väldigt nöjda med det.. Jag tycker då att det blev fint. Fredde säger inte så mycket än.. Han är så himla bakis idag hehehehe.. Han får skylla sig själv men han hade då roligt igår.. Hoppas Robban tycker om sin överraskning också =)

Jag och barnen lyxade till det och gick på Cornerhouse och åt igårkväll för att äta. Mamma och pappa följde med också och vi hade turen att bli bjudna på mat. Tack mamma och pappa. =)

Det var mysigt. Träffade på några kompisar som det var jättelänge sedan jag träffade så det var roligt..

Nu ska jag bära in resten av sopsäckarna med kläder och gå igenom dem. Imorgon ska jag på ögonmottagningen för att kolla ögonen ännu en gång.

Var dit för 2 veckor sedan och då såg de något på ögonen som behövde en djupare undersökning sa Dr. Han sa inte vad det var bara att det inte var akut.. Fattar ingenting.. Får väl höra imorgon. Då ska jag till flera läkare. Fredde tog ledigt (kors i taket) för att skjutsa mig för jag får inte köra bil efteråt..

Rensning

Fick tokrycket på torsdagen att städa upp ute i förråden. Att det var just i torsdags är för att soptippen bara har öppet torsdagar här i Junsele.. Då får jag städmani. Stammis på tippen...  

Min mormor har sparat på allt och nu var jag less att det var stora sopsäckar som stod överallt med gammkläder..

22 sopsäckar rensade jag ut och gick igenom. 1 sopsäck sparade jag för den var full med 60-70 talstyger och 1gardiner. 4 sopsäckar gick till röda korset, 1 sopsäck med kläder kunde ungarna ha. Nu kan man tro att vi är tillbaka på 80 talet igen då de går runt i mina gamla kläder som jag hade då jag var liten..
Och en sopsäk med kläder sparade jag till Tim och Thyra så får deras mamma titta igenom den. Resten åkte på soptippen.

Jag rensade så mycket att släpvagnen blev full. Kunde knappt få på kapellet över.. Det var skönt..

Det bästa med allt var att när jag tagit bort alla sopsäckarna som slängts i ett hörn så hittade jag en hel låda med gamla 60 talstapeter jihoo!!!!!







Denna tapeten är knallgul i verkligeheten. Jag förstår inte varför inte kameran vill återge rätt färger... Alla rullarna var skitsnygga.. Blev så glad.

Jag har varit ut idag med och städat lite och ställt iordning. Jag har märkt att vi har jäkligt mycket stolar. Men det kan ju vara bra att ha om vi ska ha kalas någon gång =) 

Men då jag var ut idag hittade jag fler säckar med kläder så jag måste väl gå igenom dem också. Ska nog göra det idag. Det är rätt så roligt också... =) 

 

Miltons nya säng

Har fått tummen ur och byggt Miltons säng också. Fredde hjälpte mig med göra reglar men resten fick jag göra själv. Jag är stolt över mig själv. Det blev väldigt bra..

Före



Under tiden



Milton var till farmor och farfar och valde tapeter till sin sovhörna. De hade hur mycket snygga tapeter som helst och det kliade bara i fingrarna då jag såg dem. Hoppas de inte kastar bort dem bara...



Första gången jag hantarer en sticksåg och det gick ju bra. Har sågat upp hålet för ingången till sängen. Ungarna reaktion var: WOW!!! =)



Milton provligger.. Han är väldans nöjd, låg bara och toklog =)




Igår var Fredde borta hela dagen och natten så då fick vi mycket gjort. Har kapat till den sista biten som ska sitta längst upp och håller på att måla den. Milton fick välja en prylhylla till sin lilla sovhörna och en chockrosa åkte upp på väggen.

Det känns som jag har en riktig liten tonåring hemma nu. Milton är bara på sitt rum hela tiden och så spelar han musik på hög volym.

Han har hittat mina gamla cdskivor med Ace of Base och Jabba Dabba Dance. Inte den bästa musiken och jag skulle ha kastat dem för länge sedan men jag ju som svårt för att kasta grejer som funkar. Milton tycker iaf att de är SKITBRA...

Oj

Nu var de verkligen länge sedan jag bloggade. Har inte haft ork till att sitta vid datorn och så börjar jag jobba på tisdag så jag har fått värsta ångesten över allt som jag inte hunnit med då jag varit arbetslös så jag har sprungit runt som en yr höna och försökt hinna med allt.

Jag och Milton gjorde klart diskohon till lekstugan och så var vi och köpte blommor dit också så att de får det mysigt i fönstren.



Milton målade och hjälpte till med att snickra.

Nu väntar vi bara på att Fredde ska laga de trasiga fönstren så att vi kan göra fint inne i lektsugan och sy nya gardiner att hänga upp där.



Vi har då varit ut och städat iaf..

Snön kom ju igen nu så nu går det inte att vara ute där igen. Det som hade torkat upp så bra för att citera Milton.

Hade ju flyt härom veckan också. Jag fick paket från syster som hon handlat på etsy.



Snyggaste ringen och örhängena.





Sedan kom mamma och gav mig  böcker som jag har velat ha länge..



Och så hittade jag detta halsband billigt på etsy..

Jag satt och tittade i en leksakstidning och hittade ett Pippi Långstrump hus som jag tänkte köpa till Nicole, Fredriks systerdotter då hon fyller år men jag tänkte att jag skulle vänta lite för hon fyller inte år förrän i Juni.



Men vad hittade jag 2 dagar senare på en loppis??? Jo ett likadant hus med alla tillbehör. Det här blir hon nog glad utav... =)



Hittade lite tyg också fast jag inte behöver mer.. Kunde helt enkelt inte låta bli och så fick jag väldigt bra pris.

Har ju fått en massa tyger av svärmor och Freddes moster så nu försöker jag göra plats åt allt. Köpte mig en skänk på röda korset för 100 kr. Jag hade tänkt sälja den men jag blev så förtjust i den så jag behåller den.. Den håller jag på att fylla upp med mönster och tyger. Allt sådant som jag inte kan ha framme hela tiden..



Tavlorna som jag fick av syster har fått nya ramar från Clas Ohlsons och har fått sig en hedersplats på väggen. De passade så jäkla bra i köket till nya tapeterna.

TACK ELIN!!!!
       
RSS 2.0