Önskelista från etsy.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här önskar jag mig =)

Jag kommer inte på någon vettig överskrift

Denna vecka har det gått trögt med motivationen. Jag har väldigt mycket grejer till julmarknaden men jag har så många ideér på nya grejer som jag vill prova men som jag inte kommer att hinna med.
 
Jag och Elliot är ju hemma ensamma på måndagarna då Milton är på skolan så då försöker jag hitta på något roligt bara han och jag.
 
Så här gick vår konversation på måndagsmorgonen:
 
Jag: "ska vi hitta på något?"
Elliot: "vad mamma? "
Jag: "ska vi åka till strömsund och gå på dollar?"
E: "näää"
Jag: "Nähä, ska vi åka till övik då? Kanske leta julklappar till pappa?"
E: "näää..."
Jag: " Men sundsvall då? Vi kan ha en mamma Elliotdag där, vad mysigt vi skulle ha."
E: " NÄ Mamma, jag säger nä till allt du säger, vi ska vara hemma!"
 
Så var det med det. Jag fick stilla min shoppingiver med att sy istället. Men jag fick faktist med honom till Reginas loppis där vi fyndade den här snygga fotöljen för billig peng =)
 
 
 
 
Den passade ju så bra i vardagsrummet också =) Och skön är den, jag sitter där och bloggar nu.
 
 
Hängde upp julgardinerna i vardagsrummet också. Tar det på om på. Orkar inte byta i alla 10 rummen som har fönster på en gång.. Det får ta tid.. =)
 
 
Sydde 3 skallror också. Maskar =)
 
 
Jag var till mamma och pappas stuga också och hämtade fina burkar som jag klätt in i spetsar. Såg det på etsy.com och ville testa det själv. Det var så fint med ljus i glasburkarna.
 
 
Jag har tydligen snöat in på taxarna så jag gjorde en kudde till.
 
Igår (tisdag) åkte jag och Therese och barnen till Bredbyn för att besök Retro och kult antikhandel. Vilken affär!! Jag ville ha allt där. Men tyvärr så har jag begränsad budget så man kunde inte köpa det man ville ha =( Hon hade helt underbara tapeter där. Jag fick med mig 2 rullar hem som jag hoppas att Milton låter mig sätta upp på hans rum.
 
 
En vas, en sminkväska och 2 tapetrullar blev dagens fynd.
 
 
Så fina färger.
 
 
Idag har jag försökt gå igenom allt som ska med på marknaden. Det blir en hel del ska ni veta.
 
 
Röda sopsäcken, ikeakassen och kartongen ska med. Började med kransarna idag med men gjorde bara 2.
 
Ska fortsätta imorgon innan jag ska till stan med Milton.
 
Får lägga på ett kol då så att man slipper sitta hela fredagsnatten så jag ska vara barnvakt åt Tim och Thyra också. Är ju som roligt att få vara med dem och inte sitta och göra kransar hela kvällen
 
 
Jag han med att göra 2 necessärer också till marknaden.
 
 
Dixie och Doris har varit med mig hela dagen och Doris går och gosar in sig hos mig löite då och då och försöker få lite klining bakom örat

sytt lite till..

I helgen har jag tagit lite ledigt från sömnaden men jag fick mycket gjort i tordags och fredags.
 
 
 
 
 
En hel del kuddar han det bli. Ser nu att det inte syns så bra att det står LOVE och Peace men det gör det iaf. Lite krångligt att sy.. 
 
 
Hittade napphållarna som jag har sytt och satte mig och gjorde några till så nu har jag 10 stycken att ta med till marknaden.
 
 
Jag fick till några nyckelringar också.
 
 
Hade glömt bort de här smyckesgrejerna som jag beställde för ett tag sedan, satte mig och limmade och trixade med dem på torsdagsnatten (kunde inte sova)
 
På fredagen så passade jag och barnen på att vara ute lite. Vi klädde på oss och letade fram sparkarna och skridskorna och så var det årets premiärtur på tjärna. Härlig is!!!
 
 
Ute på var det inte riktigt genomfruset så där var dte läbbigt att åka. Det var ett lager med is och vatten ovanför den tjockare isen men då jag åkte skridskor trodde jag att jag skulle gå igenom. Bäst att hålla sig nära land... =)
 
 
Det blev en liten snigel på fredagen efter att vi kommit in från det härliga vädret.
 
 
 
 
 
 
2 necessärer han jag med också och fler ska det bli. Jag har så många ideer och det dyker upp hur många som helst då jag går och lägger mig på kvällen. Ska testa en sak ikväll och se om den blir bra nog att få följa på marknaden.
 
 
Hittade dessa 2 tavelramar med tygklädd frigolitskiva ståendes i sovrummet. Jag har dem till att hänga smycken. En enkel nål och du har upphängningen. De får följa på marknaden.
 
Imorgon blir det full rulle igen med sömnaden och så ska jag och Elliot försöka oss på att baa lussekatter också. Nu har jag julstämning =)
 
På onsdag ska jag försöka börja med att göra kransarna så att de slipper ligga länge och bli fula. 4 stycken i timmen hinner jag med så jag ska nog hinna göra ett par stycken innan lördag =)
 
Jag har gjort ett schema =) Idag skulle jag ha sytt fler gosedjur men Fredrik tyckte att jag har försummat städningen de sista veckorna och att vi behövde städa. Vi skulle hjälpas åt alla 4 minsann, Vem städade i slutändan?? Jo jag för 3 minuter efter att Fredrik sagt de orden ringde pappa och undrade om Fredrik kunde hjälpa honom, så et har Fredde gjort hela dagen.
 
Fast jag måste ge ungarna en eloge för att städa bra idag. De tyckte att det var jätteroligt att dammtorka konstigt nog men inte mig emot.
 
Trodde att det skulle gå fort att städa och att jag kunde sy sen men det blev aldrig av. Har gjort en ordentlig storstädning av hela övervåningen så nu väntar bara nedre våningen då.. Får väl ta det imorrn också med de miljoner saker jag har på min lista.
 
 
 
 
 

Färgat

Igår tittade Therese förbi en stund innan jobbet och vi kom på att vi skulle färga lite kläder.
 
Therese hade ett par beiga byxor som inte var så himla roliga och jag har en vit tröja som de blivit en fläck på som jag inte fått bort så vi slängde in det i tvättmaskinen tillsammans med färgen. Hittade en vit blus också som jag slängde in när vi liks färgade. Har aldrig trivts med den vita färgen..
 
 
 
 
Tunikan blev hur bra som helst =)
 
 
Närbild av tunikan
 
 
Linnet blev jag väldigt nöj med.. Fläcken försvann =)
 
 
Till och med spetsen blev färgen jämn och bra på.. Mycket nöjd =)
 
Efter att jag färgat de kläderna klart så tänkte jag va fan, varför inte köra en maskin till. Jag har ju tänkt färga min rosaröda kofta hur länge som helst. Har ju köpt mörkröd färg till det så jag slängde in den också. Kastade in en annan blus när jag liks körde rött..
 
Koftan hände det ingenting med. Den kom ut med samma färg som innan men blusen blev häftig
 
 
 
På den var det bara spetsen som tog åt sig färgen. Blev riktigt häftigt, tycker jag iaf. Nu kanske jag kommer börja använda den där blusen.
 

5 elefanter promenarade..

Igår sydde jag 5 nya elefanter.. =)
 
 
De små är skallror som låter då man rör vid dem =)
 
 
 
Det blev 2 våningskakfat gjorda igår också. Tack svärfar som hjälpte mig.. =)
 
 
Idag så har jag suttit och sytt kuddar som ska följa med på marknaden. Roligt var det då att sy dem..
 
 
Ja det gör ju inget om man inte skulle få dem sålda. Det är ju så fina färger så de passar in hemma här hur bra som helst.
 
Hade tänkt fortsätta kvällen med att göra bokstavsklossar så att folk får se hur de ser ut och att man kan beställa dem i sitt barns namn
 
 
Perfekt julklapp =) Dessa gjorde jag till en liten pojke med namnet Holger som ni nog förstår.
 
Så det ska jag nog pyssla på med ikväll.. Får se hur mycket jg hinner innan Arga snickarn kl 20:00..

Trött

Har varit så fruktansvärt trött idag, allt jag har velat göra är att sova men det kunde jag ju inte. Milton var ledig från skolan idag för han skulle till tandläkaren. 5 minuter tog det. Jag körde 10 mil för att vara inne hos tandläkaren i 5 minuter, tror inte ens att det tog så lång tid, men vad göra man? Man kan ju inte få politikerna att fatta att det var ett idiotiskt beslut att lägga ner tandvården i Junsele.. Kunde väl iaf erbjuda en liten reseersättning åt oss som måste åka så långt.. Idioter..

Somnade på soffan på eftermiddagen. Var så trött att jag somnade på kökssoffan av alla ställen. Mina höfter tycker inte om mig just nu.

Jag som hade så mycket att göra idag men jag får ta nya tag imorgon då barnen är på skola och dagis. Fast jag har Fredde hemma och då lär det ta stopp för mig. Gör aldrig något då han är hemma.. Men jag måste sy.. Fler elefanter ska det bli och någon tax med

 
Ska försöka mig på en haklapp också.. Denna från inmyhouse.se
 

Barnvakt

Igår var jag barnvakt igen, denna gång åt Jasmin och Lotus.
 
Syrran undrade ifall jag har öppnat svartdagis eller nått.. Men det var roligt. Jag hoppas ungarna tyckte det också. Men jag är trött idag, kom inte isäng förrän imorse, det blev inte så mycket sömn där inte..
 
 
Annika hade hittat en udda kyrka åt mig på en loppis i Övik som jag fick igår.. Jag blev så glad =) Nu kan jag börja med min kyrkogård hehehe.. TACK!!!!
 
 
 
Idag så fyller Thyra år så vi har varit dit och firat henne. Jag målade sparklådan åt henne och sydde en liten madrass så att hon kan köra sina gosedjur och dockor i den på sin nya spark.. Hoppas att hon blev glad. Har även varit til svärisarna och hälsat på. Svärfar hjälpte mig att borra några hål i tallrikar. Jag ska göra våningskakfat att sälja på julmarknaden.
 
Fast det gick inge vidare. Tallrikarna var så hårda att borrarna förstördes. Får hitta på något.. Det blev iaf ett färdigt kakfat gjort idag.  
 
 
 

Elefant

Nu har jag hoppat över från att sy väskor till att sy elefanter..
 
 
Första elefanten klar..
 
 

Väskorna

Här kommer väskorna som jag har sytt idag.. =)
 
 
 
Köpte ett fint förkläde på röda korset för 10 kr och av det blev det en liten väska.
 
 
 
Skötväskan till min kusin gjorde jag klart igår också. Jag blev nöjd med den, Mycket nöjd hoppas bara JEnnie tycker om den också =)
 
 
 
Ännu ett röda korsetfynd. Tyget som jag fyndade förra veckan blev till en väska också, kan ju användas som skötväska eller stor handväska.. Fodrad och ficka med dragkedja.
 
 
 
En för liten blus blev ännu en liten väska..
 
 
Gympapåse till Milton
 
 
Enkel väska med handtag och axelrem.
 
 
Stor kötväska/väska. Tyg från IKEA.
 
 
Tog fram lilla docksparklådan som Thyra ska få på söndag då hon fyller 4 år. Målade den chockrosa. Bilder kommer..
 
 
Tim och Thyra ska få var sin spark i födelsedagspresent.. Jag har målat dem svarta idag men jag målade dem ute och det var rätt så kallt så jag får väl se hur färgen håller sig. Får väl måla om dem åt dem till sommaren annars =)
 
 
 
 
 
 
 

Flyt

Har haft ett jäkla flyt med symaskinen idag. Började sy imorse på en väska och det gick så bra s jag han med 5 stycken bara idag. Fredrik kom hem 4 och jag insåg först då hur mycket klockan var så det fick bli pizza till middag idag också.

Lägger upp bilder senare..

Vi blev med fisk

Jag kan vara rätt så impulsiv ibland och nu fick jag för mig att jag ville ha ett akvarium så nu har vi ett =)
 
Tur man har grannar som har lite av varje och vill sälja till en.
 
 
 
 
Fint blev det. Tur vi har Tommy och Therese att fråga om råd om fiskar =)
 
Igår var det ju fars dag och det firas väl inte så speciellt hemma men vi var till svärisarna och firade farfar. Barnen ritade teckningar till honom och så hade de gjort kort till Fredde.
 
Sedan åkte vi en sväng till Övik och handlade lite. Har köpt tvn av syrran men hade ingen upphängning till den så vi köpte det på Jula.
 
 
Håller på att sätta upp den nu men det går sisådär. Tog lite paus men får väl fortsätta sen. Fredrik hade ju bra hjälp av 4 barn.. =)
 
Vi har ju finbesök idag. Therese jobbar kväll och Tommy hade en kurs han var tvungen att gå på så Tim åkte hem med Milton i taxin och jag och Elliot var och hämtade Thyra på dagis så jag har 4 små änglar här hemma idag =)
 
 
Jag och Elliot bakade småfranskor innan vi hämtade Thyra så det blev nybakade mackor till mellis.
 
Har bio här hemma nu, ser smurfarna och försöker få alla 4:a att sitta still.. Är mest Elliot som bråkar, han är så trött så han har svårt att sitta still.. Man kan ju somna..

Första ägget =)

Igår hittade Fredde ett ägg i hönshuset. Det första ägget.. så litet och gulligt..
 
 
 
 
 
 
Det vita ägget är ett "normalt" ägg köpt på affärn..
 
Nä nu ska jag gå ut och mata hönorna och se om de har värpt mer =)
 
 

Pyssel

Igår hade jag pysseldag. Satt och väntade på sotarn och fick massor av gjort innan han äntligen kom.
 
 
 
 
 
 
Jag sydde klart en handväska/skötväska som jag tänkte ta med på julmarknaden och försöka sälja. Använde mig av vanligt svart bomullstyg och en spetsgardin samt en spets till axelbandet. Den har massor av bra fickor inuti också.
 
 
 
 
Har suttit och pysslat på med gamla tapeter också och återanvänder. Har klätt in anteckningsböcker, tändsticksaskar och gjort julgransprydnader..
 
 
 
Och så sa jag tll Fredde att jag önskade att jag hade en lite kista till mitt kyrkogårdsprojekt och vad gör han?? Jo världens bästa man gör kistor åt mig =)
 
De behöver bara lite TLC så blir de skitfina =)
 
 

Inhandlat

Tänkte jag skulle visa gårdagens och dagens fynd..
 
 
Hittade lite fina band på Dollarstore.
 
 
Hittade lite härliga stuvbitar på Nan´s tygaffär i Strömsund igår som jag ska använda till ett lapptäcke..
 
 
 
Idag hade jag en besiktningstid i Sollefteå så jag och Therese åkte dit. Egentligen hade vi lite kort om tid men vi han springa in på röda korset en sväng innan vi åkte in och det var tur för jag hittade dessa fina stuvbitar där =)
 
 
Jag hittade även den här stora burken full med knappar där. Fick köpa den billigt =)
 
 
 
På röda korset hade de även de här söta burkarna för 7 kr styck. De har säkert över 20 stycken kvar.. Undrar var de fått dem ifrån.
 
 
Köpte stora tändsticksaskar som jag ska göra fina och sälja på julmarknaden här i Junsele den 1 december.
 
 
Hittade tråd på skattkistan. 10 kr förpackningen
 
 
Och så leran då som jag ska försöka göra gravstenar av ;) och så lite kransmaterial och så hade jag turen att hitta bjällror. De ska jag prova att sy och göra skallror av.
 
Ligger i sängen nu och ska väl ta och sova lite. Imorgon måste jag upp tidigt. Jag har en tandläkartid kl kvart över åtta och jag har 4 mil dit så det gäller ju att fara i tid. Man vill inte komma försent.
 
När jag skulle lägga mig möttes jag av den här synen..
 
 
Han är då för söt Elliot =)
 
 

Etsy

Igår kväll satt jag X antal timmar framför datorn och tittade på Etsy.com. Jag fick så mycket inspiration, inte bara med dockskpen och kyrkogårdar utan också med sådant som jag faktist kan fixa själv.. sparade en hel del i min inspirationslista... Jag kan väl vara snäll och dela med mig =)
 
 
 
 
Se vilket fint bord man kan göra av ett gammalt fönster.. Så enkelt och fint.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så enkelt och fint.. Gamla burkar och spets..
 
 
ROLIG!!! Vill göra en sån..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag hade en tanke

Jag fick också en väldigt udda idé igår när jag satt och tänkte på dockskåpen. Jag hittade en sådan fin kyrka på tradera. En sådan där som man har lampa i till jul. Kom på att det skulle vara coolt att göra om en sådan kyrka till dockskåp och förvandla den till en bostad. Det skulle även vara en kyrkogård utanför med gräs och gravstenar och ett och annat träd.. Det skulle vara så roligt att göra..
 
 
En kyrka måste ju ha ett snyggt staket runt om..
 
 
Denna lilla kyrka hittade jag på tradera. Så himla fin plåtkyrka. Jag ska vänta och se om jag kan vinna den auktionen, hoppas ingen annan ser den och bjuder jättemycket..
 
 
 
 
Plastkyrka från USA. Etsy.com
 
 
 
 
 
 
En till plastkyrka från etsy.com
 
 
Ska försöka mig på sådana här gravstenar.. Hoppas jag kommer i närheten. Men övning ger färdighet =)
 
 
 
Blev sugen på att göra sådana här små gravplatser också i fina burkar. Tycker att det var en bra idé..
 
 
 
Försökte få Fredde att göra en kista åt mig idag men han ville inte.. konstiga karl..
 
 
 
Jag var och köpte lite pysselgrejer idag, blandannat lera så jag kan göra gravstenar. Funderar på att göra en kyrka själv så man får den som man vill ha den..
 
Jag har så många ideer just nu.. Ska ta och sy klart väskorna som jag har påbörjat. Det är nog bäst det =)

Besatt

De senaste dagana har ja varit lite besatt av dockhus/skåp. Jag har haft sådan lust att skaffa mig ett litet Lundbyhus och fixa iordning det med 70 tals grejer. Hittar ju massor av roliga saker på både Etsy och Tradera men de är ju så dyra.. =(
 
Men många gosaker sparade jag på bild..
 
 
Dockskåp
 
 
Häftigt hemsökt övergivet hus med massor av överraskningar, "bara" 10 000 kr =(
 
 
 
 
 
Härliga byggsatser från lekochklura.se
 
 
 
 
 
Badrum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vardagsrum
 
 
 
Syrum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sovrum
 
 
 
Kök
 
 
 
 

har haft höstlov

Hela familjen har varit lediga tillsammans och vi har haft höstlov. Har fixat och donat hemma och så åkte vi tillsammans med Therese och hennes familj till Lycksele och hade en heldag.
 
 
Vi gick i secondhandaffärer där jag köpte flaskan på bilden ovan för 10 kr och så tog vi en sväng runt på Lycksele djurpark. Det var en superhärlig dag =) Tack för sällskapet Therese =)
 
 
Blev konstigt då jag tog bilden.. Jaja ni ser ju iaf =) Tommy ser ut att frysa så fruktansvärt.. Men det var en härlig dag =)
 
 
Lilla älgtjuren som jag fick klappa, han var så snäll.. =)
 
Ja det var tisdagen det. Therese och familjen åkte hem på kvällen och vi sov hos morsan och farsan. Vi åt gott och satt och pratade en massa. Jag satt och fotade i mammas alla inredningstidningar för det var så mycket jag ville ha och saker som jag kunde göra själv så jag ville ha kvar bilderna.
 
 
 
 
Bilder ur diverse tidningar.
 
Det var ett roligt men det blev tyvärr ett kort besök. På onsdagen så åkte vi vidare till Umeå och hälsade på Fredriks syster Madde. Det var roligt men det var synd att det var en sådan kort stund.
 
 
Madde hade snygga hyllor ovanför sina fönster. Nu har jag beställt sådana av Fredrik =)
 
Gick på biltema, jula och rusta och så storhandlade jag på Willys innan vi åkte hem. Rushigt värre..
 
 
Jag köpte nya skosnören och bytte ut de gamla svarta mot lite roligare =)
 
Har städat mest hela veckan. Milton fyllde 6 år i torsdags så vi har haft gäster här varje dag nästan. I söndags hade vi barnkalas så då var det full rulle.. =)
 
I måndags var det tillbaka i samma gamla vanliga. Milton åkte till skolan med taxin och jag och Elliot var ensamma hemma. Jag fixade en massa papper som bara har legat hela sommaren och så åkte vi in på byn och postade allt som skulle iväg med posten. Sedan gick vi in på ica, köpte med oss lite saft och bullar och så åkte vi på en liten utflykt.
 
 
 
 
Det var ju dax för årets enrisplockning och vi var till mitt favvoställe och plockade lite andra gosaker som jag brukar ha till mina kransar.
 
Jag ringde och anmälde mig till årets julmarknad igår så nu är det bara att sätta igång med kranstillverkningen.
 
Jag satt även och sydde i helgen på en skötväska till min kusin som nart ska bli mamma för första gången och i bara farten så blev det en till.. Tror att jag ska sy ett par stycken och försöka sälja på marknaden. Jag har inte gjort dem så jättestora så man kan ha dem som vanliga väskor också. Mycket behändig om jag får säga det själv =)
 
 
Idag var det meningen att jag och Therese skulle testa ljusrummet som de har på församlingshemmet men så vart jag tvungen att åka till Strömsund för att hämta ut lite medicin åt Dixie hos veterinären så det blev en tur till Strömsund.
 
Hittade de här 2 dukarna på Röda korset. =)
 
 
 
Då vi kom hem till Junsele igen och jag släppt av Therese på jobbet så åkte jag och mormor och Elliot på Röåns möbler för att kolla lite grejer. Då hittade jag denna snygga kudde som jag visar nedan. Men den fick stanna kvar.. Jag köper inte kuddar för 300 kr.. Det var alldeles för dyrt..
 
 
 
Det har varit en bra vecka men det är skönt att den är över. Det är skönt att få vara lite för sig själv också och inte ha Fredrik och barnen runt sig 24 timmar om dygnet.. Jag pallar inte riktigt det.. Skönt med lov men skönt då det är över =)
 
 
       
RSS 2.0