Äntligen klar

Nu är jag äntligen klar med håret. Andrea var tapper och fixade att stå i 16 timmar igår och göra klart. Från 0900 till  0100 höll vi på, jag var helt slut och har varit så trött idag.. Men jag är så nöjd..
 
Men jag var inte så trött att jag inte orkade med lunch på bästa bageriet i världen tillsammans med Therese och Fredde.. Gött gött..
 
 
Satt och lekte med telefonen medans jag väntade på Therese utanför Ica.
 

 
Jag var så fin idag med knallrött hår, chockrosa jacka och turkos halsduk. Hehehe värsta färgchocken
 
 
 
 
 
 
 
Har faktist satt mig vid symaskinen en stund. Sydde ett nytt fodral till min vetepåse av ett uggletyg som jag bytt till mig av Therese.. Så fint.. =)
 
 
Jag har sytt en gardin idag med. Jag köpte en gardin på loppis i övik med spetsenoch så tog jag lös den och satte den på en liten gardin som jag sytt av ett loppistyg.. Jag tycker att det blev bra =)
 
 
Fick paket i posten idag också. Milanogarnet som jag vann budgivningen på tradera. 50 kr med frakt. halva priset =)
 
Det luktar sprayfärg i hela huset nu. Jag gick ut och målade några ljusstakar men tog in dem för att torka och nu stinker det så fruktansvärt.. Det kommer Fredde gnälla om då han kommer hem. Synd att man inte har en köksfläkt som får ut lukten =( Jag har även börjat med min lilla kyrkogård.
 
Det funkade skitbra att använda oasis. Jag ska ta kort imorgon och visa då det är bättre ljus. Mitt pysselrum är så himla mörkt på kvällen. Jag måste hitta bra arbetsbelysning in dit.

Veckan som varit

 
Jag har haft lite förkylda barn och mycket att göra i veckan därfrö har jag inte bloggat. Internetkrånglet fortsätter också men bara för mig. Så fort Fredrik sätter sig vid datorn så funkar då allt som det ska.
 
 
Fredde kom hem med min favoritchoklad i fredags ville göra mig glad för att jag hade en fläskläpp.. sötis
 
 
Lördagen spenderades med Andrea och hennes familj. Hon har börjat göra mina dreads och jag är jättenöjd. Gud vad jag var nervös innan. Vi höll på 12 timmar och vi har bara hunnit hälften. Nästa hälft på söndag då =)
 
 
 
Therese och familjen kom och höll oss sällskap också. =)
 
 
 
 
Jag har rätt så mycket med hår. Längtar tills det är klart =)
 
 
Har försökt städa lite men det är så tråkigt och det är så kallt överallt så man vill bara sitta under filtar och se film.. -28 ute varje dag =(

 
 
Har försökt ta fina kort på hundarna. Men de vill inte sammarbeta.
 
 
Har slipat och målat en hylla.. Ska ha fler lager färg och lite tapeter på sig också.
 
 
Har sett film..
 
 
I tisdags hade jag, Therese och Thyra tjejdag i Örnsköldsvik. Gick på massor av loppisar och affärer. Jag köpte mig en klänning/tunika på indiska. Här är lite mer som jag hittade =)
 
 
Fin täcke
 
 
Ugglekruka
 
 
Lotusljuslykta
 
 
4 par jeans på barnens hus på 75 % rea. Fick 3 par gratis. 249 kr för 4 jeans, inte illa. mörkblå, 2 turkosa och ett par gröna.
 
 
Elliot skulle modella..
 
 
 
Hittade även detta härliga dockhus med orginaltapeter från 50 talet och övre köksskåpet kvar. Hade så tur att på nästa loppis vi gick på hittade jag underskåpen.. snacka om tur!!
 
Håller på att fixa iordning det nu. fixar nytt golv. ska tapetsera om de tapeter som är alldeles förstörda men försöker lämna så mycket som möjligt. Det finns ingen trapp  men det kommer jag hitta snart, det känner jag på mig.
 
Jag skulle ha åkt till Therese i onsdags men jag kände mig krasslig så jag stannade hemma. Jag orkade inte ens åka med Elliot på dagis så vi var hemma hela dagen.
 
Passade på att städa ur och sortera glasskåpet. Hälften åkte ner i loppislådor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allt det där är till salu..
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev så mycket plats över så jag lånade några av syrrans vaser..
 
 
 
Bestämde mig till och med för att sälja min Grön Anna kanna och såssnippa..
 
 
 
 

Snygga kuddar

Snygga kuddar från Etsy.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Acapulco

Igår tog jag i kragen och sorterade bort en massa glas, muggar, tallrikar och kaffekoppar ur skåpen och lade dem i lådor som ska säljas. Tittade på mina Acapulcoassietter och hoppas att jag hittar fler av dem.
 
Samlar på dem men de har blivit så dyra att det är svårt att göra ett fynd numera.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Man kanske ska bli bonde???

Se så många gulliga djur som ligger ute på blocket nu..
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tycker synd om mig själv..

Sitter här och tycker synd om mig själv.. Har världens fläskläpp. Ja det var Fredrik men det var en olycka. Imorse när jag skulle kliva upp ur sängen tänkte Fredde att han skulle brotta ner mig igen, bara det att hans axel for neråt och mit huvud for uppåt och jag slog i läppen mot tänderna. Fina djupa sår efter mina sylvassa tänder, massor av blod och en fläskläpp..
 
Det är synd om mig =(

Internetkrångel

Har haft internetkrångel på bärbara datorn i flera dagar nu och på den gamla går inte att sitta trots att internet faktist fungerade på den, men den är ju så seg så det tar 5 minuter att ladda upp ett mail.. Det tålamodet äger inte jag.
 
Äntligen fungerar datan igen. Jag satte på en film åt  ungarna och placerade mig själv vid datorn så jag skulle få kolla runt på internet ifred.
 
Jag har då inte suttit sysslolös i veckan då jag inte haft datorn att slötitta på.
 
 
 
Jag hade ju lilla hjälpredan Thyra med mig på onsdagen. Här får hon måla på med tapetklister på hyllplanet och så tapetserade vi sedan.
 
 
Thyra valde alla tapeter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har målat klart pelarbordet också och så fick det bo i vardagsrummet nere.. Passar bäst där.

Dagens pyssel

Har suttit väldigt mycket vid datorn idag, har inte ens tagit av mig pyjamasen men man ska ju ha sådana dagar också.. =)
 
Men jag har hunnit måla lite idag..
 
Fredrik vill inte hjälpa mig att ta in skänken igår för att det var så kallt så när han åkt på jobbet så gjorde jag det själv.. Det var förjävla tungt och jag drog den hela vägen genom lagårn och ut för lagårdsbryggan. Men det blev jobbigt ute på gården. Då kom mormor och försökte hjälpa mig men hon okade ju inte bära men kom ändå på den smarta idén att ställa ena änden av skänken på snöstyran.. smarta mormor, det gick ju hur fint som helst. Och så fick jag upp den på bron själv.
In kunde mormor hjälpa till att bära. Vi tog det så lugnt så.
 
 
 
Jag har målat gula bordet för femteelfte gången men den gula färgen täcker så dåligt.. Nu blir jag less och hoppas att det duger..
 
 
Har målat skänken idag.. Det här var första lagret..
 
 
Andra lagret.. Det fick bli turkost idag =)
 
 
 
Framsidan av hyllplanen och lådan blev lila =)
 
 
Tänkte tapetsera ovansidan och dörrarna.
 
 
Fick något trevligt i brevlådan idag med,, Inte en utan två tidningar. Mollie makes var verkligen bra, en pysseltidning från England. Syrran hade hittat den i Australien och så såg jag att man kunde beställa ett ex för att testa så då gjorde jag det =)
 
 
Milton tappade en tand idag också. Andra framtanden är snart ett minne blott också men jag får inte ta bort den. Den är så lös. Milton säger att han inte behöver tappa den heller.. Han har tillräckligt med pengar hehehehe..
 
Men söt blev han =)

70 talsstilen =)

Jag behöver väl inte säga så mycket.. ni vet var jag hittat bilderna... Etsy såklart
 
http://www.etsy.com/shop/RaggleTaggleHawker?page=9
 
http://www.etsy.com/shop/Pommedejour
 
http://www.etsy.com/shop/Patternlike?ref=seller_info
 
2 av mina favoritsäljare på etsy. Härligt 70 tal
 
Tapeter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Andra 70tals härligheter
 
 
 
                                                                                                                                       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Givetvis från etsy..
 

50 talsstilen

Här kommer stilrena snygga möbler och inredning från 50 talet.. Hittade på etsy såklart =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill ni söka de här på etsy så skriv bara mid century...

Hippiestilen

Visade just fina bilder på industristilen och i mitt hemså samlas många olika stilar som industri men även hippie, 60-70 tal och 50 talets teakmöbler..
 
Jag tycker att alla stilarna går att blanda. Så länge man själv trivs så kan man ha sitt hem hur man vill.
 
Här kommer färgglada bilder också från etsy.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni kanske märker att jag tycker om gungstolar??
 

Industriella stilen

Det är något med det rostiga och att det är helt vanliga saker som har återanvänts till något annat som tilltalar mig. Här kommer massor av härliga inspirerande bilder från etsy.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att det finns mycket fint??
 

När ska jag lära mig??

Ta på handskar innan du går ut. Minsta lilla fukt eller väta på händerna och du håller på att fastna i all metall.. Höll på att frysa fast i dörrhandtaget imorse.. Kallt är det, - 25 grader. Inne är det +14 i köket, känns ganska varmt till och med.. Ska elda och elda idag.

Till och med Elliot vägrar gå ut idag. Han stannar hemma från dagis och Milton åker tai både till och hem från skolan så jag slipper gå ut idag =)

Färg

Syrran gjorde ett blogginlägg som inspirerade mig till att googla lite på färgstark inredning.. Jag ber om ursäkt för att jag lånat bilderna utan att fråga. Jag sparade direkt från google. Skicka gärna en kommentar om ni vet var de är tagna så kan jag ta bort eller tagga..
 
 
 
 
       
 
                                                                                     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan ju säga det..

Kan ju säga det att Doris INTE åt upp bilen i Strömsund, hon spydde ner hela bagaget, hon stack med kopplet hängande efter sig inne i centrala Strömsund, barnen bråkade som fasen, mormor sa som vanligt inte ett ljud utom då hon hostade som en galning och jag blev stressad som fan...
 
Ingen bra dag!!!!

Här händer inte mycket.

Denna helg har spenderats inne i stugvärmen. Då det är -30 grader ute så sticker man bara ut huvudet om man måste tax. vid: vedhämtning och då hönorna ska ha mat och vatten. Annars sitter man bara inne med 2 par tjocksockar och ett par ullskinnstofflor på sig.
 
Jag fick den nya sladden till mitt tvspel i fredags så vi har suttit hela familjen och spelat.
 
 
Ja eller egntligen är det jag och Fredrik som spelat och barnen har haft den dosa det inte spelats på och så har vi sagt att de spelar.. De är inte så smarta. De gick på de.. =)
 
Fast nu fick vi ta en paus i spelandet. Fredrik ligger upp på sängen, han fick nackspärr. Så går det när man ska jävlas med mig på morgonen, hoppar man på mig och försöker kittlas så får man tåla konsekvenserna också. Tror han vred till nacken på något konstigt sätt.. Ligger gör han iaf.. Tror att han ska kunna jobba imorgon hahaha säger jag, han kommer aldrig ur sängen..
 
 
Kokade lite ägg idag med. Kom fram till att de gröna kan vi koka och de bruna är bäst till att knäckas råa. De bruna var helt omöjliga att skala, halva ägget följde med men de var goda ändå. =) Är som mysigt att gå ut och plocka ägg varje morgon och eftermiddag. Vi har 3 hönor som värper nu.
 
 
 
 
 
Jag gjorde klar tavellisten idag med. Borrade hål och skruvade fast den på väggen. Vad tycker du? frågade jag Fredrik. "Jag tycker inte att något så färgglatt passar här inne" sa han.. Har han tittat sig runt i rummet??
 
Jag tycker att det blev bra iaf. Satte upp mina favorbilder och fotografier. Vårt bröllopskort och farmor, farfar, mormor och morfars bröllopskort, och så mina favoritkort på barnen.
 
 
Fredrik kanske har rätt.. rummet är kanske inte så färgglatt eller hur menade han?? =)
 
 
 
Var och hämtade ut mitt löshår igår också. Så jäkla läcker färg, nu längtar jag efter att få se hur det kommer att se ut =)
 
 
Jag och barnen och mormor åkte till strömsund i fredags. Doris skulle till veterinären. Då hittade jag denna uggla på loppis =)
 
 
Och denna ram på Dollarstore för 20 kr. Hittade bilden på etsy om jag sparade och skrev ut.. *smäll på fingrarna*

Jag skulle ha åkt igår

Jag skulle ha åkt till veterinären igår då det bara var -4 grader ute. Idag är det -20,3 grader ute.. Men jag åker ändå. Jag vet ju inte hur min vecka ser ut nästa vecka ändå. Lika bra att få det överstökat.

Mormor och barnen följer med också. Det går finfint det, enda jag oroar mig för är att Doris ska käka upp bilen medans vi är inne på Dollar eller är och äter lunch.. =(

Mördare..

Nu har jag fått med mig Therese också på min mördarturné.. I tisdags kom hon hit och hjälpte mig att nacka 3 tuppar. Hasse, Tage och Kurt fick ryka med i tisdagens blodbad. Therese var riktigt duktig, ingen av oss har ju hållit på så mycket med sånt här förut..
 
 
Jag skulle ju ta ett kort före slakten men glömde bort att jag skulle se ledsen ut.. Tråkigt att behöva ta bort tupparna men det blev ju gruppvåldtäkter på hönorna hela tiden så jag tänker på dem...
 
 
Lilla Hasse, min favorit, men tyvärr Hasse, jag går efter utseende, du var inte snygg nog...
 
Vi gjorde en stor kycklinggryta till middag, den var så jäkla god och så bjöd vi gubbarna, ungarna och svärisarna på mat.. Mycket lyckad dag.. =)
 
 
Jag han med att måla kyrkan en gång också. Taket ska bli svart.. Sedan kan jag börja med kyrkogården. 

Fullt upp

Idag har det verkligen varit fullt upp. Jag som har sovit så dåligt på sistone däckade igårkväll tillsammans med Elliot och sov i 12 timmar. Vaknade upp 7 och har hållit igång sedan dess.
 
Lämnade av Elliot på dagis, for på OKQ8 och köpte kuvert. Har gjort iordning flera paket med tapetbitar som folk har köpt av mig. La ut fler tapeter på facebook i gruppen Vi som älskar tapeter från 50-70 talet som jag har till salu och la ut en lampa som jag har till salu på facebook i gruppen Köp och Sälj retroprylar och har letat en bra låda att skicka den i hela eftermiddagen.
 
 
Fick till slut på en bra låda av Röåns möbler. De fixade biffen och så fick jag en massa emballage av dem så nu kan en elefant sitta på det där paketet utan att det går sönder. Tro det eller ej men den där stora lådan innehåller EN lampa.
 
Han bara hem och fixade iordning paketen så ringer skolsköterskan från skolan och undrar ifall jag kan komma med Milton dit just då. Hon hade fått en avbokning så därför ringde hon så vi åkte dit för längd, vikt och synundersökning. Allt var bra =)
 
For hem igen och gick ut i ladugården. Passade på att slipa skänken som står där ute så att jag kan ta in och måla den.
 
 
Den ska få massor av knalliga färger a´la Anna-Karin... =)
 
Jag hade ju läst min vän Therese blogg innan jag gick ut så jag var ju så vansinnigt pysselsugen så jag passade på att använda mig av maskinerna vi äger. Fredrik brukar vara så rädd att jag ska göra illa mig så han brukar alltid göra allt åt mig men nu ligger han borta i veckan så då passar jag på =)
 
 
Hittade en bräda med bra längd och sågade till sidorna så att det blev så bred som jag ville ha den. Fredrik hade gjort kvartlister förut så jag lipade till en sådan.
 
 
 
Limmade och spikade fast kvartlisten längst ut på en sidan.
 
 
Nylimmat. Sågade till en smalare list till bakstycket.
 
 
Bakstycket fastlimmat och färdigspikat. Limmet torkade på ett litet kick så kunde jag måla den. En tavellist klar..
 
 
 
 
Målade lager nr: 3 idag på bordet.
 
Har suttit vid datorn en massa också och städat lite. Gjorde kycklingburkare till middag och nu sitter jag och njuter av en stor kopp med choklad chili glögg =)
 
 

Hår

Som ni såg i förra inlägget så har jag hållt igång idag. Men det var på förmiddagen Eftermiddagen tillägnade jag mig åt hår. Jag har suttit och letat någon bra sida där de säljer billigt löshår och efter 3 timmar lyckades jag men de hade så dålig information så jag var tvungen att maila dem..
 
Här kommer lite inspiration iaf =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilka härliga färger. Jag skulle vilja testa allihopa. Och det bästa med de här frisyrerna och färgerna är att det bara är löshår som du kan sätta i och ta ur som du vill. Det är som små härklämmor som håller fast de här slingorna.. Så snyggt!!

Pyssel

Eftersom jag har varit så trött idag så har jag försökt att hålla igång. På förmiddagen sydde jag klart julklapparna till Jasmin och Lotus som jag trodde skulle hälsa på idag men som inte dykt upp än.. Han iaf klart med dem innan de kom. =)
 
Sedan började jag min lilla kyrkrenovering. Gjorde några träkors till kyrkogården och så lagade jag taket och gjorde ett nytt kors till tornet.
 
 
 
 
Kyrkan har sett bättre dagar tror jag och ska få lite ny färg på sig, lite mörkare förger så den passar in i min kyrkogård som jag ska bygga upp runt omkring den på plattan. De ska bli så roligt att börja.
 
I höstas så började jag slipa och måla om ett loppisfynd men det projektet tog stopp då det blev allt kallare. Igårkväll hjälpte Fredde mig att bära in det i pysselrummet så att jag kan fortsätta med mitt projekt. Fredde tyckte att det tog för mycket plats i hans garage.. Nu är det bara ett skrivbord till där inne som ska flyttas, slipas och målas om =)
 
Jag har lite mycket med möbler heheh..
 
 
Jag köpte en gulfärg i höstas och målade första lagret men den var så fruktansvärt mesig så jag fick åka tillbaka och byta färg.
 
 
Jag är mycket mer nöjd med den nya färgen fast det ska målas några lager till. Den där färgen är så lös och blaskig. Nästan som vatten =(
 
 
 
När jag liks hade målarpenslar framme så passade jag på att måla Doris dörr också in till hundrummet.
 
 
Och så satte jag upp taxen som jag gjort i spånskiva och tapet.
 
 
Tog fram sprayburken och målade ugglehängaren som jag fick i julklapp av mor och far.
 
 
Ja och så färgade jag håret i fredags så nu är allt färgglatt hemma.. =)
 
 
Jag har förresten börjat städa upp och rensa hemma.. Har plockat undan från golv och bord i pysselrummet så nu kan jag ju faktist sitta ner vid borden och pyssla..
 
 
Tapethörnan före
 
 
Tapethörnan efter. Imorgon ska jag fota tapeter och lägga ut till försäljning.
 
 
Har så många lådor som står inne i pysselrummet med grejer som ska ut på bron sedan då den är klar. Jag gick igenom dem också och sorterade och lade undan grejer i loppislådor.. Så skönt!!
 
 
Nästa projekt som ska målas och slipas om är en möble som står ute i ladugården. En gammal skänk som jag tänker ställa där trälådan står. Jag ska bara pimpa den lite först. Den är så brun och ful nu.. Det ska bli roligt att fixa iordning den.
 
Jag vill även börja med vardagsrummet uppe så att det blir klart i år. Många projekt på gång och ingen som kan hjälpa mig. Fredde ligger borta den här veckan så jag är alldeles ensam med barnen. Fast jag brukar få mer gjort då =)
 

Dumma tankar

Jag är så fruktansvärt trött på morgonen och hela dagen så jag vill bara gå och lägga mig. Jag kämpar med att hålla mig vaken tills kvällen så att jag får gå och lägga mig men då blir jag pigg.
 
 
Syster skickade den här bilden åt mig och jag skrattade då jag kände igen mig. Fast jag får så dumma tankar, plågande, sorgliga, dålig självkänsla tankar. Jag känner mig rastlös, irriterad och osäker.. VARFÖR??? Jag vill bara sova.. Hoppas att jag kan vakna imorgonbitti och inte försover mig då barnen ska på skola och dagis. Det är oftast Milton som väcker mig och säger att jag måste ge honom frukost innan han ska till skolan.. Storkillen min, tur att jag honom. =)

Nu behövs det förändringar

Jag känner mig som om jag springer runt runt i ett ekorrhjul och inte kommer någon vart. Samma samma hela tiden så nu har jag bokat in mig hos en vän som är duktig på att fixa hår så hon ska göra dreads på mig.
 
Jag har ju bara varit sugen i 15 år på att göra det men fegat ur hela tiden men nu då jag fyller 30 snart är det dax.
 
 
 
Hittade de här lösdreadsen på etsy.com som jag tyckte var så snygga.. Vill ha i håret.. Fredde tycker att det är fult med dreads och att jag förstör håret men jag lyssnar inte som vanligt..
 
Tur jag har syrran och Therese som stöttar och hejjar på =)
 
Nyårsafton har varit bra i år. Therese med familj kom på middag och sov över här så vi hade jätteroligt. Var lite (läs mycket) trött dagen efter och på dåligt humör men jag tror alla överlevde ändå =)
Vi åt lasagne och hallonmoussetårta och drack gott. Lurade i barnen att det var midnatt kl 10 för de var så trötta och griniga då. Fick lugn och ro iaf. 3 stycken sov i en säng och Elliot i min.
 
Vi såg film och spelade kort ända tills 4 på morgonen =)
 
 
JPå nyårsdagen var vi sega. Jag och Therese började pyssla lite. Jag gjorde några gravstenar och kors till min kyrkogård och så letade jag inspiration till just kyrkogårdspysslandet.. Här kommer lite fina bilder.
 
 
 
Sedan tog vi fram skotern och åkte bort till stortjärna och gjorde upp eld och grillade korv. Det var lagom långt bort för de trötta och griniga barnen. Åkte hem och gjorde mat och försökte vila lite..
 
 
 
 

helt sjukt

Igår hade vi jätteroligt och var uppe ända tills 4 innan sängen lockade, somnade kanske vid halv 5. barnen vaknade 6 och jag låg och var förbannad till 10. somnade till emellanåt var vaken emellanåt. Jag har velat sova hela dagen och nu då jag får och vill sova så kan jag inte... ahh!!!!!

Gott nytt år på er allihopa.. jag tar och sammanfattar julen och nyår en annan dag
       
RSS 2.0