Har möblerat om

Jag fick ett ryck förra veckan och storstädade i vardagsrummet nere.. Dammtorkade allt och ut med mattor, dammsuga och skurat..
 
Och så bar jag upp ungarna legobord till deras rum, det blev så luftigt nere =)
 
Fredrik har ju så ont i ryggen så han måste ligga ner då han ser tv och jag får jätteont i höfterna då jag sitter upp så jag ville ha en soffa till där inne så att jag också kan ligga ner.
 
Jag hämtade min soffa och mina fåtöljer på nipan så blev det perfekt =)
 
 
 
Klädde om en av fotpallarna.. Tyget som var förut var snyggt men slitet så jag passade på att lägga dit extra stoppning och sedan sköt jag bara fast ett nytt tyg. Sagotyget har jag köpt på etsy.
 
 
 
Ungarna godkände soffan.. =)
 

Det är lite trångt just nu men jag ska ut med några grejer =) Stolarna i teak är till salu..
 

 
 
 
 
 

Nu har jag ju suttit på etsy igen..

Jag har kollat främst på kläder.. Har fått för mig att jag ska sy mig en klänning att ha till svägerskan Maddes bröllop och har letat inspiration eller att den perfekta klänningen ska dyka upp helt plötsligt, i min storlek och nästan gratis.. Lär ju inte hända men mycket fint finns det att titta på iaf. =)
 
 
 

Barnet som försvann

Häromkvällen så lade sig Elliot själv medans vi satt nere. Då vi skulle lägga oss skulle vi titta till barnen och då var Elliot borta. Han låg inte i sin säng men han brukar ju gå till vår säng och lägga sig så det var ju inte så konstigt men han var ju inte i vår säng heller..
 
Till slut hittar Fredrik honom.. Han hade gömt sig för monstren.. Sötplutt
 
 
 
 

Vår

 
 
Nu känns det äntligen som vår.. 14 grader varmt idag fast jag har haft handelsboa öppet idag så jag har suttit inne där.. i 9 graders värme.. Sjukt då man måste gå ut för att värma sig..
 
Mycket har hänt sedan sist. 2 anhöriga ligger på sjukhus så jag åker till stan lite då och då för att hälsa på men de ska nog vara bra snart så att de får åka hem.. Jag har tatuerat mig i veckan, svällde upp som fan som vanligt men denna gången fick jag även ganska stora blåmärken.
 
Sista tackan har lammat. Ulla fick först, en liten tjej som jag döpt till Bodil och Rut fick sist och hon fick ett bagglamm som fick heta Rutger.. Söta som bara den..
 
De andra lammen skuttar runt som galningar och har nu kommit på att de kan gå igenom stängslet och vara på utsidan, alldeles själva.. så spännande så.
 
Lilla Dagny är en riktig kelgris och vill bli kliad, ofta och mycket..
 
 
 
Bodil
 
 
 
Småttingarna äter hö nu också =)
 
 
Märta
 
 
Alice längst bak, Dagny i mitten och Märta fram
 
 
Kajsa-Stina med sin mamma Amanda
 
 
Ulla med lilla Bodil å Fredde såklart =)
 
 
Lille Rutger
 
 
 
Bodil
 
 
Hon är så nyfiken

 
 
 
 
 
 
Det måste provsmakas på allt
 
 
 
 
Alice
 
 

Min pippi har nu äntligen fått färg men vilka blåmärken jag fick..
 
 

Har haft denna stol hemma ett bra tag men den var vit med brunt manschestertyg.. passade inte in helt enkelt så grön sprayfärg och lite nytt tyg så passar den in hemma hos oss =)
 
Vi var ut och påskade i torsdags också.. Hade så fina påskgubbar med mig =)
 
 
 

Gjutning

Är så sugen på att gjuta i betong men det har inte varit väder för det.. Ute spöregnar det men iofs är det ju bra för då försvinner den sista snön..
 
Hittade en etsysida med roliga bak/gjutformar det var mycket vill ha där.
 
https://www.etsy.com/shop/AllforhomeMold
 
 
 
 

En bra vecka

Det har varit en rätt så bra vecka.. Ja min nacke är inte bra än men jag fick äntligen tag i sjukgymnasten och stressade honom lite så att han fixade en remiss åt mig på röntgen.
 
Vi hade öppet handelsboa i onsdags och det var jätteroligt för det kom folk hela tiden och jag fick sälja några grejer också =) Både Fredrik och Tommy var in och hälsade på oss också och vi passade på att utnyttja dem till att köra hem möbler åt en tjej och att bära in möbler på Handelsboa som ska säljas..
 
 
Vi har nu en jättefin retrosoffa till salu, en bäddsoffa kanske jag ska tillägga. Endast 500 kr.
 
 
Jag höll på hela dagen med att mäta och fota alla gardiner och hänga dem snyggt och hänga upp alla kläder i klädrummet som vi gjort iordning.
 
Men så tog det slut på galgar men som tur är så finns det underbara människor som byn som skänker saker till oss.. Får tacka Regina för galgarna, nu kan jag fortsätta packa upp =)
 
En kund kom in med presenter också. Snällaste Inger hade hittat en 70 tals tapetrulle.. Tack tack =) sådana presenter tycker vi om =)
 
Även hennes syster hade goda nyheter.. Hon hade lite grejer som hon ville bli av med så jag och Therese åkte till henne i torsdags..
 
Finaste bröllopsklänningen fick vi. Helt underbar, 60 tal, kort, spets, utsvängd kjol.. Jag önskar att jag kunde haft den men Doris var hur liten som helst.. En jättefin päls, militärkostymer och lite annat smått och gott fick följa med oss hem också. Det tackar vi så hemskt mycket för.. Bilder kommer på grejerna senare.
 
Idag var jag till röntgen. Therese följde med mig så att jag slipper oroa mig för bilkörningen, blir så trött då jag kör och ont i nacken. Då är det skönt att ha någon med. Tack för sällskapet =)
 
Var in på röda korset och hittade en lite ljusstake och en fin mugg.. ska fota dem imorgon.
 
Det gick fort på röntgen. han knappt slå ner arslet på stolen i väntrummet innan jag blev inkallad. Få se vad de hittar nu då så man får hjälp, så här går det ju inte att gå..
 
När jag var i stan så ringde en annan läkare, han som har haft hand om mig i vinter för att utreda varför jag är så trött och han skrev ut en medicin som jag skulle få prova i några veckor för att se om jag blir piggare.. Jag hoppas att den kommer att fungera.
 
Slutligen vill jag visa en uggla som jag fick förra veckan, så himla fin.. Enda som är sund är att det fattas ett öga och att det är en liten spricka på baksidan men det är ju inget som jag ser så jag bryr mig inte om det.. Jag har kontaktat en glashytta i Umeå om ögat så jag ska skicka lite bilder så skulle de se om de kunde göra ett nytt öga..
 
Jag har fått höra att det är en väldigt ovanlig glasuggla ur serien peacock från Elme.
 
 

Pysslat lite till å ja visst ja, jag har ju fyllt år..

Pysslade ihop lite smycken att sälja på handelsboa..
 
 
Jag fick lite smyckegrejer förra veckan så jag och Therese satt och pysslade en kväll..
 
å så han en ju fyllt år igen..
 
 
 
Mamma och pappa kom med en smårgåstårta till mig och så en års prenumeration på Hus och hem. Tack tack =)
 
 
Själv så bakade jag en rocky road browniekaka.. mäktig som bara den.. det finns fortfarande kvar av den i kylskåpet efter en vecka.
 
 
Madde och Nicole kom och hälsade på och gav mig dessa två röda skålar
 
och av fam. Fängströ,/Persson fick jag denna tjusiga dörrmatta och så fick jag en prydnadsgrej i glas som man hänger upp i fönstret men den har jag inte packat upp än och fotat för jag hade tänkt hänga den på bron sen.
 
Tack för uppvaktningen =)
 
 

Lördagsutflykt

I lördags gjorde vi en liten utflykt tillsammans med Therese, Tommy, Tim och Thyra till Umeå.
 
 

Vi tittade på fina bilar och shoppade lite.. Vi han till och med hälsa på Madde och Kim.

Frånvarande del 3

 
Har ju inte varit hemma så mycket så att jag har hunnit blogga heller.. Har blivit en del loppisar.
 
 
 
Våg från loppis skorna från Jula
 
 
 
 
 
Roliga äggkoppar som jag ska sälja vidare
 
 
Blev så sugen på att göra kakfat då jag såg dessa fat så nu ska det borras..
 
 
 
Finaste tallriken jag hittat på länge
 
 
Fick dessa skor av Fredrik i födelsedagspresent.. fyndade dem på tradera. Kom med posten igår.
 
 
Loppat
 
Städat ur skåp
 
 
Hittade dessa längst in i skåpen, ska sälja dem..
 
 
Fika på sängen och film
 

Loppade de här igår.. ska säljas

Lite frånvarande del 2

Andra orsaken är fåren.. De lammar ju nu. En till liten krabat har sett dagens ljus och även detta lilla lamm är en tjej som Tommy döpt till Kajsa-Stina..
 

Svea och Dagny med mamma Gunda
 
 
Ulla, Rut och Bärit
 
 
Ulla börjar bli väldigt rund om magen
 
Alice
 
 
 
 
Svea vill in till Kajsa-Stina
 

 
Dagny
 

Gunda
 
 
 
Kajsa-Stina
 
 
 

Lite frånvarande

Jag har varit lite frånvarande från bloggen med det är för att jag har kommit på att jag kan göra miniatyrmöbler..
 
Fick en fråga om jag kunde göra sådana, jag sa NEJ på en gång men tanken malde på bak i huvudet och jag var tvungen att testa redan samma kväll.. Resultatet blev soffan, det är min absolut första miniatyr någonsin och det var jätteroligt. Så Therese kom förbi och så satt vi och pysslade hela natten..
 
Vi sälja dessa på en gång också till Röåns möbler som kommer ha dem till en liten utställning på Corner.. Så himla roligt =)
 
 
 
 
 
       
RSS 2.0