En hektisk vecka

 
 
Förra veckan låg jag som sagt ganska stilla hela dagarna men i måndags var det bara att ta en massa värktabletter och sätta sig i bilen.
 
Då åkte jag till Lycksele och bodde en natt hos mamma.. På tisdagen så åkte jag och hälsade på.-.. ja vad blir det?? Vän kan jag skriva för det är vad hon är men hon är även mamma till mitt ex och mamma till en fd klasskompis, komplicerat är det men vi hade det jättetrevligt. Det var roligt att träffas.
 
Jag är ju inte så ofta i Lycksele och när jag är det så är det oftast bara dit och hem igen så det har hunnit gå 4 år sedan vi träffades sist. Men det får jag försöka ändra på..
 
På eftermiddagen skulle jag åka till Umeå men passade på att stanna vid pingstkyrkan en stund först. Eller ja. så fort jag såg en loppisskylt stannade jag och gick in.. det blev en hel del grejer men för liten peng.. Sådant tycker vi om =)
 
 
1 av 7 broderade tavlor som jag köpt i veckan.. de är ju så fina.. Tycker egentligen om de som är broderade i lite finare garner men den här hade ju så härliga färger och så är styvmorsviolen min favoritblomma =)
 
 
Det blev en hel del keramik under veckan, tur att jag utökat med en del hyllor, eller ja, kommer att utöka då vardagsrummet uppe är klart. Tommy har blästrat mina hyllor och lackat dem.. Är så glad för detta.. Han är ju bäst =)  När jag har tapetserat s kommer jag ställa upp mina samlingar där uppe.. Kostnad från 5 kr styck till 45 kr.
 
 
I Lycksele så tittade jag i gamla tidningar som mamma sparat.. riktigt fult mode alltså...
 
 
På tisdag eftermiddag så åkte jag till Umeå, hem till Annika och Henri där jag fick sova den natten.. Var roligt att träffas igen, det är ju alldeles för sällan =/ Måste bättra mig =)
 
Tidigt på onsdagsmorgon så åkte jag till sjukhuset i Umeå där jag skulle gå igenom en MSLT undersökning. De kopplade massor av saker mot min hjässa och så fick jag prova att sova under vissa tider på dagen medans de övervakade mig.. Somnade inte en enda gång, konstigt då det är folk som kollar på en och kameror upp i ansiktet. De sa att allt var normalt iaf så jag vet fortfarande inte varför jag är så trött hela tiden.. =/
 
 
Så här snygg var jag under dagen =)
 
 
Det här rummet satt jag i från halv 8 på morgonen till 3 på eftermiddagen... TRÅKIGT!!!!! Och konsten var obegriplig
 
 
Sedan blev det fler loppisar tillsammans med svägerskan Madde där jag också bodde på onsdagnatt =)
 
 
Det var det jag köpte.. Här kommer lite bilder på sådant jag hittade som var skitsnyggt men skitdyrt..
 
 
Stol 550 kr
 
 
Bonad 450 kr.. sannslöst och det på röda korset =(
 
 
När jag kom hem så skulle vi kolla till fåren och då hade Gunda lammat  sötaste små lammen..
 
 
 
 
De verkar klara sig jättebra och Gunda tar hand om dem så bra. Igår då vi kom ut så var det två lamm till. Bärit hade lammat denna gång och de var också hur söta som helst.. som alla lamm.. =)
 
Denna lilla dam som Elliot döpt till Alice vill inte vara med på kort.. Varje kort hon är med på så är hon suddig.. Men jag fortsätter prova...
 

Har varit och tjusat med Pia och Hubert idag med.. och konjak såklart =))
 
 
Kommentera gärna och kom med namnförslag till våra tre nyfödda små lamm =)
 
 
 

Less som fan

Ligger i sängen fortfarande. är så jäkla less på det men jag måste vila nacken. De små stunder som jag är uppe och går så blir det ett hemskt tryck på nacken så jag blir alldeles illamående och yr.. Det blir det om jag ligger för högt med huvudet i sängen också eller spänner mig..
 
Nu vill jag bara bli bra igen.
 
Stormar som fasen ute också så gardinerna fladdrar i fönstren, bra och tätt hus vi har..
 
Har inte mycket att göra just nu, Tittar på tv och kollar facebook. Att man tjafsar och bråkar med en idiot på fb blir inte mycket bättre.. Bli bra nu nackjäkel

illamående och uttråkad

Doktorn har sagt vila minst en vecka och jag tänkte att det var ju lugnt men jag är redan uttråkad. Mest ör det väl frö att jag måste ligga så konstigt med huvudet för att inte bli yr men det funkar inte så bra... om jag inte rör mig över huvud taget så går det bra men det har jag svårt med och är illamående hela tiden. det känns osm om jag sitter i en karusell som bara snurrar runt runt runt och jag inte kan kliva av =(

Jahapp...

Ja då blev man sjukskriven då. 1 vecka minst i vila. Fick inte köra bil, dammsuga, diska eller nånting. Doktorn tyckte att Fredrik kunde sköta allt ett tag.
 
Ramlade ju igår, gjorde en riktig praktvurpa ute på gården igår då jag skulle ut och sparka med hundarna. Höll på att köra på Dixie med sparken så jag girade in i snödrivan och så tog det tvärstopp så jag satte ju ner fötterna i marken och de flög upp i luften och jag landade med ett tungt brak på rygg.. Slog i ryggen och nacken så musklerna fick sig ett hårt slag. Skulle vila nu så att musklerna återhämtade sig.
 
Vad har det annars hänt då?? Ja du jag har klippt av mig håret. Var lite smått less i torsdags så jag bad Therese klippa av allt ihop så nu är dreadsen borta..
 
 
 
Nu ska jag bara färga det i nån rolig färg =)
 
Hade Tim och Thyra i helgen och alla barnen bråkade så jag tänkte att vi behövde göra en utflykt så vi hälsade på grannarna = )
 
 
 
 
Djuren var söta men det var inte barnen, de kastade koskit och grus på varandra..
 

Känns som i slutet av april. 10 plus och sol
 

Håll på att bli tokig

Jag håller på att bli tokig. Nu får jag inte sova men är så jäkla trött hela tiden. Jag är alldeles upp i tok inne i kroppen, ångest, nervositet mm.. Försöker sluta med en medicin och har börjat trappa ner så det är antagligen den som ger biverkningar men jag vill sova!!!!

Etsy - de tyska säljarna

Älskar säljare på Etsy som är från Tyskland och däriruntkring... Alltid lika färgglada och fina saker, helst vaserna som får mig att dreggla av vill ha begär..
 
 
 
 

Idag var jag duktig

Jag har äntligen fått kallelsen till Umeå lasarett för att kolla upp varför jag är så trött hela tiden och jag har nog inte varit så pigg som sen jag fick kallelsen. Man ska fylla i ett schema hur man sover, om man sover på dagarna och hur man sover på nätterna och det känns bara löjligt då jag inte sover som jag brukar.
 
Fredrik är på mig hela tiden och låter mig inte gå och vila eller sova när jag är trött så det ser ju jättefint ut på pappret.
 
Igår hade jag Tim, Thyra, Milton och Elliot hela dagen och var helt slut i knoppen men kroppen ville då inte sova. Det blev inte många timmars sömn i natt. Vaknar hela tiden och känner mig jätteorolig.
 
I morse var jag jättetrött men gick upp 8. Jag fick inte sova längre för Fredde.
 
Gick ut och gick en timme med hundarna efter maten och skulle vila sedan hade jag tänkt. Men mormor behövde in på byn så då skjutsade jag henne och så skulle det städas hos kaninerna så då var det ju bara att göra det istället för att lägga sig.
 
Medans jag städade hos kaninerna så såg jag att den lilla svarta hanen - Elliot, som barnen döpt honom till, var alldeles sårig på ryggen och då är det de andra kaninerna som jagar och biter honom så jag tog bort honom på en gång.
 
Jag hade inte hjärta att stoppa tillbaka honom in i buren till de andra elaka kaninerna. Ska ta bort en hane till imorgon också, för de slåss hela tiden.
 
Så imorgon ska vi äta kanin för första gången =)
 
 
De här små krabaterna lade jag ut till salu idag
 
 
2 månader gamla.. tar 100 kr styck.
 
 
 

Barnvakt

Idag är jag barnvakt, inte för att Therese och Tommy ville det utan för att jag ville.. Jag kidnappade helt enkelt ungarna..
 
Vi (ungarna) har varit ute hela dagen men de fick ut mig ett tag också. Jag var ju tvungen att köra skotern för de lät mig ju inte glömma att jag lovat dem en skotertur..
 
 
Det är då för tur att de inte åker skoter så ofta och var nöjda med att åka runt på åkern.
 
 
Fredrik gjorde upp eld nere i rittan medans vi åkte skoter och så åkte vi och hämtade grillpinnar i skogen vilket ungarna var överlyckliga för.. Skogen var några björkbuskar bredvid lägdan men inte brydde sig ungarna om det..
 
 
Efter skoterturen blev det korv och varm choklad i rittan och sedan in för att värma oss och torka.
 
Det är ju så himla blött ute så ungarna är ju dyngsura, det bara rinner av dem.. Men nu så lyser solen och ungarna är torra så de är ute och leker igen.
 
 
Medans jag väntade på Tim och Thyra i morse så bestämde jag mig för att plantera om några blommor som växt sig för stora för krukorna.
 
Idag har jag lärt mig att de här heter Haworthia och är jättebra för luften då de renar den.
 
Det blev iaf så här många över (35 stycken) då jag delat på de 4 jag hade och planterat om dem. Så nu säljer jag de som är över för 10 kr styck. Någon som vill köpa???  

Vilken natt

Vilken natt, somnade framför tv:n med ungarna klockan 6 igår kväll för de skulle se film och barnfilmer är som sömnmedel för mig..
 
Sov vidare efter att filmen slutat. Elliot lade sig bredvid mig och somnade han med tror jag, jag vaknade 9 och klädde av mig och borstade tänderna och så fortsatte jag sov efter det.
 
Har drömt hela natten. Jag har jagat möss i huset, gått på loppisar, gjorde värsta loppisfynden i sömnen och hittade värsta snygga 60 tals kläderna och skorna som jag gick klädd i under hela drömmen.
 
Har vaknat väldigt mycket i natt men alltid återgått till drömmen jag hade innan jag vaknade.
 
Hela vårt hus var omgjort till loppis och jag hittade hur mycket som helst..
 
Knäppt det kan bli.
 
Bild från tradera.
 
Jag sitter nog och kollar för mycket på tradera på kvällarna..
 
Fasen vad jag är loppissugen nu
 

Kycklingarna och fåren

Kycklingkullen som vi har som är tre veckor fick flytta in till hönsen idag.. Det var så roligt att se hönsens reaktioner..
 

 
Hönorna bildade en mur runt kycklingarna i ett hörn och alla tupparna stod bara och kolla som fån.. har aldrig sett dem göra så förr..
 
 
 
Bärit och Gunda
 
 
Ulla är den vita Bärit och Gunda de svarta
 
 
Jag och Fredrik har byggt ut fårens hage idag så att de skulle få större och de var så villiga att hjälpa till så..
 
 
Ulla, Rut och Amanda (från vänster till höger)
 
 
Ulla skulle kolla om kameran gick att äta..
 
 
Amanda
 
 
 
Rut
 
 
 
 

Sytt lite granna

 
 
Jaha då ska vi se vad som har hänt.. Jag är ju så jäkla virrig.. Satte mig vid datorn för 2 timmar sedan och skulle blogga tänkte jag. Jag började ladda upp bilderna och så klev jag upp för att dricka vatten.
 
Då jag står och dricker vatten tittar jag runt på bänken och inser att jag måste städa. Jag plockar undad, torkar av och diskar. Sedan tittar jag ner på golvet och ser vad smutsigt det är så jag går och hämtar skurkäppen och skurmedlet (ingenting som är framme särskilt ofta hos oss)
 
Jag skurar som en tok genom köket och vips bryter jag av skurkäppen på hälften... Men bra Anna-Karin....
Fortsätter ändå skura och tittar efter ett tag ner på händerna då är det blod överallt, det rinner ner för den avbrutna käppen och droppar på golvet. Jamen då har jag ju skurit upp handen på käppen som var gjord i metall såklart och var skitvass...
 
Elliot och Milton plåstrade om mig och gav mig en massa papper. tur att de var hemma..
 
Tejpar käppen och skurar vidare i huset, får för mig att byta mattor så jag springer ut och letar nya, piskar de gamla och hänger upp dem och pyntar på hemma.. DÅ kom jag på att jag hade börjat blogga för 2 timmar sedan..
 
AAAAaaa ibland blir man ju tokig på sig själv. Men men nu ska jag blogga vidare iaf..
 
Har fått en del gjort i veckan. Sydde 2 handväskor och 2 sköldpaddor av små tygbitar som jag hade över.
 
 
 
Jag gjorde den gröna först med volang men det var så bökigt och så blev den för stor så då gjorde jag en till på en gång utan volang. Jag tycker att de blev söta båda två =)
 
 
 
Röda korset Strömsund
 
 
 
Glömde ju visa vad jag köpte på loppisarna i Strömsund. Köpte detta fina förkläde för 20 kr på RK.
 
 
Loppisen efter Ramselevägen
 
Inne i Strömsund så står det en skylt att Ramsele är si och så långt bort, efter den vägen s finns en loppis som har öppet mån-fre.
 
Sist jag var dit hittade jag massor av grejer. Nu var det inte lika mycket men lite fick ju följa med hem.
 
En stor rosenkvartssten
 
 
En ostkupa som heter Jonas
 
 
En röd liten skål
 
 
 
Sågvägenloppis i Junsele
 
 
Köpte denna fina ljusstake på Göran och Jejjas loppis på sågvägen i Junsele.. Öppet lördagar..
 
 
Denna hittade jag faktiskt hemma i gammelfarmors gamla grejer ute i härbret. Alltid roligt att hitta hemma men nu har jag gått igenom allt så nu är det nog slut på fynd =/
 
 
Elliot skulle ju ha en Angry bird skolväska som storebror men jag har inte riktigt råd att köpa någon sådan nu så jag sydde en =) Han blev supernöjd..
 
Presentkort
 
I julklapp av svärisarna fick jag 2 presentkort, ett till tygaffären och ett till allt i alloaffären som finns här i Junsele.
 
Anledningen till att jag kallar det allt i alloaffär är för att det finns ALLT.
 
Jag hade gott om tid på mig att rota igenom hyllorna där inne och hittade lite smått och gott att handla för mitt presentkort.
 
Jag tog stegen med mig och klättrade och kollade hyllorna längst upp, och kröp nästan på alla fyra och kolla underst också. Det lönar sig ibland.
 
 
Jag hittade 3 hopvikbara papperskogar, fick dem för 10 kr styck
 
 
En taxtavla 30 kr
 
 
2 ljusstakar och ett lejon i trä
 
 
Jag tycker att lejonet är hur grymt som helst.
 
Jag har målat om den vita ljusstaken och Therese fick en av papperskorgarna.
 
Röda korset Ramsele
 
I onsdags var jag till Ramsele för att göra cellprov. Therese följde mig dit och då passade vi på att gå på Röda korset innan.
 
 
Det blev en del..
 
 
 
Det som är bra med röda korset är att det är så billigt så det blev inte så mycket för alla dessa grejer. Har lagt ut det mesta till försäljning igen men den fina tygväskan med orangea blomman sparar jag till mig själv =)
 
Har lagt ut dem i mina lilla hobbybutik på facebook.
 
 
I torsdags föddes det kycklingar här hemma hos oss..
 
 
6 stycken var pigga och krya men den 7:e mådde inge bra så honom fick jag avliva efter att ha gått och försökt få honom att piggna på sig i flera timmar.
 
 
Han såg då för eländig ut. Här levde han..
 
 
Igår så fyllde Tommy år. HIPP HIPP HURRA!!!!
 
 
Therese hade gjort en supergod smörgåstårta.. Åt så man rullade fram.
 
 
Jag bakade lite och tog med mig då Therese och Tommy jobbar heltid och jag bara går hemma och söker jobb. Denna kakan blev extra kladdig och god och helt ägg och mjölkfri så alla kunde äta den =)
 
 
Sedan var jag och Therese till svärmor igår och kollade på tapeter som de har sparat genom åren.
 
 
 
Fick med mig en massa snygga rullar hem som jag ska prova att sälja åt svärisarna och så skulle jag få provision =) Så snygga!!!!
 
De översta ligger ute på tradera nu.
 
 
Jag och Elliot har fixat i hans rum också. Möblerade om lite..
 
 
Jag tog ner stringhyllan som hängde i Elliots rum för dem ska jag sätta upp i vardagsrummet sen. Hittade 2 tavellister på röda korset i Ramsele som nu sitter här på väggen.
 
 
       
RSS 2.0