Mina elefanter

Jag har hållit igång hela dagen men nu var jag tvungen att sätta mig ner och äta lite lunch så jag värmde en pirog som jag gjort i veckan och satte mig vid datorn i pysselrummet. Sitter och tittar på min elefantsamling som jag har på hyllor ovanför skrivbordet.
 
Nu när jag gjorde om här inne så passade jag på att samla ihop mina elefanter som stått lite var stans i huset och samlade dem på en och samma plats.
 
Passade även på att räkna dem. Jag räknade bara de elefanter som är målade. Mina andra elefanter fick inte följa med i den listan. 59 stycken hade jag..
 
Blev väldigt förvånad över att det hunnit bli så många men hittar dem på loppisar lite då och då och har h¨ållit på i ett par år och samlat.
 
Men då jag var i stan den 9 oktober för att röntga handleden igen så hade Erikshjälpen öppet och jag passade på att springa in dit och där hittade jag nummer 60. Den största elefanten som jag sett i samma serie..
 
 
Nu står alla fint samlade på ett och samma ställe och jag kan njuta av dem medans jag äter lunch.
 
 
 
 

 
 
 

Man kan ju inte ha en tom vägg

som jag skrev i inlägget innan så satte jag upp tavlor idag i sovrummet.. Det är ju bara tillfälligt så jag orkade inte tänka ut någon speciell ordning eller nått...
 
 
 
 
Jag är ju som förtjust i tygtavlor, helst broderade sådana.. Vilket märks runt om i huset..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klar

Känner mig äntligen klar med pysselrummet. Jag fick en cd hylla av min kusin Jannice igår som verkligen blev pricken över i. Nu har jag kunnat stuva undan de sista sprayburkarna i den och den funkar verkligen perfekt som sprayburkshylla.. Fast nu har jag en bananlåda med cd-skivor som jag inte vet var jag ska lägga.
 
 
Fredde har gjort hyllor ovanför fönstren och satt upp dem åt mig. Det blev mycket bra men jag orkade inte måla dem men tycker inte att det gör så mycket. Deras naturliga färg passade bra till tapeten.
 

Freddes skrivbord som konstigt nog alltid blir full i grejer.. Men nu har jag hängt upp alla tavlorna i sovrummet så att inte ska förstöras. Hade tänkt göra en vägg full med dessa tavlor i vardagsrummet uppe då det är klart.
 
 
Blev ju lite mindre grejer då men har lite kvar =)
 
 
Köpte den vänstra bokhylla av Katrin och den blev ju jättebra =)
 
Det känns så stort och luftigt nu.. Blev väldigt nöjd med fönstren. Jag spraymålade de vita fönsterbrädorna gula.  
 
 
 
Nya bokhyllan fick plats bredvid de andra vita och det blev jättebra. =)
 
 
Tavlorna har kommit upp också.
 
 
Och mattor på golven =)
 
 
Strykbrädan har fått nytt tyg också.
 
 
 
Bara en låda kvar att packa upp. Den innehåller tyvärr allt som var i lådorna på skrivbordet som Therese fick. Bra, viktiga saker som är bra och ha nära till hands men som inte hittar en plats någonstans.. Förstår ni vad jag menar??

Behöver städas lite

Har legat i sämngen och tittat på harry potter idag, det var en sådan dag. Elliot har legat nere på soffan och tittat på film han med.. Blev enkel mat, ungarna vägrade äta något annat än nudlar, så de fick varmkorv och nudlar.
 
 Sedan har jag och Milton bråkat i 2 timmar över läxan.
 
Hur jävla svårt ska det vara att göra 1/2 A4 läxa ordentligtistället för att bara sitta och fjanta sig och inte skriva ordentligt.. Och säger man till honom så surar han och vägrar göra nå mer.. Vi har hållit på sedan han kom hem kvart i 1 till nu halv 5... Jag är lagomt förbannad. ack och lov att de gick ut för att leka.
 
Var ner och fotade lite i pysselrummet och så gick jag upp och la mig igen. Harry Potter är bäst..
 
 
 
Nya bokhyllan till vänster
 
 
Fönsterbrädorna blev gula och konsollerna oranga
 
 
Kallt har det varit idag med. Nästan hela tjärnen har frusit igen..
 
 
Ska bara städa upp så blir det nog bra sedan och jag kan börja pyssla lite och se vad jag klarar av.
 
 
Letar en bokhylla till men en smal. Får max vara 50 cm bred.
 
Mitt strykbrädeskåp...
 
Detta skåpet stod i ladugården i Gulsele då vi flyttade dit och det lämnade jag inte kvar.. Skitbra, tar inte mycket plats och så kunde man göra det finare med lite tapet =)
 
 
Får väl se hur änge tapeten håller.. Har förökt göra den starkare genom att stryka den med tapetklister ett par gånger..
 

Utfällt.. Har bytt tyg på den idag så nu är den lila.. Foto kommer..
 
 

Det går framåt

Jag var till arbetsterapeuten igår och han sa att jag inte fick belasta handen på länge. Det är en ordentlig stukning och den behöver vila och jag kan räkna med att ha ont i upp till ett halvår.. kul.. Alla inom sjukvården säger åt mig att det hade varit bättre om jag brutit armen men om jag hade fått bestämma så hade jag inte gjort illa mig alls.
 
Får njuta av det fina höstvädret iaf, det har ju varit soligt och fint ett par dagar men kallt, -8 grader imorse så jag har eldat.
 
 
Har varit ute och tjusat med de här fina herrarna också.. Rutger och Herr Grå.. Så fina och snälla baggar.
 
I tisdags tog jag och Elliot en liten promenad. Han cyklade och jag gick med hundarna. Det blev ca 1 mil.. Bra pinnat på för en 5 åring. Vi hämtade Milton på fritids och gick hem. Ingen av dem klagade en enda gång, de tyckte att det var så roligt så.. Jag höll på att dö... Har fortfarande träningsvärk och ett svullet knä.
 
Har pysslat på i pysselrummet idag. Har hållit mig hemma nästan hela dagen. Var en sväng hem till Katrin och köpte en bokhylla. 60 kr och ägg de tycker jag var bra =)  
 
Jag är så lyckligt lottad att jag har bra vänner och en snäll man..
 
Therese har tapetserat klart och Fredde flyttat och burit möbler så idag har jag bara pysslat på inne i pysselrummet och ställt tillbaka grejer i bokhyllor och jobbat på med en hand vilket är jäkligt störande..
 
TUSEN TACK!!!
 
 
Barnen var duktiga och bar lite färgburkar åt mig från pysselrummet till hundrummet.. Superduktiga pojkar.
 
 
Fick Fredde att flytta hyllorna på ett annat sätt så fick vi plats med en till bokhylla. Cdhyllan Benny från IKEA passade perfekt att ha sprayburkar i.
 
 
Nya bokhylla fick plats mellan fönstret och cdhyllan.
 
 
Vi fick upp fönsterbrädor och annat ikväll men jag glömde ta kort på det så det visar jag imorgon.
 
 
Kaos!!
 
 
Jag räknade fel eller inte egentligen, jag trodde att jag hade fler rullar än vad jag hade så det blev 4 våder av en annan tapet men jag tycker inte att det gör något.. Nu fick jag ju använda denna fina tapet också =)
 
 

Förbannad

I 4 veckor har jag gått med skena på armen och inte använt den alls.. Doktorn på akuten sa att det var en spricka och att jag skulle vara försiktig och ta det lugnt. Idag var sista dagen på sjukskrivningen och jag hade telefonkontakt med doktorn här i Junsele.. Då säger han att det står i röntgenrapporten från 4 veckor sedan att jag inte hade någon skada..
 
Han ringde till överläkaren på röntgen som fick kolla igen och de kunde konstatera att jag inte hade någon skada och att det doktorn på akuten sett troligtvis var ett blodkärl och att han misstagit sig.
 
Men för säkerhets skull fick jag åka ner till Sollefteå igen idag och röntga en gång till. Ja men det var ju som de trodde.. INGEN SPRICKA!!! VAFAN!!!!! Här har jag gått i 4 veckor och besväras och jäklas med en hand helt i onödan..
 
Ja jag har ju haft ont och haft problem med handleden men då kanske de kunde ha kollat upp varför. Nu är jag fortsatt sjukskriven till den 19 oktober för att träna upp handleden igen..
Känns ju som jäkligt bortkastade veckor =(
 
 
Kände mig jävligt irriterad idag men hämtade alla 4 barnen och åkte hem och pysslade med dem istället.
 
 
Vårt nya favoritpyssel.. pärlplattor.. finns mycket roligt man kan göra =)
 

Gör om lite

Nu har jag ju gått hemma och stirrat på väggarna i 4 veckor så jag har ju bara gått runt och sett allt jag skulle vilja göra om så en dag då Therese var och hälsade på hjälpte hon mig att flytta på en massa grejer som jag inte klarade av att flytta själv med en hand..
 
Före
 

Mitten
 

Jag brukar vilja tömma ett rum helt och sedan börja om helt från början men i pysselrummet går inte det då det är så mycket saker så jag började i den här hörnan.
 
Therese tog med sig ett skrivbord hem så det blev ju genast lite bättre. Jag plockade ihop datorn som har stått och tagit plats och knappt funkat de senaste åren och vips så blev det jättestort..
 
 
 
 
Tänk vad fint det blir med lite tapet. Har 8 rullar av denna fina 70 tals tapet så jag tänkte jag skulle piffa till hörnet lite. Man vill ju bara spy över den beiga tapeten som satt där... Sorry mormor.. (hon som tapetserat den)
 
 
 
Det där skrivbordet har varit så hemskt men det blev inte lika fult då det kom emot den nya tapeten. Det ska nu bli mitt nya sybord. Där får båda mina symaskiner plats. och man kan bre ut sig ordentligt.
 
 
 
Kapade benen på bordet som skrivaren står på att jag fick in den under skrivbordet så fick man bort det.
 
 
När jag fått upp tapeten i hörnan så förökade den sig och fortsatte längst väggen.. Tur man har vänner som hjälper en =)
 
 
Det hände åt andra hållet också.. Tog ner tavlorna och fick hjälp att flytta möbler..
 
 
 
 
KAOS!!!!
 
 
 
 
Det blir nog bra då det är klart.. Allt går så långsamt med en hand. Har hållit på att flytta och städa saker i en vecka nu..
 
 
 
 
Alla burkarna är fyllda med sygrejer
 
 
 
 
 
En sak säger jag då. Det är svårt att spika i spikar till tavlorna med vänstern då jag är högerhänt egentligen..
 

Mer loppis

Förra fredagen följde jag med Therese till Imnäs och Kristinas loppis. Hittade lite som fick följa med hem =)  
 
 
 

östersund

Förra onsdagen åkte jag till Östersund för att hämta en vän på tågstationen. Självklart åkte jag tidigare och passade på att gå på de loppisar som jag läst om i åratal...
 
Jag började med att bli stoppad av polisen mitt ute i ingenstans för att visa körkort och blåsa... de var så trevliga så och det gick fort så jag har inget emot det. Tycker att det är bra att de finns =)
 
Stannade till i Hammerdal och gick in på röda korset där.
 
Hittade en klänning och lite stuvbitar där till vettiga priser. Fortsatte sedan till Östersund där jag gick in på loppis på gården , Erikshjälpen, och röda korset.. Nu minns jag ju inte vad jag hittade vart men här kommer mina fynd.
 
Hittade denna fina klänning på röda korset. 40 kr gav jag för den.. =)
 
 
I klänningen står det Marimekko, vet inte om det är en äkta men roligt =)
 
 
 
Köpte denna klänning också som ska till handelsboa. 
 

Fint fönsterhänge
 
 
Satt och tittade på en sådan här ljusstake på tradera dagen innan men tyckte att de var för dyra så jag hade tur då jag hittade en för 20 kr.  
 
 
En hel samling Bayvaser för 40 kr =)
 
 
Hittade en till ljusstake till min samling i en färg jag inte hade.. Glad =)


6 stycken har det hunnit bli...
 
Det var en bra dag i Östersund men lite tråkigt att gå själv. Saknade min shoppingpartner Therese under dagen men vi får ta en tripp dit någon gång.
 
 
       
RSS 2.0