Blev inte som man tänkt sig

Igår skrev jag att jag skulle spika upp dörrlister men det blev inte så.. Jag sågade hål i tvskänken istället och flyttade tvn in till vardagsrummet..
 
Skänken före..
 
 
Skänken efter
 
 
Jag kom ju på det att det var ju inte bara att ställa dit tvn och sedan titta utan det var ju en massa jäkla kablar också som skulle få plats. Och jag vill inte ha skänken stående en dm från väggen så jag borrade hål och sågade precis så stora hål så att jag fick igenom alla kablar.. Synd inte nu då man har tvn där..
 

 
jag fick upp klockan också men blev så osäker på om jag hängt den för högt så jag fick skicka en bild till Therese och fråga =)
 
 
Soffan som jag köpte i veckan har ju stått inne sedan i torsdags då Fredde och Tommy bar in den åt mig (STORT tack gubbar =) ) Jag luktade på den då jag köpte den och då den stod ute i garaget och då luktade den ingenting men nu efter att ha stått inne ett par dagar så stinker den...
 
Tog vatten och såpa och skrubbade den idag så alla fläckar försvann då men lukten sitter i..
 
Hittade ett medel på nätet som skulle vara bra för att ta bort lukter så nu har jag beställt det och väntar på det...
 
Om inte det funkar får jag väl försöka ta bort tyget på sitsen på något sätt och byta ut skumgummit.. Funkar inte det så får jag väl kasta den =/
 
 
Nu är den fortfarande blöt på bilden..
 
 
Trots att jag inte kan tapetsera klart än så satte jag upp en favorittavla idag... Tycker så mycket om den färgglada tuppen =)
 
Har inte gjort så mycket mer.. Jag åkte en sväng med barnen idag, var och handlade och hälsa på svärmor och svärfar, sov till halv 11 och såg tv.. Kan inte sova för jag sov så länge men vad gör det?? Är ledig imorgon som alla andra dagar.. Ska ringa och söka lite jobb bara så då gör det väl inte så mycket att jag är lite trött..
 
Sov gott de som kan sova =)
 

Tavelupphängning

Satte upp lite tavlor idag i vardagsrummet.. Jag älskar gamla broderade 70-tals tavlor =)
 
 
Måste få upp lister runt dörren imorgon =) Ska städa lite och lägga upp lite bilder på saker som är till salu också. Tråkigt att systeryster åker hem imorgon. =( Får väl sysselsätta mig själv då..

Pyssel med Therese

 
Ibland måste man bara släppa alla måsten och göra det man gillar... Man ska ha roligt medans man lever =) Jag och Therese träffades en dag i veckan och sydde lite.
 
Jag hade hittat ett mönster på små provdockor som skulle vara lätta att göra. Egentligen så är de nåldynor men vi kunde ju inte sluta där utan vi gjorde kläder till dem och smycken =)
 

Mönstret och en massa annat rolig hittar du här på The DIY Dish. Smarta lätta pyssel med bra instruktionsvideos till.. =)
 

Städar mm

Idag skulle jag städa, ja jag gjorde ju det också men det kom en massa annat emellan städningen också. Jag har satt upp mina stringhyllor som jag nyss betsat hyllplanen till och det blev jättebra tycker jag iaf. Jag ska måla en hylla till så ska jag sätta upp den också men det blev en hel hyllvägg fullt med mina vaser och glas.
 
Fredrik går mest runt och muttrar att jag bara får ha fem grejer per hylla och säger att allt ska rasa i golvet när som helst.. Känner mig rätt så less på all negativitet i huset. =(
 
Städade iaf sovrummet och bäddade sängen, ja det har jag inte gjort på ett år tror jag.. Det händer inte ofta för jag ser ingen mening med det men idag var en bädda-sängen-dag =)  Tur att jag städar bättre då jag blir förbannad/irriterad.
 
Har sorterat all tvätt också vilket är nog det tråkigaste som finns.. Kanske därför jag lägger på hög istället??
 
Sprang fram och tillbaka mellan städandet och att plocka upp grejer. Det är definitivt roligare att inreda nya vardagsrummet.
 
 
Satte upp min spegel också och Fredde hjälpte mig att byta kontakt under en massa muttrande... Det var ju värdelöst att ha ett uttag just där bla bla bla... Det var han och pappa som satte det där... =/ Men jag är nöjd med det iaf.. Är väl det enda som räknas eller hur hahahaha... Fredde har ingen bra dag idag tror jag.. Allt är dåligt.
 
 
 
 
 
 
 

Det går framåt med vardagsrummet


Var på byn i veckan och Elliot blev överlycklig då han hittade "världens största" snöhög.
 
I onsdags slipades golvet klart och jag åkte och köpte olja på en gång det var klart. Tänkte ju betsa och lacka golvet men ändrade mig då jag såg hur fin ådring det var på golvet och de olika färgerna så det blev linolja.
 
 
 
Golvet före inoljning
 
 
Satte upp en våd av den gula tapeten som blir fondvägg.
 
 
Golvet efter oljan.. Blev så fint.. Vill bara ligga ner på golvet och njuta men nu får jag vänta ett dygn innan vi kan gå på golvet igen. Hela familjen sover nere i vardagsrummet i 2 nätter..
 
 
Fick hjälp igår att bära in skåpet ner i stugan så idag betsade jag den.
 
 
Jag tycker att det blev fint iaf =)
 
 

Elliot 6 år..

I torsdags fyllde min bebis hela 6 år.. Världens goaste, kramigaste, envisaste, viljestarka glada unge.
 
Hade paketöppning på morgon. Det var ju jättespännande för alla lätt som lego och innehöll även lego. Fast jag klantade till mig och hade köpt likadant som mamma köpt.. Fast han blev glad ändå och gav det till Milton så att de skulle ha likadant.. Han är för go =)
 
 
 
Efter paketöppningen blev det tårta och sedan så for jag och Elliot på dagis. Jag fick jobba där i torsdags och det är så roligt =)
 
 
STORT GRATTIS till våran stora grabb.. Skolan till hösten då... =(
 
 

Renoveringen fortsätter..

Är ju inte mycket som jag kan göra just nu. Väntar på att golvslipningen ska bli klar sedan kan jag börja betsa och sedan lacka golvet. Fast som jag skrev i förra inlägget så har jag inte köpt det är. Ska höra med min far om han kan kolla i Lycksele, han har rabatt hos färghandeln =) Annars så får jag åka till stan igen på torsdag.
 
Har slipat alla stringhyllorna iaf. Höll på med hyllorna och skänken i 2-3 timmar i fredags och så slipade jag lite idag med..
 
 
Jag köpte mahogny bets till dem och jag testade att betsa hyllplanen idag.. Blir skitsnyggt..
Är bara lite orolig för rinningarna som blev, om det har runnit på undersidan och om det går att få snyggt där sedan. Jag får väl se då det har torkat och jag vänder på dem. Så spännande. Har aldrig betsat förut.. Nu ska jag bara fixa skänken också. Jag är jättenöjd med färgen..
 
 
De tre till vänster är betsade de 3 till höger obehandlade.
 
 
 
 
Det var ju inte den snyggaste skänken och en dörr var trasig och obrukbar men för 50 kr så.. Tänker så här att den där dörren var nog i vägen iaf. Jag har tänkt ha dvd, vhs och boxen där inne så då hade man behövt ha dörren stående öppen hela tiden då man ser tv.. Blir bra det där.. Har slipat den som bara den nu och ska betsa den då jag är klar med hyllplanen. Sedan ska den få stå uppe i vardagsrummet och tvn ska stå på.
 
 
 
 
 
 

Vi var till stan igår..

Golvslipningen fortsätter nästa vecka och jag har funderat på hur jag ska behandla golvet sedan. Jag vill ha mörkt golv så jag har suttit och ringt runt denna vecka och kollat priser på bets och golvlack.
 
Hur mycket jag än vill stödja våra lokala företagare så har jag inte råd att handla här då det skiljer hela 1000 kr så jag och ungarna åkte till stan igår för att inhandla det vi behövde. Men jag fick åka hem tomhänt.. Är väl karman för att man inte stödde Junseles företagare...
 
 
Det blir mörkt golv (där pilen är) och en matt lack uppepå det så blir det nog bra =)
 
Var och lämnade en massa kläder till Erikshjälpen också. Då fick jag 10 % rabattkupong =)  Men hittade bara en lite duk så den sparar jag till en annan gång
 
 
Elliot fick kläder i julklapp som var för små så vi var och bytte dem också. Han valde kalsonger istället så 4 par kalsonger för 40 kr är inte dåligt och så ett par jeans för 80 kr och så strumpor såklart... Barnen verkar äta upp dem för de försvinner ju spårlöst.. Har en hel tvättkorg med bara singelstrumpor.. Fattar inte hur det går till...
 
 

Vackra Bölen

Vi har haft jättefina dagar här hemma under jul och nyår.. Just innan jul var det inte så mycket snö men dagarna innan julafton så kom det och det blev så fint ute..  =)
 
 
Snöar ute nu också, får se hur mycket det kommer =)
 

 

Vardagsrumsrenovering

Var under mellandagarna ifjol som jag rev tapeterna och sedan har det stått still.. Men nu så har jag äntligen tagit tag i det och har fått upp nya tapeter.. Det blev en massa pysslande för att lyckas få ihop så att det räckte till 3 väggar och med MASSOR av hjälp av en vän så fick de till slut ihop det. Och skitsnyggt blev det också =)
 
 
 
Närbild på nya tapeten
 
 
 
Sölade lite då jag målade taket. Golvet, väggar, fönstret och mest på mig själv.. Tyr att det var vattenlösligt
 
 
En bekant har varit här och har börjat slipa golvet åt oss.. Det kommer att ta rätt så lång tid visade det sig då den gamla lacken blev som tuggummi på både slippapper och i maskinen. Han fick slut på slippapper och fick beställa mer så han fortsätter nästa vecka. Har börjat sätta upp den gula tapeten som blir vår fondvägg i det röda rummet =) Kan inte sätta upp mer då vi måste fixa till muren då det blir mildare ute och vi inte behöver elda. Det kommer att bli så bra.. Längtar tills det är klart.. Ska betsa golvet mörkbrunt och lacka det.
 

Sytt och målat i december

Jobbade faktiskt 2 hela dagar i december så jag hade ju inte så mycket fritid över.. eller nått... hehehe.. Nämen jag gjorde ju lite julklappar till mor i år, eller förra året blir det ju.. till julen 2014 så ingen blir förvirrad av mitt babbel..
 
Mamma och pappa behövde en datorväska så jag sydde en åt dem. Har inte hört om den funkar och har glömt att fråga också men den blev då fin iaf.. =)
 

Älskar detta tyget. Det var tidigare gardiner men de var i en jättekonstig längd så då blev det andra saker av det =)
 
Mamma kollade på ett par kuddar i Sundsvall men köpte dem inte. Men så var jag på handelsboa och kolla efter lite presenter som jag kunde skicka till syster och hittade en duk som var rätt så lik det tyg som kuddarna i Sundsvall hade så jag tänkte varför inte sy lite kuddar??
 
Av en löpare blev det 3 stycken kuddar 50*60 cm och så gjorde jag tofsar och sydde fast i hörnen. Jag blev väldigt nöjd med dem =)
 
 
 
 
 
Inför julmarknaden i slutet av november så sydde jag lite rispåsar =) Pappa fick en sådan i julklapp.
 
 
Det blev även 3 nya gardinkappor av några gamla längder. Har sytt dem till köket och det lilla fönstrets gardin fick en vit spets som är så fin..
 
 
I somras fick jag en tavla av en besökare på vår loppis. Jag tyckte att det var ett fint bibelcitat men att ramen var skittråkig så den fick bli grön. Jag målar bara på glaset och så tar jag bort färgen sedan.
 
 
Hittade ett skåp i en container när jag var och hälsade på systeryster så nu får det bli rosa och så ska jag tapetsera insidan..
 
 
 
 

shoppat

Fast mormor har varit dålig så har jag varit iväg på enklare dagsturer. Jag och mamma åkte till Sundsvall innan jul för att shoppa julklappar men kom hem med mest till mig själv. Hittade ju så mycket fina vaser och prydnadssaker. Konstigt att det får plats med mer i vårt hus.. Snart så har jag ett helt rum och massor av nya bokhyllor att ställa saker i men jag tror att det kommer att bli rätt så fullt på en gång. Jag har ett gäng banankartonger fulla med vaser som väntar på hyllor =)
 
 
Söta små paddor av keramik hittade jag i Sundsvall på fyndlagret 25 kr
 
 
Vas på myrorna i Sundsvall. 20 kr
 
 
 
Ouppackade stora ramar från Ikea köpte jag på fyndlagret. 3 stycken för 40 kr styck. nypris på Ikea är 199 kr styck
 
 
Den lilla vasen följde med hem. De stora hade jag sedan tidigare
 
 
Den lilla vasen följde med hem.
 
 
Köpte en till elefant på indiska
 
 
Fina sängkläder på röda korset. 10 kr styck
 
 
Härlig duk röda korset
 
 
JÄTTEstort tyg röda korset.
 
 
Liten lampa 5 kr röda korset
 
Tradera
 
Har suttit och klickat hem lite grejer på tradera också. Blev lite porslin... igen...
 
 
Jag har lite tallrikar och en stor kaffekanna med detta mönster på så när jag såg dessa glas var jag tvungen att slå till =) Att de var pyttesmå hade jag inte räknat med. Men de är fina att titta på =)
 

Hittade detta vackra Acapulcofat på tradera för ett jättebra pris. En köp nu auktion som varit ute 5 minuter.. Jag hade tur kan jag säga. Jag skyndade mig att trycka på köpknappen.. en tredjedel för vad de brukar kosta fick jag den för och den är helt perfekt skick... Såååååå glad.. =)
 
 
Har en hel hög med olika JIE fat som denna men då jag såg denna blev jag tagen för färgen är så fin och så har jag inte sett denna färg förut. Var bara jag som budade så jag vann såklart =)
 
 
Men så blev jag lite ledsen då den kom och den hade gått sönder i frakten =(
 
Umeå
 
Förra fredagen så fick jag ett mindre psykbryt. Jag tror att det slog mig att mormor verkligen gått bort och jag grät, skrattade, skrek, bråkade med allt och alla och ville bara bort.. Så jag och Milton åkte till Lycksele och sov där. Mamma och pappa var bortresta så vi hade det lugnt och skönt och det var bara så skönt att få komma hemifrån och bara vara.. På lördagen så åkte vi till Umeå för att byta lego som Milton fått i julklapp och köpa massor av byggmaterial till vardagsrummet.
Vi hittade såklart loppisar också =) Allt som jag köpte blev totalt 200 kr.
 
 
En Ninnie ljuslyckta.. samlar på dem =) Som allt annat hehehhe
 

Jul

Jag har inte försvunnit. Bara mycket att göra.. Min lilla mormor blev bara sämre och sämre under november och december så jag har varit jättemycket med henne och hjälpt henne och hon gick tyvärr bort den 27 december så efter det blev det allt det praktiska.. tiden bara rinner iväg.
 
Det är många nu i vår släkt som har gått bort runt jul så det känns inte så roligt att fira jul längre men vi har då iaf pyntat och haft oss.. Eller det är väl mest ungarna som pyntat med tomtar och de är kvar än. Jag har inte haft orken att göra det.
 
 
Glada barn i sina nya kläder =)
 
 
Det blev många stora paket i år =)
 
 
Julbord hemma hos oss..
 
 
Blev egentligen inte förvånad.. Får påsklämmor av svärmor varje år... gubben tyckte att jag skulle sluta å klaga på hans pratande i sömnen och köpte hörselproppar åt mig.
 
 
Svärmor gav oss en kalender, perfekt för oss, den får vi varje år av henne, Elliot hade målat en tavla till mig det föreställer ninjagogubbarna och så fick jag en hammare av Fredde.
 
 
Detta fina fatet fick jag av svägerskan Madde med familj.
 
 
Jag köpte detta JIE fat till mig själv på röda korset i stan och så slog jag in det och gav det till Fredde i julklapp. =)
 
 
Fick detta av Therese, Tommy och barnen. Perfekta små tänger då jag gör smycken =)
 
 
Fick en smörgåsgrill av mamma och pappa
 

Gubben tycker att vi har stökigt så jag fick en fin dammsugare =) Nu måste jag bara lära mig att använda den också ;)
 
 
       
RSS 2.0