Har varit riktigt duktig =)

Jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde på måndagen, bara att jag hämtade Elliot på skolan och hans kompis Alma på dagis och var ute med dem på eftermiddagen..
 
Förmiddagen har som försvunnit från mitt minne men jag är rätt så säker på att jag låg i soffan och käkade muffins och kladdkaka halva dagen.. Inte bra =(
 
Så tisdag cyklade jag in på byn och umgicks med Anna ett tag och så pysslade jag hela eftermiddagen =)
 
Onsdag så var jag ute och gick med hundarna i nästan 2 timmar i härligt höstväder. +10 grader och sol den 3 november.. Idag återgick vädret mot vintern igen och det var -6 grader då jag promenerade en timme med hundarna imorse + att det började regna. Inte roligt väder..
 
 
 
Men Doris och Dixie var nöjda iaf. Doris luktade på allt och sprang fram och tillbaka som en tok. Så glad.. Igår hittade vi på ett färskt älgspår som de båda for efter. Så roligt att se dem i skogen =)
 
Fixade hemma och började städa upp lite i pysselrummet imorse men har som svårt att låta bli att bli distraherad av allt annat..
 
 
Hittade denna radio i pysselrummet som var i stort behov av en inoljning så då blev det det istället för städning. Har oljat in halva och som ni ser så var träet rejält torrt.
 
Sedan ringde telefonen och jag kom på att det var torsdag och att jag skulle leverera ägg och fylla släpvagnen och fara på tippen med mera med mera....
 
 
Och så fick jag ju sms om att jag hade paket att hämta ut och det var ju mitt senaste traderainköp som kommit.. Denna underbara kaffekanna.. Som bara ska användas till att koka vatten till te har jag bestämt =) Såååå söt =)
 
Är väl bäst att försöka sov nu. har haft svårt att sova de sista nätterna. Klockan har varit framemot 2 innan jag somnat men igår var han 4 och så kliver jag upp 7. Man tycker ju att jag borde vara trött men icke.. Jobbigt =(
 
Ska umgås med Anna imorgon och vi ska åka till Kramfors så nu måste jag försöka sova lite =)
 
Ha de

Dille på klockor

De sista dagarna har jag jobbat hårt och gjort klart en massa klockor som jag har liggandes.. Jag har fått vissa klockor och några är köpta på loppis men de har en sak gemensamt.... De fungerar inte!
 
Därför har jag INTE dåligt samvete att tömma dem på allt och måla om dem och göra om dem till hyllor för mina samlingar =)
 
 
Denna har stått klar ett tag men har mest stått i vägen.. Hängde upp den på väggen och fick då inspirationen att göra fler.
 
Före
 
 
I somras så var jag och mamma iväg på loppisrundan och jag såg då en sdåan här liten klocka. Den är ungefär 30-40 cm hög. 
 
Jag hade aldrig sett en sådan liten förut och blev så förtjust i den men med en prislapp på 1200 kr så fick den stanna kvar.
 
När jag var i Lycksele förra veckan så hittade jag en likadan fast med ett skitdåligt Made in China ur i sig som jag gladeligen plockade ur.. prislapp: 50 kr. =)
 
Efter
 
 
 
Före
 
 
 
Efter
 
 
 
Före
 
 
Denna håller jag på med just nu.. har målat den i en härlig bronsfärg.. =)
 
 
 
 
Den stora rosa klockan hänger i mitten nu.. Har inte hunnit få med den på bild än. Äntligen upphängd.
 
 
 
Om det är det någon som vill köpa en klockhylla så är allt till salu för rätt pris så skriv till mig =)
 
 
 
 
 
 

Stilrent, städat och minimalistiskt... eller inte...

Har börjat fixa iordning sovrummet.. ÄNTLIGEN men nu är det ju grejer och kaos överallt.. soffan hamnade i Elliots rum och vår säng i vardagsrummet.. Rätt så mysigt faktiskt tv framför sängen.. Jag behöver inte lämna sängen nått mer ;)
 
Klädförvaringen är ett problem men det får väl funka..
 
Det största problemet är dock att när vi börjat dra tapeter och kolla fönstren och så så upptäckte vi att fönstret har ruttnat upp och att vi behöver köpa nytt fönster så nu letar vi för fullt..
 
Hittade ett prisvärt men leveranstiderna gör att vi får stå på nyårsafton och byta fönster... Det går väl inte???
 
 
 
Mina klänningar förvaras för ögonblicket på en stol =(
 
 
 
 
 
 
Städat och fint eller hur =) Men sovrummet kommer att bli fint.. Vi kommer att vara fattiga men vi kommer att sova i ett fint sovrum med nya fönster =)
 
 

Stockholm..

För några veckor sedan väckte jag, Fredrik och Tommy upp Therese kl 3 på natten och så satte vi oss i bilen och åkte till Stockholm för en weekend utan barn =)
 
Detta var vår present till henne då hon fyllde 30 år i Mars men vi har inte lyckats ta oss iväg förrän i oktober.. Therese chef var så gullig och hjälpte till och höll allt hemligt och hon fick ledigt från jobbet å allt =)
 
Eftersom vi är prinsessor (hahahahaha) så tyckte jag att vi förtjänade att bo på ett slott =) Hesselby slott med andra ord.
 
 
Så här fint är det... Men vi bodde i en flygel..
 
 
Som såg ut så här.. Men det var jättemysigt =)
 
 
 
 
 
Det låg precis vid en stor kolonniträdgård som var jättefin. Och parken runt slottet var så fin.. Älskar träd..
 
 
Och bäst av allt... Hotellfrukost. Brödet, korven, müslin, fruktsalladen, allt var tillverkat där.. Så gott.
 
Vi han med jättemycket.. Hötorget, saluhallarna, akvariemuseumet på djurgården, bilträff, Sivletto, naturhistoriska museet, och promenader genom gamla stan och vid slottet sent på lördagkväll och shopping vid kungens kurva.. Och på hemvägen stannade vi till både vid Valbo köpcentra i Gävle och i Sundsvall och shoppade =)
 
 
 
 
 
Djurgården är för hemskt vackert..
 
 
 
Mycket med mat på O´Learys.. gott gott i gott gott... mmmmmm..
 
Nä det här måste vi göra om.. Mycket mer att se där i Fjollträsk =)
 
 

Miltons rum

Milton tyckte att han var för stor för sin säng som jag byggt till honom så nu ville han göra om på rummet..
 
Var ju inte så svårt att ta ner sängen. Jag har ju bara fäst reglar i väggen som sängen ligger på och satt upp skivor framför som är fästa vid reglar i väggar och tak.
 
Jag och barnen tog tag i det en helg då Fredrik jobbade och det tog inte lång tid.
 
Före
 
 
Efter
 
 
Tyvärr var ju tapeten så förstörd inne i sängområdet så jag och Milton fick leta upp en ny tapet att sätta upp..
 
Efter många om och men så valde Milton denna gröna randiga.
 
 
 
 
 
 
Milton fick ett skrivbord av farmor och farfar som vi målade om och tapetserade skivan på i Miltons favoritfärg rött..
 
 
Här städar vi inte innan fotografering minsann =)
 
 
Har lackat bordsskivan ett par gånger så jag hoppas att det håller ett tag iaf.. Här är den använd i en månad..
 

Härbret

Här kommer lite bilder på vad jag har gjort i härbret.
 
Nere har jag städat ut, skurat tak, väggar och golv med såpa 2 gånger och målat väggarna vita en gång.
 
Det har varit gamla lådor här inne som förvarade korn och sådant förr men pappa tog bort dem då jag var liten och behöll botten som nu fungerar som säng/soffa.
 
 
Mina fina tavlor som jag köpt på loppis
 
 
Fick låna detta köksskåp av mamma och pappa och så återanvände jag några hyllplan från en annan trasig hylla och målade om dem och de fina konsollerna som jag hittat på loppis så fick det bli nya hyllor =)
 
 
Har hängt upp mina fina 60, 70 tals kalendrar. Dockskåpet fick flytta in hit för ett litet tag tills jag hittar en annan plats åt det. Pappa och mamma gjorde det åt mig då jag var liten =)
 
 
Kistan fick jag av en kille på soptippen innan han slängde det =) Målade om en ljuslykta som var svart till snygga brons.. Blev väldigt näjd =)
 
 
Fönstret piffades upp.
 
 
Trappen upp. Elementet ska sättas upp under fönstret och stolen ska kläs om. Men inte nu...
 
 
Uppe har jag inte hunnit målat klart men två väggar är klara iaf =) Stolarna har jag fått.. Ska försöka få dit en säng så småningom.
 
 
 
Den gamla äkliga sängen ska kastas och vävstolen måste bort.. Sen ska jag måla klart till våren. Det kommer nog bli mysigt här inne =)
 
 
 
 
 
       
RSS 2.0