Hur söta var inte dessa då??

 
 
 
 
 

Är helt slut

Jobbade bara tre dagar förra veckan men han ju med mycket.. Var vikarie för 3 olika lärare de tre dagarna och fick göra mycket olika saker vilket är jätteroligt =)
 
Denna vecka vikarierar jag för en och samma person och hon har syslöjd och hemkunskap, jätteroligt att se vad alla eleverna jobbar med och  hur de jobbar. Jag har varit glad över att jag kan sy och har kunnat hjälpa dem med det mesta men virkningen gick jag bet på. Fick ringa mamma och fråga om hjälp. Men svårt över telefon.
 
Blir ju lite lätt stressigt emellanåt när det är 10 stycken som siter och ropar på hjälp samtidigt och jag får mina utbrott när de inte lyssnar men alla elever lever och mår bra så jag är nöjd hehehhe.. Men blir helt slut i huvudet av alla ljud. Börjar jobba på kyrkogården den 3 maj så då blir det väl för tyst..
 
 
 
Hemma skrapar jag fönster och målar tak. jättetråkigt arbete men det ska göras.
 
 
Tackor som ligger ner är ju så bra lekplatser tycker lammen.. Skutta upp och ner och upp på huvudet och ner igen.. busfröna..
 
 
Mina två kelgrisar.. Alma och Ella.. Kommer och buffar i knävecket för att bli kliade, ska helst ligga i knä och gosa.. Hur söta som helst.. Att det alltid blir några som är sådana kelgrisar från att de föds och några är så rädd och springer bara man tittar på dem??
 
Fåren lammar och 10 stycken små lamm har kommit till världen. Hade problem idag med en tacka som fick tvillingar. Ifjol fick hon en men den var dödfödd så det är egentligen första gången som hon måste sköta om sina små och tvillingar blev lite förvirrat.. Men jag tror att det har smält nu att hon har två och tar hand om dem. Jag håller ett vakande öga på dem.
 
 
3 tackor kvar nu då att lamma och Fredde ska bort i helgen så de kommer väl passa på då.
 
 
 
 
Kollar Freddes plantor, ska försöka få dem att överleva över helgen..
 
 
Går och tittar på huset och suckar över all målning som är kvar.. =( Hopas att det blir varmt på fredag så kan jag måla lite.. Jag har bara en lektion då så jag har mycket tid ledigt den dagen. En sida är ju målad en gång och en de två andra är målade halva så huset ser lite knäppt ut nu men det måste göras i år. Solsidan som ni ser nu är ju värst utsatt.. Hatar att måla, helst själv, då är det ju så tråkigt.. Men får väl lyssna på P3 dokumentär så rtiden går fortare.. Om någon vill hjälpa till så går det bra också =)
 
Känns som om det är 100 olika grejer som måste göras, NU!! Blir lite stressad och får problem med magen =(

Den här veckan då??

Ja jag har inte glömt denna veckan, Jag har suttit och hålit på med wild west cruisersgrejer, ringt folk och skrivit många mail. Ut och gått med hundarna, agerat lammorska och gosat med alla fåren.
 
Igår var det så varmt och skönt, jag satt ute i hagen med fåren i en och halv timme. Jag har beställt klippning av dem men passade på att ta med en sax ut igår för att klippa fort det värsta. Herr Grå tyckte att det var så skönt s han la sig vid mina fötter och bara låg och blundade och njöt.. gick igenom ullen, tog bort smuts och kliade honom ordentligt.. Så himla mysigt..
 
4 lamm föddes igår så det var full rulle =) men tyvärr var ett dött då det föddes =( Men sådan är naturen tyvärr..
 
Men de andra mår bra =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här med hinkar var ju både spännande och lite otäckt.. :)
 

Ja vad händer här då??

Förra veckan jobbade jag bara 2 dagar så jag var ute mycket och njöt av vädret. Jag tog tag i träningen och har gått minst en timme per dag med hundarna i rask takt och så har jag hållit igång hemma så jag har varit helt slut på kvällarna men jag har haft så svårt att sova så det har bara blivit några timmar per natt..
 
Men har lyckats hålla mig borta från godis och annat snask så jag är stolt över mig själv. Godissuget blir mindre tack och lov..
 
 
Jag och barnen går runt tjärn nu till brevlådorna för att möta upp taxi, det har varit så lerigt på vår väg så man vill inte köra sönder den men nu börjar det bli bättre =)
 
I fredags åkte jag till Lycksele och på lördagen så var jag och mamma på kurs i ullspinning.. Det var jätteroligt och lärorikt men svårt. Jag träffade helt underbara människor som lärde mig mycket. Jag hoppas att vi träffas igen =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar all ull som Kia hade med sig. Kia är kursledaren och hon har en hemsida här. Hon ordnar massor av roliga kurser...
 
 
Så här stor blev mitt garnnystan efter en hel dag.. Ja jag testade lite på spinnrockarna också som inte är med på mitt nystan men detta gjorde jag med en slända.. Liten men stolt är jag =)
 
Jag var helt slut i huvudet efter en heldag med nytt tänkande så jag och mamma gick ut och käkade på kinarestaurangen sedan raka vägen hem och lade oss på soffan framför tvn.. Så himla skönt..
 
Söndagen var också en slappardag, åkte till dollarstore och kollade in någon loppis men tog det lugnt.. Åkte hem så jag var hemma vid 4-5 tiden, solen lyste så jag hamnade nere hos fåren sittandes i solen och gosade med lammen ... =) Inte så dumt..
 
 
 
Hamnade på trappan till härbret också på kvällskvisten tillsammans med katterna.. Varmt och skönt =)
 
 
Ja och så hade det ju kommit tre kycklingar då jag kom hem. Dessa tre är hedemora och tillhör några vänner och nu har vi 7 nya ägg i kläckaren till dem =)
 

Vår

Det har varit härligt väder i påsk och jag har passat på att gosa med djuren nu då vi varit lediga.. =)
 
 
Jag och Tessan på fisketävlingen i Bölen =)
 
 
Lilla Ella som föddes den 29 mars. Vi har bara fått två lamm än så länge men tackorna ser ut att spricka när som helst så det är fler lamm på väg =)
 
 
Passar på att gosa med minihästarna på djurparken så ofta jag kan..
 
 
Roligt att två av tackorna bräker på en gång.. Nu orkar de inte springa och jaga mig och kolla mina fickor efter gosaker hela tiden så nu ligger de ner och bäääääääar istället allt de kan.. Herr Grå i mitten =)
 
 
Lilla Pelle, den enda överlevande kaninungen hittade Fredrik tyvärr död idag. =( Har ingen aning om vad som hänt honom, inga skador alls och han mådde bra imorse men sådant är ju tyvärr livet =(

Jobb

Jag har jobbat på skolan idag, jag haft engelska, svenska och bild med åttorna och niorna.. Det är jätteroligt men samtidigt så är man verkligen inte van vid alla ljud, diskussioner och aktiveringen av en ganska dammig del av hjärnan så jag kommer hem med världens huvudvärk varje gång jag jobbat..
 
Lade mig och vilade en stund tillsammans med Elliot och sedan gjorde jag middag. Det blev bara korv och makaroner. Barnen är så fruktansvärt less på att äta lamm och gris så de grinar då jag säger vad vi ska äta. Konstiga barn. Köpekorv var bästa nyheten de fått på länge tror jag hehehe..
 
 
Kan iofs fatta att Elliot har svårt att äta kött =)
 
Vi har hunnit med en hel del ikväll. Efter maten åkte jag och handlade och medans jag gjorde det så slipade Fredde alla väggar och taket i sovrummet så det tar sig. Nu ska fönstren slipas och målas om och så måste Fredrik göra nya lister som ska målas..
 
Funderar på turkosgröna lister och foder runt fönster och själva fönstret. Men det blir en senare fråga =) Det har jag inte hunnit med ikväll..
 
 
När jag kom hem från affären så gick vi på långpromenad med hundarna. Ärligt talat så har jag gått upp jättemycket i vinter och hundarna har blivit rätt så runda de med så denna vecka har jag tagit nya tag. Har sockerabstinens och är hungrig som bara den men nu ska jag bli nyttig igen.. Jag har en promenaddejt med Therese imorgon =)
 
Har planterat tillsammans med Frede ikväll också. 3 sorter tomater, luktärt, ringblommor, äpple, dill och persilja. Får se om det tar sig. =)
 
Imorgon blir det städning av sovrummet, spackeldamm tar sig verkligen överallt. Jag ska skruva fast beslagen på klädskåpet igen och så ska jag måla en bokhylla som ska in i sovrummet. Funderar på mörkrosa och sänggaveln som nu är svart får bli blå eller gul. Kan inte bestämma mig.. Har även en svart byrå som ska få någon annan färg. Slut på det svarta...
 
  Jag går runt med tapetprov i handsväskan för att känna in vilka färger som jag känner för.. Ja, jag har lite konstiga sätt att bestämma mig för färger ibland.
 
och som sagt så ska jag gå ut och gå med Therese, sotarn kommer och Milton ska till tandläkaren. Hoppas jag hinner pyssla mycket imorgon för på torsdag är det jobb igen och fredag åker jag till Lycksele =)
 
Jag och mamma ska gå kurs i helgen om hur man spinner ull.. Ska bli roligt..
 
Nä dax att sova lite
 
 
 
 
 
 

Inspiration: KÖK

Vårt kök är rätt så nött men jag tycker om det ändå. Men framöver kommer vi vara tvungna att byta ut det så jag sitter och kolla inspirationsbilder på kök.. Här kommer lite bilder =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara hus =)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Känner mig så trött

I början av veckan var jag så tröt men kunde då inte sova alls.. 4 timmar blev det bara per natt och det är jättelite för att vara jag.. Nu så vill jag bara sova hela tiden.. Idag har jag gått runt och känt mig jättekonstig och supertrött..
 
Jobbar på iaf. Jag och Fredde bär gips och sätter upp gipsskivor eftersom. Nu är det bara 2 stycken som fattas men Fredde var tvungen att åka till sin mamma och pappa och hjälpa de, lite så då passar jag på att lägga mig ned med datorn i knäet =)
 
 
Letade upp bilder på nätet som jag sparar och skriver ut så har jag nya tavlor..
 
 
Har köpt en ny skrivare som går på Wifi så nu kan jag ligga uppe i sängen och skriva ut så jag har skrivit ut lite nya bilder till mina fina ramar i sovrummet och några affischer som jag ska sätta upp på skolan när jag jobbar till veckan.
 
Egentligen skulle jag väl ha målat klart skåpet och gått ut och kollat fåren. Vi har fått 2 lamm denna vecka och en del av fåren ser helt sprickfärdiga ut så fler är på G.
 
 
 
Denna vecka har jag hållt igång. Har städat hela huset och skurat alla golven. Mattorna har åkt ut på piskning och vädring och jag tror att jag struntar i att ta in dem igen. Det blev så fräscht att vara utan. Ska hänga upp dem i mitt mattrum..
 
Ja jag har så mycket utrymme att jag kan ha ett rum där jag hänger upp mattor.. LYX!!!!! 
 
Jag, Fredrik och Elliot var till Sundsvall i torsdags också. Käpte väl inget speciellt men det var roligt att åka iväg. Therese och Tommy åkte till Stockholm och jag blev så avundsjuk så försökte övertala Fredde om att vi kunde åka bort också.. Så jag fick nöja mig med Sundsvall =( Bättre än inget antar jag.
 
Hittade 2 loppisar som jag sprang in på och hittade en väggtavla i keramik som jag inte hade och en stor glasskål på fot som jag har planterat i. Köpte miniblommor på plantagen och igår hos Laila på Jakobssons blommor i Junsele =)
 
Nä det är väl dax att göra någon nytta.. Fredde kommer hem hör jag.. Bilar hörs tydligt nu när de kör efter våran leriga väg =/
       
RSS 2.0