Haft fullt upp

I lördags så var det mest roligt fullt upp. Jag och Elliot var till Näsåker på bakluckeloppis, Köpte en blomkruka (10 kr) En handsniddad skål i trä (10 kr) och leksaker som Milton ska få då han fyller år (50 kr). Sedan så åkte jag tillbaka till Junsele och gick på loppis även där. Köpte kopparna Kosmos till syrran och en ram till mig själv. Så gick det att spara pengar. Blev en hundring totalt.



Min kamera är helt värdelös. Åhhh vad jag längtar efter min nya kamera.. Kan de inte ha lagat den snart??? Kom tillbaka till mig!!!!!!!



Ramen fick jag för 30 kr. Inte så farligt...

På kvällen så tog jag och Milton och åkte ut i skogen med bärplockare och hinkar i högsta hugg och plockade blåbär. Vi hittade väl inte så mycket men lyckades plocka 2,5 liter på ca 1 timme och det var vi nöjda med. Det var jättekul att ha Milton med för han gick och surrade på där i skogen och ropade på Dixie då hon sprang för långt bort och dylikt. Höll på att skratta ihjäl mig då han gick och pratade med grenar och kottar och träd. Värst av allt var att det behövdes rensas också.


Hade fullt upp igår med. En av Fredriks arbetskamrater ska låna vårt hus i Mo så vi höll på hela gårdagen med att ställa iordning där och städa.

Vet inte varför men vi har inte varit där nånting alls sedan vi flyttade där ifrån. Det är ju som en sommarstuga men det har kännt så jobbit att he på vattnet och allt sånt. Det tar en halv dag sedan att tömma huset på vatten igen pga av golvvärmen men nu så har vi gjort det iaf. Fredriks morfar lovade att hjälpa oss att tömma ledningarna sedan.

Bestämde igår att vi iaf ska sova där hela familjen under första älgjaktsveckan. Det blir som en liten semester. Måste bara göra iordning efter att Olle bott där. Är som lite tråkigt där som det är nu. Ska göra snyggt innan vi flyttar in. Måste ju inreda i lite 70 tals stil såklart..=) Milton säger att vi ska flytta hemifrån hehehe... Han ser fram emot det. Tror inte att han förstår att han blir utan tv en hel vecka. 



70 tals tyger från tradera.



Snygga burkar från tradera

 

Vill ha de här snygga underläggen så mycket men måste spara varje krona till London resan.



Väldigt fina prydnader och vaser från tradera.



Älskar sådana här statyer och väggprydnader. De är ju sååååå fina.



Många fina och roliga lampor finns det på tradera. Älskar blomampeln i plast uppe i högra hörnet. Den har en lampa i övre kupolen och så är det tänkt att man ska plantera i den undre. =)

Ska gå och rota igenom alla gardingarderober och duklådor nu så man har snygga textilier runt sig i stugan. Måste ju ta med mig lite fina saker också så att man känner sig som hemma.



Var ju till sundsvall förra veckan med mamma och jag har äntligen laddat in korten i datorn. Min gamla kamera som jag använder nu är ju värdelös men man ser ju vad det är iaf..



Vattenkanna i "min" färg lila, från Ikea, 9 kr.

Köpte 2 ramar på clas ohlssons för nu jäklar så ska inte mina teckningar ligga längre. De blev superbra, är så nöjd med resultatet.

 

En blyertsteckning av en av de få korten som finns på mig och min farmor.



Ramade även in en teckning som jag gjorde i 6:an för det är så härliga färger i den.

Satte upp en av mina loppisfynd förra veckan också. Tycker att det blev skitbra. Nu har jag någonstanns att ställa alla mina vaser som jag samlat på mig. Det här är bara en liten bråkdel av alla vaserna jag har men man får väl byta ut och skifta om eftersom humöret skiftar. Hade ingen förebild.

När Milton kom ner och såg det så sa han:" Men oj vad fint du gjort mamma och korten också. Väldigt fint blev det."

Vad glad man blir då. =)





Tydligen så har jag inte tillräckligt att göra under dagarna. Har börjat sortera min pärlor så att jag kan lägga pärlplattor lättare.

 

Världens bästa syster köpte den här väskan i Grekland till mig =) Har tur som har en sådan snäll syster *blinkblink* Ska nog bli en fin present till henne från London också =)



VampyrElliot Han är så söt med sina vampyrtänder =)



Vill inte visa tänderna.. besvärliga mamma...

Ska ta och väcka Elliot nu. han sover fortfarande och klockan är halv 10 redan. Jag och Milton har varit vaken sedan halv 7, Var ju tvungen att gå upp på en gång idag. Fredrik sover hemma denna vecka men har eftermiddag så han måste få sova på morgonen så då är det bara att pallra sig upp.

Ska ta och gå och väcka honom då.. ha det bra

orkar inte idag

Klarade av begravningen, det var jobbigt men skönt att ha gjort.

Fredrik fick sin present imorse också, kunde inte hålla mig längre och så tänkte jag att jag kunde ge honom något annat att tänka på än begravning, fick inte den reaktion jag hoppades på. Han blev ganska negativ, förhoppningsvis så kommer han på andra tankar sen. Jag ser fram emot resan iaf.

Ska lägga barnen och sen jag har gjort det så ska jag äta chips och se film.

God natt på er

Australia

Har totalt glömt bort att rekommendera en film jag såg förra veckan, alla har nog hunnit hört talas om den vid det här laget för det är en storförsäljare. Av just den anledningen så har jag inte sett den förrän nu. Oftast blir jag lite anti då det är någon film som alla talar om.



Australia var en helt underbar film. Jag både log och grät och njöt mig igenom hela filmen medans min gubbe snarkade bredvid mig i soffan. Efter hans 67 timmars vecka förlåter jag honom.

Se den filmen, den var hur bra som helst.


Såg även Änglar och demoner förra veckan. Var lite smått förvirrad under filmens gång över att jag kom ihåg så mycket i den och har aldrig sett den förut men jag kom på efter ett tag att jag ju faktist läst boken... döhh ibland funkar inte hjärnan...





Den var lika bra som första filmen (Davinci koden) och jag vet att jag kommer att se dem igen. Älskar nästan alla av Tom Hanks filmer.. Han är ju så jäkla bra..

Såg en film som heter Push igårkväll. Den var ganska bra också men den hade helt otroliga scener. Rummen (helst badrummen) var hur snygga som helst. 



Om Push

Vissa människor kan flytta på saker med tankekraft. Andra kan skåda in i framtiden. Vissa kan tränga in i din hjärna. I åratal har topphemliga organisationer försökt använda personer med övernaturliga förmågor för att skapa mänskliga vapen. Nu är de fasansfullt nära att lyckas!


Får se vad det blir för film ikväll då. Har en hel hög att välja på. =)

2 bra dagar

Igår så spenderade jag hela dagen med Frieda och hennes barn. Hon är också ensam hela veckorna så hon förstår ju hur det är. Frieda bjöd på världens goaste mat igår med. Det var det godaste jag ätit på länge. En riktig höstgryta. Måste ta receptet sedan.

Idag började Milton dagis igen och han var överlycklig. Inga som helst problem att lämna eller hämta och det var så skönt.

Medans stora killen var på dagis så passade jag på att åka till mormor och lånade duschen medans hon passade Elliot sedan åkte jag till vårdcentralen för att väga vår lille klump. Han vägde 9445 g var 72 cm lång med ett huvudomfång på 48 cm. Min stora lilla kille =)

Passade på att åka en sväng till min vän Annika efter det för att surra av mig lite.
 
Har tillverkat födelsedagskort till Fredrik nu på eftermiddagen här hemma medans barnen vilade en stund. Det blev ett helt häfte med massor av bilder och fakta. Ska bli så kul att ge honom det. Reseguiden jag skickade efter på adlibris kom idag med.





Hotellet där vi kommer att bo. Ser riktigt trevligt ut. Det står att det renoverades i april i år.

Hotellet ligger i närheten av Finsbury park. Tror inte att det var så jättelångt bort.

Tack snälla Frieda och Annika för mat och sällskap.

Bra dag idag

Syrran och hennes kille Micke var hit idag och Micke köpte caben av mig så nu har jag pengar till resan. Fredrik vet fortfarande ingenting, ja det  tror jag iaf men jag håller på att försäga mig hela tiden. Jag har svårt att hålla sånt hemligt men jag har aldrig gjort bort mig än så länge.
 
Har pratat med försäkringsbolaget om vad som gäller och med handelsbanken och tagit reda på en massa bra att veta saker. Ska ringa runt till alla nu och höra vilka som är med på presenten för jag ska börja göra kortet till honom. Blir mer som ett litet häfte med en resebeskrivning och massor av bilder. Ska bli skitkul att göra den.

Var in på byn en sväng idag med, åkte till mormor och hon bjöd på porterstek och nypotatis, supergott var det. Var även en sväng förbi hos svärmor och svärfar och de mådde bra.

Fredrik har åkt nu. Han åkte runt halv 8 för han skulle börja joba 3 imorgonbitti, eller jag kallar det natt.
Funderade på att åka till stan imorgon. Min kusin Angelica är hos sin far och hälsar på och det skulle vara så roligt att träffa henne men jag vet inte, det kändes långt men samtidigt så bor hon ju uppe i Luleå i vanliga fall och dit är det längre. Vet inte vad jag ska göra.. Ska fundera på saken.

Slängde ut kökssoffan idag innan Fredrik åkte. Ska slipa, spackla och måla om den så att den blir fin att titta på. Var 4 år sedan jag köpte den och tänkte måla om den då men det blev aldrig av men nu jäklar. Fredrik har varit och köpt färg åt mig.



Mina fina pojkar. De var trötta idag efter gårdagen och det är inte konstigt. Jag var helt slut själv också. Sov till 10 imorse... Så himla skönt.


Blocket









Fredrik hittade "mina" kossor på blocket. Har velat ha sådana här.. De är ju så söta =) Scottland highland cattle heter rasen.



Skitsnygga stolar ju...



Hittade de här soffdynorna på blocket också. Tänkte att de skulle vara snygga i min husbuss som jag ska bygga någon gång i framtiden och inreda i sann 60-70 talsstil =)



Även det röda handfatet till en husvagn/husbil föll jag för.



Tycker att det var så snyggt tyg på denna soffa. Blev glad av att se den.



En sån här lampa hänger ute i häbret hos mormor, den är ju skitsnygg ju. Kallas hinken om jag inte har fel.



Den är ju såååå snygg.....



Var en som sålde de här superfina tapeterna på blocket med men de var alldeles för dyra för att jag skulle känna att det var värt det.



Föll verkligen för de här kopparna... Färgen är ju så fin...

Var in på Åhlens igår och de har verkligen tagit in mycket snygga grejer. Helst köksgrejer och förkläden och sånt. Höll på att köpa en ny stekpanna igår fast jag inte behöver någon ny bara för att den var så fin.



Förkläde till barnen.



Grytlapp




Funderar på att köpa en sån här liten termos så man kan ha med sig varmvatten och göra gröt till Elliot då vi är någonstanns.





De har så snygga tyger på Åhlens, blir sjuk av att se dem, vill ha dem alla..

Ska sova nu. Uppdaterar om reseplanerna sedan..

Liten och liten

Var till Sundsvall en liten sväng idag lr ja liten och lite, åkte 8 imorse och kom hem kl 10 ikväll, blev en lååååång dag. Hade barnen med mig och de var verkligen duktiga. Milton blev trött och grinig där vid 6 tiden och det är fullt förståligt. Han har sprungit hela dagen lång, helst inne på ikea. Jag lät honom prova alla sofforna och titta i alla skåpen bara han var försiktig så..

Han har precis lagt sig. Elliot har inte sagt mycket idag heller men ca 7 mil hemifrån gick sirenen igång och tårarna sprutade, Då var han less, inte mycket att göra åt, bara att köra fort hem.

Jag skulle bara lämna in kamera på lagning hos Mediamarkt. De sa att det kanske inte går på garanti för att jag slitit lös menyknappen.. SLITIT lös.. Jag började koka. Jag har varit så jävla försiktig med den och den ska väl tåla att man byter inställningarna på menyn... ARRRRGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!

Kom på sen på hemvägen att min hemförsäkring kanske täcker det om inte garantin gäller.. Då kändes det genast bättre, ska kolla upp det sen.

Skulle bara åka och handla en grej åt min far på Jula efter det och så köpa kastruller... Handlade för 1500 kr idag.. mest mat toapapper, blöjor och dylikt men också lite roliga saker.

Har fått dille på att lägga pärlplattor så jag köpte lite nya plattor och pärlor och så nytt gips till våra gipsprojekt. Köpte även 2 stora ramar till 2 tavlor som har legat på en hylla i 7 år. Det blev även ett nytt mackjärn (lila hihihi..) och en liten låda att förvara pärlorna i.

Ska sova nu.. Kommer kanske bilder på vad jag shoppat sedan.Får se om jag ids ta kort med gammkameran.

Ha de

Nytagna kort

Onsdag

Innan jag var till Anneli på vårdcentralen på onsdagen så var jag ut till en halvö vid mormors stuga och släppte hund och barn på grönbete höll jag på att säga.. Nä men nästan iaf.. de behövde verkligen springa av sig lite... 



Elliot satt till en början snäll i bilen medans vi var utanför och tittade på Dixie då hon sprang runt och var överlycklig.



Milton sprang som en galning runt runt i skogen efter Dixie och plockade kottar och grenar. Hade hur kul som helst.



Testade kameran lite, tog kort på ljung.





Dixie och Milton hade kul.



Är otroligt vackert där jag brukar fara och släppa Dixie.. Ångermanälven.



Efter att jag varit på vårdcentralen så åkte vi ut till Tarsele och hälsade på Therese. Elliot och Tyra lekte snällt med varandra.

Ett jäkla as..



Hjälpte Therese att fånga gräshoppor till deras ödla Leif och hittade då detta as.. Jäklar vad stor den var.. säkert 3-4 cm stor och en halv cm bred.. Var äcklig vågade inte ta i den (ja jag blev så tjejig då jag såg den) men Therese var duktig hon och fångade den...





Ni ser vad stor den är jämfört med de jag fångade i normal storlek...





Barnen tyckte att det var jobbigt iaf och somnade på vägen hem.. De var så söta och var så lika varandra..



Medan barnen sov i bilen så passade jag på att fota min doroteablommor. De är så fina nu.

Igår torsdag

Igår så höll jag på få nått hjärnsläpp tror jag, min kamera gick ju sönder på onsdagen så jag spenderade hela gårdagen med att leta kvittot till den. Jag sparade det och lade det någonstanns där jag inte skulle tappa bort det men tydligen så var jag för duktig att lägga undan det för jag hittade inte kvittot.


Ringde till Mediamarkt efter ett par timmar för att höra vad man kunde göra...

Tack och lov för att jag lyssnade på lektionerna i skolan för jag minns då kronofogden var och pratade med oss och berättade om deras verksamhet. Då sa de att om man inte har ett kvitto som står i ens eget namn så kan de ta den saken av en även om det är sambon som som har skulder (fattar ni vad jag menar). Det är samma sak vi skilsmässa och man ska dela upp saker. Står det inte namn på kvittot vem som har köpt den så gäller inte det som enskild egendom och rätten kan dömma att den andra får den. 

Jag kom ju på det då jag var med och köpte kameran så jag gick och bad att få ett stort utskrivet kvitto i mitt namn. Tack vare det så hade de mig kvar i datorn sade han jag pratade med igår på Mediamarkt. Tack och lov!!! Nu kan jag lämna in kameran och få den fixad utan att behöva kvittot.. Att jag inte kom på att ringa dem på en gång, förstörde hela dagen genom att leta.. Höll på att slita håret av mig.. Undrar var jag har kvittot??

Då barnen somnat så gjorde jag gipsfigurer som jag tänkte att vi skulle måla idag. Hade de här figurerna då vi var små (jag och syrran) så det var roligt att använda dem igen.  



Orkade inte göra alla dvärgarna, utan det blev bara 3.





Så här fina(?!) blev de. Jag målade snövit så fick Milton ta hand om dvärgarna.. ursäkta, småfolket.. Jag har inte hunnit måla klart snövit.

Håller på att bli tokig..

Milton är så jäkla busig nu och trotsig så man har lust att bara stänga dörren om sig.. Skönt att höra att det är fler som har det som jag.. Måste sättamig vid datorn och lugna ner mig lite medans barnen leker på golvet...

Har äntligen kommit på vad jag ska ge Fredrik i 30 års present.. Tänker ta honom till London över en helg. Givetvis så måste ju detta ske i jaktuppehållet men det går bra det också. =) Jag har planerat väldigt noga nu i 2 dagar.



Tänkte först ta honom till Göteborg och bo på något fint hotell men det var faktist dyrare än att åka till London, väldigt knepigt att det kan vara så...



Mamma sa: men vill Fredrik verkligen åka till England? Är det inte du som vill det? 

Men vem vill inte till London då? Är det bara jag som kommer att ha kul på den här resan lr? Jag blir väldigt förrvirrad över vad jag ska göra när hon säger så..

Ska iaf ta med honom dit. Det blir bara han och jag, så skönt. Mamma säger att hon ställer upp som barnvakt till en av grabbarna. Får väl fråga om farmor har lust att ta den andra då =)

Finansierar det hela genom att sälja caben, syrrans kille ska komma och köpa den i helgen.. så skönt att bli av med den..

Har skickat efter en reseguide idag så nog jäklar ska jag vara förberedd..

Ska ta och skriva ut en massa fina Londonbilder nu och göra ett kort till Fredrik.

Ha de

Väggdekaler

Tycker om konceptet med väggdekaler. De är lätta att sätta dit och jag antar lätta att ta bort också. Lätt sätt att ändra om ett helt rum..

Går verkligen igång på den här väggdekalen från roliga saker.

Klicka för att se nästa bild

Vilken nostalgi...







Bilder från applepie design.






Bilder från Blik

Mår bättre

Hej hallå mår bättre nu men är inte bra.. har inte fått tid hos någon läkare och jag lär nog inte få det heller.. Är inte en sådan som tjatar och tjatar... Alla som jag pratat med (inom vården) säger att jag ska fara på akuten men akuten säger att jag ska på gyn.. Blir bara less.. Känner mig för pigg för att jag ska åka och sätta mig på akuten, jag har ju inte ens feber.

Anneli på Junsele vårdcentral förvånade mig verkligen genom att ringa igårkväll och höra efter att jag inte mådde sämre och hur ont jag hade då och så ringde hon på förmiddagen idag med.. Väldigt omtänksamt tycker jag, jag blev glad och kände mig genast lite bättre bara genom att hon ringde. Ska till henne imorgon och kolla sänkan igen för att se om det blivit bättre eller sämre.. jag hoppas på bättre men samtidigt så vill jag veta vad det är som har gjort så förbannat ont...

Jajaja nuhar jag tjatat klart om det där..

Få se vad har vi gjort idag? Suttit i telefon framför allt.. Ringt sjukhus och vårdcentralen men har också pratat med syster och hört lite mer om Greklandresan.. Låter underbart... Och så har jag ju pratat med Fredrik 10 gånger idag tror jag.. Hade inget vettigt att säga någon av gångerna. Har även sortart bort lite av Elliots kläder, det som var för smått.

Åkte in på byn på eftermiddagen och dumpade av Elliot hos farmor och farfar och så åkte jag och Milton till bagis och fikade, bara han och jag, ville kompensera lite för att jag varit på så dåligt humör och tagit ut det över dem är ju inte deras fel att jag har ont. Milton tyckte att det var mysigt att fika bara han och jag men tyckte att vi nog skulle ha tagit med Elliot ändå. Han kunde väl inte vara hos farmor själv heller...



Nu sitter Milton och tittar på Andra sidan häcken, han är helt inne i filmen, hör ingenting man säger till honom. Skönt att han tycker om den =)



Elliot far runt runt på golvet som en galning. Kan inte ligga still i 2 sekunder. Han rullar sig fram och drar sig, han har blivit riktigt snabb..

Ska gå och titta på filmen nu. Tack för de uppmuntrande orden alla ni som skrivit.. 

Blir förresten inget av...

Ja att köpa buss alltså.. Vi var och tittade på en igår, från 1961 och den var ju fin alltså med orginaldelar och orginalinredning kvar men vi fick tillbaka våra förstånd och började tänka lite.. När skulle vi ha tid till att göra om den till husbuss då? Vi som har 7 bilar varav 2 funkar.. Nä kanske blir något i framtiden men inte nu.. tyvärr. såg emot att få inreda och bygga, såg framför mig hur jäkla händig ja ä då men jag vet inners inne att jag har en förmåga att aldrig slutföra saker så jag skulle säkert ha börjat med projektet med väldig entusiasm men det hade slutat med en skrothög på gården...



Bild på en husbuss från denna blogg...

Mår så jävla risigt..

Har haft ont i magen sedan i torsdags.. har haft problem med magen sedan Milton föddes egentligen men jag har aldrig haft så här ont.. De senaste månaderna så har problemen blivit värre och jag har funderat på att skaffa hjälp men det har inte blivit av för det går över lika fort som det började. Jag sväller upp (såg höggravid ut igår, var till och med en främling som frågade då jag skulle få bebisen) jag får tarmkramper, jag har antingen diarre eller förstoppning känns aldrig som om man tömt tarmen riktigt efter toabesök och så vidare....  Såg ett doktortv program på tv och där var det en tjej som hade exakt samma symptom som jag och det hette IBS och så för ca 2 veckor sedan var det en artikel i tidningen om det också så jag är ganska övertygad om att det är det jag har.

Fast sedan i torsdags så har jag haft de symptomen plus att jag har jätteont långt ner på vänster sida på buken.  Jag har svårt att sköta om barnen, böja mig ner, röra mig och jag kan inte trycka på vänster sida av magen. Väldigt besvärligt med andra ord.

Började ringa runt klockan 8 imorse för att få komma till en läkare och bli undersökt.. .

Först ringde jag till vår vårdcentral som hänvisademig till ramsele pga läkarbrist och de i ramsele tyckte att jag skulle ringa på akuten och de på akuten tyckte att jag borde stå på mig och be om hjälp i ramsele.. Jag höll på att bli tokig... ingen ville hjälpa mig och jag blev bara mer och mer förbannad...  klockan halv 2 så gav jag upp

Till slut så fick jag tag i Anneli på vår vårdcentral och jag fick iaf komma in och kolla sänkan (den var lite förhöjd) och lämna ett urinprov. Hon klämde lite på magen också och sa att hon trodde att det var något med äggledarna för det var där i det området som jag hade ont men att hon inte var någon doktor utan jag behövde gå till en doktor.. Ska fortsätta och trakassera sjukhuset imorrn tills jag får komma dit..

Resten av dagen har varit dålig. Barnen har märkt att jag varit på skidåligt humör och det smittar så klart av sig på dem och då blev jag ännu värre och ja ni förstår säkert att det blev en enda ond cirkel av dåligt humör och rebelliska barn och så fick jag höra idag att en bekant har gått bort i helgen så det blev lite ledsamt här hemma också..

Fy fan vad jag är negativ.... Fick sova hela natten.. det är postivit

Jag vill så mycket

Jag vill så fruktansvärt mycket att det kan bli jobbigt ibland, eller ja ofta. Vill ha en massa saker och vill göra en massa saker.

Har funderat länge på att ta motorcykelkort eller lastbilskort. Lastbilskort är väl egentligen smartast att ta för då kan jag jobba med det också men det hänger som vanligt på pengar. Har varken pengar till lastbils eller motorcykelkortet.

Blocket

Klicka för att se nästa bild

Men om jag haft kortet och pengarna så hade jag köpt mig något sånt här...  Kolla in annonsen på blocket här.

Klicka för att se nästa bild

Skulle vilja ha det här också, knivmaterial så att jag kan göra egna knivar. Det skulle vara så roligt. Jag har faktist gjort en egen kniv en gång för länge sedan.. Träslöjd var mitt bästa ämne. Det här säljs på annons på blocket, kolla här.


Tradera

Jag vore inte jag om jag inte suttit och tittat på Tradera och sparat bilder på det jag vill ha. Har faktist INTE budat på nånting men bra sugen är man. Har satt loppis och tradera förbud på mig själv nu.

Men njuta av bilderna kan man väl få göra??


Burkar

Älskar burkar. Jag kan ha hur många som helst.










Till köket





Brödbox



Kolla vilken vacker färg på glaset









Glasunderlägg













Snyggt tårtfat











Grytunderlägg.. Grymt snygga!!!





Ska fortsätta att titta på tradera nu. Ha de bra!!!!

Fick ett tokryck

När turkosa byrån var på plats igår så började jag fylla den med alla dukarna som varit i den.Den är absolut fullproppad med dukar nu men då jag började gå igenom alla dukarna så hittade jag även ett jättestort kuddfodral till en stor golvkudde. Har två likadana kuddfodral men bara en kudde så jag bestämde mig för att sy lite igårkväll.





Gjorde ett våghalsigt stunt och klättrade upp på en pall för att fota.. Elliot bara skrattade åt mig.



Jag blev jättenöjd med kuddarna, de blev en riktig färgklick i köket. Blev många olika mönster där inne bara men det gör mig ingenting. Kuddtyget har varit en gardin som jag fick på mitt förra jobba (ålderdomshem) Det fanns bara en längd av den och de hade tänkt kasta bort den och en massa andra gardiner och dukar men jag räddade dem.  

Tog även av vaxduken av vårt fina bord och bytte duk. Är ju så fint bord vi har men tyvärr så försvinner färgen från det vid minsta lilla fukt. Har köpt bets och återställargrejer till det men det är ett sånt jobb att fixa iordning det så jag drar mig verkligen för det. Synd att man inte kan ha det så här jämt men vaxduken åker nog på igen idag. Jag har iaf en genomskinlig vaxduk så att man kan ha vackra dukar under.

Vill fara och köpa mig några taveldukar. Har sådan lust att måla tavlor, stora färggranna tavlor... Får se då jag har råd att göra det.. Fredrik fyller snart 30 år. PANIK!!! Har någon nått presenttips till en skogsmulle??

Kamera nr 2 tömd

Har tagit mig i kragen och tömt kamera nr 2 nu. Var en hel del dåliga bilder i den. Tror att den har fått sig något slag för den har blivit jättesvår att ta bilder med.. Ni får ha tålamod till att det kan vara suddiga bilder ibland.



Milton hittade mina finskor och struttade runt i dem.. väldigt söt =) Tyvärr så han han ta av sig ena innan jag tog kortet.


Myrorna



Skitbild men den är ju så härlig.. Var på myrorna i Umeå och hittade denna härliga hörna med klänningar. Elliot blev ju så glad att se dem.





Älskar myrorna. Önskar att jag bodde närmre..


Nolia



Milton fick ett tokryck då han såg alla husbilarna och husvagnarna och sprang runt som hen galning och tokskrattade.. Så himla rolig, ja häll på att skratta ihjäl mig. Helst då han ville testa toaletten i en 1,5 miljoner kronors husbil. Han blev bajsnödig sa han, han var egentligen inte det men de va tydligen så man testade toaletter.

Mamma låste in sig på toaletten i en husvagn för att byta tröja (sölgris) och då kom en mycket nervös försäljare och försökte försiktigt förklara att man inte fick använda toan, att det bara var för visning. Han pustade ut då mamma bara förklarade att hon bytte tröja... hehehehe..



Man måste ju kvalitetstesta husvagnarna..



Köpte sockar på nolia. Mina nya jeans ser inte så dumma ut heller..



Köpte en lekatt på en loppis på väg hem från Umeå. Betalade endast 20 kronor för Herman.... ja han heter så. =)


Söndag 9 aug



Elliot var helt däckad på söndagen. Fick väcka honom då vi skulle åka på skogsmuseet.



Bjussar väl på en bild av mig själv, ser ut som en gammal kärring som jag står. Köpte blusen på myrorna under lördagen för 45 kr. Väska är från Gudrun Sjödén. Jeansen köpte jag i Sollefteå på Kappahl då jag var dit sist.

Står bredvid ett redwood trä från USA lilla träbiten är en svensk tall.


Bilder hemifrån



Är så himla nöjd med färgen på skrivbordet. Ursäkta röran men Fredrik har plockat bort allt från hörnet så att han kunde borra igenom väggen så att vi kunde dra in bredbandskabeln. Tydligen så var allt tvunget att stå på skrivbordet. Jag håller på att vänta ut honom nu för att se om han har förståndet att allt ska tillbaka till sin orginalplats.

Byrån Före



Efter



Är äntligen klar med byrån. Blev absolut inte som jag hade tänkt mig, för trots att jag förklarade för tjejen i färgaffären att jag skulle ha en färg som gick lätt att slipa på för att göra så att byrån såg nött ut så var den här färgen helt hopplös.

Då jag började slipa så lossnade all färg, den var som gummi och det var helt omöjligt att göra som jag tänkt mig fast den blev fin ändå. Från en grå klump till en färgglad klick i rummet och Herman fick en fin plats han med =)



Röda korstet

Var in på röda korstet igår tillsammans med mormor. Var ute efter ett par gamla hängslen men köpte 2 par gardiner till köket, 2 böcker och 2 vanthållare. Ska kapa upp vanthållarna och göra mig 4 stycken napphållare istället. Beställde gummiringar hos sygryn så jag ska prova på att sy lite. Hoppas att det inte är alltför svårt.

Kanske är det bara jag men jag tycker att gardinerna blev så grymt snygga i köket. Kanske lite för långa, ska fundera ett tag på saken...

Före





Huvva, nu syns de ju hur stökigt ja ha de på bänken... Man bara lägger ifrån sig saker där hela tiden.

Efter





Det blev så mysigt i köket efter gardinbytet. Riktiga höstfärger var det också. 20 kronor betalade jag för gardinerna. Nästan alla mina gardiner är från röda korset, är så mycket mer miljövänligt och billigt att köpa där än att köpa nytt.



Gardinerna passade så bra tillsammans med min vaser och skålar också och Elliots napp =)

Ska ta och lägga mig på soffan en stund nu. Elliot somnade i vagnen och Milton tittar på tv. Fredrik kom hem vid 3 idag och hade pizza med mig hem så vi har ätit och gjort allt sånt klart och så är det ju snart läggdax för barnen också. Fredrik for på skjutbanan nu han. Får väl se då han kommer hem igen. Det är jaktlagsskjutartävling på söndag så han känner väl pressen att träna lite inför det.

Klicka för att se nästa bild

Har ringt på en buss idag. Kanske ska fara och titta på den imorgon, får se. Vill renovera den och göra den till husbuss. Var en jättefin gammal buss från 1961. Så himla fin i mina ögon, det är så svårt att förklara, men jag kan se inne i mitt huvud hur den skulle se ut färdigrenoverad och där är den jättefin =)

Jajaja.. soffan lockar.. Ha de bra..

Systeryster är i Grekland

Syrran hörde av sig från Grekland igårkväll.. jag är inte alls avis.. inte alls.. hon kan behålla sitt skitgrekland hon..*skrattar*
Nä men hon undrade ifall jag hört talas om någon designer.. Hade hittat en snygg väska som hon funderade på att köpa men ville veta hur mycket de brukar kosta så att hon inte blir lurad. Vill också shoppa.. =( Få väl se om snälla lillasyster köper med sig någon snygg väska till mig med. Jag älskar handväskor ju.. Kan aldrig ha för många. 

Längtar efter att se vad de köpt på semestern... 

NU har jag tömt kameran

Har inte orkat tömma kameran på länge men nu så är det gjort. Har dock en till kamera att tämma på bilder också men jag orkar inte leta åt sladden till den.

Milton, jag och Elliot har varit ute och plockat vinbär och hallon idag på gården men vinbären gick förlorade för Milton bar dem i sin hink och den råkade väl flyga iväg i luften men det gör inte mig något, jag tycker inte om vinbär. Blev en liten hink med hallon iaf, ska ut och plocka mer då Fredrik kommer hem. Milton blev så less att vara ute och så fick jag springa och leta Dixie hela tiden. Håller på att träna henne att stanna på gården. Har gått över all förväntan. Hon är superduktig. Jag blir riktigt förvånad...



Nu har vi äntligen blivit klara med grävningen av fibern. Ska dra in bredband i huset och Fredrik har stått ute sena kvällar och grävt för hand men då han att såg Arne var hos grannen tror jag att han blev less och gick över och undrade ifall vi inte kunde få hjälp av grävaren. Tack snälla Arne för att du hjälpte oss =) 





Barnen tyckte att det var jättekul att vara ute och titta på då de grävde. 



Till och med Dixie hade skoj. Här flyger hon fram över gräsmattan. 



Jag och barnen har varit uppe på Miltons rum nu på morgonen och Milton har lagat mat till oss för brinnande livet.. Älskar verkligen att leka matlagning. Måste göra diskbänken till honom så att han kan leka där..Ska göra den i helgen tror jag om Fredrik har tid att släppa ut mig i lagårn...



Har hunnit placera ut mina loppisfynd också. Blombordet blev jag jättenöjd med. Är så glad över att jag köpte det istället för det stora fyrkantiga jag hittade på en loppis.



Så här fin blev docksängen, färdigmålad och tapetserad och så har jag sytt en liten madrass, täcke och kudde av lite tyg som jag hade över.



Så här ser det ut i Elliots rum nu för tiden. Satte upp hans böcker på tavellisten nu då barbapapafigurerna har fått flytta in i Miltons rum.

Lycksele





Vi var ju till Lycksele förra veckan och så körde vi över till Umeå och gick på Nolia. Mamma köpte ett par tshirts och strumpor och Milton tyckte att det var en bra ide att ta på sig alla tröjorna och 5 par sockar.. Han var så söt så.. =)

  

Gick på skogsmuseumet i Lycksele på söndagen. Milton tyckte att det var jättekul



Det tyckte Elliot med. =)

Ha de bra. Nu ska jag se varför Milton springer runt uppe och skriker för..

Förvånad

Snacka om att jag blev förvånad idag, ja så förvånad att min haka nästan fick skrubbsår då den nästan slog i backen. Sprang på Erika och hennes mamma och lilla söta Mira på Ica idag... jaha kanske det är många som tänker, vad är det med det då, men nu så är det så att Erika bor i Nordmaling och det är en tjej vars blogg jag följer med stort intresse. Inte så himla stor chans att man ska träffa på henne i lilla Junsele då, är ju inte som om det var nära hon bor och så har jag inte varit in på byn på hela veckan så att jag lyckas träffa in den enda dagen de var hit var roligt....

Är himla kul att få träffa henne iaf och få se söta Mira på riktigt. Det kan ju kännas lite konstigt första gången man träffar någon in person men de var supertrevliga.. Kul att träffas Erika =)



Var in och handlade idag och hörde några barn som höll på att tjata öronen av sina föräldrar, jag vill ha de och jag vill ha de ge mig ge mig GE MIG!!!!!!!!!!!  Känner mig lite dum nu som klagade på om Milton igår. Jag som har världens snällaste pojkar. Milton har det ju aldrig varit något problem med, han är alltid lika snäll och lyssnar på vad jag säger. Jag behöver inte oroa mig för skrikattacker inne på ica, eller att han springer ifrån mig. Frågar oftast snällt om han får göra saker och är supersnäll med sin lillebror, inte en enda gång har han varit elak med Elliot så lite trotsighet ska jags tå ut med, det är ingenting mot hur andra föräldrar har det... Älskar min familj =) 



Idag så hittade jag något mindre kul i nyheterna. Min mormors kusin drunknade för drygt 2,5 år sedan och de hittade honom aldrig känns som om det är han de har hittat bitar av nu.. Känns verkligen olustigt. 

Jag saknar honom verkligen. Brukade hälsa på varandra lite titt som tätt och jag har växt upp med honom. Allt sådant här får mig att tänka på morfar också och då kommer saknaden..

Människokranium funnet vid kraftverk


Västernorrland 13 aug 10:38

Benrester från en människokranium hittades i skogen vid Degerforsens kraftverk under onsdagseftermiddagen. Området är nu avspärrat och polisens tekniker kommer under torsdagsförmiddagen till platsen för att undersöka benen, skriver allehanda.se.

För att läsa hela artikeln klicka här.



Trött

Har väl inte hänt så mycket idag. Har städat där det inte syns att man städat - torkat ut köksskåpen och sorterat bort gamla matförpackningar. Har bråkat med Milton, bytt blöjor, bråkat med Milton, varit ute och gått, bråkat med Milton och hälsat på grannarna. Nämnde jag att jag bråkat med Milton?

Han har verkligen kommit in i någon sorts trotsålder nu. Han är så jävlig ibland man har bara lust att lämna bort honom men det är bara att bita ihop och räkna till 100, det går väl över snart. Han är snäll för det mesta så det kan jag ta men det är jobbigt då man har sovit lite och man är helt slut och ensam hemma. Hur gör alla ensamstående? Hur står de ut?

Han har iaf lagt sig nu och han var nöjd med att gå i säng så det var inget bråk ikväll iaf. Elliot somnade nu i mitt knä också så jag får se Trinny och Susannah i lugn och ro. Reklamen är snart slut så jag ska kila in och mysa ner mig i soffan.

Fredrik han hem en snabbsväng idag med och "hälsade på". Blev ett par timmar vi fick träffa honom och det är vi glada för =) Älskade F. Älskar honom så.. Imorgon är det vår bröllopsdag. 4 år har det hunnit bli. Snabbt det går fast det känns som vi varit gifta i 10 år.

Nu börjar programmet.

Ha det bra

Glömde skriva att Elliot fått 2 nya tänder idag. Bägge hörntänderna uppe, my little vampyre =) Inte underligt att han har gnällt och varit grinig i veckan, stackaren.

Har varit en bra dag trots allt..

Therese och barnen var hit idag och det är alltid roligt. Barnen lekte och vi fikade och så handlade Therese lite av mig på min loppis. Vi pratade en hel del om loppisar och gardiner och inredning så jag blev så jäkla sugen på att åka på loppis så efter att de åkt hem så packade jag in ungarna i bilen och åkte till Hälla på loppisen där. Köpte en tröja för 5 kr och Milton fick en bil av hon som hade loppisen.
 
Var inpå myrorna i lördags då vi var till Umeå. Glämde skriva det. Köpte mig en ny sockerskål (glaserad keramikskål i grön blått) för 25 kr och en ny mörklila blus för 45 kr. Är så himla nöjd med köpen, ska lägga ut bilder sen på dem.

Surrade om gardiner idag med Therese, hon var jakt på några till sommarhuset och tur hade hon för jag har en säck med gardiner som jag inte använder så hon fick kolla igenom den och hittade några som hon kunde sy om. Jag är så glad att mina gamla grejer kan komma till använding.

Satt och tittade på tradera och hittade många fina textilier. Se och njut....











    





     

   
   








   






   











 





   

   







Märks det att jag snöat in mig på 70 talet?

Nu ska jag ge barnen välling och lägga dem. Elliot har slutat äta bröstet. Skönt på många sätt men jobbigt att behöva gå ner mitt i natten och göra välling..







Jag har världens goaste ungar =)  Milton kom och sa till mig att "ta fram kameran mamma, jag ska hålla i Elliot och du ska ta kort." Så var det med det. Bäst att lyda då =)

Hoppas att det är fler än jag som älskade att se de här tygerna. Ha de bra.

Det märks att det är sommar

Orkar inte sitta vid datorn så himla mycket nu för tiden. Hinner inte med det.. Elliot är uppe jättesent nu för tiden (runt 11-12) och Milton kliver upp jättettidigt så jag är helt enkelt för trött för att skriva en massa.

Men idag så har jag en massa energi. Båda barnen sov hela natten ända till halv 10 imorse och vakade upp glada och pigga. Ingen av dem skrek eller grinade imorse så jag fick sova min skönhetssömn och vakna upp lycklig =)
 

Vi har varit till Lycksele i helgen. Åkte dit på fredagen och kom hem igår (söndag) På lördagen så åkte vi till Umeå och gick på Nolia. Köpte ett halsband, sockar och mat. Var precis lagom med folk så att an slapp trängas, jag hade dubbelvagnen och det var inga problem alls men det var jättevarmt. Höll på att flyta bort..27 grader varmt var det.. Det är alldeles för varmt för att traska runt på Nolia i och så bar jag Elliot i bärselen på magen ett tag också och det hjälpte ju inte.

Stannade på en loppis på vägen hem och då hittade jag en liten uppstoppad lekatt (vet inte riktigt vad de heter på riktigt, hermelin tror jag) som jag fick köpa för 20 kr. Fredrik fick den i present av mig. Vi har en uppstoppad ekorre också som sitter på väggen i trappen. Jajajaja nu tycker alla att jag är jättehemsk men jag ser inget fel i uppstoppade djur, slut på diskussion.

Ska lägga in lite bilder från helgen sen. Har bara inte orkat lägga upp dem i datorn än.. 


 

Har äntligen fått bokhyllorna av mamma till Miltons rum. Nu kan man ha lite bättre ordning. Milton är så stolt =)



Elliot har blivit så stor och stadig. Han sitter själv nu och så har han fått tre tänder. Lillgubben blev ju 7 månader i lördags = )

Nu ska jag och barnen äta lite vattenmelon =) 

Ha de bra 

umeå

Var till Umeå i lördags. Fredriks pappa var där och hjälpte Fredriks syster med att bygga ut huset då han ramlade från byggnadsställningen. Resultatet blev en krossad höft och lårben. Tur att de har reservdelar så att han fick en hel ny höftkula. Åkte dit på lördagen och hälsade på honom och han såg rätt så pigg ut trots allt.

Vi åkte hem samma dag fast vi tog E4 an hem över Övik. Hade aldrig åkt den vägen så nu fick man ju se något nytt och nu så vet man ju var Nordmaling ligger med =) . Kom hem kl halv 10 och jag var så fruktansvärt trött då... Däckade kl 11. Fredrik fick ta hand om Elliot själv (Elliot sov hela resan hem så han var ju pigg)

Nu ska jag åka till stan till läkaren. Ha det så bra...
       
RSS 2.0