Tror inte att det var magsjuka

Fredrik tillfrisknade ganska fort. Han låg på julafton men var pigg igen på kvällen. Tror inte att han hade magsjuka utan att han bara ätit för mycket på onsdagen. Han hade inte ätit nånting på hela dagen på jobbet och så vräkte han i sig på kvällen så det blev nog för mycket.

Jag och barnen har mått bra så vi for till Bölen på julafton och åt där och öppnade julklappar. TACK för alla fina klappar i år.

Vill även berätta att jag har världens bästa grannar också. På tisdagen så kom Ulrich över med paket till barnen och choklad till mamma som jag antar att Harriet gjort själv. Det uppskattades, så tack så mycket =) Mycket gott!!!

På onsdagen så kom Lasse och Lilian hit och åt julmat med oss och så fick vi julklappar. Tack till er med =)

Igår så var vi till Fredriks mamma och pappa och fikade lite och öppnade julklappar. Fick en hel del bra grejer, blandannat tjocksockar. För mig som är så himla frösen om fötterna så är det suveränt.

Av syster så fick jag skitsnygga turkosa grejer, ramar, ljuslyktor och ett buddhahuvud. Me like... =) Fick även ett externt hårdminne av mor till datorn. Mycket bra. Fredrik fick en Soda streamer av mor och far så nu har vi gjort dricka hela helgen =)

Barnen fick som vanligt en hel del och allt är utspritt över vardagsrummet. Milton fick bland annat lego, en grävskopa som man sitter på i sandlådan, bilar bilar traktorer, fler traktorer och ännu mer bilar.

Elliot fick en gung älg från ikea (ekorre)

EKORRE Gungälg

Han fick även en massa bilar, lastbilar, pussel och 7 bollar och en brio lära-gå-vagn

Ska lägga upp bilder på julklapparna sedan.


Jag, syster och Fredrik var även ut igår så idag är man ju inte så himla pigg. Hade jätteroligt och jag träffade många vänner som man annars inte träffar så ofta så det var jättekul.

Men jag dricker nästan aldrig (ca 2 gånger per år) så när man gör det så blir man snabbt full och så har jag inte vett att sluta dricka en viss tid innan man går och lägger sig så jag mår iaf inte bra dagen efter. Har upptåckt miraklet med vätskeersättningstabletter nu iaf. Tog en igår innan jag lade mig, en i natt (Milton vaknade och ville ha vatten mitt i natten) och så en när jag klev upp så man är ju inte så jättedålig idag, mest trött. 

Pappa agerade taxi åt oss och mamma tog hand om barnen, tror inte ens att de märkte att vi var borta i går (barnen alltså)de sov då vi for och de sov då vi kom hem. 

Vi kom väl i säng vid halv 3 i natt och Milton vaknade halv 7 och ville upp men Fredrik var så snäll och gick upp så jag och Elliot fick sova och gissa om vi sov länge.. Halv 11, var ju år sedan man sov så länge.. SÅÅ skönt!!!

Nu sover barnen igen, de var supertrötta idag så bägge somnade fort. Även Milton tog siesta idag, det var länge sedan han gjorde de..

Nä nu ska jag ta och slappa framför tvn innan syster kommer hit.

Ha de

Sjuk, jag varnar känsliga läsare..

Är så typiskt att Fredrik ska bli sjuk just idag. Vaknade 3 inatt och härde hur han spydde inne på toan så han har ju åkt på magsjuka. Fast han fick sova resten av natten och har inte kräkts mer så måste han ändå springa på toa hela tiden. Skickade honom i säng så nu ligger han och sover uppe.

Jag och barnen mår så klart bra men vi kan ju ändå inte åka någonstanns för att fira jul för vi kan ju bära smittan också. Man ska ju vänta i 48 timmar efter att den sjuka personen kräkts eller varit på toa sist så det blir inget julfirande för oss.

Får försöka ha det så bra som möjligt själva.. Har förklarat för Milton att tomten nog bara lämnar julklapparna på bron i år för att han inte vill bli sjuk. Han tyckte att det gick bra.


Ha en bra jul allesammans iaf.. Hoppas att ni får vara friska.

GOD JUL

paradisbadet

Vi var till paradisbadet i lördags, jag, svärmor, Elliot och Milton och vi hade jätteroligt.. Badade bara i ungefär 2 timmar men det räckte.. Elliot blev så trött att ögonen gick i kors på honom så det var lagom..

Åkte även och storhandlade på Willys. Elliot hade däckat i bilen så jag fick bära in honom på Willys men han märkte aldrig något. FÖrsökte väcka honom men det var omöjligt. Han satt i kundvagnen med huvudet mot sidan av vagnen. Tur att jag tog in en filt från bilen så att han fick det lite mjukare.. Han var så söt och det var massor av folk som kom fram och pratade och ville titta på honom.. Handlade inför jul och nyår så nu är kylskåp och skafferi fyllda med massor av gott..

Har varit in på byn idag och skjutsat mormor till affären för att handla. Passade på att lämna barnen med henne då och gick och inhandlade lite julklappar som jag missat. Var även en snabbis till min vän Annika för att lämna över lite julklappar som hon köpt men jag haft hemma hos oss för att förvara åt henne. Glömde dock hennes barns julklappar hemma så jag måste åka dit imorgon med dem.

Ska in på byn imorgon och äta lunch med min vän Marianne. Ska bli så roligt för det var länge sedan nu som vi hunnit umgås. Så då passar vi på imorgon. Fredrik kanske är borta hela natten för att jobba så jag har ju ingen att passa på hemma, då kan ju jag göra vad jag vill =) 

Har funderat på att köpa nyaste Tingelingfilmen. Den ser så mysig ut. Milton tycker ju om den första så man kanske ska köpa den nyaste också. Väntar dock till efter jul, man vet ju aldrig vad tomten kommer med.



Såg en jättebra film igårkväll på 4:an. Next heter den och Nicholas Cage spelar i den. Jag tycker att den var jättebra.

Har sett på film nästan varje dag nu. Häromdagen såg jag en film som jag fått låna av syster och den var skitbra.. New in town heter den. Se den om ni får chansen.

File:New in town.jpg



Nä nu ska jag gå och lära mig hur jag INTE ska klä mig.. Det är ett jättebra program på Discovery travel and living som heter just What not to wear... Skitbra.. De söker upp folk som vänner har nominerat för att de har sån dålig klädstil och så hjälper de dem att hitta sin stil.. Önskar att jag blev nominerad till något sånt. Måndagar till Torsdagar på Discovery Travel and living klockan 21

God natt... Ha det bra





brrrr

- 30 grader ute, +12 grader inne imorse.. brrrr.. behöver väl inte säga att det inte blev någon övik resa idag.. Har eldat som en galning istället och grovrengört badrummet, under badkaret och allt..

-24 grader

Är kallt idag som ni ser.. Jag och Therese hade planerat att åka till Ramsele idag och gå på röda korset men istället så var det bara att vända hemåt igen efter lämningen på dagis för att fara hem och elda... Jäkla eldning..

Imorgon så har jag planerat att åka till Övik med svärmor och barnen. Vi ska storhandla och gå på paradisbadet. Det ska bli så roligt.. Var Milton som kom på att vi skulle åka dit och jag tänkte att varför inte.. När jag är hemma föräldraledig så är det väl meningen att vi ska hitta på sådana roliga utflykter..



Bild på Elliot från i somras.. Känns långt till sommaren..

hittade en bra låt på youtube

http://www.youtube.com/user/pomplamoosemusic?blend=3&ob=4

Jag fick detta mail idag. .

En trebarnsfamilj i Näsåker har just fått sitt hus och allting i det nerbrunnet till grunden http://allehanda.se/start/solleftea/1.1579512>, nu står dom utan ens rena kläder att byta till och får sova hos vänner. Försäkringsbolaget har nekat ersättning för lösöre och det mesta av familjens pengar hade investerats i huset. Jag tycker att alla ni som har möjligheten och julandan borde hjälpa till med ett litet bidrag så att familjen kan fira en någorlunda julafton, tänk på att många bäckar små.......

Sätt in ditt bidrag på Handelsbanken clearing:6312 kontonr:709739362
Och jag lovar att Tomten kommer komma med en extra fin julklapp till dig i år!




Känner att jag själv skulle bli jätteglad om jag hade människor runt mig som bryr sig så om en.. Snälla skänk en slant om ni känner med dem.

Bakar

Igår så fick jag vara med de här två små trollen =)



Vi hade jättekul hela dagen och de var supersnälla.. Deras mamma och pappa var snälla och lånade ut dem till mig medans de var på julbord. Tack för en rolig dag Tim och Tyra =)

Idag så bakar jag.



Bakade ett bröd med fyllning av vitlök, torkade tomater, fetaost och oliver. Fatta vad det luktar gott hemma hos oss idag. Har precis tagit ut det ur ugnen så det ska provsmakas om en stund.. Måste byta blöja och sova ner Elliot först bara.. Hör att han är trött nu.. Det hörs på hans gnäll..

Har även börjat städa undan lite och så har jag plockat bort ölen som stått framme sedan Fredrik fyllde år (19 september) så det var nog dax nu.. Såg att Elliot har börjat klättra på ölen så det var nog inte så bra att ha den framme..

Har även börjat göra julkorten. Ska ha dem klara idag, så är det bara och så hade jag tänkt att jag skulle hinna sy lite..  värst vad jag är tidsoptimist..

Holiday

Älskar Holiday, ja filmen alltså med Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black.. Den gick på trean igårkväll och jag går alltid och lägger mig med ett fånigt flin i ansiktet..Jag älskar romantiska filmer där de hittar sin älskade i slutet. Kanske är det för att jag känner igen mig mycket både i Camerons och Kates rollfigurer så det är väl därför man tycker om den så mycket. Jag är väl inte lika extrem som de men jag är också en övertänkare, funderande tjej som har svårt att släppa det som varit och blir lätt bitter över saker som för länge sedan är över..

Jag har ibland svårt att komma över det gamla och jag sitter ofta och ältar gamla saker mest då någon nämner det men jag försöker komma ihåg allt det bra som verkligen kom med det.

Utan erfarenheterna så hade jag aldrig blivit den jag är idag, jag hade aldrig lärt känna mig själv och veta vad jag vill ha och hur jag ska få det. Jag hade aldrig träffat Fredrik och vi hade aldrig fått så underbara barn som vi har. Det är jag så tacksam för.. Ångar ingenting i mitt liv. Känns skönt att veta det =)





Aldrig att jag har mössan på mig..



Milton: "Men sitt still.. Mamma ska ta kort på oss. "



Mina älsklingar då jag försökte få dem att sitta stilla för tomtefotograferingen.. Fick muta dem med pepparkakor ;)

Tradera

Jag letar en skrivbordslampa till mitt nya skrivbord och jag gör ju givetvis det på loppisar och tradera. Eftersom vi bara har en loppis så blir det mycket traderatittande just nu.

Hittar ju så mycket annat fint också än lampor.  




Glasunderlägg






Förkläden



Grytlappar





Dukar









Klänningar







 





 



Lampor hittade jag men ingen som vill bli billig eller som passar som arbetsbelysning..



Funderar på denna oranga, har budat 45 kr för den men det är 9 dagar kvar så vad som helst kan ju hända.




Julklappsstrumpa

Hittade en hel del grejer i teak som jag tyckte om.

Kalender



Peppar och saltkar

 



Nötknäckare



Smörgåsunderlägg... Mycket fina..

Har egentligen ålagt mig själv med ett köpstopp men jag budade faktist på lite grejer häromdagen plus att jag budat på lampan. Har vunnit två av auktionerna. 

Helt ny Inplastad Dvd film : BOOG & ELLIOT 2

Har budat på den här och leder än så länge..

Klicka för att visa Megabild! ELIDUS Lampa/Sänglampa/Barnlampa RETRO 70 tal

Leder även budgivningen på denna... Tänkte mig den i Mo ovanför Miltons säng.. Det blir perfekt.

Klicka för att visa Megabild!

Och så vann jag budgivingen på denna gardin. Älskar Saini Salonens tyger... Denna heter Ekerö. Jag har även gardiner av henne som heter julivår.

Klicka för att visa Megabild!     ****** DVD   BOOG & ELLIOT - VILDA VÄNNER ******

Vann budgivingen på Boog och Elliot filmen också. Såg sen att jag hade den redan. Jag hade missat att skriva in den i vår filmlista så då är det inte lätt att veta. Vi har så många filmer. 

Jag får väl ge bort den i present då. 20 kr kostade den mig så det var ju inte så farligt..

Nä nu sover Elliot så jag ska gå ut och hämta tomtelådan. Milton är så rastlös idag och undrar hela tiden vad vi ska hitta på.

Jag har försökt ta kort på dem idag så att jag kan göra julkort men de är inte villiga att ställa upp med tomteluvor på. Ska försöka senare igen.

Hade

Sjuka barn

Milton var gnällig igår men inte mer än vanligt och somnade väldigt fort. Även Elliot  somnade fort bara för att vakna en halvtimme senare och gallskrek, han ville inte sova själv men jag tänkte inte ge mig. Jag stod vid spjälsängen och lade ner honom varje gång han ställde sig upp och då blev han ju tyst och somnade men så fort jag började gå ut ur rummet så började han grina igen. I sådana lägen så undrar man ju vad det är för fel på en..
Kl 10, 3 timmar efter att jag lagt dem första gången så grinade både Elliot och Milton. Milton höll på att koka upp av feber så Fredrik fick snällt kliva upp och hjälpa till. Tog av honom kläderna och gav honom vatten. 

Lade Milton i vår säng så jag skulle ha lite koll på honom, Fredrik lade sig också så jag fick koncentrera mig på det skrikande lilla odjuret i spjälsängen (ja han var inte mycket värd igårkväll) Efter en havtimme till av gallskrik så bröt jag självklart ihop och bara stod och grinade vid spjälsängen så Fredrik fick än en gång kliva upp och ta över medans jag gick ner och funderade på att rymma, men innan rymningen lyckades genomföras så ropade Fredrik på mig. När jag kom upp så hade Milton spytt ner hela vår nya säng. Självklart så hade det även gått igenom lakan och allt så madrassen under stank spya.

Det var ju bara att slänga allt i tvätten, duscha Milton bädda nytt och hoppas att han inte skulle spy mer, vilket han inte gjorde heller.

Fredrik lyckades sova ner Elliot igen och han fortsatte faktist att sova också men det gjorde inte Milton. Han somnade runt tolv och runt 3 så väcker han mig igen och är bajsnödig men han kunde inte bajsa så vi satt på toan i 1,5 timme. Efter laxermedel och lite andra småknep så lyckades han tillslut att göra lite granna men då ville han ju inte sova nå mer. Så han har tjatat på mig sedan halv 5 att han vill gå ner och se film..

Jag har haft en sådan underbar natt.. Hur har det varit för er??

Julmiddagen på dagis.

Nu när jag ändå sitter här och har alla bilderna i datorn så kan jag ju passa på att visa bilder från julmiddagen i torsdags.



Tomten kom och alla barnen samlades runt omkring



Elliot och pappa i sina fina tröjor. Milton valde tröjan till Elliot på Lindex.

Kan inte fatta att det snart är jul, jag har inga som helst julkänslor för vi har ingen snö alls. Har regnat i flera dagar nu så den lilla snön vi hade fått har nu försvunnit och ersatts av ett islager istället. Kan knappt gå ute.

Det luktade jul nr jag gjorde kransarna men den lukten var kortvarig. Luktar gran i bilen iaf för jag har två kransar kvar där till försäljning.

Måste väl ta sig i kragen och göra lite julaktigt hemma för barnens skull. Har iaf satt upp julgardinerna i köket.



Ja ni ser ju ut genom fönstret hur grått och trist det är. Kan inte fatta att det är så här jämt på vintern i södra sverige.. JAG VILL HA SNÖ!!!!!!!!!!!

Äntligen så är skrivbordet klart

Det som skulle vara mitt projekt med skrapande och slipande blev Fredriks projekt. Men jag är supernöjd. Skrivbordet blev så fint och jag kan inte sluta undra vem som slänger ett sådant fins skrivbord på majbrasan... HA! det är mitt nu ;)

Före


Skrivbordet före.. Såg inte så fräscht ut. På väggarna bakom ser ni min julklapp till Fredrik för 2 år sedan. Jag målade skogar och djur på väggarna och så byggde jag (med hjälp av min far) en snickarbänk och förvaring till honom.  

 



Före - målarfärg och fågelskit


Efter





Fredrik har verkligen varit duktig. Trodde inte att den gick att rädda utan var förberedd på att få måla om hela bordet men det gick. Har oljat in den i en vaxolja som gör att träet blir både oljat och får sig ett hårt lager vax på ytan.




Nu ska jag bara få upp hyllan på väggen och alla sakerna i den och städa upp lite inne på kontoret så blir de perfekt. Då kan jag sätta mig och sy lite julklappar =)


Mina ljusstakar

Ljusstakarna blev även det Fredriks projekt eller jag slipade dem åt honom så fick han måla så det kanske var ett gemensamt projekt då.

Före



Ljusstakar 5 kr styck på loppis.

Efter



Svarta och fina blev de.



Fredriks garage

Är bra att hålla till någonstanns med allt sitt pyssel och till Fredriks stora förtvivlan så håller jag gärna till inne i hans garage.



Skogens djur på väggarna, gu va dyngit de va där då... Att karlar inte kan hålla rent ;)





Dagens pyssel

Idag så har jag och Milton fixat en julklapp till mormor men jag lägger inte upp den ifall hon tittar in här.

Har även slagit in en skolåda som jag ska ha i nya hyllan ovanför skrivbordet..



Jag vet inte om jag är nöjd eller inte. Är svårt att klä in lådan så att det blir bra. Vet inte riktigt hur man gör... Pappret är från Lagerhaus.

julmarknaden

Äntligen har jag orkat med att tömma kameran. Fattar inte vad som är så jobbigt med det med någonstanns i mitt huvud så blir det en jättegrej.. jajaja nu är det iaf gjort..

 

Dagarna före marknan såg vårt köksbord ut som en katastrofplats.. Satt och målade dörrstoppar halva lördagsnatten innan marknaden. Det var ingen som köpte någon.

 


Therese fick agera modell. Har just satt fram alla grejer och är redo att börja sälja.



Mina tygväskor, Thereses dörrhjärtan, sockar som jag fick av Gunda att sälja och mycket mycket mer. Vi hade svårt att hitta plats till allt.



Kransarna tog MYCKET med plats men de gick fort så vi fick flytta om hela tiden. Jag hade med mig 9 kransar och sålde 8 stycken. Gjorde även 4 stycken nya kransar igår som jag fick sålt.



Thereses fina askar har hon tapetserat med gamla tapeter. Helt oemotståndliga, jag köpte 2.



Mina klänningar. Fick sålt 2 stycken.



Fina galjar som Therese gjort. Tycker mycket om dem.



Så här mysigt hade vi det på kvällen. Vi hade med oss stearinljus och ljuslyktor men jag säger bara tack och lov att det fanns lampor vid borden, annars så hade det blivit mörkt.



Kransarna har minskat rejält.

Det var en riktigt rolig dag =) Tack för sällskapet Therese, det gör vi om nästa år =)

har inte kommit mig för

Det här med att ta och lägga upp bilderna tar tid för mig känner jag, känner inte för at göra någonting alls.. har högar med bråte som jag måste rensa upp och ta och stryka julgardiner och dukar men jag orkar inte. Vet inte var jag ska finna denna ork.

Var på julmiddag med dagis i torsdags så där har jag lite bilder att ladda in också och så var vi julbord i lördags med Fredriks jobb. Det var kul fast jag var nog den enda nyktra där ja förutom personalen förstås.

Ska försöka ta mig i kragen nu och göra något. Ska sova ner Elliot så att jag kan ta och göra några dörrkransar.

Hade
       
RSS 2.0