Nu har gubben farit igen

Fredrik har åkt till stan för att han ska kunna sova lite (barnen har knappt sovit i värmen om nätterna så han var trött) och Milton har gått och lagt sig så nu är det bara jag och Elliot vakna. Ska ta och se en film - Seven pounds med Will Smith.

Har haft en bra helg fast lite småbråkig, alla har varit gnälliga och irriterade på diverse saker men det berodde nog på värmen. Är fruktansvärt varmt inne i huset nu. Går inte att röra på sig. Vill inte och orkar inte göra någonting.

Igår så var vi på bondauktion och det tog hela dagen. Fick det jag ville ha och för mycket lägre priser än vad jag trodde att jag skulle få betala. Lägger upp bilder senare på min fynd =) 

Tack och lov att vi ändrade oss i sista sekund med att ta med Milton för det var stekhett ute. Han stannade hemma med farmor istället och lekte och åt glass medans vi åkte för att fynda. Det var väl för tur det för han hade inte velat vara där hela dagen i den värmen. Elliot var med oss men han låg i skuggan i vagnen hela dagen så han klarade sig bra. han var så nöjd så. Låg och jollrade på i vagnen och skrattade åt folk och hundar.  

Jag ser inte klok ut nu, ser ju ut som en kokt hummer igen. Att jag aldrig lär mig. Struntade i att smörja in mig trots en stekande sol och 30 grader varmt i skuggan. Fredrik är lika röd han med. Auktionen tog tid också. 6 timmar stod vi ute i solen och jag brände mig rejält trots att jag kom på efter ungefär 2 timmar att jag hade ett paraply i vagnen som jag då använde. Folk kollade på mig och gav mig kommentarer om att det inte regnade men det var skönt med skuggan så jag brydde mig inte särskilt mycket. Hade även garderat mig genom att ta med 3 liter vatten, vilket jag också hällde i mig under de där 6 timmarna. Ändå hade jag ingen mat till Elliot på kvällen sen. Hade väl svettats ut allt.

Idag har det varit bättre ute. Har varit "bara" 27 grader i skuggan men det har blåst så det har varit behagligt. Har varit och badat och fikat med goda vänner så dagen har varit bra trots ömmande axlar. Även det kommer det bilder på =)

Ska gå och se filmen nu medans Elliot vill vara tyst och snäll.

Ha de gött

Orkar inte skriva

Har varit ute hela morgonen. Jag, Milton, Elliot och Dixie var ner till älven och badade (elliot låg i sin vagn) Det var kallt som f*n men skönt ändå. Vi badade bara benen. Gick hem sedan och badade i poolen istället det var mycket skönare och så såg vi ju Fredrik då också. Han har hållit på att städa bilen och tvätta den utvändigt, tyckte väl att jag smutsat ner den.

Vi var ute mest hela dagen igår också, satt och fikade i partytältet och badade i babypoolen. Jag satte mig till och med en stund i poolen och givetvis så kommer grannen just då. Annars så ser man honom inte mycket. Kände sig lite stor där i poolen hehehe..

Är så jäkla varmt nu så vi gick in en stund. Klockan 7 imorse så var det 32 grader varmt i solen enligt tempen. VARMT. Är inte så jätteförtjust i värme faktist. Igår var det lagom för det blåste men idag blir det för hett.

Ska på badet ikväll och ha sommaravslutning på dagis. Det ska bli kul att se Milton bada i den poolen, får se hur han reagerar på kloret. Han har ju bara badat i älven förut.

Ha det bra i värmen. Kom ihåg att dricka och smörja in er ordentligt.

Har varit lat med skrivandet nu.

Har inte hunnit med så mycket skrivande på sistone men idag ska jag skärpa till mig och ge er en massa bilder på vad vi har pysslat på med de senaste dagarna.

Milton blev väldigt rastlös förra veckan så jag tog honom till grusgropen så att han fick springa av sig lite





Junseles största sandlåda?? =)


Midsommarhelgen så var min mor, far och syster hit så då var man ju med dem hela långa helgen. Grillade 3 dagar i rad  och åt av mormors goda tårta (mums). Elliot och Milton tror jag har haft det bra. Blev många sena kvällar men de verkar ta det bra iaf. Milton älskar att vara hos mormor Britt, hon har en lekstuga.



Morfar låg på golvet och läste för Milton men jag tror inte att Milton lyssnade så bra..

I lördags så åkte vi (jag och barnen) upp till stugan men jag stannade till vi hällby kraftverk ett litet tag på vägen dit.






Man kände sig ganska så liten då man stod så här nedanför kraftverket.











Jag tycker att det är så fint här i forsen. Jag skulle kunna vara här hela dagen men barnen blev less.



I söndags var vi på djurparken (i Junsele). Det var djurparkens dag så det var proppat med folk där. Var en varm och skön dag, precis lagom varmt att gå på djurparken.



Det roliga var att Fredrik följde med också och så Therese och barnen. Fredrik hade fullt sjå att springa efter Milton och Tim hehehe.. Vi mammor tog det lugnt vi med småbarnen =) .



Kaninerna var söta att titta på men Milton trodde att det var en vovve..



Tur man har pappa med sig som kan lyfta upp en så att man ser bättre.



Jag har aldrig lyckats se lon på djurparken men idag så hade jag tur, den traskade förbi ett par gånger. 



Björnarna tyckte att det var varmt och låg i vallgraven mest hela tiden.



Under lejonuppvisningen samlades det mycket folk för att titta. 




 

Lejonskötaren (sköterskan)  sitter och gosar med lejonen inne i inhängnaden, fattar inte att de vågar, de är ju inte små precis. Han försökte ju smaka lite på han som stod inne i buren med dem och berättade om dem men han lyckades få dem intresserade av en pinne i stället.


Det blev en lång dag på parken och barnen blev väldigt trött och griniga. Efter lite små skador och skrubbsår så åkte vi hem och grillade. Therese och Tommy med barnen kom också och vi åt en massa gott. Grillade en älgfilé som blev hur bra som helst.



Världens bästa polers =) De är så söta, Tyra och Elliot.

I måndags så var vi bara hemma hela dagen förutom en snabbsväng in på affärn och till farmor och farfar. Han med hur mycket som helst i måndags. Jag och Milton sydde en påse till klädnyporna och så gick vi och satte upp den på torkvindan, vi var ute och cyklade lite på gården med trehjulingen, städade hela övervåningen, tvättade 7 omgångar med tvätt (är lite imponerad själv på att jag han så många tvättar) och så ammades det emellanåt och gjordes lunch och middag. Barnen var så himla snälla i måndags. 

På tisdan så bjöd vi hem tjejerna från föräldraträffen. Vi blev 8 vuxna och 8 barn. Det var jätteroligt för det var några som kom som inte brukar vara med också och det är alltid kul. =) 

Elliot sov fram till halv 11 på tisdan så jag och Milton han göra jättemycket. Vi satte upp partytältet och tog ut bord och stolar, städade lite, bäddade sängarna och var ute i solskenet.

Efter träffen så tog jag fram grästrimmern och tog bort allt långt gräs efter husväggarna och runt brunnarna här utanför och så tog vi oss en promenad ner till badplatsen här i Gulsele så att Dixie fick bada lite. Hälsade på Bengt på vägen hem så att hundarna fick leka också.

Jag som jämt brukar ta kort glömde totalt bort det i tisdags.. Inte ett enda blev taget.  =(

Barnen var väldigt morgonpigga igår (onsdag) och vaknade 5-6 tiden. Jag vet inte säkert tiden för jag är en riktig sjusovare så det tar ett tag för mig att höra barnen men 6 vaknade då jag och då satt Milton och lekte i min säng och Elliot grinade så de hade nog varit vakna ett tag.  
 
Vid 9 så packade jag in barn och hund i bilen, åkte till mormor med hunden och så åkte jag och barnen till Sollefteå för att hälsa på pappa Fredrik. Han var inte vaken då vi kom till stan så vi fick åka runt en sväng medans han vaknade till liv. Han jobbar till 5 på morgonen så han fick inte så mycket sömn igår inte. Förstår att han är trött. 

Åkte iaf och handlade på ica och gick på Nipans restaurang då han vaknat. De har lunchbuffé där. Ät så mycket du vill för 70 kr. Var jättegod mat och så har de flera maträtter att välja på och ett stort salladsbord med världens godaste röror. Efter att vi ätit oss sprickfärdiga så var Fredrik tvungen att åka och jobba igen så vi for ner på stan efter att vi lämnat av F på Svevia (vägverket)

Vi gick på leksaksaffären och på skattkistan och så gick vi och hämtade ett paket på Lindex.



Vi fick ett gratis paket från Libero nu då Elliot blir 6 månader så vi var och hämtade ut det på Lindex. Tack Libero, var suveräna grejer =)

Såg 4 loppisar i stan som var öppet igår men det var så himla varmt i stan (+24) så jag höll på att svettas ihjäl, ville inte utsätta barnen för mer värme så vi åkte hem efter 2 timmar i stan. Hade ju tänkt åka raka vägen hem men vi tog turistvägen  så det tog oss 3 timmar att ta sig hem till Junsele igen. Såg några loppisar efter vägen hem som vi stannade och gick på. Var bara en som var bra dock, där köpte jag en massa saker. Väldigt trevliga människor som hade den också.  



Två stycken gardinlängder - 30 kr. Märkt Borås cotton. Love them! 



2 böcker 2 kr / styck



Milton kom med de här och viskade "snälla mamma, kan jag få de här?? " De kostade endast 10 kronor så då tyckte jag att han kunde ta hem dem.



En liten fisk i trä för 5 kr.  Blev väldigt förtjust i den, nu står den och glor på mig vid datorn. Den är ungefär 1 dm stor.



Och en ljuslykta för 10 kr.



Den snälla tanten gav Milton 2 böcker också så han var glad =)


SUMMA: 59 kr det är ju ingenting för så många grejer..

Tror att jag lyckats få Milton att bli loppisgalning också för igår så skulle han på alla han såg. Stannade och fikade efter vägen också och så stannade vi i Näsåker och köpte med oss thaimat som vi åt hos farmor och farfar. Kom inte hem förrän 7 på kvällen och då var det bara att slänga ungarna i säng och gå och lägga sig själv. Var helt slut.

Idag har det varit lika varmt och Milton har sprungit runt naken mest hela dagen. Han badae i älven idag och så plockade vi fram barnpoolen så att han och jag fick svalka oss lite i den. Har haft Dixie lös ute nästn hela dagen och hon har varit duktig att lyssna på mig. Elliot har sovit nästan hela dagen, han är inte riktigt kry, han är jättehes fast är inte dålig på något annat sätt.

Fredrik är på väg hem nu också så nu är livet bra härligt =)

Oj nu kom han in genom dörren =)

Ha de gött

interior1900

Har städat hela förmiddagen och är äntligen nöjd med resultatet. Skulle ju kunna fortsätta städa, det blev ju ingen storstädning precis men det får duga, jag är nöjd ändå.

Ska ha föräldraträff imorgon och då vill jag ju ta bort det värsta. Har enormt mycket tvätt som jag försöker tvätta bort nu så man slipper ha all smutstvätt synligt. Fredrik satte upp torkvindan i helgen så det är bara att tvätta på. Det är så himla skönt att slippa hänga tvätten inne.

Har även bakat en mjölkfri kaka så man har något att bjuda Therese på =)

Satt mig vid datorn en stund nu och tittade på tapeter. Hittade flera snygga rullar som jag skulle vilja ha. Är så sugen på att göra om hemma eller hos mormor. Där är det inte tapetserat sedan 60 talet. Är snygga tapeter i vissa rum men huset har rört sig så mycket att alla tapeterna är spruckna och trasiga tyvärr. Skulle vara kul att få göra om men slippa betala. Jag och systeryster har suttit och pratat hela helgen om hur vi skulle göra om där... Det är så kul  =) 

Här är några tapeter som jag föll för på interior1900s hemsida.









Denna tapet har jag en rulle av fast grön







Egentligen tycker jag inte om gult så jättemycket men denna tapet var ju så fin.





Vill ha. Är ju så fin. Kanske man kan göra en jättestor tavla av den?



 

Finns ju så många fina tapeter som skulle vara jättefina på mina väggar. Synd att de är lite för dyra för min plånbok.


Men då finns det ju väldigt fina tapeter i min prisklass också på rusta. De har väldigt snygga tapeter nu tycker jag för 149 eller 169 kr rullen. Är inte dåligt pris de...



Så himla härlig rödfärg



Jag tycker om den här väldigt mycket. Fondvägg i vardagsrummet hos mormor kanske??





Fin medaljongtapet



Den här tapeten tyckte jag om jättemycket. 149 kr/rullen



Inte riktigt min stil, lite för lite färger för det men jag tyckte om den ändå.




Härligt röd tapet. Skulle vilja ha ett helt rum i rött.



Var på djurparken igår hela familjen med Therese och barnen och hade det roligt. Var så fint väder och barnen hade roligt. Tyvärr så ramlade Milton och slog huvudet och Tim ramlade ur vagnen och skrapade upp stortån så det blev lite grin men det brukar ju nästan höra till. Hade det roligt iaf och träffade en massa folk. Åt middag med Tommy, Therese och barnen igårkväll också. Vi grillade älgkött och det var supergott. Ska värma upp köttet som blev över och göra potatismos till det till middagen. Fredrik åkte ju igårkväll så nu är jag och barnen ensamma igen men det har gått bra. Båda två vaknade 5 imorse och ville ha mat men de somnade om tills 9 igen så jag fick ju sovmorgon  =)

Ska ta och plocka undan lite till tror jag, är så rastlös. Sitter och väntar på att Therese och Emma ska komma och då känns det som om tiden står still.

Ha de gött!!

Mår bra igen

Hej hej nu mår man bra igen och Fredrik kom hem på onsdagnatt så nu är allt bra förutom en överaktiv 2,5 åring hemma. Ska åka till min mormor idag och fira lite midsommar och släppa ut hund och unge på grönbete så att de får springa av sig lite. Han har nog inte haft det lätt då jag bara velat ta det lugnt. Han har blivit väldigt rastlös med andra ord.

Igår så åkte vi bil hela dagen kändes det som, vi var och lånade släpvagnen av svärfar och lastade bråte och åkte på soptippen och lämnade det. Det tog mestadels av dagen och barnen han bli skitlessa. De har sovit jättedåligt inatt och det är väl för att de sov så dåligt på dagen igår.

Känner mig som en färgpalett idag. Grönt linne, turkos tröja och grön kofta och jeanskjol med svarta tjocka strumpbyxor. Är hemskt att man ska behöva vinterstrumpbyxorna på midsommarafton. Har även tjocksockar på mig. Inte så snyggt men nödvändigt idag.


Ska åka till lillsyrran nu, hon är hos mormor och har tråkigt. Vi väntar bara på Fredrik nu, han bestämde sig nämligen för att gå ut och snickra lite. Aldrig inne eller hemma, så är det att vara gift med skogsmulle....

Trevlig midsommar =)

Frågor och svar

Hittade det här formuläret på en blogg och tyckte att det var kul att svara på. Enjoy!!

BÄSTA KÖPET = Har inte köpt så mycket nytt. Det mesta hemma hos oss är begagnat men den möbel jag tycker mest om är den lilla bruna byrån jag köpt på en loppis för 250 kr annars är det små prylar som är mina favoriter.




LYXIGASTE PRYLEN
= Är nog datorn. Köpte plattskärm till den, nya högtalare och nu har jag även nytt tangentbord och det kändes väldigt lyxigt, annars så är vi inga pryl/tekniknördar.




MEST NÖJD MED = Övervåningen. Jag har tänkt igenom allt väldigt noga innan vi har utfört ändringar och allt blev bra, är nog mest nöjd med Miltons rum för det blir man så glad av.


   

HÄLSOSAMMASTE MASKINEN = Har dåligt med hälsosamma maskiner hemma. Är nog min hushållsassistent då som man kan göra smoothies i.


MINST NÖJD MED = Hallen nere. Den är fruktansvärt dålig planerad med noll förvaring. Har gjort en ritning på hur jag vill göra om men har ingen som vill göra det gratis åt mig =)


        

LÄNGTAR EFTER = sommar, semester tillsammans med min man, en fungerande tvättstuga.


ÖNSKAR JAG HADE = En tvättstuga med massor av plats att hänga tvätt och en spegel och sittplats till hallen.


 OM JAG KUNDE TROLLA = Så skulle det förstås bli fred på jorden och alla skulle ha mat för dagen och tak över huvudet och så skulle jag givetvis trolla om huset exakt som jag vill ha det bara genom att knäppa med fingarna.


SAKNAS PÅ MIN VÄGG = Inte mycket faktiskt. Ska sätta upp mitt indiska tyg på väggen i sovrummet men annars så är det rätt så fullt faktiskt.


 



CHARMIGASTE DETALJEN = Vedspisen i sovrummet som vittnar om att det faktiskt har varit ett kök en gång i tiden. Den ger underbar värme om vintern då det är kallt ute.


Är klar med klänningen

Började ju sy en klänning till Tyra förra veckan och jag han färdigt den på torsdag då Fredrik kom hem och tog hand om barnen. Den var superenkel att sy och snabbt gick det också. Var och lämnade den i fredags till Tyra. Jag hoppas att hon kunde ha den och att mamma tyckte om den också.




Har klippt upp tyget enligt mönstret och så har jag sytt ihop de två delarna. Tyvärr så var inte tygstycket stort nog att göra utan söm framtill. Älskar det här tyget. Tror att det varit en klänning förut,har fått tyget av mormor. Har totalt struntat i mitt pysselrum i år. Har barikerat migi köket istället. Man är mer social då och så kan Milton titta på tv, annars så ska han rota i alla mina saker i pysselrummet vilket jag inte vill.  





Färdig. Gjorde snedslån av ett grönt tyg jag hade. Jag blev jäkligt nöjd för jag har aldrig sytt något efter mönster förr. Skickade med en liten body också. Är inget fan av vita bodys så jag har aldrig använt den till någon av barnen. Känns bättre att ge bort den då så att den blir använd.



Är helt slut idag så jag tog fram lilla tältet jag köpt åt Milton på ica. Har inte visat honom det förr för jag ville ta fram det då jag verkligen behövde att han var lugn ett tag.

Han tyckte att det var jättekul... i ungefär 30 sekunder. Inte fick jag någon vila inte. Har bråkat med honom idag så jag håller på att bli tokig. Det har varit mycket grin från båda barnen. Stackars Elliot är så hungrig så. Inte lätt då mamma inte kan äta ordentligt så att bröstmjölken är bra. Tackar gudarna för att han tar flaskan så att han får äta sig mätt iaf.



Elliot håller på att rymma från babygymmet. Han rullar på riktigt bra nu =)

Ska försöka få Elliot att sova lite igen. Han är så trött och grinig. Han har just fått en stor flaska ersättning så han borde kunna somna.
 

Hittade en hemsidas som ni rockabilly och pinup älskande måste gå in och titta på. http://www.pinupgirlclothing.com/

Ha de gött

Fler tävlingar



Är med och tävlar om ett STORT pysselpaket på zizziz sida. Var med och tävla du med här.

tävla

Vinn en valfri väggdekor

Du kan nu vara med och tävla om en valfri väggdekor från Unik Dekor. Ni kan välja vilken dekor ni vill i webshoppen. Dock inte jättedekalerna från FunTooSee.






"Jag är med och tävlar hos Creyla om en valfri väggdekor från Unik Dekor.
Var med och tävla HÄR du också."

Tävla


"Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500 kr hos

Babykonceptet.se i Hanna Of Swedens blogg!

Var med och tävla HÄR du oxå!!"








"Jag är med och tävlar om ett valfritt plagg från 

Hej Baby! i Hanna Of Swedens blogg!

Var med och tävla HÄR du oxå!!"


min lycka varade inte länge

Fick inte vara glad så länge över att jag klarade jaktprovet. Först så bestämde Fredrik sig för att åka till Sollefteå redan på söndagkväll så jag blev ensam redan på söndagen, kände mig så ensam och övergiven, det var riktigt jobbigt,, kunde inte somna förrän halv 1 och sedan så vaknade jag halv 4 av att jag hade så himla ont i magen. Givetvis så har jag åkt på magsjuka eller matförgiftning eller vad det nu kan vara. Satt på toa hela natten och morgonen.

Fick ringa efter svärfar som kom och hämtade barnen för jag tog mig knappt upp ur sängen på morgonen. Efter att jag fick sova hela dagen så kändes det då lite bättre iaf. Åkte och hämtade barnen igår kväll. Milton skulle sova kvar hos farmor och farfar men då jag kom så ville han följa hem och det gjorde då inte mig något fast jag var rätt så matt. Känner mig fortfarnde inte helt ok. Har så fruktansvärt ont i magen, det kommer och går men det beror väl på frukosten, att magen inte riktigt var beredd för mat.

Barnen är då snälla och lugna idag, än så länge kanske man ska skriva. Milton är världens goaste idag och kramas och kramas. Min gogubbe =)

Jihooooo!!! Min chansning funkade

Gösta ringde i fredags kväll och sa att de andra hade tänkt skjuta upp idag söndag, och att jag gärna fick följa med.

Jag fick givetvis panik för det enda som jag har skjutiti i år var i tisdags och det var bara 12 skott och det gick åt pipsvängen. hade först fått höra att vi skulle skjuta upp fredagen efter midsommar och jag hade smått panik över att det var för nära, att jag inte skulle hinna träna nog tills dess men Fredrik drog med mig till skjutbanan igår och så fick jag träna lite. Vi sköt sammanlagt 75 skott igår så man var rejält mör i armarna. Jag tyckte inte att det gick någe bra men Fredrik tyckte att jag skulle prova att skjuta upp för hagel idag. Går det inte så går det inte, då får jag ju bara göra om det igen efter midsommar...

Jaha tänkte jag och åkte spyfärdig till skjutbanan imorse för att skjuta upp och det gick skitbra!!!

Jag fick godkänt på alla proven (säker hantering av vapen, avståndsbedömning, lerduveskytte, skjutning på hare mm) och så klarade jag högviltsprovet också. Det visste jag inte ens att vi skulle skjuta upp för och det var väl lika bra det för annars hade jag väl varit så nervös att jag hade spytt i bilen på riktigt på vägen dit.

Så himla skönt att Fredrik följde med också så att jag fick använda bössan som jag tränat med. TACK min älskling.



Så här snygg blir man då man skjutit runt 50-60 hagelskott och 24 kulgevärsskott på 2 dagar men det är det värt. =)



Är så glad. Firade med pizza idag fast jag inte ska äta sånt.

Har lyckats hålla uppe i 2 veckor utan godis nu. Det är tufft, det är verkligen som om jag skulle varit rökare, har ett sånt sockerberoende och så har jag ett sånt sug efter sötsaker men det börjar bli bättre. Har dock syndat och ätit en glass, och lite tårta och lite kakor men det är betydligt mindre än vadjag brukar sätta i mig. Har så mycket lättare att hålla mig ifrån godsakerna då Fredrik är borta. Vet inte varför men man unnar väl varandra gosaker.

Ska ta och bjuda hem tjejerna i veckan på lite fruktsallad =)


Min lillgubbe har börjat få testa lite mat också men han tyckte nog inte att det var någon höjdare



Elliot fick smaka lite potatis då vi åt mat.



Det kanske finns något godare där nere??

Var på kalas hos Mikaela i fredag. Stora Emanuel fyllde 3 år så vi var bjuden dit på kalas. det var jätteroligt att träffa dem och se hur mycket magen vuxit sedan sist. Är alldeles för sällan man kommer sig för att hälsa på dem. Tyvärr så var inte Milton pigg utan vi var tvungen att åka hem och ta tempen och den visade på feber. Fast efter att ha sovit ett par timmar så var han pigg och kry igen och var vaken halva natten.



Fredrik har åkt nu.. Har jag skrivit att han har fått nytt jobb?? Han började ju i måndags så han har varit borta en vecka och det gick superbra för mig men nu då han åkte ikväll så kändes det jättejobbigt. Jag vet inte varför men jag kände mig så ledsen. Han kommer att jobba eftermiddagarna nu så vi kommer inte ha så stor kontakt heller men det ska nog gå bra... Jag har många snälla människor runt sig som erbjudit mig hjälp om jag behöver det.  



Den här kommer Fredriks istta och brumma runt i på dagarna (och nätterna). För er som inte vet vad det är så är det en väghyvel med ett klippaggregat på och han klipper i väggrenarna och diken med den. Får se hur det går med allergierna, han är allergisk mot gräs vilket gör det här till det perfekta jobbet för honom. Beror nog på hur mycket pollen och gräsfrön det rör upp. Han jobbar föresten på Svevia (vägverket heter så nu för tiden).


Nä ska ta och försiktigt lyfta upp Elliot ur vagnen och gå och sova nu och hoppas på att Elliot sover hela natten nu med. Han har sovit 2 hela nätter nu då jag har fått väcka honom på morgonen =)

Det går bara bra för mig nu de här dagarna.


Hittade den här listan på Mikaelas sida

Vad blir ditt namn baklänges?
niraK-annA


Har du gjort en snöängel i år?
Är ganska säker på att jag inte gjort det...tyvärr


Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?

1 vecka på bb


Har en dröm gått i uppfyllelse?
Att de har, har världens bästa barn.


Tycker du att sengångare är söta?
Näää...


Har du någon gång testat karate?

Nej inte seriöst. Hemma på lillasyrran har man testat lite karatesparkar då man var liten.


Första sporten du gick på?
Spelade fotboll och innebandy på skolan.. Jag är verkligen ingen sportmänniska..

Minimorötter eller pommes frites?
Morötter!!


Vad längtar du mest till just nu?
Att bygga ut huset så att vi får en ordentlig hall och tvättstuga.

Hur gammal har du tänkt bli?
Så länge jag kommer ihåg mina barn så spelar det ingen roll hur gammal jag blir. Över 75 iaf.


Har du haft vattkoppor?
Ajjemen

Vad drömde du inatt?
Sov som en stock så jag tror inte jag drömde något.


Vilken tv-serie är bäst?
Grays anatomy, alla byggprogram

Vad åt du senast?
En corner filé macka...mums!!


Höga eller låga strumpor?
Barfota


Vad är du mest rädd för i hela världen?
Att förlora någon man älskar


Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
självklart

Vad har du för färg på ditt påslakan?
Lila

Bikini eller baddräkt? 
Äger både och men tycker det är skönast med bikini men jag passar absolut inte i det.


Snyggaste läraren?
Hade inga snygga lärare, alla var gamla och flinskalliga.


Är du mörkrädd?
Ibland


Har du någon gång haft på dig ett par trosor?
Konstig fråga


Riktig gran eller plastgran?
Plast för den går att böjja till som man vill ha den.

Tänt eller släckt när du ska sova? 
Spelar ingen roll för jag däckar då jag lagt huvudet på kudden.


Godaste drickan till frukosten?
The


Vill du bli president? 
Nej tack


Har du spelat tjej i en teater?
Ja


Duscha eller bada? 

Bada!


Har du gråtit i skolan nån gång?
Yes men kommer inte ihåg varför

Hur tar du dig till jobbet?
Jag raggar dit i min skoda

Har du någonsin sminkat dig som punkare?
Nä sminkar mig inte


Sjunger du på toa?
Japp


Vilken färg har din jacka?
Har en ny fin röd kappa och så en grön militärjacka som jag älskar.

Använder du långkallingar? 
Inte ofta. Har tillräckligt med egen vadering för att slippa frysa ;0)

Är du höjdrädd?
Beror väl på vad det är för omständigheter men egentligen inte.


Vilket land vill du åka till?
Marocko och Tunisien


Vad var det senaste som fick dig att skratta?
Elliot idag då han tokskrattade


Vad ska du göra NU?
Svara på den här frågan? Sova?


Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Ja jag är gift med honom.

Har du sett din bästa vän gråta?
Ja

Vilka vitaminer åt du när du va liten?

Svarar som Mikaela - AD-droppar å Sannasol (heter väl nå annat nu?)

Vad åt du senast?
Som jag skrev lite tidigare en corner filé macka

Har du fått någon komplimang idag?
Ja, min familj tyckte att jag var duktig som klarade jaktprovet.

Har du varit med i en rättegång?
Ja men endast som publik

Är du polare med grannarna?

Ja det kanman nog säga, umgås inte så ofta men...

Vilka språk talar din mamma?
Svenska

Vilka länder har du bott i?
Sverige

Senaste piercingen?
Ögonbrynet men den är borttagen. En dålig idé kan man nog kalla det.

När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Åker det varje dag då jag ska in på byn

Gay?
Icke

Har du däckat/spytt för att du druckit?

Ja men är inte stolt över det.

Har du äggat ngn?

Nej..

Har du täckt någons hus med toalettpapper?

Nej

Suger det här?

Nja, halvdrygt bara

Har du varit på stranden? 
Jo de sunny Hålla beach =)

Har du haft en stalker?
Nej, de tro ja inte

Minns du din/dina musiklärares namn? 
Ja har haft en hel hög med musiklärare men kommer ihåg P-O och Micke

Hur bra är din syn?
Jag ser vägen då jag kör bil

Har du varit på ett party?
Länge sen nu men ja är svaret

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?

Ja det skulle vara roligt =)

Vad skulle du säga om jag sa att jag va kär i din bror?

Har jag en bror??

Har du varit utomlands?
Nä för jag räknar fasiken inte Norge och Finland

Har du sett din bästa vän naken?

Ja

Vilket är de bästa bröllopet du vart på? 
Mitt eget =)

Var är dina syskon just nu? 
Syrran är hemma i Lycksele tror jag iaf.

Vad var den senaste drömmen du minns?
Drömde att nån psykounge for runt och mördade folk och andra barn och så skulle jag ta hand om det för att se om den verkligen var farlig.. otäckt

Vilken tid gick du upp i morse?

05:30 (hade skjutprov)

Vad ska du göra i helgen?
Helgen har ju redan varit men nästa helg så ska jag nog bara umgås med min famlij och fara och skjuta lite på skjutbanan.

Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? 

"Ja Milton han har koll han"

När va du riktigt sjuk senast? 

Då jag fick Milton, höll på att dö, det var nära ögat den gången.

Vem är den senaste kändisen du tog på?
Brukar inte ha för vana att tafsa på kändisar

Vad finns i din bakficka?

Mina mjukisbyxor har inga bakfickor

Har du färglinser?
Nej

Vad gjorde du kl 2 inatt?
Jag sov

Vad är det första du gör på morgonen?

Öppnar ögonen och försöker få Milton att gå och lägga sig igen.

Vad ska du göra efter det här?
SOVA!!!!




God natt

Ha de gött!!!

Har hittat en ny hemsida

Har gått i ett virrvarv runt i olika bloggar och läst och läst och hittade en hemsida som jag blev jättekär i. Den heter Durabel design och allt på den här sidan är gjort av gamla saker, burkar och porslin. Bra för miljön med andra ord. Tyckte mest om brickorna och skärbrädorna som de gjort av gamla påslakan. Enjoy!!!



Bricka...så snygg

    
 

Fina bilar gjorda av gamla burkar

 

Kanna av återvunnen plast



Ram gjord av kretskort



Mighty Wallet

Pris: 199,00 Kr


Miljövänlig plånbok som är gjord i ett superstarkt mikrofibermaterial. Plånboken är riv- och slittålig och 25% av dess material kommer från återvunna mjölk- och vattenförpackningar, och den är också 100% återvinningsbar. Den anpassar sig i storlek efter hur mycket sedlar och kort den är fylld med och du kan även göra anteckningar på din Mighty Wallet - Air mail.

Kolla in presentationen av den här.



Tycker att den var så himla häftig..

Kolla även in deconet, där finns allt för hemmet =)


Var förresten inget Rooomservice denna vecka, snacka om att jag blev snopen, satt och tittade på det nya programmet på 3:an, stora byggslaget.    det var väl helt okej att titta på men fy va fylt de gjorde det. Jag tyckte inte alls om inredningen. Var de verkligen de bästa amatörinredarna de kunde hitta??

Så här står det på tv3s hemsida

"Vem är bästa hemmafixaren?

Inredningsdesigners i all ära - hela Sverige kryllar av händiga hemmafixare och det har blivit dags att utse den allra bästa. Åtta deltagare tävlar om titeln under hårdbevakning av domarna Simon och Tomas samt byggexperten Jonny Ljungman. Programmet ser du på onsdagar kl 20.00."


Ska fortsätta titta iaf, måste se ifall de blir bättre.

Ska kolla vidare nu och läsa alla bloggar som jag följer..

Ha de gött!!

Älskar verkligen den här sidan

Vad mycket fint det finns på signerat.se.. Vill ha så mycket men kan få så lite...







Ursnygga skärbrädor.. Hur snygga som helst ju.. Vill ha.


Har givetvis varit in på tradera idag med. Hittade de här saker idag som väckte mitt vill ha begär men jag höll mig och budade inte.



Fint förkläde



Tax i trä. Väldigt fin, skulle hemskt gärna vilja ha den.



Fin mötsticka till barnens rum.


Saker på tradera som jag har budat på i veckan

LAMPSKÄRM, RETRO, POP, 60-TAL, UTROP 1KR

Underbar lampskärm. Hade för lite pengar...

FÖRKLÄDESKLÄNNING OCH KLÄNNING till 1-åring. 70-tal

Fin liten klänning, Leder budgivningen

Gamla ramar från sekelskifte/tidigt 1900-tal Shabby chic - 2

Små ramar som jag vann budgivningen på (10 kr,)

Härlig retroklänning 60-70 -tal

Härlig klänning. Vill ha den så mycket men jag vill inte gå så högt i pris så den får inte komma hem till mig iaf.

## retro gardinkappa 70-tal ## ny skick !!

Härligaste gardinen, blev överbjuden.

Ska gå och se room service nu.. Älskar det programmet =)

Ha de gött

Tävling

Hittade den här roliga tävlingen på pinkfridays hemsida. Grymt duktig tjej som har tävlingen. Älskar verkligen den här bilden. =)



Vill du vinna ett porträtt ritat av Lady Thirty?? Tävla då här.

Har varit ute hela dagen

Jag har varit ute hela dagen. Började dagen med att försova oss precis som igår. Åkte i ilfart till dagis och lämnade Milton (var sista dagen idag innan sommarlovet), spurtade sedan hem till Therese och så gick vi därifrån med sågar och hammare i högsta beredskap för att röja upp på lekparken inne på byn.

Vi ska vara väldigt nöjda över oss själva tycker jag. Städade upp så att soptunnan blev helt full. Tack och lov att sopbilen kom idag och tog vår soptunna =)

Hämtade släpvagnen hos svärfar och åkte i väg med allt ris som vi tog bort då vi ansade häggen som stod där på lekplatsen. Den var väldigt stor och grenarna var en stor fara för våra barns ögon så vi sågade bort en hel del grenar på den, Släpvagnen blev full den också så nu är den så fin så. Önskar att jag hade före och efter bilder. 

Har även skruvat fast en massa lösa plankor och räfsat snyggt. Behövdes verkligen. Synd att det inte finns en gungställning bara. Den som fanns där plockade vi bort för den hade ruttnat och var inget att ha. Men vi har inte råd att köpa någon ny, de är svindyra och göra en själv får man ju inte göra tack vare alla EU bestämmelser. Om det händer något så är det vi i föräldraföreningen som är ansvariga, inga försäkringar gäller.

Åt lunch på bagis, JÄTTEGOTT!!!!

När jag ändå hade släpvagnen så passa jag och Therese på att hämta ett traktordäck som hon tiggt åt sig hos Junsele däck. Det var jättestort och jättetungt men det blir nog en bra sandlåda då det är klart =)

Träffade på Gösta idag också. Han hjälpte mig ifjol då jag ville ta jägarexamen och jag skrev provet med honom. Klarade provet ifjol och tränade hela sommaren med att skjuta men blev sjukskriven 2 dagar innan jag skulle ha skjutprovet.
 
Så jag frågade honom idag när man kunde få skjuta upp i år och det var om 2,5 vecka.... PANIK!! Fick följa med högstadieungarna nu ikväll för att träna att skjuta  med dem och det gick så där första serien men sen så gick det bara åt skogen. Gav upp. Ungarna var skitduktiga och de hade inte ens hållit i ett hagelgevär någonsin. Jag som tränade som ett djur hela förra sommaren innan och efter jobbet. Fuskigt.

Har börjat sy klänningen till Tyra nu men jag fattar fasen inte vad det står i beskrivningarna. Vill klara mig själv men jag måste nog fråga någon vad de menar.

Nä nu ska jag ta och sova också. Ska låna Tyra imorgon och så ska jag ta mig en lång promenad med hon och Elliot så att Therese kan dola på med dopgrejer eller vad hon nu vill göra =)

Ha de gött

Nationaldagen

Firade nationaldagen på djurparken med barnen medans Fredrik höll på med veden hemma. Det har tagit nästan all hans lediga tid men nu är han klar iaf med den där högen.

Var som sagt på djurparken i lördags, det var kul. Elliot somnade ju på en gång ja la honom i vagnen men Milton var uppe och gick med med och tittade på djuren.

Var ganska behagligt väder först, lite kallt bara men vi hade långkalsonger och mössa på oss så det gick bra men sedan så började det spöregna. Var rätt så blöt då jag kom hem.



Det var mycket folk på djurparken. Kanske var det gratis inträde och gratis fika som lockade??





Milton hittade en lastbil men han ville inte åka den, bara sitta på den. han ville inte åka nånting, blev billigt för mig.





Milton tyckte att lamorna var intressanta..





Jag vil ha jakar.. gu va dom är fina..



Milton är helt fascinerad av vad han tror är renar. (Det är vargar i det där hägnet.)





Vargarna leker. De var fram och nosade på oss också, väldigt roligt =)





Det var prefekt väder att gå på djuparken i, alla djuren var framme och de var väldigt leksugna.





Tigern tyckte nog att Lowe var en mumsbit för han försökte ta honom hela tiden genom glaset. Han följde efter överallt.. Man blev lite nervös då tigern hoppade mot glasrutan. Lowe han hade inte vett att bli rädd. Han tokskrattade hela tiden.


Tyvärr så blev det inga bilder på de vita lejonen, björnungarna renarna och älgarna för det regnade så mycket. Får ta på dem sen i sommar då vi går på djurparken igen.



När vi kom hem så bakade jag morotslimpa, den blev supergod. Använde mig av receptet på tasteline.com

Är hemma ensam med barnen igen. Fredrik började sitt nya jobb idag i Sollefteå så han kommer att sova där på veckorna. Ska nog gå bra. Milton har varit på dagis idag och jag åkte hem och städade. Fick en hel del gjort plus att jag han sitta lite på Tradera. Söker ett fint tyg att sy klänningar av men de jag hittar går för så mycket eller så är det en sådan liten bit.



Har budat på den här klänningen iaf. Kunde inte låta bli. Den var så söt.



Älskar denna lampa på tradera.. Vill ha men var?

Ska ta och ge Milton välling nu.

Ha de gött..

Tradera

Är nått fruktansvärt sugen på att åka på loppisar nu men syster sa att vi inte ska fara på vår loppisrunda förrän i juli då hon har semester.. Hur ska jag kunna vänta så länge??? Gaaaaaaa...


Tack och lov för Tradera. Sitter och kikar runt lite där nu. Blir så sjuk, vad mycket grejer jag vill ha.


Kläder




Hittade den här söta klänningen, ska försöka mig på att sy en sådan åt Tyra. Om jag nu får det för Therese förstås, måste fråga henne först om jag får..Det kan ju inte vara så svårt egentligen, att sy den alltså. 



Hittade dessa söta skor som jag skulle vilja köpa till Elliot men han har ett par andra skor. Behöver ju inga fler då.



Vill ha denna skinnjacka till killarna. Hur snygg är den inte!!!



Var är min dotter?? Vill köpa detta..



Jag vill ha denna kavaj. Tyvärr inte min storlek.

50 tal



Älskar verkligen 50 talsmöbler. Den här soffan tycker jag var jättefin men jag skulle nog inte vilja ha bara sådana möbler. Lite blandat är bäst =)



Jättefint kakfat i teak



Tycker om detta blombord jättemycket.



Fin bricka



Otroligt fint sidobord. Skulle ha köpt det på en gång om det inte var nere i södra sverige.


Sängkläder



Vill ha vill ha


Lampor



Fräna gröna lampor som jag föll för.



Fin röd lampa som måste vara jättevacker tänd i mörkret





Tycker att den här kristallkronan var både vacker och ovanlig



Mycket härlig taklampa. Skulle kunna tänka mig att ha den i köket.




Så himla fin, även den skulle passa i köket.



Kul att det inte bara är en vanlig rund boll över glödlampan. Trots att den är så enkel så tycker jag att den var jättefin.


Burkar




Älskar gamla burkar. Skulle vilja ha bakpulverburken till att ha just bakpulver i.



Fiiiiiiin



Älskar den



Så himla fina porslinsburkar



Tycker om dessa. Har ett par hemma också. Tycker om formen på dem.


Smycken



Gå en bit från datorn och titta på detta halsband. det blir snyggare på håll.


För hemmet



Ska man vattna blommorna så kan man ju lika gärna ha något snyggt att vattna ur.



Om jag ska ha en paradhylla så skulle jag satsa på så här snygga paradhanddukar istället för de gamla vanliga vita.

Nu ska jag gå och plocka upp Elliot och så ska vi titta vidare på tradera lite =) Ska rita ett mönster på klänningen också. 

Ha de gött

  

For till ett av mina favoritställen igår

På sommaren går det mycket mindre pengar för mig konstigt nog. När jag är sugen på något nytt så far jag bara till närmsta grusgrop och plockar sten istället.

Var ut med ungarna igår som jag skrev. Planterade blommor tillsammans med Milton och lekte i sandlådan tills det kröp i kroppen på mig av rastlöshet så jag försökte få Milton att gå in igen men han totalvägrade förstås, ville vara ute längre. Kom då på att svärföräldrarna och svärmorfar var i stugan som bara är några mil ifrån oss så vi packade en fikakorg och åkte upp dit. Fikade en stund men det var så kallt både inne och ute och Milton (och jag) frös så vi åkte hem ganska snabbt igen.

Stannade till vid ett av mina favoritställen på vägen hem. Det gick så bra det för bägge barnen hade däckat i bilen. 



Milton sett genom lastgallret bak i bilen. Han var så söt då han sov. 



Elliot sov gott han med, det var precis lagom varmt i bilen, ute var det bara 14 grader varmt och så blåste det svinkallt.



Den här grusgropen ligger ungefär 5 km från vårt hus så det är nära och bra, helst för en stenälskare som jag. Kan gå här i timmar och leta sten. Dras till färgerna och formerna. 



En vacker lila sten som jag släpade hem sedan =)



Mycket med härlig sten...


Har alltid varit fascinerad av stenar, har plockat så länge jag minns och nu är det Milton som tagit efter. Han hoppade jämfota av glädje över att få åka och plocka stenar men så somnade han, stackarn. Ville inte väcka honom då han sov så gott.

Mitt favoritställe att leta sten är i de tomma forsrännorna när de inte släpper på vatten. Brukar åka till olika kraftverk och gå och leta runda slipade stenar efter strandkanterna. Har hittat mycket fint då.



Det blev lite stenar som fick åka hem med oss igår. Lägger upp dem fint i rabatterna och under stuprören..


Kossorna i Långvattnet

Som jag skrev igår så skulle vi åka till Långvattnet idag och titta på då de släppte ut kossorna på sommarbetet. Det var jättekul. Jag trodde att Milton skulle vara livrädd för han är rädd för allt men han tyckte att det var jättekul och tyckte verkligen om hönorna och hästen jättemycket.




Först så tittade vi på hönsen. Milton sprang fram till dem på en gång och började prata med dem. Var riktigt roligt att få följa med och se hur han lyste upp av att se djuren. Fredrik har surrat länge om att skaffa hönor men jag har varit emot det men nu så kanske jag kan tänka mig det.



"Heeeeejjjj pappa tupp"  citat Milton



Otroligt vacker tupp. Vilka härliga färger.



Lilla ponnyn var en stor succe bland barnen..



Ett besök inne i lagårn innan utsläppet var populärt fast jag tror att det  var vi vuxna som uppskattade det mest. Ungefär en tredjedel av ungarna var skiträdda för korna, en tredjedel var ganska så nonchalant inställda mot dem (Milton var en av dem) och resten sprang runt som galningar runt korna och klappade. Var roligt att se.



Söta kalvarna





Väldigt fin lagård, alldeles nygjord.



Efter rundturen i lagårn så blev det fika på traktorflaket under tiden som kossorna släpptes ut.



Dax att få komma ut i det gröna. Man såg hur de längtade ut.



Fick ingen bra bild på hur de hoppade och skuttade. det var precis som i reklamfilmen på tv. De hoppade och skuttade och såg allmänt överlyckliga ut.



Var så roligt att se dem så glada både barnen och korna.



Första parkett för barnen.

Var så roligt att få följa med idag och jag är glad över att de kan göra sådana här utflykter på dagis. Det är inte många som kan det.

Var roligt att få förklara och visa saker för de små som inte kan så mycket. Många frågor blev det till bonden både från mig och barnen =) Ska definitivt ta med mig Milton och åka dit fler gånger och hälsa på. Alla barn behöver vistas runt djur.
Nu ska jag ta och lägga mig på soffan och vila mig lite och se Äntligen hemma.

Ha det gött

Några bilder hemifrån

Har äntligen tömt kameran och har börjat titta igenom vad jag har tagit kort på senaste dagarna.

Jag får så mycket mera gjort då Fredrik inte är hemma. Han började jobba idag så vi har det lugnt och skönt hela dagen =) Nä nu lät det som om Fredrik är värsta typen, men nä, han är världens snällaste men det är skönt att få vara ensam ibland också. Bara jag och barnen hemma. Elliot tog visst sovmorgon. Det brukar han sällan göra så jag tänker inte störa honom. Han har blivit förkyld han också. Milton kom däremot klockan 7 och hade jättebråttom ner för att titta på tv men inget verkar duga åt honom. Sa åt honom att välja ett program eller så stänger vi av tvn, det blev Nalle Puh. Det här är inge bra sitter han och mumlar för sig själv i soffan nu..



Fick världens gokram av storkillen =) Mitt hjärta smälter...



Lillkillen har börjat sitta själv i matstolen. Va fort tiden går... Han är verkligen jättenöjd med att sitta där och blicka över allt. Blir bara så frustrerad då han inte får smaka det vi äter..



Pyssel

Hade den här lådan i vårt gamla hus. Där var det A och O med förvaring. Vi hade allt i den, nycklar, penslar, pennor mm. Nu så använder vi den inte alls, mest beror väl det på att vi tycker att den är så ful. Hade glömt att vi hade den. Hittade den upp på vinden för ett tag sedan.

Före



Efter





Min favorittapet fick pryda lådan. Är riktigt nöjd med resultatet. Skulle vilja ha fler rullar av den här tapeten så att jag kunde tapetsera en hel vägg. Älskar den.




Big meet i Sollefteå 2009


I lördags var ju vi på big meet i stan. Här kommer det vackra bilder därifrån. Behöver väl inte skriva så mycket mer än: vacker väder, varmt, snygga bilar, munkar och fina kläder =)





Kort taget uppifrån Remsle. Parkerade där uppe och gick ner till Risö camping där big meet höll hus i år.  Hade inte kommit så många bilar då vi kom dit. När vi for var det bilar ända bort till bortre fotbollsmålen.



Försäljning på ena sidan och bilar på andra.
 


Jättesöt 60 tals klänning till en liten tjej. Ville köpa den men hade ju ingen börs med mig. Tror inte pojkarna ville ha den heller men det finns ju andra småttingar i världen =)





Några trevliga damer stod och sålde 50-60 tals kläder och andra prylar. Köpte mig ett klänningsmönster så jag ska sy mig en klänning nu.



Min favorit under dagen.



Den som målat detta är ju så grymt duktig.. vill kunna göra så där också..



Så härlig färg och vilken härlig bil. Skulle inte tacka nej till den.



Milton tyckte att det var spännande med alla bilarna men blev snabb less i värmen (+29 grader)



Snyggt med mattsvart lack



Vill ha!!!



Ännu en favorit från lördagen



Vill ha vill ha vill ha fast inte vit. Svart eller orange kanske..



Vid tolv tiden rullade våra vänner Tommy och Therese in i deras snygga Barracuda. Röda bilen tillhör Miltons dagisfröken. 



Snygga Therese har klätt upp sig dagen till ära.



Även Therese syster Kicki har klätt upp sig.. snygga tjejer =)

Det var allt från cruisingen. Nu hägrar sandlådan, Milton tjatar och tjatar så jag ska väl gå ut med honom då.. kan ju lika gärna sitta där och snörvla som att sitta inne. 


Avslutar med en bild över Junsele. Körde upp till toppenstugan i torsdags innan föräldraträffen och fotade lite.



Ha de bra.

HummerAnna

Tänkte bjussa på några bilder på hur jag ser ut nu. Var ute 3 timmar. Bränner mig varje år men lär mig aldrig. Glömde totalt bort att smörja in mig





Ajajajajaj säger jag bara.. Å till råga på allt så har jag blivit görförkyld. Snorar, snörvlar och hostar hela tiden. Har fått ställa in föräldraträffen denna vecka =( 

Ha de gött och akta er för solen... 
       
RSS 2.0