över all förväntan

Gick jättebra igår på julmarknade, både jag och Therese fick bra sålt. Alla mina kransar försvann (9 stycken) och så två klänningar. Resten var ganska så orört, bra att veta tills nästa år. Blev faktist förvånad att INGEN köpte napphållare eller tygkassar, det trodde jag verkligen på.. Jajaja, det blir lite julklappar av det istället =)

Lägger upp bilder från gårdagen lite senare, måste åka till Åsele nu och hämta ut medicin till Dixie. Hon har fått för sig att hon har valpar så hon vägrar lämna sin sovplats utan ligger bara där och gnäller och tittat efter valparna. Hon matvägrar även och snor barnens gosedjur och bäddar ned dem med sig.. Knäpp hund..




Det snöar för fullt idag =) Jippi!!!!!!!

medans färgen torkar

så hinner jag nog blogga lite. Som ni ser så är klockan mycket men Fredrik gjorde inte dörrstopparna förrän igårkväll så idag blev det att vara uppe länge. Målar dem just nu och väntar på att färgen ska torka så att jag kan fortsätta måla de som inte är klara och lacka de som är klara.

Har sytt som en galning idag för att få klart allt tills imorgon, eller ja senare idag blir det ju. Ska stå på julmarknaden inne i Junsele imorgon tillsammans med Therese.

Har gjort en hel hög med dörrkransar, napphållare, dörrstoppar, tygväskor och barnklänningar. Har varit så roligt men stressigt då man inte får sitta ifred för barn och man.. Fredrik har gjort sitt bästa för att hjälpa till.

Hela denna vecka har det varit pysslande men också en massa doktorsbesök.

Måndagen var lugn, var hemma hela dagen, var bara Fredrik som var iväg en sväng så jag och barnen fick lugn och ro =)

Tisdagen så var jag till tandläkaren och fick en omgång till med klet på tänderna så att det ska sluta göra ont (jag gnisslar tänder, har ingen emalj kvar på vissa tänder) sedan så for jag hem och Therese och Tyra kom och hälsade på. Det var skojigt =)

Klockan 1 så hämtade vi Milton på dagis och for och fick oss svininfluensavaccinet i oss så nu är det gjort. Slipper jag vela på om det.

På onsdan så tog jag ungarna och åkte till stan, han med en timme i affärer innan Milton skulle vara hos doktorn. Skulle kolla upp hans utslag som han har över kroppen, tänkte att en annan läkare än den vi har i Junsele också skulle få titta på det men det kunde som inte säga vad det var. De gjorde iaf pricktester och han var tack och lov inte allergisk mot något.

Åkte med ilfart hem igen, slängde av ungarna och åkte till Näsåker på vattengympan, Det var så jobbigt men skönt ändå..

Torsdagen så varjag med Fredrik hela dagen, skulle egentligen ha varit med Therese men Fredrik muttrade nånting om att jag aldrig var med han så jag åkte hem efter att ha lämnat Milton på dagis. På eftermiddagen så åkte jag och Milton till Therese och Tommy och fick oss mat där och så åkte vi på barngympa tillsammans på kvällen.. Tack tack för en rolig dag =)

I fredags så fick Fredrik så ont åt bröstet så jag blev riktigt orolig. Han har haft så i flera år men tycker sig inte behöva gå till läkare men nu så strålade det ut i armarna och så tycker jag att det har blivit allt oftare så jag tvingade iväg honom på akuten. Tack och lov så var det då inget fel på hans hjärta iaf, utan läkarna trodde att det kunde bero på stress. SKÖNT!!!

Nä nu ska jag måla vidare och gå och sova tror jag..

Ha de



Julstrumpa, vill ha på tradera...

Möblerat om

Jag och Fredrik har möblerat om i helgen för jag hade tänkt att göra iordning skrivbordet nu och ställa det på plats.. Vill ha det klart nu!!!



Har så jäkla stökigt över hela huset så jag vill bara fly, vet inte varjag ska börja. Har gått och plockat hela dagen men ser inte mycket skillnad...

Hade tänkt att skrivbordet skulle stå där fotöljen står men det blir inte bra.



Så vi flyttade ut skåpet in till vardagsrummet igen så får skrivbordet stå där istället.



Så här ser det ut nu. Jag tycker inte att jag får någon fason på vardagsrummet. Det är svårmöblerat.



HJÄLP så det ser ut.. städade faktist av skrivbordet idag och satte in alla papper i pärmar.. Duktig jag är då..



Så här står sofforna för tillfället.. Iaf tills jag kommit på hur man ska göra där inne..



Bäddade till och med sängen idag... wohoo.. Fredrik har beställt materialet till sänggaveln så han kan börja bygga.. Måste sätta upp nånting på väggen.. Va tomt det är..


Helgens syprojekt




Fick mina mönster från tradera i fredags så i söndags så satt jag och provade mig fram. Tyckte att det stod så krångligt i mönsterbeskrivningen på den här så jag hittade på eget och det gick ju jättebra.. Elliot fick äran att vara provdocka och den satt perfekt. Alltså en stl 80-86

Älskar tyget, köpte det på tradera för billig peng =)



Gjorde en klänning i några storlekar större också fast i en annan modell. Är ungefär för 3-4 år. Var stor för Milton som fick agera provdocka på den.. Milton tyckte att de var jättefina och ville själv ha en också =)



Han fick bara en klänning till dockan men han var nöjd med det.. Dockan gjorde min mamma till mig då jag var liten. Jag sydde dit en napp häromdagen. Har suttit en där förut men jag tror min syster slet bort den då hon skulle sluta med nappen =)



Har 5 klänningar, 2 väskor, 1 kudde och 4-5 napphållare nu. Ska testa att sy några omlottskjortor också.. Fredrik var ute igår och testade att göra fågelmatare.. alltså figurer man sätter upp ute som man kan sätta fast talgbollar i.. får se om han gör några till marknan också....



Ska se tv nu. Ungarna sover eller Elliot gör det iaf han har faktist varit duktig nu ett par nätter och sovit själv hela natten. Så himla skönt.. Hoppas att det fortsätter.. Milton är vaken men som ni ser på bilden så tar han efter mamma sin och plockar sällan bort efter sig så det hörs ju om han kliver ur sängen..

Ska till tandläkaren imorgon och så ska ungarna vaccineras mot svininfluensan, tycker det känns jobbigt men men..

Ha de gött



Har inte tid

Har inte haft så mycket id över till att sitta vid datorn.. eller ja jag satt vid datorn igår men orkade inte blogga då..

Var till Sundsvall i fredags igen för att byta madrasserna. Det gick bra. Hela familjen följde och våra vänner Annika och Magnus och deras barn. Tanken var väl att vi skulle byta madrasserna och gå på ikea lite och så skulle jag få gå och titta på kläder men jag han aldrig med det. Han gå på ikea och göra av med lite pengar igen och så på jula och skopunkten där jag köpte tre par skor.

Har sytt som en galning idag, är bara en vecka till marknan och jag vill gärna ha något med mig dit. Är inte nöjd än så jag ska fortsätta sy imorgon också.. Lägger in bilder på det imorgon..



 

Vill ha på folkart.se men den fanns tyvärr inte i min storlek.. Beställde en hög med kläder ifrån haléns igår.. hoppas att jag kan ha dem..

 

Vann ett bud på tradera idag, mönster från maria på prylodesign. ÄLSKAR den sidan, så mycket fint det finns i världen. Fick även 2 mönster i fredags som jag vunnit på tradera, det var de jag provade mig fram på idag.. Gick ganska så bra, är bara så dålig på att förstå vad det står så jag får läsa 10 gånger innan jag fattar..

Nu ska jag och Fredrik dricka glögg och se film..

Ha de

Glömde

Glömde ju visa min nya kappa som jag också köpte i Sundsvall... Den är sååååååfin =)

 

Köpt på Indiska, den sista de hade... Var 20 % rea också, kunde inte bli bättre =)

Mycket har hänt här hemma

Inredningsmässigt alltså. Jag och Fredrik var till Sundsvall i fredags och shoppade loss.

Jag/vi köpte nya madrasser på Ikea och en massa andra roliga saker med. Unnade mig ganska mycket av det jag ville ha och det var sååååå kul.



Gamla sängen, INTE skön. Har tyckt att den är så himla snygg också men en dag så började tittade jag på den och bara tuckte att den var skitful. Orkade inte med den längre.. Inte så kul att sova i en säng med sin man som man köpt tillsammans med exet heller...  




Har burit in nya madrasserna. Var så skönt att få komma åt ordentligt att dammsuga då det var helt tomt i rummet.



Elliot provligger sängen.. Den är så himla hög. Köpte 30 cm höga ben till sängen. Trots att den är lika stor som vår gamla säng så känns rummet mycket större nu. Konstigt.



Så här ser det ut då den är bäddad med mitt favoritbäddset köpt på jotex.

Nu fattas bara sängstommen som Fredrik lovat att bygga åt mig. Materialkostnaden skulle gå på runt 2000 kr. Liiiiite mindre än de 13000 som stommen jag vill ha kostar.

Tyvärr så tog jag fel madrasser, tog för mjuka, så jag ska till Sundsvall till helgen och byta dem.


Köpte 3 meter av mitt favorittyg på Ikea. Kostar endast 59 kr/m. Älskar det!!!



De härliga färgerna kommer ju inte till sin rätt, De här kopparna var/är så underbara att jag inte kunde låta bli att köpa dem. Lagerhaus 39 kr /st.



Kökshanddukar Lagerhaus 29 kr/st.



Sopkorg från ikea. Hade tänkt att den ska passa så bra till mitt gröna kontor =) 

 

Även en läslampa från ikea fick följa med hem. Har inte haft någon möjlighet att sitta och läsa i tvrummet förut men nu går det =) 179 kr från ikea.



Sprang in på Jula en snabb sväng också och köpte en ny torkställning och en liten pryllåda. Blev suverän till mina knappar.



Vardagsrummet






Köpte en stor röd 70 talslampa på röda korset i våras för 20 kronor och den har äntligen kommit upp nu. Fredrik ville inte sätta upp den först för han tycker inte den var så snygg men efter lite övertalning så gick han slutligen med på att jag skulle få sätta upp den och ni ser ju, det blev supermysigt =)



Köpte en hel hög med ramar i Sundsvall också och ramade in teckningar somjag och barnen gjort och kort som jag tyckte om och testar mig just nu fram med upphängningen.. Vet inte riktigt vad jag tycker än.. Kommentarer???


Hallen är också förändrad



Hatar denna spegelvägg.. Har gått och stört mig på den i 4 år(!!!!)  och igår så fick jag äntligen tummen ur och tog ner den.




Ser ut så här nu. Ska köpa en ny spegel, måste bara hitta den först...


Loppisar

Har varit en hel del på loppisar den senaste tiden och alltid hittar jag ju nånting..



Skor på bidraget 30 kr.



Mssan som jag köpte idag är så söt på Elliot. Men han vägrar ha på sig den. 10 kr på röda korset.

 

Vas som jag hittade i Näsåker under min och Therese loppisdag =)

 



Även denna tavla hittade jag i Näsåker för 40 kr. Hittade plats t den i trappen upp..



Skulle köpa denna spegel i Näsåker men då jag gick runt och bar på den där inne på loppisen så ramlade den bara i småbitar. Sa till om det och fick den då gratis. Det var inte alls svårt att limma ihop den igen. Den är så läcker.



Kuddfodral från Myrorna i Umeå. 25 kr.



3 kjusstakar för 5 kr styck. Ska spraymåla dem svarta. Tror att de blir finare då. Har liknande ljusstakar i större storlek sedan tidigare.



Var ju till Röåns möbler förra veckan och då följde 2 stycken Dixieburkar hem med mig. En för te och en för sygrejer. Den var perfekt för alla mina prylar och kommer att bli perfekt på skrivbordet som jag ska ta in för att ha som sybord. 

klarvaken

Klockan är ett på natten och jag är klarvaken. För en gångs skull så somnade Elliot kl halv 10 och har sovit som en stock sedan dess och det är väl därför jag inte kan sova nu. Jag är så van att behöva bråka med honom ett par timmar och brukar vara utmattad. Jag ligger bara på helspänn nu och förväntar mig att han ska vakna..

Gav upp mitt sovförsök och gick ner och klippte ut lite tygbitar till två klänningar så att det är färdigt att sy sedan imorgon. Underlättar ju att göra sådant i förväg. När man är ensam hemma med barnen så får man inte långa stunder på sig att sätta sig ner vid symaskinen så allt som går att göra i förväg är bra..

Var in på byn idag, Milton var till doktorn för att visa upp sin kropp. Han är alldeles prickig och röd över hela kroppen som jag har trott varit eksem men det var det då inte men doktorn visste inte vad det var.. jajaja.. det kliar iaf inte är mest fult.

Fick två böcker igår som jag köpt på tradera.. De är från 70 talet och visar hur man kan göra om gamla kläder till nya kläder.. väldigt rolig läsning. Tyvärr så följde inte så många mönster med.


Var till vår lokala möbelaffär, Röåns möbler, igår och tittade på sängar.. Hittade det jag ville ha men tyvärr så slutade prislappen på 27 000 kr då så jag har åter igen tagit upp tanken på att bygga sängstommen själv. Madrasserna får gärna kosta lite, man betalar för kvalitet men sängstommen behöver ju inte kosta mycket och bygger man själv så får man exakt som man vill ha det...

Ska räkna på det.

 

Har fallit hårt för den här sängstommen men jag vill ha andra madrasser så att den blir ännu högre.. Känns lyxigt med en hög säng. Tyvärr så är priset på bara stommen 16000 kr. Finns hos S&B Nord.  

Ny tatuering

Var och tatuerade mig i onsdags också. Åkte till Mika som har Deep forrest tattoo i Näsåker. Han är så supertrvlig och duktig så jag kommer nog inte att tatuera mig på så många andra platser... =) Therese följde som moraliskt stöd och barnpassare, det behövdes för Elliot var överallt..



Jaa jag tatuerade handlederna...



Tatuerade in ett E på vänster handled för Elliot





Och ett M på höger handled för Milton.. Den ser sned ut men är egentligen inte det.. Är bara svårt att ta kort själv... Är inte färdigläkt heller så det ser lite konstigt ut..



Före... lyckligt ovetandes om hur ont det skulle göra... AJAJAJAJAJ:....



Elliot for runt som en tok..



Men Tyra var då snäll och satt där hon skulle..


Nä nu ska jag åka in på byn och hämta Miltons ögonmedicin..

Ha de

29 november ska det vara klart

Den 29 november så är det skyltsöndag här i Junsele och även julmarknad på torget. Då hade jag och Therese tänkt stå där med lite grejer. Jag har massor av idéer och jag hoppas att jag hinner få dem klara.

Fick sy en hel del i helgen och jag han göra en klänning klar, en tygkasse och 4 napphållare. Fast jag vet inte ifall jag måste göra om napphållarna lite.. Ska fundera på det.

Har lagt fram alla sygrejerna på bordet men jag måste fixa ett skrivbord till kontoret så jag slipper ta upp hela matbordet varje gång jag ska sy.. Har ett skrivbord mendet måste göras iordning innan jag kan använda det. Ska målas och skruvas lite i det.



Hittade det här fina tyget på röda korset i Lycksele...... 10 kr/kg tog de för stuvbitar..



En liten väska blev det fast jag tänkte fel från början så jag fick sprätta och ha mig men det blev bra i slutändan.. Frågan är ju bara hur mycket man ska ta för sådant här.. Prissättning är svårt.



Blev även en klänning i storlek 80-86. Ska sy fler också. De är så enkla att göra..


Var ut med ungarna i skogen igår och plockade ris och ljung så att jag kan göra fler kransar till marknan. Milton hade jättekul.. Sprang som en tok.. =)



Bjuder på en bild som jag tog i skogen igår.. Kan det vara en tjäderhöna? Jag ska väl kunna det här men jag blir så osäker på mig själv...

 

 

ja ä int dö

Jag bara känner mig som det.. Har bara inte orkat blogga någonting.. Elliot har haft en tre (!!!!!) veckors lång period nu då han inte velat sova på nätterna. Det började som sagt för 3 veckor sedan då han blev sjuk, inte konstigt att han inte kunde sova då för han var så snorig och hade svårt att andas,

Det fortsatte sedan vecka 2 men då var vi i Lycksele och det är ju inte så lätt att sova på nya ställen så jag tänkte väl inte så mycket på det.

Kulmen kom förra veckan då han knappt sov något alls. Natten mellan söndag och måndag så sov jag kanske 3-4 timmar och jag hade precis somnat då Fredrik klev upp (02:30) för att jobba. Snäll som han var så väckte han bägge ungarna medans han klädde sig. Sedan så jäklades det på jobbet så han kom inte hem förrän 21:00. Gissa om jag var glad. Inte så värst.. helst inte då han bara åt middag och gick och lade sig för att sova igen. Där satt jag med rödsprängda ögon och en klarvaken unge.. Så höll det på hela veckan.. Fredrik jobbade som en galning och jag höll på att falla ihop av utmattning.. Tack och lov så fattade Fredrik att jag behövde sova och har låtit mig sova ut i helgen.

Jag kände mig som en och betedde mig nog som en zombie hela veckan. Tur att man har vänner som orkar med en ändå.

Natten mellan södnag och måndag den här veckan så fick jag gå och lägga mig 01:30 för Elliot. Han somnar till och när man lägger ner honom så blir det bara gallskrik. Somnade av utmattning trots Elliots gallskrik. Han somnade ändå av sig själv efter ett tag av skrikande. Enda positiva var att bägge barnen sov till halv 9 igår morse så jag fick sova ut ändå..

Imorse då vi klev upp för att fara på dagis så ser jag att Milton har fått ögoninflammation. Inget dagis för honom.. 

Syr lite medans barnen leker.  

Syr och syr men kommer ingen vart....

Har försökt sy ihop lapptäcket men det tar tid med ungarna runt sig. Miltons födelsedag tog ju upp hela söndagen men jag lyckades sy lite grann mellan gästernas ankomster. Har fått ihop lapparna nu iaf fast det har tagit mig 3 dagar.



Lördagen ägnade jag mig till att städa lite och att klippa till lapparna till lapptäcket. Givetvis så hade jag lyckades jag få till alla i olika storlekar så det vara bara att mäta från den minsta och börja klippa till igen. Så här såg det u på lördagen och jag har nu fått ihop dem med. Ska bli grönt och skönt =) Måste bara komma på vad jag ska ha för tyg till sidorna och baksidan.



Jag har fått tag i ganska mycket bra grejer. Det här köpte jag på militäruppackningen på byn förra veckan. De hade lite mer än militärgrejer. Blev under 200 kr för allt, vilket jag tycker är billigt.



En av barnvagnarna är fylld med tyger och pallen blev också täckt av tyg.



Även en massa tyger har jag ju fått tag i och så hade jag väldigt mycket sedan tidigare men jag tycker att det är så himla roligt med tyger och köper då jag hittar billigt.

Just nu är det kaos inne på kontoret. Jag har tyghögar överallt och på stolarna så hänger det tyger som jag har strukit. Jag har även två 30 liters backar med tyg och en stor resväska full.



Här är teckningen som jag gjorde förra veckan =)



Har varit så trött idag för Elliot har varit vaken mesta delen av natten och jag har varit så förbannad. Jag är verkligen inte trevlig om jag blir väckt eller får sova för lite.

Hela veckan i Lycksele så har jag haft dåligt med sömn och barnen har sovit i min säng så den lilla sömn man fått har varit dålig den med, man ligger ju så konstigt med ungarna uppe efter en, jag som aldrig har tyckt om att dela säng med någon.

Inatt så gick jag ut ur sovrummet och lade mig i Miltons säng så fick Elliot skrika bäst han ville en halvtimme bara för att få lugna ner mig. Känner väl att det är bättre att gå ut ur rummet istället för att tappa humöret.

Längtar tills Fredrik kommer hem och tar över idag..



Det har varit skönt att få hjälp i veckan hos mor och far. Tack tack. Elliot tycker om morfar jättemycket och sitter så lugnt i hans knä. Här tittar de på tv =)



Elliot tröttar verkligen ut en, han är överallt och jag hinner inte alltid med. Igår till exempel så gick Fredrik upp och glömde stänga grinden.. Då jag tittar mot trappen så ser jag Elliot i väldans fart upp för trappen. Han har blivit skitduktig på att klättra och hade snabbt hunnit upp 3 steg innan jag han ta fast honom. Lisvfarlig.


Nä nu ska jag äta lite resttårta sen igår..

Mo igen

Har varit och städat ut i Mo. Eller det gjorde jag innan jag åkte till Lycksele. Passade på att ta lite kort där då...



Bäddade soffan och la dit alla kuddarna. Förstår inte att det ska vara så svårt att bädda igen soffan efter att man sovit där..



Lampan i hörnet köpte jag på loppisen i Näsåker då jag och Therese var dit förra veckan.



Den var lite bucklig men det gör ingenting, jag bryr mig inte så värst mycket. Tuppen i keramik är från Röda korset.



Å vad jag vill ut med garderoberna, iaf en av dem. Vill tapetsera om också.



Har städat upp så det är fint nu över vintern. Försökte dra ner rullgardinen men den var trasig.



Köket fick sig lite städning också.



Har dragit ner rullgardinen så att allt inte bleks fast jag är lite rädd att rullgardinen bleks också, den är ju så fin =)



Köpte två fina plastburkar i Näsåker också.



Och en lila/orange brödlåda.



Kylskåpet är tömt och stängt av.



Milton hjälpte mig givetvis med att tömma huset.








Även sängarna är bäddade och fina.

3 år

Milton blev 3 år idag, tänk vad tiden går fort... Har haft gäster och har ätit mycket tårta..

 





Ska göra middag nu till födelsedagsbarnet =)

       
RSS 2.0