jag är inte död

Jag har bara tagit ett litet jul och nyårs paus.. har inte haft någon lust att skriva något.. Återkommer efter helgerna.. 

Sollefteå/Kramfors

Var med Therese hela dagen igår. Vi åkte iväg till Sollefteå först och gick på stan där och sedan åkte vi vidare till Kramfors för att gå på Dollarstore där. Det var jätteroligt att få umgås med Therese för det var ett tag sedan och så han jag köpa fler stora målartavlor som jag ska göra bilar på. Claes ska få sin bil förevigad där. =)

Jag  var till stan i lördags och bytte vår nya tv. Efter att ha bytt sladdar och bluerayspelare och det fortfarande inte gick att kolla på film så kom vi (jag och experts personal) överens om att det var tvn som var trasig och jag åkte då på lördagen till Sollefteå med den.

Fick en helt ny tv och så gick jag ner på stan och shoppade lite också.

Jag han in på Lindex och köpte underkläder och en kofta (världens skönaste kofta) och så hittade jag en öppen loppis (YES!!!!)

 



Där jag hittade 3 barnglas (som jag inte har några bilder på), 2 gardiner och ett påslakan som jag blev världens lyckligaste över.



Jag har nämligen fått 2 örngott av mormor som hon haft i stugan och barnen älskar de örngotten. Det är flygplan och flygande enhörningar på det och nu hittade jag ett påslakan till det, exakt likadant och så kostade det bara 30 kr. LYCKA!



Det blev även ett linne till lilleman och ett par mjukisbyxor till M.



Ett annat ögonblick

försökte jag, åter igen, att ta julkort på barnen. Då sammarbetade barnen men inte Dixie, Fredrik var hemma och försökte hjälpa till men Dixie skäms bara då man säger åt henne att sitta still. Hon tror att hon har gjort fel stackarn...



Om man blir tagen kort på så måste man spela död

 



Kolla in skamsenblicken Dixie har..





Och så sprang hon iväg.. Elliot sitter och ropar så högt han bara kan på henne (vilket INTE får henne att komma tillbaka)



Bättere än så här blir det tyvärr inte, Skulle vilja till Birgittas atelje i Långsele och ta familjekort igen. Hon är en helt SUVERÄN fotograf, man blir så jäkla snygg på hennes kort =)

 

 

Ett annat ögonblick

försökte jag, åter igen, att ta julkort på barnen. Då sammarbetade barnen men inte Dixie, Fredrik var hemma och försökte hjälpa till men Dixie skäms bara då man säger åt henne att sitta still. Hon tror att hon har gjort fel stackarn...



Om man blir tagen kort på så måste man spela död

 



Kolla in skamsenblicken Dixie har..





Och så sprang hon iväg.. Elliot sitter och ropar så högt han bara kan på henne (vilket INTE får henne att komma tillbaka)



Bättere än så här blir det tyvärr inte, Skulle vilja till Birgittas atelje i Långsele och ta familjekort igen. Hon är en helt SUVERÄN fotograf, man blir så jäkla snygg på hennes kort =)

 

 

Den här månaden

Har varit KALL och vi har varit inomhus hela dagarna. Det har varit sjukhusvistelser, förkylningar och doktorsbesök.

Kommer inte ihåg så mycket av denna månad då jag tänker tillbaka, det känns som om den har hållit på i ett halvår.. världens längsta december..

Men snart är det jul med matfrossa, julklappar och glada men trötta barn.

Barnen har jullov nu från dagis, mest för att det konstant rinner ur näsan på dem och att de hostar slem, stackarna. 

I måndags var det kallt som vanligt så vi var inne och klädde granen. Eller barnen fick göra det trots att jag helst av allt vill göra det själv. Men det blev rätt så bra. Elliot gav mig och pekade på var kulorna skulle vara så jag fick ju vara med =)









Det kliade rejält i de små fingrarna då de såg minipaketen. De ville bara öppna dem men de har faktist varit duktiga och låtit bli dem.

Efter att vi klätt klart granen så bad jag barnen ställa upp sig framför den för en julbild, MEN....

 



De ville inte alls sammarbeta utan det blev brottningsmatch istället.



 

 

Och helt plötsligt var Elliot en hund som flämtades kröp runt på golvet.. Busungar!!!

 

 

 

 

Detta ångrar jag

Jag vill inte gå in på det nu men jag kan ju bara säga att jag gjort en del grejer i mitt liv utan att tänka på andra människors känslor. Jag ångrar att jag gjort andra människor ledsna.. =(

Min favoritfödelsedag

Var mina födelsedagar då man var barn. Det var svårt att somna på kvällen innan och så vaknade man tidigt av ljudet av smygande och tisslande och tasslande utanför sovrumsdörren och så låg man och spänt väntade på att mamma och pappa skulle komma sjungandes med tårta och paket.

Mitt favoritminne

Är då mina barn föddes, både det bra och det dåliga =)

Min första kyss

Fick jag då jag var 17 år.. bättre sent än aldrig

Köpt på tradera

Vann en auktion på tradera förra veckan.. Och vad kan det vara då??? Ja denna gång var det inte tyg iaf utan ett halsband.



Surprise!! En uggla.. Tyckte att den var så söt. 5 kr blev mitt vinnande bud så det var ju helt överenskommet. 25 kr i frakt.

Dagens pyssel

Dagen har kännt hur lång som helst och nu då jag trodde att klockan var 4 eller något sådant så är han bara halv 2. Har äntligen lyckats ta mig i kragen och sytt 2 julklappar.

Vad är bättre julklapp till en bokstavstokig liten kille än just en bokstavskudde? Hans storasyster fick också en fast med hennes bokstav förstås. =)



Syns det att det är ett J och ett L?? J:et var lite pyssligt att få ihop men det gick till slut.

 



Jag tycker om tygerna så mycket. De är från ikea och storasystern utbrast förra gången de var och hälsade på att det var det finaste kudden hon sett då hon såg en kudde jag gjort i det tyget så jag hoppas att hon blir nöjd också :)

Bägge kuddarna har samma 2 tyger i sig men tvärt om.

Mina drömmar

Jag har många drömmar, att barnen ska växa upp till lyckliga människor, att vi ska få resa lite grann och att jag ska få bo i mitt drömhus..

Drömmarna är många och de flesta kommer nog inte att slå in men det är inte det som är poängen, poängen är att just få drömma och fantisera.. =)

Russinnet

Hittade en hel hög med saker som jag skulle vilja ha till barnens rum på russinnets hemsida.

 

Kanelbullepuff

 

 

 





Allt från russinnet

Traderaönskelista nr 2

Här är mer grejer från tradera som jag vill ha. Jag hittar mer saker där än jag har tid att blogga om.. njut av bilderna bara =)

Tyger, gardiner och dukar



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Kära tomten. Här kommer önskelista nr: 2

Önskelista nummer 2, allt från tradera =)

Smycken




Var ju inte så tokig i ugglor förut men syrran fick för sig att jag samlade på ugglor då jag egentligen inte ögde en enda.. Men nu så ser jag ugglor överalt och tycker om dem.. Se bara den här ringen... sööööt...



Örhängen stort VILL HA över dem..


Hallen

 

 



Skoställ


Köket

 


Bordstabletter







Det finns så många fina brickband där ute..

Prydnader




Har en men vill ha flera flera stycken..

Lampor














Ljusstakar

 

 

 

 




Övrigt



Godisautomat som det bara skriker Wild West cruisers om...

 

 

Wild west cruisers

Var in på byn idag, det skulle gå snabbt, dit och hem igen inom en timme men en timme blev 3. Har klippt mig idag och suttit i telefon halva dagen känns det som.

Håller på att starta ett sammarbete med NBV och starta upp några studiecirklar inom wild west cruisers och så har jag försökt avbryta sammarbetet med studiefrämjandet för att vi får mer pengar av NBV helt enkelt.

De på studifrämjandet är ju jättetrevliga och hjälpsamma men jag måste ju se till klubbens ekonomi och vi har ju 2 lokalhyror att betala så mycket pengar måste fås in.

Jag vet ju att det inte är personligt men just nu känns det som om jag sitter i kläm lite grann men det ska jag nog fixa =)

Snälla Doris ringde i morse och berättade att de varit och tagit bort nästan alla möbler nere på nipan nu. Är så spänd på hur det ser ut där nere nu, det måste kännas enormt stort. Ska åka ner någon dag då det inte är så kallt.

Doris är den som jag köpt stolarna och soffan av.. Vilka jag inte visat än men här kommer en dålig bild på stolarna iaf.





Jag tycker att de är riktigt fina med orginalklädsel och allt.

I alla fall så åkte jag över till Doris efter klippningen och hälsade på lite. Vi hyr ju av IOGT och hon är med där och de ville att någon i klubben skulle gå med IOGT så nu är man en stolt medlem hehehe.. Är ju inte så att man drack så ofta ändå.. Det är ju något man klarar sig utan.

Snälla Doris gav mig en massa klädmönster som jag blev väldigt glad över.



De blir perfekta till våra studiecirklar i sömnad =)

 

Jag fick även 2 smörknivar av gubben hennes och 2 sittunderlag till ungarna =) TACK TACK!!!!

 

Åkte sedan till kassören i klubben och diskterade lite grejer som måste göras enligt studiefrämjandet men vi blev lite fundersamma över vad de egentligen ville ha så det blev egentligen ingenting.  Tiden går så fort då man har kul =)

 

Har hunint sova en stund på eftermiddagen också, jag och Elliot sov uppe på sängen och snarkade som små grisar.. Det var skönt =)

 

Nu blir det middagslagning så ska jag försöka få tag i studiefrämjandet imorgon för att reda ut allt.

Vad hade jag på mig idag?

Så mycket som möjligt.. det är kallt som f*n...

-28

När det är så här kallt så finns det inte mycket att göra annat än att se tv, leka, och elda.



Fredrik slängde ihop en våffelsmet och stod och gräddade våfflor i stora lass åt oss trots sjukdom så jag klädde på mig för att gå ut och kasta askan och hämta ved. Jag är rätt så frösen av mig så jag klädde mig ordentligt. Fredrik skrattade åt mig och kallade mig för conehead.. 

Därför bad jag honom ta kort på mig för att jag skulle se hur jag såg ut.. (har ingen helkroppsspegel)



Så Ser ut och kände mig som en Michelingubbe men va fasen, jag vill ine frysa, på med täckbyxor, täxkjacka skinnmössan och lager på lager med tröjor...


  

Jag förstår inte varför han skrattade åt mig, en sådan snygging som jag!! ;) Beredd med pannlampa å allt =)

Var ju tvungen att ta av mig glasögonen också, det är ju så kallt så fort man andas så isar de igen för en så man gick där i mörkret halvblind men det gick ju bra. Jag överlevde don´t worry.. ;)

Täckbyxor är en bra uppfinning. Man använder dem alldeles för sällan, idag åkte jag in på byn i -28 grader i bara jeans. Inga långkalsonger inga täckbyxor, det är ju bara dumheter men jag frös faktist inte så mycket.



Våffelgörningen drog ju ut på tiden så lilleman tröttnade, bokstavligen talat..



Sötisen ;)



Milton fixade mat till Dixie medans vi fixade våfflorna..



Och så måste man kolla att det blev rätt mängd vatten i maten.

De sover bägge två nu, de somnade innan 19 ikväll så de var trötta trots Elliots lilla tupplur innan maten.

Var ut och hämtade posten precis, bara reklam men jag har iaf en bra bok. Slash från Guns n´Roses sjävbiografi läser jag, den heter kort och gott Slash och den är bra, förvånansvärt bra. Jag kan inte fatta att den människa levt sitt liv som han har. Helt ofattbart men tyvärr lever många sitt liv i alkohol och droger.

Men jag tycker att det är intressant att läsa och musiken har en helt annan betydelse nu då man vet bakgrunden till låtarna och hur de uppkom. Har lyssnat på GnR hela dagen =)

Ska kura ihop mig i soffan och fortsätta läsa tills klockan 8 iaf då finalen av Americas Top modell är, det måste ju ses =)

Tjocksockar OCH fårskinnstofflorna är på och filten ligger runt axlarna så jag är redo för soffmys med gubben =)

Julklappar

Har sytt en julklapp idag =)



Elliot är nyfiken på att se vad det är..

Den här veckan

Kommer att bli intressant. Idag var jag med Milton in till Anja för att han skulle klippa sig och det började med grin och panik men han skötte sig rätt bra till slut. Fin blev han då iaf och MYCKET med hår klipptes bort.



Han fick en fin frisyr av mössan på vägen hem.  

I morgon är det min tur att bli av med lite hår och det ska bli skönt.





Är som lite långhårig som ni ser.. Barnen säger att jag är ett troll, ett monster..hehehe--



Nä, så här ser jag ju ut, inte som på de övre bilderna, då höll jag bara på att lufta igenom håret och Fredrik fick tag i kameran =)

Jag har jämt håret uppsatt, blir så varmt annars, man svettas ju ihjäl. Det är lätt att glömma bort att man måste klippa sig då man jämt har uppsatt men det är inte så länge sedan. Mitt hår växer fort, det ser man då man färgar håret, veckan efter så ser man utväxtranden, det är inte bra för min ekonomi =/

Jajaja, tillbaka till hur veckan kommer att se ut.


Tisdag och onsdag var det tänkt att barnen skulle vara på dagis men jag ringde just och sa att de inte kommer något. Just idag är det -28 grader ute (under dagen) och barnen är förkylda (hostar på rätt så bra) så jag bestämde mig för att de fick vara hemma. Då kanske de har en chans att krya på sig. Fredrik är hemma sjuk också så han kan passa barnen medans jag är hos frissan. Elliot behöver vilan han får hemma..

På onsdag så lämnar jag Milton hos farmor och farfar, han ska sova där då. Elliot och jag ska till Sundsall på sjukhuset och göra en magsäcksundersökning på honom.

Det känns inte alltför roligt och det ska bli intressant att se vad Elliot tycker om att de stoppar ner en slang genom näsan på honom ner till magsäcken. Jag har förberett dem om att jag kan behöva hjälp med att hålla i honom. Han är som stark den lille.

I 24 timmar ska han ha den slangen i sig så vi blir kvar i Sundsvall till fredagkväll. Hoppas att man kan göra saker och inte bara sitta på hotellrummet. Behöver gå på stan och leta en julklapp till Fredde. Men måste vi sitta och ta det lugnt så måste vi ju.. Det är ju inget att göra åt. Hinner gå lite innan för vi ska inte vara på sjukhuset förrän på eftermiddagen på torsdag och vi åker tidigt.

Lördag vet jag fortfarande inte vad som händer. Har inte planerat så långt fram, vill ta mig igenom torsdag och fredag först. Och på söndag är det wild west cruisers möte (kommitén)

lördag 11 december 2010

Ja det blev inte en mer spännande titel än så. Började dagen med att sova till 9. Får man sova så länge så känns det som om man sovit halva dagen. Sedan fick jag värsta städpsykosen. Sprang runt som en galning i huset och plockade undan, dammsugade och var tacksam över att barnen och Fredrik höll sig undan min framfart. Jag fick dem iaf att plocka upp leksakerna i vardagsrummet.  

Attd et är roligt att man får sådana där städdillen? Man blir på värsta städhumöret, helst då någon ska komma och hälsa på, det är så mycket enklare att få motivation till att städa då och det känns riktigt skönt att det är städat nu.

Fast jag var tvungen att städa, svärmor är ju allergiker så man vill få bort det värsta hundhåret iaf.  

Fick till och med min pysselplats städad inne på kontoret som har varit överbelamrat med saker, tyger och papper men nu så fick jag bort det.



Nä det är inte förebilden, det är efterbilden och ja, jag vet, ni kanske fortfarande tycker att det är superstökigt men det här är städat för att vara jag.. Bar upp en massa lådor till pysselrummet uppe som inte behövde stå framme.



Måste göra något åt skrivbordet, det har bågnat..Inte bra men det var så då jag hittade det också. Det låg ju trots allt på en majbrasa.

I pandurolådan finns nästa projekt.. Bokstäverna som ska målas och tapetseras. Men först måste några julklappar sys klart. Ska göra det idag tror jag, efter att jag hämtat Dixie hos mormor.



Mitt i städnojan så fick jag avbryta för att åka in och lämna Dixie hos mormor. Svärisarna skulle komma hem till oss igårkväll och passa barnen medans vi skulle på corner för äta middag med Fredriks jobb BIS åkeri. Hela 50 år har BIS funnits och självklart måste det ju firas.



Foto lånat av corner.

Det var julspecialen vi åt. Maten var helt underbar. Förrätterna var jättegoda, laxen var suverän, köttet bara smälte i munnen på en och efterrätten kunde man äta hur mycket som helst av. Man känner att det börjar rinna i munnen på en då man sitter och skriver om det. Sällskapet var roligt också så det var en lyckad kväll =)

Tack Anders och Bengt-Ivan för en rolig kväll.

Vi kom hem 12 inatt och det hade gått bra med barnen och allt. Så det var roligt, något mindre roligt var att Elliot vaknade då vi kom hem och inte ville sova något mer. 3 var jag fortfarande vaken.. Mindre kul.

I min handväska

För det första så har jag inte en utan jag 30-40 handväskor och för det andra så är det bara bra och ha grejer som fyller väskorna =)



Just används en brun skinnväska från Åhlens som jag fyndat på röda korset för 20 kr. Full med grejer är den och tung men allt MÅSTE med...

 



Ni ser.. bara bra att ha grejer.. 2 glasögonfodral, ett med solglasögonen ett med läsglasögonen, måttband, tändstickor, tuggummi, 2 necessärer 1 med ja ni vet vad och denna andra fylld med plåster, värktabletter, handsprit, handcreme med mera. kamera plånbok måste ju också med.. Allt nödvändigt en tjej måste ha ;)

Älskar handväskor

Mina syskon

Eller mitt syskon ska det kanske stå. Jag är storasyster till Elin en 25 årig busschaufför som bor i lägenhet tillsammans med hennes vovve Laban.

Vad ska jag skriva om henne?? Lättast är att läsa hennes blogg, då får ni veta hur hon är, hon är helt och hållet sig själv när hon skriver vilket gör att jag kan sitta och läsa och skratta så tårarna rinner för jag hör hennes röst i huvudet samtidigt som jag läser.

Just nu sparar hon och sparar och sparar, vi är inte lik på det viset, jag kan inte spara =/

Hon vill att vi ska åka på en eurotrip men jag har varke pengar eller tid att vara borta 1 månad så hon har hittat någon på internet att åka med. Det är modigt. Det skulle jag aldrig våga göra.

Hon är sådan, orädd, om det inte gäller barnens dreggel eller kräk förstås, då skriker hon som en stucken gris ;)

Bort bort bort

Jag vill åka bort, bort till värmen och färgerna och allt nytt underbart.. Jag vill till Marocko..



Källa: Apollo

Marrakech

Sofitel Lounge & SpaRiad Catalina

Bildkälla: Ving.se



bildkälla: Marockinvest







Bildkälla: reseguiden

Tänk de lyckliga människor som får åka dit.. Inte är det dyrt heller men jag lär ju inte komma iväg.. 3500 kr per person i 2 rumslägenhet 14 dagar.. med flyg från stockholm.. suck.. längtar bort så otroligt mycket..

Loppis

Var in på 2 loppisar i tisdags då jag var till stan, skrev jag det? Antikt och loppis mitt i stan har alltid MASSOR av saker som jag vill ha och ofta till ganska bra priser men i tisdags så shoppade jag endast en IRA plåtburk.



Jag har en i likadant mönster men den är liten och kantig. Det här var den största IRA burk som jag sett. Jag prutade inte ens på priset som var 40 kr. Tycker att den var värt det.



Ja ni ser ju jämfört med strykjärnet hur stor den var och i perfekt skick dessutom. Jag blev så glad =)

Eftersom det gick väldigt fort i stan och jag vände hem på en gång så han jag med att gå en sväng inne på röda korset i Junsele också. De hade gjort ett helt julrum och där inne i en låda med juldukar hittade jag denna fina bonad för 10 kr.



Den fick sitta på väggen i köket nu under jul. Milton tycker att den är bra konstig. Han har tusen frågor om den. Var är tomtemamman? Hur kom tomten in i svampen då dörren är så liten? Varför är dörren så liten? Varför ser tomten så ledsen ut? Han ser konstig ut mamma..

Ja vad svarar man??

en av hemligheterna

Jag kan läcka en av mina hemlisar nu, vad jag sydde här om veckan för nu har hon fått paketet =)

Anna ville ha en dörrkrans så jag skickade en till henne förra veckan och då jag höll på att packa ihop paketet kände jag att jag ville skicka något mer med i paketet och en julstrumpa kändes helt rätt. FAST en röd julstrumpa kändes fel, den passade som inte in hos henne så jag gick upp till pysselrummet, ritade igenom tyglådorna och hittade det perfekta tyget, en svart spets och rosa siden. Av det fick jag inspirationen till att göra denna julstrumpa till Anna.

Inte det mest traditionella strumpan precis.







Slåg in den i ett litet paket och så fick paketetåka iväg till Anna. Jag blev så glad över att hon blev glad =)

Det är roligt att överraska folk hihihi..

Det här hade jag på mig idag

Inte en så intressant titel egentligen, jag är intresserad av kläder och mode men hittar sällan något i min storlek som inte ser ut som ett tält eller sitter som ett ormskinn så jag har svårt med kläder just nu känns det som.

Idag hade jag på mig trosor, bh sockar (nähä vilken chocknyhet;) Ett par blå jeans (bootcut), ett svart linne från indiska och en svart tunn kofta och bihalsbandet från sinners and saviours. Ganska enkelt med andra ord men det kändes bra. Skulle bara in på byn på utvecklingssamtal på dagis och så skulle mormor skjutsas till affären och så hälsade vi på svärisarna.

Morgondagens outfit är svårare. Vi har blivit bjuden på middag på corner med Fredriks chefer så man vill ju vara fin imorgon men jag vet inte vad jag ska ha på mig. Kjol kanske.. Överdelen är svårast. 

Letade efter en bild på mig själv med hade dåligt med sådana.. Är alltid jag som håller i kameran.. 

Svärisarna kommer hit och är barnvakt åt oss.



Ja jag har inte hunnit med så mycket idag. Sålde en krans iaf och 2 vanthållare som jag snabbsydde imorse. Hade 2 napphållare klara så jag gjorde om dem bara. 


Var på möte igårkväll.. Hörde inte mycket vad som sades, hade ju med mig båda barnen dit för Fredrik hade ju inte komit hem från jobbet än men han skulle hämta dem då han slutat. Han kom precis då mötet slutade... typiskt. 

 

Det dök upp mycket med folk på mötet och det är alltid roligt. Nästa gång tar jag då inte med mig några barn iaf..

 

Alla tyckte att väggmålningen blev bra också och det är ju roligt. =)

 

   

Tog med mig bärbara dvdn till ungarna men de satt varken still eller tyst länge.

Äntligen klar.. tror jag

Jag har varit och målat i garaget idag med och jag tror att jag är klar. Jag kan ju stå och pillra på med en målning hur länge som helst. Fredrik ringde på eftermiddagen och det var som han visste vad jag höll på med. Måla inte för mycket sa han bara. Övermåla det inte.



Så här på bild ser den inte så tokig ut men jag vet inte.. Nä jag får vara klar nu..

Man får väl betyg ikväll på mötet.. I garaget kl 18:00

Min tro

Jag tror att jag är bra på att måla, jag tror att jag kan sy allt, jag tror att alla är snälla och ärliga.

Ibland så kan tron ta mig långt men ibland så slår den där tron bakut. Tron på att människor är ärliga mot varandra gör att man ibland blir sårad men man måste ju tro, annars träffar man inte nya kompisar, lär sig nya saker eller kommer någon vart alls.

Man måste lita på sig själv och på andra

julmarknaden 2010

Hittade kameran somjag hade med mig på julmarknaden i år..



Vårt bord. Therese står och packar upp..





Tog med mig några kuddar och visade upp. Det var flera som var intresserade men fick inga beställningar.





Mina kransar

Ett ögonblick

I ett ögonblick imorse så trodde jag att det skulle gå jättefort att måla en stor väggmålning på en vägg i klubbgaraget.. Oj vad fel jag hade..




Först var jag ju tvungen att flytta tavlor och möbler och sopa bort skräp från golvet.



Gubbarna städar ju ner så hemskt..





Jag använde min nya overheadmaskin som mamma och pappa köpt til mig på loppis. Den fungerade jättebra. Dock hade jag en väldigt dålig bild så jag fick ta ner en Wild west cruisers keps från väggen och frihandsrita lite. Inte det lättaste. 



Ritade med blyerts, tack och lov att jag tog med radergummi säger jag ju bara.. 

 

Höll på i 5 timmar men har bara hunnit måla det svarta än så länge. Det ska på vitt och rött också och så måste jag blanda till lite grått så att jag får till lite krom..

Ja 5 timmar höll jag väl inte riktigt igång heller och målade. Fick besök av Tony, Claes och Robban så vi surrade lite och så tog jag 15 minuter till att städa toaletten och så ställde jag till bordet, kastade bort allt skräp och gjorde iordning skåpet som jag tagit dit. Stoppade in alla kafekoppar och glas i det så vi fick bort det från bordet. Och så gick jag ut med soporna.

Förstår inte hur killar kan grisa ner en toalett så hemskt.. Måste man sätta upp en skylt lr?? Kissa inte på ringen!!!

Men nu så är det rent och fint iaf. Jag får väl ha överseende med att det trots allt är ett garage så det blir smutsigt.






Imorgon är det möte. Då hoppas jag att jag har hunit måla klart. Ska dit imorgon med. Fast efter att jag har varit till doktorn för magen. Har sådana kramper varje dag nu, man kan ju inte äta någonting längre... Hoppas att jag får hjälp imorgon.

Såg ni för övrigt det nya gamla bordet på första bilden??

 



Jag tycker att det var jättefint trots att tidningshyllan under var lite trasig och jag tycker verkligen om mosaiken på övansidan.

Var till nipan i måndags och lämnade en kudde osm jag sytt.



Köpte denna lilla biten på tradera, tyckte den passa klubben bra =)

Det börjar bli bra där nere nu. IOGT ska nog ta ut sin (vad jag tycker är skitful) hörnsoffa och så deras billybokhylla och då ska vi möblera om.

De flesta av möblerna funkar bra där nere bara vi får bort hörnsoffan så att det blir mer plats men jag skulle vilja ha en liten fin bokhylla där.



Som den här som jag såg på en loppis i stan.. Nu är det skitdålig bild för jag tog med mobilen men jag tror ni fattar vad jag är ute efter.



Såg även denna fina fotölj där på loppisen. Bara 100 kr. Jag kollade om de hade öppet igår då jag avr till stan men de hade stängt. Får hoppas att de har kvar den nästa gång för då köper jag den. Ignorera stolen i fotöljen. Jag tycker bara att den var så fin.. 

 

På skattkistan hade de så fina glas också men jag kan ju inte köpa allt jag ser till klubben, det har jag inte råd med.. Men det skulle vara roliga att ha ett par som tillhör klubben.

Nä nu är det matdax. Pytt i panna blir det, har inte ätit sedan frukost så jag är jättehungrig. Glömde ju att ta med någon lunch till garaget. Men imorgon får jag ta med fika.. =)

Ha de

Min bästa vän

För det första så har jag inte så många bra, nära vänner, jag känner mycket med folk men det är inte med alla som jag känner mig helt 100 bekväm med.

MEN! Jag har 4 vänner som jag känner att jag prata om allt och inget med. En bra vän ska kunna trösta, stötta, gråta inför en, jag ska kunna gråta inför dem, visa sina känslor och kunna ta att man visar sina egna känslor för och man ska kunna prata om ALLT. 

Mina tre vänner Annika, Therese och Marianne är sådana personer och jag värdesätter dem verkligen men man är dålig på att visa det och säga det men jag tycker verkligen om er ska ni veta.  

Therese är den jag umgås mest med och vi har så mycket gemensamt. Hon är mer som lillasyster tycker jag. Vet inte om hon håller med om det ;)

Annika är den jag vänder mig för råd och surr på telefon. Vi hinner inte umgås så mycket och det är tråkigt. Mest är det mitt fel för hon har ingen bil att ta sig till mig med =(

Marianne är storasystern som jag aldrig fick. Trots en stor ålderskillnad så kommer vi överens hur bra som helst och vi har aldrig bråkat eller varit sura på varandra. 
Marianne vet jag skulle ställa upp i vårt och torrt för mig bara hon kunde. Vi behöver inte ha så mycket kontakt med varandra, vi vet att vi finns där för varandra om det är något och det räcker ganska långt. 



Min allra bästa vän är min syster =) Jag vet, jag vet, jag hör henne i huvudet just nu då hon utbrister " mäh tönt" Men med henne kan man snacka om allt och hon känner mig bäst av alla (vore konstigt annars kanske) 

Tycker om er allihop.. 

 

min dag

Idag har ungarna gått på speed tror jag och har rusat runt och tokskrattat hela dagen. Jag har varit snäll idag och inte blivit arg som jag annars brukar kunna bli så det har varit en bra dag.

Vi åt ravioli till lunch och så åkte vi in till Junsele med några grejer till klubbgaraget och nipan. Träffade på Tony på nipan så vi pratade lite, jag beundrade mina nya köksstolar i teak med orginalklädsel som jag köpt och förvarar nere på nipan (bild kommer så småningom) och så frös jag av kylan inne i huset. Tony försökte elda men det gick inget vidare.  

I garaget var det varmt och skönt och Dumle och Tomas satt och svetsade på Dumles bil så jag slapp ju vara ensam där.





Hade tänkt åka dit imorgon och börja göra iordning för att måla loggan på väggen men det blir en tur till stan istället. Bluerayspelaren som vi köpte förra lördagen är trasig, glapp i en kontakt så han hittar inte sändning eller vad det heter och så var mina nya glas klara hos optikern..

Får börja måla loggan på onsdag istället.



Jag och barnen var även en sväng till mormor. Jag har tigt till mig ett bord som stod i lagården där utav en släkting som har förvarat det där så jag var och hämtade det och tog även det till garaget och det blev superbra. 

På onsdag ska jag ta kort på det. 

Åkte hem efter det. Hade varit på byn i 3 timmar då så det räckte. 

Åt middag klockan 4, blodpudding och stekt ägg. Ungarna älskar det. Jag blir lite illamående av det men man måste ju inte äta så mycket. 

Sedan lovade jag att vi skulle se film för den nya HDMI kabeln kom med posten idag från expert. Vi trodde att det var den som tjorvade då inte spelaren fungerade men efter att ha suttit i telefon med både expert, samsung och panasonic så kom vi fram till att det var spelaren det var fel på och att jag ska få en ny spelare.. 

När jag köper nya grejer, telefoner, mobiler, cdspelare, dvdspelare, ja allt som har med teknink att göra, så får jag alltid måndagsexemplaren tror jag, allt är det fel på.. Blir inte ens förvånad längre när det händer.. 


Har fått 5 mail från svärmor idag, blandannat så fick jag lite kort. 



Här håller jag i Nicole, Miltons och Elliots nya kusin. Hon föddes i juni så hon växer så det knakar.. Hon tyckte att Milton var jätterolig och både Elliot och Milton ÄLSKAR bebisar så de var överlyckliga. Det blev en bra bild =) 


Har nattat barnen för en stund sedan, har duschat och tänkte baka bröd nu för vi hade dåligt med bröd hemma och så hade jag en jäst över men så saknade jag både vetemjöl och rågmjöl så då fick det vara. Jag bakar det imorgon istället.. Ska ju ha något att göra på eftermiddagen imorgon också. 

Nu är det Americas next top model snart.. Det är mitt måndagsnöje =) 

Ha de..


 

vad är kärlek?

Kom på en sak som jag måste skriva om gårdagens topic.. vad är kärlek..

Kärlek är:

När Fredrik redan har satt igång stolsvärmaren åt mig i bilen så att jag slipper sitta kallt.
När han inser själmant att jag behöver lite ensamtid och tar med barnen ut och leker.
När han låter mig köpa den där totalt onödiga grejen som vi absolut inte behöver men som gör mig glad.
När han kommer hem med blommor bara för att..
När han har satt i min favoritskiva  bilen tills när jag ska köra nästa gång.
När jag får sovmorgon på helgen..

Övik

Var till Ö-vik i fredags med bilen. Vi hade fel på airbagen så det var bara att lämna in på verkstan.

Men det var inte den mest perfekta dagen att lämna Junsele på. Tempvisaren visade på -27,6 och jag fick elda som en galning innan vi skulle fara. Tack och lov att man kan slå igång elen.

Jag lämnade Milton hos farmor och så for jag och Elliot tidigt. Vi kom fram till Ö-vik vid 10 och höll på att frysa ihjäl fast det bara var -14 grader där men som en kuststad så känns det ju alltid mycket kallare än inlandet pga det är så rått i luften.

Packade ner Elliot i vagnen med en massa filtar och sedan vandrade vi ner på stan. Gick in på hm, indiska med mera men hittade ingenting. Handlade lite på PoP men har nu ångrat mig över det onödiga köpet så jag ska lämna tillbaka det när jag ska till Sundsvall. Fan att man ska vara så impulsiv i sina inköp.. Men men det ordnar sig.

Hittade egentligen inget annat fast jag var ute efter en julklapp till Fredrik.

Gick in på röda korset en sväng och där blev det en hel del.

Det första jag snubblade över där var gardinställningen.



Gardinkappa för 25 kr.



2 gardinlängder för 35 kr.

De ska upp i köket nu som julgardiner. Fredrik tycker att de oranga som jag satt upp i köket var för mycket påsk..


Det är roligt att få hitta saker på loppisar och second hand affärer som man letat länge efter.

Jag hittade 2 saker som jag har suttit och tittat efter på tradera men som jag tycker har blivit för dyra.

Nr: 1



En bordsprydnad a´la 60 tal för 20 kr.

Jag gick och letade i hela butiken efter en sådan här men såg ingen så jag tänkte att det är ju inte så stor chans att jag springer på en när man letar efter den så jag gav upp. Men då jag kom till kassan så står den där, på en hylla bakom kassan. Hur tur har man inte då??


Nr: 2

En julklapp till syster som jag letat efter länge.. Men den kommer inte upp på bild här ;)


Vi gick och kollade på affärer lite och så gick vi och åt och Elliot var så glad och snäll och busig hela dagen. Han skrattade och hejade på allt folk han såg så man tog sig just ingen stanns för att alla skulle prata med honom. Men det var roligt.

Kl 1 så lämnade vi in bilen och så tog vi ännu en promenad bort på rusta och köpte lite godis och några små julklappar till kompisars barn. Vandrade tillbaka igen och så var bilen klar. Såd et var bara att springa in på coop och köpa blöjor och åka hem igen.

Det var en bra dag men huvva så trött jag var då jag körde hem. Jag ringde till Fredrik en gång per 10 minuter för att hålla mig vaken.

Somnade halv 8 på kvällen sen, då jag skulle sova ner Elliot. Elliot somnade inte, han var vaken med Fredrik till kl 10. Jag sov så djupt så jag hade ingen aning om detta. Vaknade kl 7 dagen efter fortfarande liggandes i mjukisbyxor och fleecejacka på mig..  =)

vad är kärlek..

oj vad jag hamnade efter.. Det blir så med helgen. Då passar det bra med dagens titel efter den här helgen för jag har fått umgås med familjen, de jag älskar.

Kärlek gör dig alldeles varm, virrig, vinglig, knäpp, babblig, bubblig, pirrig och den känns underbar.

Det är härligt att få umgås med de man älskar, de som får en att må bra. =)

Lussebullar

Igår mitt på dagen så var barnen så snälla att de lät mig gå och vila en stund medans de lekte tysta och snälla på sitt rum. Helt underbart var det. Jag sov nästan en timme.  Och efteråt var jag som ny och orkade med dem så mycket bättre.

Jag hade till och med nog med energi att baka några plåtar med lussebullar. Jag hade 2 hjälpredor först men förlorade dem under den 45 minuter långa jäsningen. Då blev det för tråkigt tyckte de.



De blev så jäkla bra. Stora, saftiga och goda.. Smällde i mig 3 stycken, tillsammans med lite varm choklad, igårkväll då barnen somnat och det var så jäkla gott. Ja jag blev nöjd. Bakning är inte något som jag brukar lyckats så bra med.

Har köpt 2 nåldynor av Therese förresten. De är så jäkla bra. Det är ett gummiband på undersidan så att man kan ha dem på handleden. Jag har en och jag använder den hela tiden då jag syr.



De här är till mormor och mamma i julklapp. Om det är någon som är intresserad av en så kan ni beställa genom mig här. De kostar 40 kr.

vad jag blir glad =)

Har sovit ner barnen och lyckades slumra till några minuter själv också, hade blivit längre om inte Milton väckte mig med ett illvrål inne från sitt rum. Han hade slagit i knäet.

Klädde på mig som en galning och begav mig ut för att hämta ved. Fyllde upp hela vedlådan, duktiga jag *klapp på axeln* =) 

Kom på då jag var där ute att jag inte hämtat posten så jag gjorde det. och vad låg det där?? Ett paket till mig.. 

Det var mitt nya halsband från sinners and saviours.. Å vad jag blev lycklig. Det var ungefär 100 gånger finare i verkligheten än det jag sett på bild. Anna du är fasen bäst på det du gör!!!!



 

 

Det var precis så där stort och maffigt som jag hoppats på.. =) Är jätteglad just nu. Ska duscha och göra mig snygg och använda det imorgon då jag ska till Ö-vik.

 

ååååå...

Har trott hela dagen att det varit skitkallt ute och så visar det sig att jag baar har kommit åt knappen som visar ax och min tempen.. den stod ju och visade den kallaste tempen som varit inte som det var då.. visade ju bara 10 grader fel.

Har ändå värken idag, i kropp och mage.. axeln och ryggen känns inte bra.. Sitter och tycker synd om mig själv och gör en önskelista till tomten.

Kära tomten, i år önskar jag mig samma saker som jag alltid önskar mig.



Lilla soffan från indiska.

 

Snyggt kakel från drytrend.



 




Några meter tyg från 4her. En si så där 10-15 meter räcker nog. ;) 



Ett snyggt sideboard skulle passa fint. 


 




Klocka och börs från bluebox.







Bok och skor från Daisydapper



Ursnygga klänning från Rino.. Finns tyvärr inte i min storlek.







Underbara tapeter från tapetskrubben.

Finns så många unika saker där ute i världen som jag vill ha.. Så snälla tomten jag har varit snäll i år.. ;)



Det här åt jag idag..

Idag (som alla andra dagar) så blev det inte något nyttigt precis..

té och 2 rostade mackor till frukost
2 minimala pizzasbitar till lunch och vatten..
2 clementiner

Har inte kommit på vad jag ska göra till middag idag.. Alltid lika svårt. Kycklinggryta kanske?? Jag har ju turkisk youghurt.. Ja det blir nog bra det..

Kallt idag med..

Man tycker ju att man borde vänja sig men jag fryser så in i hvete.. -25,6 står tempen på nu ute..

Har väntat på sotarn hela morgonen så jag har inte fått elda idag. Har haft på elen och haft ett elelement stående i vardagsrummet men det är fasen inte samma sak. Det blir inte samma goa värme.

Satt i telefon med syster nästan hela tiden medans jag väntade. Har alltid mycket att prata om. Sotarn skulle komma mellan 9-11, han kom kvart över 11 men han är snabb så det gick ju for att han farit igen och man kan elda på igen.

Har sytt idag med men det är en överraskning vad så jag väntar lite med att publicera den bilden =)

Ska åka och skicka iväg ett paket idag till Anna, hon har en blogg som heter Sinners and saviours. Hur härlig som helst. Ska iaf skicka iväg en krans till henne.. långt långt bort..

Nä dax att åka om man ska hinna med både paket och hämta på dagis innan det slocknar i pannan..

Ha de bra =)

mina föräldrar

är världens bästa föräldrar.. De ställer alltid upp, i vått och torrt. Man kan fråga om vad man vill och jag tycker iaf at de har gjort ett bra jobb med att uppfostra oss. 

De hade lite andra metoder än vad mina kompisars föräldrar hade.. Min bästa kompis föräldrar var på oss hela tiden och förmanade vad vi inte fick göra. Ni får inte vara ute sent, ni får inte röka, ni får inte snusa, ni får inte dricka... 

Mina föräldrar sa ingenting.. Inte ett skit. Jag hade inga tider att passa, och inga regler, inget utegångsförbud om jag gjort något fel.

Jag var faktist tvungen att fråga dem då jag var 16-17 år varför de inte tjatade på oss som alla andra föräldrar, för man tyckte att det var lite konstigt men ändå bra.. 

Mamma sa bara lugnt: " ja men om vi säger att ni inte får göra något, då kommer ni ju bara känna att ni måste testa det bara för att ni inte får.. Har jag inte sagt något så är det inte lika lockande."

Och det fungerade.. iaf på mig. Jag var hemma tidigt om kvällen, drack inte förrän jag var 17 och ringde alltid och sa var jag var..  

Jävla fusk!!!

Idag eldar jag och eldar jag och jag tycker fortfarande att det är så jäkla kallt.. Det kyler ifrån vart enda hörn i huset. -21 visar mätaren ute. Pratade med mormor precis och hon hade -9 grader.. Hon bor bara 2 mil bort.. Jävla fusk. Kan inte vi få mildare också. Konstigt att det skiljer så mycket.

Har ont i ryggen idag. Satt uppe i 4 timmar och gjorde adventskalendern men nu så är den klar.



Paketen är inslagna och hänga upp.. Blev ett jäkla pyssel och fingrarna är täckta med lim men jag är ganska så nöjd med resultatet. I brist på tid och engagemang så skippade jag plattan som jag hade tänkt sätta upp den på och sydde bara kantband istället.

 

Glömde ta kort på hur den såg ut utan paketen. Sydde fast små ringar att fästa paketen i. Paketen är bara små tändsticksaskar som jag klätt på utsidan så att den lilla lådan inuti fortfarande går att dra ut. Då slipper jag slå om dem igen nästa år. Är bara 2 små chokladbitar i dem.


Röda korset

Var ju till stan igår och då handlade jag på röda korset.






Hittade de här fina julgardinerna. 2 kappor och 4 längder med omtag för 30 kr, inte dåligt de..

 

Hittade 3 filmer med.

 





2 böcker följde med hem också + 2 julklappar men det är en hemlis.. ;)



Fick packa ner allt från min stringhylla i måndags. Gick förbi den och fick se att varje hyllplan hade delat sig så jag blev rädd att de skulle rasa ner med hela min vassamling.. Nu ligger den nerpackad i en låda istället.

Vet inte hur jag ska fixa det här.

 



Hur lagar man detta?? Måste ta mig en närmre titt.

Var på uruselt humör efter att jag sett detta och gick och muttrade för mig själv resten av eftermiddagen. "Vad är det för vits att försöka hålla fint... mutter mutte.. barnen bara stökar ner och saker går sönder...mutter mutter, pust, fnys"

Hade jag haft fler än en bananlåda så hade jag nog packat ner varenda grej i huset.. Var så förbannad.. Mina humörsvängningar visade sig igen ;) Tur att Fredrik kom hem och fattade att jag hade en dålig dag. Han tog med sig barnen in i köket och lät mig ligga under täcket en stund så att det gick över.. Älskar denna karl så mycket ;)

       
RSS 2.0