Ligger efter, nu blir det ett lååååång inlägg.

Jag ligger alltid en vecka efter med mitt bloggande och det beror nog mest på att jag är lat med att ladda in bilderna från kameran.

Bilderna är då från den här veckan iaf så, så himla sen är jag ju inte iaf =)


Måndag


Började sy en vuxenklänning av en gammal gardin från röda korset. Skulle hämta Milton hos farmor och farfar men Fredrik hämtade honom istället då han slutade jobbet.

Verkligen skönt att få hela dagen för sig själv med Elliot. Jag blev klar med klänningen precis innan de kom hem.



Framsidan



Baksidan



Gjorde det enkelt för mig och använde mig av hakar som stängning. Jag är verkligen nöjd med resultatet.

 

Sydde även en till necessär.

 

 

Som jag fodrade med en tunnare plast som jag fick av mormor.

 



Tog fram tyger som jag vill sy i. Detta tyg är över 3 meter långt och 140 cm brett och det köpte jag för 5 kr. DET är ett klipp.



Tisdag

Det var 35 minus imorse då vi vaknade så vi bestämde oss för att stanna hemma. Skulle ha varit och tatuerat mig också men det blev inte av heller. Istället letade vi igenom lådor, skåp och pysselrum efter saker som går att sälja på midsommarträffen.


Rensade ur min resväska och använder nu den till att förvara alla saker som jag ska sälja.



Denna väska fick vi av mäklaren då vi köpte huset. Den var fylld med nycklar till huset.

 



Barnklänningar som jag har gjort.

 



Gammal väska.

 






3 klänningar till som jag har sytt.


Kollade vilka klänningar som jag hade till salu. 2 stycken var inte så mycket så jag gick upp till pysselrummet och offrade min klänningssamling.




Hittade denna på röda korset i Lycksele.



Från Röda korset i Junsele


Klänningarna ur min samling








Den här klänningen är helt underbar. Den är i så tjockt och tungt tyg. Har svårt att skiljas från den.





Slips som jag nästan aldrig använt.




En gammal tavla hittade jag i min garderob. Måste väl kolla med F om han vill bli av med den men å andra sidan så skulle han aldrig märka om den försvann.




Ett gammalt pussel somj ag haft ett par år. Tycker att det är så fint.




4 barnböcker.




Gamla byxor som jag haft tror jag.


Onsdag

37 minus idag så det var till att stanna hemma idag med. Vi storstädade hela dagen och Milton var så duktig att hjälpa till. Vi dammtorkade hela köket och kontoret, dammsugade och skurade. Riktigt fint blev det och så belönade vi oss själva med popcorn och en film efteråt.



Man har inte sett byråöverdelen på ett tag pga alla sakerna som legat där men nu så är det fint igen =)



Ojojoj vad dåligt det gick att ta kort på bänken i köket då... jaja är då inga grejer där iaf det var det som var poängen med kortet.. Gick åt skogen med fotograferingen. Var så soligt och fint ute så.



Kunde ta fram finduken på bänken då det var städat där.




Systeryster hävdar att jag är besatt och samlar på ugglor men jag har inte ägt en enda, tills nu då. Köpte denna förra lördagen då vi var till stan. 20 kronor kostade den. Söt är den också =)

Han sitta lite på retrohem.se under måndagen och klickade hem de här kläderna. Fick dem med posten under onsdagen. Blir såååå glad av dem.



Kan det finnas mer underbara klänningar?? Älskar tyget i denna långklänning från 70 talet.



Klänning i frotte



Ännu en underbar klänning. Är så glad över att jag köpt dem. De hänger med mig på nostalgidagen på midsommar så kanske de hittar en ny lycklig ägare som kan ha dem.




Det blev en skjorta också. Allt köpte jag från retrohem.


Torsdag

Trots att det var 27 minus så packade jag in ungarna i bilen och for och lämnade på dagis. Det utlovades varmare grader under dagen och jag hade fått en ny tatueringstid tills idag. Blev runt 12 grader senare under dagen och det var tur det.

Lämnade Milton på dagis och Elliot hos farmor och farfar och så for jag och Therese till Näsåker.

Gick ganska bra med tatueringen. Den är 100 gånger snyggare nu men fy fan va ont de gör att tatuera sig på handlederna. Usch inget man vill göra många gånger.



Fyllde bara i redan existerande tatueringar men lämnade lite inspirationsmaterial till Mika så ska han få rita ett förslag till armen åt mig.

Mika berättade även att det var en tjej som kom in med en bild på en tatuering som hon ville ha gjord och det var min tatuering (den på armen).

Vet inte om man ska bli glad eller ledsen men jag känner mig mer glad tror jag. Är väl ganska smickrande att det är fler som tycker om min tatuering fast jag är glad att Mika nekade henne.

Efteråt så gick vi på loppis, jag och Therese.



Hittade en vattenkanna för 10 kr. Funkade bra. Har provat den.



En fin gammal hängare ochen bricka i 50 talsstil. De hänger med till försäljningen.

 



En behållare för mjölkpaketen. Tycker att de är så bra och så är den ju fin med =) 5 kronor kostade den.

 



3 kaffekoppar för 5 kr styck.



Jätteplåtlåda för en tia.



Dagens fynd. En kubenlampa för 10 kr. Ska bara tvätta upp den och ta bort klistermärken så är den så gott som ny och får stå på skrivbordet i kontoret.



Kantband och en fint gardinomslag. Önskar att jag hade hittat gardinerna som den hör till för jag älskar tyget men de fanns inte kvar tyvärr.



Snygga gardinlängder. De ska bli klänningar.



Det blev även en stor tallrikshylla som ska slipas och målas om och hängas upp i Miltons rum.


På torsdagskvällen så lekte vi maskerad =)



Ser ni inte att jag både är katt och sommarflicka, Milton är cowboy och Elliot rysk cirkusartist. Syns väl skitbra =)





Jag har en hemlig identitet men berätta inte för någon.. Det blir vår hemlis.




Blev glatt överraskad då jag kollade igenom mina utklädningslådor (har mycket med sådana kläder). Jag hittade en hel del gamla kläder som jag totalt glömt bort och en del får följa med till försäljning.  



En gammal 60 talsklänning som har legat många många år i min hemliglåda. har väl hittat den på röda korset någon gång.



Det här var min favortiklänning då jag var liten och jag tror att min mamma eller moster eller någon av deras kusiner har haft den också. Den säljer jag INTE.. Ville bara visa vad fin den är..






men de här 2 följer med i resväskan. Behöver strykas lite först bara.. de är mycket finare i verkligheten. Blev inget bra på kort.




Min resväska nr 2. Fylld med gamla minnen.



Kjol som hamnar till försäljning.



Städrock från 60 talet. Min gammelfarmor har haft den tror jag.



Systerysters favoritbyxor då hon var liten. De har jag kvar.



En klänning i desperat behov av en strykning.



Bebisbyxor (de gula) och en slips (den gröna)


Torsdagsnatten

Kunde inte sova och så kom jag på att jag inte gjort något dopkort till sakerna till Boris så jag satte mig och ritade lite.





Hittade bilden på google så jag ber om ursäkt till den som gjort den för att jag lånade utan lov.





Googlade på dophälsningar och sprang på den här snutten ur en Ulf Lundell låt. Tyckte att den var fin.





Det blev även en etikett till Aprilias paket.



Var så jäkla nöjd med resultatet men så var jag ett stort klantarsle och tappade ner paketet i snön då jag skulle lämna det på lördagen att Aprilia etiketten blev helt förstörd. Den var fin..

Hoppas verkligen att de tyckte om presenterna. Sydde en liten klänning till Aprilia i biltyget. Tyckte det var så fjuttigt med bara en kudde till henne och så tog det bara 2 timmar att göra klänningen. Hoppas att hon kunde ha den annars så får jag ta tillbaka den och göra en ny.


Fredag


Skjutade mormor till affären, var hos mormor en stund och fick oss lite pannkaka med äpplen i och hemmagjord hjortronsylt, bara det bästa jag vet.


Lördag


Lämnade en trött, sur och sjuk Fredrik hemma och åkte på skotertävlingen inne i Junsele. Var bara jag och Milton som åkte och det var kul. Är så sällan som jg får umgås med bara Milton. Vi åt en hamburgare och tittade på lite skotrar och så åkte vill till mormor och kidnappade min mamma. Tog med henne till Gulsele och så fick hon äta hos oss och leka med barnen =)


Söndag (idag)

Har suttit här sedan jag vaknade..

Ska väl göra något idag med men jag ingen som helst inspiration. Orkar inget, är förkyld, känner mig fet och äcklig och irriterar mig på allt. Bäst att gå och sova en stund kanske. Eller ta på mig finkläder så att man mår bra och känner sig fin.

Kanske ska ta och leta reda på lite mer saker till försäljningen. Har en hel del nu. Plus att jag håller på med ett par klänningar till också. Barnkläder alltså. Det blir nog bra. Längtar!!!!



Rockabilly

Här kommer lite bilder från tradera.. =)

















 

 














 

 

 



 

 

 

 

 

 





Å du systeryster du behöver inte ha klänning för att vara rockabilly ;)

 

traderadjur

Har varit -37 grader ute idag så vi har suttit och kollat på tradera och så har jag sytt lite men inspirationen tog slut.

Tycker att de här är så fina.









 

 











 



 

 





Resten av veckan.

Måndag

I måndags åkte jag, mormor och barnen till stan och allergitestade barnen. De var tack och lov INTE allergiska mot något. Riktigt skönt var det att få det beskedet. Dock kvarstår frågan: Varför är Milton så prickig för? Får nog inget svar på det.

Var trött hela måndagen och hade huvudvärk så det blev inget att gå på stan. Hade lovat Milton att vi skulle på skattkistan så vi sprang in dit en snabbsväng.

Blev pizza till middag för vi kom hem så sent.


Tisdag


Stannade hemma hela dagen och hade latdag. Milton ville inte på dagis och jag kände mig trött nog för att låta honom vara hemma. Vi såg på tv och jag sydde hela dagen.



Jag sydde 2 necessärer, denna med genomskinlig vaxduk inuti men det blev så konstigt. Var svårt att vända på det och få det snyggt. Plus att jag inte fick till formen trots att jag följde ett mönster. Provar mig fram. Den funkar ju.







Gjorde en sminkväska till mig själv också. Min gamla var så liten. Blev samma modell som den ovan.






Hängde upp min nypimpade trådrulleställ också. Är helnöjd.


Gjorde älgfärsbiffar, klyftpotatis med färska champinjoner och paprika till middag och så hade Fredik köpt semlor till efterrätt.



E älskar semlor

Träning på kvällen för att träna bort semlan =)


Onsdag

Umgicks med Therese, gick runt på byn, höll på att frysa ihjäl. Åt lunch på bageriet, gjorde egna hamburgare till middag. 



Älgfärsburgare med röd lök, sallad, paprika, tomat, gurka ketchup och dressing.


Torsdag

Umgick med Therese, åt på bageriet, gick på loppis, Therese köpte en väska och ångrade sig sedan och det är jag glad för, för jag ÄLSKAR den!!!




VECKANS FYND!!! Min nya väska, 25 kr. Tack Therese för att ångrade dig =)


Var en sväng till mormor också och fick denna fina väska av henne. Världens bästa mormor.



Moster Dada har gjort den så det var roligt att jag fick den då.

Tufft boxercisepass på kvällen men roligt. Är ganska skönt då vi inte är så många på passen. Blir mer hemtrevligt då. Var skitkul!!!



Idag Fredag

Träningsvärk. Milton klev upp 7, jag gick ner med honom och satte på tvn och så gick jag och lade mig igen. Halv 10 väckte Milton oss igen för då var han hungrig. Skönt med sovmorgon.





Testade en ny modell på necessärerna idag och det blev mycket bättre. Sydde i en mjuk vaxduk idag. Den är mer som ett tyg än hård vaxduk.



Hittade 2 skärp som jag köpte i Umeå också på Rut mfl. Det var rea på dem. Hade kostat 129 kr men jag köpte dem för 25 kr. FYND.





Har haft städhjälp idag också. Milton har dammsugat och dammsugat men missade lite så det var bara att gå efter och dammsuga igen men han har varit så duktig idag så.. =) Elliot stod mest vid dammsugaren och skrattade över att det blåste varmluft i ansiktet på honom.

Veckan som har gått del 2

Fredagen

Glömde lägga in de här bilderna från fredagens shopping.



Milton köpte en plåtburk



Och jag hittade ett vackert fat för 10 kr. Kameran vill verkligen inte sammarbeta med mig och mina färger. Det är grönt.



Ännu mer stuvitar från puls 5 kr styck.



Köpte den här brickan på dollarstore för 10 kr. jag tycker ju om fågeltryck =)



Lördag 13 februari..


 


Jag började lördagsmorgonen med en promenad med Malins hund Ådi i ett underbart vinterväder. 8 minus och sol och frukost som väntade oss då vi kom tillbaka. Kunde inte ha varit bättre.









Efter frukost blev det loppisrunda, 2 röda korset, myrorna och Emmaus.

Handlade ju lite där med =)



Halsband (de är knallröda inte denna mesfärg som det blir då man tar kort. )



Köpte några spännande deckare på Emmaus för 10 kr styck

 

Min nya favoritväska. 30 kr på röda korset



Den har så fint foder också.



Handväska nr 2 från röda korset.



Systemet besöktes innan vi åkte till lägenheten. För första gången köpte jag cider..





Indiska är ett måste att besöka när man är i Umeå. Köpte mig en klänning, en sjal och några tekoppar till Annika S.



Sjal från indiska.




När vi kom tillbaka till lägenheten så gick jag ut med Ådi medan Malin och Annika gjorde mat. Älgfärsbiffar med fetaost och hemmagjord klyftpotatis. MUMS!!!!



Förebilderna på mig och Malin 




Förebild på Annika =)



Malin hade makeover på mig.. Jag tycker att det blev så fint med rakt hår. Malin använde plattången



Sminkad och klar.. Halsbandet jag har på mig köpte jag på röda korset för 25 kr.



Malins fjortis-på-facebook-look ;)



Anikin färdigstylad och på danshumör..



Huvva ja tyck int om denna bilden för ja se gravid ut men ville visa min nya klänning från Indiska.




Utgång All stars










Roligt roligt hade vi... dansade och hade skoj. Frasses efter att Allstars stängt och sedan "hem". Somnade halv 5. Det var några år sedan man var uppe så sent .. =)



Söndag





Storhandlade på Willys med Annika (tack för hjälpen) ;) Det var precis som jag fick in allt i bilen. Glömde ju att lämna barnvagnen hemma.. Hade ju rymts lite bättre annars.



Skjutsade hem Annika och madrassen och körde sedan till Lycksele och hämtade barnen som hade haft jätteroligt tack mormor och morfar hälsar de.. Sedan så var det bara att åka hem till Gulsele. Var så trött efter helgen så jag trodde inte jag skulle ta mig hem.

Tack för en rolig helg, det gör vi om =)



Veckan som gått..

Fredag 12 februari

Innan jag åkte till Lycksele så köpte Fredrik de här skorna till mig på Tradera. =) Min älskling ;) De kom idag med posten. Är så glad.





Lycksele

Åkte till lycksele tidigt på morgonen så att jag var där vid halv 11. Ringde syster och jagade på henne lite. Åkte sedan på Puls (återvinningsmarknad) och storhandlade saker.

 

 

Vad dassiga färgerna blev då jag tagit kort på dem.. Jaja gardiner är det iaf. 5 kr styck. De är väldigt mycket finare i verkligheten.

 

 


Stuvbitar 5 kr styck. Har redan hunnit sy nånting av 2 av dem.





"Råkade" köpa 2 cyklar till och nu har jag 3 totalt. Snart samlar jag väl på dem också..




En massa smycken blev det. 5 kr styck.



De röda kommer att passa bra till skorna som F köpt till mig.



2 stycken Nils-Johan burköppnare 5 kr, solglasögon 5 kr skärbräda 5 kr, börs 3 kr.





2 dukar 5 kr styck



2 galgar 1 kr styck


Förkläde 5 kr. 


Dollarstore



Dollarstore i Lycksele. Det var rörigt men de har byggt ut så de håller väl på att få ordning antar jag.

Fina sjalar i underbara färger.

 

Jag är ju barnsligt förtjust i ringeltangel men jag nöjde mig med att ta kort på det denna gången.  

Köpte egentligen ingeting på dollarstore. 2 bollar till ungarna, kopieringspapper och muffins.


Röda korset

Åkte till röda korset en sväng också men då kunde syster tyvärr inte följa, hon var tvungen att åka hem och göra mat innan hon skulle jobba =(







De här sjalarna köpte jag på röda korset i Junsele tidigare under veckan.

 




Blev lite helt meningslösa småprylar med bara för att de var så söta.



En söt klänning för 25 kr.

Åkte och fikade på lilla bageriet också. Blev så hungriga allihopa.



Milton tuggade i sig sin macka och surrade på mellan tuggorna. Han var så orolig att alla skulle köpa slut på chokladbollarna så han kommenterade högljutt och vilt vad alla kunderna köpte.

Åkte "hem" vid 3 tiden och väntade på mor och far att de skulle sluta jobba så att jag kunde åka till Umeå.

Vid 6 tiden kom jag iväg.


Framme i Umeå och har hämtat Annika hos henne. Alla 3 sov hos Malin under helgen. Supermysigt =) Fredagkväll bestod av pizza, massor av godis och pratande. Var uppe till halv 4 och pratade =)



Det var musslor på min pizza.



Ådi var enda killen i sällskapet och han stornjöt =)


tillbaka

Är tillbaka från Umeå nu och jag har haft jätteroligt. Återkommer med bilder och berättelse. Det är skönt att vara hemma igen, saknade Fredrik och barnen och ska nu mysa med Elliot i soffan framför en film.

Shoppat

Har haft lite köpmani i veckan. Ica hade 29 kr per dvdfilm så jag köpte lite då och lite då. 

I slutet av veckan blev summan 20 stycken. Jag brukar passa på att köpa filmer då de är så billiga och det var sådana som jag velat köpa länge men som jag tyckt varit för dyra. 


Mina 2 klänningar som jag beställt på laredoute har kommit också.



2 likadana klänningar fast i olika färger. Jag passade bättre i den blå. Köpte även 1 par byxor.


Har handlat 3 grejer på tradera också. 

 Klicka för att visa Megabild! California Beauty Slim N' Lift - Storlek XXL/Svart (44/46)

Hade tänkt att jag skulle se lite slimmare ut i klänningarna, jag ser jämt gravid ut.

Klicka för att visa Megabild! BOK APPLIKATIONER MED BRODERI MÖNSTER

Köpte även en bok gjord 73 om applikationer.



Det här tyget är jag så glad över, är drygt 3 meter långt och i kanonskick. Jag var den enda som budade på det. Var så mycket finare när jag fick hem det än jag trodde. Hur härligt som helst. Är så glad =)

Imorgon åker jag först till Lycksele och sedan till Umeå. Då ska jag gå på loppisar. =) Så vi höres efter helgen!

Väska

Sydde en skötväska till E under lördagens pyssel med Therese.

Stor och bra skötväska i ett tyg som jag har haft liggandes i åratal. Tror att det är en gammal 70 tals gardin som blivit batikad för det är jätteläckra mönster på tyget. Det står inte ET förresten.

Ett E fick pryda locket.

 

Det blev stora och behändiga fickor inuti väskan.

 



Och av ett misstag så fick det bli knapp och knapphål på axelremen. Skulle egentlign ha sytt fast axelremmen på bägge sidorna men jag råkade göra den lite väl lång så då kom jag på ideén att göra knapphål så att man kan ställa in längden som man vill ha den.

Jag är nöjd med den och jag hoppas att Elliot blir det också.

 

Miltons rum

Har städat Miltons rum idag. Hittade en massa gamkort i fotoalbumet också som visar hur det såg ut innan det blev Miltons rum.





Betydligt färggladare.







Milton tyckte att det var konstigt med överkastet och finkuddarna, så ofta bäddar vi sängen.











Det blev så fint så, så barnen har inte fått leka där nå mer nu ikväll för att inte stöka ner. Imorgon kan de få göra de.. Ska försöka få dem att plocka upp efter sig men då jag inte gör det själv så är det svårt att lära ut också..

Fotoalbumet, jag, då och nu..

Har suttit och tittat i gamla fotoalbum och jag känner knappt igen mig själv..

Sorry att det är så dåliga foton, tog kort i fotoalbumet.

17 år och jag och kusin Angelica har roligt ute på stan i Sollefteå, inte så snyggt kort.. Värre blir de.



18 årsdagen, hade inte så jättekul.. Har inget kort där jag ser gladare ut än så här.



Och så verkar jag onykter på varje kort jag har.



Nyårsafton.



Ännu ett kort med en onykter jag, tog man aldrig kort annars?? Åselemarknaden var det iaf, jag och syster med Shebang. Undrar vad som hände med dem?



Pappa har tagit papparazzikort på mig och Annika.



Studenten



80 procent av Team Vigfrid samlade.



Systeryster kommer inte undan från kameran. Vi i Norrköping på tattoofestival =)



Åselemarknad, denna gång i Fredriks sällskap.



Tror det här är 2005, blir bara större och större på bilderna har jag märkt =/



Knäppskalle i hatt. Har varit ute med hunden i skogen..



Har jag skrivit att jag varit långhårig?? Jag saknar mitt långa hår.. Saknar Ozzy också (vår hund, Karelsk björnhund) Nyvaken på julafton 2004, Ozzy väckte en så snällt genom att hoppa upp på magen i full fart.



13 augusti 2005, vår bröllopsdag



Jag julafton 2005



Milton och Dixie. Hade just varit ner till Örebro och hämtat henne och de får lära känna varandra. Hon var ju så sööööt.



Vem fan orka vara snygg jämt?? I söndags satt jag framför datorn större delen av dagen.

 

Mina favorit barnböcker

Måste bara visa upp bilderna ur två böcker som jag hittade på röda korset. Älskar färgerna och mönstren.

 

 
































Jag är så rädd om dessa böcker så jag har dem gömd från barnen.. =)

Är så trött

Jag har varit och är så himla trött, har inte orkat sitta vid datorn och bloggat eller sett på tv, vill bara sova men det får man ju inte.

Var på gymmet för första gången i tisdags och jag har sådan jäkulst träningsvärk i benen att jag höll på att ramla ner för trappen dagen efter. Benen höll mig inte uppe. Boxercise ikväll. Får väl se hur det går... Helst hade jag velat sova men ska jag göra detta så måste jag göra det jämnt, kan inte bara träna när det känns rätt, kommer att kännas bra efteråt.


Har varit trött som sagt och med det kommer negativiteten men nu så har jag bestämt för att åka till Umeå och hälsa på mina vänner Annika och Malin och ha en riktig tjejhelg, ska bli så kul =) Längtar så och det får mig att vilja vara positiv.

Barnen ska vara med min mamma och pappa hela helgen själva och Fredrik ska fixa med veden för det börjar ta slut. Kan vara bra för honom att få vara hemma själv en helg och pyssla på med det.

Nu ska jag börja fara snart..

Har hittat en massa gammkort som jag ska lägga upp och visa er snart..





Har börjat lyssna på ett jättebra rockabillyband The Baseballs. Är helt kär i deras musik och lyssnar (och dansar) hela dagarna till deras låtar.




Har väl inte så mycket att komma med idag

Sitter fortfarande i pyjamas, orkar inte klä på mig, har varit ute och hämtat ved, måste elda som en galning för det är 35 minus idag brrr..

Fredrik ska in till vårdcentralen idag och kolla halsen. han har så ont och hostar väldigt illa och imorse så hostade han lite blod, inte så bra så jag ringde vårdcentralen och så får han pallra sig dit helt enkelt.

Orrarna är här idag med. Skulle inte iddas sitta å käka idag då de är så kallt men de måste väl..

Vill pyssla idag, är inne i ett pysselstim men vet inte riktigt vad jag ska göra för något. har en idé om att sy en väska men vet inte riktigt hur jag sak börja och vilket tyg jag ska använda.

Får se vad jag hittar på.

Lite pysselbloggar som jag får inspiration från.

http://iheartretro.blogspot.com/
http://nabbgadda.blogspot.com/
http://pyssellycka.blogspot.com/
http://appelpappeldesign.blogspot.com/
http://makiato.blogspot.com/
http://wickedmuffin.blogg.se/index.html    (syster)
http://darlingthings.blogspot.com/
http://www.saax.blogspot.com/
       
RSS 2.0