tömt kameran



Jag tömde precis kameran och hittade lite roliga bilder från grillningen förra helgen =)

Sorry systeryster det är mest på dig...



Lilla Laban måste ju få åka skoter han med..



Nu jäklar ska Elin åka bob..


Jihoo vad det går..



Men hur svårt kan det va att gå och hämta Labans pinne då???




Nu börjar de gå åt skogen..



Kommer ingen vart.. 



Elin: jag lägger mig ner och dör en stund så kanske någon räddar mig..



En sista kraftansträngning.



Ja!!! Vi kom upp...



Men de var djup snö. Laban försvann i snömassorna.



Utschasade..



Men ett sista åk orkades med med Elliot.


Snälla Jessica...



Gav mig dessa gardinerna som jag skrev om tidigare.



Var in på loppisen igår i Långsele och hittade grejer som fick följa hem.



Ett förkläde.



och 3 par gardiner som jag betalade 20 kr för.



Pojkarna är så söta nu på kvällarna då de äter välling och ser på tv tillsammans.

Jag hade en sådan bra hjälpreda igår så...

Milton gick och såg efter Elliot hela tiden och höll honom i handen då vi skulle gå så att ingen skulle köra på honom eller att han skulle springa iväg. Han är så snäll med lillebror. =)

Nytt möte

I söndags hade vi ett nytt möte med Wild west cruisers och det känns som om vi är på rätt väg. Hoppas bara att vår tillståndsansökan går igenom hos polisen nu också.

Nu till påsk så kommer Djurparken att ha en helsida reklam i aftonbladet och vi fick vara med på ett hörn där så det ska bli kul att se. Ulf är bra snäll han.. Det blir bra reklam.

Vi gick iaf igenom allt som behöver fixas och kollade att alla vet vad de ska göra och vad man ansvarar över. Jag tror att det här kommer att gå bra och vi hoppas på mycket med folk =)



Bild från blocket..

Sjuk

Ligger hemma på soffan idag, jag är sjuk förkyld som bara den och Elliot och Milton är fortfarande sjuka de med så vi har haft en riktig filmdag idag med Ronja rövardotter och Oliver och gänget. Elliot som har feber, somnade då halva Ronjafilmen gått och Milton somnade i början på Oliverfilmen så nu sover båda två gott på soffan och jag får ha lite egentid.

Sitter och läser om företagslagar. Inte så lätt eller roligt ämne. Är rätt så tråkigt. Man vill bara lägga ifrån sig böckerna hela tiden.





Killarna kolla på tv hela dagen idag men jag orkar inte bry mig om det. De är inte krya och inte jag heller..

Har ju glömt att berätta om det helt underbara gardinerna som jag fick förra veckan.. När jag kom till dagis så låg det gardiner på killarnas hylla. Helt underbara gröna gardiner. Och då fick jag veta att en av mammorna hittat dem hemma hos sig och kom att tänka på mig så hon hade tagot med dem till dagis till mig.. TACK snälla söta Jessika =)

Var till Ramsele igår till sjukgymnasten för min onda nacke och axel. Fick några övningar och ska komma tillbaka nästa vecka. Kändes bra att fara dit, kändes som om han tog mig på allvar. Junseles vårdcentral kan vara lite si och så med det.. =( Det är rätt så ofta som man ringt dit och man kännt sig dumförklarad eller osedd efteråt.

Ska bara försöka komma ihåg min hållning. Har lätt för att sjunka ihop i ryggen..

Efter att vi varit till sjukgymnasten så var jag och fick mig någon hostmedicin till barnen och sedan så for vi till stan för att kolla på en bilbarnstol som min kusin hade.

Jag kollade inte så noga på den men jag tyckte väl att det såg bra ut så jag köpte den men då vi kom hem så visade det sig att det fattades en massa grejer och så var den trasig så den går ju inte att använda.

Bara att leta vidare.. =(

Har mammas dator nu.

Hittade en hel massa av mina gamla bilder i mammas dator...






Milton som en liten plutt =)



Vad liten han var...

Har inte hunnit med så mycket mera i veckan. Sitter i Åsele på dagarna, känner mig febrig just nu men jag ignorerar det just nu.

Har lärt mig göra fakturor idag och lägga in kunder i bokföringsprogrammet. Bra att veta. Ska snart åka hem och laga lite mat, vad det blir vet jag inte.

Huvudet känns å tungt så tungt nu, har svårt att tänka..

Ha det så bra så syns vi någon annan dag..

Har varit i stan idag

Åkte till Sollefteå med barnen idag, Elliot skulle göra ett EKG för att kolla blåsljudet på hjärtat men det såg jättebra ut så det var ingen fara.

Resten av dagen har väl varit mindre lyckad, skorna sprack upp i sömmen efter hela sidan och vattnet forsade in så jag blev 600 kronor fattigare då jag var tvungen att köpa mig ett par nya skor. 

Någon dum jävel parkerade så nära mig på kappahlparkeringen så jag fick krypa in i baksätet från Miltons sida med Elliot i famnen och försöka sätta fast honom därifrån, INTE så enkelt. Sedan fick jag köra fram och ställa mig ute på vägen på parkeringen för att få in vagnen för den bakom ställt sig så nära bilen bakifrån... Gaaaah!!! Jag blir tokig.

Ska åka till Lycksele nu och hämta mammas dator. Ska få låna den medans jag går kursen så slipper jag köpa en ny. Tack tack snälla mamma =) 

 

 

På söndag fyller jag år. Det ska jag fira med att sitta i möten hela dagen.

 

Ha de, nu åker jag

Jag skulle ju bara till arbetsförmedlingen

Men här sitter jag nu, på en starta eget kurs i Åsele. Blev väöldigt förvirrat och hastigt inslängd på den igår men alla är jättetrevliga och det verkar inte alltför avancerat såä jag ska nog fixa det här =)

Nu vet jag vad jag ska göra i 12 veckor

Kommer att bli lite dåligt med bloggandet framöver..

Ha det

Har inte varit hemma

Vi har varit ute och rännt (översättning: farit runt) hela helgen. På lördagen så tog min mor barnen och jag och Fredrik åkte till Sundsvall, på Fredriks förslag måste jag ju tillägga. Det händer inte ofta.

Jag blev jätteglad att vi kunde åka dit trots att jag inte hade mycket med pengar. Fredrik var då på shopparhumör må jag säga. Han slog äntligen till och köpte sig en ny mobiltelefon. Hans var så trasig som den bara kunde bli så det var dax.



Jag stog länge och väl och tittade på de här kuddarna på lagerhaus. Älskar dem men till slut så bestämde jag mig för att jag INTE behövde dem.

Jag fyller år nästa vecka så jag fick köpa lite födelsedagspresenter till mig själv. Snälla goa Fredrik köpte en ny dammsugare till mig som jag kan ha på övervåningen och så en pappersskärarmaskin.

Det har jag velat ha länge och den kommer väl till pass nu då vi ska kapa upp en massa affischer till midsommarträffen. Ingen förstår varför jag vill ha en sådan apparat men jag ville bara det.



Vi handlade en hel del i Sundsvall och vi var snabba. Vi var klara ungefär 2 timmar tidigare än vad vi brukar och vi gick dit vi brukar. Nytt personligt rekord ;)

Vi var in på Ikea för att handla lite kuddar och så kanske det slank med lite tyger också ;) men då vi skulle till kassan så var det kaos där. Kortläsningsmaskinerna i hela Sverige var överbelastade så det gick inte att betala med kort. Tack och lov att vi tog ut pengar innan vi for.



Igår (söndag) så var vi ute hela dagen med min mor, far och syster. Vi åkte skoter till ett vindskydd och satt där i solen och grillade korv och så åkte vi (läs syster och Fredrik) bob med barnen.

 

 





Det blev lite för mycket för det goda för Elliot som somnade ute och sov hela skoterresan hem också.
Sedan så sov han hela eftermiddagen och natten. Inte konstigt för han hade 39 grader feber =(

Inatt så var det som att sova bredvid ett element och han hade då 39,5 grader. Jisses vad jag svettades. Nu på morgonen var han iaf feberfri men det blev iaf ingen resa till Sollefteå sjukhus som det var inplanerat iadg för EKG test på lilleman. Ska ta det på fredag istället. Jag skulle även ha varit till sjukgymnasten idag pga min axel men jag fick även ställa in det.



Idag är min första arbetslösa dag. Jag ska till arbetsförmedlingen imorgon i Åsele. Får se vad hon säger. Jag har redan varit runt här i Junsele och lämnat ut cv:s till företagarna, har en del kvar att besöka. 

Det låter lite dystert med jobb men inte helt hopplöst heller. Jag är då inte orolig. Jag brukar alltid klara mig. Det brukar alltid ordna sig, det finns andra som är mer orolig än mig och Fredrik. Finns ingen orsak till att oroa sig. 

Jag har varit ute och gått idag med barnen i vagnen, postade bara ett brev för det blåser så och så var det snorhalt ute på vägen.

Vi gick in och fikade istället. Eller Milton fikade och jag blåste ur ägg för Milton ville måla påskägg.



Milton är som jag, måste hålla tungan rätt i munnen då vi koncentrerar oss hihihi..



Nu syns det lite dåligt då jag tog med mobilen men vi har iaf plockat påskris också och hängt upp äggen och fjädrarna och så har jag hunnit baka muffins. Vanliga muffins, blåbärsmuffins och chokladmuffins.

Får se om jag smakar dem sedan, ligger ju i diet men det gick mindre bra i helgen då man blir så sugen på allt möjligt då man går och shoppar en hel dag. Slank väl ner en och annan chokladbit och en mjukglass.

Annars så har jag försökt få ihop lite funktionärer till Junsele midsummer meet. Konstigt att allt folk blir så himla upptagna då man frågar... Man blir lite besviken på Junseleborna. Man vill väl att det ska hända något roligt under sommaren och så är det ju väldigt bra för alla företagare och turismen om det händer något men det är nästan ingen som vill hjälpa till, det är de gamla vanliga typerna som ställer upp. Tur de finns.. Rosor till er!! 

Jajaja jag ska jaga vidare.. Om ni vill läsa mer så finns det nu en facebooksida om Junsele Midsummer meet här.

Orka

Har inte orkat med att blogga något i veckan, det har varit fullt upp. Fredrik jobbar eftermiddag så man måste upp tidigt på morgonen utan att väcka honom och så är man själv med barnen på kvällarna. 

Trodde att jag var tvungen att missa träningen denna veckan men Lasse och Lilian (grannar) ställde upp och passade barnen åt mig. Tusen tack!!! Det hade gått jättebra som tur var. Inte för att jag var så orolig att det inte skulle ha gått bra. 

Imorse så var Milton så ledsen och undrade varför Lasse och Lilian var tvungen att åka hem. Han ville ha dem där idag med. =) 

Vi har haft inskolning på dagis denna vecka för lilleman också. Det har gått superbra. På tisdagen var vi bara där i 2 timmar och lekte lite men på onsdag och torsdag så var han 5 timmar var dag. På onsdagen var jag där också men han var inte fram till mig en enda gång på hela dagen. 

Igår så var han där själv och det har gått jättebra. Så himla skönt. 



Jag var till Therese igår då barnen var på dagis och vi sydde lite. Sydde äntligen klart klänningen som har hängt och hånat mig så nu kan jag lägga ner den i väskan. Klänningen är sydd i det vita och gula tyget till höger.



Therese köpte denna väska av mig och spenderade gårdagens pysseldag med att byta tyg på den. Var ju inte det enklaste att komma på hur man skulle sy fast tyget i trähandtagen. Å jag är så loppissugen... Kanske ska dra till Näsåker idag? 

Nu ska vi iaf åka på dagis för ännu en inskolningsdag =) ..

Ha de

 

Mina änglar

Nu har jag hunnit städa hela nedre våningen mycket tack vare mina änglar till pojkar. De har varit så duktiga att hjälpa till så.. Milton och Elliot plockade upp leksaker och sorterade dem (vilka som skulle vara nere och vilka som skulle upp) medans jag dammsugade och möblerade om.

Ja, det blev bara en enkel ommöblering. Flyttade på Dixies fotölj samt 2 sits soffan och så hämtade jag in lite mattor så att det blev mer hemtrevligt. Och så fick jag hjälp av Milton att byta gardiner.

Så nu är det så fint så..

Före



Efter

 


 



Vi åt tacos igår. Elliot fick äta själv..



Nä nu ska jag fortsätta städa lite mer. Kanske äntligen sy klart klänningen som är ofärdig. Elliot sover nu uppe och jag hoppas att han sover ett tag till.

Ha en bra dag!

Längtan

Lite bilar från blocket så att ni ska bli sugen på att komma till JUNSELE i sommar.



 

 

 

 

 



Alla bilbilder är från blocket.






Mina bilder från veteranbilsmässan i Ramsele -09

Wild west cruisers

Wild west cruisers är äntligen en officiell förening nu tack vare eldsjälarna här på byn som jobbar så hårt för att fixa roliga evenemang till Junsele.

Igår var det möte igen fast nu för festkommitten för midsommarträffen som jag nu är med att annordnar.

Känns riktigt roligt att få vara med att annordna en sådan här grej, att jag var enda tjejen igår var väl en annan sak. Det behövs mer tjejer =)

Vad är det som ska hända då frågar ni?

Jo vi ska ha en fordonsträff på midsommarafton här i centrala Junsele med fordonsträff, veteranmarknad, speaker, öltält, underhållning och sedan kvällscruising och så blir det fest hela natten lång.

Jag ska då stå på marknadsdelen (och även ha ansvaret för att det ska flyta på där) och jag ska sälja min kläder och grejer som jag samlat på mig. Det ska bli så roligt.  

Vi hoppas på mycket folk och många fina bilar.

     


Mötet i går kväll var första mötet med kommitten och jag tycker att det gick rätt så bra.

Vi gick igenom en massa saker och Peter från Kälarne var en bra informationskälla och han var guld värd.

Ingen av oss andra har varit med och annordnat något sådant här förut och Peter har mängder med erfarenhet så vi fick lära oss mycket. Superbra!!!




Eftersom vi har olika områden som vi är ansvariga för så får man ju delegera arbetet, så nu är vi på jakt efter massor av funktionärer till midsommarafton.

De flesta behövs under dagen för att hjälpa till med parkeringarna, matförsäljningen, marknaden med mera men det behövs väl några stycken som kan stå och göra hamburgare och korv på kvällen med.

Vi hade tänkt samla ihop så många som vi bara kan så slipper man stå hela dagen utan man kan bytas av efter 1-2 timmar. Sedan så är man klar och kan gå runt och kolla på alla granna bilarna och äta en hamburgare eller lyssna på musik resten av dagen.

Alla som kan, vill och är intresserade att fixa ett roligt evenemang för Junsele hör bara av er till mig här på bloggen eller ring eller skicka ett mail till mig. 

Dagen efter på lördagen så hade vi tänkt ordna en gigantisk grillfest med alla som varit med och hjälpt till under fredagen. Man äter gott, dricker gott och sedan så går man upp på djurparken och lyssnar på the Boppers och the Refreshments som spelar där då.

 

Klicka för att se nästa bild



Nu är det bara så att vår bil står där den står så om det finns någon vänlig själ som vill köpa denna bil till mig får gärna göra det =) Den finns här på blocket.

Klicka för att se nästa bild



Eller den här.

Nämen jag hoppas att Janne hinner fixa vår bil innan sommaren så att vi kan använda den.

Syningen står rätt så still nu. Jag har totalt tappat inspirationen att sy kläder. Jag måste ta mig i kragen nu men jag känner att jag kommer att få mer tid till det då Elliot skolats in på dagis och jag har blivit arbetslös.

Ja jag ska ju givetvis söka arbete men mellan jag gör det så hinner jag nog sy lite också medans barnen är på dagis sina 15 timmar.





En annan grej var att vi enades igår om att det inte blir den här bilden som blir vår logga utan Anders Nolsjö visade sig ha dolda talanger och hade ritat en nästan likadan bild som han visade igår.

Den var mer stilren och vi har möjligheter att sätta in lite färg i den också, och så blir det lättare att ha en sådan bild om vi ska ha jackor med tygemblem på. (Jag kommer att kämpa för att det ska vara jackor och inte skinnvästar)  =)

Anders var riktigt duktig på att rita. Gubbarna kan bara de vill hehehe.

Nä nu ska jag ta och städa lite. Fredrik for just och jobbade. Han jobbar eftermiddag denna vecka så jag fick fixa barnvakt tills imorgonkväll så att jag kan träna då. Lasse och Lilian kommer hit. Tack och lov för underbara grannar. =)  

Ha det bra och ta och hör av er nu om att hjälpa till på midsommar så att den dagen kan flyta på bra. Gör den det så kan vi ha sådana dagar fler år också.

Ingen bra vecka..

Har inte haft en sådan bra vecka denna vecka så bloggandet har fått ligga nere lite.

Har känts som om man bara springer runt i ett ekorrhjul och att det bara är samma samma samma hela tiden men Fredrik har fått mig lite gladare så idag kände jag att jag kunde skriva lite..

Det har varit sportlov här denna vecka så Milton har varit hemma från dagis och de har varit mer rastlös än någonsin.
Enda dagen vi har varit ute något var igår för självklart så åkte vi på magsjuka i mitten av veckan.

Egentligen så var det bara jag och Milton som varit dålig, Jag var bara dålig på fredagen men Milton kräktes och bajsade på torsdagen sedan var han bra tills nästa morgon. Han har varit dålig varje morgon, till och med idag.

Väldigt konstig magsjuka är det för han är bara dålig på mornarna men det räcker ju för att vi inte ska kunna fara på dagis imorgon för Elliots inskolning. Typiskt..

Det lilla projektet med dagis kjolar och mantlar gick åt pipsvängen också, eller ja allt är klart nu men det blev mer jobb än jag tänkt mig.

Det som skulle vara så enkelt. MEN symaskinen tyckte inte om paljettyget (som var fullt i något sorts klister) så nu ha den mer eller mindre lagt av och jag fick sy allt för hand... Måste fixa symaskinen nu, kanske det räcker att rengöra och olja upp den, annars får man väl skicka den på service..


Vet inte vad de kommer att tycka om dem på dagis men det spelar inte så stor roll. Jag har gjort allt jag kunnat.

 

Prinsesskjolarna blev klara förra veckan, de var enkla att göra.




Mantlarna som har varit en riktig hårrivare.. Men nu är iaf 16 stycken klara.. 4 i varje färg.. Hoppas att de blir nöjda..


Har hunnit med lite annat i veckan också. 



Elliot hade det här vykortet liggandes i sitt rum. Jag hittade en ram i skåpet och det passade perfekt. Tur att man har en hel hög med ramar som bara ligger..



Har börjat äta mer ordentligt, skippar potatis, ris, pasta, godis, godsaker och bröd, ska se om det hjälper mig att gå ner i vikt. Ser så jäkla gott ut min tisdagsmiddag. Lax, morötter och broccoli. Blev lite mycket bara. Nu äter jag på en liten assett, det blir en mer lagom portion. Men jag är på så jäkla dåligt humör, min kropp är van vid socker, den skriker efter socker...



Har ritat och ja, det är rena rama stölden nu. Elefanten och slottet såg jag på en bonad på tradera och de två andra bilderna såg jag på shutterstock och valde att rita dem. Behöver inte tänka så mycket, bara rita och det blir som terapi för mig. Så om ni tar illa upp att jag ritat av dem... Stäm mig..



Idag så har jag sytt klart mantlarna, så de ligger nerpackade i en påse redo för dagis och så har jag sytt 3 nåldynor efter ett mönster från whipup. Ovansidan syns ovan hihi..


Och här syns undersidan.




Lördagen spenderade vi genom att vara ute och leka med barnen i snön, fick köra lite skoter på gården (har inte kört på 2 år) och åka lite bil ute på skogsbilvägar för att kolla avverkningar.. Väldigt spännande..




Men Fredrik fick upp mitt humör igår då han gick med på att klä upp sig och se melodifestivalen. Så vi satt och åt gurka och morotsstänger med dipp och drack var sin öl uppklädda till tänderna, jag i klänning och klackeskor och F i skjorta och finbyxor. Det var roligt, blev då roligare att se melodifestivalen iaf. =)

Är även sugen på lite nya blommor



Nu då solen lyser ute, det droppar från taken och våren känns lite närmre idag än igår så blir jag sugen på att införskaffa lite nya blommor till fönstren, enda problemet är att jag inte ha plats med några fler.

Men sugen kan man vara ändå..



 

 

 

 

 

 



Alla bilderna kommer från plantagen.

Hennes

Tittade in på hms sida och hittade en hel del fina saker som jag gärna skulle vilja ha....

 

 




 




 










 



 



 







De här hårklämmorna är ju så underbara, 19,50 kr styck.

 




 

 








Hittade en del till ungarna också..

 

 

 





 

 



Milton tyckte att vi skulle köpa de turkosa skorna till honom, för de var snyggaste favoritblå färgen som han så fint uttrycker det.

 

 

 

 

Hur gullig skulle inte Elliot va i dessa jeans??

 

Eller i denna skinnjacka..

 



Å vad jag önkskar att man var rik ibland, men jag skulle nog inte vara rik så länge för det är så mycket man vill ha..

 

 

Kunde inte hålla mig...

ja det gäller inte kissblåsan om ni tror det utan jag kunde inte hålla mig från att klicka hem lite tapetprover från inreda.se idag.

De är så fina och de skulle pryda lite lådor här hemma hos mig alldeles förträffligt bra.

Tapetprov WallSmart, Kids Dotty 501, Ferm Living  Tapetprov Uni Royal 395020

Tapetprov Petits Fours 397071   Tapetprov Petits Fours 397010

Tapetprov Paraiso 385086   Tapetprov Paraiso 385000

Den till vänster längst ner skulle jag vilja ha i vårt vardagsrum. Tycker om den så mycket. Den lila ovanför den skulle jag vilja tapetsera i resten av huset, överallt.. Älskar alla tapetproverna och det ska bli kul att få hem dem.

De har även helt underbara pappersark till salu.

 

 

 

 

 

ååååå jag vill ha så mycket...


Bilderna är från inreda.

Fröken randig

Hittade en helmsida som heter fröken randig. Hon hade så underbara grejer.





 



 

 

 

 



Bilder från fröken randig

Peace and love



Jag vill verkligen till Borlänge Peace and love i sommar. Systeryster kom med ideén ifjol men då kunde jag inte pga ammning och dylikt men i år så är det verkligen lockande...

Gäller bara att övertala Fredrik att jag ska få åka iväg en vecka och någon barnvakt som kan ta barnen.

Jag vill jag vill!!!! Det är så många bra band också som jag vill se ochur ofta har man chansen att se dem då?? Hoppas hoppas att Fredrik låter mig gå. Syster tycker att jag bara ska säga: Nu åker jag, hej då! Men det går ju inte i ett förhållande. Man ska ju helst ha en karl kvar då man kommer hem också.

Var inte så jättedyrt heller, med resa, boende och biljetter till festivalen blir det ungefär 2500 kr. Inte farligt alls för en hel vecka..

Hoppas att jag kan fara...

Hemma igen efter en kort helg

Fredrik fick jobba länge i fredags, han körde sönder något på lastbilen så han fick skruva så vi kom inte iväg förrän 4 på fredags kvällen. Fredrik följde med till Lycksele förresten. Det kanske jag inte skrev.

Det var roligt att Fredrik följde, vi gick på loppisar och på marknaden men köpte inget speciellt. Mamma köpte sköna och fina fårskinnstofflor till Elliot.

Hälsade på hos systeryster och tittade på hur lägenheten blivit efter hennes framfart med målarpenslar och skruvdragare.. Det blev riktigt snyggt. Fick sådan lust att flytta och ha något nytt att göra om. Men jag har massor att göra här hemma också, men det är ju inte lika roligt.

Helgens höjdpunkt var middagen på Golden bar i Lycksele.. MUMS MUMS säger jag ju bara. Jag mamma och Elin mumsade i oss Filé provenacale. Supergott. Oxfilé, fläskfilé beasås och vitlökspotatis. Jag stinker fortfarande vitlök men det var det värt.. Så underbart gott. Tack kära mamma för maten =)

Milton har sportlov från dagis denna vecka. Hade tänkt ta mig i kragen och va ute med dem hela veckan och idag så är det perfekt väder ute, plusgrader men storm. Höll inte på att få upp ytterdörren då jag skulle släppa ut Dixie så det blir då ingen lek ute idag.


Stackars Elliot blev just biten av Milton =( Kom och grinade och då jag frågade Milton vad som hände, varför Elliot grinade så sa Milton att han bet Elliot för att han bara kastade iväg leksakerna som Milton lekte med. Nu har Elliot väldigt fula bitmärken på ryggen och 2 tänder gick igenom skinnet så Milton är på timeout, stortjutandes måste jag ju säga. När han hörde att jag ringde och skvallrade för Fredrik så började han storgrina igen och ropade att jag inte fick berätta.  



Fredrik har tagit kort på min mössa nu som jag stickade för lääääänge sedan. Nu kom den på kort iaf då jag just kommit in efter att ha varit ute i kylan. Besvärligt med glasögon då, man ser inte mycket då de immar igen.

Tävling



Jag vill är med och tävla om en sådan här fin hoodie eller tröja hos Krimskrams.

Lycksele

Åker till Lycksele idag, jag och barnen. Fredrik blir hemma och eldar. Han ville nog följa han med men vi ska bara dit över helgen. Det är vintermarknad där i helgen som ska bli roligt att gå på. Och så mpste jag investera i en overall till Elliot och så behöver han långkalsonger och nya handskar. Han börjar ju dagis den 15 mars så då måste han väl ha ordentliga kläder. Jag har inte varit ute i snön med honom någonting så jag har inte behövt det förrän nu. Vinterna har varit så kall...

Idag skiner solen, liksom den gjorde igår, och livet känns härligt. Vi sitter fortfarande i våra pyjamasar och myser och bara tar det lugnt. Hela nästa vecka är Milton ledig från dagis (sportlov) så då kan vi mysa i pyjamasarna varje dag =)

Gjorde inte så mycket igår. Var in och lämnade Milton på dagis och så for jag hem igen. Städade sovrummet och bytte gardiner.

Det är så kul att byta gardiner, det förändrar rummet så mycket. Jag byter flera gånger per år, ibland varannan månad.



Det var de här som fick åka upp i sovrummet igår. Fredrik var väl inte så överlyckliga över att se dem men han bryr sig inte så särskilt mycket så de fick hänga kvar.

Nä nu ska jag ta och klä mig, ge hun (hunden) mat, packa och ta och åka sedan.

Ha en trevlig helg.

Omgjort

Har varit till Ramsele idag med Therese och varit och hämtat ut lite medicin till lilleman och så var vi bara tvungna att gå på röda korset. Konstigt lr hur?? Köpte (ja jag har handlat igen) 4 gardinlängder, 2 väskor (som går direkt till försäljningslådan) ett förkläde och ett brickband, som åkte upp på väggen på en gång.






 


 







4 längder gardiner. Inte illa...



På vägen hem så tog vi vägen om till Röåns möbler och köpte en ny sängmadrass till Miltons säng. Vi har pratat om det länge men vi har inte tagit oss i kragen och köpt någon så nu gjorde jag det.

Milton är överlycklig. Nu har han ju en "stor" säng. Drog ju ut imperialsängen så den blev 2 meter lång så nu ser den ju gigantisk ut.
  


Jag tycker att det ser konstigt ut men det är väl för att man inte är van.



Milton är iaf jätte jätteglad över sin stora säng och sover nu nöjt i den. Det är även Milton som har valt gardinerna till hans rum. Det var tvungen att vara blå gardiner, för det är hans favoritfärg numera. Tycker att vi ska måla över de gröna väggarna i hans rum också, de måste vara blåa. Jag säger bara det: Aldrig i livet!!!


Dagen har varit allt annat än  lugn och tiden gick med rekordfart, helst nu på kvällen.

Elliot sov då vi kom hem så jag och Milton passade som sagt på att ta fram hans nya madrass och renbädda och städa hans rum så att det skulle kännas fräscht. Men när jag skulle dammsuga så gick Milton ner för att slippa oljudet och av bara farten så fortsatte jag dammsugandet till vårt rum och Elliots rum och så kanske jag "råkade" möblera om Elliots rum.


Före



Elliots rum har sett likadant ut sedan Milton föddes så det var kanske dax med en förändring.


Efter



Blev ju inte så jättestor förändring men det är iaf någonting. Jag håller på att bli tokig. Vill göra om saker.

 


Det blev en liten myshöran/koja i ett hörn också som Milton föll för på en gång och försökte locka in Elliot i men det gick inte. 
 





Elliots lilla polare sitter och väntar på honom.


Det här inlägget tog såååå lång tid att skriva. Jag började för 6 timmar sedan men livet kom i vägen.

Elliot behövde ny blöja, tvätten behövde hängas men för att kunna göra det så var jag tvungen att vika tvätten som hängde på sträcket och för att göra en lång historia kort så slutade det hela med att jag städade och sorterade och vek alla kläderna i alla garderoberna.. Och hel plötsligt var klockan 7 och barn skulle ha välling och nattas och bytas igen och jag är så trött nu. Ska sova... Inte länge men hårt...


Var ju förresten till mormor idag. Fick 2 skjortor av henne. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem än men jag tyckte om tyget så mycket. Ska kolla om hon har fler.

 



Tycker om den nedre mest. Den är i härliga 100% polyester... mmm vad mysigt =)

Mormor sparar på allt så det finns ju en chans att hon har kvar lite gammkläder från 60 talet. Ska fråga henne imorgon. Ska på jakt efter tidningar till eldningen då. Mormor brukar spara en hög till oss så  om jag har tur så har hon några stycken till mig imorgon.

Nu ska jag sova sött och drömma trevligt. God natt.



Tävling som jag vill vinna

Jag är med och tävlar om helt UNDERBARA tyger hos materialtjejen. Jag vill så gärna vinna, för de är för söta tygerna. Helt perfekta till mina bokstavsprojekt som jag ska sy.

 

Hoppas att jag vinner. =)

Lingon

Kliver upp, klär barn, äter, skjutsar på dagis, hem igen, ligger på soffan, värk i rygg och höfter, hämta på dagis, fylla en diskmaskin, laga mat, toapausar, eldning, ta på pyjamasar, laga välling, läsa godnattsagor, sova ner E, släppa ut Dixie, se på tv, sova.....

Livet är bra ointressant ibland.

Har börjat på ett nytt släktträd. Blev inte nöjd med förra då den var så lik den jag hittade på pedlars.

Medans jag ritade

Mednas jag ritade passade barnen på att möblera om vardagsrummet och vända upp ner på leksakslådorna.. Det är bra att de kan roa sig själva ibland =)

 

Bordet ska tydligen inte stå där det ska. Är bättre att blockera ingången till kontoret istället.

 



Lilla söta Elliot blev trött av möblerandet och sover nu sött i sin vagn.

Släkta...

Solen skiner ute, det är perfekt vårvinterväder, det droppar från taket och jag sitter inomhus.

Jag vill ju gärna lura mig själv (och andra) med att jag är värsta friluftsmänniskan men om sanningen ska komma fram så sitter jag gärna inne. Har jag inget självklart mål med att vara ute (grillning, skidåkning, skoteråkande, promenad, bärplockning) så blir det oftast så att jag skiter i att gå ut.

 

 

 

 

Det här är det mesta jag har varit ute idag, för att fota till det här inlägget. Dixie vill vara ute hela tiden idag. Hon tycker att det är jätteskönt. Jag vet inte jag. Jag gick bara ut i foppatofflor och mjukisbyxor så det kändes lite kyligt.

Vad har jag gjort idag då frågar ni?? Jag sov till halv 8 sedan så har jag bara klagat på höften, letat lastbilsdäck (som ni kan läsa om i förra inlägget), ritat, suttit vid datorn och sovit ner Elliot. Eller ja, han klättrade upp i mitt knä då jag satt och målade och somnade på 3 sekunder, men det var nog för att jag var så jäkla tråkig. hehehehe..


Släktträd

Har velat ha ett släktträd ganska länge nu men de som finns att köpa på till exempel SVAR är fina men så tråkiga. MEN då såg jag detta:



Från pedlars.co.uk

Lånade själva grundideén och gjorde ett eget träd. Det har jag sutti och hållit på med i 2 timmar och blev äntligen klar nu.



Före färgläggning..



Blev lite mer A-K stuck över det här släktträdet. Ska bara skriva ut lite bilder på släkta så blir det bra sedan =) Jag vet att det blev en ganska så snarlik bild. Det var inte meningen...  

 

 

 

 

 



Älskar min Berolpennor. Fick tag i dem via dagis. TACK och åter Tack för att jag fick köpa dem via er.. Älskar dem. De är de bästa pennorna som finns =) 





Nu har jag bara den här klänningen att göra klart också. Den hänger och hånar mig. Vet inte varför jag inte bara gör klart den för det är bara kantband i armhålorna som fattas och hakar bak i nacken för stägningen.

Sedan ska jag börja med mantlarna och kjolarna till dagis.

lastbilsdäck

Fredrik ropar nånting om att ett lastbilsdäck lostnat. Hjälp innan Elliot hittar det och stoppar det i halsen. Jag tar dammsugaren och kommer till undsättning, hittar lilla däcket och dammsugar upp det. Duktiga jag =) Men hjälp, det skulle inte dammsugas upp, det skulle lagas och användas igen, dumma mamma. Bara att leta igenom den halvfulla dammsugarpåsen genom hundhår, A-Khår, damm och sytrådar och diverse oidentifierbara grejer efter däcket.

förkyld.. igen

Blir så jäkla less på att vara sjuk nu. Har blivit görförkyld och barnen och Fredrik är också jätteförkylda. Elliot snorar nå hemskt mycket så vi kunde ju inte gå på dopet som var i helgen och det blir nog ingen träning heller imorgon, jäkla skit.. Och inte nog med det så vred jag till höften på nått konstigt sätt igår också så jag har jätteont och det värker hela tiden. Bar på Elliot rätt så mycket igår så det kan ju va därför men skönt är det då inte.

Måste sätta mig vid symaskinen idag ändå och sy ett nytt fodral till min vetepåse, det är så håligt och läcker nu ut vete. Kan bara inte bestämma mig för vilket tyg jag ska ta.



       
RSS 2.0