Blir mycket körande denna vecka

Var till stan idag och besiktade bilen. Kom på igårkväll att det var idag den sista som var sista dagen vi hade på oss till att besikta, sedan blir det körförbud men jag hade tur att det fanns en massa tider på bilprovningen. 

Det gick jättebra. 

Passade på att springa ner på stan och fråga dem på expert varför inte ljudet funkar på tvn, om jag är en idiot eller vad det är och det visade sig att det fattades en sladd.. Inte konstigt att inte jag fick ihop det då. 

Var in på skattkistan och hälsade på Kicki och passade på att handla lite godis till adventskalendern (som jag måste sy, typ, nu. Imorrn börjas det ju.. PANIK!!

Had einte fått glasen till glasögonen än men jags lår vad om att de skickar ett sms om det imorgon och då måste jag ju ner till stan igen. Och på fredag ska jag till Ö-vik för att lämna in bilen på lagning.. Hmm... Undrar vad jag ska göra då?? Stan kanske??



Å söt ungen Milton kom med ett paket åt mig precis.. Han hade slagit in det i min bordsduk, en av hans leksaker.. Mamma ska få en julklapp säger han.. Han vet hur han får mig glad =) 

Nä det är väl bäst att jag börjar med adventskalendern nu. Har ju lite dötid innan middagen ska tillagas.



 

Jag la ut lite börsar och banrförkläden på tradera igår.. De finns här.. 

Har även hängt upp julgardinerna nu. Med Ellitos hjälp.

 



Som ni ser, inga tomtar så långt ögat kan nå.. Tycker inte om det, inte hemma hos mig iaf.. Det ska va blommigt =)

Min första kärlek..

Å vad jag har funderat på detta idag.. Inte bara idag för den delen, funderade en hel del på vad jag skulle skriva igår med..

Jag är inte någon som blir kär i en person så lätt så jag har väldigt få förälskelser att räkna upp men saker kan jag bli vansinnigt förälskad i..

När jag var liten hade jag en kudde med örngott på. Denna kudde följde med överallt, kudden gick sönder, lite stoppning försvann, mamma lagade och så höll det på. Till slut var det bara en trasa full med knutar på eftersom mamma började göra knutar över det trasiga istället för att sy ihop den, det gick helt enkelt inte. 

Den var blå med vita blommor om jag inte minns fel.. 

Den första personen jag var kär i var min granne Johan. Vi träffades då vi var 4 eller 5 år och håller fortfarande kontakten. Min förälskelse för honom erkände jag för honom några år senare så det är ingen jättehemlighet. Det var första klass och den första förälskelsen. 

Den person som jag bara VISSTE att jag skulle ha och skulle hålla ihop med livet ut är min man. 7 år senare går det fortfarande bra och jag kan inte tänka mig ett liv utan honom.  

Ny tv

Jag och Fredrik dumpade ungarna på svärisarna i lördags och åkte till Sollefteå för att köpa en tv. Funderade på att åka till Sundsvall först men det kändes både kallt och långt att åka dit, samt att svärisarna skulle bort på kvällen så att vi inte kunde lämna barnen så länge där heller..

Åkte iaf till Sollefteå och gick på de 2 olika tvförsäljarna och jämförde men det blev till sist en 40" samsung lcd tv från expert. 

Köpte även hemmabiosystem då vi liks gjorde av med pengar.. Blev en med inbyggd bluerayspelare och som gick att spela dvd och cd också. Kändes användbart.

Dock är vi lite värdelös och kan inte koppla ihop det hela så att vi får surroundljud även då vi bara ser på tv.. 

Blir lite smått galen på det att jag inte klarar av det själv utan måste be om hjälp, vet bara inte vem jag ska ringa.. 

Tog in lpbänken och ställde tvn på och det blev rätt så bra. 

  

Har köpt filmen Upp från jultidningsförsäljare så nu ska jag och barnen se den.

Det är så jäkla kallt ute (-20) så det är ingen mening med att gå ut idag. Vi stannar inne och eldar hela dagen. 

Igår morse var det bara 13 grader varmt i köket då vi klev upp.. Eller kanske ska säga då Fredrik klev upp. Jag låg kvar i sängen i värmen tills han gjort upp eld både i pannan och vedspisen i köket. Sedan satt jag och Dixie vid vedspisen halva morgonen. Jag har världens bästaste man ;)

Igår stod jag ju på julmarknaden och det var -22 hela dagen. Kanske inte behöver skriva att vi frös.. 4 timmars stillastående utomhus i den kylan.. Jag fryser än.. 

Det var dåligt med försäljningen också. Det var väl för kallt. Fick bara sålt 7 kransar och en nåldyna men det är bättre än ingenting..

Nu har jag ju "bara" 12 kransar över. Någon som vill köpa en? Ska ge bort till vänner och familj så det löser sig nog.. Milton säger att vi måste hänga en krans på lagårdsdörren och det skulle nog vara fint.. 

Om Harriet och Ulrich läser detta så får ni gärna komma hit och välja er en krans först. =) 

Resten av grejerna åker nog ut på tradera.. 

Nä nu ska jag se film.. Ha det bra i kylan. 

Vem är jag?

Utmaningen

Läser en blogg som heter Holtäkt.. En väldigt intressant och rolig kvinna skriver den och nu har hon utmanat alla sina bloggläsare på 30 dagarsutmaningen.

Så här ser de 30 dagarna ut och det är meningen att man ska skriva om de olika överskrifterna varje dag i 30 dagar..

Tyckte att det lät intressant. Man måste tänka i helt nya banor..

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Så vem är jag??

Jag är 27 år, mamma till 2 buspojkar, gift med Fredrik, taxägare, husägare, loppisgalning, traderafreak, tatuerad, inredningsintresserad, pysslig, händig, duktig, snäll, glad, pratglad, tygälskare och så älskar jag 50, 60 och 70 tal..

Jag är arbetssökande så när jag inte söker arbete så jag har tid till mina hobbys. Jag ser mig själv som rätt så spontan och gör det som faller mig in, fast min syster och mina vänner håller nog inte med om det för jag vill ju gärna planera allt som ska göras så det skär sig ibland..

Jag tycker om att vara för mig själv och bara vara..  

Ensammen

Känns ganska så ensamt just nu. Milton skulle sova ännu en natt hos farmor men ringde för en halvtimme sedan och var ledsen och ville hem, så klart man hämtar sin ledsna 4 åring då så Fredrik åkte iväg de 4 milen.

Elliot somnade på en gång. Han har hållit igång hela dagen medan jag har sytt.

Han har haft det lite tråkigt tror jag och har ropat och ropat på Milton och suttit och tittat på ett kort av Milton.. Syskonkärlek ;)

Elliot och jag har även börjat byta gardiner till lite mer juliga. Eller ja juliga för mig är röda, oranga eller lila gardiner. Det får INTE vara några tomtar på dem och om de är blommiga gör inte så mycket.

Alla mina julgardiner har jag köpt på loppisar och secondhand affärer så det är återbruk.

Har sytt 2,5 förkläden idag till marknaden. Orkade inte sy klart den tredje.

Imorgon blir det nog Sundsvall för att kolla på en ny tv. Har saknat tvn hela dagen och jag har bara varit utan 1,5 dag.. Man får skämmas..



Jag och min knäppa lilla hund har legat och gosat tillsammans i soffan idag, vi bröt lite på reglerna för hon får egentligen inte vara i soffan.. Men hon låg ju på mig så tekniskt sätt så var hon ju inte PÅ soffan.. =)

give away



Jag vill ju givetvis vinna dessa underbara tyger så jag är med och tävlar hos Re-dizain..

Dumpad

Milton dumpade mig idag för farmor och farfar, han ska sova där och Fredrik sover i lastbilen så jag och Elliot har det skönt hemma..

Elliot sitter och lyssnar på Var är långa farbrorns hatt? och ser väldigt koncenterad ut.

Igår var inte min dag alltså. Eller kväll kanske det heter. Först gick ju tvn och sedan då jag skulle dammsuga så hinner jag bara sätta igång dammsugaren så far proppen, och det blev becksvart..

Vårt hus proppskåp (vi har 2) är en enda röra. Det är ingen som vet hur det är kopplat och vilken propp som går till vilket rum.

Nu var det bara 2 rum som blev svarta. Kontoret och vardagsrummet. Fast en lampa lyste, det uttaget går på en annan propp.. väldigt konstigt.

Kylskåp och en lampa i köket går på en, allt är huller om buller. Tog mig jätte länge att byta den trasiga proppen för givetvis så visade den trasiga proppen inte att den var trasig.

Gick igenom alla propparna uppe (ca 15 st) och skrev upp på en lapp vilka som hörde till vad. Fast det var bara 5 som jag lyckades hitta ett rum till.

Sedan sprang jag ner och kollade alla där. Samma där.. var bara 4-5 stycken som hörde till något rum nere. Får kolla det där mer då Fredrik kommer hem.

Givetvis var det den absolut sista proppen som jag kollade som var den trasiga också. Så det ordnade ju sig till slut.


Möblerade om gjorde jag igårkväll också.. Bytte plats på allt utom jätteskåpet som väger 2 ton. Byggde ihop de två sofforna i ett hörn till en hörnsoffa och så fick barnen jättemycket lekplats på golvet istället.

Milton var så rolig imorse. Så här sa han då han kom ner:

"Va!!! Var är TVn?? Men vad fint du har gjort mamma, vad fint du har gjort till oss mamma, ska vi äta nu? "

Det sa han i en enda lång mening.. Lät så roligt..




Barnen han stöka ner på 2 sekunder imorse.. Detta är ju världens svåraste rum att möblera.. avlångt och smalt och så har vi inte en enda vägg i hela huset som det inte är ett fönster eller dörrpost på.. Man blir ju tokig då man håller på.

Idag flyttade jag lila fotöljen (dixies säng) till sofforna också så det blev mer som en jättesoffa och så ställde jag lilla byrån som man ser i bakgrunden där fotöljen stod.



Tog fram de fina mattorna som jag fått av mormor. Det är ju snart jul nu..


Idag har jag varit hemma.. Gjorde 4 kransar så nu har jag totalt 19 stycken och jag ids nog inte göra fler innan söndag heller. Det får räcka.









Oj vad dålig bilden blev på den sista.. Den är gjord i endast enris med lite pynt av ljung.



Sydde klart förklädesklänningen också och så har jag börjat på 3 vanliga förkläden till barn. Ska nog ta mig och sy 2 för vuxna också. Om jag hinner.

Jag har så många ideér till julmarknaden men så lite tid.

Man får väl mer gjort nu då man inte har någon tv.


ja jäklar

Nu blev tvn svart, det började fräsa i den, jag sprang upp och drog ur sladden och så luktade det bara bränt.. Tror det var slutet för den tvn..

Jag skyndade mig att bära ut klumpen (tung var den) för jag är rädd att den ska börja brinna.. Få se vad barnen säger imorrn då vi inte har en tv..



Rent var det under den också..

Va fasen väljer man för tv nu då? Det är ju en hel djungel där ute.. Led plasma hd, fattar ingenting. Jag har ALDRIG köpt en tv.

Nä nu ska jag möblera om i tv rummet..

ja jäklar

Nu blev tvn svart, det började fräsa i den, jag sprang upp och drog ur sladden och så luktade det bara bränt.. Tror det var slutet för den tvn..

Jag skyndade mig att bära ut klumpen (tung var den) för jag är rädd att den ska börja brinna.. Få se vad barnen säger imorrn då vi inte har en tv..



Rent var det under den också..

Va fasen väljer man för tv nu då? Det är ju en hel djungel där ute.. Led plasma hd, fattar ingenting. Jag har ALDRIG köpt en tv.

Nä nu ska jag möblera om i tv rummet..

lycka

Hämtade posten och i brevlådan låg två tjocka tidningar. Scandinavian tattoo magasin, supertjockt och så en extratjock svensk jakt.. Fatta att jag kommer att krypa upp i sängen med dem ikväll och bara njuta.. Så mycket härligt att titta på (stm) och så mycket inspiration det ger..

Nä nu... Arga snickarn here I come..

Kransar

Var ut och fotade kransarna igår också. Barnen tyckte att jag var bra knäpp.





 



 



Det var några av kransarna jag gjort. Jag tycker att de blev finare ifjol men jag var ute i tid då INNAN snön kom och plockade ris och laver och mossor, stod som ett fån i grusgropen för att gräva fram en växt som jag brukar ha med i kransarna men hittade bara lite grann. Är man sent ute får man skylla sig själv.



Här ser man växten som jag brukar använda. Vet inte vad den heter. Den är marktäckande och växer i grus och får röda bär. Den är väldigt fin och så har den kvar bladen över vintern också.



Alla kransarna ligger fint upplagt inne i röda huset. I kyla men i skydd från fåglarna. 15 stycken klara, ska göra fler imorgon. Plockade ris med barnen igår men orkar inte göra något av det nu. Det gör jag imorrn.

Nä nu är det arga snickarn som gäller.. Love him!!!

Så jävla skönt.

Kvart över 7 och barnen sover. Elliot somnade i sin egen säng, jag satt på golvet bredvid sängen tills han somnade och det gick på 5-10 minuter.. max. Läste en saga för Milton sedan och så lade han sig också. Inget skrikande, inget grinande bara nöjda barn.  Nöjda barn = nöjd mamma =)

nu ska jag njuta av att få vara ensam. Tycker att det är så skönt att få sitta nere och bara höra surret från datorn eller tvn och njuta av tystnaden. Många tycker att det är jobbigt när deras gubbar ligger borta och det är det ju ibland men kvällar som denna då är det bara skönt.

Ska sätta mig och sy klart klänningen/förklädet. Vet inte vad jag ska kalla dem. Fick en ide ikväll då jag sydde som jag ska kolla om det går att genomföra. Måste kolla mina kontakter ;)



Igår skolkade vi från dagis. Elliot var vaken över 3 mitt i natten och somnade inte förrän 3 och Milton vaknade halv 6 så det blev inte mycket sömn. Gick som om jag var i fyllan hela förmiddagen. Var såååå vinglig.

Försökte förklara för milton att mamma var alldeles yr, att det snurrade i skallen på mig men då kollade han bara väldigt ordentligt på mig och sa: "jag ser inte att det snurrar mamma" Inte så lätt för en yr mamma att förklara det..

Efter ett tag så kom vi på att vi ju kunde gå ut och få oss lite frisk luft iaf för att se om det skulle gå över.. Och det gjorde det tack och lov. Kunde ju inte springa runt och ramla in i allt hela dagen heller. 

Hittade en liten barnspark som jag löst på auktion en sommar och som jag totalt hade glömt bort så jag tog fram den och så bestämde vi oss för att sparka bort till bygården och sätta upp en affisch om julmarknaden. 

 

Milton sparkade



Elliot åkte pulka



Och Dixie drog..

Milton tyckte att det var jätteroligt att sparka och sedan fick han även prova på att åka men blev less på det efter si så där 2 meter. Roligare var det att skjutsa Elliot på sparken.





Elliot tyckte att det var superskojigt också. et här blev gobilden för dagen. Synd bara att man har så kass mobilkamera.. =(  

produktiv dag.. eller inte

Therese kom hit idag för att pyssla men som vanligt med oss två så får vi ju inte jättemycket gjort precis. Det blev mest en massa surr och fikande. 

Han iaf göra klart en av klänningarna som jag börjat på och nu ikväll så har jag nästan gjort klart en till. Bloggar och syr samtidigt.

 

Jag tycker att det blev väldigt bra med det svarta kantbandet till. Inte lika sött..

Har även varit duktig och hämtat ett skåp hos mormor som min pappa rår om (tack pappa) eller rådde om eftersom jag fick det och så blev vi (wild west cruisers) sponsrade av snälla Mats med hjul så jag har satt fast dem på det skåpet idag.. Ja...Jag gjorde det alldeles själv.. Fredrik ligger i lastbilen inatt så jag får allt göra saker själv då..  



Det är 2 hyllplan inuti och jag hade tänkt att vi skulle ha den nere i garaget på klubben och ha kaffekoppar och dylikt i den.. Nu står allt framme på bordet, vilket inte är allt för snyggt.

Funderade på att måla en kaffekopp på skåpet eller något sånt. Får se.. 

Har varit på skattjakt idag och letat galler som jag kan ha med mig på marknaden på söndag för att hänga upp kransarna på så att de kommer upp och hittade först ingenting men så kom jag ju på, efter att ha sprungit förbi dem si så där 20 gånger att kompostnätet som jag hade som stängsel till Dixie då hon var valp vore ju perfekta så då tog jag med dem till min marknadshög.

Gick skattjaktsrunda i torsdags också. Här hemma alltså. För er som inte vet om det så bor jag i ett hus på landet och på gården finns det, förutom huvudhuset och ett hus till och ladugård ungefär 8 stycken småbyggnader till på gården fulla med saker som de förra ägarna lämnat.

Lite då och då går jag en skattjaktsrunda och letar saker och varje gång hittar jag något nytt. Det är billigt, roligt och miljövänligt.



I torsdags hittade jag denna fina förvaringshylla eller vad man ska kalla den. Den hängde ute på utedasset och i något slags galontyg. vitt med blå blommor. Väldigt fin och hel var den också. Hängde upp den på väggen inne på lilltoan. 

Hände väl inte mycket mer idag. Var och hämtade barnen halv 2 som vanligt. Skjutsade mormor till affären och så fikade vi hos mormor innan vi åkte hem igen. Jag har sytt lite och skruvat på hjulen och barnen har sett film. Inte så värst spännande med andra ord.

Har ju glömt att lägga upp bilder på förra veckans sömnad så här kommer det =)


 

Fick ju tyg av Tanten på röda korset och av det blev en liten bit en liten börs. Den blev inte så jättebra enligt mig så den åker med på marknaden. Få väl se vad andra säger.



V kudden till lilla Vendela blev så här. Hoppas att Marianne tycker att den blev bra också. Jag blev nöjd med den =)



Så här blev den sista julstrumpan. Nu orkar jag inte göra fler.. Inte om ingen beställer en förstås..

Nu är det kvällsfikadax.. see yah

Nöjd

Är nöjd med mig själv.. Barnen har varit snälla och sett tv på förmiddagen så jag har hunnit klart med 15 kransar. 5 igår och 10 idag. Är riktigt nöjd med mig själv.

2,5 sopsäckar med en och granris gick det åt och jag har fortfarande lust att göra fler så det är ju bra. Hade tänkt göra en till våra grannar Harriet och Ulrich och en till mormor med men jag väntar till efter helgen med det. Jag vill ha så många kransar som möjligt med mig på julmarknaden.

Men vad ska man ta för pris?? Tog 120 kr ifjol och då fick jag alla sålda. Var det ett bra pris eller ska jag höja till 140 eller 150 kr? Får man sålt om man höjer?? Folk är ju rädda om pengarna nu för tiden... Ja jag vet inte vad jag ska göra..

jobbig natt

Båda barnen har grinat och varit ledsna inatt. Mest Milton faktist och det är ovanligt för han brukar sova bra. Först var det för mörkt och sedan för ljust och sedan för ensamt i rummet.. Hade världens tålamod fast klockan började ticka mot 01:00 men efter ett tag så fick jag säga till på skarpen och då lägger han sig och sover.

Har alltid varit så, klemar man och försöker resonera med honom om att gå och lägga sig så funkar det inte men säger man till med sträng röst så lägger han sig. Då vet han att jag är allvarlig..

Fick sova till halv 8 imorse, var lagom länge. Då började barnen brottas i min säng och risken att få en fot i mellangärdet eller ansiktet är rätt så stor så då är det bara att kliva upp.

Förra veckan fick jag mitt paket från panduro. Har beställt bokstäver


Bild från panduro.se

Jag beställde F, M, E och A och ska pyssla till dem riktigt fint.. Ska bli roligt men jag måste kolla vad jag har för färger och tapeter först. Man kan ju hitta på så mycket olika..

Beställde även stickers, 1-24 till adventskalenders som jag ska göra till barnen. Börjar bli lite stressigt nu. Ska ta och sy den också men det ska nog inte ta så lång tid egentligen.



Ja nu blev det en jäkligt dålig ritning men jag kastade bara ihop den i paint.. Tänkte så här...

Jag tänkte ta ett stort rött tyg och så sy fast en stam av ett brunt tyg och så kronan i olika gräna tyger och så tänkte jag sy fast ringar uppe i trädkronan som man kan knyta fast adventsklapparna i. Har sparat tändsticksaskar hela året som jag ska klä i fina papper och tapeter. Blir nog bra, ett julträd =)

Ska bara ta mig i kragen och sy den också, är bara en vecka kvar nu..

Nä nu ska jag ta och göra några kransar och lägga in ved i pannan.. Har en massa telefonsamtal som måste ringas också..

Ha de..

........ igen ;)

julskinka med äppelmos är nog det bästa som man kan ha på en genemacka =)

.....

- 24 grader ute. Jag är glad att jag var ute och plockade riset igår då det "bara" var -13 grader.. Eldar som en galning. Ska bara vara inne och göra kransar och annat skoj idag.

Helgsysslor

Har umgåtts med familj och vänner i helgen och bara haft det bra.



Jag är ju så otroligt snyggt klädd då jag går hemma.. Håller ni inte med? Men ur detta färg och mönsterkaos föds min kreativitet och jag sätter mig och målar eller syr.

Jag satt vid symaskinen hela fredagen och han med att sy en kudde till vår säng, 2 nåldynor, en bokstavskudde (ett V till lilla Vendela) 2 börsar/sminkväskor, en julstrumpa och så klippte jag ut allt och nålade ihop till en annan bokstavskudde och 2 klänningar. Nu väntar det bara på bli färdigsydda. 

Elliot var ledsen och trött mest hela fredagen så jag hade honom ofta i knäet grinandes så jag hade nog hunnit mer utan barn hemma men det är mysigt då han är så gosig också. Har inte panik än.. 

Det här är så typiskt jag, sitta och vrålsy sista veckan innan jag ska stå någon stanns och sälja. På söndag är det skyltsöndag här i Junsele och då även julmarknad som jag och Therese ska stå på. Ska bli roligt..

Fredrik skulle sluta tidigt på fredagen men han körde sönder så han han inte hem förrän halv 6 på kvällen. Så jag och barnen myste och såg film tills han kom hem.



På lördagen hade vi tänkt åka och jaga tillsammans jag och Fredrik men kom på att vi bara hade 5 blöjor hemma så vi tog oss en liten tripp till Åsele och åkte och handlade där på Ica supermarket men fy så dåligt det var där igår.. Nästan inga varor, slut på allt och lite folk.. Går nog inte så bra för dem..

Tog en lååååång omväg hem och körde nästan bara skogbilvägar hem, det är roligt tycker jag, att åka i skogen alltså, jag trivs i skogen.

På kvällen så kom Kent, Kicki och Ellen och hälsade på och åt tacos och vi hade det riktigt trevligt =) 

 

Idag så fick jag sovmorgon. Jag och Elliot sov och latade oss ända tills kl 9. Milton klev upp med Fredrik imorse och fikade och så for Fredrik och jagade och Milton såg tv tills vi vaknade.

När jag hade klätt mig och vi hade ätit så åkte vi till mormor och umgicks med henne och min mamma och pappa. Jag tog mig en promenad bort till stortjärna som vi kallar det och plockade mig en sopsäck med enris och grankvistar för veckans kranstillverkning. Plockade 1,5 soppåse i veckan som var också så nu har jag nog så det räcker ett tag.



Ställde mig och gjorde 5 stycken kransar i kväll men det är inte de på bilden, det är en bild från ifjol. En hallv sopsäck räckte till dem så jag borde få till mig en hög med kransar på det som är kvar. Ska göra dem imorgon. Det är så roligt. Tar mig 15 minuter per krans och så får man vara kreativ, ingen blir den andre lik.



Fick sålt mina burkar idag, med vinst också så jag är jättenöjd, jag visste att de var ett fynd men var lite nervös ändå. Man vet ju aldrig, beror ju helt på vilka som ser dem. =)



Så här såg de ut ifall ni glömt bort. Roligt att det var någon som ville ha dem, de var väldigt fina. Väntar bara på pengar nu från köparen så åker de iväg med posten sedan.


Nä nu är det dax att gå upp och sova, nu är bägge barnen vakna och grinar.. Sov gott =)

Loppisar

Helgen har gått i loppisens tecken. Umgicks ju med Therese under torsdagen och gick på Jejjas loppis. Hittade ju som sagt jättemycket där och jag hade 2 kassar med mig hem.

 

En prylhylla som jag hittade på en loppis i stan under torsdagskvällen. 20 kr


Sakerna jag köpte hos Jejja. 
 

 

En härlig spegel som blev min för 10 kr.

 


Ett fint brickband för 5 kr.

 

Ett par ljusstakar. Exakt likadana som jag suttit och tittat på tradera men jag tyckte att de blev för dyra. De här betalade jag 10 kr för.

 



Påslakan 5 kr.


Duk 5 kr

 



Fin lampa som blev min för 10 kr.



Färgglada knappar 10 kr påsen..



Ljusstakar 10 kr



Jag och barnen umgicks även med Therese och hennes barn på fredagen och vi åkte till Näsåker och åt pizza på pizzerian där och sedan så gick vi på bidraget (som röda korset, en ideel förening) och så släppte snälla rolf (???) in oss på sin loppis fast han bara har öppet på lördagar egentligen.

Jag visste ju att han har en massa fina 50-60 tals bord stående och jag hittade ett fint men som är i behov av uppfräschning och lite småfix så jag lyckades pruta ner det till 50 kr.



Det fattas egentligen 2 pinnar undertill där tidningar ska ligga men antingen så struntar jag i det eller så får gubben tillverka 2 stycken. Jag har inte bestämt mig än. 

  


Som ni ser är bordskivan väldigt ful men med lite slipning och ny olja så blir det finfint.. =)



Hittade även en fin spegel för 30 kr. Man hittar alltid något roligt där..

På bidraget blev det en kjol och en blus (som var för små märkte jag då jag kom hem)



en leksakstelefon, jag vet inte varför men jag tycker så mycket om telefoner.. Har 3 eller 4 nu. De står på en hylla i stugan och ser fina ut, fast en är hos min mormor..



Hittade även ett fint servettställ så jag sålde det jag hade förut på loppis under lördagen men mer om det senare.. 

Hade en riktigt trevlig dag men att ta med 4 energiska barn på loppisar är ganska så nervpåfrestande. Man går konstant och förmanar och springer efter dem. Man blir alldeles svettig. 

Åkte hem sen efter loppisrundan. Åkte hem till Fredrik som har blivit görförkyld. Han bara hostar och hostar. Inte alls trevligt för honom. Så jag och Elliot åkte till garaget på kvällen och umgicks med Therese, Tommy, barnen, Uffas och Micke en stund så att Fredrik kunde få vila upp sig lite. Det var roligt =)


På lördagen var det loppis på forum i Junsele och jag hade bokat mig ett bord. Var inte så jätte mycket folk men jag sålde ungefär 10 grejer vilket var ganska så mycket men jag hade ju ganska så låga priser också. Runt 20 kr på det mesta. Det var roligt att stå där och surra med alla loppistokar och jag kunde ju inte hålla mig från att handla själv heller.

De som stod bredvid mig sålde 2 burkar med lock för sill och rödbetor och jag tyckte om dem på en gång så jag var tvungen att slå till men de hamnade på tradera på en gång då jag kom hem.





De är gjorda under andra hälften av 50 talet av E. Japur i Hälsingborg Sverige. Du hittar min annons på tradera här och här.

De var i så gott skick, inte en enda nagg och inte krackelerad heller så jag var bara tvungen. Ska bli roligt att se om det är någon som vill ha dem.

Jag har aldrig sålt på tradera förr så det var spännande =)Annonsen går ut den 21 november så gå in och buda =)

Köpte en Marilyn tavla också av Karro. Kunde inte motstå..


I måndags var vi till stan jag och Elliot. Han hade tid hos läkaren och jag hade ett möte med studiefrämjandet. Bägge mötena gick bra. Doktorn hade skickat en remiss till Sundsvall sa hon. De ska kolla att Elliots magmun stängs ordentligt. Tydligen så var det samma sorts symptom på det som på astma. Då ska han ha ett rör nerstucket i magsäcken 1 dygn.. Låter inte roligt..

Sprang in på röda korset i stan när vi liks var där. Hittade 2 fina böcker där som fick följa hem.



De var så fina men tyvärr så var sista sidan i sköldpaddsboken lite trasig =(

Elliot skötte sig exemplariskt hela dagen och det var så roligt att få umgås med honom. Han är en helt annan pojke då han är ensam.

Nä nu ska jag fortsätta städa kallskrubbarna. Har redan städat upp i pysselrummet och nu är det andra kallskrubbens tur. Ska fara med massor av lådor med urväxta kläder till mormor. Det är där de hamnar i väntan på nästa generation ;)

Dagen som aldrig vill ta slut..

Denna dagen började bra för igår mådde jag så illa och hade så ont i magen och kände att en urinvögsinfektion var på väg men vaknade imorse och mådde bra så jag trodde att citronvattnet jag hällde i mig igår kväll gjort susen.

Så jag åkte in med barnen på dagis och så tankade jag och åkte med bilen till verkstan.

Vi hade tid att lämna in den idag för det har varit något fel med den. Den visar hela tiden att det är något fel på airbagen fast det inte är det så Ulf och Krister skulle fixa det åt mig idag.

Gjorde ju inte något att stanna på byn för Therese började inte förrän 12 så vi skulle umgås på morgonen.

Först gick vi en sväng genom byn och så bestämde vi oss för att gå till Jejja som har Junsele Bed and Breakfast.

Hon ska ha loppis på lördag men då kan inte vi gå dit så vi fick en smygtitt idag och snacka om att jag handlade mycket. Fick 2 hela kassar för endast 130 kr. De fynden visar jag i morgon.

Fick även titta runt inne i det nyrenoverade B&B och det var sååå fint.. Hon har verkligen gjort det bra.



Efter storshoppingen gick vi på utförsäljning av militärgrejer på gamla posten men det var samma gamla grejer som han alltod brukar ha med sig då han kommer så där blev det inte köpt något.

Var in på PA byggvaruhus och snälla Veronica skänkte färg till klubben till väggmålningen så att jag och Therese kan börja måla..

Alla företagarna här på byn ställer verkligen upp.. Vi är så tacksamma..



Käkade lunch på bageriet, godaste paninin med fetaoströra...mums..

Efter att Therese börjat jobba så sprang jag upp till min vän Marianne, och kände att jag fick jätteont igen i de nedre regionerna så att säga, urinvägsinfektion, så klart, så jag skyndade mig att ringa vårdcentralen på en gång och fick en tid till kl 13:00. Så jag hade en snabbkurs i datakunskap med Marianne och så var jag tyvärr tvungen att kila igen för att inte missa min tid på VC.

Visade sig att, eller ja det visade ingenting på urinprovet och vi har tydligen ingen läkare i hela västra så jag satt hos sköterskan i 45 minuter medans hon ringde runt och försökte få någon hjälp till mig.

20 i 2 säger hon att jag har en tid hos läkaren i stan kvart i 3. Shit!! Det var ju bara att springa det.

Till verkstan och hämta bilen, till dagis hämta barnen, fixa barnvakt, skjutsa dem till barnvakten och fort iväg till stan.

Han ändå inte i tid, var 20 minuter sen men dr var hur trevlig och förstående som helst.

Jag känner mig så lycklig nu för det var världens bästa doktor. Hon var så trevlig, rolig, förstående och bra!! Jag har 2 problem i min kropp som jag har sökt hjälp för länge nu, i 4 år för att vara exakt men hon fixade allt ihop idag. Plus urinvägsinfektionen. 

Så det var jätteskönt att träffa en läkare som lyssnade och hjälpte mig.  Ska ringa och boka tid hos läkarna i stan igen för magen som hon hjälpte mig att ställa diagnos på för hon hade inte tid att börja utreda den idag men nu vet jag ju iaf vad det är..

Fick åka och hämta mina nya testglasögon också. Ska prova dem i några veckor för att se om mina ögon orkar med mera nu och orkar stabilisera sig och hitills må jag säga att de funkar bra. Det är ju bara läsglasögon så när jag glömmer bort mig och bara springer upp för att hämta något i köket eller nått så blir det vingligt.

Kom hem vid 6 tiden ikväll och är rätt så trött. Har suttit och ringt runt till alla i festkommiten i wild west cruisers för de snälla tjejerna på studiefrämjandet har hjälpt oss att fixa studiecirkelgrupp av våra möten. Det är ju perfekt. Ska dit på måndag och prata med dem men måste ju ha alla papper först.

Har även suttit och gått igenom en massa gamla kort..



Flyttningen av vår Pontiac 2007 06 12



Milton då han hjälper till med flytten av pontiacen Han var så liten..



Hittade mappen med bilderna då dansken körde i diket utanför huset vårat. Det är snart 3 år sedan... Vad det går fort..



 

 



Dansken Johnny tar kort på sin kraschade bil. En bil fullastad med glasrutor.. De höll.. Ja nästan alla iaf..



Han missade då telefonstolpen iaf.

 



Han var hos oss i 23 timmar stackaren. Fick ta in en stor kran, 2 bärgare och poliser som spärrade av hela vägen..



Nä nu ska jag sova..

Sov gott

Frisör

Var frisör i helgen och klippte Fredrik och Elliot.. Bägge var så himla långhåriga så det var nog skönt att bli av med det. Milton vägrade..

 

Nog för att han var söt men håret står rakt upp för att han kletar så mycket mat i det..

 

Efter

 



Blev snaggad.. Skulle klippa honom med sax men han skulle bli klippt som pappa.. med hårklipparen.. Han stortjöt tills han fick som han ville.. bortskämda unge ;)



Milton har kvar sitt långa hår och ska ha lika långt som mamma säger han.. sötgrisen =)

Blocket

Hittade en massa fint på blocket idag.. ååå jag vill va rik..



Det är jättedålig bild men om man kollar noga så ser man det underbara mönstret på soffan.. VILL HA!!!! Budgivning..



Och så de här underbara gardinerna till.. Jag har dessa i orange. 300 kr kostade de..

 

En sådan här har min mamma... Jag vill ha den..

 

 



Vad fin!!!



Tycker om soffan, fast det var skinn..



Skulle kunna ta vilken som helst av grejerna här.. 1800 kr tror det var för allt.. Sminkbordet är finast..



Vill ha båda..





Ett fint bord med en fin matta under.. Den röda är från tradera..

Snöstorm

Hör på radion att det är snökaos i sundsvall och örnsköldsvik ja efter hela kusten med långa bilköer och många trafikolyckor. Här blåser det rätt så bra också och snöar. 

Jag har varit ute i andra huset och kollat vilka saker som jag ska ha med mig på lördag. Det är en stor loppis på forum i Junsele då och jag har bokat bord där i hopp om att bli av med lite grejer.

Har ju skänkt bort rätt så mycket till röda korset så jag tycker inte att det var så mycket att ha ute i andra huset så jag har gått igenom skåp inne också och hittade lite grann iaf.

Har bytt gardiner inne i kontoret också. Till de gröna som jag köpte i Lycksele

 

De blev så bra där inne och piggar upp i snöovädret.

Har suttit på blocket och kollat efter fina saker idag med. Har inte haft så jättestor lust att göra så mycket idag. Jag tar det lite pö om pö.

Fuskmålat

Gjorde två tavlor igår men jag fuskade.. Förde över motiven på oh papper och så använde jag oh apparaten på bygården och kalkerade men jag blev rätt så nöjd ändå..

Enda två bilarna jag hittade som jag tyckte skulle bli roliga att rita av var en amazon och en bubbla och de var roliga att göra..

 

Gjorde denna först men blev inte nöjd med resultatet. Hennes ansikte blev inte bra och från början såg hon ut som en clown och jag började skratta varje gång jag tittade på den och det var det ju inte meningen att man skulle göra så jag fick göra om och om igen tills det blev någorlunda MEN... så kan ju inte jag låta bli grejer utan ska fortsätta och pilla på tavlan och målade läpparna röda och då blev det sämre igen =( Inget som går att göra något åt nu..

 



Efter ett tag var jag där igen och så blev hon brunhårig... VARFÖR kan jag inte låta saker vara???



Sedan blev det en bubbla med "vårt" märke. Route 90 istället för route 66..

Få väl se om gubbarna låter mig hänga upp dem i garaget ;) Ska göra fler.. det var så roligt..



I fredags gjorde jag den här tavlan. Den är inte alls lika stor som de andra, de är 80*80 så den här var lite lättare att måla.

Först hade jag tänkt ha allt svart vitt och texten röd men jag kunde ju inte låta bli som vanligt och helt plötsligt var hela alltet grönt.

Har ritat med tuschpennor. Jag är verkligen imponerad av tuschpennorna som jag köpt för den gröna är ju rätt så mycket och det kunde jag rita med en enda penna..

Tänk om

Tänk om:

Tänk om man hade så mycket pengar så man kunde bada i dem.
Tänk om jag fick göra exakt som jag ville i klubblokalen
Tänk om man kunde köpa allt man ville ha..

Det bara kliar i fingrarna och tankarna går dygnet runt på inredning. Jag vill så gärna bara blåsa ur klubblokalen på Nipan och börja om. Ta in det vi vill ha där och göra en riktig rockabilly lokal. 

Nu är det ju så att vi bara hyr och vi kan inte göra om hur vi vill men dels är det ju så att jag har inte råd att inreda hela den lokalen själv.

Har en del ideér iaf. Hittade massor av fina soffor och grejer som jag skulle vilja ha där nere iaf, bara man hade haft pengarna..



Blocket 1700 kr



Soffa och fint bord.. Blocket



Gardiner från tradera..



Lampa med plastband.. Blocket



Tidningar från 40, 50 och 60 talet, 10 kr styck blocket



Denna vill jag ha själv också, synd att den var skadad. blocket

Tänk om man kunde få tag i sådana fina möbler som man ser i bloggen femtiotalsjakten.   Sååå fina bilder och vilka hem.. är bara lite smått avundsjuk =(



Men man skulle ha fått till det så att det blir någorlunda iaf.. Har lite ideer och jag tror att man kan få det rätt så bra iaf.

Mormor har en gammal bokhylla som kanske ska bort, ska kolla på den och fråga om vi inte får ta den till lokalen om hon inte ska ha den. Då får vi snygg förvaring för alla våra papper, och grejer som behövs till midsommar..

Ska bli roligt =)

Såg att Margita (tygaffären här i byn) hade ett nytt tyg i skyltfönstret som påminde om de gardiner som jag satt upp i lokalen så jag tror att jag ska köpa lite av det och sy lite kuddar dit.. Det kan jag bjuda på =)

wunderbar

Helgen har varit så bra =) Är bara lycklig..

I lördags hade vi medlemsfest i garaget och det var så lyckat, alla var vänner och hade roligt tillsammans. Peter var värsta papparazin och knäppte kort hela kvällen vilket var bra för mina 40 kort blev skit allihopa. Inte ett enda blev bra =(

Vi var iaf skitsnygga allihopa ;) Hade klätt upp oss i 50-60 tals kläder och temat på corner house var just 60 tal så det var en massa snygga människor där med =)

 








The Jukebox spelade bra på Corner under kvällen, det var ett jäkla hålligång med härlig rockabillymusik.. Ni hittar deras facebooksida här.





Foto: Peter Salomonsson.

Vi dansade drack och åt gott och hade det jätteroligt.. Peter lyckades ju till och med ta ett par bra kort på mig så jag är helnöjd.


Tack för sällskapet =)

Vill ni läsa mer om föreningen och se fler bilder så har Peter ÄNTLIGEN fått igång vår hemsida. Tur att han finns och tog över sidan =)

www.wildwestcruisers.se

Wild west cruisers

Hade möte igårkväll. det var ett roligt möte, fast det är det ju oftast.

Jag och Milton var i klubblokalen igår och bytte gardiner, plockade undan en massa fula saker och möbler och det blev ganska bra. Det är ju ett väldigt hopplock av saker där och de verkar ha försökt trycka in så mycket möbler på så liten plats som möjligt.

Men vi ska nog få ordning där.

Glömde ju ta kort där efter att vi gjort klart men det kommer ju fler dagar..

Imorgon blir det medlemsfest på garaget med 60 talstema och sedan utgång till Corner där det spelas rockabilly hela kvällen, kommer att bli härligt. =)

 

Så här såg det ut före i lokalen, fula, hemska gardiner som nu är nerplockade och undangömda för evigt.


Garaget

Killarna har varit jätteduktiga att måla golvet inne i klubbgaraget och det blev verkligen bra..

 

 

 



Putte var först in med sin bil =)

Medlemsfest imorrn alltså i garaget kl 17:00 och kommitémöte på söndag på Nipan kl 17:00. Alla som har ideér för midsommar får komma dit och tycka till..

Vad vi gjort i de senaste veckorna, varnar känsliga naturvänner..

Ja jag kan ju börja med att skriva redan här att jag kommer att visa ett rådjurskranium så de som inte vill se det kan ju sluta läsa nu..

Men först så tänkte jag visa de fina tygerna jag fick av tanten på röda korset förra veckan.

 

 



Det var bara småbitar men jag blev så glad..



Det räckte till en kudde iaf =)



Jag har lärt Fredrik att knyta slipsen



Vi var och kollade in garaget efter att de målat innan de ställt in några bilar.



Jag har köpt en soffa men Rolf ingick inte..



Vi har varit till Ramsele på röda korset och tittat på fina men tyvärr för små kläder..

 

Jag och Elliot har varit till läkare i Sollefteå och tagit en massa prover, nu tror de att han INTE har astma längre.. Får väl se vad det kan vara... Bakterier bak i halsen hade han då iaf..

 



Jag har fotat massor av kläder och lagt ut på min facebook sida under till salu..

 

 

Vi har haft 4 års kalas med en väldigt tjurig 4 åring som skrek att han INTE var nöjd med sina presenter (ritblock, färgpennor och böcker).. "Var är leksakerna?? Jag är INTE nöjd!!" 

 

Jag förklarade lugnt att man skulle tacka, vara glad och tyst om man ville behålla några leksaker över huvud taget... Otacksamma unge.. Men då sa han att böckerna var fina och att de var en bra present.. Bra räddning Milton.. 



Jag följde med Fredrik på jakt men det blev inget (3 veckor sedan)



Pappa och Fredrik var ute och jagade och pappa sköt Dixies första rådjur.




Så självklart ska huvudet kokas och monteras och upp på väggen fast det var litet =)

wohooo...

Det var inte datorn som gått sönder utan det var bara de klantiga internetleverantörerna som klantat till det så nu fungerar det igen =)

Har varit två dagar i Lycksele och hälsat på. Gick på pingstkyrkans nya loppis och hittade en hel del fina 70 tals grejer =)



Ett fint stort tyg för 12 kr.

 



Ett helt och fräscht täcke för hela 20 kr.

 



2 gardinlängder för 20 kr

 

 



Ett blommigt härligt förkläde.

 



2 gardinlängder till för 20 kr..

Kollade på en skinnjacka där som jag var riktigt sugen på men tycker att den var lite för trång över höfterna fast jag fick igen den så den fick häng kvar..


Förra helgen var jag och hjälpte till att tömma en lägenhet eftre en släkting som gått bort och fick ju med mig lite saker hem..

 

Överkast till dubbelsäng som nu ligger på vår säng och lyser upp rummet som solen.. Härligt!!!

 



Tog reda på 2 par manchesterbyxor för tygets skull.. Härligaste turkosa färgen som jag sett på länge.

 

Kuddfodral

 

 

Gardiner

 



Fin ljuslykta

 


En fin skjorta till Fredrik som han kan ha imorgon på 60 talsfesten.



En skål som en annan släkting gjort, tog även en piggtittare som mormors bröder gjorde 1966. 

 

 



Det blev 3 lampor som följde med hem det är bara det att en av dem inte hamnat på kort än..

Jag tog även med mig lite kastruller, en stekpanna, en pall och massor av glödlampor hem. Detkändes som om man gått på loppis =)

       
RSS 2.0