4 år

Imorgon fyller stora Milton 4 år, gud vad fort det gått. Denna dagen för fyra år sedan spenderade jag på sjukhuset. Åkte in den sista för en koll och tvingade dem att sätta igång mig trots att de inte ville. 

Mådde så dåligt och hade gått över tiden med 17 dagar, jag tyckte att det var dax att han kom ut..

Fick massor av mediciner men inget hände och jag grät floder över att det skulle bli en ny månad han föddes i, så här i efterhand förstår jag inte varför det var så viktigt för mig att Milton skulle födas i oktober men graviditetsnojjor ainns det gott om..

Fick sova över på bb och börja om igen nästa dag.. Han föddes verkligen in i ett kaos men han var lyckligt ovetandes och var så snäll och glad så..

4 år känns som en evighet. Milton säger att han är jättestor nu och det är han ju också =)

Grattis grattis på min stora kille.. Älskar dig. Jag har sådan tur som överlevde förlossningen och fick dig Milton.

Testade

Testade hemmainternetet på bärbara datorn och det funkar.. alltså är det datorn som gått sönder... grrrr....

vad var det jag sa!!

Jag skrev ju att det var något mer som skulle gå sönder och idag så for internet här hemma.. ringde internetleverantör och de fattade ingenting för det skulle ju fungera enligt datorn men ändå inte, nått är fel men de vet inte vad. Snälla Ulrich kom hit och tog sig en titt på datorn för själv är man ju en total nolla på datorer och fattade ungefär 10 % av vad internet snubben på andra sidan telefonlinjen sa..

Men Ulrich gick bet han med... Tack iaf..

Tack och lov för bärbara datorn och mobilt bredband, för hur kan man klara sig utan internet?? ;) Skulle skicka en massa viktiga papper idag men jag får gå in med dem i morgon istället då jag ska till stan.

Ska äntligen till optikern igen för mina glasögon fungerar inte som de ska. Jag blir jättetrött i ögonen och på kvällen orkar jag knappt läsa nånting så det ska bli skönt att få hjälp. Har ju progressiva glas men de ser jag sämre med ändå..


Dagen har spenderas med Therese och mormor. Jag och Therese åkte ut till mamma och pappas stuga och så visade jag henne runt där för hon hade aldrig varit där. Hade en massa grejer i bilen som var mammas och skulle dit så det passade ju bra. Skjutsade mormor till tandläkaren och så var vi hemma hos henne en stund och Therese fik gå rundturen där med. Tur att Therese är som jag, ÄLSKAR att gå och titta i andras hus..

Det är så roligt att få se hur andra bor, helst äldre som oftast har gamla fina möbler som man får stå och dreggla över..  

Var in på brödboden och åt lunch.. Mums säger jag bara, sallad med varmrökt lax och tatziki (stavning??) mmmmm... gott gotti gottgott

Efter det blev det en snabb sväng in på röda korset men hittade först inget men blev tvungen att låna toaletten innan vi skulle gå och då, där bak på lagret utanför toaletten var en hel hylla med tyger, underbara, fina vackra färgglada tyger som jag blev helt kär i. Frågade om jag inte kunde få köpa dem men jag fick dem, gratis, Underbara tjejer på RK. STORT TACK! :)

Blev inga bilder idag, har inte det programmet installerat så att jag kan föra över bilderna från kameran men de kommer så snart internet hemma fungerar igen.. för att installera program är jobbigt ;)

Tack igen Ulrich!! Ha en bra dag

Laptopväska

Igår jagade Fredrik hela dagen och jag och barnen var hemma nästan hela dagen.  Var ganska så kallt ute så jag tänkte att det var ett bra tillfälle att börja göra datorväskan till Fredrik som jag har tänkt börja på i flera veckor nu. Men igår så hände det äntligen.

Lat som jag är så gjorde jag inget mönster för väskan först utan jag tänkte och gjorde eftersom det kom.. Inte det lättaste men på 3 timmar så hade jag lyckats få ihop en väska.



3 veckor sedan.. klippte ut alla delarna till väskan och alla julstrumpor som jag ska sy. Tog ett tag innan det hände något.

 

Innerfoder..

 



Yttre tyget. Det blev väldigt precisa mått. Tog bara datorn la den på tyget och klippte på måfå. =)

 



Handtag måste det finnas..

 



Hörnen var knepiga och svåra att sy.

 



Men jag fick till det till slut.

 



Färdig. Blev en ficka på utsidan också till sladd och modem.

 

 



Insidan blev inte lika roligt tyg.

 



Fick dragkedjan av mormor och då jag hållit på i 2 timmar att sy dragkedjan och äntligen blivit klar så går dragkedjan sönder.. trodde att jag skulle få en hjärnblödning. Men Fredrik kom hem och då började dragkedjan fungera igen, som med allt annat här hemma som bara fungerar då Fredrik är hemma..

Så här gjorde jag:



Klipp till tygerna efter önskad storlek. Kom ihåg sömnsmån. Vik in alla kanterna och nåla dem.



Nåla och sy fast handtag och ficka innan man syr ihop innerfoder.



Sätt avigan mot varandra (som det ska vara sedan) och nåla fast dem i varandra, det är lättast om man har nålat ihop dem före man ska försöka pilla dit dragkedjan. Då är allt på plats och man kan ta en nål i taget och sätta fast dragkedjan på en sida.



Stoppa in skummgummit (2 bitar) och nåla sedan det sista.


Nåla fast i dragkedjan och sy ihop. Det här var det som var krångligast och tog längst tid. Det var svårt att sy med det tjocka skumgummit ivägen men det gick ju, det är bara att vara envis och jobba på.

Jag hade ju hjälp av barnen, helst Elliot, som drog ut nålarna hela tiden och tog saxen av mig.. VÄLDIGT snällt av dem att hjälpa till =)

Grusgropen

Jag och barnen blev så rastlösa så vi trotsade den kalla vinden och ga oss av till en grusgrop i närheten..

 

 

 



Ge barnen en hink och spade och släpp ut dem i en grusgrop så kan de leka hur länge som helst.. Synd att det var så jäkla kallt bara, höll på att frysa ihjäl..

Fast det är ju inte lika kallt som idag. -15 grader.. burr visst ja jag måste lägga in i pannan.. see ya!

Syr

 

 




Det blev en hel hög med napphållare gjorda i veckan men nu så har jag slut på ringarna så det fick vara bra med napphållare för ett tag tills jag fått tag i nya.




Det är så roligt att sy napphållare och jag har ett helt gäng med fina tyger färdigklippta till napphållare så det är bara att sy då andan faller på.



Hade ingen fin nyckelring till Klubblokalens nyckel (tyckte inte brickan med texten IOGT var så rolig) så då sydde jag en ny nyckelring...




Även nyckeln till mamma och pappas stuga fick sig en ny nyckelring. 
 



Lyckades göra en hel del nyckelringar. Hade tänkt köpa nyckelringar, bara ringarna alltså men kom på att barnen har leksaksnycklar och där hittade jag massor av nyckelringar som inte användes.. Återbruk är alltid bra.. 




Har bara fått klart 1 julstrumpa än men de andra är på väg. Det går ju så jäkla fort att sy dem så det är väl därför jag skjuter på det.. Just för att det går så fort att jag kan göra det sen.. Blir väl sista kvällen man sitter och toksyr innan julmarknan.

 

 

Reklam

Måste göra reklam för vår lokala möbelaffär, vilken service. Åkte dit på jakt efter tunn skumgummi men de hade ingen men så kom de på att de hade ju sparat en massa emballage och då fick jag gå ut på lagret och titta på det och det var ju precis det jag var ute efter. Och så fick jag det GRATIS. Tänk va snäll vissa människor är. TACK RÖÅNS MÖBLER.



Perfekta bitar för mitt laptopväskprojekt.

Shoppat

Handlade på tradera.. fy på mig!!

 

 

 

 

Alla tygerna i samma auktion =)

Syskonkärlek

Här hemma pussas det mer än vanligt =)

 
















Fredde

Fredrik kom hem en dag tidigare än väntat och jag blev jätteglad. Nu så är han ledig hela 4 dagar innan han måste åka igen =)

Så idag slapp jag åka och lämna på dagis och fatta hur skönt det är. Ska ändå åka in senare och hämta dem och så ska jag med Elliot till doktorn i stan för att kolla varför hostan aldrig tar slut.. 3 månaders hostande här hemma tär på alla helst Elliot. Det är synd om honom.

Igår umgicks jag med Therese. Jag hade turen att hon inte började förrän 2 så då han vi ju umgås =)

Vi åkte till Ramsele och plockade ut medicin till Elliot på apoteket och så kan man ju inte åka till Ramsele utan att gå på röda korset. Fyndade bara ett par barnhängslen och en prickig slips till Fredde.

Köpte lite askar av Therese också för hon gör dem så fina. Några blir julklappar till släkt och vänner och några behåller jag själv =)

 



Jag har smått och gott i dem..

Åkte och hämtade mormor sedan efter att jag hämtat på dagis för jag tycker inte att hon ska cykla i det här vädret..



När jag somnade där vid halv 12 på natten på tisdagen så hörde man ösregnet mot rutorna och när jag vaknade på onsdag så vaknade vi till 5-10 cm snö..  Går dåligt att cykla då.

Mormor bjöd på middga på pizzerian och så handlade vi. Och så fick jag en kofta till ELliot som hon stickat.. Snyggaste färgerna =)



Fick en snygga matta i helgen också som gick i blått, rosa och lila och en hel hög med fina knappar följde med hem också.... Mormor är bäst!!

 

Blev inte så bra bild =(

 

 

Fick tag i massor av fina glasburkar med lock som jag börjat fylla med smått och gott.. Kritor, pärlor, frans, knappar mm.


Pysselandan har kommit tillbaka, jag känner mig mycket bättre nu. Elliot har slutat sova på dagen och ÄNTLIGEN så får jag honom att somna på kvällen utan grin och skrik och bråka och jag mår mycket bättre av det.. Är så glad. Hoppas att det håller i sig. Ska ju till stan idag så han lär ju sova i bilen då kanske både dit och hem.. Får se hur det går att sova ner honom då men Fredrik är ju hemma och kan hjälpa till så då går det nog bra..



Det här är jag

Har inte orkat blogga på snart en vecka.. Har haft en riktig skitvecka både psykiskt och fysiskt och jag har bara velat gräva ner mig i sängen och gråta men det får man ju inte då man är ensam hemma med 2 energiska barn.. Istället har jag varit förbannad, elak och skrikig och det har inte kännts bra. 

Har det jobbigt men har accepterat att jag har så här i olika perioder.. Oftast blir folk sur på en för att man inte alltid är glad och käck och jag brukar lyckats hålla uppe fasaden mot folk man inte känner så bra men de närmsta får tyvärr se det dåliga humöret (och nä det är INTE that time of the month)

Jobbigast är att vara ensam med barnen utan en chans att få vara ensam. Jag har alltid trivts med att vara för mig själv och är van vid det så att ha folk runt mig dygnet runt är jobbigt. Det känns som om de 5 timmarna som de är på dagis på dagen inte räcker till och jag tycker att jag bara skriker och är arg och det är jättejobbigt att känna sig som en dålig mamma.. De förtjänar en glad mamma men jag kan inte vara glad jämt..

Fredrik kom då hem som en underbar räddande ängel och tog över här hemma så att jag fick vila och gråta som ett litet barn mot hans famn trots att jag inte vet vad jag gråter för och sedan kunna prata med en vuxen som förstår. Jag älskar honom verkligen.. =) 

Milton kom och va go med mig också och undrade försiktigt varför jag var ledsen.. svårt att förklara...
 


Idag känns det mycket bättre än förra veckan och mitt tålamod med barnen har höjt 300 %. Jag höll Elliot vaken hela dagen igår och fick honom att somna vid halv 7 istället för halv 11 och det hjälpte verkligen..

Jag behöver den här egna tiden på kvällen för att jag ska hinna varva ner annars kan jag inte somna och ligger och vrider och vänder mig i timmar. Jag blir knäpp om jag inte får sova..

Jag låg i soffan i går kväll och såg Americas next Topmodel och njöt.. Såg på deras hemsida att de redan är på säsong 15 i USA men jag följer 14 så säg inte vem som vann.. Älskar att gotta in mig i deras ytliga värld och inte behöva tänka på något annat..




Den här tjejen åkte ut igår.. Hon var mysko så det gjorde inte mig något.. Brukar gissa i förväg vilka som kommer att åka ut och jag är bra på det om jag får säga det själv..

Tyra Banks Photos






Personalen på dagis har varit jättesnälla idag och hållt Elliot vaken idag med så förhoppningsvis så somnar han fort ikväll med.


Idag har jag inte gjort ett skit.. Har bara suttit vid datorn och tittat på fina bilder och försökt få det dåliga samvetet att försvinna.. Att ha barnen på dagis och själv sitta hemma känns jättekonstigt och jag brukar för det mesta försöka hinna så mycket som möjligt men jag var tvungen att ta det lugnt idag..

Det var inte bara det fysiska som värkte förra veckan utan min höft (som fortfarande lider av foglossningar efter förlossningarna) värkte som bara den och  så fick jag problem med höger fot. Fotproblemen skyller jag på crocsen och jag slängde dem på en gång.. Annars är jag väldigt duktig på att gå i foppaskorna och har dem jämt men det är väl det som är problemet. Jag känner redan en förbättring tack och lov.

 
I lördags tog Fredrik och skaffade barnvakt för bägge barnen och så tog han mig till Sundsvall och köpte en ny tvättmaskin till mig, han vet då hur han ska muntra upp mig..




Milton hos farmor


Annika och Magnus med barn var också i Sundsvall för diskmaskins inköp så vi passade på att luncha ihop på kinarestaurangen.. MUMS!!! Vi åt buffén och det var verkligen gott.

Lyckades till och med kosten att hitta ett par jeans åt mig själv och 3 tröjor så dagen var lyckad. På kvällen somnade jag glad och på sekunden jag la ner huvudet på kudden..

Idag ville barnen ha pannkaka till middag så jag har stått och stekt pannkaka på en liter mjölk.. De åt som bara den, det var roligt.. Jag är inte så förtjust i pannkaka men vad gör man inte för barnen..

Jag hade gjort iordning en låda med kasslergratäng som jag hade tänkt att vi skulle äta idag men den hade Fredrik lyckats ta med sig så då fick vi tänka om. Pannkaka duger väl..

Nä nu ska Elliot ha sin medicin och sedan i säng. God natt på er..

Imorgon ka jag visa vad jag sytt. Sydde lite nu ikväll och igår =)

ledsnade

Glömde skriva att jag ledsnade på skötbordet igår också så det åkte ut ur badrummet.. Fick ett enormt badrum också. Känns som jag har nyrenoverat halva huset.

Skötbordet är en elfahylla med skötbordsdel ovanpå så jag tog bara bort skötbordsdelen och så fick själva hyllan precis plast i min stora garderob upp i hallen. Perfekt. Fyllde den med handdukar och sånt som bara legat på golvet i garderoben.. Superbra!!

 

Städat i 2 dagar

Som jag skrev förut så har vi målat taket i Elliots rum och nu så har jag även fått in möblerna dit in och alla hans saker.

Det är ganska så svårmöblerat i Elliots rum, ja hela köket är svårmöblerat. Visste ni att vi inte har en enda vägg i hela huset som det inte är en dörr eller fönster öppning på?? Det är ganska svårt att möblera då.. 

Så här fint blev Elliots rum iaf. Jag blev riktigt nöjd.

En tom duk att göra vad jag vill med..



 


Nymålat och ostädat.. Dammsuga, skura gnugga bort spackel sedan är det bara att slänga in möblerna.




Blev väldigt nöjd med tapetseringen på sängen. Tyvärr ser man ju inte den närmsta gaveln för den står inåt väggen. Det är bara två sidor som är tapetserade för det var slätt där och de 2 andra var vågiga... Konstigt men men..

 


Slog mig ner i fotöljen igår kväll med en bok och satt där och läste medans Elliot skulle somna. (Man får inte gå ut ur rummet för då blir han hysterisk..) =/ Men det var väldigt mysigt att sitta där.




Hittade en gul och fin gardin i gardinskåpet som lyste och gjorde en glad.


 



Elliots nya säng färdigbäddad i sin fina filt från Elodie details

 



Hade på jordgloben igårkväll som nattlampa.

Känns så skönt att ha fått ut alla barnsaker, möbler och spjälsäng ur vårt sovrum..

Kan ni fatta vilket enormt sovrum vi har???

Man blir nästan rädd nu för att det känns så tomt och det är ju allt annat än tomt. Som ni vet så har jag ju en förkärlek för att ha många saker runt mig, men nu känns sovrummet nästan tomt. Får jobba på att inte dra in mer saker dit nu..

Så tänkte jag efter att jag städat idag.. Det gick 10 minuter så satt jag och klippte till fina bilder och satte i ramar och ställde in i sovrummet.. Så gick det med att inte dra in mer saker.. Men jag tycker att det blev bra. får se vad Fredde säger.





Igår såg det ut så här medans jag städade Elliots rum.. Jag är sådan, städar jag ett rum så bär jag ut alla grejer från det rummet till andra rum.. Inte logiskt men så gör jag..

Efter städningen idag.. liiiiite skillnad..



 

 



Jag har hunnit flytta runt tavlorna ett par gånger efter att jag tog korten också, de kändes inte rätt så där.. Nu står de lite annorlunda.

 

 

 



Efter 4 dagar så har jag äntligen fått upp ett par gardiner som kändes lätta och sommriga, så håller vi kvar sommaren ett tag till =)

Det är vad jag har pysslat på med.

Fick fara ut och jaga med Fredrik i fredags också, det glömde jag säga men det blev inget..

Förra veckan

Jag höll ju på med en hel del förra veckan som jag aldrig han få ut några bilder på så här kommer de...

Satt ju och sydde som ni vet och det blev faktist 4 börsar till under veckan..

 

Har lagt upp tyger, band och dragkedjor på strykbrädan så att jag ska se om de passar ihop..



Det var för himla roligt att sy dessa börsar men jag var tvungen att stoppa mig själv. Jag kan ju lätt sväva iväg och göra hur många som helst och jag har ingen nytta av dem om de är för många.. Tänk om ingen annan tycker att de är fina och jag inte får dem sålda?? Då har jag 20 börsar liggandes hemma..

Jag kan alltid göra fler sen =)

 



Börs gjord av en gardin som jag räddade från soporna då jag jobbade inom vården. De skulle rensa skåpen..

 

 

Söt liten börs =)

 

 

 

Ännu en söt liten börs fylld med hjärtan.

 



Och så blev det en enkel necessär utan innerfoder.



Sydde även 2 kuddar av en gammal trasig duk. Man blir så glad av tyget =)



Skrev jag att jag hade tänkt skicka efter blixtlås på stoff och stil??

Behövde inte det iaf..att beställa menar jag.. 

Jag berättade för mormor om att jag hade tänkt att beställa blixtlås men då säger min snälla mormor att hon har några som jag kunde få.. 

I hennes syrum så har hon gammal köksinredning som förvaring för allt tyg och sygrejer och längst ner i lådorna, i den största lådan så har hon fyllt den stora lådan med blixtlås så det var bara att välja och vraka =)

Världens bästa mormor



Man vill ju inte ta så mycket så att mormor inte har själv så jag tog och fyllde en liten plastpåse men det lär ju räcka ett bra tag iaf.. Mormor tyckte att jag kunde ta fler och ta alla knapparna också men jag tyckte att det räckte. Jag vet ju var det finns om jag behöver =)

Nu så har jag gjort iordning en liten låda till alla grejerna som jag ska ha till julmarknaden.



En riktig färgexplotion (stavning??)

Har klippt ut tyg till 2 nåldynor till. En ska jag ge bort i julklapp gissa till vem (inte du therese)  ;)

Målar

Nu när Elliots säng är klar kan jag påbörja nya projekt..

Har lämnat av barnen på dagis och for direkt hem igen för att bygga en diskbänk till Milton. Jag ville att Fredde skulle göra den till Milton för 2 år sedan då han fyllde år men han han aldrig med det så nu tänkte jag att jag kan själv.. 

Så jag har tillbringat denna kyliga morgon ute i lagårn med att såga till alla bitarna som jag behöver. Fredde hade förberett åt mig genom att såga till och hyvla bräder åt mig men han gjorde tyvärr för lite (helt och hållet mitt fel för jag gav honom fel mått) så jag kunde inte göra klart men jag har kommit en bit på vägen iaf.. Ska nog hinna klart innan den 1 november då Milton blir 4 år. Vad fort det gått... 

Gick in och målade några ramar svarta och kollade in tradera lite grann =) 

Det här hittade jag där.. 

  

Okej den här gick ut för ett par dagar sedan och jag ledde budgivningen bra länge men blev överbjuden i sista sekund... Skulle ha varit bra att ha till nya sittvagnen men jag ska sy en egen..

 

Ring.. vill ha

 



Örhängen... söööööta....

 

 

Om det inte hade varit så jäkla liten storlek på denna jackan så hade jag köpt den kosta vad det vill... Älskar den..

trött

Vill inte sitta vid datorn då gubben är hemma.. Hinner inte heller för den delen.. Målade taket i Elliots rum i helgen (äntligen) och så målade jag en gång till igår så nu är det klart..

Jobbade som en galning medans barnen var på dagis för att få färdigt där inne. Nu är det skurat och möblerat klart.. Bilder kommer senare, imorrn kanske..

Nu är det bara resten av huset som ska storstädas och skuras.. pust stånk stön...

Förresten, bilen gick ju sönder för 2 veckor sedan, igår gick tvättmaskinen sönder och tvn lever sitt egna lilla liv.. Vad mer kan gå sönder?? Datorn kanske?? Det vore inte konstigt isåfall så konstigt den låter..

Min ekonomi orkar inte med detta..


Ska gå och sova nu, se en film kanske men jag lär somna =/

Tack Anna

Tack vare Anna så har jag fått upp ögonen för några nya konstnärer.. Det var länge sedan jag satt och kollade på konst så jag är glad då man får tips på nya sidor helst lite udda konst som jag tycker om.. =)



Andrew Gonzalez









Brian Viveros



 

 

 

Mario Martinez



 

 




Zelko Djurovic





Konsten hittar ni här..

Hintar...



Har satt upp denna annonsen på kylskåpet.. Tror ni Fredrik fattar hinten??

rosa bandet

Jag har sett många kampanjer just nu om rosa bandet och jag fick till en egen liten version av det.

 

Gjorde en liten börs/väska till men denna gången fick den ett rosa band som man kan hålla i den i..

 

 



Jag blir så sjukt glad av alla färgerna.. Skulle nog inte ha blandat så här annars men jag tycker att det funkar när det är på en sådan liten yta.. Insidan fick en dragkedjeförsedd ficka för småmynt... Samt ett fack för sedlar och kort..



Måste ha knappar med förstås =) Köpte jättemånga knappar av Jejja på hennes loppis. Är glad att honinte ville ha dem längre..




Gjorde klart Tyras kudde igår också.. Eller ja är väl inte riktigt klar än.. Måste ha i lite stoppning, men snart så..

Sista idag..

Kom på en sak till som jag måste visa..

Tack vare tips från grannen Ulrich så hittade jag en ny mäklarfirma med jättefina hus..

Hade jag obegränsat med pengar så hade jag skaffat mig ett fritidshus i dalarna.. För det var sååååå fint..









En gammal omgjord kvarn som jag inte hade tackat nej till.. Så underbart! Vissar inget från insidan för där tycker jag inte att det var så fint men utsida kan man ju dör för.. därav priset också.. 995000 kr.

Bilder från Ekebymäklare

 

 

Hade mycket att säga idag

Blev många inlägg så här på rad idag men jag hade mycket att visa.. 

Det har varit så roligt de sista dagarna att öppna mailen för jag har fått så många kommentarer och det har varit jätteroligt. Bara nya har kommenterat också så det tackar jag för.. 

Roligt att alla är positiva också.. Försöker skriva på era bloggar också så gott jag kan =) 

Tack tack.. fortsätt gärna kommentera, det värmer =)  

ÄNTLIGEN

Har jag fått upp bilderna på det som jag köpte i Lycksele för ett par veckor sedan. Var i stugan förra veckan och städade och passade på att fota med mobilen då.. Därav den kassa kvaliteten.




Stor fin bricka fick jag för 5 kr.

 



Tapetserad burk 5 kr.. Har ställt alla slevar och vispar i den.

 



Jag köper diskställ hela tiden enligt Fredrik och det stämmer nog. Men jag har så svårt att hitta ett bra.. Det här var ett bra och för 5 kr, det är otroligt.. Röda korset är bra..

 



Och så fick ett bestickställ följa med hem också, 5 kr kostade även den..

Min mamma är snäll hon.. Som låter mig och syster ta reda på det vi tycker om i deras nya hus..

Fick dessa två kuddfodral av henne =)

 





Min favoritaffär i Junsele

Var in i min favoritaffär i Junsele förra veckan... Den är lika rörig som jag..







En del blir stressad av alla sakerna men jag finner ro där inne.. Har alltid älskat denna affären, jag hoppas att den aldrig slår igen.. Här finns allt.. Edins i Junsele

 

 

Shoppat hos Margita idag

Var in på byn och handlade och så passade jag på att springa in på röda korset. Där hittade jag en gardin med goliat och jag blev så nostalgisk att jag bara var tvungen att köpa den och så hittade jag en tillbringare med tillhörande glas (6 st) som jag också slog till på.







20 kr för allt..

Efter röda korset sprang vi in på Margitas och köpte lite rött tyg som ska användas som bas för julstrumporna och så lite fina band..



 



Min favorit.. fic 2,5 meter för 10 kr. Tack Margita =)

 



Favorit nr 2

Julklapparna har börjats göras

Jag vet ju att mamma Therese läser bloggen men jag tror inte att Tyra som jag håller på att gra julklappen till kan läsa den än så jag chansar och lägger ut den här..

 

 

Håller äntligen på att göra en T kudde till Tyra också. Jag vet ju hur hon har längtat ;)


Snyggaste pysslet som ungarna kommit hem med hittills =)







De här ljuslyktorna har barnen gjort på dagis. Jag tycker att de är jättemysiga och skulle vilja ha en hel hög till på köksbordet.. Jättefina.. Får önska mig i julklapp =)

Kusin Nicole

Kusin Nicole var här i helgen. Fick ju chansen att gosa med kräkmajan och bli nerspydd men det är väl en del av charmen med bebisar lr?? Kände bara att: NÄ vad skönt att INTE ha en bebis igen. Jag vill då inte ha fler.. De är ju så fruktansvärt tråkiga fast de är söta =)



Milton bara MÅSTE gosa med bebisar.. Han tyker att vi ska skaffa oss en bebis till Elliot så att han har någon att leka med också.. Jag förstår inte riktigt hur han tänker.



Lilla kopian av Milton när han var bebis.. Skrämmande hur lik de är =)

Klanten

Elliot är den värsta klanten jag vet.. Han ska testa så mycket..

Igår testade han att åka sin sparkbil neröfr yttertrappan.. Det gick inte bra..



Huvudet ner i betongen och gallret längst ner på trappen, fint blåmärke och bula fick han. När man känner på den så känner man vart gallret tagit.. Men det verkar ha gått bra..

Antingen eller...

Antingen så håller jag ordning eller så är jag kreativ, just nu så är det den kreativa sidan som får komma fram och jag struntar totalt i städning.



Ungarna får härja som de vill bara jag får sy medans jag har inspiration.. De stökar ner något så hemskt men jag bryr mig inte nu.. Vill bara sy sy sy..



Tittade på Etsys hemsida igår och fick inspiration till en börs så jag satte igång och sy igårkväll..

Här kommer resultatet.



Jag klippte till två tygbitar som var lika stora (innertyg och yttertyg)



Och så klippte jag till ett tyg fr facken som var lite mindre än de andra..Man får testa sig fram.



Sy fast "facken".

 



Föst dekoratiner på yttertyget innan man syr ihop med innertyget



Sy fast dragkedjan, vänd avig sy ihop sidorna och vänd sedan rätt igen...






Klart.. En liten börs som jag hade tänkt ge Therese i julklapp men jag kunde inte vänta så hon fick den idag istället.. bara för att jag tycker om henne så mycket =)


Imorse hade jag kvar min inspiration och sydde en börs till mig själv också. Den blev lite större. Hade tyvärr inga mindre dragkedjor. Nu är jag på jakt efter det..



Provar mig fram med tyger och knappar.. Hade tänkt ha det gula tyget utåt först men ändrade mig.. Det randiga var så fint..

 



Jag är väldigt näjd med resultatet och funderar på att göra ett par stycken till och försöka sälja dem på marknaden till jul. Bra julklappar kanske??



Det här är nästa börsen.. Testar mig fram med olika färger =)

 

 

 

 

Väntar

Har haft lite städning idag och så tog jag barnen och hunden och for ut i skogen för en härlig höstpromenad i solskenet.

Jag, barnen och hunden stornjöt och vi råkade springa på en liten hare i skogen som låg och tryckte. Jag kom ungefär 2 meter ifrån den innan jag såg honom eller henne..

Det var roligt att få visa barnen den och sedan berätta om varför den låg så och varför den sprang iväg då Elliot skulle klappa den.

Vi såg även järpar, tjädrar, älgspillning (vilket Elliot fann väldigt fascinerande) och så hittade vi ett ENORMT renhorn som vi bara var tvungen att ta hem och visa för Fredde...

Milton frågar alltid en massa och vi gick och diskuterade om olika saker hela tiden och så tittade vi på fångstgroparna som finns överallt i skogarna här omkring. Milton tyckte att det var roligt, Elliot höll på att trilla ner i gropen..  

Nu väntar vi på att Therese med familj ska komma hit och käka. Det blir korvkalas idag =)
       
RSS 2.0