Orkar inte

Orkar ingenting idag. Är dunderförkyld, hostar tills jag spyr. Jag som har längtat till denna helg, Wild West Cruisers öppet hus dag. Skulle ju hjälpa till, sälja grejer och vara allmänt trevlig mot alla besökare.. Orkade dit en stund. Sedan gav vi upp och åkte hem.

Freddan steker kött och potatisgratängen är i ugnen, ska äta och sedan ska jag sova på soffan framför tvn, ska se Åsnan (filmen om åsnan i Shrek)..

Har krattat hela veckan vilket redan, efter 4 dagar, syns på gäddhänget under armarna, det minskar, wohoo!!!! Otroligt att det kan märkas efter bara 4 dagar, har 4 månader kvar, hoppas på mer viktminskning och mer muskler. =)

Tyvärr händer det tråkiga saker också, inatt brann det i byn, i min tremennings gård. Som tur var lyckades de rädda huset men ladugården och bagarstugan gick upp i rök.. Jag tycker att det är så otäckt med bränder. Usch.. =(

Nä något roligare ska jag sluta med.. En bild på systers och mitt ben, vitast i sverige??

 

Och ja, jag snodde bilden av dig Elin ;) Mitt ben är det liiiiiite knubbiggare hihihi..

upptagen

Nu är det äntligen vår och jag har inte suttit så mycket vid datorn. Har haft syster och övriga familjen här under påsk och vi har haft fullt upp.

Jag lessnade på att inget hände nere i stugan som min mormor ska bo i så jag målade där förra veckan och i helgen så tömde jag hela stugan på saker så att mormor riktigt kunde se hur det såg ut utan alla saker.

Städade ur hela lägenheten också, det var ett riktigt slitgöra men fint blev det..

Vi han ju med att tömma halva ladugården också, eller ja 1/5 kanske för min far ska bygga ett rum till mormor så att hon kan sitta och väva någonstanns och ha alla de miljoner saker som hon inte kan kasta bort (ni ser ju vart jag får det ifrån, att spara saker)

Så det har varit full rulle hela helgen och i måndags så var jag och syster och tatuerade oss i Näsåker.

Vi gjorde likadana körsbär på benet. Tyvärr hans det inte med mera. Trodde att jag skulle hinna med fåglarna också men min tatuerare är lite surrig =)

Ska lägga upp bilder senare. Just nu ser mitt ben ut som en ballong. Det sväller då jag blivit tatuerad. Tänkte sno en bild av syrran men hon hade inte heller lagt upp någon. Den tokan är och tatuerar sig idag med, hela underarmen.


Igår började jag mitt nya jobb också på kyrkogårdsförvaltningen. Jätteroligt men vad jobbigt. Jag krattade mer eller mindre hela dagen, från 7-16. Snacka om blåsor i händerna och träningsvärk. Idag var det begravning, kändes konstigt, jag jobbade på ålderdomshemmet för 2 veckor sedan då denna personen dog så nu fick jag följa med ända in i slutet. Jag gjorde iordning graven och gjorde den fin och det kändes bra att få göra det.

Hade påhälsning av Tonys katt imorse då vi gjorde iordning allt inför begravningen och den följde oss överallt men försvann plötsligt.. Det var rätt så kul =)

Nä nu ska jag ta och gå och lägga barnen, jag får knappt upp dem på morgonen. Jag längtar tills vi kan flytta in på byn så jag slipper fara hemifrån en hel timme innan jag börjar jobba.. Barnen går knappt att väcka på morgonen.

Imorgon ska jag få fara och köpa blommor och plantera runt om på körgårn (kyrkogården) som vi säg.. Jag är ensam på jobbet i morgon så jag får väl ta och planera min tid väl..  

Tippen

Idag ska jag på tippen. Hade ju ordnat så att jag skulle få låna en släpvagn och allt men Fredde övertygade mig om att jag skulle få in det i bilen och att jag inte behövde någon släpvagn så jag åkte aldrig och hämtade den.. Få in allt i bilen, jo tjena, 1/3 kanske gick in. Men kommer att få bort trasiga gamla tvn, micron, vhsspelaren och gamla datorn iaf.. Alltid något.

Tog ett krafttag med krattan och for runt planslöst på gården också.. Kom ju på det att jag inte behöver kratta hela gården utan krattar jag bara ut löven under buskar och träd så har jag ju uppsamlare på åkgräsklipparen sedan. Den tanken fick mig att orka mera.

Tog en liten paus en stund och gick in och kolllade mailen. Tog kort på mina nya grytlappar också.



Härliga färger eller hur =)

Försöker skriva ut ett foto också men skrivaren vill inte det. Det blir bara papperstrassel. Får prova en annan dag. Han har väl tagit påskledigt redan..

Trevlig påsk på er allihop =)

Tävling hos Sinners and Saviours


Klart jag ska vara med och tävla då min absoluta favoritsmyckesdesigner har en tävling.. Du hittar dit här!!!

Tradera

Har köpt 3 grejer på tradera också, varav en kom idag så jag hämtade ut paketet i morse.





6 stycken assietter från Villeroy and Bosch. Acapulco. Under hundringen med frakt och allt..

Skinnjacka dam - MC-jacka storlek 48

En skinnjacka till mig själv. Den auktionen gick ut igår och jag var den enda bjudande. Ibland ska man ha tur.. Jag har haft en skinnjacka för många år sedan och den använde jag tills den föll sönder, bokstavligen talat.. Nu har jag snart en ny =) 

Den tredje grejen var en påskgardin, har så dåligt med sådana.. 

  VINTAGE / RETRO LÄCKER GARDINKAPPA 60-70 TAL  22 x 305cm

Att den var snygg var juinte dåligt det heller =)

Jajaja... slutshoppat nu.. Iaf tills på fredag då vi ska till Sundsvall och nordichallarna. Då är det loppis hela hallarna.. Det blir kul =)

Påskpynt

jag som inte skulle handla något mer på ett tag kunde inte låta bli i stan igår. Jag hade ursäkten att jag skulle lämna ut reklamlappar inför midsommarträffen i Junsele då jag tågade in på loppisen i stan igår. Jag lämnade faktist några lappar och bjöd in dem som säljare på marknaden men jag han ju med att handla lite också.

Det blev 2 tuppar för 10 kr.

 

Att de var fina =)

 

Då jag åkte hem igår och passerade röda korset så ser jag ännu en i deras skyltfönster men de hade då stängt så jag stannade kvar på byn imorse efter att jag lämnat barnen på dagis bara för att köpa den. Fick vänta en hel halvtimme ojojoj.. ;)

 

Då jag kom in där och säger att jag vill köpa den så säger hon NEJ, den är inte till salu.. fatta vad ledsen jag blev. MEN Snälla snälla tjejerna där lät mig köpa den ändå till slut. 1964 står det under den. Lycka.. Den var finast av de tre jag nu köpt.

 

 

Nu har jag 3 påsktuppar så nu behöver jag inga fler.. Känner mig rätt så nöjd med det =)  

Då jag kom hem så dammsugade jag bilen och snabbtorkade av den invändigt. Efter att inte ha städat bilen på hela vintern så var det välbehövligt.

Sedan halv elva kom en gubbe hit och gjorde en energideklaration på huset. Det ska bli spännande att få det protokollet sedan =)

Jag var ju tvungen att kratta runt huset för att han skulle komma så nu är det gjort. Man vet ju aldrig vad som gömmer sig under löven, har man en hund som går lös ute på gården så bajsar ju de lite var stanns.. Bättre att kratta så att han slapp gå i något otrevligt. Kändes rätt så bra att kratta. Känner av det i ryggen redan (träningsvärk)... Hoppas att det går bra, ska ju kratta i 4 månader så jag hoppas på att få träna upp ryggmusklerna lite.

Efter att gubben farit så gick jag och Dixie ut i skogen och plockade lite påskris och gic in och dekorerade det.




 





Jag älskar att måla påskägg men har nu så många gjorda redan så jag kan inte göra fler i år.. Då får jag ha flera påskris.. Nä ett tar nog med plats..


Så, nu är det påskpyntat för i år =)

 

 

Tatueringar

Nästa måndag ska jag fortsätta min 70 talstattoo hos Mika i Näsåker. Längtar så fruktansvärt.. Började på den i Juli och har inte kommit mig för att boka ny tid förrän nu. Hoppas att vi kommer långt på den fast de hänger ju på mig hur länge jag orkar sitta.. Man har blivit så mesig och tål så lite nu för tiden..

Pratade med syster idag och då kom just tatueringar på tal och vi har pratat i flera år om att göra en systertatuering. Ja likadana då alltså. Men då ska man ju komma överens om motiv så jag har suttit och letat efter olika motiv på google men hittar inga bra sidor. 

Det var egentligen så att Therese skulle följa också på måndag och få göra hennes första tatuering men nu visade det sig att hon måste jobba så Fredde funderar på att ta över hennes tid istället. Syster tyckte att vi 3 skulle göra likadana men det blir svårt att hitta något motiv som alla 3 vill ha. 

 

Den här var helt i min smak =) Den kommer härifrån.

Vi pratade om en dödskalle men efter att ha suttit och tittat på dem ett tag så inser jag att de varken är roliga eller snygga, så nej Elin, någon dödskalle blir det INTE.

Jag röstar på något roligt, ovanligt ;)

Ramsele

Igår åkte vi till Ramsele. Jag vet det har varit mycket åkande på sistone och igår var det Elliot som skulle till läkare för att kolla öronen. Tyvärr var han fortfarande röd i örat efter öroninflammationen men det var på bättringsvägen så han är nog snart frisk igen.

Åkte in på röda korset (ingen överraskning det inte) och jag köpte faktist en kjol till mig själv som passade perfekt. 30 kr skulle de ha för den. helt underbart.



Såg även denna fina symaskin men kände att jag inte kunde köpa den bara för attd en var fin. Vet inte priset heller.. Men att den är fin??

Strömsund

 

Vi kan ju inte åka till Strömsund utan att hälsa på jätten Jorm..

Skräpnissar

När jag åkte hem en dag möttes jag av den här synen... Fattar inte varför folk gör så här..

 

Det svarta bordet är ett biljardbord.. Konstiga typer..  

 

Ett halvt bohag slängt i diket..Kläder, köksinredning, skor, flaskor, campingutrustning, biljardbord utan ben mm.

 

Jag ringde kommunen då jag kom hem för att berätta om det här och få dem att städa upp men de menade att det var oklart om vem som hade ansvaret för skräpet. Låg det i diket eller på väggrenen? Blev kopplad runt en massa men blev inget klokare. Ska prata med miljökontoret på måndag, de vet vart gränsen går om det är kommunen eller vägverket som är ansvariga.. 

Herregud det är väl bara att skicka dit någon praktikant och städa upp skiten..  

Modernt

Fick en tv av mamma, inte det mest moderna precis..

 

 

 

Men fin är den..

Mamma och pappa hade även två sängar som de ansåg vara skräp och tänkte elda upp.. Jag räddade dem från det ödet och tänker lägga ut dem på blocket.

 

 

Jättefina sängar men lite dammiga just nu.. Vad tror ni, går det att sälja?


Även 2 fotåljer räddades från pyromanerna. De ska få nytt tyg då jag får tid, en av dem hamnade på Nipan på en gång.. 

 

Den passade så bra till den andra stolen som jag har där..

 

Även den behöver nytt tyg men jag tycker ju som att de är charmiga då de står där nötta.. Jag tycker att det är fint men letar iaf efter nytt tyg till dem.

 

Sytt

Jag har sytt min första kjol till mig själv. Tyget är ett gammalt påslakan som jag fått av mormor. Den är inte klar än, den måste fållas upp men rätt så nöjd är jag =) Den blev till och med lite för stor men bara lite.

 

 



 

 

 

Tyvärr så har jag problem med dragkedjan som inte vill sitta uppe.. Vet inte hur jag ska göra..

Röda korset - I love you

Jag var till Strömsund i torsdags med barnen och Dixie. Dixie skulle till veterinären för att kolla om det verkligen var valpar i magen men det var det inte. Hon är skendräktig, ett både tråkigt och skönt besked på samma gång..

Passade på att gå på röda korset i Rossön, Hoting och Strömsund och det här hittade hem till oss...



En STOR jättefin lampa med lampa både i foten (som lyser upp glaset) och i toppen. 75 kr kostade den.



Det blev även en fin gardinkappa och en spegel, 10 kr och 15 kr.

Påsk

Snart är det påsk och jag har insett att jag inte har några påskprydnader. Vill inte ha så många heller men några fina tuppar och hönor skulle jag allt vilja ha.

Vat vad som helst duger ju inte och jag har suttit på tradera och tittat efter något alldeles extra och de kostar ofta multum, så jag ska göra dem själv hade jag tänkt...

 

Inte så snygg själva målningen men formen tilltalar mig så jag bad Fredde att gå ut och hyvla till en planka till mig så jag håller på att rita egna tuppar och hönor och ska göra dem själv.

 

 

 



Man får ju lite inspiration till färger och mönster som man kan måla på fåglarna iaf =)

 

 

 

Denna vill jag så gärna ha men jag blir för snål. Det blir över 100 kr för den och det är jag inte villig att betala.. Jag vill ju göra fynd..

 



Det finns mycket fint på tradera men ska ju spara pengar så jag får sätta igång med tillverkningen nu =) Ska bli roligt..

Våren är här

Kan man ju alltid hoppas i alla fall.. Solen lyser idag och det droppar så överallt. Igår regnade det hela dagen så då for det mycket snö också..

 

Titta så lite snö det är kvar.. Förhoppningsvis så går det fort att den försvinner men än kan det snöa mer så man vågar inte hoppas riktigt.

 



Men det är iaf skönt idag och vi njuter av vädret inifrån. Sitter inne med sjuka barn =(

Tummelisa

Min nya mössa som mormor stickat åt mig, en Åremössa, råkade hamna i 60 graderstvätten så nu är det bara tummelisa som kan ha den..



Fin eller hur?? ;)

Loppis

Var till stan  med Elliot till doktorn både måndag och onsdag. På onsdagen passade vi på att gå in på den nya loppisen som öppnat där men det var väl ingen höjdare precis. Allmäna intrycket var att det var rörigt och smutsigt och det var bara slängt dit på hyllor och bord. De skulle tjäna mera om de lade upp sakerna finare...

Hittade iaf en liten söt resväska =) 

 





Lite så där härligt skavd..

Var även in på biblioteket i Junsele och hittade lite böcker som jag köpte i deras köphörna..

 

Narniaböcker..

 

 



Och 2 böcker om vålnader och gengångare, mest för att de hade så fina illustrationer.



Hittade denna underbara duk på tradera som blev min med 1 bud.. Hela 30 kr.. Är så glad, det är ju mitt favorittryck från Acapulcoserien, min tatuering är uppbyggd runt det trycket. Älskar den!!!!

Tillökning

Vi har fått tillökning i familjen.. Bosse och Elvira heter dom och de är barnens nya taxar..

 

 

 



Barnen har ju legat sjuka hela veckan lång så självklart så sydde jag 2 taxar till dem så att de skulle bli lite gladare och piggare..

De blev lite sneda och fula men väldigt charmiga. Elliot döpte sin till Bosse och Milton döpte sin (gröna) till Elvira efter mamma och pappas tax..

De får nu följa med överallt och Milton har önskat sig en liten älg också så att han kan jaga med Elvira hehhee..

Elliots feber har nu gått över men idag så har MIlton feber istället.. 39,5 grader och inatt så blödde han näsblod stackarn.. Jag vet hur det är. Jag är en näsblodsblödare så fort jag blir förkyld.. Trodde inte att det skulle sluta blöda inatt för honom, han tyckte att det var så otäckt men jag har ju mina knep så det gick bra till slut..

Jobbar i helgen. Ska börja 2 igen idag till halv 9. Har en förkylning på gång i kroppen, känns inte riktigt hundra men det ska gå bra =)

Lugnt

Nu sover hunden och mina tre gubbar.. De ligger på sofforna och snarkar. Jag vill också sova men någon måste laga mat..

Wild West Cruisers

I söndags hade vi möte. Jag har ju gått runt på byn och bjudit in företagarna för ett informaionsmöte om vår förening och våra planer för sommaren. Det var roligt att det var många i föreningen som dök upp vi var väl en 20-25 stycken men det var bara 3-4 företagare som iddes komma och det var tråkigt.

Midsommarhelgen är en stor helg för Junsele och kommer det mycket folk så gynnar det ju hela Junsele. Vi ordnar ju inte den här helgen för att klubben ska tjäna pengar. Vi ordnar den för att locka folk till Junsele, för att öppna ögonen för vår fina by. Det är tråkigt då folk inte orkar engagera sig.

MEN vi är jätteglada för de som kom och vi fick till en bra diskussion och det kom upp många bra frågor.

Vi fortsätter att jobba på för vår vision =)

Peter har gjort en ny affisch som blev jäkligt bra ..

 

Vi hade ju bokat rocklegenden Rock-Ragge till midsommar men han gick tragiskt bort i fredags så vi fick tänka om lite och i hans ställe så dyker Eilert Pilarm upp.



Snart har vi öppet hus i garaget.. Alla är hjärtligt välkomna dit =)

 

Sjuklingar...

Jag har 2 sjuklingar hemma just nu. Fredrik och Elliot ligger i soffan och har feber..

Elliot blev dålig lördagnatt och hade jättesvårt att andas och var jättehes och rosslig. Så natten mellan lördag och söndag och natten mellan söndag och måndag sov jag inte mycket. Tur att man har halva apoteket hemma så slapp vi åka in till Sollefteå för att få hjälp. Sjukvårdsupplysningen är så bra att kunna ringa till också.

Igår jobbade jag till 12 och sedan så åkte vi med Elliot till stan för att en doktor skulle kolla på honom och han hade då 39 graders feber och öroninflammation och luftvägskatarr, stackarn.. =( Men han fick syrgas med adrenalin och pulmicort i så han blev fasligt pigg igårkväll och har sovit bra hela natten.

Fredrik for och jobbade igårkväll då vi kom hem och har jobbat hela natten men blev sjuk så han har nästan 39 graders feber idag han med..

Jag köpte film igår i stan så de ligger på soffan alla 3 och tittar på Kalle Anka klassiker..

Multitasking

Det känns som om jag har bollat 500 bollar i luften denna vecka och det har varit hur mycket som helst att göra.. Jobbade förra lördagen, jobbade kväll och det gick ju bra, jag överlevde =) 

Fyllde hela 28 år i måndags och hade turen att både bli firad lördag söndag och måndag av släkt och vänner så det var jätteroligt och jag fick så mycket fint =) 

I måndags var det meningen att jag och Therese skulle åka till tatueraren i Näsåker och tatuera oss och vi hade ju fixat med dagis och allt men det blev tyvärr inställt i sista minuten så då stod vi där och inte visste vad vi skulle hitta på. 

Jag behöver nya byxor så vi tog en tur till Strömsund och tittade där men hittade inga kläder.. Roligt hade vi iaf trots att vi fick jäkta för att hinna tillbaka innan jag skule hämta barnen. 

I tisdags ringde det ett par och undrade ifall de fick komma och titta på huset.. Jag tittade mig omkring och sa snabbt NEJ.. Nu ska jag verkligen bjussa på mig själv så att ni ska få se anledningen till att jag sa nej. 

 

Totalt kaos rådde i köket, inga tapeter på väggarna, möblerna styrda runt i köket, man snubblade över hunden, leksaker, möbler och spackelhinkar, inte den perfektaste miljön att ta in husspekulanter i..


Kylskåpet gömde en underbar tapethörna =) Milton ville att vi skulle ha den i hela köket.. Tyvärr så går det ju inte.. Tyvärr..



Och eftersom köket var så i totalt kaos så spred det sig till resten av huset också.. Barnen förvandlade soffan och vardagsrummet till en lekstuga och slängde runt mina fina kuddar som galningar..

 

 




Jag packade ihop lådor med grejer ifrån köket och alla lådorna hamnade i kontoret =(


Tack och lov så kom Therese och räddade mig på onsdagen och tapetserade köket. =)

 



Vår lilla hjälpreda Elliot gjorde sitt bästa att försöka kladda ner allt med tapetklister..



Therese lämnade endast en våd till mig, jag sa and i quot: "Hur svårt kan det va? Jag fixar det ja" Det var ju inte så jättesvårt att sätta upp våden, det svåra för mig var att ha tålamodet att vänta tills det torkat vilket resulterade i att jag inte bara en gång utan två gånger hade sönder tapeten då jag inte kunde vänta tills det torkat för jag ville styra tillbaka kylskåpet.. Tredje gången fick det bra.. Då hade jag Freddan som såg till att jag väntade.


Tack vare Therese så kunde jag spendera onsdag eftermiddag och torsdag dag med att städa och sätta tillbaka lister och sätta upp tavlor med mera.



Bland annat så bar jag ut alla kartonger till röda huset. Minst 10 stycken var det som stod inne. 7 stycken med tyg i..


Tillslut så fick jag det ganska så rent och lite bättre ordning inne och även ute i andra huset som jag plockade bort lite ur och for på tippen med..

 





Jag fick till och med lite tid över så att jag han klä om kökssoffan.
på tordagskvällen så fick de komma och titta på huset men de hade riktiga pokeransikten så jagvet inte alls..

Igår fredag hade jag så himla ont i kroppen efter att ha jäktat runt och städat som en tok och då ringde de från äldrevården så jag var och jobbade igår mellan 12 och 20:30. Var helt slut då jag kom hem men kunde inte somna.

KL 01 inatt så hade jag precis somnat då Elliot började grina och grinade länge och klagade över att han hade ont i magen men idag är han som vanligt igen.

Ska snart iväg och jobba igen så nu blir det till att laga lite mat..

Det blev ett lite långt inlägg så jag hoppas att ni orkade läsa ända tills hit..

Ha de =)



 

 



       
RSS 2.0