Det är mycket nu

Jag återkommer då det lugnat sig..

Letar

Jag vill så gärna ha dessa saker.. Sitter på tradera och blocket och längtar..

 

 



En vackert barskåp, fast det är väl ganska onödig grej egentligen för vi har aldrig någon alkohol hemma.



En specerihylla till köket

 


En färgglad skrivbordslampa til barnens sovrum.



Ett snyggt sideboard till vardagsrummet. Detta är till salu hos Dean&I

 



Fina virkade påskfåglar.. Ska flörta in mig hos mamma så kanske hon gör några till mig :)

 



En fin retro bokhylla ner till Nipan så att min omstyling där blir perfekt.. Nu fattas det en bokhylla..

 



Färgglada lampor kan man aldrig ha för många av.

Bilderna kommer från blocket och tradera.

Idag var vi duktiga =)

Jag och barnen bestämde att det var en dator och tv fri idag, eller ja, jag bestämde det med högljudda protester från barnen så jag var ju tvungen att hitta på något roligt..

Och vad är roligare än att dra ner tapeter från väggarna?? =)

 

 

Ungarna var helnöjda att få hjälpa till. De till och med städade efter sig och tog upp varenda tapetbit på golvet.. Mamma blev impad.  

 

Yttersta tapetlagret släppte ju bra men det sista lagret som låg mot väggen vägrade släppa..

Så det var att ta fram vattensprutan och sprejja väggen och då gick det bra. Vatten och en spackelspade var det enda som behövdes.



Tur att det var masonitskivor här i köket. I resten av huset är det den där hemska tretexskivorna som vägrar släppa ifrån sig tapeten och som det krävs MASSOR av jobb med att riva ner.. Pyttebit efter pyttebit..

Klockan 12 så blev ungarna hungriga, de ville ha mat och vart skulle sitta?? Det var ganska kaos i köket just då. Så då bröt vi första förbudet för dagen. Tv slogs på och maten intogs framför tvn.. Fy på oss... Slå på fingrarna men men det är en engångsföreteelse..

De hade ingen vilja att hjälpa till mer på eftermiddagen heller så jag varvade taepetborttagning med datorn, andra förbudet för dagen bruten.. Är ju inte så bra att hålla det som jag lovat =(

Kärlek

Jag måste väl skriva något positivt också..

Beställde skor från Brandos.se i förrgår. Fick dem igår, det är snabb leverans det..



I love love love love my new shoes!!!!

Hata

Hatar detta jävla väder. Det stormar och blåser idag så vägar blir avstängda runt om i länet, träd knäcks som tändstickor och jag knappt fick upp ytterdörren. Men det hjälps inte, barnen ville på dagis så jag körde dit dem. Det blir nog inomhuslekar idag för dem.

Jag har en sådan värk i axeln och nacken, mest pga blåsten. Kunde inte sova igår. Fick kliva upp och ta värktabletter. Det värker då jag sitter ligger och står. Jag vill inte ha ont.. Jävla blåst!!!!!!!!!!!!!!!

Ska ta och måla i köket idag så att det blir klart någon gång. Det hänger ju på mig. Såg arga snickarn igår och han får en att tänka efter. Jag är ju inte så bra på att avsluta saker men köket måste jag göra klart.. Sedan ska jag gå ut och gå med grannarnas hundar.. Hoppas att vi inte blåser bort.. Det är bara att klä sig som en tok och täcka öronen ordentligt. Barnen tog hörselskydd på sig. Det är inte en dum idé..

Syverkstad

Fredagen var jag hemma hela dagen med barnen och hade latdag. När de lekte så sydde jag.



Det första jag gjorde var att sy klart den lilla madrassen till Elliots vagn. Mest för att skydda själva vagnen från sölgrisen Elliot men också för att det ska vara skönare att sitta på. Tyget kommer från härliga Kiiromi i ett byte =)

Efter min och Thereses sydag förra veckan då hon sydde gardinerna till garaget och jag gardiner till dagis..

 



Så blev det över lite tyg från garagegardinerna så jag satte mig och sydde necessärer som vi kan sälja på öppet hus dagen den sista april.



Klippte först ut alla bitarna, strök dem och zick zackade kanterna. Sedan tog jag en av de röda bitarna och sydde om dem till fack och sydde fast den på den andra röda biten innan jag sydde ihop allt.

 


Det blev en med vit spets, en blev min favorit av de 2.



En vanlig enkel necessär med ett rött band som upphängare.

 



Det blev ett stort fack och flera små fack för sminkborstar med mera.. Hoppas att någon vill köpa dem. Pengarna går ju till Wild West Cruisers.

Under lördagen så åkte vi in för att handla och hälsa på släkta.. Milton bestämde sig för att han ville stanna hos farmor och farfar och går det bra för dem så går det ju bra för oss..

Vi bestämde oss för att bjuda ut Therese och Tommy på middag under kvällen så vi åkte hem och stylade om.. Skönt att få klä upp sig för en gångs skull =)

Jag fick ha min nya tunika som jag köpt på laredoute. Hämtade den under dagen på posten.




Det är en tunika fast hon har den som klänning.. Skän var den då. Fast jag har ett linne under.. Den var ju så jäkla urringad..



Ett par byxor blev det också. De var också jättesköna =)

Som present då man beställde fick man med en stor och fin weekendväska i svart och lila. =)

Efter att vi varit på middag på corner och ätit gott (fläskfilé i kantarellsås och potatisgratäng mums!!) så åkte vi till garaget så att Fredde och Tommy kunde skruva lite.


De fick då iaf i motorn under kvällen och har skruvat fast den och så han de en massa andra saker och skruvade fast grejer som jag inte vet namnet på.. De var duktiga =)


De tömde då bagaget på allt i jakten på alla delarna. Vilken röra..

 



Jag och Therese hade barnen och när de blev trötta så lämnade vi gubbarna i garaget och åkte hem till Therese och la barnen. Ja hennes barn iaf. Elliot var outtröttlig och var vaken till halv 1 på natten. Han somnade på väg hem från garaget. Han ville aldrig lägga sig ens trots att jag körde runt fler mil med honom i bilen för att sova ner honom.

Det var inte det lättaste att få de här tre busungarna att sitta still men vi hittade ju papper och pennor så de satt ju still en liten stund iaf.. Man blir så svettig då de ska dansa runt inne i garaget. Funderade ett tag på att binda fast dem på var sin stol med ett spännband men insåg att det inte var en sådan bra idé ;) (för er som inte fattar så skojar jag bara)

Efter att vi kommit hem så var vi tvungna att vara vaken ett tag till för att elda. Jag såg lovligt byte



Den är ju så härlig.. Jag älskar alla Goldie Hawn filmerna och nästan alla Mel Gibsons filmer med. Klockan 2 så sov Freddan mot min axel och jag började bli trött så det var väl dax att sova.. Såg aldrig klart filmen. Ska beställa dem tror jag. Freddan tycker ju också om dem.

Var lite så där lagom trött på söndagen kl 8 då vi klev upp..

Var ju bakdax inför mötet på kvällen. WWC årsmöte.

Bakade, färgade håret, gjorde lunch, tröstade Elliot som bara grinade, gick på mötet och så var dagen slut.. Världens kortaste dag kändes det som.

Blev ingen promenad idag =(

Vi hade tänkt åka till garaget idag och skruva men barnen är så trötta och hyper hyper så jag vill inte ha dem springandes runt alla dyra bilar så vi stannade hemma.. Men jag kan ju ändå inte gå något med vovvarna idag för jag är ensam med barnen.. =(

Vi har läst och legat och myst i sängen idag, jag har hunnit sy en necessär till öppet hus försäljningen i garaget och så har jag fotat lite, mest grejer som ska upp på tradera i morgon.



har packat ner lite grejer också. Det blir inte så mycket i loppislådorna. 1 låda med loppissaker, 3 lådor med spara som står uppraddade i kontoret nu. Ska bära ut dem till resten av lådorna som jag har ute i andra huset.. Där har jag hållit på länge och packat ner i lådor. Fast där ute så är det bara loppislådor..

 

Alla mina små färggranna flaskor har jag packat ner idag. De brukar stå i fönstren och när solen lyser igenom dem så blir det så kastas det så fina färger..


Har fotat lite grejer som ska säljas.. Bland annat:




Karott Koka från Rörstrand. Tyvärr så är det en pytteliten spricka i den =(



 

 

Mina 2 söta figuriner som tyvärr inte passar in någonstans här hemma..

 



 3 halsband i rockabillystuk..

 

Mitt fina John Blund tyg ca. 320*32 cm + sömnsmån

 



Även Dunderklumpen går till försäljning. Ca. 360*32 cm + sömnsmån.. De har haft det som spjälskydd men det är lätt att sprätta bort snörena.

Hinner nog hitta något mer också..


Funderar på att lägga barnen snart. Det blir en saga för dem och en varm dusch för mig och sedan se en film uppkrypen i soffan med skönaste täcket uppdraget upp under hakan.. Det lät bra det ;)   

Knäpp

Fredrik tror att jag har blivit knäpp... igen..

Min syster var ju här i helgen och hon var ju så snäll att påpeka att jag har jävligt mycket grejer (ursäkta svordomen) och att det kommer att ta 5 år för mig att packa ner allt då vi ska flytta, när det nu blir..

Så jag springer och hämtar kartonger på ica och packar ner saker.. Ja inte sådant som används varje dag men sådana där små saker som står i hyllor, i fönstren och lite överallt hemma hos mig. Sådana där saker som man blir glad över att se och inte har någon särskild funktion egentligen. Det som gör ett hem ett hem om ni frågar mig men jag har då börjat packa ner grejerna och slås av att jag HAR jävligt mycket grejer..

5 banankartonger har det blivit och jag har bara packat ner prydnadssaker, och det finns massor kvar.. =/ Hur ska detta gå?? Har dock gjort loppislådor som jag lägger ner saker i också så jag sparar inte allt, bara nästan ;)

Det känns ganska skönt på samma gång.. Rensa i röran, för det har varit rörigt nu ett tag.

Fredrik undrar hela tiden varför jag packar ner grejer nu. Han fattar inte och verkar inte känna mig efter 8 år.. Jag packar ALLTID långt innan vi ska någonstanns, jag är en planerare, jag vill ha koll plus att jag vill hinna gå igenom allt och kunna bestämma i lugn och ro vad jag vill och inte vill ha kvar..

Fredrik är mer.. Nu släng vi ner skiten i en låda samma dag man ska flytta.. Förra gången vi flyttade så flyttade jag allt då Fredrik låg borta och jobbade så då han kom hem så var allt klart.. =)

Jag har flyttat en si så där 10 gånger och varje gång slås jag av hur mycket som man hinner spara på sig.. Jag är ju så duktig på att ta reda på sånt som andra vill kasta.. Ser ingen mening med att kasta saker som inte är trasiga eller mögliga. Det kan ges bort till välgörenhet.

Tyvärr så springer Freddan och kollar i mina loppislådor för att se så att jag inte slänger något som är "bra att ha"..

 

Bjussar på mig själv och visar hur det brukar se ut på mitt skrivbord.. Jag brukar lägga ifrån mig saker där det finns plats istället för att ta undan dem på en gång.. Försöker bättra mig och har faktist städat av skrivbordet nu. Nu är det inte en pryl på det..

 

Idag ska det sys är det tänkt =) Hade tänkt följa Therese till Ramsele idag och gå på röda korset men jag måste spara nu.. Kändes tråkigt att inte kunna umgås med dem idag men samtidigt är det skönt att bara vara hemma och försöka städa upp lite.

 

Mycket att göra

Jag har knappt varit hemma denna vecka heller. Jag har sprungit runt på byn de fem timmarna då barnen varit på dagis varje dag och letat upp företagare i Junsele. Vilket har varit väldigt roligt må jag säga. Det är många företag som man inte tänker på och som man aldrig har varit till.

Jag fick verkligen leta. Trodde inte att det fanns så många företag i lilla Junsele men just nu har jag 47 stycken på min lista och det läggs bara till fler och fler hela tiden.

Jag har varit till 45 stycken och berättat om Wild West Cruisers och försökt få dem intresserade och nyfikna nog för att komma på vår informationsmöte den 3 april klockan 17:00. Man har fått tänkt ordentligt hur man ska formulera sig hehehe..

Det ska bli roligt att se vilka som kommer =)

Igår var jag med Therese hela dagen och vi sydde och sydde och sydde som galningar. Gardiner var det som skulle sys och Therese sydde gardinerna till WWC garaget och jag sydde gardiner till dagis. 

Jag fick verkligen upp lusten för att sy igen men det har inte blivit så att jag satt mig ner mer efter igår. Vi kom ju på att vi skulle kunna sy necessärer av det tyget som blev över av gardinerna och sälja dem då vi har öppet hur till förmån för klubben. Så det ska jag göra någon kväll också =)  

Jag har ju varit duktig att fortsätta vara ute och gå sedan i söndags och jag har gått varje kväll nu. Jag har ju haft turen att få låna så goa hundar som vill göra mig sällskap, då deras husse haft otur =/ 

Första kvällen var så jobbig att gå men det går lättare och lättare. Min stackars hund blir så ledsen så idag fick jag gå 2 gånger men hon nöjer sig ju med en liten promenad och idag blev Dixies prommis pytteliten.. 

På söndag är det årsmöte med Wild West Cruisers kl 18:00 i garaget och jag har goda nyheter med mig dit. Polisen ringde igår och berättade att vi fått igenom vår ansökan om bilträffen på midsommar så nu är det bara att köra på. 

Det ser ut som om det blir mycket med folk och alla är så positiva vilket är jätteroligt..  

Veckan som gått..

Det blev ingen längre frånvaro från Gulsele. Åkte till Lycksele på tisdagen och kom hem på torsdagen. Blev så less på att springa efter ungarna och skrika åt dem att de INTE fick jaga hundarna, de blev rädda och då vet man ju inte vad de kan hitta på..

Vi han med lite saker iaf. Gick på mina favoritloppisar och hittade ju lite grann som fick följa med hem =)

Var även en sväng på Dollarstore och så var jag tvungen att lämna in bilen på Nordemans för att laga säkerhetsbälteshållaren. Det var glapp i den så det bara pep och blinkade att jag inte hade på mig säkerhetsbältet fast jag hade det. Efter det lilla 20 minuters besöket fanns det inga pengar kvar =( 
 
På Dollarstore blev det 3 grejer som ska till lotteriet på öppethus dagen i Wild west cruisers garage den sista april.



En filt, och en fin stor plåtbricka med fint retrotema...



Och en verktygslåda. 

 

Har även behövt köpa kollegieblock hur länge som helst och på dollar fick man 3 stycken för 20 kr. Lite bättre pris än här hemma.. =/

På loppisarna blev det lite blandade grejer. Milton köpte en stor gammal fin resväska vilket visade sig vara bra att packa sakerna i.

 

En liten tupp och en ny godisskål (eftersom Fredrik slog sönder den gamla)

 



Gul frans kan ju aldrig vara fel. 10 kr för hela rullen.

 


2 dukar


1 en härlig påskgardin (10 kr) hittade jag plus att jag hittade 2 gardinlängder av en gardin som jag redan hade fast i en annan färg.  

2 fina täcken som nu täcker soffan. 20 kr.


Rotade inte bara igenom loppisar utan han med mammas skåp också och detta fick jag av henne =)

Gardiner (oranga) och en stor tygbit (gröna) som jag funderar på att sy en tax av.

Jag och mamma satt och bläddrade igenom hundratals med mönster på dukar, kläder, möbler ja allt som man kan göra själv som mamma sparat under 30 år.. Det var riktigt roligt att titta igenom och några mönster lånades hem. Nu ska det snickras och sys =) 


Veckans fynd

Man måste ju älska pingstkyrkan där det mest är gamla tanter som går runt och packar upp grejerna. Vad ser jag där i hyllan då jag går och strosar runt?? Jo ett stort tyg med John Blund i rött och ett stort tyg med Dunderklumpen i orange. För 20 kr.  Det är tur att de inte vet hur eftertraktade de är... Funderar på att lägga ut dem på tradera, vet inte riktigt vad jag ska göra med dem.. Kanske behåller dem ett tag.



Det är spjälsängsskydd som är dubbelsydda. Säkert 200*40 cm varje tyg. Jihoo.. Jag sprang och skyndade mig att roffa åt mig dem =)



Då jag kom hem från Lycksele hade jag även ett paket som låg och väntade på mig på köksbordet. Det var från Kiiromi från ett byte vi gjort. Så fina tyger.. Tack Tack =)  

Det är roligt med byten, nu skickade jag iväg lite tapeter och fick tillbaka tyger som jag ska hitta på något roligt med.. Jag kommer bara inte på vad just nu, de får ligga ett tag så att tankarna får gro =)

Resten av veckan blev allt annat än lugn och jag har knappt vistats något hemma ändå.

I fredags åkte jag in på byn direkt på morgonen och handlade och så åkte jag hem igen men han inte göra så mycket förrän en man från kyrkogårdsförvaltningen ringde och ville att jag skulle komma på intervju. Så det var ju bara att kamma sig och åka in på byn igen. Men det gjorde ju inte så mycket..  =)

Det gick så bra på intervjun att jag fick jobbet. =) Det är bara ett sommarjobb men det känns jätteroligt och jag är superglad!!! Jag kommer att jobba utomhus hela sommaren, 200 meter från ungarnas dagis =)

Fick inte fira så mycket utan blev skickad till Örnsköldsvik på en gång av Fredrik med syftet att köpa bildelar till vår Pontiac...

Kände mig verkligen som en riktig, vad är det man säger?? Girlie girl.. då jag stod där på Norrlands Customs och inte kunde svara på en enda fråga om bilen.. Liiiiiite pinsamt var det.. hehhee...

Det blev sent hem och barnen blev rejält lessa på att åka bil så det var ganska mycket gnäll och skrik i bilen, det var verkligen skönt att komma hem..

Jag hade köpt äkta hemgjord glass från ett nystartat företag mellan Junsele och Brebyn på väg hem från Övik så jag fick fira mitt nya jobb med den då barnen somnat. Det var sådär.. Hjortronglass var en av smakerna och äpple/kanel den andra.. Inte värt priset om man säger så.. När jag skulle betala säger kassörskan att de kostar 65 kr styck för 0,5 liter!!! Det ska snålas på den glassen säger jag ju bara..

I helgen så kom mina föräldrar och syster hit så vi har umgåtts. Fredde och pappa har varit ute i skogen och huggit timmer och vi andra har mest latat oss.

Igår så grillade vi ute i rittan och man kände sig halvt som halvt rökförgiftad efter ett tag.. Det blev en kort korvgrillning.

Idag var jag och syrran lite mer nyttiga och tog hundarna (alla 3) och gick en långpromenad vilket känns redan i benen och höfterna.  

Nä man kanske ska ta och lägga sig i soffan med en liten klick av dyrglassen nu?? Har man förtjänat det måntro??

Borta med vinden...

Jag och ungarna tog vårt pick och pack och drog igår... Nä så himla hemskt är det inte, vi tog sportlov och åkte till Lycksele för att hälsa på. Fredrik jobbar ändå så himla mycket så vi träffar honom inte så mycket ändå..

Åkte på morgonen igår så vi var framme kl 11 så vi han med pingstkyrkans loppis som endast har öppet tisdagar och lördagar.

Man måste ju älska pingstkyrkans loppis. Hur mycket folk som helst är det som far dit. De öppnade kl 1 och jag kom dit 5 över 1 och det var fullt på parkeringsplatsen, det var fullt ute efter vägen så vi fick parkera jättelångt borta och gå.

De som går dit är de flesta pensionärer och letar inte alls efter samma saker som jag så jag gjorde värsta fyndet igår..

2 stora tygstycken lyckades jag roffa åt mig. Ett rött med John Blund och ett orange med Dunderklumpen. 20 kronor kostade de =) jag lägger upp bilderna på dem då jag komer hem.

Lyckades ju inte hålla mig utan handlade ju lite till också men det är så otroligt billigt där så man får hur mycket som helst för 100 kr.

Idag ska vi leta inneskor som jag kan ha på jobbet. Mina Foppisar är helt nedgångna nu och jag fick hur ont i fötterna som helst i måndags då jag gjorde min inskolning inom vården.

Det är 4 år sedan jag jobbat där men det är samma stress (om inte värre pga nedskärningarna) samma klagomål, samma gnäll. Inget har ändrats förutom gamlingarna och alla löjliga regler som upprättats. Men men det är väl bara att bita ihop och jobba.

Nä nu ska jag se Kent Agent med ungarna..

Vi höres =)

Lycka

Lycka vore väl att få bo ett gammalt fint kråkslott med verandor och snickarglädje.. I byarna runt Junsele och Sollefteå finns det massor av gamla fina hus och jag har lekt med tanken på att åka runt och fotografera dem och kanske göra en bok men än så länge har det stannat vid tanken.

Jag njuter av bilder på vackra gamla hus från alla hörn i Sverige istället. 



Hittade denna gamla bilden på ett hus som tyvärr är rivet nu men precis så här, PRECIS så, skulle jag vilja ha ett som såg ut så... Det är ju så otroligt vackert och jag har alltid velat ha ett tornhus..

Fredrik säger att det är ju bara att bygga ett torn på det hus som vi ska flytta till men det ska ju passa in.. Alla hus passar inte som tornhus.. Men kanske kanske får jag min dröm i uppfyllelse... Drömma går ju..


 

 

 

 

 

 

 

 

I sommar ska jag åka och fota lite hus, det har jag bestämt och försöka hitta lite bakgrundshistorier till husen.

Om ni är på semesterresa igenom västernorrland så åk vägen från Ramsele till Sollefteå. Där finns det MASSOR av fina gamla hus med underbara verandor och krusiduller som pryder husen.

Saker som gör mig glad..

Solen lyser med full kraft in genom fönstren här hemma och jag väljer att inte se hur smutsiga de är.. Istället ser jag alla färger som solen lyser upp i rummet.. Det gör mig glad av att omges med färgglada saker.



Tavla av en färgglad Elliot. Den gör mig glad.



Jag tycker väldigt mycket om mina gröna gardiner och alla fina burkar i min syhörna. Idag är det kanske lite rörigt =) Bordet och anslagstavlan åker ju vidare idag.

Min turkosa byrå och blå tavla som jag målade i åk 6


Fina trådrullar i hållare..



Färgglada klänningar.

 



Mönster på en tax. Jag har letat så länge men hittade äntligen en idag men utskrivbart mönster.. Jippi!!!

Besvikelse

Loppisen i Backe igår var en besvikelse. Det var lite loppisbord (ca 10 stycken) och det var mycket rat. Den gemensamma nämnaren som alla borden hade var ljudböcker.. Det verkar som om alla vill bli av med sina ljudböcker i Backe.

Jag köpte en vas för 10 kr. Det var det enda som jag handlade förutom en korv och fika då.

 

En stor orange vas från Bay W Germany. Den är så fin =)

 

Barnen shoppade lite mer än jag. Några bilar och en bondgård fick följa med hem också.

 

Åkte direkt till mormor. Hon bjöd på ugnstekt lax i sås och potatis så vi var mätta och belåtna då vi åkte därifrån.

 

 

Inspiration från Etsy



Vad roligt det skulle vara att göra en sådan här fin regnbåge till barnens rum..

 

Bilder från Etsy.


Fredrik har fått dille på djur och sitter mycket vid datorn och kollar på blocket efter kor och hönor och allt annat som han hittar.

Idag tittade vi tillsammans och hittade korna som jag vill ha.. Scottland highland cattle..

 





Jag hittade även 2 alpackor som jag skulle kunna tänka mig att ha.. Att de är söta =)

 

 

Måla om

Denna vecka har jag målat om en vanlig standard anslagstavla från IKEA och gett den en fin tapet.

Ett litet bord med tidningshylla fick också sig lite ny färg och tapet.

 

 

Anslagstavla från Ikea, 39 kr och då följer även nålar med. Köpte en provburk med färg på biltema så jag använde den. Den är lite grågrön..

 

 

Bordet fick även en släng av samma färg för det var så fruktansvärt fult före (glömde ju ta en förebild) Detta bord stod kvar i huset då vi köpte det. Nu får det nytt liv i wild west cruisers garage. Det ska in på toaletten där för nu ligger toalettpappersrullarna och tidningar direkt på golvet och det tycker inte jag är så fräscht.

 

 



Bordet fick en gul fin tapet =)



Hade fullt upp i torsdags, mötte gunillagårdens chef Eva och fick en inskolningstid där på måndag. Ska vara vikarie på avdelningarna. har blandade känslor över det men det ska nog gå bra..

Var och träffade en tant som heter Gertrud också på torsdagen och hon hade plockat ihop en hel hög med handarbeten till mig och så fick jag en hel hög med pannlappar/grytlappar.

 

 

 



Gertrud är så snäll =)

Träffade Therese sedan och vi åkte ner på Nipan för att träffa Doris och Hans-Olov för att göra en inventering av sakerna nere på Nipan.

Jag och Therese köpte med oss fika så vi hade picknik där nere sen innan TP började jobba. Det blev en kort och intensiv dag tillsammans.

Idag blir det loppis och hantverksdag i Backe. Jag och barnen ska snart åka. Jag vill vara bland de första där för att inte missa de bra sakerna.. Hoppas på att hitta något roligt. =)

Återkommer med fynden om det blir några =)

Synundersökning

Milton har varit på ännu en synundersökning idag och han såg inte så bra så vi får en remiss till lasarettet. Man ser ju att han har det lite besvärligt då han tittar på tv. Han tittar snett mot tvn och han sitter allt oftare så då han tittar.

Det blev en snabb undersökning idag. In och ut och tillbaka på dagis.

Jag och Therese har som sagt spenderat dagen på byn. In på alla affärerna, vilket går ganska så fort, och så på Jejjas loppis men vi tog också en långlunch sittandes på bageriet.

Vi åt var sin exotisk planka med exotiska frukter, aioli, och två olika sorters kycklingsspett.. Supergott!!! Lena är så duktig..

Har ni vägarna förbi Junsele så MÅSTE ni äta på bageriet... Ingen ångrar sig.. 

Vi tog ju faktist en liten promenad idag också så vi har ju inte bara vällustat oss som min far skulle säga =) 

Nu går jag runt i finaste blommiga gröna förklädet och lagar till laxburgare med bröd.. 

Barnen kommer att äta mycket idag. De älskar laxburgarna..  

Ja det gick ju inte så bra det här..

Jag och Therese blev otroligt loppissugna idag och ringde till Jejja som kom och öppnade sin loppis till oss.

Jag handlade det som jag stod och stirrade på förra gången jag var där och nu kände att jag bara inte kunde lämna..



Hittade äntligen en till bordsprydnad som kommer att se bra ut bredvid den andra lite lägre som jag har.

 



Finaste kokboken. Köpte den bara för att den var så fin.. Hela 5 kr.

 



Som Dan Brown fan kunde jag inte motstå..

 



Vet inte riktigt vad jag ska ha dem till men det blir nog något av dem med i ett framtida projekt.

 



Har inte en enda påskprydnad för de brukar vara så himla ful men denna kan få stå framme hela året..

Det var mina fynd det.. Hon har ett jättestort (och tungt) skåp där på loppis med som jag har blivit förälskad men jag måste ge mig och ta och mäta och fundera lite först.. Det är så otroligt charmigt, skavt och använt.. Tycker om det så mycket trots de misslyckade hyvlingsförsöken som orsakats på skivan men det går att fixa till..

Jag funderar =)

Dagens pyssel



Solen lyste så fint hela förmiddagen och då sätter min måste-göra-något-gen in och jag tänkte att jag ska bara..

Dagens lilla projekt blev ett stort projekt. Jag hade ju planerat in dagen så bra vad jag skulle göra och en av sakerna var att riva bort tapeterna ovanför bänken vid micron och den lilla lilla biten ovanför dörren in till kontoret men det var besvärligare än jag trodde och det tog hela långa dagen.

 

Ni ser, inte är det ett stort jobb men tidsoptimisten i mig räknade inte med allt..

 



Plockade ur skåpen och gjorde en välbehövlig rensning av dem. Utnyttjade ungarna idag med jag satte upp dem på bänken gav dem var sin blöt svamp och sa åt dem att blöta ner tapeten så att den skulle lossna bättre. Det var den enda stunden på hela dagen om de varit tysta och lugna och de tyckte att det var jätteroligt.

Kom på efter ett tag att jag kanske skulle förklara för dem att man INTE fick göra så här överallt i huset.  

 


Ovanför dörren satt det som bara den men lossnade då man blötte så det var att ta lite i taget.


Lunchen intogs i vardagsrummet som ni kanske kan förstå.


Fick till slut bort all tapet och har nu spacklat.  




Har spacklat och slipat det mesta men perfektionisten Fredrik kom just hem och står redan med en spackelspade i handen... Inte duger det man gör.. Han hittar fler ställen att spackla.

Försöker att förklara att i ett gammalt hus som vårat så kan man hålla på hur mycket som helst. Det blir aldrig klart, och i ett gammalt hus så SKA det vara lite snett och vint och det ska synas att det bott folk här i 100 år. Det ska INTE vara perfekt..  


Skulle ha målat men glömde att jag tog med mig mitt rollerhandtag till mormor så jag får måla imorgon och så måste jag köpa mer maskeringstejp. Sen ska det bli vitt och fint..

 

 

Myrorna

Jag hade ju lovat att komma med bilder på mina fynd från myrorna i Umeå so here they come..

 



De hade så himla fina papperskassar på myrorna så jag köpte en sådan. Nu står den fylld med tyger i mitt kontor. Man blir så glad då man ser den.

 



En duk blev det, vad ovanligt... =)

 


Och ett par turkosa gardiner som genast sattes upp i sovrummet. Sängkläderna kommer från jotex.



En fin liten tunika/linne blev det också men liten var ordet,, Jag fick inte på mig den så det blir nog något annat roligt utav den.

Köpte även en tshirt som min syster fick men jag glömde att ta kort på den..

       
RSS 2.0