Nu är det jul uti vårt hus..

Nu har jag gjort jul, ja iaf på mitt sätt.. Inga tomtegardiner men lite mer rött iaf..





Jag klädde om soffan idag med mitt nya tyg från panduro..



Nytt tyg på soffan och fina kuddar.. Jag blir så glad över färgerna =)



Klädde om den gräsligt fula stolen i köket också. Den är så ful men ack så skön.. Nu blev den iaf lite mindre ful (tycker jag iaf)



Fredrik har äntligen satt upp min lampa på kontoret och jag hjälpte till, men bara lite ;)



Jag städade medans fredrik satte upp lampan.. Fick lite mer ordning, bar upp en massa grejer till övervåningen me nu är det kaos där istället i "katastrofområdet" som jag just städat. Jag vet inte var jag ska ställa alla grejerna. Måste ordna med mer förvaring så att jag får bättre ordning.



Nä nu har jag lurat i barnen att det är läggdax. Egentligen brukar de vara uppe en timme till men ikväll får jag gäster kl 7 så då kör jag med en liten vit lögn :) fy på mig... Vi höres, ha det så bra =)

Köksstolarna

Har äntligen tagit mig tid till att fota kökstolarna som jag hittat. Eller hittat och hittat, de stod i huset då vi flyttade in men en stod upp och en stod nere så man har inte tänkt så mycket på dem.



Jag tycker att de är väldigt fina..



Hela ryggen på stolarna är fulla med motiv, vackre kvinnor och blommor. Det är bara så synd att det inte så syns så bra..

Är iaf nöjd med stolarna och de blir bra än så länge..

Äntligen nya bilder

Här kommer lite bilder på pysslet jag hållit på med..





Klädde vanliga inbudna anteckningsböcker i olika tapeter och omslagspapper och dekorerade dem med olika djur och texter.. De sålde bra på julmarknaden. Enda jag har kvar är den stora i blått och grönt med hjorten på och det var bra det för jag behövde en själv också.  =)



Gjorde 3 tändsticksaskar också bara för att testa och jag sålde en.. räven..



Jag har även suttit och limmat ihop tapetbitat och sedan klippt ut olika djur. Tänker hänga upp dem i julgranen. Jag tog med dem till marknaden och hängde upp dem i lilla granen som jag hade med mig men ingen varintresserad av att köpa dem, då slapp jag iaf göra fler till vår egen gran =)





Vårt lilla bord. Jag och en annan tjej (75 åring) ;) delade bord. Hon vävde mattor och sålde så vi fick väldigt fint på bordet.



Otroligt fina mattor.. Mina kransar hade jag framför bordet upphängda på kompostnät.. Det funkade suveränt

 

Senare under kvällen då mörkret lagts sig och hela marknaden lystes upp av ljus och marschaller så var det så fullt med folk att man inte ens såg stånden på andra sidan.. Det var en rolig dag =)

Stolarna

Det blev förresten ingen av de tidigare nämda stolarna, hittade en tredje stol som passade perfekt.. tyvärr har vi bara 2 av dem men det behövs inga fler just nu då vi bara har 2 stolar vid bordet.  

Pyssel

Det har varit mycket pysslande och kranstillverkande de sista dagarna och nu är äntligen marknaden avklarad. Det gick bra. sålde 11 kransar så det blev några över men de går nog åt de också. =)

Hade även pysslat med lite tapeter och papper och gjort skrivböcker fina som jag tog med mig på marknaden för att testa. Sålde nästan allihopa så det var en bra ide =) Ni ska få se bilder senare..

Förra veckan sydde jag lampskärmar och det blev 3 gjorda bland annat den här..




Hade en tunika som jag köpt på myrorna men som var för liten så det blev en lampskärm istället.. Älskar tyget..



Jag gjorde även en tavla att hänga upp mina örhängen på. Jag klädde en frigolitskiva med samma tyg som jag använt till lampan och så satte jag en av mina gamla ommålade ramar på den och så blev det så här fint =)

Imorgon ska jag fota och lägga upp så ni får se tavelväggen som äntligen kommit upp =)

Ska även städa imorgon. Jag har bjudit in alla grannarna för en hudvårdsklass med en tjej som heter Linda och som säljer Mary Kay.. Ska bli så roligt så det är väl bäst att jag städar lite och bakar en kaka eller två =)  

Skattjakt nr 2





Mitt köksbord är värsta katastofområdet just nu men det är bara för att jag varit på skattjakt ute i bodarna och hittat åt fler lampskärmar så nu syr jag lampskärmsöverdrag för fulla muggar..





Jag är så less våra furustolar så jag kikade runt i bodarna och hittade 2 olika stolar som jag gillar. Testar mig fram vilken som funkar till köksbordet. Lutar mot en tredje stol som jag också hittat men jag vet inte..  

Önskelista

Har jag varit snäll i år?? Skulle inte tro det men man kan ju göra en önskelista ändå och hoppas att tomten ser den ;)





Tyget Havstulpan från Mairo står högst på listan. Men för 350 kr/m så kommer den nog stå där för alltid, på önskelistan alltså.. =( Bild från tyghuset

Nya köksstolar

A stol - obehandlad, mattlack

En A stol från tolix den här från Svenssons i Lammhult


Stol 'Montmartre' - Turkos

1195 kr



Bistro-stol 'Marais' - Blå

1195 kr


Stol 'Montmartre' - Röd

1195 kr

Från reforma sthlm


Jag tycker om den råa stilen på stolarna fast jag letar ju helst fram egna gamla vintagestolar på någon skrot någonstanns.. Det blir lite mer orginellt då.. 

En taxhängare.. denna från tradera.

  

Fina rostiga bokstäver, dessa från gardsromantik.se 



Fin förvaring från afroart

BIRD clip: turquoise BIRD clip: red
FOREST candelabra

THE ROSE pillow
DECO STAR lampshade

Julpynt från Indiska.

Humörsvängning

Humöret tog sig ännu en åktur igår men åt rätt håll i alla fall. Fredriks mamma ringde och frågade om jag ville följa till Fredriks mormor och hälsa på så då hängde jag på dit och satt där och surrade ett par timmar.

Jag slapp lägga barnen för en kväll så humöret blev mycket bättre. Kommer inte ihåg då jag slapp lägga dem så länge sedan är det. Det brukar inte gå så bra för Fredde att lägga Elliot, han blir alldeles upp i tok då pappa är i närheten och kan inte lugna sig, kan ju vara så att jag är mer bestämd också =)

Tänkte ha sovmorgon imorse men barnen vaknade 7 som vanligt (trots att Fredde haft dem vakna till halv 10 igårkväll)

Jag satte igång tvn åt dem och la mig igen men han bara slumra till så började Milton grina.. Då hade han kräkt ner hela soffan, kuddarna, täckena sig själv.. Trevligt uppvaknade..

Även Elliot är inte pigg idag fast han är förkyld. Riktigt jobbig hosta och snorig. Inget dagis imorgon med andra ord och jag som behövde lite ensamtid till allt pysslandet som ska göras innan söndagens marknad.. =/

Får vara vaken på kvällen istället då =)

Konstigt humör

Jag sitter här. Helt plötsligt överväldigad av en matthetskänsla.. eller kroppen känns bra men humöret sjönk som en sten och jag känner mig arg, irriterad, övergiven och bitter..

Jag tänker så det knakar men kommer inte fram till så mycket.. jag är väl inte den bästa kompisen och jag är dålig på att höra av mig till folk men det känns som om att alla sviker mig och skiter i mig och att jag bryr mig mer om folk än vad de gör om mig, som om jag bara är en skuggfigur som ingen ser..

Känns som om allt bara är skit och jag bara vill ligga under sängen. Känner ingen glädje just nu, hade jag någon stanns att ta vägen så skulle jag åka.... 

Usch va jobbigt allt blev, hatar när jag är så här... 

Mer shoppat

Var en snabbis till Lycksele i fredags med ungarna sklle ha stannat längre men de bråkade så jag blev helknäpp och slängde in dem i bilen och körde hem igen.

Han med att gå på Lindex först och köpte lite kläder till ungarna. De växer ju ur allt på en gång.. Jag hinner inte med här..

Var in en sväng på Puls också och hittade en hel del.



Bokstäver i trä, ca 20 cm höga, de ska bli omstylade..



En stor och fin burk i plast i det fina klövermönstret.





7 mönster blev mina



I år blir det här vår julgransmatta.. Stor och fin duk i tjock juteväv (heter det så?) med tryckta äpplen..



Det belv även en hel del med juldukar..

Jag fick allt detta för 90 kr.. Man måste ju älska puls återvinningsmarknad i Lycksele =)

Fick även en traderavinst i brevlådan i veckan.



Japp en sömnadshandbok =)

Shoppat

Det har inte gått bra att inte shoppa, är inne i någon period nu. Jag kan inte låta bli helt enkelt..

Shoppade på broarne, lite julklappar till mig och till andra =)



De finaste disktrasorna jag sett..



Ett fint tyg som jag sydde med på en gång..



Det blev en lampskärm till =)



2 kakformar



Och muffinsformar i sann retrostil.

Det var ett väldigt roligt paket att få hem =)

Nu är det kritiskt

Vi är oense, jag och Fredrik. Ljus eller mörk? Tapeter är vad jag pratar om. Jag gav Fredrik 5 tapeter att välja mellan. Han valde nr: 6 så nu står vi här, i dödläge. Jag vill ha en ljus tapet, fredrik vill ha en mörk. Hur ska vi ta oss ur detta då?



Jag vill ha den övre tapeten av de 3, de gjorde sig bäst till alla gardinerna jag har, ( ja jag tog ner gardinerna och kollade mot tapeterna, onödigt kanske men bra att veta)  Den röda gardinen på bilden är mina julgardiner, var tvungen att kolla mot dem också =)



Fredrik Vill ha Hanna Werning tapeten och jag älskar den också men jag tror att det blir för mörkt att ha den i hela köket. En vägg skulle jag gå med på men inte alla väggarna.. Då är min bättre..

Jag kom med förslaget att vi ska gipsa en av väggarna i hallen och tapetsera den där istället, jag fick inget svar.

Rösta ni med som läser så får jag höra andras åsikter.. lämna en kommentar =)

pysseldag

Har plockat grenar,kottar, enris och mossor så jag har fulla bron så jag har ju att göra men kommer hela tiden på nya saker som jag vill göra..

det snöar för fullt idag. Marken är alldeles vit, hoppas att detta får ligga kvar nu så att det är vitt tills nästa vecka då det är julmarknad i Junsele.

Då ska jag stå och sälja. Vad jag ska sälja har jag inte riktigt bestämt mig för förutom kransar då såklart. Har inte ens börjat än. Får ta mig i kragen i veckan..

Har pysslat på med en massa annat idag istället.



Grävde upp en liten gran och planterade i en emaljerad hink och så smyckade jag med mossor och svampar och lummer.. Blev så fint så. Och så hade Fredrik satt på en liten ljusslinga igår medans jag var borta så när jag kom hem lös det så fint =)




Idag blev det värsta pysslandet. Det är ju så mörkt i vardagsrummet nere så jag tänkte att jag äntligen skulle klä några lampskärmar och hänga upp lite lampor ovanför sofforna.. Jag hittade några taklampor i kallskrubben som jag kan använda utan att klä om dem och så hittade jag lite bordslampor som jag klätt om eller dekorerat med fransar.



Nja nu när jag ser dem på bild allihopa tillsammans så måste jag nog klä om dem i lite liknande tyger, eller vad tycker ni?



De här 2 ska också få kläder. Ska ut och hämta fler skärmar också, finns en hel del ute i bodarna här =)



Den här lampskärmen till en bordslampa fick nya kläder med hjälp av presentpapper från lagerhaus..



Och den här lampskärmen fick bara en pärlfrans så blev den lite roligare iaf =)



Har gjort en julklapp idag med =) Den är inte färdig än men kommer att se ut ungefär så här.



Jag har även ramat in en gammal bild av vårt hus som jag fått av mamma. Den lilla killen på kortet är min morfar så kortet är nog från -33.

Mormor har också varit i farten i veckan. Hon kom med 2 kuddfodral åt mig som hon sytt och så sydde hon ett par byxor åt Elliot av morfars gamla fjällrävenbyxor. De blev jättefina med fjällrävenmärkena kvar och alla fickor sparade hon med.

 

Den till vänster har mormor sytt, fick 2 stycken i samma tyg, blev så fint på kökssoffan. Den andra sydde jag av en skjorta som jag hittade på röda korset.

Problem

Jag har lite problem.. Har så himla mycket att göra men har så ont i höfterna och ryggen så det sätter stopp för det mesta.

Nu hamnade jag framför datorn då jag egentligen skulle ha städat. Imorgon ska psykologen som gör utredningen på Milton komma hit hem till oss och det ser för jävligt ut. Men jag har ingen ork, helst skulle jag bara vilja ligga.. 

Har så mycket mardrömmar om nätterna så jag vaknar stup i kvarten.. Inatt så drömde jag att huset höll på att brinna ner men jag hade tillräckligt med tid att springa runt och plocka ihop grejer och kläder.. Det gick inte att släcka elden, jag försökte det men det brann inte så fort.. Huset skulle rasa när som helst.. 

Elliot har också sovit oroligt och vaknat och grinat lite då och då trots att han sovit med oss. Undrar vad det är?? 

Ska sätta upp tavlorna idag i sovrummet och försöka plocka undan klädhögarna iaf. Tror inte att det är så himla smutsigt egentligen för jag har precis dammsugat, bara mycket grejer som ska plockas undan. 

Jag målade klart det sista i köket idag.. Ni ska få se då jag har ställt iordning allt efter mig vad fint det blev =)  

Tavelvägg

Håller på att leta åt ramar till en tavelvägg uppe till sovrummet..

Så här långt har jag kommit.



Bilderna har jag skrivit ut från internet..

Ska kolla på tradera efter fler ramar. Ska ha fler någonstanns också men var??

Letar också en massa lampskärmar i olika storlekar för att ha till vardagsrummet. Det ska vara en hel hög med lampskärmar klädda i retrotyger ovanför vardagsrumsbordet.

Får leta vidare =)

Sundsvall

Jag har haft den stora turen att ha Fredde hemma hela denna vecka så vi har jobbat på uta helsike hemma med att fixa smågrejer som man har gått och retat sig på länge. Vi har till och med valt en julgran nu och Fredrik har hämtat hem den och satt upp den ute..




Nu ska bara ljusen på.

Sundsvall

Vi har pratat länge om att åka till Sundsvall och i tisdags åkte vi dit. Jag, Fredde och Elliot. Milton ville inte missa kyrkos så han sov hos farmor och farfar och så skjutsade de honom på dagis istället.

Vi köpte 2 sängar till vardagsrummet som vi ska ha som sängar och det blev rätt så bra. De hade inte den höjden på sängbenen som vi ville ha så Fredrik har gjort ben själv.. Tur vi har alla maskiner som man behöver för att tillverka egna möbler och saker..



Stora och stabila ben önskade jag mig och det fick jag =) Tack älskling!!!



Jag hittade ljusstakar på Ikea som jag ville ha men Fredrik har lovat att göra sådana till mig i julklapp så jag får vänta (vi har en svarv)



Även utan ljusstakar så blev det en hel del på Ikea som vanligt.. Mycket bra och ha saker.. =)

Vi var på Willys innan vi åkte hem för att storhandla och de hade så himla fina förpackningar på varorna.. =)








Jag har målat hela dagen och känner mig helt slut. Jag har två väggar kvar. Nu är det bara 2 kvar men de är jobbigast.

Kökssoffan måste flyttas och den är proppfull i tidningar som först måste plockas ur.. Suck.. Vill bara sova nu och som det låter från rummet bredvid är barnen rätt så trötta också.

Fredrik har hållit på hela dagen med benen till sängarna, byte av däck och diverse andra smågrejer..



Han har även haft lite roligt idag.. Vårt utebord.. Stort otympligt och halvruttet..



Efter: Fredde med motorsåg har varit framme.. Nu är det tomt ute på gården tack och lov. Fredde tog traktorn och körde bort allt.. Det där bordet har alltid varit i vägen då man skulle klippa gräset.

Nä nu ska jag och ungarna lägga oss framför tvn en stund innan det är läggdax för dem. Sen ska jag fortsätta att måla..

Miltons tårta

Så här såg tårtan ut som jag gjorde till Miltons kalas =)





Det blev en båt.. mycket uppskattat av födelsedagsbarnet ;)

Vår lilla köksrenovering =)

Vi (läs jag) har börjat måla om köket.. Att det blir stor skillnad bara efter första strykningen? =)

 

 

 

Nu ska jag fortsätta med de andra väggarna =)

Slut på tanten

På mig alltså.. Jag är en tant enligt barnen, en mammatant.. =) Vad ska man säga då när man får sådana kommentarer??

Har haft kalas i helgen, för 3:e gången. Det var ett helt perfekt kalas. Endast 5 barn och 4 vuxna.. Barnen blev höga på socker och tröttheten märktes ganska snabbt för det blev allt vildare och högljudare lekar.. Man somnade gott på kvällen =)

Elliot var sur för att han inte fick paket men lugnade sig snabbt då jag förklarade att det snart var jul och att han fyller år efter det. (januari) Inte lätt att förstå varför man inte får presenter också då brorsan får det..



Mina två uppspelta barn =) Polisman Milton och draken Elliot =)

Idag har jag varit på skattjakt. Jag är så glad över att mormor och morfar inte kastade nått för jag har hittat lite av varje idag som jag tagit in.

Jag var egentligen på jakt efter blomkrukor men jag hittade annat att använda som krukor =)





Jag hittade 2 sillburkar som det varit norsk sill i... De fick bli blomkrukor =)



Hittade även ett par emaljerade hinkar som också fick vara blomkrukor.





Ett par kakburkar blev det också =)  Tur att mormor sparar som sagt.. rena rama skatterna.. =)


Julgransjakt




Jag och barnen har varit ut och letat julgran nu på morgonen också. De var väldigt ivriga och sa att den , den blir bra åt varje gran, tall och enrisbuske de såg =)



Julgranarna de hittade var lite väl stora =)

Vi ska leta vidare..

Nä nu ska jag fortsätta och kryssa av saker på min att göra lista. Ska åka till mamma och pappas stuga och hämta lite möbler nu, kanske lite sent att hämta utemöblerna nu men tänkte ställa dem på inglasade bron. Har städat undan där och gjort vinter där med.

Hittade även en fin näverkorg ute i ladugården som jag kan göra något fint jularrangemang av.. Ska bli roligt..



       
RSS 2.0