Fredrik snickrar..

Fredde har varit så duktig, han har fått upp en hel hundgård på 2 dagar. Nu fattas bara dörren.

Jag fick offra min blivande toalett och tvättstuga nere för Doris skull. Det skulle ändå inte byggas på ett par år så vi kan ha de som hundrum tills dess så att de kan gå i luckan ut och pinka.. 

 

För 1-1,5 timme sedan gick det inte att gå in här... Jag har varit less och bara slängt in allt rat istället för att fara och kasta det.. Men nu är det rensat.. =)



Under tarppen har jag förvarat alla våra skor och jag vet helt enkelt inte var jag ska ha dem om jag måste tömma så jag hämtade en gammal skrivbordsskiva och spikade fast så att Doris inte kommer åt allt där och så fyllde jag på med lite extra saker... källsortering och sådana saker..

Sopsäcken och de två påsarna är endast pant.. Kanske ska panta oftare??





Doris och Dixie får då fin utsikt från hundburet.. =)

Junsele KulTurfestival

Har varit med på ett litet hörn att forma junseles första kulturfestivalhelg, fast det var då ett litet hörn. Har inte hunnit med så mycket med heltidsjobb, midsummer meet och småbarn men igår var jag och hjälpte min goda vän och duktiga konstnären Annika att hänga upp hennes tavlor.



Jag tog lite smygkort på Annika ja uppe ifrån stegen. Hon skötte tavlorna så skötte jag spikandet..







Annikas djurtavlor är mina favoriter, de ser så levande ut..

Annika har varit den som drivit projektet framåt och fixat allt så hon ska ha en stor applåd. Jag är imponerad.

Hon har fixat dit många talangfulla och duktiga konstnärer, hantverkare och musikanter. Det var roligt att få se mångfaldet på byn idag. 

Annikas och många flers tavlor kan man se i Junsele ända tills imorgon. Annikas tavlor hänger på bowlingen i Junsele där vi även hade Mika från Deep Forrest Tattoo som gäst idag då han visade hur man tatuerar och hur man bygger upp en tatuering. Han hade sin lilla försöksperson med sig =) 

Jag och ungarna var in en sväng idag och sa hej till honom, alltid trevligt att träffa Mika. =)

Jag har varit lite allt i allo idag känns det som fast jag skulle väl egentligen sälja fika men det var det ingen rusning till precis =/ .. Barnen blev så less och jag fick ont i huvudet av stressen av att ha med dem så vi åkte hem tidigare. Jag somnade på en gång som jag satte mig ner i köket..

Imorgon är det en ny spännande dag på kulturfestivalen så om ni inte har så långt och är nyfiken... Kom hit!!!

Vi har blivit med valp

Doris har flyttat hem till oss.. Jag kunde inte motstå den lilla sötnosen ;)



Doris är en blandras mellan jämthund, gråhund och vit älghund.. Busig, äter på allt, kissar var 5:e minut (helst på golvet) och skäller på allt och alla, men gud va söt hon är... =)

Junsele midsummer meet 2012

Ja den har varit i helgen. Jag stod och sålde tröjor för klubben och mina egna grejer. Jag tycker att det gick rätt så bra och det var jättevarmt och soligt ute så det var mycket med folk.

Jag sålde några klänningar och en handväska. Lite småprylar försvann med så jag är nöjd =)



Förra veckan jobbade jag som en tok, både heltid på jobet, nere på nipan på kvällarna och hemma på de övriga timmarna. Strök kläder långt in på natten.. Så här mycket hade jag med ner på nipan samt 4 bananlådor med grejer.



Jag och Therese trängdes brevid ballonger men vi hade så trevligt så =)



Det var många grejer som skulle på plats men till slut så fick jag till det.



Therese var så söt under dagen ;)



Lite av mina grejer =)

Jag hade jättetrevligt hela dagen och fast vi inte var så många säljare så hade vi det roligt och alla var trevliga. Jag hoppas att de kommer tillbaka nästa år igen.

Kvällen fortlöpte utan bekymmer. Jag stod i entren i år igen och allt funkade bra. Var lite mindre folk än i fjol men det var väldigt fint väder så många blev stannandes ute på parkeringen för att surra.. De kunde ju ha gått in tycker man =/ MEN jag är väldigt nöjd med helgen..

Svärmors loppis

Svärmor har startat loppis och de har så grymt coola grejer. Jag skulle kunna handla hur mycket som helst.

Har redan fått en massa tyg och kläder men har även handlat en stor låda tyger och kläder och några klänningar där ur hade jag med mig på marknaden nere på nipan i fredags under junsele midsummer meet. De fick jag sålda också.



Ett till överkast fick följa med hem.. Elliots rum är så härligt färggrannt nu =)



Gardiner





En stor och härlig plastmatta fick också följa med mig hem samt en lpskiva med Dunderklumpen och en med Scooby Doo. Ungarna blev jätteglada =)

På Bölesåkern i Junsele finns denna fantastiska loppis.. åk dit om ni finns i närheten.. =)

ojojoj

tiden går superfort och det var jättelänge sedan jag bloggade.. Kycklingarna jag skrev om har hunnit med att bli 2,5 vecka gamla och de har fått flytta hemifrån redan. Ja bara ut till hönshuset. Världens bästa pappa och världens bästa Fredde har snickrat som toka för att få iordning pappas friggebod till hönshus och det blev jättebra =)



Fredde snickrar för fullt på lördagkvällen så att det skulle hinna bli klart under helgen.



Nu har kycklingarna  flyttat in. Vad lyckliga de var att få springa runt fritt där inne och flaxa med vingarna..





Jag ansade rönnen och fick fina sittpinnar åt kycklingarna. Under har jag lagt en presenning för att underlätta städningen. Bara att ta ut och spola av.



Stora har de hunnit blivit. 2 veckor gamla på denna bild.



Reden måste de ju få också. Tog en gammal byrå som vi tänkt slänga och byggde om den till rede. Det blev jättebra. Är så nöjd över att ha återanvänt byrån till något nytt =)

Kycklingmamma

Nu har jag blivit mamma igen, till sexlingar.. 6 söta små kycklingar har sett dagens ljus och det pips för fullt här hemma.. 3 föddes igår och 3 idag så de 3 första har fått flytta ut ur kuvösen in i en fin låda med lampa, mat och vatten.. De har vi döpt till Ester, Doris och Greta.





Inez, Barbro och Bodil får sova i kuvösen tills imorgon för extra värme. De är så små och gulliga. Bodil och Barbro blev svarta, Ester är brunrandig och resten är gula.. Sötisar...

oooo,,,, glömde

Glömde visa vår nya lilla harunge som skuttar runt på kyrkogården. Den är så söt ;)







Jag var så nära att jag bara kunde ha plockat upp den.. så himla söt.. Micke gav den lite bröd att mumsa på =)

moderskänslorna väcks

Idag är det spännande. Jag gjorde iordning äggkläckningsmaskinen igårkväll då det stod 2 dagar kvar. Den slutar rotera då och ökar luftfuktigheten så att det ska bli enklare för kycklingarna att ta sig ut.

Jag blev översköljd av lycklighetskänslor då jag hörde hur det pep inne i äggen. Iaf i ett. Vet inte vilket som det pep ifrån.

Idag har en av kycklingarna börjat ta sig ut. Skalet är lite pickat på och det rör sig. Jag har flyttat ner maskinen till köksbordet så att jag kan ha koll på det =)





Det gick så dåligt att zooma genom plasten men ni kanske ser ändå.. ååå.. nu piper det igen =) Snart är jag mamma igen ;)

Pappa kom precis hit, han delade inte min entusiasm över äggen.. jaha var hans svar..

Han och Fredde ska börja bygga bron idag, i regnet men förhoppningsvis så är det uppehåll under dagen.

Milton sov hos farmor och farfar inatt och ska vara där idag. Jag och Elliot funderade på att göra en utflykt. Jag skulle behöva köpa kycklingfoder. Men då jag frågar vart vi ska åka så säger han bara Therese.. Han vill bara vara med Therese..

Ska sitta och stirra på äggen en stund till sedan ska vi nog åka till strömsund. Granngården finns där och dollar =)

Måndag igen..

Mådde mycket bättre igår så vi passade på att hälsa på mor och far i stugan och kolla hur det går med deras renoveringar. Jag säger ju bara det, pappa har en helt annan fart än mig.. Det har hänt tusen grejer bara över dagen men de har ju inte tv och barn som stör så då kanske det går fortare??

Åkte över till svärisarna ett tag med och passade på att kolla in deras loppis. Den har inte öppnat än utan de hålller på att samla in grejer dit men jag rotade lite ändå och lite fick följa med hem..



Ett stort härligt överkast..



Och 3 härliga väskor i sann retrostil. Äkta 50-60 tal. Är så glada över dem.

Ska kolla in lite mer av deras saker sedan, då jag inte har Fredde med mig som sätter stopp ;)


Har jobbat idag och välkomnat vår nya medarbetare PG som började idag. Jag hoppas att vi (jag) inte skrämde bort honom, men han var då väldans trevlig.

Jag har blivit bortskämd med att ha haft Fredrik hemma måndagar och tisdagar nu ett par veckor och det har varit så bra. Han är så mycket lugnare och snällare och mår så mycket bättre då han får ägna dessa dagar till hemmet och vad som måste fixas ute.

Nu har gjutningen gjorts klart och snickrandet på verandan kan börja. =)



Den blir nästan dubbelt så stor och det känns jättehärligt men nu har vi upptäckt att våra visioner om verandan krockar lite, eller mycket.. Jag ser i mitt inre ett rum fyllt med textilier och en stor dagbädd som man kan ligga i och softa och så några sköna fotöljer och bord medans Fredde ser platsbyggda bänkar och ett jättelångbord..

Nä jag får nog ta ur Fredrik sina visoner... Jag har rätt ;)

Äntligen

Det här har varit de 3 hemskaste dygnen på väldigt väldigt länge. Feber och magsjuka i 3 dygn är inte att rekommendera. Jag har varit helt däckad.

Igår morse kände jag mig bättre, hungrig till och med. Åt en liten macka och sedan var det kört. Gick och lade mig igen kl 10 och sov till halv 4 och så gick jag och la mig igen halv 8. Inte mycket gjort igår inte. Satte iaf igång tvättmaskinen med mina arbetskläder så jag slipper gå till jobbet smutsig imorgon.

Gjorde väl inte så hemskt mycket att jag sov bort hela lördagen. Tydligen var det värsta ovädret. Visserligen hade jag antingen velat gå på kosläppet i Långvatnet eller farit på cruisingen i stan men jag hade ju inte orken till det ändå och inte i det vädret.

Men idag är jag bättre. Har fått behålla frukosten och jag mår ganska bra..

Uppe låter det som om 3:e värdskriget har utbrutit, ungarna är så rastlösa så de kan inte vara sams i 5 sekunder ens.. Vet inte vad jag ska ta mig till med dem. Fredde åkte och jobbade imorse han så han har man inte mycket hjälp av heller.. Får väl hitta på nått..

Ska ringa grannen och fråga om vi får gå och titta på hennes grisar.. Då kanske de blir glada..




Hittade en skylt på etsy som jag skulle vilja sätta upp på vår tomt.. Det kräler av ungar här under sommaren, dygne runt, högljudda och skrikandes...
       
RSS 2.0