Arbetsledaren

Milton hade feber imorse då han steg upp så barnen fick stanna hemma idag från dagis.. Men de blev snabbt pigga igen och det har varit full rulle på dem hela dagen. Elliot har faktiskt varit den som varit lugnast idag och har hållit sig uppe och sett tv.

Min kära 5 åring utnämnde sig själv till arbetsledare och polischef så han började med att ge mig en böteslapp för att jag hade stökat ner igen efter att jag städade förra veckan men han var snäll och hjälpte mig att städa. Var bara det att jag plockat ur köksskåpen då vi slipade ovanför dem för att slippa ha slipdamm överallt.

Så vi plockade bara in allt igen i skåpen så var polischefen nöjd igen =)

Men därefter så gjorde han upp ett arbetschema för vad jag skulle göra idag och sa åt mig att det minsann var dags att börja tapetsera så det var ju bara att sätta igång..



Första våden på plats, som jag fasat för detta men det gick rätt bra. Fredde for på byn så då passade jag på. Det började gå åt helvete då han kom hem så då slutade jag...

Att tapetsera var inte så svårt, det var skärandet som var problemet för mig. Men det är inte ett så stort problem så att jag bryr mig om småskavanker.. Jag har ju aldrig tapetserat förr... Så jag är nöjd =)



Har klippt ut en våd till nu efter maten för jag tänkte att det kanske går lite bättre med mat i magen. Men jag måste ha hjälp så jag får vänta tills Fredde kommer in igen. Så besvärligt att tapetsera själv... Bara jag tar den lugnt ska det nog gå bra...





Jag och Fredde har med gemensamma krafter gjort klart Elliots stol också så nu är han väldigt glad =)



Vi har även fått upp knivmagneten som jag spraymålat rosa...

Sakta men säkert går det framåt i köket.. Jag har inte så mycket ork men jag gör lite då och då.. Det känns som om det är en miljon grejer på gång just nu i mitt liv..

Funderar

Kan inte sova... Lägger jag mig inte samtidigt som barnen blir jag jätterastlös sedan och ligger vaken halva natten =(

Låg mest och funderade på nu om jag skulle blanda till tapetklistret men kom på att jag nog inte hinner tapetsera särskilt mycket imorgon. Och då kom jag på att jag skulle leta reda på en skänk till köket istället för den stora gamla radion som står där..

Jag tycker om radion men den tar en fruktansvärt massa plats till ingen nytta..



Jag skulle vilja ha något sådant här istället men jag har inte råd att lägga mellan 18000 och 30000 kr på en möbel. MEN så började jag fundera på om jag skulle kunna bygga en istället.

Jag sparade på mig alla gamla fönster från Gulsele och här hemma så fanns det gamla fönster lite var stanns så jag har mycket att välja på.. Kan det vara för svårt??? Då får jag ju som jag vill ha det, i de mått jag vill ha det..

Tar jag mig vatten över huvudet nu?? Hur börjar man??? Hur ska man göra stommen?? Många frågor få svar..

Duktig

Jag har varit duktig idag och målat alla väggarna i köket. Målar för att inte spånskivorna ska suga upp allt tapetklister sedan då man ska tapetsera.. Har målarfärg överallt men det få jag väl ta.. Ska ta och måla taklisterna nu. Var tvungen att ta en liten paus och stoppa i oss lite mat.





Det är då väldigt vitt i köket just nu men det ska vi snart råda bot på.. Tapeterna SKA upp snart!!!!

Elliot har bråkat hela morgonen. Ju mer jag har målat desto bråkigare blev han men nu då jag tog en paus försvann de upp.. Skönt att det är dagis imorgon, jag orkar inte med Elliot då han är så här... Jag är helt slut..



Jag har en nästan lika fullbokad vecka denna vecka som förra.

Förrra veckan hade jag möten på måndag, tisdag, onsdag, torsdag, lördag och söndag. Igår såg det ut så här efter mötet. Alla karlar samlades och dregglade runt en motor ;)

Idag har jag lugnt i den form att jag inte måste åka någonstanns men jag måste ringa en massa samtal men imorgon börjar mötena igen.. Trött blir jag, har sovit hela helgen, minst 12 timmar per natt..

fyller år

Jag fyller år på onsdag och syster frågade mig idag vad jag önskade mig .... ööööö..... det stod då helt still, kunde inte komma på en enda sak..

Men nu då de gått ut och ungarna gick ner till mormor ochjag fick lugn och ro så kom jag på det.

Här kommer lite bilder från etsy på min önskelista =)















Blev gladare

Har väl inte haft en sådan där jättebra dag idag. Var hel slut igår men kunde inte somna så jag låg vaken till halv 3 inatt och så väckte ungarna mig halv 8 imorse så jag har ont i huvudet som bara den.. Har varit lite småbutter med andra ord MEN så kom mormor in med posten och jag hade ett paket.

Jag hade ju inte beställt något så jag blev som lite nyfiken.

Då visade det sig att jag vunnit en tävling i härligt hemma och vann en bok =)



Då blev jag gladare och min dag blev litte bättre. Jag brukar aldrig delta i tävlingar men förra månaden fick jag nått ryck och skickade in till 4 tävlingar och jag vann 1 =)

Det har varit en rolig men jobbig vecka. Sollefteå 2 dagar på lasarettet och strömsund igår med Therese och barnen. Det är alltid roligt att umgås med Therese men jag måste erkänna att jag är helt slut efter den här veckan..

Loppisar



Vi han med några loppisar igår och då hittade jag denna. Har aldrig sett barbapapa som Lpskiva förr.. prutade ner från 20 kr till 5 kr =)




Gardiner till 3 fönster blev det också.

Blev lite annat smått och gott från Dollarstore också men inget värt att visa upp..

Städning



Fick ett ryck och började städa på kontoret idag med. Jag var ju tvungen, hade en hög med viktiga papper som jag inte visste vart jag lagt så det var ju bara att kavla upp ärmarna och börja. Om ni tycker att det ser stökigt ut på den härbilden så skulle ni ha sett före, för detta är efterbilden.



Nu kan man gå här igen.. =)



Jag såg maniska samlare igår så jag var duktig på att slänga grejer idag. 2 sopsäckar blev det.



Jag har även målat vitrinskåpets dörrar idag. Ja iaf en. Den första är klar nu. Nu är det bara 1 kvar men de är ju så jobbig att måla då man åste tejpa så mycket och tejpen var värdelös så jag fick spendera ganska mycket tid med att skrapa färg från rutorna.. =( Men men, den blir ju snygg iaf =)

En jäkla tur

Hade en jäkla tur igår att jag gick ner och bloggade. Alla andra sov u igårkväll så jag bloggade ett tag men medans jags att så tyckte jag att det knäppte lite då och då bakom mig och att det lät konstigt ibland. Efter ett tag så tänkte jag att jag måste ju iaf undersöka var ljuden kommer ifrån och då jag komme rin i köket känner jag att det luktar bränt plast..

Luktade mig fram i köket och hittade vattenkokaren påslagen utan vatten i som bara torrkörde.

Tur jag såg det då så det inte började brinna.. Skyndade att dra ur kontakten och kyla ner den med massor av kallvatten. Det bara fräste om den och ett stort ångmoln steg till taket.. Usch vad otäckt jag tyckte att det var.

Vågar inte riktigt använda mig av vattenkokaren nu, fast Fredde använde den imorse och det hade ju gått bra..

Har iaf tittat på lite vattenkokare på nätet och hittat några snygga =)






Jag skulle ju inte säga nej till elvispen heller..

Skulle ha...

Skulle ha tapetserat idag men kom på en miljon småfix som måste göras först innan det går att tapetsera.. Sitter och tänker på dem nu men blev lat.. Kanske man ska ta och måla alla listerna nu medans alla sover?? Jag har ju lugn och ro iaf... hmmm...

Har gjort lite grann av småfixet idag och fick bra hjälp av Therese Tack tack =) städande av garderober mm.. köpte även tråd och lite sygrejer för jag skulle sätta upp nya gardiner idag men självklart är jag tvungen att sy om dem först så nu ligger det i att göra högen också.. Pust!! Det blir stopp för mig om jag känner att alla måsten hopar sig.. Det bara stannar för mig...

Är väl bäst att göra en lista och bara försöka beta av en grej åt gången



Vi har iaf satt upp horen på väggen. Det till vänster är från Fredriks morfar som gick bort ifjol och det till höger hittade vi ute i boden. Det har min morfars far skjutit någon gång slutet av 1800 talet början av 1900 talet.. Nä jag ahr faktist ingen aning när men jag tycker att det var så fult att det blev coolt ;)

Mycket att göra



Har haft mycket att göra de här dagarna, möten hit och dit och doktorsbesök och ja jag vet inte allt..

Har iaf mått så bra att jag orkat med att bjuda in kompisar på middag i helgen både på lördag och söndag men det känner på.. Orkar inte så mycket och blir helt slut..
 
Blev väldigt sent på torsdagskvällen med möten då så på fredagskvällen gick jag och barnen och la oss kl halv 8 så jag vaknade givetvis tidigt på lördagsmorgonen.

Jag och Milton tog oss frukost och så satte vi oss i sängarna nere i vardagsrummet och läste Kalle Anka tidningar och solen lyste på oss och det var så mysigt =)

Efter frukosten for Fredrik ut på en skotertur och jag höll på med nått i köket och ungarna blev så tysta så jag började undra ifall de hittat på något rackartyg men de hade bara hittat åt tidningarna om de satt försjunkna i..





Har bytt till mig ett klädskåp av Therese mot en överbliven garderob som jag hade så vi bar in den på Miltons rum på söndagen.

Så medans Elliot tog sovmorgon då så städade jag och Milton hans rum, vek tvätt och la in det i klädskåpet, flyttade in hans säng till Elliots rum och planerade hur han ille ha sin nya säng som vi ska bygga åt honom.



Miltons nya madrass ligger kvar. Vi ska bygga en sovalkov åt honom. En liten kojsäng med mycket förvaring =)



Men just nu får de dela rum. Elliot sover mest i vår säng ändå...


Flänger fram och tillbaka till stan var och varannan dag och var dit igår med till dr.. Jag har tur som har Therese som kan följa mig och ta över bilkörandet lite då och då =)





Sprang in på MM igår innan drbesöket och Therese började skratta åt mig.. Jag hittade ju såklart diskborstar som jag köpte i 4 härliga färger.. Jag skrattar åt Therese varje gång hon köper muffinsformar men jag är då inte bättre ;)

Ska till stan imorgon med men då är det Therese tur till Dr. Skönt att det är någon annan som också måste dit ibland..

Ikväll hade jag möte, imorgon är det möte, på torsdag är det möte, på lördag är det möte och på söndag med.. Blir trött bara jag tänker på det.. Måste lära mig att säga NEJ.. Men det är ju roligt med =)

Mys

Har lite egentid så här mitt i natten. Ja nu ska ni inte ha snuskig fantasi. Jag har krypit upp i sängen med datorn i knät och sitter med inredningstidningar utspridda i sängen runt om mig.. Supermys, det är sånt jag gillar, helt tyst i huset, man hör ungarna småsnarka i sina rum, Dixie är nypinkad så hon kommer inte att störa och Fredde jobbar...

Har en vecka med många ärenden och måsten men gårdagen var allt annat än ett måste.. Jag umgicks med Therese och det gör jag mer än gärna =)

Therese fyllde år igår så vi gick ut och åt en god lunch och tog oss lite efterrätt också och självklart skulle hon ju få lite presenter också =)



Eftersom hon alltid fryser om fötterna så köpte jag batteridrivna strumpor åt henne som håller värmen =) Perfekt tyckte jag hehehe.. Blev lite annat smått och gott också men jag glömde ju att ta kort på det..

Han med en sväng hem till Therese tillsammans med barnen på kvällen också och då fick vi oss supergod mat också STORT TACK!!! Ja jag tyckte att det var gott iaf ;) 

Idag var jag och Therese till stan. Jag hade tid hos optikern för mina ögon lever sitt egna lilla liv men de kunde inte hjälpa mig så jag fick en remis till ögonmottagningen på sjukhuset så vi får väl se då jag ska dit.. 

Det har varit en sådan härlig vårdag idag och jag njöt verkligen att bara få umgås med Therese själv och göra som vi ville. Tyvärr var vi tvungna att skynda oss hem igen för att hinna hämta barnen på dagis igen.

Åkte en sväng förbi till svärisarna innan det bar av hemåt.

Ungarna var superduktiga idag. De gick upp och var helt tysta uppe så att jag skulle få städa köket ifred och sedan så kom de ner och hjälpte mig att städa. Milton sopade hela nedervåningen, trappen och uppe. Så härligt.. =) Skönt med sådana dagar också.



Det var länge sedan mitt kök var så här rent..





Det känns så skönt att det snart är klart, egentligen så är det bara tapetseringen kvar nu. Jag har smågrejer kvar att göra.





Jag ska måla skåpsidan 1 eller 2 gånger till och så är det lite småskador på panelen där färgen stötts bort som skas fyllas i, sedan kan jag tapetsera.. WOHOO!!!!



Jag har till och med målat muren klart =)



Måste byta lampa också till de två nya jag köpt. =)



Jag kunde inte låta bli att ställa tillbaka blommorna i fönstren och en liten fin duk på bordet så det kändes lite mer hemtrevligt. Ska ha möte här hemma imorgon så lite fint vill man ju ha.. Men nog ser väggarna deprimerande ut, nu måste tapeterna upp snart..

Jag längtar efter gardiner....



Pimpade bänken också.



Köpte de här fina burkna på MM, den nya lågprisbutiken i stan, och jag är glad att jag tog bägge två. 59 kr respektive 69 kr för dem. En för min tagliatelle och en för mina kardemummaskorpor Mums!!!

Nä nu dags att sova, tandläkaren imorgon =/

Har hur mycket snö som helst men jag fantiserar om trädgården och att odla.. knäppt!!!

Nä nu stannar jag inne...

Var ut en sväng idag för att lämna tillbaka böcker till bibblan och jag höll på att blåsa iväg så nu stannar jag inne för resten av dagen..

Funderar på att elda lite för det känns lite småkyligt men det är väl för att man hör blåsten vina och gardinerna svajar i fönstren så det är dragit hus..

Känner mig väldigt lat idag. Jag och Fredde har suttit och gått igenom en stor hög med papper och jag känne rmig bara dum i huvudet då jag ska läsa juridiska termer, usch.. Fredde ska iaf åka till jobbet nu så då blir jag och ungarna ensamma igen..

Satt och funderade på om jag skulle måla murstocken en gång till idag så att det blir klart någon gång men är nere i en energisvacka.



Före



Efter första målningen.. vilken skillnad =) men det kommer nog krävas många lager till..

Svärfar var till oss idag ch hjälpte oss foga kaklet. Annars hade det nog aldrig blivit av.. TACK!!! Nu är det så fint =)



Jag valde en mellangrå färg på fogen för vit blir bara smutsgrå efter ett tag och det blir så ojämn färg, men jag är väldigt nöjd med resultatet =)



Jag bjussar på ett kort på kalvarna från vårt studiebesök i fredags :) Så söt...

gör inte mycket

Har inte gjort mycket idag. Fredrik och Milton åkte iväg till svärföräldrarna så jag och Elliot har varit solo idag.. Han är i värsta trotsåldern så han gör tvärt om vad jag säger till honom.. Provade att säga det motsatta vad jag menade men det gick han inte på heller..

Jag målade murstocken igår en första gång och det behövs flera gånger till.. Den var ju brun från början så det tar ganska mycket färg att täcka den..


Sitter framför datorn nu med en kopp the. Det blåser ute så att det knakar i hela huset. Satte igång en film åt ungarna och kastade ut Fredrik för att köra traktor så jag fick lugn och ro en stund, det behövde jag.,,

glömde

Glömde ju visa att jag kom hem till ett kaklat kök på måndagkvällen.. Tur man har en snäll och händig familj som hjälper till =)



Bara fogen som fattas nu då...





Mitt bidrag idag är att måla ytterkrukor så vi får in lite färg i huset =) Det luktar som bara den i huset men snyggt blir det =)

Byslop...

Det är ett Junseleord som betyder att man ränner byn.. Alltså att man jämt är någon annanstanns än hemma..

Igår var jag och Elliot till Övik med bilen. Den har inte fungerat så bra så jag var tvungen att ta den till Skodaverkstan. Det gick fort, bara 2 timmar men det var svettiga 2 timmar. Man får sitta och vänta mitt bland alla de nya fina bilarna och Elliot vägrade sitta still. Han sprang runt som en galning runt bilarna och hittade ju även sparkbilar att köra runt med där... Smart tänkt av dem...

Tack och lov blev det inga skador på någonting.. Men jag var helt slut.. Moster kom och höll oss sällskap ett tag med och det var trevligt med en vuxen med sig för omväxlingens skull..

4000 kr fattigare åkte vi ner på stan för att hitta handskar åt Milton.

Hittade på Åhlens, de hade 20 % rabatt på reapriset så jag fick handskar för ett bra pris =)

Gick in på röda korset och blev en duk rikare





Det var så härliga färger i den så jag blev glad =)

Var ju även tvungen att springa upp på pingstkyrkans second hand affär för där hittar man alltid något. Det är så mycket grejer där och mycket riktigt!!!  Jag hittade något =)



En spegel. Jag som har letat så länge efter den perfekta spegeln, annorlunda och snygg.. Jag tyckte att den var lite dyr, 250 kr men det kan inte hjälpas.. Har man letat i föera år så får det kosta då man hittat den.. Se så söta små knoppar på sidan för halsband..



Tänkte ha den bredvid toadörren men den var 0,5 cm för bred för att ha där men jag tycker att den passade väldigt bra i vardagsrummet också =)

ÄNTLIGEN har jag en helkroppsspegel.. Det var några år sedan sist.. Nu kanske jag kan se hur jag ser ut innan jag går ut..

Sytt

En bekant hörde av sig före helgen och det var som om visste att jag behövde ha något att göra, något annat att tänka på. Hon behövde några klosskuddar till sitt barnbarn och undrade ifall jag kunde sy dem. Jag har gjort sådana till hennes andra barnbarn så det var jätteroligt att hon frågade igen =)

Tisdagen och onsdagen så satt jag och sydde och sydde.. Hade så jäkla ont i ryggen så jag kunde inte sitta så länge men jag han då klart iaf.. 

På tisdagen så klippte jag bara till allt och zickackade alla 36 rutorna. Sedan gick jag ut och lekte med barnen som då höll på att riva huset av tristess... 

På onsdagen sydde jag ihop alla rutor och stoppade dem och gjorde klart och jag blev jäkligt nöjd =)





Min bekant bor på en bondgård med kossor så jag lovade att åka dit med kuddarna om vi fick kolla på djuren så ikväll så ska vi åka dit på en liten utflykt =)

har mått skitdåligt

Har inte mått så bra på länge men har nu fått hjälp av läkare så då känns det som om det är på rätt väg iaf.. Har dock fått en medicin som jag blir så trött så trött av.. sover 12-13 timmar per dygn...

Fast igårkväll var det tvärtom, dålåg jag och vred och vände mig bra länge innan jag somnade.. knepigt..

Var till doktorn i torsdags, var till stan i fredags för att träffa diverse läkarfolk och hämta ut medicinen och då passade jag på att ha en egendag och unna mig något gott efteråt.

Fredrik var ju hemma med barnen så jag hade inte bråttom hem heller..



Gick ut och åt lunch och njöt av att jag kunde sitta i lugn och ro utan barn i närheten.. Kycklingsallad med fårost och parmaskinka MUMS!!!



Gick inte  så många affärer för jag var helt slut men jag sprang in på loppisen bredvid där jag hade parkerat och jag hittade äntligen en stövelknekt och för bara 50 kr..De är dyra på tradera.. Och bäst av allt är ju att den är turkos =)

Gick bara in på lindex och kappahl och köpte underkläder och så åkte jag hem..

Dagen blev ännu bättre då vi blev inbjudna på middag på kvällen av Therese och Tommy så det var en bra dag =)

På lördagen så bestämde jag mig för att åka till Lycksele. Det var vintermarknaden där i helgen och ungarna har tjatat om att åka dit så då gav jag efter.

Vi åkte tidigt men kom fram mitt idagen, precis när det var som varmast så det blev perfekt att gå på marknaden då. Soligt väder och någon plusgrad.. härligt =)

Vi åkte även på pingstkyrkans loppis och jag hittade en till Harry Potterbok och bara för 10 kr. Det kunde ju inte bli bättre..



Hittade även denna lilla fågel. Tror att man ska ha servetter där bak i skårorna så att det blir som stjärtfjädrar men det var inte så snyggt så jag ska nog bygga om den lite =)

Fick en massa kassettband med sagor gratis på loppisen så det var dagens fynd =)

sprang en snabbis på marknan, köpte munkar och marknadsgodis och så åkte vi hem till mamma och pappa.. Jag gick mest runt och var rastlös och var trött medans ungarna lekte med lego.



Hittade våra gamla fotoalbum till mamma och pappas förfäran hehehe.. Här är jag med lillasyster.



Jag hittade även kort på hur det såg ut i vårt kök förut innan de gjorde om 1983. Det är min morfar med jättepolisongerna =)

Söndagen lekte vi med lego, jag hade ett sådant lugn och tålamod så jag orkade få ihop 2 legohus åt ungarna.



Men kontrollfreaket i mig fick mig att sortera alla legobitarna i färgordning i var sin påse.. Nu får inte ungarna leka mer ;)



Elin höll på nästan 3 timmar med att bygga upp borgen åt ungarna och på måndagen rev mamma det, just det hon REV det Elin...

Måndag

På måndagen så tänkte vi åka hem men jag kunde ju inte fara hem utan att åka på favoritloppisen, Puls. Jag hade hoppas på att hitta lite påskgrejer i Lycksele och på Puls var det Jackpot!!



En liten annorlunda tupp.



En stor tupp och höna..



Små kycklingar



Milton plockade i en kasse med massor av böcker.. Han valde efter vad det var för bild på framsidan.. 5 kr för en bokkasse..



En snygg kastrull som funkar också.. Har redan använt den flera gånger..



Köpte även en godisgömma.. Men ...



Den var så tråkig så jag målade om den då jag kom hem.. Nu är den mycket bättre.. =)

Det var det jag köpte i helgen, och den totala summan blev 120 kr. Inte dåligt va.. MAn fick mycket med grejer för det =)

Åkte till Elin innan jag åkte hem och hämtade några tidningar.. Höll på att knäcka ryggen men det var det värt.. Fredde orkade inte ens bära lådan upp för trappen hemma... Vekling ;)

Fick mig en fin burk också =)



Systeryster har kommit in på skolan i Australien så hon håller på att sälja allt och ge bort och låna ut saker =) Hoppas på att få låna flera gosaker i hennes lägenhet =)

Åkte hem till Junsele sent på måndagkvällen för att ungarna skulle sova hela vägen annars sitter de bara å gnäller hela vägen. Han inte ens ut ur Lycksele inna Elliot somnade och Milton var inte långt efter han med..


       
RSS 2.0