Dagens pyssel

Idag har jag pysslat på hemma.Jag städade ur hundrummet och plockade ihop alla påsar med källsorteringen. Skulle ju fara iväg med det och sedan hälsa på svärmor och svärfar men jag hade tydligen kört på något för vi hade punktering idag. Så vi har inte hunnit iväg än.
 
Fredde tog däcket och Milton och åkte iväg på byn för att laga det så då passade jag på att flytta runt lite på sakerna på väggarna.
 
Före
 
 
Efter
 
 
Freddes jakttrofeer fick flytta till naturhörnan som jag kalar den. Passade bra där =)
 
Före
 
 
 
Före då Freddes horn hängde här. De fick flytta sig för jag behövde en ny hylla..
 
 
Efter
 
 
Ville ha något annorlunda och helst gratis så då tog jag vad jag hade hemma... Olika slags lådor. Såpa och sockerlådor..
 
 
Jag vet att det ser snett och jävligt ut men det är det inte. Timmret är snett så det blir en synvilla.. =(
 
Spottarna ska BORT!!! Ska kolla i Umeå på onsdag om vi hittar några snygga små spotter som vi kan sätta i taket som lyser upp vaserna. Ska ha 3 nya som lyser upp olika saker i rummet. Bra med punktbelysning. Mysbelysning har vi då i massor =)
 
 
 
Nu fick jag fram min vassamling. Den stora längst till vänster är Elins som jag så snällt får låna. Blev så bra. är helnöjd

Letar

Letar och letar överallt efter ett mönster som jag har gjort på en skötväska. Hade tänkt sy en till min kusin som ska bli mamma snart. Har kommit på en sådan bra idé och så hittar jag inte mönstret. Har rivit upp hela pysselrummet och städat igen för att hitta det men icke. Får väl sätta mig ner och göra ett nytt.
 
Jag letade fredagseftermiddagen efter att jag umgåtts med Therese. Tack förresten för en rolig dag =)
 
Åkte och hämtade Tim på fritids och hade honom hela eftermiddagen också så det var full rulle, men han är så snäll så han märks inte av så mycket. Gav upp mitt letande efter mönstret och satte mig och sydde väskor till Milton och Tim istället. Det skulle på Halloweendisco på kvällen så det ville ha några läskiga väskor att ha grejer i sa de.
 
 
 
 
 
 
Vi hade riktigt roligt (jag följde ju också) det var många barn i läskiga kostymer och 6orna hade gjort ett bra jobb att annordna det hela.
 
 
 
 
Milton och Elliot började redan på torsdagen med maskeraden. Så här såg de ut på ica då vi var och handlade.
 
Jag var ju och hämtade mina nya glasögon i tisdags också. Nu ser jag så bra.. =)
 
Medans vi väntade på att de skulle bja till mina glasögon så passade Milton på att prova några.
 
 
De här var så läckra. Hon som jobbade där låste upp ett skåp och tog fram dessa åt Milton och så tog hon kort på honom så att hon skulle lägga ut dem på deras hemsida men inte hittar jag då någon bild.. =( Söt blev han iaf.
 
 
Nu ser han verkligen ut som lilla farbrorn.
 
 
Jag är supernöjd med mina chockrosa och limegröna glasögon =)
 
 
 
Nu ser jag ju så bra så jag passade på att sätta upp några hyllor i köksfönstret med fina glas.
 
 
 
Jag köpte de här fina flaskorna i Imnäs på loppisen där i onsdags då jag var dit med Therese för att hämta några stolar.
 
 
Hittade även denna lampfot som passade perfekt till skärmen som jag hade liggandes,
 
 
 
Har haft besök av mor och far i helgen. Dixie och Elvira gosade så hemskt i fotöljen. De frös väl.. Taxar verkar vilja ha det jättevarmt hela tiden..
 
 
Jag satte pappa i arbete som vanligt. Han fick hjälpa mig att hänga upp mina nya lampor ovanför köksbordet. Jag blev riktigt nöjd. De hade till och med fått vara lite större men de duger bra. Lamporna kommer från IKEA.
 
Har tagit sovmorgnar denna helg och har varit helt slut men jag har lyckats få lite gjort iaf. Mina garderober där jag har sängkläder och den jag har mina gardiner i rasade samman för ganska läge sedan men jag har inte orkat ta itu med det förrän igår.
 
Då plockade jag ur garderoberna och skruvade fast hyllorna riktigt ordentligt och så vek jag om allt och sorterade i färgordning så man hittar lätt.
 
 
 
Mina två gardingarderober blev så bra.. =)
 
 
 
 

Halloween

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ska göra en själv.. Hittade en sida där de sålde massor av att göra det själv saker.. Mycket roligare =)

Har ingen inspiration

 
 
Har inte kommit mig för att blogga men det beror inte på att jag inte har något att göra, tvärt om, har haft fullt upp..
 
Jag har varit arbetslös en hel vecka och har inte hunnit vila någonting.
 
Fredagen den 12 jobbade jag sista dagen, tråkigt tycker jag men men vad gör man. Jag hoppas att jag får komma tillbaka nästa år också.
 
På kvällen passade jag och min vän Annika på att gå ut på Corner och käka gomiddag och bara ta det lugnt och prata. Det var ett tag sedan vi kunde träffas sist.
 
På lördag förmiddagen var jag ner på nipan och städade och hängde tillbaka tavlor och sånt. Trodde att alla skulle samlas då men tydligen så var det bara jag för jag var ensam där..
 
For hem och bakade inför söndagens skördefest på dagis och gjorde mig iordning för lite skoj. För på lördagskvällen var jag medbjuden av Therese att följa henne och några kompisar att gå ut och köka och bowla. Vi hade jätteroligt =)
 
 
 
Vi hade jättetrevligt och det var roligt sällskap =) Tack så mycket..
 
Kom hem halv 1 på natten och 8 på söndagsmorgonen var jag hemma hos min vän Marianne för att hjälpa henne att flytta. Efter mycke svett och svärande över trapporna så hade vi tömt nästan hela lägenheten på 2 timmar. Det gick väldigt smidigt.
Det var bara att skynda hem, duscha och byta om inför familjegudstjänsten och skördefesten. Man var lätt anfådd och svettig då man kom till kyrkan.
 
Eftermiddagen blev lugn. Jag somnade på soffan nere och sov i 3 timmar. Mådde pyton då jag vaknade igen, gjorde mat och såg tv och gick och la mig igen. Ingen produktiv dag precis.
 
På måndagen var det första gången för Milton att ta taxin till skolan själv. Jag hade förväntat mig grin och vägrab men han var så taggad. Jätteduktig min stora kille är =)
 
Jag och Elliot var hemma och tog det lugnt. Åkte in på arbetsförmedlingen för att anmäla sig och så åkte vi och hälsade på svärmor och svärfar. Hon höll på att baka bullar så jag blev inspirerad också så jag och E åkte hem och bakade scones.
 
 
 
 
 
De var precis klara då Milton kom hem med taxin efter skolan så de fick nygräddade scones till mellis.. Kände mig som värsta supermorsan hehehhe..
 
På tisdagen hade jag inte tänkt göra ett skit. Jag var helt slut men Fredde kom hem vid 10 tiden och var dygsur om fötterna och gjorde ett önskemål om att jag skulle sätta upp skotorken.
 
Hade väl inte varit så farligt att sätta upp den om jag hade målat klart men det hade jag ju givetvis inte men jag tog mig i kragen och målade på ända fram tills dess att jag skulle hämta Elliot på dagis.
 
Jag han måla klart hela hallen på tisdagen så på kvällen kunde jag sätta upp alla grejer och ställa tillbaka möblerna. =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Jag har kvar dörrarna att måla en gång till och så gallret som Fredde byggt till hundrummet.
 
 
Insidan av dörrarna och gallret är kvar att måla men det tar jag det lugnt med.
 
 
 
Jag har även målat om mitt nyckelskåp som jag gjorde i 7:e klass åt mormor och morfar. Mormor hade inte plats att ta med det till sitt nya boende så jag behöll den. Dock var träfärgat lite tråkigt så jag målade och tapetserade om den.
 
Onsdag
 
På onsdagen så skulle jag till optikern i stan så jag passade på att gå upp till Mariannes lägenhet och plocka med mig grejer som vi inte fått med oss under helgen. Bilen blev alldeles full och jag fick upp flåset igen. Hade sådan träningsvärk under måndagen och det satt i ända tills onsdagen så det var inte roligt att gå i trapporna igen.  
 
Lämnade av grejerna hos Marianne i hennes nya lägenhet och så skjutsade jag henne ner på stan. Hon hade ett möte så jag passade på att gå lite i affärer.
 
 
 
Hittade de här supersöta bodysarna på Lindexrean som jag inte kunde motstå. Min kusin ska ha bebis nu i vinter och jag har frågat henne om jag får sy en skötväska och det fick jag. Tänkte att jag skulle lägga i bodysarna och den söta lilla giraffen i väskan då hon ska få den =)
 
 
Det blev kalsonger och ett par byxor till Elliot
 
 
Och på loppis hittade jag ett snyggt täcke.
 
 
 
 
 
På torsdagen så ringde min vän Annika som är arkeolog och frågade om jag ville följa henne och vovven Wilma ut i skogen för att leta fornlämningar. Det var roligt, intressant och SKITJOBBIGT! INte är jag van att röra på mig heller.. Det blev lite bergsklättring som var jobbigt men det var skönt då vi var klara..
 
Jag var helt slut och hade bara tänkt ta det lugnt på kvällen men icke... Hade ju glömt att det var styckning av älgköttet så det var ju bara att sätta sig och ta reda på det.
 
Fredag
 
Hade ju tänkt ta det lugnt den dagen också men så kom mormor in och sa att Elin och Håkan skulle komma och att de skulle bo inne hos oss så det var ju bara till att börja städa då. Det såg fördjävligt ut hemma så det var väl bra att jag fick lite motivation till städningen.
 
Har haft en mycket trevlig helg med syster. har varit och bowlat, ätit gott och spelat massor av kort och sällskapsspel.
 
Idag så har jag städat skrubben, Det var också behövligt. Hittade massor av tyger som jag ska använda till skötväskan och ett lapptäcke som jag ska göra. Måste städa pysselrummet ikväll och imorgon för imorrn ska Micke komma hit så jag får hjälpa honom med hans maskeraddräkt till halloween. Undrar vad han vill att jag ska göra.. Nyfiken är jag..
 
Ska ta och fixa lite mat nu, Känner hur hungern kom krypande. Ungarna lär väl gå i taket snart,de blir ju så överaktiva och griniga så de är hungriga. Bäst att skynda sig. =)
 
 
 
 

Veckans pyssel

 
 
Köpte en liten hylla av Therese som hon gjort. Den var fin men den var inte riktigt jag.
 
 
 
Nu är den mera jag. Lite småpyssel krävs på den men den är snart klar.
 
 
 
Bytte sängkläder i veckan till mina härliga 70 tals sängkläder.
 
 
Städade av lite i sovrummet.
 
 
Gosat med Doris och Fredde =)
 

Söndagsutflykt

Idag har jag, mormor och barnen varit på en liten söndagsutflykt till Imnäs där det finns en bra loppis. Som vanligt hade Stina fyllt på med massor av saker och jag hittade en del. Mest gardiner som vanligt =)
 
 
2 fat till.. håll jag på att få en ny samling mån tro??
 
 
Massor av nya gardiner till mig =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nytt 70 talstäcke =)
 
 
Köpte denna vas under lördagen. Glömde visa den förut =)
 
 
Köpte med oss lite mat och åkte ut till mamma efter loppisutflykten. varmkorv i bröd har aldrig smakat så gott förut. Jag var så hungrig..
 
När jag kom hem så var det så jäkla kyligt att jag var tvungen att hålla igång här hemma för att hålla värmen.
 
Jag städade pysselrummet och färdiggjorde lite projekt som har legat för länge.
 
Äntligen lagade jag min kontorstol
 
 
 
 
 
Nu är den hel och fungerar utmärkt. Den gamla träbiten var rätt så dålig. Nu är den utbytt och ska väl hålla ett tag.
 
Har spelat en massa musik på hög volym och tittat på när barnen dansat..

Loppisrunda

Efter att ha lastat in grejerna i Mariannes nya lägenhet gav vi oss ut på jakt efter lite loppisgrejer som skulle passa in där. Givetvis hittade jag hur mycket grejer som helst..
 
Kolla här bara.. 5 loppisar han vi med.
 
 
Jag hittade 2 fina glasburkar i Butik Rustik i Sollefteå. Vilken härlig butik, där skulle jag vilja ha varenda grej, ojojoj...
 
 
Milton har önskat sig en vattenflaska att ha på skolan så jag hittade 2 stycken på skattkistan. Söta eller hur?? =)
 
 
Söt burk.
 
 
Härligaste duken som jag hittat på länge och stor var den. Den är säkert 2 meter lång och 140 cm bred. 50 kr var rena rama fyndet =)
 
 
 
Köpte massor av dukar som vanligt..
 
 
Köpte udda tallrikar som jag ska göra kakfat av.. Har fler hemma som jag nu ska försöka hitta vilka 3 som hör ihop.
 
 
 
 
 
 
Fler dukar =)
 
 
Gratis gardiner tackar man inte nej till.. Fick precis likadana av svärmor så nu har jag till 2 fönster.
 
 
Fler fat
 
 
Hittade en till liten prylhylla som jag ska måla om.
 
 
2 ramar från skattkistan som jag ska till några julklappar
 
 
 
Lördagens fynd. Stor ryamatta för 100 kr.
 
 
Och en stor vaxduk i härliga färger.
 

Flytt

I lördags umgicks jag med min goda vän Marianne och hjälpte henne lite med att köra ett lass med grejer till hennes nya lägenhet i stan. Det var en sådan fin lägenhet i ett lugnt och trevligt område. Det gick fort att lasta in i bilen tidigt på lördagsmorgonen trots stormen och regnet. Hade packat ändå upp till taket så vi fick med oss en hel del.
 
 
Marianne har varit så duktig att blanda färgen till väggarna själv, älskar den åskblågrå färgen. Och trots att hon inte mår så jättebra jämt så har hon orkat med att måla om den gamla byrån så att det blev som ny. Så fint...
 
Mariannes syster INgela hade varit så snäll och målat hall, vardagsrum och sovrum så det var skitsnyggt och fräscht.
 
 
Vi han med att spika upp lite speglar och tavlor också =)
 
 
Vardagsrummet med nyoljat parkettgolv. Ingela är duktig hon =)
 
 
Köket där en hel del möbler fattas..
 
 
Nymålat sovrum.
 
Det kommer att bli jättefint då hon fått in alla grejer.. Så roligt att få hjälpa till..
 

Ikea

Micke och hans sambo var till Ikea igår och var snälla nog att handla åt mig.
 
Jag behövde några Gosa Slån kuddar för jag använder dem som stoppning till gosedjuren som jag syr så Micke köpte 10 stycken åt mig. De kostar bara 12 kr styck så det är mycket billigare att köpa sådana än riktig stoppning.
 
 
Han köpte även den fina planscen med fjärilar åt mig. Bild heter den och kostar 99 kr. Jag var inte beredd på hur stor den egentligen var bara...
 
 
       
RSS 2.0