Nu har jag varit duktig..

I helgen blev det fart på mig och jag fick en massa gjort. Milton sov hemma hos Therese och Tommy så vi hade ju bara Elliot hemma så då kunde jag och Fredrik arbeta ostört.
 
Eller Fredde arbetade inget egentligen. Jag sa vad jag behövde och han berättade vad det fanns..
 
Vi har ett rum i huset som är jättestort och som jag kallar katastrofrummet.. Det är som ett gigantiskt förråd och där hamnar mycket bara för att.. Nu var det väldigt kaos där inne och man var tvungen att klättra över berg av grejer för att ta sig till frysboxen.
Men nu är det fint igen =)
 
Mamma fick en massa hyllor av sitt jobb som de tog hit och jag tömde rummet på grejer och monterade dem ihop hyllorna på lördagen. Sedan var det bara att sortera alla grejer så nu är det ordning och reda där uppe.
 
 
Jag blev så himla nöjd, Hyllorna var perfekta.. Jag vill bara visa alla som kommer på besök =)
 
 
Bakom den lilla dörren döljer sig ett rum till som är kallskrubb. Gjorde iordning där inne också med Elfaförvaring
 
 
Fredriks jakthörna fick sig ett lyft också med nya hyllor och mer förvaring.
 
 

Jag hittade hyllplanen ute i ladugården så allt är återbruk. Perfekt =) Enda jag betalat för är 6 stycken konsoller.
 
Jag var helst slut på lördagen. När jag äntligen trodde att jag var klar så möttes jag av denna synen i hallen.. Hade glömt ta in hälften av grejerna igen. Men det fick plats.
 
 
 
 
Hyllorna ovanför frysboxen och vapenskåpet satte jag upp på söndan. Jag var helt slut på lördagskvällen men lyckades hålla mig vaken och hade det trevligt tillsammans med Therese och Tommy.
 
Jag och Therese hittade cernitlera och gjorde smycken till dreadsen.. VÄLDIGT unika och speciella.. Man kan ju inte säga att någon annan har likadana = )
 
 
 
 
Ja jag måste virka om dreadsen, jag vet... Ska höra om Andrea har tid någon dag..
 
N' nu ska jag nog sova, det har ju hunnit bli nyårsafton redan.. Gott nytt år =)
 
 
 

Japp då var det över

Julen tog musten ur mig så jag sov till halv 12 idag.. vilket var skönt men då har jag en sur gubbe resten av dagen istället.. Han tycker att man ska kliva upp 7 då man är ledig =(
 
 
På fredagen så passade jag på byta tyg på soffan för det var ju så smutsigt det andra. Hittade ett underbart orange tyg som jag  klippte till och sydde men då jag skulle sätta fast det så upptäckte jag att jag mätt fel så det fick bli ett grönt istället.
 
Vi fick oss ju en stor överraskning i fredags också då det fanns ett enormt paket i brevlådan till kidsen Wiberg som det stod på =)
 
Systeryster hade skickat julklappar till barnen och de blev överlyckliga.. Lekte hela kvällen med dem.
 
 
 
 
Australian walkabout.. så roligt med Crocodile Dundee och alla djuren heheheh.. Tur att det fanns en lista vad de hette så jag kunde svara på barnens frågor..
 
 
 
 
Angry bird spelet var populärast och spelas hela tiden.. =)
 
 
Fredde fick i uppdrag att montera ihop skeletten som syster skickat (dinosarie)
 
 
Medans barnen lekte så passade jag på att koka julskinkan.
 
 
Sedan sydde jag klart julklappen till mamma. en ugglekudde som håller i tvdosan.. =)
 
Har iaf ätit julmat 4 dagar och öppnat julklappar 4 dagar men nu är det äntligen över..
 
Jag hade då varit jättesnäll i år för jag fick superfina julklappar =) Av Therese och Tommy fick jag en kabelskalartång som jag har önskat mig länge och en fin kudde med ugglor som Therese sytt åt mig.. Du är bäst!!!
 
 
Vi firade jul med dem i lördags och det var nog bästa dagen också för jag hade längtat så efter julmaten och det var första dagen vi åt så då var det godast och så hade vi så roligt med sällskapspel och glögg på kvällen.. Många skratt blev det.. =) Men vi var bäst eller hur Tommy??
 
 
 
 
 
 
Vi gav Tommy de här böckerna som jag hittat på en loppis.. Det blev en populär present som tur var =)
 
I söndags så kom min kusin Jennie med hennes sambo och dotter Meja.. Sötare än sötast är hon och hon blir så glad då Elliot kommer så vi gick in till mormor och umgicks med dem ett tag.
 
 
Meja fick hunden som jag sytt åt henne =)
 
 
 
 
 
 
I måndags så åkte jag och Milton till Sollefteå och hade en mysdag tillsammans. Jag skulle byta en bh som jag köpt men som gick sönder efter 2 timmar och Milton ville följa vilket var jätteroligt.
Vi gick i affärer, Milton ville shoppa en massa kläder men fick köpa en skjorta till honom och Elliot och så kalsonger. Pojken är helt tokig i att shoppa kalsonger.. Konstig prick..
 
Vi gick ut och åt och kollade in leksaksaffärer. Milton fick välja en present till Elliot för nu är det ju mindre än 2 veckor kvar tills han fyller år också.. Allt på samma gång..
 
 
 
Pojkarna blev så fina i sina nya skjortor =) Puss på dem!!
 
 
På måndagen kom Fredriks syster, hennes sambo och dotter Nicole och hälsade på och vi bytte julklappar med varandra.
 
 
 
 
Nicole har blivit så stor..
 
Jag hade varit snäll igen och fick en jättefin uggla, en scarf med uggletryck och ett underbart kuddfodral i härliga gröna färger.. =)
 
De stannade och fikade en stund men åkte sen till Fredriks föräldrar.
 
Milton och Elliot hängde upp sina strumpor och lade sig ganska tidigt på måndagen. De var rätt så trötta och jag hotade med att tomten inte skulle komma om de inte sov..
 
Jag busade lite med ungarna då de somnat och snodde strumporna för dem och gömde dem i vårt rum. Jag hade köpt 2 stora skattkistor och fyllt dem med godispengar, diamantringar (godis) och godishalsband och de rymdes inte i strumporna så jag ställde dem i vår rum och lade strumporna ovanpå.
 
På julaftonsmorgon hörde jag ett högljutt VA!!! Jultomten har snott våra strumpor!!!!
 
Milton var väldigt upprörd över tomtens stöldturne men blev glad igen då han såg kistorna =)
 
 
Kanske inte var det smartaste att ge ungarna en massa godis för Elliot studsade runt hela dagen hög på socker.. Men men det är bara jul en gång.  
 
 
Glömde att ta kort före vi åt men kom på det då vi ätit klart och höll på att spricka allihopa..
 
 
Vår julgran
 
 
Milton blev glad för sin julklapp =)
 
 
Bästa presenten fick jag av Fredde =)
 
 
 
 
På julafton kom mor och far hit och åt julmat med oss och bordet var som vanligt smockfullt med massor av godsaker.. Man äter ju så att man mår illa..
 
Efter lite tjat från ungarna så öppnades det julklappar och jag fick precis det jag önskat mig. En jättefin elefant från Indiska från mor och far och sängkläder vilket vi desperat behöver då alla lakan nöts sönder ett efter ett..
 
Av Fredrik fick jag en japansåg som ger en fin sågyta och en söt liten grejsimojsigäng som jag glömt namnet på.. är ju det lättaste namnet att komma ihåg men jag har blivit senil.. Den lilla röda saken på bilderna..
 
MEN den bästa presenten var från Fredrik och det var en bärbar dator.. Jihoo!!!!!! Jag blev så glad =) En fin liten Compaq. Sitter och skriver på den just nu.
 
Ja det är ju lite klurigt med nya tekniska grejer, jag är en sådan vanemänniska men det ska nog gå bra, jag lär väl mig tillslut. =) 
 
 
Ja och så var det ju sista firandet igår med svärföräldrarna. Det var trevligt men det var så varmt så jag höll på att svettas ihjäl.. Tur att jag hade kortärmat,
 
Fick god mat och bra julklappar.. Jag fick 2 presentkort, ett på Gretas (alltialloaffär) och ett på tygaffärn. och så fick jag tjocksockar.. Helt perfekt =)
 
Ja då var denna jul över. Nu är det bara nyår och Elliots 5 årsdag kvar så får vi slappna av lite efter det. Jag har iaf köpt Elliots presenter redan så jag slipper fundera över det iaf.
 
Ha en riktigt skön helg och nyår.. Gott nytt år..
 
 

Etsy önskelista 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

önskelista

Det är bara bilprogram på tv på måndagar så jag har suttit på etsy och dregglat som vanligt..
 
Sökord som japanese och germany gav många läckra hittar..
 
 
 

Julklappspyssel

De senaste dagarna har det inte blivit pysslat något till Handelsboa utan jag har suttit och tillverkat dockskåpsmöbler som Tim och Thyra ska få i julklapp. De har fått en stort och härligt dockskåp som tyvärr står och gapar lite tomt just nu så jag har tillverkat lite möbler med hjälp av Fredde.
 
 
Diskbänk Elliot försöker öppna lådorna men det är bara fejk. Det är ett helt stycke trä som jag bara har karvat och snickrat lite på och målat så att det ska se ut som ett kök.. Jag blev då väldigt nöjd =)
 
 
Elliot måste bara prova alla knoppar (pärlor som jag limmat och spikat fast)
 
 
Fredde tillverkade stolarna och jag bordet och så har jag slipat och målat..
 

En liten säng blev det också, givetvis följer madrass, täcke och kuddar med =)
 
 
Pysselrummet har blivit en snickarbod för tillfället..
 

Spån överallt...
 
 

Nu när jag ser bilderna kom jag på att de behöver överskåp och en Micro också.. Det måste jag göra =)
 

Handelsboa har öppet idag 11-13

Idag ska jag ha öppet på handelsboa (gamla grillen bakom banken i Junsele) några timmar.. (11-13) men idag får jag stå själv. Therese jobbar nämligen och så fick jag 4 ungar på köpet då gubbarna bestämde sig för att åka iväg och köpa julklappar, visserligen till mig och Therese så de är snabbt förlåtna men ändå...
 
Jag har redan kastat ut ungarna och dagen har inte ens startat. Tur att det är en mild vinter.. -4 grader den 14 december och ingen snö över huvud taget =(
 
 
 
Så här såg jag ut då vi hade öppet på julmarknaden.. Min nya klänning från Ellos är så skön. 80 kr gav jag för den. Rena fyndet...
 
 
Therese var så här färgglad och fin under julmarknaden. Jag kommer att sakna Therese idag när vi har öppet men jag har 4 busfrön med mig så jag får nog fullt upp..
 
 

 
Mina väskor som jag sytt..  150 kr
 
 
Tapetbitar av 60-70 tals tapeter samt nya i retrostuk.. 30 kr styck.
 

Närmast en väska som jag gjort samt grytunderlägg gjord av vinkorkar, ljuslyktor av gamla glasburkar och pimpade lampor. Allt har jag gjort..
 
 
De här snygga tavlorna finns att köpa också..
 
Så välkommen in idag mellan 11-13 och passa på att handla lite julklappar.. Bara 10 dagar kvar..
 
Vi har ju även smycken, möbler, ljus, dukar, gardiner tjocksockar och mycket annat..
 
VÄLKOMMEN IN!!
 
 
 
 

I stormens spår

Nu har den tredje stormen träffat oss på kort tid.. I förrgår var det stormen Ivars tur. Vi har haft tur och inget har blåst sönder men på många andra håll har det förstörts massor.. 
 
Vi var till Strömsund igår och efter vägen såg det ut som om någon bara tagit handen och dragit ner stora skogspartier. Det ser både mäktigt och läskigt ut på samma gång..
 
svt.se
 
 
Bild från svd.se
 
vg.no
 
 
sverigesradio.se
 
 

Sundsvall

Var till Sundsvall i lördags med mamma och pappa.. Det var så skönt att komma bort så jag gick mest och njöt.. Surrade på med mamma och pappa så de har nog skavsår i öronen hehehhe =)
 
Köpte lite julklappar och hittade äntligen en julklapp till Fredde men han lyckades ju se texten genom presentpappret då jag kom hem och påpekade att den grejen hade han ju.. som vanligt så kom jag ihåg fel vad han hade sagt åt mig.. Nåja det är 30 dagars öppet köp så jag får väl byta =(
 
Jag och mamma höll på att surra om att åka till Sundsvall och gå på lite loppisar nästa gång =)
 
 
Jag skulle köpa underkläder och pyjamas i Sundsvall men hittade endast en BH.. Denna klänning beställde jag på Ellos.. =) Blev helt chockad då jag såg det här fotot på mig.. Vad kilona smyger sig på =(
 
Förra veckan var Thyra med mig en stund på tisdagen, onsdagen och så hela torsdagen och fredagen. Vi bakade och städade och Elliot och Thyra klädde julgranen med alla kulor som de hittade.. Den blev fin =)
 
Nu väntar jag på att arbetsförmedlingen ska ringa så man får uppdatera sin handlingsplan. Är så jobbigt men jag har då sökt en massa jobb iaf.. =/

Julmarknaden 2013

Igår var det premiär, då var det julmarknad i Junsele och vi hade öppet på Handelsboa. Det var jätteroligt och massor av folk kom in och hälsade på och handlade. Roligt att få visa upp allt pyssel som man gjort.
 
Vi var där hela fredagskvällen och ordnade och prismärkte och vi blev väldigt nöjda med resultatet.. Här kommer det bilder =)
 
 
       
RSS 2.0