Nu är det höst..

 

Pojkarna

Pojkarna är så måna om vilka kläder de har på sig på dagarna då de ska på skola och dagis.. De är så fina =)
 
 

Jag tyckte att jag har varit duktig iaf..

Fredde for iväg tidigt imorse för att gräva lite åt mamma och pappa och jag gick ut och tog hand om djuren. Då alla djuren fått mat så sorterade jag virket som blev över då jag rev ett bord ute på bryggan, hälften var ruttet och kunde köras iväg med på brännhögen och hälften sparade jag och bar in under tak. sedan rev jag en rutten bro, städade undan och krattade, samlade ihop skräp och järn som låg utspridd runt hönsgården. jag har kört runt i traktorn, samlat upp allt och kört undan det och så kom Fredde hem och tyckte att det var då för jävla onödigt att jag gjort det där då det fanns en miljon andra saker som jag skulle ha gjort istället... Less jag blir.. Är det svårt att säga att jag varit duktig? Jag tycker att jag har varit det iaf..
 
Har hunnit tvättat 4 maskiner också och sy 2 kuddar och en gardin till pappas jaktkoja..
 
Det blev riktigt återbruk idag.
 
 
Jag hittade två gardiner. Jag hade sådan tur att den röda var exakt så lång som jag behövde så där sparade jag en massa tid. Den andra är ju bara ful som den är...
 

Bestämde motiv =)
 

Klippt ut i tyget och testade mig fram hur de skulle sitta..
 

Sy fast och tadda så har du en ny unik gardin helt gratis..
 
 
 

Och av lite spillbitar så blev det två kuddar till soffan =)
 
 

Natur

Här är lite bilder som jag har tagit i sommar =)
 
 
 

Bilder man blir glad av

Har sökt runt på nätet efter inspiration och hittade en massa bilder som man blir glad av..
 
 
Fredrik vägrar att göra om vårt hus så det ser ut så här.. Sååååå fint. =)
 
 

funktionärsfest med wild west cruisers

Igårkväll så hade vi funktionärsfest på forum. Forum hade fixat en 50-talsnostalgikväll med buffé och rockabillyband.. Det var supergod mat och bandet var jättebra. Det var grand slapp strutters från Sundsvall som spelade.. Vi var ett 30 tal som åt tillsammans och hade det skoj och fler folk kom under kvällen..
 
 
Dansen satte igång redan klockan 21 då bandet började spela och jäklar vad duktiga alla var på att dansa. =)  
 
Vi smet hem vid 11 och lämnade allt dansande till resten av gänget.. Tack för sällskapet och en trevlig kväll =)
 

Storstädning

Idag så hade jag tänkt sätta mig och sy och pyssla för det kändes som att det var en sådan dag. Sov länge och vaknade upp till en mulen och halvregning dag så en perfekt pysseldag helt enkelt.
 
Men så tänkte jag att jag skulle gå ut och plocka ihop lite grejer på gården först. Ungarnas badpool, leksaker och utemöblerna så kunde jag ju göra vad jag ville sedan med gott samvete.
 
 
 

Väl ute så gjorde jag ju allt jag tänkt och så kom jag på att jag skulle städa till kaninerna och så var jag ju tvungen att gosa med dem ett tag =)
 
Sen så fortsatte jag med städningen inne i lagårn. Nu ska vi få ordning där inne.. Jag har tömt golvet inne i snickarboa som egentligen bara är ett rum som vi passerar igenom för att komma in till kaninerna men det ryms ganska mycket där inne..
 
Jag sprang mellan stallet och snickarboa med olika saker fram och tillbaka för jag vblir tokig när saker är utspridda överallt.. blomkrukorna ska var på ett ställe, inte 15. Jag fick upp mycket på hyllorna som fanns där redan men det behövs mer hyllor. Men så hittade jag 2 skåp ute bakom lagårn som Fredde tagit reda på för några år sen som kunde var bra att ha och nu blev de ju det =)
 
Så jag rensade upp för att bereda plats för dem och så städade jag i stallet så nu kan jag stå där och måla mina möbler =)  Det blev jättebra..
 

I onsdags var jag och Therese och städade lite i Mo, det blev lite grann på släpet. Det blev 3 vändor med släpet i torsdags till tippen. Får se hur mycket jag får ihop tills torsdag. Ska fortsätta städa i lagårn..

Övik

Idag har jag och barnen varit till Övik och handlat lite. Barnen hittade fina kläder på H&M och jag hittade lite julklappar till mina nära och kära =) Som ni kanske förstår så kan jag inte lägga ut någon bild på dem men jag ska lägga ut på det andra jag köpte.
 
 
 
 
Rusta har en ny serie just nu med djurmotiv på så jag köpte lite av allt möjligt ur den serien till pappa som fyller år nästa vecka. Då kan han fixa lite i sin jaktstuga och de här inredningsgrejerna passar ju bra till en jaktstuga =)
 
Nä nu ska jag trimma benen och duscha för ikväll ska vi på middag på forum. det är 50 tals tema och Wild west Cruisers har sin funktionärsfest ikväll =)
 

Ett nytt försök

igår satte jag tillrätta i sängen med datorn i knäet med en tanke att jag skulle blogga lite då en viss syster klagar på att jag aldrig bloggar nu för tiden. Satte mig som sagt tillrätta och började ladda ner alla bilder från i sommar från telefonen till datorn och det var MÅNGA bilder så det tog ett bra tag. Så pass lång tid att Fredde han in i sovrummet och började sucka över allt som behövdes göras så jag fick lägga undan datorn och gå ut och lasta in ved så jag gör ett nytt försök idag igen..
 
Ska försöka visa lite av min sommar i bilder.. Det har varit väldigt kallt först i Juni och sedan var det supervarmt i Juli och nu är det kallt igen =(
 
 
 
 
Det blev inte många bilträffar men några så.. Det här var ett väldigt kallt och blött Sollefteå big meet.
 
 

Gos med fåren
 
 

Piff i lekstugan
 
 
 
Jobbat en massa.. Vi har tagit ner granhäckarna i år så nu är det så fint =)
 

Mina fina pojkar på skolavslutningen =) puss på er
 
 

Piff i klubblokalen. Supersnygga dinersätena. Mycket med grejer innan midsommar..
 
 
 
Midsommar i Junsele lockade folk fast det bara var 2 grader och blåste som attans..
 
 
 

Ny frilla..
 

och mys i javelin
 
 
Brolle på djurparken. bra är han =)
 
 
 

Jag har gjort blomsterarrangemang i sommar =)
 
 
Tvättat lite gravstenar =) Lite skillnad då halva är gjord...
 
 
 
Vi har haft öppet handelsboa
 
 
 
 
Bad på Hålla med Therese och barnen..
 

Har köpt en massa tyger som jag sytt pannband och mössor av =)
 

Jobbat på hembyggsgårdens café i sommar..
 

Grillning i sommarvädret..
 

Blommor på kyrkogården
 

Mina fina grabbar på Madde och Kims bröllop..
 
 

Och de blev gifta =) Så fina..
 
 
 
 
På djurparken med kidsen. Träffade Meja där.
 
 
 
Våra djur förökar sig och vi fick 7 nya kaninungar i sommar =)
 
 
 
 
 
 
URKULT invigningen tillsammans med barnen. Vi hade roligt men tyvärr så var invigningen en väldigt stor besvikelse. Sämsta som jag har sett.
 
 
 
 
Syster sol.. BÄST!!!!!
 
 

Pyssel med en gammal trasig klocka.. Jag plockade ut innehållet och byggde hyllor, målade, tapetserade och fyllde med min samling av vw bilar..
 

Syster var duktig och målade åt oss =)
 
 
 
En massa ogräsrensning på jobbet, tråkigt men fint blir det..
 

Testat att göra nya maträtter =)
 
 
 
 
 
 

Pysseldag

Jag kunde inte sova igår efter att jag bloggat och så låg jag bara och tänkte på att jag måste städa, måste måste MÅSTE så jag klev upp och städade av lite i pysselrummet så idag har jag pysslat =)
 
Jag har fått beställning på ett pannband och idag testade jag min nya symaskin, overlocken.. det gick så bra så det blev 5 pannband på en gång =)
 
 
En sak som jag såg på urkult var de fina vindspelen av tyg så det har jag pysslat ihop idag, 2 stycken blev det och de är så fina i vinden..
 

 
 
 
 
Och så gjorde jag klart mitt klockskåp idag. Det är en gammal klocka som jag köpt på loppis. Den var trasig så då hade jag inga problem med att plocka sönder den och måla om den och tapetsera den och så gjorde jag hyllplan. Så nu fick alla mina folkabussar plats i skåpet

Inspiration

Jag hittar inspiration överallt och har så mycket skaparlust men jag har så jäkla stökigt i pysselrummet och har även kycklingar där inne (igen) så det blir inte gjort något alls.. Jag hade tänkt att städa upp i huset och göra sådant där nödvändigt denna vecka då jag har varit hemma med barnen men har inte gjort det, jag vet inte var jag ska lägga allt.. Det krävs en rejäl rensning.
 
Igår och idag var jag och barnen på Urkult det mesta av eftermiddag/kväll/natt så då har man ju inte varit hemma, och jag säger ju bara det att där får man hur mycket inspiration som helst.. Jag är alldeles upprymd då jag kommer där ifrån. Imorgon är sista dagen så jag får passa på att insupa så mycket som möjligt av atmosfären som jag bara kan för nu är det ett helt år kvar till nästa gång..  
 
 
Vi såg syster sol idag, hon är ju så grymt bra, ville stanna längre men barnen blev så trötta och griniga så det var bara att åka hem.. Men fick ju sällskap av syrran och vi fick roa oss med att duscha hennes kära Laban som var ut och rullade sig i skit... Najs!!!
 
 
 
       
RSS 2.0