Kakfat

I veckan så har jag gjort kakfat av tallrikar som jag köpt på loppisar. Det är roligt att göra kakfat men jag spräckte mitt favvofat så den kan jag inte sälja utan behåller själv iaf tills jag hittar en ny tallrik att ersätta med..
 
 

Keramik på etsy

Har inte kunnat sova på nätterna sista veckan pga oro så då har det varit bra att Etsy har funnits.. Har suttit och kollat på keramik men har inte handlat något.. Finns så otroligt mycket snyggt.. Blir ju sjuk av att se dem.. Men jag hade turen idag att jag fick en otroligt snygg golvvas av en vän. Snyggaste jag har sett men jag är väl partisk =)
 
 
Så jäkla snygg!! Stort tack Ljunke.. Lämnade en äppelpaj åt honom så jag hoppas att han tycker om det hehehe..
 
 
Hittade iaf dessa på etsy som jag inte skulle tacka nej till heller..
 
 
 

Vi ha på Etsy

 

Ninnie

Sitter och kollar runt på Etys och hittar bekanta grejer.. Saker som min syster köpte på vår lilla loppisrunda nere i Katrineholm då vi var där..
 
 
Den här lilla keramiktavlan med fåglarna hittade jag först men jag tyckte att den var för dyr med sina 50 kr på prislappen.. Jag är snål helst då det gäller sådant här som jag har så mycket av.. Minns inte om syster köpte den men på etsy kostar den 420 kr!!!
 
 
Syster älskar och samlar på Ninnie Forsgrens keramik tavlor och hittade bland annat denna på möbelmagasinet i Katrineholm.
 
 
Hon skrev ett inlägg om det här. Du ska veta syster att på Etsy kostar den 470 kr =)
 
Jag har inte så många keramiktavlor egentligen och hade inte tänkt så mycket på namnet Ninnie förrän jag läste Elins blogginlägg om det men jag har tydligen samlat på Ninnie i flera år själv utan att veta om det..
 
 
För det är hon som gör mina favoritvaser och lyktor som jag har flera stycken av =)
 

Ibland är det värt tiden

Har pysslat i veckan men mest har jag suttit id datorn och letat pysselgrejer som jag måste ha för att kunna göra vissa smycken.. Det har tagit jäkligt mycket tid men nu har jag beställt och sparade hundratals kronor på att beställa från utlandet jämfört med i Sverige.
 
 
 
Hoppas att paketen kommer snart, är grymt sugen på att prova på nya saker =)
 
Något som jag också har gjort är att sitta på tradera och gå igenom tusentals artiklar i jakt på de där speciella sakerna.
 
Jag samlar på allt som har Villeroy och Boch Acapulcomönster på sig men de brukar oftast bli väldigt dyra men har man tid att sitta och söka igenom tusentals grejer så kan man ha turen att hitta dem som inte har skrivit ut vad det är de säljer.. De skriver bara till exempel bara tekanna eller muggar istället för Acapulco eller Villeroy & Boch.
 
 
De här muggarna hittade jag i våras då jag sökte på etsy. Minns inte om jag sökte på 70 tal, blommor eller flower Power.. Något sådant var det iaf =)  Då fick jag 4 muggar till samma pris som en brukar kosta. =)  
 
I veckan hade jag tur då jag sökte på 70 tal. Då hittade jag en tekanna som jag lade bud på och fick för en tredjedel av priset som de brukar gå på och så hittade jag en bricka på etsy för 40 kr plus frakt. Fick hem den idag och den var jättefin =)
 
 
Tittar vidare på Etsy. Sitter i sängen och väntar tills barnen somnat. Det är ett jäkla springande innan de äntligen somnar så då är det bra att ha datorn att kolla på. Inget som låter men man har något att göra =)  Lycka till med shoppingen =)
 

Pysselvecka, snart julmarknad

 
 
 
 
Blev 2 rävkuddar i veckan.
 

 
 
Testade att göra en drömfångare.. Jag både tycker att den blev frän samtidigt som jag tycker att det är ful. Testar att ta med den på handelsboa. Alltid någon som tycker om den.
 
 
Det har varit mycket testa på denna vecka. Har sett jättefina krokar gjorda av bestick på nätet så jag tänkte att testar själv.. Är inte riktigt nöjd med böjen men får prova mig fram.
 
 
 
 
 
Ljusen är köpta men motivet gör jag själv med hjälp av en dator, skrivare värme och tålamod =)
 
 
 

-15 grader

Ja så kallt var det imorse. Jag fryser och försöker elda men veden tar slut så jag måste hämta in trots min dåliga handled och jag vrider till den så nu har jag jätteont i den, tänker att jag fick ju iaf in veden.
 
Vattnet har frusit för djuren och stört omöjligt att få ur skålarna så allt tar dubbel så lång tid som vanligt. Får gå två gånger till fåren med hö för jag kan bara bära med en hand och de behöver mycket hö.
 
 
 
Skjutsar Elliot på dagis. Måste köpa hundmat då den var helt slut så hundarna var inte nöjda imorse då de inte fick mat på en gång..
 
Åkte till Palle köper en säck och när jag kommer ut till bilen får jag inte upp bagageluckan så jag måste ställa ner säcken, ställer ner den för hårt så hela sidan på säcken går sönder och det är hundmat fulla parkeringen, bara å ställa sig på knä och försöka rädda det som går.. =(
 
 
 
Vrider till handleden igen då jag försöker få in säcken in i huset hemma men hundarna blev då glada iaf..
 
Ligger på soffan nu, fast besluten att inte göra något mer idag...
 

Snälla underbara människor

Tänk att det finns så snälla människor som ringer och vill skänka grejer till vår loppis... STORT TACK!!! Fick underbara lampor idag. Fick inspiration på en gång då jag såg den ena lampan och har redan börjat göra om den. Ska bara fundera ut färger =) Sedan kommer den ut till försäljning.
 
Även en skolbänk med stol, en liten pall och ett syskrin följde med idag. Måste ha släpvagnen för att hämta resten, och någon som bär =)
 
 

Lite bilder hemifrån

 
Lite bilder från vårt hem. Nästan allt är loppisfyndat =) Älskar second hand...
 
 
Denna kommer dock från en butik i Bath, England.. Skickade hem den i paket därifrån och bad till gudarna att den skulle hålla och de lyssnade =)
 

Före
 
 
Efter
Flyttade in radion som stått i köket till vardagsrummet och det blev ju jättebra... Ska plugga in den nu så att belysningen är på i den.
 
 
 
Köpte denna fina keramiktavla hos Wahlnemo antik och kuriosa i Junsele
 
 
Några vaser ur min samling =) Ignorera dammlagret hihi
 
 
 

Pyssel

Innan jag åkte till Elin så han jag pyssla lite.. Jag har ju redan visat fickorna till ungarna och deras necessärer men jag ha också göra en dörr"strut" Vet inte riktigt vad jag ska kalla dem.. Första gången jag provade göra en sådan men jag blev nöjd. Denna fick sin plats på morfars grav nu till allhelgona.. Jag tar upp beställningar ifall det är någon som vill ha en till sin egen dörr =)
 
 
 
 
En loppisbricka fick lite tapet på sig. Stor bricka 120 kr
 
 
Sydde ett kuddfodral i juliga färger. Kuddfodralet Doris 130 kr (med dragkedja)
 
 
Målade förra veckans loppisfynd =)
 
 
Blev inspirerad av syrrans hundbajspåsehållare så jag gjorde en egen =)

 
 
 

Loppisgrejerna från Örebro och Karlskoga

 
Det blev en del vaser under mina loppisbesök-- Den röda tycker jag är finast =)
 
 
Syrran hittade denna tapetrulle för en tia men lät mig få den.. TACK =)
 
 
En stor brun golvvas för 90 kr.. Glad =) Nu har jag 4 golvvaser i detta mönster. Grön, blå, brun och gul.
 
 
En Mr Peacock.. Jag blev kär fast han var på gränsen till för dyr.. Men jag har så sällan semester så jag unnade mig =)
 
 
Jag tycker att den här klänningen var så fin men då jag skulle prova den så spräckte jag blixtlåset så nu är det bara att sprätta och sätta i en ny =(
 

Karlskoga

Jag, barnen och mamma har varit i Karlskoga i ett par dagar.. Vi åkte i lördags och kom hem på torsdag. Vi var och hälsade på syster och Håkan där nere..
 
På vägen ner så körde vi Inlandsvägen.. Jättefin väg men drygt då det var så mycket 50, 60 km och man fick sitta och pendla i farten hela tiden..
 
Stannade till i Östersund som första stopp och gick på pingstkyrkans second hand..
 
 
Helt sjuk kö utanför innan de öppnat.
 
 
 
Sveg hade konstiga hus och konstiga björnar..
 
 
Orsa var fint.
 
 
Fina hus efter vägen.
 
 
Trollvarning i Dalarna
 
 
Tomteland var tyvärr stängt men ungarna (och jag) fick springa av oss lite..
 
 
Barnen köpte masker på Dollarstore i Sveg.. Fina barn jag har..

Det gick jättebra att åka med barnen, det tog 13 timmar men då stannade vi väldigt mycket så att barnen kunde springa runt lite..
 
Väl där så var det mycket körande, följande efter Elin och loppisar =)
 
 
Blev en promenad också =) Jättehärlig natur här nere men jag är så nojig över fästingar så jag har svårt att njuta..
 
 
 
Ville ta hem ankan gjord av bildäck som stod på torget i Örebro.. Så häftig!!!
 
 
Alfred Nobels museum fick sig ett besök av oss också. Barnen hade jätteroligt.. Jag fick ont i huvet och satt mest..
 
 
åt gott gjorde vi också.. =)
 
 
Det var ju "bara" 12 mil till Katrineholm där denna loppis finns.. Har sett denna annons i åratal så jag var mer än sugen på att åka dit och kolla vad som fanns..
 
Syrran lyckades norpa åt sig alla snygga saker dock..
 

Tog ju bara 2 timmar att gå där inne..
 
Hittade en till loppis i Katrineholm också.. Där dog jag lite, Vilken härlig loppis.. Jag ville ta med allt och hon som hade den var supertrevlig.. Blev 3 vaser med därifrån.. Tyvärr dog kameran så jag kunde inte fota från loppisen.
 
Hemvägen gick över Gävle och Sundsvall. Stannade på Erikshjälpen i Sundsvall där jag hittade 3 tröjor.  
 
 
 
 
 
 
 
       
RSS 2.0