Besiktning

Igår var jag och Therese till Kramfors för att besikta vår släpvagn.. Det gick ju inte så bra kan jag ju säga.. Han till Sollefteå då den började gnissla som fasen, då låg bromsarna på litegrann så fälgarna var kokheta. Fick hjälp på en verkstad som tur var och han ner till besiktningen men då hade jag ju bromsat igen och bromsen fastnade lite på höger sida, Lyset slutade funka på ena sidan och reflexerna hade gått sönder... Så ombesiktning igen =(
 
Var in till en bonde på väg hem för att köpa lite grismat (ska beställa 3 grisar) och fick då titta på hans får.. Vilka stora enar jämfört med gutarna vi har =)
 
 

Nä nog tycker jag att Gutar är bra mycket finare med sina horn... =)
 
Åkte in en sväng på Erikshjälpen innan vi åkte hem också och hittade lite grann..
 
 
Hittade denna snygga lampa. Tycker om formen på foten trots att den är vit men jag ÄLSKAR skärmen.. 99 kr fick jag ge för den men det var det värt.. Harju något liknande redan hemma.. Den lampan ser ni på bilden nedan.
 
 
Köpte den här på loppis också någonstanns men minns inte var.. Tror jag gav en 20:a för den..
 
 
Jag såg den från andra sidan butiken.. Vasen alltså.. En stor W Germany golvvas i turkosgrön.. Så härlig och fin.. =)
 
 
 
Och så blev det lite tyg med hem den dagen också. 4 längder härliga 70-tals gardiner =)
 

Här lammas det för fulla muggar

8 lamm kom det förra veckan, nu har det kommit 6 lamm på 2 dagar så här är det full rulle.. Men vi får se hur det går för sista lammet..
 
Mamma verkar lite konstig (första föderska) och verkar både orolig för lammet och pratar på med det samtidigt som hon backar bort från det hela tiden.. Väldigt konstigt.. Får se hur det går.. Fredde är ute hos dem nu.
 
 
Stina fick en liten Svea
 
Gunda fick 2 lamm igår Gun och Gunhild
 

 
Och Dagny fick en liten Dagmar (Daggan)
 
 
 
Här är det full rulle... Sixten, Minna, Ivar, Alma, Luigi och Mario, Daisy och Mandy
 
 
Trött liten rackare,,,
 

Denna föddes idag.. får se hur det går..

 
 
 
 

En hyllning till taxen

Som ni vet så har ju ja en tax, och de kan ju vara så jäkla jobbiga emellanåt, envisa och heldöva... De kan det där med att ignorera en totalt.. Men de är då för goa ändå.. Man kan ju inte vara utan en tax.. Så jag tänkte bjuda på lite taxbilder... Från etsy förresten =)
 
 
 

Säljartagen...

Idag har jag varit duktig och lagt ut massor av annonser på Facebook och jag sålde snabbt flera lampor =)
 
Riktigt kul, får mersmak och springer runt och letar mer som jag kan sälja. Har så mycket grejer så jag är och rotar i garderober och lådor efter fler fynd =)
 
Tar inte så mycket för grejerna men många bäckar små =)
Här nedan ser ni ett litet urval vad jag säljer för slags grejer
 
 

Östersund

Var till Östersund igår, grabbarna blev glada då jag kom hem med nya dojjor till dem =)
 
 
Jag tycker Elliots var snyggast men säg inget till Milton... :)
 
 
Åkte till Östersund för att hämta hem denna lilla goding, den svarta kaninen, en hona Belgisk jätte... Stampe och Nina är lika gammal men det var då en jäkla skillnad i storleken på dem. Stampe kan ju inte vara en renrasig belgisk jätte.. Nina var en av de mindre kaninerna på gården jag hämtade henne på.. Men Stampe nå då upp iaf ;)
 
Passade på att gå på lite loppisar också och så storhandla på Willys så man har lite basvaror för några månader framöver..
 
 
I dag har jag haft så jävla ont i ryggen och ringde sjukgymnasten men kom inte fram och så ringde jag till vårdcentralen halv 9 i morse.
 
De sa då att de skulle ringa upp halv 2 så jag har suttit och väntat hela dagen och de ringde aldrig.. förbannad man blir.
 
Har så svårt att lyfta benen, jag får kramper bak i ryggen och det strålar av smärta i svanken och ner för rumpan och ner till knäna..
 
Sjukgymnasten tror att det är en diskutbuktning och jag har träningsprogram men då handleden blir värre kan jag inte göra de övningarna så jag blir sämre i ryggen igen... Vet inte vad man ska göra... Irriterande som bara den att de inte ringer upp.. =(
 
Jag är glad för det lilla jag klarat av idag.
 
Det tog mig hela dagen men jag har äntligen sytt i en dragkedja i jackan som jag sytt till Milton. Elliots jacka sydde jag i måndags.
 
Elliots jacka är gjorda av ett par byxor som jag fått, ett gammalt 70 tals påslakan som innerfoder och dragkedjan kommer från mormors gömmor.
 
Miltons jacka är gjort av ett rött manchestertyg som jag hittade uppe i mormors tygskåp, innerfoder av 70-tals påslakan och dragkedjan från mormor så kostnad för jackorna= 0 kr  Det tycker jag om =)
 

Var ut till fåren och tittade på dagens nyaste familjemedlemmar =) Amanda fick tvillingar Luigi och Mandi fick de heta. Gårdagens bagge och tacka döpte barnen till Mario och Daisy... Efter karaktärer i Mariospelet de spelar

Jag hittade bara lite grann på loppis =)

Jag har ju inte visat vad jag har hittat på loppisar på sistone. Lite är från Strömsund då vi var dit sist. Hade turen att hitta rätt så fina tyger där..
 
 
Härliga tyger för liten peng. Jag köpte 2 förkläden också som jag sålde vidare. Fick 40 kr för den ena och 160 kr för den andra, köpte dem för 20 kr styck. Fick tillbaka det jag lagt ut under dagen iaf =)
 
I går var vi till Sollefteå. Therese skulle till lasarettet och jag på arbetsförmedlingen. Men man måste ju passa på att kika in på loppisarna i stan då man har chansen.
 
Var på LIONS loppis uppe vid ridskolan men hittade inte så mycket där. Men så såg jag att det var en stor container utanför och frågade om jag fick dyka ner i den och de sa ja. Ta vad du vill =)
 
Det var där jag hittade nånting
 
 
Fina burkar, en leksaksbil Pontiac och en fin skål..
 
 
I Långsele hittade jag dessa två. Har fler av den röda ljuslyktan så jag var glad att hitta fler =)
 
 
Vaserna hittade jag på väg hem från stan, i Näsåker på en loppis där.. W Germany för 10 kr styck. Den blå skålen hittade jag på loppisen bakom sjukhuset i Sollefteå.
 
Hittade även elefanterna där.  Björnen fann jag på Erikshjälpen.
 
 
 
Skorna och tygerna hittade jag på Erikshjälpen med. Det sista är så bekant. Känner igen det men kan inte placera vart. Kanske jag har det men i en annan färg??
 
 
Hittade ett stort grönt tyg på LIONS. Får se om det blir en jacka av det.
 
 
STOR fin golvvas W Germany hittade jag på Näsåkersloppisen för 30 kr. Lite smutsig men annars i fint skick.
 

Och till sist 2 härliga täcken för 40 kr styck på Erikshjälpen

Lammning

Här hemma har fåren börjat bli rejält runda och 2 stycken har fått redan. I torsdags satte Ulla-Britt igång men tyvärr så var det lammet dödfött =(  Men igår fick Rut 2 pigga små rackare =)
 
 
Fredde snackar med Herr Grå.
 
 
Elliot döpte dem till Sixten och Minna. Välkommen till världen =)
 
 

Pysslat lite..

Jag har inte hunnit pyssla så himla mycket för jag har en handled som jävlas men jag måste ju göra nånting för att inte bli tokig.
 
 
Jag har haft en hög med kuddar färdiga ett bra tag nu men inte haft några innerkuddar. Men var till stan förra veckan och hade så tur att det var rea på de kuddar jag ville ha på Jysk så nu kunde jag ju göra klart dem. Handsytt igen varje kudde. Men fina blev de =)
 
 
Lånade en form av Therese för att kunna göra de här ljusen i gips och sedan spraymålade jag dem bara då de torkat.
 
 
Jag hade denna fula lampan i Gulsele då vi bodde där. Eller ful är den väl inte riktigt heller men den passade inte in på sin nya plats. Nere i stugan ovanför köksbordet. Perfekt att den är höj och sänkbar.
 
 
Sprayflaskorna åkte fram igen..
 

Och så blev det en jacka till Elliot. Det blå manchestertyget är från byxor som jag fått innerfodret är från ett påslakan och även dragkedjan är återbrukad.. Helt gratis alltihop =)
 
Har börjat på en jacka till Milton idag. Hittade rött manchestertyg i gömmorna. Har fått det tyget också och så blir det grönt foder från ett påslakan.
 

Fickorna är från en gammal kavaj jag hade i grön manchester..  Hoppas Milton blir nöjd. Han ville ju ha en grön jacka men man tager vad man haver..

En ganska bra födelsedag

Den 28 mars fyllde jag 32 år. Jag blev firad av man och ungar och resten av familjen, Syrran ringde en sväng =) . Barnen hade ritat teckningar åt mig och Fredde byggde på bron som present åt mig. (har bara hållit på i en sisådär 4-5 år på bron nu.)
 
 
 
Blev fint med väggen, nu ska bara resten göras och varmare väder infinna sig så att det går att måla.
 
Svärmor och svärfar kom och fikade, jag fick en symaskin av dem, tyvärr funkar den inte men tanken var ju god. 
 
På kvällen kom mor och far och Therese med familj. Jag fick 2 fina plåtburkar av mamma men the och kakor i och en fin bricka att bära fikat på =)
Av familjen Persson-Fängström fick jag en härlig färgglad filt och mina favoritklubbor =)
 
Fredde grillade och vi åt och hade de gött. Inte så tokig födelsedag.
 
       
RSS 2.0