Urkult 2015

Det blev äntligen uppehåll i regnandet och vi fick en bra men lite kall urkultshelg. Jag och barnen åkte fram och tillbaka till Näsåker och hann både med att leka, dansa och lyssna på en massa musik hela helgen lång.. Torsdag och fredag var det läge för täckbyxor och mössa, inte så roligt,  men....
 
 
Äntligen så kom värmen på lördagen och jag kunde ta fram finkappan som jag ÄNTLIGEN kommer i. -10 kg och 15 cm runt midjan sedan i maj =) (lite skryt)

 
Är så glad över att det är ungefär samma säljare från år till år. Blir ju lite smått sjuk hos en av säljarna som designar sina egna kläder och reser till Indien för att få dem uppsydda. Där köper hon även en hel drös med vackra tygband som man får köpa sedan.. Blev bara 4 i år =)
 
 


 
 
Vackra nämforsen..

trött

Klockan är bara fem i åtta på kvällen men jag har redan legat i sängen i en timme.. Är så trött.. Hela helgen har varit en trötthelg fast jag har hunnit med massor..
 
Fredrik har jobbat helg så som vanligt tokspringer jag runt och gör saker..
 
Igår skurade jag hela övervåningen på härbret, städade och slet. Har börjat i vävrummet och göra iordning också och funderar på tapeter dit. Men det får bli en annan dag..
 
Idag har jag sovit länge (9) kört traktor och dyngvagn till mamma och pappas gård, städat inne och vikit 2 ton tvätt som bara samlats på hög under hela sommaren.. Äntligen är vardagsrummet just ett vardagsrum igen och inte en tvättstuga.
 
Barnen har varit superduktiga och städat sina rum och hjälp till så vi lyxade till det med pizza idag, mycket gott och mycket behändigt att slipa laga mat för en gångs skull.. =)  
 
Lagade en massa mat i torsdags då vi hade vår 10 års bröllopsdag, DE NI =), och Therese, Tommy och barnen var förbi. Vi åt så vi hamnade i matkoma men det blev så mycket mat att det har räckt tills idag.
 
 
Fick denna fina present av bästaste vännerna. Tack och bock ;)
 
 

Spindlar

I sommar har jag sett de här limegröna spindlarna rätt så ofta på kyrkogården och en dag hade de okuperat min kratta så då passade jag på att fota dem =)
 
 
 
 
 
Denna stora jäkel höll på att skrämma slag på mig hemma.. Hittade den på ensilagebalarna.. De är rätt så stora så tänk på hur stor spindeln är då.. Superspindeln.. USCH!!!!
 
 
 

Städning

Jag skulle ha behövt städa inne i huset men har påbörjat en storstädning ute istället.. Var till tippen i torsdags med en smockfull släpvagn med diverse grejer från härbret.
 
Det har varit en bra förvaringsställe där och har inte varit så mycket råttskit eller nått sånt men nu så har det varit lite mycket på sistone så man vill städa ut och fräscha till lite.
 
Uppe hade näten för gluggarna gått sänder så svalorna hade tagit sig in och byggt bo så allt är bajsat på.. Väggarna, sakerna nerför trappen.. ALLT!
 
Bar ner alla grejer och tömde förra helgen då Fredrik var borta. Bara vävstolen kvar nu så idag dammsugade jag och låg ner på alla fyra och skurade golven och väggarna med rotborste och såpvatten.. Det blev så fint =)
Ska skura en gång till och försöka ta ner vävstolen så kan jag inreda sedan..
 
Är fundersam om jag ska måla om där uppe men jag vet inte.. blir ju så vitt då... måste klura lite..
 
 
Före
 
 
 
Ska försöka ta en efterbild imorgon.
 
Det blev ju som sagt en massa skräp efter städningen i härbret så jag behövde släpvagnen, som var full med hyllor som jag fått av Annika så jag var ju tvungen att tömma den. Men för att kunna göra det så var jag ju tvungen att städa upp i lagårn.
 
Före
 
 
 
Hittade en cykel under allt....cool
 
Efter
 
 
Detta känns jäkligt bra.. Var helt slut. Var ganska många fönster som stod här men de bar jag upp och har städat fönsterhörnan också och sorterat efter storlekar så man snabbt hittar det man letar efter... Känns bra.
 
Nu är det bara att organisera resten av ladugården, härbret, alla förråd och mitt liv så blir det nog bra...
 
 
 

Lite av varje.. mest fynd =)

I ett hus, mitt i Junsele kan man ju inte tro att det kan gömma sig en liten affär som säljer grejer från Kina. China Town heter den och har bara öppet ibland under somrarna då ägarna är här. Fick iaf gå in och handla lite för några veckor sedan och kom hem med massor... =)
 
 
 
Bauta ljusstake helt i min stil
 
 
Kaninen och vasen
 
 
Och en lite kanin i sten.. så fina... De fick bo på bron som jag önskar kunde bli klar snart.. Fåglar flyger in och bajsar och tar saker =(
 
 
 
Nu till LOPPISFYNDEN!!!
 
 
 
Jag och mamma var på loppisrunda själva i år =)
 
 
 
 
Ljuslyktor
 
 
Köpte en liten hylla som fick åka direkt ut till målning.. Kunde inte bestämma mig för en färg så den fick flera =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade äntligen det perfekt lilla bordet att ha under spegeln i vardagsrummet uppe.. Så glad.. Ska slipa upp det och fixa det bara..
 
 
 
 
Den högra och den vänstra vaserna är nya... =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och barnen var på åselemarknaden själva i år.. Hittade väl inte så mycket där förutom de vanliga sakerna. Sockar och munkar. MEN på hemvägen såg vi en loppisskylt som jag tvärnitade vid och hittade allt det på bilden nedan för 200 kr... DET är ett fynd =)
 
 
 
Hinner inte vara hemma så mycket. Tycker att denna sommar har gått otroligt fort och så har det bara regnat och varit kallt hela tiden..
 
Idag har det faktiskt vari varmt ute och jag har haft kjol men man är fortfarande så blek att man måste ha solglasögon på sig då man ska titta på benen.
 
Men det finns fördelar med regnandet också. Vi har använt oss av bron mera i sommar.. Det har inte varit olidligt varmt på den under eftermiddagar och kvällar och man har kunnat ha dörrarna öppna.. Mycket skönt..
 
 
 
 
 
 
 
Var hemma sjuk några dagar och var så pysselsugen men bara att sitta still och knyta fast band och göra denna gjorde mig helt slut... Skönt att det går över..
       
RSS 2.0