Fixar hemma

Hittade de här 5 böckerna på röda korset för en tia.. Tycker att de var så fina så jag håller på att fixa tavellister till köket så att de kan stå framme..
 
Jag har jättemycket sådana här gamla böcker och tidningar som förtjänar att synas men som det inte finns plats för.. Vet inte vart jag ska ha dem. Just nu ligger de instoppade i ett skåp... Ska nog hitta på något åt dem med =)
 
 
 
Böckerna är matkalendrar så en maträtt för varje dag på hela året.. Perfekt då man inte kommer på någon middag. Bara att kolla i böckerna =)
 
 

Vad har jag hitta på då???

Ja vad har jag hållit på med då jag inte bloggat på så länge???
 
För det första så har min rygg varit så dålig sedan den 16 januari så jag har inte kunnat sitta upp eller nått, jag har bara velat ligga ner och då har jag tittat på tv... cityakuten med andra ord.. har blivit smått beroende, Fredde skulle säga stort men men =) Det är ett dubbelavsnitt varje kväll på veckan så jag sitter klistrad framför tv:n då.
 
MEN nu har jag gått till sjukgymnasten för min rygg och enligt hon så är det en utbuktning i disken mellan kotorna som gör att det gör ont och jag har fått träningsdirektioner som jag ska följa. Varannan timme ska jag träna och har gjort det också. Duktiga jag, (klapp på huvudet) och lite bättre har det blivit så jag fortsätter..
 
Jag har även hållit på nere i stugan där mormor bodde. Har sorterat skräp, kastat trasiga möbler som inte går att rädda, tvättat upp alla kläder osv osv... Har även tömt sovrummet och håller på att måla möbler där inne..
 
 
Letar i lådor och skåp hemma efter inredningsdetaljer och grejer ner till stugan. Fredde vill ha lantlig stil så det är ju en utmaning för mig att hålla mig till pastellfärger... Hittade denna lampstomme i en låda men det var ett annat tyg så jag bytte så att det skulle passa in bättre i stilen. Har även köpt nya tapeter, grått och vitt blir det i sovrummet. Resten får vara som det är..
 

 
Hittade tavellister på fyndlagret i Sundsvall för 10 kr styck som kommer att bli bra där nere och så har jag målat tavelramar och beställt förstoringar på foton som jag tagit för att ha något på väggarna där nere =)
 
 
 
 
Måste säga att jag älskar sprayburkar.. Beställde en massa på skapa mera och sprayar nu allt jag kan komma på. Köpte två byråer av Therese som jag håller på att byta färg på. Den en var ju vit med blå knoppar så den fick ändra på sig lite =)
 
 
Stommen står på sidn här.. Den blev också rosa och rymmer nu Freddes arbetskläder inne i vårt sovrum. Den blå byrån vi hade där inne fick fortsätta att vara blå men två av lådorna fick byta färg.
 
 
Jag håller på med den här nu men Fredde är så sur och gnäller för att jag sprayar.. Han tycker att det luktar och blir färg överallt.. Jag har ju tömt ett rum nere i stugan och står där och sprayar men det duger inte heller.. å jag får inte stå ute och inte i lagårn och ingenstanns... Så nu letar jag en gammal husvagn eller barack att göra om till lackstuga =)
 
 
Hittade lite stolar i bodarna som fick sig lite ny färg också.
 
Tyvärr så har jag inte gjort bara roliga saker utan vi fick ta bort Baggen Roffe så vi höll på en hel dag med att stycka... Är så jäkla tråkigt =(
MEN det positiva är att jag fick hälsa på de nya killingarna på djurparken sedan =)
 
 
 
Elliot har hjälpt mig att ordna lite i sovrummet, vi hängde upp två hyllor =) En har jag haft jättelänge och den andra köpte jag av Wahlnemos på prästgårn i Junsele på deras loppis
 
 
Ja och så har jag exprimenterat med håret lite.. Det som skulle bli lila.. Vi får se imorgon...
 
Och ÄNTLIGEN så tog jag tag i projekt gungstol och sydde nytt tyg till dynan, vilket pyssel....
 

Helgen passerade snabbt.. Jag har varit vaken några nätter nu känns det som. Elliot blev dålig förra veckan och hans astma blossade upp och han var jättedålig onsdagnatten så torsdagen försökte jag bara få tag i en läkare hela dagen som kunde skriva ut ny medicin och fredagen började han grina och gnälla över öronen så då var vi vaken nästan hela natten sittandes och kramades jag och Elliot. Stackaren.. Alvedon hjälpte inte och han hade så ont.. Men han somnade på morgonkvisten, då sprack trumhinnan så värsta trycket släppte men då började andra örat göra ont så vi fick åka till Sollefteå och sitta 3 timmar på akuten för att få pencillin.. Nu mår han mycket bättre =)
 
Så igår och idag har jag städat huset och idag fick jag ett tokryck och bakade 2 sorters småkakor och en sockerkaka =)

Sundsvall

Trots djävulsk ryggvärk så åkte jag till Sundsvall för 2 veckor sedan. Jag bara måste storhandla för nu gapade skafferiet väldigt tomt..
 
Dagen innan bestämde sig Fredde för att han behövde nya verktyg och att vi skulle gå ut kl 7 på kvällen och städa hela garaget för att hitta åt alla hans verktyg så han visste vad han saknade.. Jag gick in efter 1,5 timme... =/  Kom fram till att han behövde 3 grejer.. 
 
Tro det eller ej men bilderna nedan är från EFTER städningen..
 
 
 
 
 
 
För ovanlig´hetens skull så köpte jag lite tyg... Det brukar jag ju aaaaaaldrig göra... Men de var ju så fina...
 
 
 
 
Och så blev det ju lite loppisar också.
 
 
Denna fina ampel fick jag för 20 kr, tappade den i golvet det första jag gjorde då jag kom hem... Men lugn, jag kunde laga den =)
 
 
 
 
Nu ska här spelas =)
 
 
Jula hade ju så sjukt snygga tumstockar.. Var tvungen att ha en i varje färg =)
 
 
Och så håret att matcha =) Men det funkade inte, blev rödhårig istället så jag ringde och klagade och Loreal skickade faktiskt en ny, helt gratis.. TACK!! Ska testa den imorgon =)
 
 

Vår eller vinter?

Det är väldigt förvirrande väder här just nu... förra helgen så snöade det i flera dagar..
 
Riktiga lapphandskar vräkte ner och Fredde skottade både morgon och kväll för att kunna ta sig till och från jobbet...
 
 
Sedan blir det 10-15 grader kallt och så i fredags var det 7 grader varmt, all snö tinade av taken det droppade och blev blött allt och sedan så frös det till igen och blev blåis av allt och igår var det full storm. Det blåste så mycket så huset skakade hela natten.
 
Idag var det fint fram till att jag gick ut för att städa hos hönsen då började det vräka ner... Det snöade så mycket så man såg inte ens över på andra sidan tjärn..
 
 
Gjorde klart hos hönsen och skyndade mig in.. Har städat i katastrofrummet idag. Insåg att det behövde göras. När man måste klättra över saker in i ett rum så är det dåligt.. Har lärt mig det på Hoarders.. Sitter och väntar på nya avsnitt av det programmet förresten. Är nu klockan 20 på Fox. Blev då ordning i kaosrummet iaf =)
 
Bråkar fortfarande med den "nya" soffan. Lukten är kvar men efter ett pass med såpa och rotborste så ser den iaf fräsch ut. Men nu så har jag fått det nya medlet och ska testa det i veckan och se om lukten försvinner, annars så får jag sprätta den och byta skummgummit och se om det hjälper. Om inte så är det tippen som gäller..
 
 
Har kanifflat (plockat isär) en fåtölj också som jag hade som hade gått sönder.. Så den har jag lagat nu och limmat och skruvat ihop så vi får väl se om den blir stadig igen.. Annars åker väl den på tippen med.. Den var gratis så då känns det som om man kan experimentera lite =)  Har hittat några röda gardiner som ska bli klädsel till denna fåtöljen sedan =)
 
 
Vad har vi hittat på mer då sedan jag skrev sist?
 
Jo förra veckan så letade jag faktiskt fram skidorna och tog mig en tur till stugan. Det var en hylla där som mormor lovat mig men som jag inte hämtat än som kändes extra lockande.. Annars så hade jag nog aldrig åkt skidor men är det en belöning i sluttampen så =)
 
 
Pulkan måste ju med så hyllan kunde tas hem =)
 
 
Trodde att solen var på väg ner när jag åkte till stugan fick lite panik då jag trodde att jag skulle få åka i mörker men insåg sedan att klockan bara var 11 och att det inte blev ljusare än så här.
 
 
Fick upp hyllan då jag kom hem =)  Men måste flytta ner den lite till.
 
 
Junsele djurpark
 
Förra helgen var vi och hälsade på hos djuren på parken. Söta små killingar hade fötts under veckan och dem vill man ju gärna tjusa med =)
 
 
 
 
 
 
Våra egna djur mår bra också. Roffe fick gå vidare till grönare ängar igår men de andra verkar inte sakna honom allt för mycket.
 
 
Nu är Herr Grå ensam på täppan.
 
Apropå djur så fick jag chansen att busa med dessa busfrön i veckan. Per hade åkt bort och Annika jobbade så då fick jag och Elliot busa med Roy och Ludde =) Stod aldrig still så man fick ett bra kort..
 
 
Lopps...
 
I tisdags hade Elliot en tid hos logopeden i Sollefteå så jag hade turen att få med mig Therese och så passade vi på att gå på Erikshjälpen. Där hittade jag en fin lampa som ska vara nere i stugan ovanför sängen och så hittade jag lite tyger =)
 
 
 
Älskade pappa kom med en present igår. Han hade hittat denna fina AGA radio i grovsoporna på sitt jobb och tog med den hem till mig =) TACK!!!
 
 
 
 
 
 
       
RSS 2.0