Städdag

Ja det är ju någon som fyller år på lördag host host harkel ;0) Så jag måst ju städa lite...
 
Tog köket idag och så en ordentlig rengöring av vardagsrummet nere.. Dammtorkade alla snäckor, stenar och annat på naturhyllan och så alla mina vaser och ljuslyktor.
 
Sedan gick jag upp och dammtorkade alla vaserna uppe. NU är det "bara" köket kvar att dammtorkas..
 
Det luktar då väldigt gott iaf i hela huset.
 
Skulle ha tagit en före bild på väggen upp för trappen, alla små bruna fingeravtrycken efter små små fingrar.. Visade Elliot och han sa bara " jag tar aldrig i väggen så det kan inte vara jag" skylla ifrån sig lär de då sig tidigt.
 
Jag och Therese tog oss en tur till Strömsund i fredags och jag "råkade" köpa två vaser till och då började vi prata om dem, hur många jag har egentligen.. Så jag räknade idag.
 
 
 
 
Vasen till höger är sista inköpet från i fredags.
 
 
108 stycken keramikvaser
64 stycken keramik och glas ljuslyktor (som står framme)
44 keramik/porslinsdjur
50 stycken glas vaser och flaskor
17 stycken keramik tavlor
20 stycken keramikfat/skålar
 
Ja lite tokig måste man nog vara..
 
 
 
 

Tapetserar

Jag har tapetserat nere i stugan denna vecka. Kallar det stugan, det var här mormor bodde.
 
Har iaf tagit bort de fula strukturtapeterna och satsade på tråkigt gråa med en fondvägg i vitt och grått.. Gubben fick bestämma och han sa neutralt.. Mer neutralt än det här kan det ju inte bli.. Men jag tycker ändå att det blev fint, trots brist på färger.
 
 
Jag hängde upp mina tavlor med fotografierna som jag har tagit så lite färger blev det ju =)
 
 
Jag har kapat benen på sängborden så att de passade bättre och så har jag hittat en gammal dörr som jag ska fixa iordning och ha som sänggavel.
 
 
 
Hittade gardintyget i en av mina gömmör. Hade glömt bort att jag hade det. Blev fina som gardiner här inne =)
 

Junsele djurpark

Vi var på djurparken för 3 veckor sedan. De har helgöppet månaden ut och jag tycker verkligen att man ska passa på att besöka djurparken nu då alla djur är så vackra i sina vinterpälsar..
 
Jag vet inte vilka som är mina favoriter.. Alla tror jag =) Barnen var inte lika road som jag att gå på djurparken.. Jag gosar och pratar med alla djur hehhee..
 
 
De såg mig komma, ville bli kliade =)
 
Fredde i djup diskussion med William =)
 

 
 

 
 
 
 

ja vad gör jag då??

Har inte gjort så mycket faktiskt. Det känns som det iaf. Förra veckan skulle jag och ungarna fira sportlov men jag fick jobba så då blev det dagis och fritids för dem istället.. Var jätteroligt att jobba. Vi var ute en dag och grillade jag, barnen och hundarna..
 
 
Jag var på Elliots dagis och då det var så lite barn så han vi med massor av pyssel och pyntande. Jag åkte dit förra helgen och tapetserade en vägg..
 
 
Före: Det satt tyg på väggen för att dölja den fula tapeten under.
 
 
Efter: det blev en grön randig 70 tals tapet. Lister ska upp mellan de två tapeterna. Mest för att dölja den fula skarven =)
 
 
Gjorde även lite roliga djur som jag satte upp.
 
 
Jag har målat lister till den väggen här hemma denna vecka som jag ska sätta upp någon dag. Tapetserade även en hylla där barnen fick vara med och välja tapeterna.
 
 
 
Den här veckan så har jag dragit tapeter nere i stugan och hade tänkt att jag skulle tapetsera idag men jag glömde fråga Therese igår om jag fick låna tapetserarbordet.
 
Hon fyllde 30 igår, Therese alltså, så förra helgen hade vi en överraskningsmiddag för henne hemma hos Guggi vilket var väldigt trevligt och god mat var det och igår firade vi henne igen med paket och tårta =) Therese hade dukat upp fulla bordet med god mat och fika =)
 
 

Stort tack Therese för all den goda maten och fikat =) Hoppas att det gick bra idag med =) 
 
Jag höll på hemma med att göra en present till Therese men det slutade med att jag tyckte att det blev så fult att jag gick och köpte en blomsterkrans istället =)
 
Jag fick en ny idé idag så jag håller på att göra om Ts present igen, får se om det blir bra =)
 

Man blir ju mörkrädd

Jag är en grubblare.. Ja en sådan som sitter och tänker på allt möjligt hela tiden. Har jag sett en tvserie så tänker jag på den, ser jag en dokumentär så grubblar jag på det och nyheterna är ju så hemska så jag mår bara dåligt.. Därför ser jag dem inte helt enkelt.
 
Jag läser inga tidningar, ser inte nyheterna på tv eller på nätet för jag tycker att det har blivit å mycket våld, så mycket hemskheter och jag ligger och grubblar på VARFÖR??
 
Men i söndags var jag ju tvungen att läsa tidningen, Syster ringer och berättar att en av hennes vänner brutalt mördats under lördagnatten.. Men så hemskt, 30 år, 3 barns mor, glad, levande.. finns inte mer... Och killen som gjorde det har jag träffat, han verkade som alla andra, helt normal liksom om nu någon är normal.. Det är  alltid de som man minst anar.. Då blir jag rädd. Tänker bor jag med en mördare också?? Bor jag granne med en?
 
När jag gick i skolan (gymnasiet) blev en i min klass mördad och styckad av sin kompis, av en kille som jag umgåtts med, blyg, rolig snäll kille. Den man minst anade..
 
Sitter och grubblar över detta.. Hur kunde det bli så här? Kunde någon ha sett något? Kan man se på en människa att de är sjuka? Tänker på de stackars barnen...
 
Det är otäckt =(
       
RSS 2.0