Har hållit igång hela veckan..

Har hunnit med en hel del den här veckan. Har gjort juldekorationer, lerfigurerna, har städat och städat och städat lite mer och så var jag till stan i tisdags och shoppade lite pysselgrejer (lera, färg, klistermärken, kottar, prydnadsäpplen och annat fint) har även skjutsat och hämtat Milton på dagis hela veckan. Det har verkligen känts på men det verkar då inte hända något på bebisfronten iaf. H*n vill nog vara kvar där inne.

Har haft Milton hemma ensam idag och jag är helt slut. Tack och lov så sov han nästan 3 timmar idag så att jag fick hämta mig.

Han var rent fördjävlig på förmiddan, rusade runt som en galning och hittade på hyss. Han satt iaf still i en liten stund då jag gjort trolldeg och så lekte han med den i ett par minuter innan han blev less. Eller less och less, han fick inte mata hunden med den så då ville han inte leka längre, så det slutade med att jag satt där själv och gjorde figurer av leran. Jag är rätt så nöjd iaf. 

Lerfigurerna



Trolldegsfigurerna. Använde våra pepparkaksformar i slutet och gjorde elefanten, älgen och hunden. Milton ska få måla dem sen. Andra figurerna är ett äpple, en gubbe, en elefant och en tomte för er som inte ser det.  



Gjorde en liten flicka med lockigt hår. Mycket pillergöra men kul. Jag har så dålig fantasi så det blev bara en figur med nya leran. Ja den är gjord med leran som jag köpte i stan men jag tyckte om trolldegen bättre. Denna lera ska självtorka så vi får se hur den är imorgon. Om det inte är så mycket större skillnad på den och trolldegen så gör jag ju hellre trolldeg för det är MYCKET billigare.

Trolldeg

Alt. 1

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja
ev. karamellfärg ifall man vill ha en annan färg än vit.


Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Om du vill spara figurerna kan du torka dem i ugnen i 100 grader i 1 timme och sedan låta dem stå till dagen efter.

Alt 2
2 dl vatten
1½ dl salt
4 dl mjöl

Lös saltet i varmt vatten. Rör i mjölet och knåda ihop till en smidig det. Torka figurerna i 100 grader i ugnen i minst 2 timmar. Låt figurerna sedan torka i rumstemperatur i minst ett dygn.

Testade alt 1 och det funkade jättebra =)

Mina juldekorationer.

Milton vill bara leka med kottarna han. Väldigt irriterande men han har fattat nu att han inte får röra dem.




Köpte mossa, fåglarna, jättekotten och kanelstängerna i stan då jag var dit. Tycker att det blev väldigt fint. Har även torkat lime och apelsin i ugnen så jag har lagt dit ett par skivor. De blev dock inte lika bra gjorda. 



Jag använder ju aldrig ostkupan till ost så varför inte använda den till en liten pippi??



Köpte fina prydnadsäpplen och bär i stan. De fick bo i en vas.

Ska ta kort på de andra ljusdekorationerna jag gjorde också. De kommer...


Veckans bakning



 Har hunnit baka lite muffins också. Goda blev de =)



De var väldigt söta, nästan för söta. Men de slinker ner.


Ikearamarna kom till användning.



Jag och Milton hittade en bil på internet som vi skrev ut och satte i en ikearam och så ritade jag nalle puhgänget åt honom. Han älskar Nalle Puh just nu.



Städning

Har städat och städat i veckan då jag varit ensam och så har jag gått och plockat hela tiden men det blir stökigt igen på en gång. Kunde dock inte bestämma mig för vilken duk jag ville ha på byrån i hallen. Har köpt en röd löpare till den men den passade inte alls. Har bytt duk 4 gånger nu.



Det blev inte den här duken. Men det är trevligt att se golvet i hallen iaf. Har letat ny matta hit utan något resultat. 



Bytte duk efter en dag igen. Det blev en av de turkosa jag köpte på Ikea.



Hur lär man en 2 åring att städa efter sig?? Så här ser det jämt ut hos oss. Ni ser ju att vi behöver nya plädar till soffan också. De är ju så fula.



Milton i lekartaget. Jag hade gjort fint på bordet med nya duken och lite ljuslyktor men det fick inte stå kvar för Milton, gick så dåligt att köra tågbana då sa han...



Inspektion av Miltons nya rum.




Milton var tvungen att gå en inspektionsrunda efter att morfar varit där och målat. Han tyckte att det såg bra ut =) Väntar otåligt på att få flytta in nu.



Min käre far har äntligen fått upp täckpappen på väggarna och så har han målat taket. Han är så snäll. =) 



Nymålat tak



Garderoben före. Blev så himla bra att måla den vit. Ska snart lägga upp bilder på resultatet. Fredrik har målat hela veckan. Nu kan han snart börja på väggarna också.



Julfest på dagis



Milton på väg på julfest

Igår så var det julfest på dagis och jag, Milton och mormor åkte dit. Fredrik var inte så sugen på att åka dit så mormor följde istället och det var nog hon jätteglad för. Fredrik hade börjat jobba 3 på morgonen så han var inte så pigg för er som undrar. Var iaf 2 timmar på julfesten och det räckte, Jag var helt slut och så blev det sådant liv på alla barnen (utom Milton som snällt satt i mitt knä eller under bordet hela kvällen ) 

   

Milton under bordet. Satt och flörtade med bordsgrannen där under (hon är 3 år). 

Barnen var så söta då de lussade för oss och de sjöng förvånansvärt bra allihopa. Milton struntade i sjungandet och dansade istället. =)

Jag fick tårar i ögonen när de lussade in i församlingshemmet. Jag var så känslig igår.

Efter julgröt och skinka så kom tomten och gav barnen julklappar men Milton vågade inte gå fram. Fick putta honom framför mig för att han skulle ta sitt  paket. Men han grinade inte iaf =)



Milton vågade sätta sig på golvet en liten stund med de andra barnen när tomten delade ut julklappar.


Dagens bedrifter


Som jag redan har skrivit så har jag haft fullt upp med Milton idag men medans han sov så gjorde jag klart lerfigurerna, plockade undan lite, hängde tvätt och såg på lite tv. Försöker att inte tänka på bebis och att jag vill att den ska ut nu så jag håller hellre igång.



Då Fredrik och Milton såg tv efter maten så fick jag ett energiryck och satte igång och städade skrivbordet och så bytte jag äntligen ut det fula tangentbordet mot det här betydligt snyggare som jag fått av min kära syster. Det passade så bra till den nya datorn istället för 80 tals grunkan jag hade förr. Passdae på att städa fönstret bakom databordet och satte upp ljusbollen (röd boll som jag har till jul) men kom på sen att jag inte hade något uttag ledigt så jag måste lösa det på nått sätt. Tog ner gardinerna också så jag måste stryka julgardinerna imorgon och hänga upp dem. Känns så skönt att ha fått det gjort men jag har så grymt ont i ryggen nu...

Ska kanske till Lycksele imorgon, det beror väl på om jag kan övertala Fredrik att åka dit. Min farbor från Västerås är och hälsar på mina föräldrar i helgen så det skulle vara roligt att träffa honom och så är det julmarknad på gammplatsen. Ville ta Milton och Fredrik på Lyckseles museum. De är så fina. Har ett antal...

Får se hur morgondagen blir.  
              
Åsikter och kommentarer
Postat av: M.

Fina dekorationer du har gjort! Du är flitig du:)

Nu tycker vi att bebisen ska komma ut någongång! MEn det är ju bra nära nu!

2008-12-06 @ 10:46:55
URL: http://emanuelsmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

       
RSS 2.0