Härligt

Barnen sover och jag och Therese spelar tvspel nere på mitt gamla super nintendo. Fredrik och Tommy åkte iväg och skruvade och vi har en stor godisskål framför oss,, Härligt!!

EN TOKIG IDÉ

Igårkväll så kunde jag inte sova som vanligt utan låg och tänkte.
 
På sistone har Milton pratat jättemycket om Gulsele och han tyckte om sitt rum så mycket där och det förstår jag, han hade ett stort ljust rum med högt i tak och mycket yta att leka på.
 
Han nuvarande rum är det snedtak i och känns mörkt för att det bara är ett litet litet fönster.
 
Min idé igårkväll var att vi skulle byta rum med Milton. Riva ut hans kojsäng och ställa vår säng där. Det blir ett par dm på varje sida.
 
En snygg matta, vår svarta byrå, måla om skänken i någon fin färg och nya tapeter, några fåtöljer och så är det klart.. Skulle kunna fixa det här på en dag.
 
Då skulle jag kunna möblera så här. Vi sover ju ändå bara i vårt rum. Milton och Elliot tillbringar mycket tid i sina rum så MIltons rum skulle bli så stort, fint och ljust om han fick vårat.
 
 
Så här hade jag tänkt Miltons rum om han fick ta över vårat. Jag vet att svärisarna har ett STORT skrivbord till salu och det skulle passa perfekt. Måla det i någon häftig färg (här limegrön) och placera ett par stolar i häftiga färger så har Milton och hans kompisar perfekta rit och pysselbordet.
 
Klädskåpet målas om i en knallig färg och bokhyllan rums bredvid sängen som ett sängbord. In med fina mattor och snygga gardiner så har han ju ett jättefint rum. Varför har jag inte tänkt på det förut?
 
Jag har suttit och tittat på sängar också och jag visste vilken jag ville ha redan.
 
 
 
En ny sängstomme från Ikea skulle göra susen. Den har mycket förvaring och praktisk huvudgavel med plats för böcker och leksaker. Man behöver ju tapetsera den lite för att göra den snyggare men vad gör det??
 
Ny förvaring ikea 12 kr
 
 
 
 
Ny snygg lampa till rummet hade inte varit så tokigt heller..
 
Nu ska jag bara övertala Fredde och MIlton =)
 
 

Bilder på hönsen..

 
Eskil
 
 
Från v: Bodil, Berit och Annika
 
 
Stina och Greta och Eskil
 
 
 
Redena som jag gjort av en gammal byrå.
 
 
Ovanligt att få alla 7 på bild samtidigt
 
 
 
 
Fredde tillbringade en hel del tid inne i hönshuset i helgen med att bygga en "barnkammare" till kycklingarna. Det går ju inte att sätta in småkycklingarna direkt till hönsen. Tror inte att det går iaf. De får bo i barnkammaren ett tag då så att de får vänja sig med varandra och växa på sig lite först.
 
Tack snälla Jörgen på ICA NÄRA I JUNSELE för brödet till hönsen. De blev superglada =)

Det har varit fullt upp igen

Det är sådant underbart vårväder här så man är ute hela tiden. Jag vet ju att om jag sätter mig framför datorn på morgonen så blir jag sittandes där. Idag därimot regnar det för fullt så då har man ju ett giltigt skäl till att vara inne..
 
 
 
Vi har ju fått kycklingar, tyvärr blev det bara 3 stycken men de ska ju skötas om de också så det är som att ha småbarn igen. Elliot kallar dem för lillasyster, han vill vara storebror och det var lättare och billigare att skaffa kycklingar ;)
Och som Tommy sa, blir man less dem så är det bara att äta upp dom hehehhe..
 
Igår packade jag in de små dunbollarna och tog med dem på dagis för att visa upp dem och lära barnen lite om höns och kycklingar. Det tyckte nog alla var jätteroligt hoppas jag =) Kycklingarna blev så glada att de sket på mattan.
 
 
 
 
Så här har vädret sett ut de senaste veckorna. Helt underbart. Kallt på nätterna och varmt på dagarna. Det är ju en dröm att gå på skoterspåren. Hårda som asfalt.
 
Jag har försökt börja motionera också. Nu är det fasen nog med övervikten, jag fick en chock då jag ställde mig på vågen. 10 kg till har bara smygit sig fast på mig. Jag blir helt slut för ingenting och svettas hela tiden, så äckligt.
 
Så nu har jag varit ute och gått och cyklat. Långpromenad med hundarna på fredan, söndagen och i förrgår (tisdag) gick jag med Elliot i vagnen till dagis. Det blev ju lagom promenad på 5 km.
 
Mina fötter har fina blåsor. Jag har då aldrig haft så stora blåsor förr. 
Igår tog jag och Therese cyklarna för att skjutsa Elliot till dagis för jag tänkte att det skulle vara lättare men det var fan mycket jobbigare. Cyklarna sögs fast efter vår lerväg så man fick trampa ihjäl sig. Det känns i rumpan idag kan jag säga hehehhe. Det är så skönt men man är ju inte van att röra på sig så jag har ont överallt.
 
 
 
Symaskinen har gått varm med. Jag har haft en period som jag bara syr och syr. Det har blivit en hel del väskor men jag får ta med mig och sälja på midsommar då jag ska stå och sälja. Även fler förkläden ska göras och de ska vara klara innan öppet hus på WILD WEST CRUISERS den 4 MAJ.
 
 
 
En väska, en necessär och en plånbok i samma tyg. Älskar detta tyget, fick det av Fredriks mamma och moster då de rensade ut efter att Fredriks mormor gått bort. Det var inte i deras stil men helt i min stil.. ÄLSKAR DET!!!!
 
 
 
 
Testade att sy en lite börs också, är inte helt nöjd men det är ju första försöket så det är bara att ändra och sy en ny.. Det blev lite saker som blev tokigt, som korthållare men jag sydde bara på måfå.. Gör om gör rätt som Fredde säger.
 
 
 
Det blev fler väskor också, gula prickiga tyget är också från Freddes mormor, det gröna är ett påslakan som jag hittat på loppis. Är det någon som vill köpa sig en väska så säg bara till =)
 
Sådana här väskor syr jag i olika färger, de var så roliga att sy och som vanligt så syr jag ju inte en grej av nånting. Men de är perfekta att ha på axeln. Precis rätt mått fick de. Är jäkligt nöjd över mitt mönster. =)
 
Det börjar dra ihop sig inför midsommar. Jag hoppas att det kommer riktigt många besökare i år och att allt klaffar och går bra.
 
 
På måndag börjar jag en 2 dagars kurs i Umeå. Jag ska gå kurs om serveringstillstånd så att vi kan ha serveringstältet på midsommar, det ska bli jätteroligt men jag är nervös. Jag kommer hem sent på tisdagkväll och på onsdagmorgon så ska jag till stan och göra provet.. Håll tummarna =)
 
På tal om stan så var jag och Elliot dit förra veckan. Vi passade på att gå på badhuset och lite loppisar och jag fyndade =)
 
 
Elliot äter korv efter badandet
 
 
Sollefteå badhus
 
 
Korvätaren
 
 
På erikshjälpen hittade jag denna snygga och otroligt sköna manschesterfåtölj för 69 kr.
 
 
 
En bautamatta fick följa med hem från erikshjälpen också. 140 kr tycker jag var ett fynd.
 
Jag har ju så underbara vänner också. I torsdags kom först Annika med ett stort paket.
 
 
Det visade sig vara denna underbara brödbox från rice. ÄLSKAR DEN. TACK TACK TACK!!!
 
Efter ett tag så kom Therese med denna superfina blomman bara för att..
 
 
Helt i min stil TACK TACK TACK till dig med. Puss och kram till er båda =)
 
Nä nu har jag väl hunnit ikapp till dagens datum. Det är torsdag vilket betyder soptippsdag. Jag var hos Therese hela tisdagen och hjälpte till att rensa på deras bro lite så nu ska jag fara med det på tippen.
 
Ska kolla runt lite själv och se om det är något som jag ska göra mig av med. 2 filtar på bron ska då bort. Doris har spytt ner dem så nu åker de.. USCH!!
 
Försöker tvätta bort en hel del och ska försöka få bort lite vinterkläder också. Man behöver ju inte ha allt framme nu. Jag fick en tokig idé inatt som jag ska kolla om det går att ordna. Måste prata med Fredde först. =) Ska snart blogga om den också =)
 
Men nu soptippen!!!
 
 
 
 

Jag har varit produktiv

I helgen sydde jag 3 stycken förkläden till Wild west cruisers. Jag fick godkänt av gubbarna igår så jag ska fortsätta med produktionen. =)
 
 
 
Jag gjorde 2 hela förkläden till matserveringen och 1 "halvt" förkläde till barpersonalen på midsommar. Premiären för förklädena blir på Wild west cruisers öppet hus den 4 maj. 
 
"MAMMA DU FÅR SPARKEN"
 
Det fick jag höra från Elliot idag. Jag frågade vad han menade då.
Elliot: "Jo du får sparken"
Jag: "Från vadå?"
Elliot: "som mamma"
Jag:" Men varför då?"
Elliot:" Du bara syr och syr"
 
 
 
 
Efter att ha tagit paus i sömnaden och byggt en stor koja inne i vardagsrummet så fick jag tillbaka jobbet.
 
Det jag har sytt idag är en väska och en kjol.
 
 
 
Jag blev väldigt nöjd med väskan, måste vara en av de bästa jag gjort =)
 
 
Kjolen gjorde jag av min favoritklänning. Jag känner mig inte helt bekväm med klänning så jag gjorde kjol av underdelen och ska försök rädda överdelen också och göra en blus.

Jag är bäst!

Fredde var till skogen i lördags och hämtade virket som han och pappa tagit till vara på. Då han kom hem med sista lasset så kom han in och sa åt mig att klä på mig och följa med ut, nu skulle jag få lära mig att lassa av timmervagnen med timmergripen.
 
 
 
 
 
 
Fredrik var så orolig för husvagnen, jag förstår då inte varför.. jag som var så duktig..
 
 
 
Vi kan ju låtsas att det är jag som lastar av det där ; )
 
 
En liten hög blev det iaf.
Fredde fick ta över efter halva lasses. Jag spände nacken så hemskt så jag fick nästan nackspärr. Men roligt var det =)

Kattungar

I torsdag gjorde jag, barnen och mormor en utflykt till Övik för att hälsa på min moster. Hennes katt har fått kattungar och de är nu en månad så vi kände att vi ville se dem också.
 
De var ju sååååå söta.
 
 
 
 
Mamma katt
 
 
Kisse ville inte sammarbeta på bilden..
 
 
 
 
 
Jag och Elliottyckte om katterna. Milton var livrädd för de små monstren
 

 
 
 
 

Mer presenter

Idag kom det ännu en fin present i brevlådan från syster.
 
 
Det var en stor uggla som man stryker på tyg. Jättefin.. TACK =)
 
 
 
 
 
Mamma har även gjort en liten sköldpadda till mig. De är ett fodral runt mitt måttband. Hur snygg som helst. TACK igen..
 
Idag tog mormor barnen en stund så att jag kunde åka på byn i lugn och ro. Passade på att gå in på röda korset för att se om de hade fått in något nytt som tilltalade mig och de hade de =)
 
 
2 stolsdynor..
 
 
En stor Almedals duk..
 
 
och ett spel till supernintendo. Allt kostade 21 kr. De ni!!!
 
 
 
 
       
RSS 2.0