Vi blev impulsiva och stack till sundsvall i lördags

Hade inte planerat in någon Sundsvallsresa på lördagen men Fredrik kom ju på att han inte köpt några julklappar till varken mig eller hans far så han fick lite smått panik och ville åka någonstanns. Så vi fixade barn och hundvakt och satte oss i bilen och åkte. Bestämde oss i bilen vart vi skulle åka och då blev det Sundsvall.

Var nog bra det för då fick Fredrik gå på både biltema, byggmax, bauhaus och media markt vilket gjorde att han höll sig på bra humör hela dagen. Var iofs bara 4 timmar i Birsta men jag fick gå på Åhlens och Ikea också så jag fick kolla lite på "mina" grejer.

Handlade inget speciellt. Jag köpte bara 2 skohorn och 4 ramar och lite fler tidskriftshållare på Ikea och Fredrik köpte lite byggrejer, och så julklappar såklart.
Jag fick vara med och välja min egen julklapp i år. Fredrik köper alltid bra julklappar och i år är det inget undantag. Kommer att få en ny digitalkamera med helt suverän zoomning om man jämför med vår gamla. Nu kommer jag kunna ta kort på djur och sånt efter vägen och utanför huset utan att de bara blir till en liten prick. Är även vidvinkel på den så att det blir finare kort då man tar inomhus. Är glad =)
Tur att jag slog till på en liten dyrare julklapp till Fredrik då. Han blir nog jätteglad över det han får också. Är ju något vi sagt länge att vi skulle ha skaffat. 

Milton sov över hos farmor och farfar på lördagsnatten så vi hade det lugnt och skönt då vi kom hem. Var dock lite kallt inne men värmen steg snabbt bara Fredrik fick upp eld så. Satt och såg film och myste bara vi två och så sov vi till 9 på söndagsmorgonen, det är ovanligt.

Fredrik har gjort så fina dekorationer här utanför bron. Han skottade av taken igår och slog loss is och när jag kom ut för att titta på vad han gjorde så hade han satt upp jätteistappar i snödrivorna på bägge sidorna av bron. Jag tycker iaf att det var väldigt fint =) 



Man skulle ha haft lite lampor som lyste upp underifrån så att de syntes bättre. 



De syns inte så bra på kort.. =( 





Det börjar bli riktigt mycket snö nu. Det är skönt att ha en "riktig" jul. Det ska vara mycket snö på jul, så är det bara...Förstår inte dem som åker utomlands över jul. 



"Lill" huset ser så mysigt ut i snön..

Korten är tagna kl 1 på dagen och det är ser så mörkt ute. Blir aldrig riktigt ljust nu på dagarna. Man får tända lamporna inne hela tiden.



Fredrik tog bara en sida av huset. Som ni ser så har vi lite dålig isolering så att det smälter bra på vårt tak men jag tycker ju att istapparna är så fina så mig gör det inget. Mest jobb för Fredrik.

Medans Fredrik var ute och skottade och höll på så passade jag på att gå ut och leta reda på tomtarna och julgransprydnaderna så att jag kunde göra lite julfint. 

Har ju äntligen lyckats bestämma mig för en duk i hallen. Blev inte en julduk men jag tycker att det blev fint. Det är huvudsaken. Mattan jag hade där passade perfekt till den också, men så fick Dixie något knäppryck och gick och satte sig och kissade på den. Tror att jag kommer att koka över någon dag.
 


Milton bestämde vilka tomtar som skulle vara i hallen. Viktigt att hunden sitter där.



Har satt upp nya gardinerna som jag köpte på Ikea också. Jag tycker att de blev bra men de tog lite tid att vänja sig vid dem. Nu behövs bara nya kuddar till sofforna. Ska fara på byn imorgon och kolla vad Margita har för något. Skulle vilja ha kuddar från Åhlens men det får vänta tills efter jul. Har man tur så kanske man får dem i julklapp =)



Soffa i desperat behov av nya kuddar och plädar. 



Hade gjort så fint i köket och lagt in min julmatta som min mormor gjort och det var fint i 10 minuter. Det var så länge den fick ligga i fred innan Dixie satte sig och kissade på den. Förbannade hund!!!!!



Dagens projekt

Har tagit det väldigt lugnt idag. Milton och jag har varit ensamma idag men det har gått så bra så. Klev upp halv 8 (det är ju rekordlänge sovit för att vara Milton), åt frukost och stängde in oss i vardagsrummet framför tvn. Milton var snäll och bäddade ner mig på soffan med filt och skön kudde så självklart så somnade jag ju där. Men Milton lade sig skavfötters med mig och tittade på Tv. Snäll pojke =) 

Har ätit lunch och Milton har varit på potta och gjort nummer 2 så han var väldigt nöjd med att gå och lägga sig efter det. Riktigt sköna dagar då han är så, inget bråk idag, han är bara hjälpsam.

I lördags då han sov över hos farmor så trodde han tydligen att vi åkt till BB så nu så är han ju lite mammig. Han hade inte varit ledsen, bara konstaterat att (med Miltons ord) "mamma på bb pappa hämta Milton".

Vi har pratat mycket om det, att när mamma är på bb så ska Milton sova hos farmor och farfar så det var nog det han kom ihåg då. 

Han blev så glad på söndagen då han kom hem och såg mig hemma. Goknölen =) 
 


Värsta mössfrillan. Han såg så frän ut.... Det var varmt i bilen på vägen hem igår.



Tyvärr så hade jag samma frilla utan att ha haft mössa... Luggen rakt upp..



Kontoret




Började plocka lite inne på kontoret idag. Som ni ser så behövs det rensas lite. Möblerade om förra veckan så att det skulle vara enklare att ta sig fram till fönstret. Har varit så svårt att vattna blommorna där. Mitt skrivbord fick åka in i hörnet men det gjorde inte så mycket. Sitter aldrig där ändå..

Vi har just nu 500 kartonger som ligger runt omkring på golvet i kontoret och jag försöker få Fredrik att ta med sig dem på byn och kasta dem men det går dåligt att övertala honom. Vi ska, vi ska, får jag  bara till svar. Får väl göra det själv då.

Inte lätt att plocka bort saker då det mesta är kartongerna som ska källsorteras. Tog dock upp lite grejer till mitt pysselrum som inte behöver vara ner så lite fick jag bort iaf. Ska bära ut gamla symaskinen också så att det blir mer plats här inne. Har ledsnat på den lite. Kan ju ta in den igen då jag saknar den. Kanske ska bära ut den själv (väger ton) så att förlossningen sätter igång. *skrattar*

Ledsnade ganska fort med städandet. Satte mig och letade mönster på julstrumpor istället, ska sy nya, de jag gjort förr är inte snygga alltså. 






Hittade lite bilder på google på julstrumpor som jag tyckte om. Ska köpa tyg imorgon och sätta mig ner och sy ett par. Ska göra det ordentligt den här gången, inget slarvjobb...



Hittade så jäkla snygg kalender på poppilopps hemsida. Man får ju värsta vill ha begäret. 179 kr kostar den "bara"

Nä man kanske ska ta och städa vidare medans Milton sover. Brukar ju inte gå så bra då han ska hjälpa till, Han drar fram mer än vad han tar undan.

Ska bara lägga upp en uppdatering av magen =)

Var till barnmorskan i fredags. Den hade inte fixerat sig helt men den var då på väg ner iaf. Urin utan anmärkningar, 120/65 i blodtryck, 114 i blodvärde och 150 i hjärtljud. Det var full rulle på den lille krabaten som vanligt så det var svårt att mäta.

Känner mig lite lättare nu iaf. Annika mätte magen och den har inte växt något mer. Nu är snart kurvan nere på normalnivå. Väldigt konstigt. Kurvan har gått zickzack hela tiden men nu pekar den då neråt igen så det kanske inte är en så stor bebis ändå.



Bjussar på den här bilden av mig. Snygga bhn jag köpte i Övik. Stor kula har det då hunnit bli. Förhoppningsvis så blir den inte så mycket större. Tycker att den kan komma ut nu.

              
Åsikter och kommentarer
Postat av: angelica nordlander

hej o hå =) nu e vi hära ...jätte fin mage du har ;)



kramen

2008-12-17 @ 18:39:30
URL: http://aliciasagalinnea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

       
RSS 2.0