Är så himla gravid idag och Milton missade vintertidsomställningen

Har Milton och Fredrik hemma idag och jag är helt slut av att titta på Milton springa runt och runt i huset. Tack och lov så blev han trött av det också och gick och la sig nu en stund och Fredrik gick ut för att fixa undan lite ved nu innan snön kommer, så det är äntligen lugn och ro i huset igen.



Milton i lekartaget imorse. Mycket klossbyggande just nu. Helst på min mage.Utbrister "NÄMEN" varje gång tornet rasar... lite skojigt hehehe...

Älskar mina killar men ibland blir det för mycket, helst nu då jag är trött dygnet runt.

Milton vaknade 1 inatt och ville läsa böcker vilket vi inte var så jättepigga på att göra konstigt nog. Jag hade precis somnat och när Milton väckte mig så väckte han även min mage och en sjudundarande halsbränna började och den höll givetvis i sig hela natten och även nu.

Hatar halsbrännan.. Det är det värsta med att vara gravid, Jag kan ta att jag har ont och sover dåligt men att hålla på spy upp något som känns som eld hela tiden är inte trevligt. Kunde knappt röra mig imorse heller. Hade så fruktansvärt ont i höfterna och blygbenet att jag bara ville kapa av mig underkroppen.. skulle vara skönt att kunna göra det ibland. Vad jag klagar idag... 

  Så här känns min halsbränna

Fredrik jagade igår så Milton var hos sin farmor och farfar och faster Madde, han verkar ha haft jättekul men var så himla trött då han kom hem. Han fick lägga sig tiddigt men har sovit jättedåligt inatt. Milton missade att vi ställt om klockan inatt också. Vaknade som vanligt kl 6. Ibland önskar man att det finns en fjärrkontroll på barn så man kan stänga av dem. Fredrik skulle ha jagat idag men det regnade imorse så han bestämde sig för att stanna hemma med mig och Milton istället. Nu går han runt och muttrar för det är jättefint och soligt ute. 

Visserligen ska vi ha kalas nästa helg men han kan väl få fara ut en snabbsväng om han är snäll.. Ja, jag är då snäll tycker jag. Träffar knappt mina killar något. Jag och bebis klarar oss själva =) 



Gubben i jaktkläderna just hemkommen från en dag av älgjakt.

Har nu gått in i vecka 32.  Johooo!!! Hoppas på att inte behöva gå längre än vecka 37-38, Funderar på att ta en shoppingtur till Sundsvall runt de veckorna och gå riktigt ordentligt. Ska fråga syrran om hon ska hänga med och mamma kanske. Det kan va kul =)



Ser ju inte så jättestor ut så här.. Men alla tycker att jag är enorm...

   

Zebramagen =) Här ser den enorm ut... Håller på att borsta tänderna ifall ni inte ser det.

Min graviditet - BF Fre 19 dec 2008 Uträkning utgår från dagens datum: Sön 26 okt 2008.
Din graviditet startade Lör 15 mar 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 29 mar 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 226 av 280. (80,7%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 1 full dag (v32+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 19 dec 2008
Du har 54 dagar kvar till förlossning.

När man läser detta så känns det rätt skönt.. Tog detta från familjelivs hemsida

I magen:

Graviditetskalender vecka 32

Lanugohåren som har täckt barnets hud börjar försvinna. En del kan finnas kvar på axlar och rygg när barnet föds. De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.



 vikt.JPG langd.JPG

 2 kg

 41,5 cm

Längden mäts från huvud till fot.


Fakta från www.barntotal.se

Pysselfredag



Hade nått så fruktansvärt tråkigt i fredags och Dixie gick bara och stirrade surt på mig. Hade en bra dag så jag tänkte att jag skulle passa på att fara ut i skogen en sväng. Tog gammvolvon och körde en sväng



Släppte Dixie lös och började plocka ris och mossa, tog mig 2,5 timme att plocka det här. Fick för mig att jag skulle göra en krans till morfars grav. Jag brukar göra runt 10 kransar den här tiden på året men i år få det nog räcka med 1. Kanske 2. Vi får se om jag orkar.

 

Otroligt vad mycket spindlar och småkryp man hittar på bordet när man är klar.. Tänker inte på att det är deras hem man tar med sig hem.



Har påbörjat kransen. Börjar med att göra en ring av tjockare ståltråd och så virar jag kvistar runt den så att den inte ska synas så mycket. Brukar blänka rätt så mycket.



Det färdiga resultatet. Den blev jättefin på graven. Var dit igår och la dit den. Mormor blev nöjd också, tyckte att den var fin. Hittade lingonris med stora fina lingon på som jag satte fast på kransen också. Det blev bra.

Gjorde inte så mycket mer den dagen. Väntade bara på att mina killar skulle komma hem.

Nu ska vi åka och handla så det är väl bäst att klä på sig lite.
              
Åsikter och kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

       
RSS 2.0