Fortsätter drömma vidare...

Känner att jag inte bloggar så mycket nu men jag har varit på så dåligt humör hela den här veckan och kännt mig jättenegativ så då har jag inte haft någon lust alls att sitta och blogga.

Det kändes bättre efter att jag kavlat upp tröjärmarna och begav mig ut i andra huset med ungarna i hasorna och började rensa bland alla våra bra och ha saker där. Vi kastar nästan aldrig någonting utan vi ställer ut det där i röda huset för det kan vara bra att ha någon gång. Oftast använder man det aldrig.

Vi har liksom blundat för all bråte där ute och det har legat över en som ett åskmoln. Vi har så mycket grejer och skräp där ute att vi hade gjort gångar mellan sakerna. Gick knappt att ta sig fram där ute och så var det råttskit överallt.

Det var det värsta. Det är så äckligt att veta att de varit överallt och skitit och det var det enda jag såg då jag var där inne. Man drar sig ju för att ta i sakerna men nu är det så städat och fint så och igår så lånade jag släpvagnen av Fredriks morfar, lastade den och åkte sedan på soptippen. Den blev alldeles full med skräp. Tydligen så samlar vi på tomma kartonger, frigolit och plast och glasslådor.

Nu är allt borta. Det känns så skönt inombords, man känner sig lättare. Det var så skönt att jag nästan höll på att fara ut till lagårn till Fredriks saker för att resa upp där med men han hade nog inte blivit så nöjd då.   

Var en hektisk dag igår. Åke och hälsade på en kompis så att våra barn fick leka av sig lite och så var jag på tippen med allt skräp, och där var det hur mycket folk som helst.

Blir helt sjuk på vad folk slänger. De slänger ju saker som det absolut inte är något fel på.Jag tiggde till mig en fin plåtburk av en tant, ville ha ungefär halva deras släpvagn för det var så fina grejer men hon var skitknepig så jag vågade inte fråga om mer saker.

Låg vaken igårkväll och funderade på om man skulle ta en stöldrunda in på soptippen någon kväll och hämta sakerna hon kastade (skojade bara, man får ju inte stjäla saker fyfyfyfy....  ;) )

Åkte och hämtade Fredrik i stan igår också. Tänkte passa på att gå till optikern och få glasögonen rätade (Milton skallade mig så glasögonen blev sneda)  så jag körde som en galning för att hinna ner innan kl 18 och då jag kom fram så hade de stängt kl 17. Snacka om att jag fick ett hjärnsläpp och svor som en galning.. Då tog jag ungarna och for på en loppis inne i stan och genast blev humöret bättre. Jag köpte en klänning för 30 kr och 3 lp skivor för 20 kr styck. Jag såg 7 loppisskyltar på väg ner till stan igår, fatta om jag blev loppissugen.

 
Har förövrigt fortsatt och tänkt på uterum och inglasade verandor, kan inte tänka på så mycket annat.

Kolla in verandan på det här huset som jag hittade på blocket. Hela huset är nog i stort renoveringsbehov men den som köper det kommer nog att bli lyckliga i det. Är helt kär i huset, vilken pontensial.


Klicka för att se nästa bild



Läcker färg på köket..

2-planshus, f d lanthandel, med bl a 2 punchverandor

Timrad stomme
Gammaldags enkelvalsat plåttak
Boyta 280 kvm
Källare under 75% av huset
Hel och stor kallvind på 140 kvm (ryms mycket där)
På övervåningen är det 5 rum och stort badrum på 17 kvm (ren 2003)
På nedre våningen är det 4 rum och stort kök på 17 kvm
På bägge våningsplanen finns varsitt jättestora rum på ca 40-50 kvm
I köket finns en gammal vedspis. Köket helrenoverades 2008
Pelletsuppvärmning
Kommunalt VVS

En extra bonus med huset är att pga mitt handikapp så är hela huset anpassat för rullstol, vilket gör det hela så mycket enklare för dig som kanske letar ett hus på landsbygden och behöver ha vissa hjälpmedel.
De flesta hjälpmedel finns redan installerade och klara att användas!
Både kök och badrum är handikappanpassat t ex.

Kök, badrum och hall har golvvärme.

Byggnader utöver boningshuset är:
F d bakstuga (tidigt 1900-tal) som är fantastiskt vackert ombyggd på 80 kvm
Dubbelgarage 80 kvm (byggår ca 1985)
Gammaldags jordkällare i gott skick
Liten vedbod 10 kvm
Magasinsbyggnad för förvaring 80-100 kvm
Liten kiosk vid vägen 10-15 kvm

Tomten är på 6 496 kvm varav ca 1 000 kvm består av härlig skog alldeles bredvid huset (perfekt för trädkoja mm). Dessutom finns stort jordgubbsland och ett 30-tal bärbuskar.

Hela tomten är inhägnad av både staket och träd så att det nästan är en egen växtzon inne på gården.
Hela tomten är naturtomt så det finns nästan inga plana ytor, men det är ändå en del att klippa.

Nära till alla sorts uteaktiviteter såsom skidor (både längd och utför), jakt och fiske, strövområden, närhet till fjällen.
Ca 15 minuter med bil till Almåsa för utförsåkning mm.

Pris: 450 000 el högstbjudande

OBS! Platsen där huset står är felaktigt angivet av hitta.se! Gå in och sök via eniro.se så ser du exakt var huset står!


Gå in på blocket och kolla...




Har sovit så himla dåligt nu på nätterna (undrar om det har något med fullmånen att göra?) så jag har suttit och ritat upp i datorn hur jag skulle möblera ett uterum och vad jag skulle ha för prylar där.



Jag har suttit och ritat med paint i datorn. Så här skulle jag ha gjort mitt uterum. Direkt till höger när man kommer in genom dubbeldörrarna så är det ett litet rött bord med en stor krukväxt på och en gammal kökssoffa. Till vänster står det en dagbädd (finns på ikea), ett brickbord, blombord, en liten klädd bänk, sittpuffar och ett sidobord och så matta på golvet. Mycket med textilier, plantor och ljuslyktor.



Dubbeldörrar ut mot trädgården. Skira turkosa gardiner (finns på ikea) många växter och många ljuslyktor, stearinljus och andra fina saker.



Kökssoffa med massor av fina kuddar, sitsen ska även vara vaderad och klädd i något fint tyg. Fina glaskulor hänger i fönstren.



Glaskulor från orient interiör. De är så vackra =)



Dagbädd (Finns på ikea) brickbord (spiti). Jag skulle ha målat alla gamla krukor i färger osm går bra ihop eller alla i samma färg så att det inte blir för rörigt. Vill ha blommor både stående i fönstret och hängandes i amplar.  



Dörr in till huset. Sittpuffar (spiti) blombord, spegel på väggen och härliga färggranna tavlor.





Det är konstigt för när jag ritar hur jag vill ha det så blir allt blått, grönt och turkost men då jag letar saker p ånätet eller i kataloger så dras jag mot allt som är lila, rosa, orange och turkost. Prydnassakerna, lampor, matta, kuddar och gardiner från Ellos, växter från plantagen och säng från ikea.

Här är ett hopplock från Ellos nya katalog. Åhhh vad mycket grejer det fanns i den som jag ville ha och kläder... åh kläder... vill ha så mycket men har inte pengar till några kläder just nu. Brukar alltid hitta hur mycket som helst då höstkatalogen kommer. Älskar höstfärgerna, kanske för att de passar mig så bra.

Ska fortsätta att städa och packa upp grejer i röda huset nu, ska ha loppis och sälja en massa saker som jag inte tycker om och inte har någon använding för... Hoppas att jag får nånting sålt iaf. Får väl skänka bort det annars.  

Ha det bra
              
Åsikter och kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

       
RSS 2.0