Har varit borta ett par dagar

Har haft ett par varma och svettiga dagar nu, det har varit runt 27 grader varmt i skuggan varje dag och ungefär lika varmt inomhus.  

Här kommer lite bilder från lördagens auktion. Tyvärr så tog jag inte med kameran till auktionen så att ni får se vad det var som såldes men jag har iaf tagit kort på det jag köpte.



3 ramar klubbades för 50 kr. Fynd tycker jag. De brukar ju vara så dyra.



2 ramar, 50 kronor för dem också. Största är måtten 30*40 cm.



Har hunnit sätta i ett foto i den största.



Och våra nytagna familjebilder gjorde sig bra i en av ramarna.



Lampa 20 kronor.

Köpte även en barnspark (100 kr), en bob (120 kr) och en fårskinnspläd (20 kr).


Söndag


Åkte och badade och fikade med Annika och Magnus och barnen i Gulsele. Var härligt ute, varmt men det blåste lite så man höll inte på att svettas ihjäl som under lördagen. Hade väldigt trevligt och barnen var glada.



Milton älskar att bada. Han kan ligga i vattnet hela dagen. Han är precis som jag =)



Elliot hade kul också fast han inte fick bada.



Det var en massa små abborar som ville kolla in vad vi var för några. Roligt att de kom så nära.


Måndag

Vi (jag och barnen) har varit i Lycksele denna vecka på semester hos mina föräldrar. Vi åkte dit i måndags och kom hem igår (torsdag) och jag måste säga att det är skönt att vara hemma igen.. Borta bra men hemma bäst. =) 

Innan vi åkte till Lycksele så for vi på byn och handlade mat med mormor. Skulle lämna en del reservdelar till en kille som håller på att laga vår pontiac men han var inte där så då gick jag på loppis istället. Det blev en vas och 3 lpskivor inköpta.



Vasen 60 kr



3 nya skivor till samlingen 10 kr styck =)


Åkte sedan hem och slängde in väskor och hund i bilen och susade iväg till Lycksele.

När jag kommit ut ur Åsele på vägen upp så såg jag värsta rökpelaren långt bort i horisonten. Går kalla kårar längst ryggen på mig då jag ser svart rök så där.. Tror att jag dog i en eldsvåda i nått tidigare liv.



Det här såg jag först. Trodde att det kanske var något hus som brann. Otäckt tycker jag.



Såg senare då jag kommit närmare elden att de brände skog med flit. Det var satt upp skyltar efter vägen. Tycker att det var lite konstigt att de bränner nu då det är så jättetorrt.

Var drygt att ta sig till Lycksele. 1,5 mil väg var uppgrävt och höll på att göras om.

Åkte och hälsade på min mor på hennes jobb då vi kom fram och åkte sedan och handlade lite på ica, gjorde mat - hemmagjord pizza och fruktsallad till efterrätt...mums...



Tisdag

For på stan, gick på Åhlens, köpte present till Lotus som fyllt 1 år och en body och en gubbkeps till Elliot, han blev jättesnygg i det =). Åkte sedan vidare till Dollarstore där jag shoppade en hängmatta, disktrasor, en traktor till Milton och lite kontorsgrejer. Åkte vidare till jysk sedan och köpte 2 plädar (har dille på plädar). 

Åt lunch med mamma på Indo café mitt i stan. De serverade en urgod indisk kycklinggryta med massor av goda sallader och bönor till. Tyvärr så var den lite stark. Milton åt mest mackor till lunch.
 
Efter maten så gick vi på stan och tittade på hästarna. Det var tydligen hästens vecka i Lycksele så det kryllade av hästar överallt. De hade stängt av torget och hade hopptävlingar där. Luktade inte så gott.  

Gick även och köpte ett par sommarskor till Milton men de var inte så bra som jag hoppades på för han fick så hemska skavsår av dem. Det var precis den anledning varför jag köpte nya till honom från början. Hans gamla utetofflor fick han skavsår av så nu vet jag inte vad jag ska göra.. Kan ju inte köpa nya skor till honom hela tiden. 

Åkte hem till mor och far sen och var inne ett tag fr det var så hett ute att det inte gick att vara ute. Bytte blöja på Elliot och då kom han åt ett rör på varmvattenberedaren och brände sig på fingrarna.. Stackars lilla Elliot =( 



För er som inte ser vad det är så är det Elliots fingar med jätteblåsor på fingerspetsarna =(   Var svårt att få fingrarna på bild. Han är så fruktansvärt snabb och de är så små..

Blev bjuden på middag på tisdagskvällen hos systeryster. Hon gjorde kyckling och ni som köänner mig vet att jag älskar kyckling mums mums. Det var supergott! Milton stannade hemma med mormor och morfar så jag hade nästan barnfritt men Elliot är ju så snäll så. Han sa inte mycket. Satt mest och skrattade åt Laban (systers hund)

Efter maten höll vi på att svettas ihjäl så vi åkte och badade. Bytte barn med mor så hon tog Elliot och milton fick följa med oss och bada. Det var hur skönt som helst och Milton älskade det. Stortjöt av skratt. Han tyckte även om syrrans kille Micke. Har pratat om honom sedan dess.


Onsdag

Onsdagsmorgonen var sval och skön och jag hade fått sova någorlunda bra så jag tänkte att vi skulle åka på djurparken och titta på djuren. Det ska väl vara kul för Milton tänkte jag. Åkte först till Dollarstore och bytte traktorn jag köpt dagen före. Den var i småbitar efter 2 timmars lekande så jag fick byta till en ny. Åkte sedan till djurparken och packade ur allt vi behövde ur bilen. Då kom solen. Knatade runt på djurparken i 3,5 timme i långärmad och jeans och höll på att ramla omkull av utmattning.

Barnen tyckte inte att det var roligt och Milton var upprorisk. Blev mycket tjatande och skällande den dagen och Milton vägrade titta på några djur. Han sken iaf upp då han kom ner till lyckoland (lekplatsen) och fick hoppa hoppborgen och titta på alla karusellerna.

Tyvärr så kunde jag inte åka nånting med honom för jag kunde ju inte lämna Elliot själv i vagnen men Milton fick köra elbilarna iaf. Han skrattade och skrattade.   



Milton tyckte att barnens djurpark var rolig då man fick gå in till djuren. Han hejade på getingarna som han säger, tuppen, kaninerna och marsvinen.



Ett nyfiket litet marsvin.



Milton hade kul tills jag sa att han inte fick springa ifrån mig och satte honom i vagnen.

Kämpade upp för det j****a berget och fick mig en belöning längst upp. Köpte oss mat uppe i restaurangen bredvid björnarna.
 


Tittade på björnungarna som också fick sig mat.



Elliot blev också less och grinig i värmen men snabbt glad igen då han fick sitta upp i vagnen. Det var jättekul =)



Milton i hoppborgen.



Milton lyckades köra själv den här gången. Han har inte riktigt fattat hur det funkar förut.





Vi tittade på sälen innan vi gick hem. Hon såg ut att ha det så skönt där i solen.

Åkte hem ganska snabbt från djurparken. Orkade inte vara där hela dagen, det var ju alldeles för varmt att vara ute. Åkte hem till mor och far och bråkade med Dixie som kissade på golvet inte bara en gång utan två gånger. Där var det nära att jag skulle ha tagit bort hunden. Gud vad arg jag var på onsdan. Så jäkla dåligt humör som jag hade då... Inte roligt.


Torsdag

Som tur var så var mitt humör bättre på torsdagen. Det var svalare inne under natten så att vi fick sova och så var det svalt och skönt inne på morgonen. Packade in i bilen tidigt och åkte mot Gulsele redan halv 9 på morgonen. Det var skönt att få komma hem.

Halvvägs hem så kom Milton på att han inte några timmerstockar till sin traktorvagn så när vi kom hem så var det bara till att tälja sig några timmerstockar av några pinnar. Milton blev nöjd och glad och jag blev nöjd och glad och så var resten av dagen. Fredrik kom hem sedan på kvällen precis lagom till att jag sett klart en film också. En shoppaholics bekännelser... En suverän film.. så himla bra - se den!!!

Nu ska jag ta och gå och lägga Milton

Ha de gött

              
Åsikter och kommentarer
Postat av: Erika

fina bilder! :)



aj... vad har E gjort då?



kram

2009-07-06 @ 09:15:59
URL: http://stoltmammatillmira.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

       
RSS 2.0