Tröttsam dag

Har inte hunnit gjort så mycket idag faktist, eller jag kanske ska säga har inte kunnat gjort så mycket. Har haft jätteont i magen och haft sammandragningar och det är bara för att jag dammsugade och skurade igår. Blir så less på att inte kunna göra något.

Var iaf ut en sväng igår också som jag skrev igår att jag funderade på. Plockade lite lingonris, enris och granris och så satte jag mig ner vid köksbordet och gjorde en krans till ytterdörren. Jag tycker att den blev så fin så det var värt allt besvär och smärta. Ska snart lägga ut en bild på den.

Jag han med en hel del igår men då höll jag på från 8 på morgonen till 8 på kvällen också. Jag tog då det lugnt, satt rätt så mycket under dagen. Lyckades städa köket, hallen och lilltoan och det är jag hemskt imponerad av mig själv för. Men jag var så trött igårkväll, somnade på en gång jag la mig. Det var verkligen skönt. Brukar ligga och vrida och vända mig i flera timmar.

Har en ny bok som ligger bredvid sängen och väntar på mig, en John Grisham bok. Har läst ut min senaste bok, det gick snabbt. Karin Alvtegens Skuld. Den var bra och otroligt lättläst. Läste bara 2 gånger i den. Blev klar på ett par timmar. Får se då jag orkar börja med Grishamboken ikväll. 
 
       

Har läst 2 av Karins böcker. De är så bra. Bara 3 kvar. Ska se om Gunda (Fredriks mormor) har dem.

Har varit till barnmorskan Annika idag. Är så glad att hon är tillbaka från sjukskrivningen. Jag har saknat henne. Allt verkar bara bra med bebisen. H*n var livlig idag och ville inte ha hjärtljudet mätt men till slut så fixade det sig. 

Är idag i vecka 32+6. Imorgon så blir det en ny vecka igen. =) Kollade inte så mycket idag. Mätte magen (31 cm) blodtrycket var på 120/60 och urinen ua. Så det känns ju skönt. Undersökningarna går alltid fort men vi sitter oftast och pratar länge efteråt. Idag blev det om tatueringar och bloggar. Visade henne hur man går in på en blogg. Hon använder nog inte internet så mycket misstänker jag. Men det var trevligt. Var och handlade med mormor sen och så var jag hemma hos henne ett bra tag. 

Läste idag att var tredje tjej i sverige har en egen blogg.. Det är rätt så otroligt. Inte många jag känner som har en blogg. Var finns alla dessa tjejer då?

Milton fyller ju år imorgon så jag har bakat en socker kaka ikväll och gjort en tårta. Våra grannar Lasse och Lilian ska komma och äta tårta och så Miltons farmor och farfar såklart. Sen så ska vi till kyrkan för allhelgonagudstjänst. De ska läsa upp namn och tända ljus för de som har gått bort så då ska vi gå dit och lyssna på det. Efter gudstjänsten ska vi alla gå och äta på Corner (de har bara världens godaste mat där) mormor är så vänlig att bjuda oss allihopa. Ska bli kul.

Var just in på landstinget västernorrlands hemsida och kollade på bilder från nya bb. Det såg riktigt mysigt ut där. De har ju gjort ett vattenrum där med bubbelbadkar och fiberoptik i taket så att det ser ut som en stjärnhimmel. Hoppas att man får chansen att prova på det. Ni kan själva gå in och titta på www.lvn.se. Tyvärr så kunde jag inte lägga upp bilder därifrån själv. Det ville inte datorn.

Helt appropå ingenting

Har alltid velat ha ett dockskåp. Då jag var 6 år så fick jag ett av mamma och pappa som min pappa gjort själv och det lekte vi hemskt mycket med. Det har rramlat i golvet ett par gånger så jag har försökt renovera det. Har gjort lite möbler och sånt men det blev som stopp då vi flyttade hit. Har ingen plats att ha det på så då hamnade det ute i andra huset. Funderar på att ta in det igen men det är så stort. Googlade lite och hittade de är fina dockskåpen, precis sånna jag vill ha. Dockskåp som inte riktigt är till för att lekas med. Synd på att de är så dyra.

 

 

Det här fina huset med inredning kommer från systerlycklig.





Hittade detta underbara dockskåp på styleroom men tyvärr så hittar jag inte vem som har det på sin sida.





De här två doskskåpen hittade jag på amerikanska hemsidor.











De här dockskåpen kan man beställa på  green leaf doll house

Andra dockskåp och tillbehör kan du bland annat hitta på margarethas dockskåp, l8p8s dockskåp och skala minimal







Är så imponerad över den som har suttit och gjort detta. Är detaljer från ett dockskåp. Verkligen tidskrävande och pillrigt.
 
Hittade en härlig hemsida idag. Jag älskar ju tyger från 70 talet och tydligen gör den här tjejen det också.

Duktiga Annika



Snygga väskor


Grytlappar



Snygga haklappar. Perfekt till min bebis =)


Barnlakan


Necessärer


Nä nu är det dax att sova lite, blir en lång dag imorgon och jag lär nog inte vila så mycket.  God natt och sov gott =)

Idag var det dax!!!

Måste erkänna en sak... Ni kommer att tycka att jag är världens äckligaste men jag måste säga det. Vi har bott i vårt hus i 3 år och jag har aldrig städat bakom spisen. Jo det är sant men idag så var det dax. Och USCH!!!! säger jag ju bara. Det var inte så hemskt som jag trodde att det skulle vara och jag fick inte kvälvningar så det var ju bra men det var så mycket råttskit där bakom, huvva....
Men nu är det så rent och fint så. Låg på alla fyra med magen i golvet och skurade som en galning. Det var rent skönt mentalt. En sak som är gjord som jag har skjutit på länge.

Har lovat mig själv att städa där bakom en gång i halvåret istället för var tredje år =)

Skulle ha varit på föräldraträffen idag men så gick vår bil sönder igår så jag är strandad här hemma. 

Tar det väldigt lugnt idag men försöker plocka undan lite emellanåt och städa lite så att våra gäster kan gå inne hos oss i helgen. Vet inte om det blir något kalas förresten för Milton och Fredrik har börjat snuva och snörvla så de är säkert sjuka på söndag. Det vore väl typiskt. Jag som har köpt tårtbottnar å allt.

 

Hon har gjort så kalasfint =) Mina favvofärger..

Kan göra själv. Behöver inte handla allt.

Har suttit och googlat lite efter halloweenpyssel och hittade en hel del roligt som jag skulle kunna göra. Brukar ju köpa en pumpa och karva ur så jag tror att jag ska göra det i år också. Fick en massa inspiration. Funderade på att gå ut  på gården och plocka lite mer material och göra en till krans idag. Behöver inte så mycket och jag har ett toppenställe som det finns massor av fina gröna växter på men det kändes fruktansvärt jobbigt att gå dit. Är nog hela 3-400 meter... Huvaligen...

Få se om jag får arslet ur stolen. Har jag många sammandragningar så går jag nog inte. Ska gå upp och ta på mig jeansen så få vi se =)

             

Hittade en massa fina pumpor och dekorationer då jag sökte på google.



För att se hur du gör de här två pumporna så gå in på amelia.se och läs.

 

Han hade hittat på en orginell maskeraddräkt. Var tvungen att lägga upp bilden =)





Den här tjejen har organiserat =)



Ska också klä in pappkartonger med snygga tapeter.

Trä



Tycker att jag borde kunna göra en sådan här hängare själv. Jag fick ju en kontursåg i julklapp ifjol =)
Bilden hittat på Styleroom



Denna mobil tycker jag om. Det borde gå och göra den själv också tycker jag men hur ska man göra fåglarna??? Pinnarna är det ju bara att plocka i skogen.



Har man lite att göra nått år så kan man ju försöka sig på denna lampa. behöver bara papper, mallar av fjärilar, snören, en metallring och en massa tålamod.

 



Tycker om de här ramarna.




Den här lådan kostar nästan 500 kr. Hur lätt som helst att göra själv.



Fina bokstöd som skulle passa i Miltons rum.




Funderar på att använda kontursågen lite =)

Tyg

Syr lite grann men har inte provat på att göra gosedjur. Är min syster som har varit bra på det.  Men då jag såg de här så kände jag att jag kunde ju tänka mig att försöka iaf.


Jättesöt mumiedocka



Vill ha taxarna



Älskar fruktdockorna men de är nog svåra att göra.



Är väldigt förtjust i ugglor. Har hittat en massa söta ugglor.
 
Ett litet ugglekort



Hittade en tjej som gjorde ugglor av gamla sockar. De är ju lite söta.



Feta ugglor



Söta barnkläder.



Färgglad uggla.


Om jag kunde virka och sticka skulle jag göra dessa.. Kan kanske fråga mor.

   




Den här ju faktist sydd på maskin. Det skulle jag nog klara av.

   

Man blir ju så sugen på bakelser då man ser dessa.

Nämen hela dagen går.. Måste klä på mig iaf. Ska gå ut och få nå frisk luft.

Ha en bra dag

Inredning

http://www.dutchbydesign.com/index.cfm

Det är en av mina nya favoritsidor. Gud va mycket fint.. Önskar mig hur mycket som helst där så om det är någon som känner sig manad att handla åt mig så varsegod =)

Lite grejer från Dutch by design

Lampor



Älskar grönt och tycker så himla mycket om sånna här lampor.. tyvärr passar de inte hos mig.


Frän lampa. fulsnygg.




Tycker om udda kristallkronor =)


 

Skulle gärna ha allihopa.

Klockor


Rolig idé. Familjeklocka med plats för foton.



Rolig fågelklocka.

             

Wallpaperclocks


Den här vill jag ha till vårt sovrum. Undrar om man kan få tag i den i Sverige??? Älskar den....

Blandat


Snygga ramar som man blir glad av =)



Snygg väggdekoration  



Skulle gärna ha en taxväska =)

 

Snygga holkar

Snygg tidningshållare. Påminner om den jag har från ikea fast det är tre stycken fack.


Häftiga krokar. Undrar ifall Fredrik har något emot att jag tar hans rådjurstrofér och gör om dem???



Fina ljuslyktor



Roliga bokhyllor som ser ut som böcker.

Möbler



Vad gungstolarna blev fina med lite färg.

 

Härliga färger. Allt kan bli snyggt bara man målar om lite.

Var uppe tidigt i morse. Milton vaknade kvart i 5. Ville inte somna om. Jag som trodde att vi kunde ta sovmorgon idag men icke. Är så himla trött nu. Håller på att somna sittandes här framför datorn. Fredrik började jobba 6 idag så jag skulle prova att ta Milton på dagis. Gick väl så där. Han ville ju inte fara, ville vara hemma med mig men till slut så tog vi oss ut till bilen. Att lämna på dagis var inget problem. fick min puss och kram och så kunde jag åka hem igen. Kändes så drygt att åka 4 mil fram och åter. Fredrik skulle ju hämta idag men hans bil gick sönder imorse på precis samma plats som min gick sönder ifjol och samma problem var det också... spoooky... iaf så måste jag åka in i eftermiddag och hämta både Fredrik och Milton. Känns jobbigt.

Ska bara ta det lugnt idag. Skulle ha städat men vem fasen orkar det?? Kanske kan träna Dixie till att städa??? Nä det var ju ännu jobbigare. Måste få Fredrik å baka bullar imorgon, han har ju lovat det. Resten av kakorna köper jag.

Har shoppat lite också. Beställde film från Ginza igår och så köpte jag en liten grej åt Fredrik (julklapp) från Ellos idag. Jag måste sluta shoppa nu känns det som, men det är ju så mycket som jag vill ha. Skickade en julklappsönskelista åt mor och far idag. Roligast att köpa åt andra tycker jag. Är snart klar med alla julklapparna. Har bara svärfar kvar =)

Hittade en hel del annat på Ellos som jag ville ha också men som jag inte köpte...

Snygga sängkläder

 





Snygga lampor




   


Snygga gardiner




Köpte förvaringslådor idag till Miltons nya rum. Har tittat på dem länge och nu var det rea på de gröna så då slog jag till fast jag köpte bägge färgerna. Förvaring kan man inte ha för mycket av.





Usch vad utvilad jag känner mig nu. Gick och la mig och sov en timme =) Det var sååååååå skönt. Ska snart åka in på byn. Har hur mycket pantflaskor som helst som jag hade tänkt panta innan jag hämtar Milton på dagis. Men först så hade jag ju tid och betala räkningarna för den här månaden och titta på lite hemsidor.
 
Köpte för övrigt Sköna hem fixa stilen häromdagen och där i fanns det en skitsnygg säng. Måste leta åt en bild på den eller scanna in den. Sån vill jag ha. Det var bara en enkel sängram som de lagt mosaik runt om. Skitsnyggt.


Hittade en ny sida idag också med massor av skojiga saker. Entrendstore heter den

Hittade en hel del roligt på den sidan.

Plåster



    

Skulle bli glad att bli plåstrad om med sånna här fina plåster =)

CD-R skivor som ser ut som lpskivor. Jag har en hemma. De är så läckra.



Att den är söt?? Orkar man inte blåsa sina naglar torra själv så ska man köpa den här sötnosen.




Visa dina medtrafikanter hur du känner om dem.

Leksaker




Tycker att denna cykel var frän.



Fighting grandpas.. Roligt hehehe...


Låt gamlingarna tävla =)



Funderar du på hur snabbt du skriver på datorn eller hur många ord du skrivit under en dag? Då är detta grejen för dig.






Radiostyrda saker. Perfekta presenten till Fredrik =)

I köket


Tycker denna är lite rolig. Ändrar färg efter temperaturen på vattnet.



Denna står högt på min önskelista





Beskrivning: Klockan, som inte bara visar tiden, har inbyggd mp3-spelare och kan visa bilder och filmer på en knivskarpa OLED-skärmen samt kan användas som diktafon. Klockan finns med 1 eller 2 GB inbyggt minne och har en 1,5" OLED-skärm på 128 x 128 pixlar som är av mycket hög kvalitet och känns smidig på hanleden.

Nödvändig pryl??

Nä nu ska jag åka på byn och panta lite flaskor som sagt var och hämta mina killar =) Ha det bra!!!

Var till grannen

Gick över till grannen ändå. Sa bara att jag var intresserad av att köpa en bokhylla ifall de hade någon som de inte skulle ha kvar, fick komma in och titta på deras bokhylla men tyvärr så var den alldeles för stor. Men det var trevligt att träffa dem =) Har aldrig varit över förr då de varit här, vill väl inte störa dem antar jag. Man är så svensk.

Har letat efter bokhyllor på blocket idag men oftast så kostar det mer att köpa där än att köpa tre billy bokhyllor på ikea. Funderar på att köpa där ändå. räknade ihop att det skulle kosta under 1000 kr för tre bokhyllor. Det är inte farligt.

Hittade en massa annat fint på blocket dock som jag gärna skulle ha här hemma om jag hade plats.



Vill ha en en egen skoter men det känns ju rätt så meningslöst att köpa en skoter nu då jag ändå inte kan köra. Någon som försökt köra skoter med brösten sprängfyllda av mjölk.. Inte skönt...

 

Hittade inte den här lampan idag men sparade en bild av den för jag tyckte om den så mycket.



Tycker om sekretärer (stavas det så?)



En söt liten barnsäng



En till fin barnsäng =)



Önskar jag hade ett jättehus som jag kunde ställa denna soffa i.

Nä ska kolla in Äntligen hemma på tv nu... fridens

Glömde ju skriva

Den första snön kom ju idag. Att jag glömde bort det. Det kom inte så mycket snö men det är härligt iallafall. Var ut och tog ett kort i morse så att jag skulle ha bildbevis. Det kommer bild på det sedan.

Sitter och tittar ut genom fönstret och skulle egentligen vilja gå över till grannarna. De håller på att tömma grannhuset och nu kom de med en jättestor kontainer där de kastar möbler. Jag är som sagt var lite allergisk mot det här med att kasta saker så jag funderade på att gå och kolla om de ville ge mig något. Letar ju bokhyllor. Men jag tycker att det är lite pinsamt att fråga. Kanske ska ringa deras syster. Henne känner jag ju =)

Ska ta och se om de är ute. Då är det lättare att ta kontakt =)

Ha det

Äntligen

Efter att ha följt serier i X antal år och läst boken (vilken inte var en höjdare må jag säga) så var det äntligen dax. Att se Sex and City filmen. Den var såååååå bra, tror inte Fredrik håller med, sa att "den gick väl att se". Jag hade väldigt verkliga drömmar den natten om att det var jag och Fredrik som spelade i filmen. Att det var våra liv och helt plötsligt så skulle jag gifta mig med en gammal klasskompis. Det var en väldigt konstig natt *skrattar*



Älskar sådana chickflicks men Fredrik retade upp mig under nästan hela filmen. Han hade hört att någon skulle dö och NÄ det gjorde det inte men han satt hela tiden och sa "nu dör han, nu dör hon, nu kommer han bli överkörd" etc etc. Väldigt irriterande.

Oftast får jag se mina filmer ifred, för Fredrik brukar somna efter 2 sekunder då jag sätter på en film men han höll sig vaken den här gången otroligt nog.

Såg på mycket film från början av sjukskrivningen men nu har jag som lessnat. Mest för att jag inte har några nya roliga filmer att se. Brukar låna filmer av syrran men hon var tvungen att ha dem hemma nu då hon å gubben skulle dela upp grejerna. Har iaf gjort iordning en lista på filmer som jag vill se och så får jag väl se om hon har dem.

Klassikerna

Såg på mycket film då jag var liten och mina föräldrar lät mig se de flesta filmerna. Pappa är en action tittar gubbe så då blev det mycket sådana filmer.
 





Tycker att hajen affischen är så grymt snygg.



Satt och tittade på en gammfilm häromdagen faktist. Var tvungen att passa på då Fredrik var på jobbet, han tycker inte om den filmen - Good Morning Vietnam. Han tycker inte att det händer något. Jag tycker att den är jättebra och det händer ju saker hela tiden. Men det är väl inte så mycket att lyssna på... Fredrik menar jag. Han har knappt sett några filmer. Inte klassikerna iaf som Hajen, Aliens, Rovdjuret, Rambo, Rocky och många fler.. Han har inte haft tid, han har jobbat sedan han föddes tror jag. Gjorde ett försök till att se Aliens med honom men vi lessnade ungefär 20 minuter in i filmen. Det var inte nån Aliensdag för oss. Får väl ha ett filmmaraton längre fram

 

Jag älskar musikaler har jag kommit på. Har sett Grease och Hairspray hur många gånger som helst men jag måste säga att jag tycker bättre om Hairspray från 1989 än den nya, trots att John Travolta är snygg som morsan *skrattar*

Såg dem bara med några dagars mellanrum och det var nog ett misstag. Skulle ha väntat längre. Det är som med böcker. Man ska aldrig se filmen till en bok som man bara älskar.. Då är filmen värdelös. Man sitter bara och jämför, och i en film kan man aldrig få med lika mycket innehåll och detaljer som i en bok. Därför har jag aldrig läst Harry Potter, jag älskar alla filmerna och jag tror att jag kommer att ändra uppfattning ifall jag läser böckerna. Likadant är det med Sagan om ringen, älskar filerna så jag har inte läst böckerna men jag minns den tecknade versionen som fanns då jag var liten. Den var lite otäck om jag minns rätt. Tycker nog inte alls det nu.  

    



Såg nya Narnia för några månader sedan. Den var bra. Jag och min bästis Johan såg jämt Narnia då vi var små men tyvärr så kom den filmen bort. Vi kanske såg den tills den gick sönder vem vet. Hade gärna sett den gamla versionen igen.

  

Jag har ganska bred filmsmak och kan se det mesta men jag såklart några favoriter som jag gärna vill dela med mig av.

1: FORREST GUMP



Jag kan inte förklara varför jag älskar denna film så mycket men jag har sett den så pass många gånger att jag kan rabbla upp replikerna. Kan se den hur många gånger som helst. Har även soundtracket... hur bra som helst.

2. ANIMERAT

 

 

Älskar de tecknade filmerna som görs nu. De är så roliga. Hittade Skrotnisse och hans vänner på ginza för 40 kr. Såklart  slog jag till. Jag blir väldigt nostalgisk av den filmen. Det var vad jag såg på fredagskvällarna då jag var liten.

3. ACTION / ÄVENTYR

       

Tycker att X-Men är skitbra. Har inte sett 3:an men beställde den på ginza idag  =)



Van Helsing... BRA!!!

 

Vet inte vad jag ska skriva.. De här filmerna är bra helt enkelt.

     

De här är nästan mina favvo äventyrsfilmer, delad förstaplats med Harry Potter.



Jag var draktokig innan men den här filmen spär bara på mitt drakintresse.


Har faktist både läst boken och sett filmen. De var båda bra.



4. KOMEDI



Tycker väl inte att det är en komedi egentligen, mer ett drama men kan väl hålla med om att den är rolig ibland. Det är en bra film iaf.            


    

De här har varit mina favoriter sen jag var liten. Min smak när det gäller film ändras inte så mycket har jag märkt. Har äntligen skaffat dem på dvd.



Pretty women tycker till och med Fredrik om =)



Antingen hatar man den eller så älskar man den.

5. THRILLERS



Äckligt otäck =)

 

Jag tycker om de flesta av Johnny Depps filmer. Dessa är inget undantag.
 
8. DRAMA



Härlig film med musik som får en att drömma bort.



Så otroligt sorglig film.. ojojoj vad jag grinade



Jättebra film som skildrade hur det var under 60 talet.

Det där var ett utval av mina favvofilmer.

Här är några filmer som jag vill se

   


Ska önska mig dessa filmer i julklapp kanske =) Min mor brukar va snäll och köpa filmer åt mig.

Älskar film... ska gå och se om jag hittar nån gammal goding som jag kan lägga mig på soffan och se. Har en stor godispåse som väntar =)

    

Popcorn är inte så tokigt heller =)

Är så himla gravid idag och Milton missade vintertidsomställningen

Har Milton och Fredrik hemma idag och jag är helt slut av att titta på Milton springa runt och runt i huset. Tack och lov så blev han trött av det också och gick och la sig nu en stund och Fredrik gick ut för att fixa undan lite ved nu innan snön kommer, så det är äntligen lugn och ro i huset igen.



Milton i lekartaget imorse. Mycket klossbyggande just nu. Helst på min mage.Utbrister "NÄMEN" varje gång tornet rasar... lite skojigt hehehe...

Älskar mina killar men ibland blir det för mycket, helst nu då jag är trött dygnet runt.

Milton vaknade 1 inatt och ville läsa böcker vilket vi inte var så jättepigga på att göra konstigt nog. Jag hade precis somnat och när Milton väckte mig så väckte han även min mage och en sjudundarande halsbränna började och den höll givetvis i sig hela natten och även nu.

Hatar halsbrännan.. Det är det värsta med att vara gravid, Jag kan ta att jag har ont och sover dåligt men att hålla på spy upp något som känns som eld hela tiden är inte trevligt. Kunde knappt röra mig imorse heller. Hade så fruktansvärt ont i höfterna och blygbenet att jag bara ville kapa av mig underkroppen.. skulle vara skönt att kunna göra det ibland. Vad jag klagar idag... 

  Så här känns min halsbränna

Fredrik jagade igår så Milton var hos sin farmor och farfar och faster Madde, han verkar ha haft jättekul men var så himla trött då han kom hem. Han fick lägga sig tiddigt men har sovit jättedåligt inatt. Milton missade att vi ställt om klockan inatt också. Vaknade som vanligt kl 6. Ibland önskar man att det finns en fjärrkontroll på barn så man kan stänga av dem. Fredrik skulle ha jagat idag men det regnade imorse så han bestämde sig för att stanna hemma med mig och Milton istället. Nu går han runt och muttrar för det är jättefint och soligt ute. 

Visserligen ska vi ha kalas nästa helg men han kan väl få fara ut en snabbsväng om han är snäll.. Ja, jag är då snäll tycker jag. Träffar knappt mina killar något. Jag och bebis klarar oss själva =) 



Gubben i jaktkläderna just hemkommen från en dag av älgjakt.

Har nu gått in i vecka 32.  Johooo!!! Hoppas på att inte behöva gå längre än vecka 37-38, Funderar på att ta en shoppingtur till Sundsvall runt de veckorna och gå riktigt ordentligt. Ska fråga syrran om hon ska hänga med och mamma kanske. Det kan va kul =)



Ser ju inte så jättestor ut så här.. Men alla tycker att jag är enorm...

   

Zebramagen =) Här ser den enorm ut... Håller på att borsta tänderna ifall ni inte ser det.

Min graviditet - BF Fre 19 dec 2008 Uträkning utgår från dagens datum: Sön 26 okt 2008.
Din graviditet startade Lör 15 mar 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 29 mar 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 226 av 280. (80,7%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 1 full dag (v32+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 19 dec 2008
Du har 54 dagar kvar till förlossning.

När man läser detta så känns det rätt skönt.. Tog detta från familjelivs hemsida

I magen:

Graviditetskalender vecka 32

Lanugohåren som har täckt barnets hud börjar försvinna. En del kan finnas kvar på axlar och rygg när barnet föds. De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.



 vikt.JPG langd.JPG

 2 kg

 41,5 cm

Längden mäts från huvud till fot.


Fakta från www.barntotal.se

Pysselfredag



Hade nått så fruktansvärt tråkigt i fredags och Dixie gick bara och stirrade surt på mig. Hade en bra dag så jag tänkte att jag skulle passa på att fara ut i skogen en sväng. Tog gammvolvon och körde en sväng



Släppte Dixie lös och började plocka ris och mossa, tog mig 2,5 timme att plocka det här. Fick för mig att jag skulle göra en krans till morfars grav. Jag brukar göra runt 10 kransar den här tiden på året men i år få det nog räcka med 1. Kanske 2. Vi får se om jag orkar.

 

Otroligt vad mycket spindlar och småkryp man hittar på bordet när man är klar.. Tänker inte på att det är deras hem man tar med sig hem.



Har påbörjat kransen. Börjar med att göra en ring av tjockare ståltråd och så virar jag kvistar runt den så att den inte ska synas så mycket. Brukar blänka rätt så mycket.



Det färdiga resultatet. Den blev jättefin på graven. Var dit igår och la dit den. Mormor blev nöjd också, tyckte att den var fin. Hittade lingonris med stora fina lingon på som jag satte fast på kransen också. Det blev bra.

Gjorde inte så mycket mer den dagen. Väntade bara på att mina killar skulle komma hem.

Nu ska vi åka och handla så det är väl bäst att klä på sig lite.

Tatueringssugen

Har suttit och kollat på en massa avsnitt av Miami ink så ja ha blivit så himla sugen på att tatuera mig igen och inte blir det bättre av att jag fick skandinavian tattoo magazine igår heller..

Har så många ideér på tatueringar så jag vet inte var jag ska starta. Men nästa tatuering tror jag blir något med mina barns namn. Vet bara inte hur jag ska utforma dem än.. kanske ska ge Mika (på deep forrest tattoo) fria händer.
 
Har ju hunnit tatuera mig ett par gånger så jag vet vad jag ger mig in på. Det är inget som jag har ångrat iallafall. Jag är en sån som tänker igenom motiv och läge väldigt länge innan jag gör något permanent. Fast det finns ju ett litet undantag förstås. Jajaja alla har varit unga och dumma.

Här är några bilder på mina tatueringar



Min första tatuering som jag gjorde i Göteborg under en semester där (på citytattoo). Var inte genomtänkt alls. Såg en studio, gick in, bokade tid, tog en bild från väggen och lät han tatuera in den. Ångrar mig inte men jag skulle nog inte valt samma motiv ifall jag tänkt efter.























Så här såg det ut för ett par år sedan då Filip på Red dragon tattoo i Umeå tatuerade en drake på mitt ben.

 

Fredrik var snabbt framme med mobilen och fotade =)



Det färdiga resultatet



Tatuerade in den lilla draken på armen 2003 och tyckte att den var så fin men allteftersom så har den åsikten ändrats. Jag började tycka att den var för liten, att jag skulle ha gjort den lite större. Så i november 2007 så slog jag äntligen till och gick till Mika på Deep Forrest Tattoo i Sollefteå och gav honom mina funderingar runt en ny tatuering och han ritade då upp detta mönster på fri hand och jag älskar det. Tycker verkligen om den gröna färgen i bladen.
 


I februari 2008 så var det dags igen och jag la till en liten slinga och Morfar. Min morfar gick bort i december 2007 så jag ville ha någon slags minnestatuering och denna blev perfekt. Hjälpte mig verkligen mycket genom sorgen.





Mikas studio i Sollefteå. Deep Forrest Tattoo.



Vad ger man en sådan som har allt?? En tatuering såklart. Fredriks första tatuering.



Det här är verkligen Fredrik.. Min älgjägare =)

Några snygga tatueringar hittade på internet





Tycker denna är så grymt häftig...önskar att jag hade kommit på något sånt.



Ingen kan komma och säga att denna inte är bra gjord.



Tycker om naturbilder...



Tycker att Fredrik sak göra denna björn. Så snygg.



Tycker om udda bilder. Denna bild älskar jag.



När jag såg den här taueringen så började jag fundera på en gång var jag kunde ha en. Har fortfarande inte kmmit på nått.



Tycker om snöstjärnor.

 









Den här tjejen har lagt ner så grymt mycket tid och pengar på sin tatuering men det tror jag nog att hon tycker är värt. Den är ju JÄTTE snygg.



Den här tjejen har något liknande men inte över hela kroppen. Helt i min smak.

Alla tatueringarna är hittade och kopierade från BMEink.

Konst

Jag hittar ofta inspiration till nya tatueringsmotiv från olika bilder. Jag har spånat länge på en nya tatuering till min högra arm och hade tänkt mig en vacker kvinna med långt rött hår (Det ska vara mycket hår) lite mystisk med kanske fjärilar eller en drake. Jag har Inte en klar bild i huvudet än och jag är jättedålig på att rita upp det jag har i huvudet så jag hoppas på att en kompis till mig har lust att teckna lite. Kanske går det om man ber rikitgt riktigt snällt.
 
Här kommer lite inspirationsbilder.









Hittade dessa bilder på allposters.se.





De här två är gjorda av Brian Froud.

www.owllightstudios.com













Jag ÄLSKAR dessa bilder. Har skrivit ut ett par stycken, ramat in dem och hängt dem i vårt sovrum så jag kan se dem jämnt.
De är gjorda av en tjej som heter Victoria S. Griffin och ni hittar henne på www.owllightstudios.com.

Bengt Elde

För några år sedan for jag och Fredrik till Stockholm på semester. Då vi var och promenerade runt så sprang jag på en liten affär som sålde konst. Bengt Eldes affär och jag blev helt förälskad i hans tavlor. Då bodde vi i ett hus på 36 kvm så tyvärr fanns det inte plats för hans jättetavlor på 2*1,5 meter men jag har svurit på att jag ska köpa en tavla nästa gång vi åker ner till Stockholm.  Man blir så glad av dem. 








Stina Persson

Sprang på denna tjej på någons blogg härom veckan och blev förälskad igen.
Bara att titta själva så förstår ni.









Ni kan gå in på Stina Perssons hemsida för att se fler bilder.

Virginia Lee

Har faktist mailat med denna tjej och fått hennes tillåtelse att använda hennes teckningar till en tatuering, hon blev jätteglad då jag frågade. Jag blev så kär i hennes träd så jag känner att jag gärna vill ha ett som följer mig livet ut. Måste bara komma på var på kroppen som jag vill ha ett =) 


 


Det är denna jag vill ha tatuering av.






Skulpturen är gjord i lera.. helt otroligt vad man kan göra. VILL HA!!! julklappstips ; )

Nä nu ska jag ta och sussa och drömma vidare om tatueringar. Ska söka igenom internet imorgon efter mer inspiration.

Fler loppisprylar

Har skrivit om min loppisfynd förut men har nu tagit lite fler kort på olika saker som jag räddat hem från loppisar. . Här kommer det lite bilder. 
 


Älskar de här glasen. Köpte 6 stycken på en loppis efter att ha gått och tittat på dem i säkert 2 månader. Betalade 75 kronor och jag har aldrig använt dem.



Hittade de här blå skålarna på samma loppis och jag är svag för glas och porslin. Betalade 60 kr för 6 stycken. 



Min fina fruktskål. 60 kr på smma loppis som de övre föremålen kommer ifrån.


Tillbringare, kannor och vaser.


Har en hel hög med kannor, vaser och tillbringare. Som jag har skrivit förut så kan jag inte riktigt motstå dem. Här kommer bilder på ett par stycken.

 

De här har jag haft i flera flera år.



Liksom denna.



En av mina favoritkannor som jag har.



Mina favoritvaser. Den fyrkantiga blå hade jag gått och tittat på i flera månader men varit för snål att köpa men så bestämde jag mig för att äntligen köpa den. Men då jag kom på loppisen så var det någon som köpt den 2 dagar tidigare. Gissa om jag blev besviken. Men jag blev glatt överraskad på min födelsedag då det visade sig att det var Fredriks mormor som varit och köpt den åt mig.  



Mitt vasskåp.Ganska många vaser utplockade vid detta tillfälle.



Tycker väldigt mycket om den gröna vasen. Tillbringarna köpte jag för jag tyckte om formerna på dem.



Dammiga var de ser jag nu..



Härliga färger



Fick denna av mamma. Är så härliga färger på den.



Var på bouppteckning och otroligt nog var det INGEN som ville ha denna gröna Anna servis. Det är endast tallrikarna som har några småskador annars är det i jättefint skicka. Självklart så fick den följa med mig hem. Var så fint hemma hos oss i julas då jag dukade upp med dessa.

Om jag känner mig själv rätt så lär det komma fler bilder på loppisprylar snart igen. Det finns inget som kan hålla mig borta....

Nu ska jag sova.
God natt  på er...

Var till Sollefteå igår och idag

Var som sagt till stan igår, skulle till läkaren för att se hur det var med bebisen. Åker till gynläkare 1 gång i månaden för att kolla hur livmodertappen håller ihop. Sist så hade jag öppnat mig lite, dr fick in ett halvt finger, så man oroar sig ju lite men doktorn verkade inte oroad eftersom hon inte ens undersökte mig igår, skrev bara ut sjukskrivningspappret. Konstigt tycker jag och jag frågade henne om hon inte skulle göra någon undersökning men fick som inget riktigt svar. Jaja hon tycker väl att jag har gått så långt nu. Är i vecka 31+5 idag så det går framåt =) men det är ju fortfarande i farozon. 

Hon tyckte nog att jag var lite tjock för det enda hon verkar bry sig om var att jag skulle göra sockerbelastningstest. Fick upplysa henne om att jag redan gjort 2 under denna graviditet. Läkare verkar aldrig läsa journaler fast de har dem rätt under näsan.
 
Passade på att springa ner på stan efter sjukhusbesöket. Hade kollat in lite saker på jysks hemsida som jag tycker skulle passa Fredriks syster bra i julklapp och jag vet ju inte när jag kan gå på en affär nästa gång så det gällde att passa på. Hittade även en julklapp till bebis, svärmor, syrran och Milton så det blev en produktiv dag trots att det gick väldigt fort in och ut ur affärerna.



Köpte denna till bebis.. Tror inte h*n behöver en spargris men vi är väldigt förtjusta i folkabussar (skulle gärna ha en riktig) så jag kunde inte låta bli. Jysk 39,90 kr



Milton fick ny täckjacka och täckbyxor från Lindex. Kom på att han kanske behöver mer än 1 jacka... 



Har ju skrivit förut om Miltons nya rum och att Fredrik ska få bygga en liten leksaksdiskho dit. Köpte snygga minihanddukar på Jysk för 7 kr /st som han kan ha till leken. 



Det finns en affär i Sollefteå som heter skattkistan, en liten lågprisbutik som har många jättefina saker. Där hittade jag dessa grejer till Milton i julklapp, 10 kr/st.
Ja det är gnuggistatueringar. Han tjatar om att han vill ha egna tatueringar, mamma och pappa har tatueringar så då vill Milton också ha. Fick 5 ark för 10 kr. Hoppas att han blir glad nu =) 



Han ju springa in på en loppis också och hade sån tur att jag hittade detta minidiskställ och miniplasttillbringare.  Lyckades pruta också =) Helt prefekt till Ms lilla kök.



Köpte denna skål för 10 kr på loppisen, det ska bli diskhon.



Mormor har letat efter sådanna här lampskärmar och jag hittade ett par på en loppis för 2 veckor sen som jag köpte åt henne men de är så svåra att få tag i billigt så jag passade på och köpte ett par i reserv åt henne nu när jag sprang på ett par. Hon ska få dem i julklapp.  30 kr/st.


Morgontrött

Jag är fruktansvärt morgontrött och har verkligen inget bra humör på morgonen. Imorse var inget undantag men vem kan vara sur och tvär då man har en sådan här liten solstråle som försöker få en på bra humör igen...
Var tvungen att ta lite bilder (eller det blev närmare 20) Här kommer 3.



Tur att Milton tagit efter pappas morgonhumör



Du kan inte se mig



Bu på dig...

Ja jag blev då på bättre humör imorse iaf. Puss på min lilla skitunge =)

Följde Fredrik till stan idag, han skulle röntga ryggen och jag tänkte att jag kunde väl följa och hålla honom sällskap, snäll som jag är.
Jag tog med mig vattenflaskan, 2 tjocka nummer av sköna hem och var förberedd på timmar av väntan på röntgen (det brukar alltid jag få vänta). 10 minuter senare så är vi på väg hem igen. Man bli så förvånad när nånting går fort inom sjukvården. Jag var helt paff.

Vi åkte hem iallafall och jag gick och la mig och sov, var helt slut. Fredrik tycker inte att jag var något vidare sällskap eftersom jag envisades med att somna i bilen hela tiden. 
Men jag hörde en snygg kommentar från Fredrik iaf mellan sömnen så jag avslutar dagens skrivande med ett citat från Fredrik.

" Va, det är fortfarande -2,5 grad ute, om det hade varit minusgrader så hade det varit jäkligt kallt." 

Måndag igen

Då var det måndag igen då..  Kunde knappt ta mig ur sängen idag. har vaknat hela natten varje gång jag behövt vända mig. har haft så ont. Inte roligt att det ska behöva vara så här. Men jag får väl skylla mig själv för vi åkte till Ö-vik igår på dop och det skulle jag nog inte ha gjort men vem vill missa något sånt. Kommer ju inte precis hända igen för denna lilla gosse som blev blöt igår =)

Vi for lite tidigare så att vi skulle hinna gå på rusta innan. Det var så skönt att komma ur huset och bara gå runt i en affär och titta på alla saker. De hade börjat med julpyntningen, kunde inte hålla mig utan köpte en liten ren som ska hänga i julgranen och så hade jag så tur att jag hittade en Tricia Guild bok för endast 49 kronor.. Det är rena rama fyndet.
 

Tycker att de är supersöta- 10 kr /st.

Hittade en hel del annat jag skulle vilja ha på rusta också. Är lite galen i julprydnader helst julgransprydnader. Har så mycket i vår gran så man ser knappt granen men vi har plastgran så det gör inte så mycket. (tycker inte om barren) Det är det roligaste med julen, att klä granen och köpa klapparna.


Köpte denna matta ifjol på rusta för att ha under granen. Den blev väldigt bra där..  Finns i år också, kostar 79 kr.



Blev väldigt sugen på de rosa och turkosa kulorna men jag lät dem stå kvar i hyllan 39 kr för 4 st.. Stjärnor köpte jag ifjol och de glittrar så vackert i granen. 39,90 kr för 10 pack.

 
Jag har redan ett par snygga papperstjärnor hemma men jag hade svårt att motstå de de hade på rusta. De kostar 49 kr. och finns i lila, lila-rosa, blå-grön, silver, röd, vit och turkos. 


Köpte denna adventsljusstake ifjol. Tyckte att den var så rolig. Har inte använt den än. 29,90 kr.



Milton älskade dessa julgransprydnader. Sa så här: "Biiiiil... pappa köpa.. " men pappa gick inte med på det.. Tycker att prydnadssaker är onödiga. 


Hittade detta snygga överkast på hemssidan. Tycker att det var jättesnyggt (det lila alltså) och kostade inte så mycket. 249 kr och det är till en dubbelsäng.  

Känns roligt att det snart är jul. Jag har börjat köpa julklappar och så har jag letat åt en hel del på olika hemsidor. Orkar inte springa i affärer i år så det kommer nog bli mycket köpt över internet. Hade tänkt göra en de grejer också. Få se om det blir gjort.

Har lite shoppingbehov nu. inte lätt då man bara sitter hemma och tittar på internet och hittar så mycket fint på olika sidor. Mycket av det jag vill köpa vill jag köpa till bebisen men jag har ju så fruktansvärt med barnkläder till den redan så det är inte lönt. Hinner inte ha allt. Hittade iaf detta som jag vill ha...

Barnkläder och prylar

Barnlycka


 

Supersnygg åkpåse 999 kr.                                       Napp 99 kr.

 
Napphållare 79 kr                                                        Nallebjörn 129 kr


Min favorit. Filt 299 kr.                                                                    Väska 299 kr
Skötväska från oii  1149 kr.
Alla dessa underbara saker kommer från barnlycka

Babyshop


Supersnygga mössor från babyshop.

Folkart



Från folkart kommer dessa underbara kreationer. Får jag en flicka så ska hon få kappan, den är ju så grymt snygg. Mackan är rolig också =)

Dunderbutiken




Är ju tokig i Barbapapa.. Hittade de här sakerna på dunderbutiken. Är så lätt att handla där och paketet kommer efter bara ett par dagar.

Homely


Snygg mobil att ha ovanför spjälsängen. Tyvärr lite för dyr för mig. 320 kr

Lampa 898 kr.

Tält 1852 kr.

Hittade dessa på homely. De har så snygga saker men jag vill inte betala deras priser.

Lillaw


De har så snygga barnkläder och filtar på lillaw. Vill köpa allt.

Lucky little me


Allt detta kommer från luckylittleme. Också en av mina favoritsidor. Har dock aldrig handlat därifrån.

Poppilopp

 Hittade dessa på poppilopp. Ska man köpa pianot???


Raffigraffi

   

Milton är väldigt förtjust i att titta på de här bilderna. synd bara att de är så dyra.. Det är stora bilar förrest en som man sitter och sparkar sig runt på .. Från 1199 kr till 1500 kr. Från raffigraffi.

Ellos



Hittade de här bäddseten på ellos som jag funderar på att köpa till Miltons nya rum. De var så härliga..

Åhlens



Åhlens har också en del snygga påslakanset.

Miltons nya rum

Aproppå Miltons nya rum så går det rätt så trögt. Pappa kom hit i helgen med Easy covertapeterna jag bett honom köpa. Känns som om det kommer att kunna lossna nu, har stått still så länge. Måste gå upp och titta ifall vi har oljefärg uppe i vår bra att ha skrubb. Det måste målas på vissa ställen så att det inte blir dåligt där när vi sätter upp täcktapeten.


Det så kallade gästrummet. Användes bara för förvaring av möbler som inte passade in någon annanstanns och för att hänga tvätt. Blev rätt så rörigt här inne och så är det ju så trista färger.



Fotot taget innifrån rummet. Stora väggen ska bli grön, lilla blå.

Har tagit mig 2,5 månad men jag har snart dragit ner alla gamla tapeterna... Hatar strukturtapeter!!!

Sängen ska stå kvar i rummet. Milton ska få sova i den. Fick den av mormor och morfar när vi flyttade till huset. Den gick knappt in men med lite bök och många svordommar så gick det till slut.
Funderade på att måla om den men fick inte för mormor så den förblir brun. Det är min morfarsfar som gjort den 1921. Årtalet står på baksidan.



Taget från dörren då man kommer in. Garderober till höger, kallskrubb (bra att ha skrubben) innanför den lilla dörren rakt fram. Väggarna ska bli blåa. Sängen står just nu mitt i rummet därför ser det mindre ut.

Milton är väldigt otålig. Tjatar på sin kära mor att jag ska upp och måla.. Vill sova i stor säng. Får se vad han säger då han till slut får sova där.

Har köpt en del saker till rummet redan. Har gjort en ritning över hur vi ska göra så att Fredrik kan se min visionMen som vanligt så kan jag inte lägga ut den.. Datorn vill inte lägga ut saker från paint.. De kanske är ovänner =) .

Det här har jag köpt redan till Miltons nya rum.




Köpte det här överkastet på tradera. Med frakt blev det 370 kr.  Är så nöjd. Älskar färgen och Milton tyckte att det var så fint.



Köpte mattan Hampen för 395 kr på Ikea och bordet lätt med tillhörande stolar frö 179 kr. De ska bli chockrosa. =)

Vill ha till Miltons nya rum



Vill köpa 3 Billy bokhyllor och ställa in i rummet så att han bra förvaring för alla hans böcker och leksaker. Snygga sängkläderna Korall från ikea skulle passa bra in också.



HIttade de här snygga korgarna hos Broarne och de skulle pasa perfekt in i rummet. Tyvärr kostar de 350 kr/st. Det är lite för dyrt för mig, då Milton bara ska ha leksaker i dem.

Nä ska gå upp ooch leta åt färgen så att man kan sätta gubben iarbete då han kommer hem =)
Ska bli skönt då allt är klart

Fredag

Imorse så tänkte jag.. äntligen fredag, imorgon så slipper jag kliva upp för att hjälpa F att göra iordning Milton utan vi kan sova så länge vi vill, men så kom jag på att F ska jaga imorgon. Ja då blev det ju såklart ingen sovmorgon utan det blir nästan tidigare än på veckorna. Det känns fruktansvärt jobbigt. 

Jag är som sagt sjukskriven just nu. Får inte lyfta eller anstränga mig så mycket för bebisen vill komma ut redan nu och det går inte jag med på. Väldigt tråkigt att inte få ta hand om sin egen son. Varje dag måste man komma på lösningar för att förenkla vardagen.

Jag säger bara det. Tack och lov för internet. Man får så många tips och inspiration därifrån. Helst pysseltips som jag kan göra utan antränga mig allt för mycket.

Jag sitter ofta och ritar olika inredningar till vårt hus, hur vi kan göra om hemma och så lämnar jag dem till mina man för hans åsikt. Då är det bra med internet. Jag sitter och sparar bilder på mina favoriter, alltså hur folk har gjort om hemma hos sig och då kan F se vad jag menar.  Oftast tycker han nog att det är fina och bra ritningar men att det saknas tid, pengar och ork till att göra om just nu.

Får drömma vidare.

Här kommer lite av mina inspirationsbilder.
Har hittat dem på Flickr, Styleroom och andras bloggar.  Förlåt men jag kommer oftast inte ihåg var jag hittar dem.

 Barnrummet     

Mitt absoluta favoritrum att inreda.. Då får man bli lite tokig och tänka utanför ramarna. Vi har börjat riva tapeter och göra om i Miltons nya rum. Det är så stort och ljust. Ska göra något helgalet där inne i turkost, grönt och rosa inslag. 
Ja ni lär se var jag fått min inspiration ifrån.
                         
 

Ska göra min sons nya rum i denna grönfärg.. Ålskar den!!!

                                        


Jag har ju lilla kocken hemma. Ska bygga denna åt honom... eller ja Fredrik ska få bygga den =)



Supersnygg säng.. Vill måla något i denna färg



Jag vill också ha ett helrosa rum.






Hur kul skulle det inte vara att ha en koja inne. Snygga sängkojor. Från http://kidsfactory.nl/



Så himla snygga saker till barnrummet... Bild från badankas blogg.

Köket

Vill göra om vårt kök. Inte för att det är utnött eller dåligt men det är ju så fruktansvärt tråkigt. Vill ha ljust men med färgklickar. Hittade dessa bilder som verkligen inspirerade mig.

 

Dessa underbara bilder lånade jag från misskittykat styleroom.se



Älskar turkost!!! Jag ska också måla det inne i mina köksskåp.



Vill också ha ett stort och härligt skafferi



Förvaring är viktigt.



Badrum


Har ju just gjort om vårt badrum i detta huset men om jag fick bestämma så skulle jag vilja ha ett jättestort badrum med plats för bastu, bubbelbad och dusch.

Tvättmaskinen skulle jag ha i en separat tvättstuga så man slapp se eländet.
Här kommer några bilder på folk som har lyckats.

 

Stora snygga badrum med mycket ljusinsläpp.. Vill ha!!!



Hur snygg blev inte deras tvättstuga??


Bokhyllor och förvaring

Jag har alltid velat ha ett stort hus med ett rum för massor av böcker. Ett bibliotek. Här kommer det i alla fall en massa bilder på hur jag skulle ha gjort om jag hade det stora huset... keep on dreamin´



Så här ser det ut hos oss nu. Vill ju ha fint!! Men finare än så här blir det nog inte i detta rum. Om jag nu inte hittar på ett sätt att trolla bort alla fula pärmar och tidningsförvaring och gör rummet dubbelt så stort. Det vore nånting..

Vill ha så här:



Att man blir inspirerad till att göra om bokhyllan hemma??

     

Jag har en hel del med lpskivor hemma.. Skulle vilja ha plats till att göra nått sånt här med mina.


Pysselrummet

Mitt favoritrum i vårt hus är mitt pysselrum. Där är det bara jag som vistas så jag kan stöka på och lämna framme hur mycket jag vill. Jag har tyg och papper i högar och tapetrullar som står lite här och var.  Av de här bilderna fick jag lite tips på hur jag kan fixa bättre förvaring där inne och hur jag skulle göra om jag fick chansen till att ha pysselrummet i ett större rum.

 

 

Det här är mitt pysselrum. Det är litet men det är mitt.. Måste fixa fler hyllor och så tror jag att jag ska kopiera idén här nedanför för förvaring av mina tapetrullar. Uppe under taket ryms mycket =) .



Smart tapetrulleförvaring inte så bra bild dock.



 

Länk: http://www.flickr.com/photos/craftcreativity/2508509382/in/set-72157605140386812/

Den här tjejen hade så tur att hon kunnat göra kontor/pysselrum av deras källare, Hur stort som helst. Tycker att det var snyggt gjort.

 

Snygg upphängning av bilder, tycker om provdockor också, vet inte varför. Bra och rolig förvaring i skrivbordet.

 

Är avundsjuk på den här tjejens pysselrum.. så vill jag också ha...

  

Har en sådan låda med massor av smålådor. Köpt på Ikea. Ska också tapetsera den. Snygga färger i detta kontor.


Sovrum

Vi har precis gjort om vårt sovrum och jag är verkligen jättenöjd med det och trivs så himla bra där inne men ibland så önskar jag att jag vågat på lite mer färg eller gjort något riktigt pampigt... som de här människorna gjort.





Lila golv = snyggt



 

Bra idé om man har en liten vrå någonstanns. Göra ett litet krypin.



Härliga färger
 


Rolig idé.. Får lust att kopiera detta... men vart ska jag göra det???


 

En massa härliga färger.



Bo som en drottning.. Det skulle vara något.

Textilier

Till sovrummet hör naturligtvis en massa härliga kuddar, gardiner och filtar till.

  

Ooooo... vill ha!!!!!!!!!

    

Dessa underbara kuddar kommer från Indiska






De här snygga överkasten och kuddarna kommer från min nya favoritsida Tigerrose.

Vardagsrum.

mitt senaste inredningsprojekt är vårt vardagsrum. Det är långsmalt, inte en hel vägg utan fönster eller dörrar och så är det beiged. Det är otroligt svårmöblerat helst då vi vill ha mycket sittplats. men jag tror jag har kommit på en lösning på vårt problem. Har suttit vid datorn och ritat i flera dagar. Har till och med gjort en moodboard så man får en känsla av hur jag tänkt mig färgmässigt och vilka slags möbler jag vill ha.

Här kommer mina ritningar.

 


Tyvärr så gick det inte att ladda upp min ritning. Men min moodboard ville vara med iaf =) . Ska försöka senare jag lovar.

Och här är lite inspirationsbilder från olika vardagsrum. Man plockar lite idér här och där.



 



 



Nä nu ska jag slänga mig på sängen och drömma mig vidare om hur mitt drömhus ska se ut.

Ha en bra dag!!!

Böcker

Läser en hel del på dagarna (och nätterna). Just nu har det varit många deckare som har nötts ut.. Älskar spänningen och klurandet som deckare ger. Jag är en sån som tänker på boken hela tiden då jag inte läser, mest för att jag inte kan sluta tänka på dem. Jag försöker klura ut vem som är mördaren och oftast lyckas jag också. =)

Här är några bra författare. Mina favoriter just nu:  

- Unni Lindell - Deckare
- Stephen King - såklart måste jag ha med honom, jag tycker om hans udda böcker,
- Karin Wahlberg - Deckare i sjukhusmiljöer
- Minette Walters - Deckare
- Karin Alvtegen - Deckare
- Ian Rankin - Deckare
- Åke Smedberg - Deckare
- Arne Dahl - Deckare
- Arnaldur Indridason - Deckare
- Lisa Jackson -Deckare
- Michael Connelly -Deckare

En rolig bok jag bara måste tipsa om heter: Kokbok för Kannibaler och den har getts ut av förlaget Fabel. Den är så tokigt roligt. Handlar om vad man ska säga till maten innan man stoppar den i grytan för att göra den glad. Vem som passar till vad (ät tex aldrig tunga från en politiker eller lever från en pamp) hur man tillagar och portionerar och såklart vilka drycker som passar till vad. Väldigt rolig. Ni måste läsa den.

Är väldigt förtjust i så kallade coffeetable books också. Tycker om att läsa och titta på de ofta så vackra bilderna.  
Lägger upp några bilder på böcker som jag har och böcker som jag vill ha.

Terence Conran

Terence Conran är min absoluta favoritförfattare när det gäller inredning. Han har alltid bra tips på hur du löser olika saker i hemmet.

     


Tricia Guild

Tricia Guild är ju färgernas drottning. Älskar hennes böcker och kollektioner. Vill ha alla hennes böcker. Tyvärr så har jag bara en av dem.

           
      

Bra barnböcker

Både jag och min son tycker väldigt mycket om böcker och det gör ju inget ifall de är fina att se på  heller i bokhyllan. Min son har fått många böcker i julklappar och födelsedagspresenter. Balnd annat barnkammarböckerna. De är så fina och bra. Följer med en cdskiva till varje bok också så man kan lyssna på berättelser och sånger medan man tittar i böckerna.

         
     

Är ju väldigt förtjusta i Barbapapaböckerna också. Är med i barbapapabokklubben, då får vi en ny bok var 6:e vecka.

       

Måste ha hemma

En bok som man bara måste ha hemma, helst om man är en samlare som jag är denna :

 Passionen att samla skriven av Caroline Clifton-Mogg

Den är så bra och det är så vackra bilder i den. Man lär sig mycket om sig själv när man läser om samlare och varför man samlar. TIPS!!!

    På smällen från a till bebis av Anna Söderlund och Hannah Rosander.

Läste denna bok då jag väntade Milton och gud va man fick skratta. Där är det inget för konstigt att skriva om, de tar upp allt som kan hända under en graviditet och mycket känner man igen. Skrattade så man nästan kissade på sig.



  Bonniers kokbok - Albert Bonniers förlag

Bästa kokboken som jag haft. Finns allt i den och är snyggt uppdelat i kategorier så att det är lätt att hitta det man söker. Den här boken borde alla ha hemma. 
  
Vill ha

  

Är ju som sagt väldigt förtjust i inredning och förvaringstips är alltid bra att ha. Det är också bra att läsa en bra Feng Shui bok emellanåt så man får lite inspiration till att rensa ut lite av sakerna man samlar på sig.

Bilderna på alla böcker tog jag från Bokus. De är oftast den billigaste bokförsäljaren på nätet också.

Loppisfynd

Klockan är halv 7 på morgonen och jag kan inte sova. Låg och tänkte på loppisar och var så sugen på att gå på en. Men men det är dåligt med loppisar här den här tiden på året så istället gick jag ner och tittade på lite bilder av vad jag köpt på loppisar genom åren.  Lägger upp lite bilder på mina, vad jag tycker, fynd.

 Före och efter



Fyndade en byrå på loppis i Långsele för 200 kronor, Blev riktigt bra efter lite spacklande och målande. Återanvände beslagen som redan satt på byrån. Sväljer hur mycket underkläder och sockar som helst.



Denna dam hittade jag i Kyrkdal på deras loppis... Blev kär så hon fick följa med hem. Hur bra loppis som helst där.. åker dit en gång per år och fyndar. Ljusstakarna har jag svarvat själv och katten är en present från min mor.

Älskade mattor



Älskar ryamattor. Kommer inte på var jag köpte dessa. De ligger i sovrummet och är så mysiga under fötterna då man kliver upp på morgonen.



Var på en bouppteckning efter en släkting och räddade denna runda skapelse från soptippen. Alla där tyckte att mattan var så fruktansvärt ful så de hade tänkt kasta den. Tur att jag fick tag i den för den passar så bra i vårt sovrum. Jag utgick från färgerna i den här mattan då vi gjorde om sovrummet.

 

De här underbara skåpknopparna satt på köksskåpen i vårt gamla kök.. letar överallt efter 3 knoppar till så att alla dörrar i vårt sovrum får var sin. Om den är någon som har några över så får ni gärna ge mig dem =)  Nu har jag tofsar på överskåpsdörrarna istället.


Förvaring




Förvaring är alltid bra. Helst då jag har hur mycket smycken och hårsnoddar som helst. 10 kr burken.



Min lilla kissemiss är guld värd.. orkar med alla mina ringar.. 5 kr var ett överenskomligt pris också.



Kan inte få nog av små askar och lådor..Den guldiga hittade jag längst in i en bokhylla och lyckades pruta ner till 50 kr. Var så glad.



Denna låda löste jag på auktion där jag bor. Det blev dagen dyraste sålda sak och jag fick den för endast 100 kronor. Hittade en liknande på antikaffär men den var mindre. Den kostade över 1000 kronor så jag är nöjd med mitt fynd. Förvarar mina kryddburkar i den. Hur bra som helst. Mortlarna och skålen på micron kommer från bouppteckningen. Krukan har jag köpt hos vår lokala blomsterhandel.



Ordning och reda i skafferiet. Hittade glasburkarna på olika loppisar och hemma hos mormor. Hon är så snäll som låter mig ta reda på sånt jag vill ha. 



Köpte denna på samma auktion som kryddkistan. Betalade 20 kr.

Tavlor

Jag köper ofta tavlor men det är inte alltid de kommer upp på väggen. Här är mina favoriter som kommit upp.



Fick tag i dessa tre underbara tavlor i keramik på en loppis i Näsåker. Betalade 275 kr för alla. Tyckte att det var lite dyrt men nu i efterhand ångrar jag mig inte.. Blir glad varje gång jag ser dem.



En tavla av tre. Hittade dem på röda korset för 20 kr styck... Älskar dem. Passade så bra på min nytapetserade vägg också =)



Tavla 2. Gardinen kommer också från loppis, 10 kr, även katten är "räddad" från loppisen.



Ville visa tavla 3 och vår nytapetserade hall uppe.. Alla hatar denna tapet men jag älskar den. Fick några rullar av Fredriks morfar. Han sparar på allt.. tak och lov... Ja jag vet.. inte så snyggt med tvättkorgen framme men det blev så.. Ska upp med några golv och dörrlister så är det klart sen. 



Den här tavlan har hängt med i ett par år nu. Hittade den på en loppis i Lycksele och betalade bara 20 kr för den. Den har passat in vart jag än har hängt den. Nu hänger den i tvrummet.



De här två hänger i köket och min son tycker verkligen om elefanten. Pratar med den varje morgon. Stora fina tavlor för endast 10 kr styck.



Tycker om gamla ramar..denna hittade jag för endast 20 kr.

 

Har suttit på tradera och köpt en hel hög med gamla ramar så att mina gamla svartvita foton skulle komma till sin rätt.. Känns så fel att sätta gamla bröllopsfoton i nya ramar.

Vaser, krukor och tillbringare.

Jag vet, jag verkar samla på allt och det stämmer nog. Tur att jag har 3 hus att fylla *skrattar*. En sak jag inte kan låta bli då jag är på loppisar är ju snygga färggranna vaser, krukor och tillbringare. Här kommer några stycken.



Fin blomkruka från loppisen i Kyrkdal. 20 kr



De här två vaserna fick jag till värsta fyndpriset.. 5 kr för båda.

 

Hittade denna gröna skönhet i Strömsund. 40 kr.







Jag betalar aldrig mer än 40 kr för en vas eller tillbringare men oftast kostar de inte mer än så heller.. De står överallt hemma hos oss.



Min lilla loppissamling i köket. Lampan 20 kr, lejonen (mina favoriter) 55 kr för båda och vasen 20 kr. Gudaavbilden kommer från rusta eller nått sånt.

Lampor



Tycker att denna lampa blev lite dyr men jag tyckte om den så den fick följa med hem. Betalade 70 kr för den. 



Fick denna lampa vid bouppteckning. Ingen som ville ha den. Med ny sladd och ny lampskärm så blev den ju så gott som ny.



Vi fick nya grannar för 2 år sedan och deras hus var möblerat. De var så snälla och skänkte en hel drös med grejer till oss.. Blandannat denna lampa. Tycker om den så mycket.

Krimskrams i bokhyllan




Min lilla elefantsamling... Det började med en och så hittade jag en där och en där och nu har de ju växt till en liten familj =) 

Möbler


 
Fick även denna stol av grannarna. Tack Lasse och Lilian.



Och denna....



Hittade denna byrå i Kyrkdal och fick köpa den för 250 kronor.. Tycker jag var ett bra pris. Tyvärr så ville syster också ha den så vi bråkar om den fortfarande...



Köpte blompiedestalen i somras på vår årliga 12 timmars loppisrunda. Den kommer från thailand och jag betalade 42 kr.



På samma loppis hittade jag även dessa roliga gubbar. De är sniddade ur samma trästycke.. Det är skickligt gjort. 75 kronor



Min fina kontorsstol i pysselrummet. Den är så skön och var så billig. 2 kronor tror jag att det var jag fick den för.


Jag har ju hur mycket loppissaker som helst men nu får det vara bra för idag. Det kommer mera.. har bara inte tait kort på dem än.

Ha det bra allihopa.

Saker som jag pysslar på med hemma..

Här kommer det lite saker som jag har gjort nu då jag har varit hemma sjukskriven.  Har inte kunnat sitta några längre stunder, en kvart där och en halvtimme där..

Det har blivit lite småpysslande då iaf.



Det här förklädet gjorde jag idag till Milton. Han ska få det då han fyller 2 år för han älskar att baka och laga mat.



Gjorde även 2 minigrytlappar



och en duk till hans nya rum.

  

Har gjort 2 överkast till spjälsängen. Det blå gjorde jag till Milton då jag väntade honom och det gröna gjorde jag till bebis i magen =)



Köpte en ful bokhylla på loppis för 70 kr. Målade den vit och tapetserade insidan med en fin gammal tapet =)
Nu står den i Miltons rum.

 

Köpte denna lampa förra veckan på en loppis, den var då trären (furu) så jag målade den och satte nytt tyg på skärmen. Den ska Milton få ha i sitt nya rum om det nu blir klart nångång.



Hittade dessa bilder på en hemsida och blev helt förälskad. Förlåt till dig som gjort dom, jag frågade aldrig om lov innan jag skrev ut dem... Tyvärr så sparade jag inte adressen till tjejen. Är 2 olika konstnärer förresten. De hänger i mitt lila sovrum.



Har fått dille på att måla om allt så det F vill ha kvar omålat får han gömma.. Dessa fururamar från Ikea fick sig ny färg. Jag har en tendens att plock småsten då jag är någonstanns och stenarna från den här utflyktsdagen passade bra på ramen.



En docka som jag gjorde för länge länge sedan när jag gick i skolan.

Här kommer ett par tavlor jag målat



En liten fantasibild. Ska in i Miltons nya rum.

 

Miltons favorithund Morris. Målade denna förra veckan, ska få hänga i Miltons nya rum.
 


Katten hänger i Miltons rum.. Den tycker han om väldigt mycket



Milton älskar barbapapa. Dessa tre tavlor gjorde jag då jag väntade honom.



Denna tavla hänger i sovrummet. Färgerna passar så bra in där.



Mormor stickade en liten tröja till dockan jag gjort.



Min kära mor återanvände gärna konservburkar och gjorde pennställ åt oss då vi var små.. Pennställ som jag fortfarande använder.



Fredrik gjorde denna hylla till mig då jag behövde någonstanns att ställa Miltons Barbapapasamling och fotografier.

Detta var lite av mitt pyssel som jag har hemma.. Hoppas att få se andras pyssel också.

Tapeter jag vill ha

Måste ju bara börja med min stora passion... Tapeter.  Detta är tapeter som jag vill ha.. skulle kunna köpa en rulle av varje att bara ha hemma så jag kan gå och titta på då jag känner för det. Tack och lov för internet!!!

Här kommer några underbara tapeter från www.engelskatapetmagasinet.se.
Som ni kanske märker så är jag väldigt mycket för lila och turkost.
     

Dessa tapeter kommer från cole and son. Den lila med träden funderar jag på att göra en fondvägg av i vardagsrummet. Tror att den skulle passa bra där.


   

och dessa underbara tapeter kommer från Designers Guild.

Det som är så svårt med dessa tapeter är att passa in dem i den övriga inredningen. Man får inte ha så mycket grejer framme. Älskar dem iaf.



Oj oj vilken dålig bild det blev.. Det här är iaf min absoluta favorit och den kommer jag att köpa och sätta upp i min hall så att jag får se den och bli glad varje dag. Älskar alla mönster som Hanna Werning gjort.

Min familj och vårt hus.



Börjar väl med en liten presentation av mig, min familj och vårt hus som du ser här ovan. Vi (jag, min man, vår son och vår hund) bor då i detta hus ute på landet i de norrländska skogarna. Huset är byggt i början på 1900 talet och vi har sakta börjat göra det till vårt. Har bott här i 3 år och jag trivs då iaf.  Har tapetserat om lite och gjort om badrummet Men det återstår mycket. Har många saker på min önskelista och mycket av det kommer aldrig att infrias men det är kul att drömma. Det vi håller på med nu är att göra iordning gästrummet till ett nytt rum åt Milton (min son) så att han får ordentliga lekytor. Vi får även tillökning till familjen i december så då vill vi ha barnkammaren ledig så att säga.



Det här är vi.... husägarna



och det här är vår son Milton (han åker motorcykel med morfar)



Milton igen med vår lilla vovve Dixie. Hon är en strävhårig tax och ja jag vet.... det ser ut som hon är en korthårig tax men hon har alltid haft lite hår. Hon fryser väldigt lätt. Ligger helst under en filt på soffan på dagarna.



Ja det här är då jag.. Är nu gravid i vecka 30. Har varit sjukskriven och går hemma sedan vecka 18 så jag har hunnit bli rejält less. Vill göra så mycket men får inte. Bebisen vill ploppa ut redan nu tyvärr.  Kommer att uppdatera med magbilder lite då och då.
 
Så där... nu vet ni vilka vi är..

Skriv gärna en rad så jag får veta vilka ni är =)

Välkommen till min nya blogg!



Efter många påtryckningar från min kära lillasyster har jag äntligen startat en egen blogg trots att jag inte har en aning om vad jag gör egentligen.

Vill bara dela med mig av alla de bilder som tar upp plats i min dator. Mitt största intresse är inredning, pyssel, min familj och loppisar så det är nog ganska stor risk att det kommer upp bilder på det. Är även en sådan som samlar på det mesta så jag kommer även att dela med mig av mina samlingar som jag har runt om i huset. 

Min stora passion är gamla tapetrullar och jag har samlat på mig ett par stycken, kan inte förklara varför men jag blir bara glad =)  

Tack för att ni tittade in... mycket nöje.  
       
RSS 2.0