Rena rama stormen

Vi har haft flera dagar med strålande sol och 5 plus ute, rena aprilvädret. Men idag började det blåsa och för minuter sedan spöregnade det och nu så tokblåser det och det bara vräker ner snö.. SÅ konstigt väder..

Skönt att sitta inne, trots att man har feber idag med. 5 dagar nu, lite less alltså men jag mår bättre. Jag sov bättre inatt fast jag har vaknat flera gånger av att jag sitter upp och tokhostar.

Fredrik har också feber än och Elliot hade 40,5 igårkväll. Han hade 39 imorse men fick alvedon och är nu hur pigg som helst.

Har haft sån tur att man har mormor. Värsta krutgumman som Madde (Freddes syster) sa. Hon har klarat sig från magsjukan vi hade och nu förkylningen fast hon kommer in varje dag och kollar till oss. Igår kom hon med fiskgratäng gjord på lax med nykokta potatisar och idag och kom hit med fläskpannkaka. VÄRLDENS BÄSTA MORMOR!!!!

Vad skulle jag göra utan henne??



Hon förtjänar alla blommor i världen..

Sjuk... igen

Det är tyst från mig för att jag har legat i 40 graders feber sedan i söndags. Trodde att det var över idag och åkte och handlade men jag hade fel då febern kom tillbaka nu ikväll.. Har vi fortfarande feber imorgon måste jag ringa doktorn.. Hostar så lungorna känns som om de ska följa med ut.. Nu är jag less!!!

Önskar mig

Något som jag verkligen har önskat mig är antingen nya hela lådor till min egen kryddhylla som jag har men som de fatts hur många lådor som helst till eller så skulle jag vilja ha en ny.
 
De här fina hittade jag på nätet..
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blocket

blocket finns det mycket fint också =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer Etsy

Här kommer lite mer grejer från etsy =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Etsy igen, fotöljer och soffor denna gången

Hittade så grymt snygga fotöljer och soffor på etsy som jag vill visa.. Ja det följde väl med lite andra färgglada bilder okså =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilken dag

Det har varit så härlig dag idag. Fredrik tog ena skotern och åkte iväg med sina kompisar och jag och barnen tog den andra och körde en sväng. De var alldeles saliga, ungarna.. Hade så roligt.
 
6 grader varmt är det ute och solen skiner. Vi åkte först till ok och köpte lite lördagsgodis och sedan så åkte vi och hälsade på svärföräldrarna.. Det har varit en bra dag med andra ord =)

saknar systeryster

Igår satt jag och tittade på en massa program från Australien och började sakna syster så hemskt.. Varför ska det vara så långt bort???
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är ju sanslöst vackert i Australien också.. Det vill man ju också se.. Får väl se om jag tar mig till Elin och hälsar på
 
 
 
 
 

Villeroy & Boch -Acapulco

 Den enda servisen som jag skulle vilja ha komplett set av.. Så snygg, färgglad och fin... Önskar mig!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Produktiv dag

Eller jag vet inte egentligen. Milton var dålig i magen imorse så jag har haft honom och Elliot hemma hela dagen. Han var inte sjuk igen som jag trodde utan det var nog all glass, skorpor, kakor, nyponsoppa som mormor gav barnen igår som gjorde hans mage upprörd.
 
Barnen har varit bedrövliga idag, de är så less på att sitta hemma med mamma och har bara bråkat och grinat och käftat emot. Jag höll på att bli tokig.
 
Satte mig framför tvn ett tag innan det började krypa i kroppen.
 
 
Jag ramade in ungarnas skol och dagisfoto
 
 
Fortsatte måla ramar men färgen tog slut så nu får jag vänta ett bra tag tills jag får tag i mer färg.
 
 
Testade att göra lite pom pom, det var så roligt. ska leta åt mer silkespapper och göra fler =)
 
 
Löste problemet med att förvara de här fina lampskärmarna, använde mig av taket =) 
 
 
Klädde om lampskärmen som blivit solblekt
 
 
Klädde om min lilla docka
 
 
 
Slipade ryggpinnarna, den längst ner är oslipad så det blev en jäkla skillnad
 
 
 
 
Började att fixa iordning stolarna som jag fick av en snäll farbror här på byn, jag räddade 3 stycken från att bli kastade på tippen. Det finns så många snälla människor.
 
Jag har slipat den första stolen och tagit lös sitsen. Ska ta och leta fram ett snyggt tyg till stolarna imorgon =)

Jag känner mig ensamen

Jag försöker få så mycket ensamtid som möjligt och idag fick jag det då Milton var på skolan och Elliot dumpade mig för mormor. Men jag har varit så rastlös och kännt mig ensam idag. Milton kom hem från skolan och gick direkt till mormor han med.
 
Var äver för en stund sedan för att höra om inte någon ville umgås med mig: NEJ!!! fick jag till svar.. Till och med Dixie flyttar över till mormor. Hon är ju smart, hon följer barnen för då vet hon att de tappar mat..
 
Det är bara jag och Doris då... what to do what to do???
 
Har spraymålat ramarna så det stinker i hela huset. försöker vädra innan Fredde kommer. Han kommer att bli galen.....
 
 
Jag fick ju lite tidningar förra veckan då jag låg sjuk men jag har ingen ro i kroppen att sitta ner och läsa.. Till och med att sitta vid datorn känns jobbigt.. har städat hela nedervåningen nu. Kanske ska börja uppe då..
 
Jag kanske ska sätta mig och titta på tvättmaskinen. Håller på att färga fula handdukar lila.. =)

Storstädning

Har haft en städhelg denna helg. Jag tog itu med pysselrummet som var i stort behov av omsorg. Jag har lagrat alla grejer där inne om ska ut på verandan sedan då den är klar men jag insåg att det går ju inte att ha så här. Jag kom inte ens fram till bokhyllan längre. Så jag bar ut alla lådorna plus att jag hämtade felr lådor på ica och packade om och packade ner loppisgrejer.
 
Jag gick även igenom alla tygerna och sorterade ut sådant som jag inte hade användning för och så kläder som ska säljas. Så nu är det så snyggt så..
 
 
De första lådorna från kontoret/pysselrummet. Fredrik höll på att få dåndimpen då han kom in och såg alla lådorna i köket. Ja, jag är en sådan som bär ut grejerna till ett annat rum då jag städar i ett rum. Det blev väl 10-15 banankartonger med grejer som åkte ut i förrådet.
 
 
Som ni ser så var det rätt så fullt.
 
 
Även på tygsidan så var det svårt att ta sig fram till bokhyllorna. Ska bära upp tapeterna också.
 
 
Mitt uppe i allt så ställde jag mig och lagade lunch till mina grabbar. Kände mig extra kärleksfull i lördags så ja tog mig tid att trycka ut hjärtan med hjälp av en liten pepparkaksform.
 
 
Nu börjar det ta sig..
 
 
 
Jag gick igenom varje lite tygbit med och vek om dem. Fick mycket mer plats då.
 
 
 
 
 

Fick en massa energi av att städa..
 
 
Jag satte mig vid symaskinen och lagade alla kläderna som skulle ha lagats för länge sedan. Sydde till och med de där gardinerna som jag lovade särmor för ett halvår sedan. Nu är det klart och det är så skönt.
 
 
Jag fållade äntligen kjolen som jag sydde för 2 år sedan.
 
 
Fållade kanterna på de här 2 dukarna också. De har också legat hur länge som helst.
 
 
 
Jag letade även fram alla ramar som jag har och har börjat måla om dem. De passade inte in hos oss i guld och silver. Nu ska alla bli svarta.
 
 
Här är gardinen som jag hittade på erikshjälpen i stan förra veckan.

Det verkar aldrig ta slut

I fredags så vaknade alla och mådde bra i magen, Milton och Elliot var förkylda men det kändes som en bagatell jämfört med magsjukan. Jag andades ut och gav alla frukost. Efter frukost så sprang Elliot och Milton på toa som galningar. Magsjukan tillbaka. Och uppe på de så fick Milton feber också.
 
Det blev en väldigt lugn hemmadag igen. De sov dåligt också och givetvis sov de i min säng så jag sov dåligt med.
 
Men imorse så var de båda två pigga förutom att de är hesa men det har varit full rulle idag.
 
Barnen har lekt, Fredde har kört traktor och jag har städat pysselrummet. Åkte på ica och hämtade banankartonger och packade ner loppisgrejer och saker som jag ska ha ute på bron sen.
 
Jag tror att jag bar ut 10 lådor allt som allt så jag har då fått motion idag. Ska lägga ut bilder sen..
 
Ni som kollar på vilket klockslag jag lägger ut inläggen på kanske märker att jag är uppe fast kl är över 12, jag kunde inte sova. Jag gick ner igen och satte mig framför symaskinen. Jag har sytt kanaler i 4 gardinlängder, lagat kläder, sängkläder, kuddar, gjort shorts av byxor och skrivit lite listor. Jag fick mycket gjort ikväll men jag känner att det är dax att gå och sova nu.
 
Ska lägga upp lite bilder imorgon. =)

Etsy

Etsy igen.. Jag kan inte slta titta där när jag har gått in. Finns så mycket...
 
Nu har jag tittat på att återanvända saker, trä och andra grejer som vissa endast ser som skräp men som jag och många andra ser som användbara saker..
 
Njut och inspireras
 
 
Dörr som fått nytt liv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gamla tråkiga böcker kan få nytt liv, finns alltid i överflöd på varje loppis till billig peng.
 
 
 
Varför inte använda krattan till något annat??
 
 
Skedar
 
 
 
 
Gamla tshirts och klänningar som enkelt fått nytt liv.
 
 
 
Kabelrullar ser man ju lite varstanns
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Återvinn gamla brädor och bygg ett vackert bord...
 
 
 
 
Tänkte på dig syster =)
 
 
Ramar blir snygga i en enhetlig färg
 
 
Snygga skålar blir till lampor
 
 
Snickra ett hjärta till din älskling på alla hjärtans dag imorgon, bäst att sätta igång!!
 
 
Eller tillverka ett bord till musikälskaren
 
 
Jag önskar att jag hade ett arbetsutrymme ute i ladugården och verktygen och kunskapen att bygga egna möbler. Jag har så många ideér, de vill ut i verkligheten också..

En till dag i sängen

Hade tänkt göra lite grann idag men har inte orkat ta mig upp ur sängen än efter städningen hos hönsen. Magen är fortfarande upp och ner så jag passar på att läsa ikapp mig på alla bloggar som jag följer (ca 60 stycken)  men det hade inte hänt mycket..
 
Kollade in tradera men jag var inte på humör så jag gav mig in på favoritsidan etsy för att titta lite där.
 
Skrev in sökordet SWEDEN och hittade massor av roligt..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker verkligen om örhängena. Jag har en hel burk med gamla mynt. Skulle vara roligt att få använda dem till något.

Man är ju inte så smart

Nu ligger jag igen.. Man är ju inte å smart alltid.. Tyckte att jag mådde bättre idag så jag gav mig ut och städade hos hönorna. Har inte städat där på bra länge på grund av kylan så det var en hel del.
 
Skulle kanske inte ha gjort det eftersom jag endast har ätit en pirog (middagen igår) ett äpple och 2 mackor sedan i söndags. Inte så mycket energi med andra ord.
 
Höll på att svimma flera gånger och i duschen efteråt fick jag världens yrselanfall ochd et kändes som om jag inte kunde andas.. Otäckt som fasen.
 
Men det var det nästan värt. Hönorna blev så lyckliga. Ni skulle ha sett dem. Å vad de rullade och hade sig i det nya spånet. Det var efterlängtat. Man blir så lycklig av dem. Förutom att en av tupparna är taskig mot den lilla fina dvärgtuppen. Ska ta bort dem bägge två men väntar några dagar, kanske imorgon så vi får en god alla hjärtans dag middag =)
 

Ligger hemma sjuk

Å då menar jag sjuk. Den här gången platsar på min topp 5 lista över värsta gångerna jag varit sjuk..
 
Fast jag kommer bara på 4 gånger som jag varit riktigt dålig.
 
1: När jag fick Milton. Ja jag mådde ju inte så här dåligt då men jag hade ont och höll ju nära på att dö men jag var mest medvetslös så den här gången var värre.
 
2: När jag fick mjölkstockning.. Fyfan säger jag bara,, vilken feber jag hade då.. Ont överallt och frusen
 
3: De två dagarna i fjol som jag hade feber och fick en infektion i foten. Kommer inte ihåg något från de två dagarna förutom att jag emellanåt hörde hur mormor rörde sig inne i huset och tog hand om pojkarna.
 
4: Igår var värsta dagen. Halv 8 på morgonen så vred det sg om i magen och jag har legat sedan dess.. Förbannade jävla magsjuka och feber på det. Har haft så fruktansvärt ont så jag har bett Fredde skjuta mig.
 
Elliot började klaga på eftermiddagen om ont i magen och kröp ner i sängen med mig för att sova bort det som han sa.. Sedan sätter han sig upp och spyr ner hela sängen, inklusive Freddes täcke.
 
Fick ringa in till mormor och be henne ta hand om hönorna vilket hon gjorde också och då Fredde kom hem från jobbet hittade han henne i köket, städandes.. Snälla söta mormor. Milton mår hur bra som helst så mormor hade varit ut och hämtat ägg i hönshuset och gjort pannkaka till Milton medans vi var dåliga uppe.
 
Nu äntligen på eftermiddagen dagen efter börjar jag känna mig lite piggare. har fått i mig att dricka och ätit ett äpple utan att behöva springa på toa.
 
tack vare snälla svärfar så har vi fått hem lite immodium och coca cola och blåbärssoppa. Fredde var så underbar igår och tog hand om oss men han blev dålig inatt och ligger helt utslagen nu. Nu får jag ta hand om honom istället.. Är helt matt och darrig men är på bättringsvägen
 
 
Tur man fick lite härlig läsning i brevlådan igår =)
 

Vi unnade oss

Vi unnade oss en bil i helgen. =)
 
 
 

Doris

Gjorde en Doris
 
 
 
 
 

Dockskåpet

Det går frammåt med dockskåpet
 
 
 
Jag har tapetserat om några rum
 
 
Och lagt mattor av de som jag fick på röåns möbler
 
 
 
Hade en tapet hemma som påminde om trägolv..
 
 
 
 
Skrev ut golv från internet med hjälp av skrivaren.. behändigt och gratis
 
 
 
 
 
Golvet på nära håll
 
 
 
Sovrummet med möbler från indiska.överkastet har mamma virkat
 
 
 
 
 
Tygprov från röåns möbler blev perfekt heltäckningsmatta
 
 
 
 
 
 
 
Mitt i lamptillverkningen. Gammal kinderäggask. Före de gjorde dem barnsäkra
 
 
Skrev ut bilder och gjorde små tavlor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lycksele

Hade en underbar helg tillsammans med Fredde, Therese och Tommy i Lycksele förra helgen. Vi åkte dit på fredagkväll och bastade, åt gott, och skrattade en hel del =)
 
 
 
 
 
Lite loppisar han vi med också hittade mycket fint men höll i slantarna
 
 
Therese var fin =)
 
 
 
Gjorde en lite utflykt också.
 
Top cats på kvällen.. Hur bra som helst =)
 
 
 
 
 
 
Tommy såg ut som om han skulle somna när som helst =)

 
 
 
För en gångs skull gjorde jag inte av med massor av pengar. Skylten ovan köpte jag av en check som jag fått på Åhlens. Köpte grytlapparna för att de var så fina =)
 
 
 

Röåns möbler

Jag och Therese tog oss en utflykt till Röåns möbler förra veckan och tittade på alla fina möbler.. Habegäret väcktes kan jag ju säga
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Besöket var inte så tokigt. lite fika. fina möbler och så fick vi en massa tyg och mattprover som de skulle kasta. De var perfekta till dockskåpet.
 

Kyrkogården klar

Jag har gjort klar kyrkogården nu. Den blev inte läskig som jag ville och jag fick inte till allt som jag hade sett det i huvudet men är rätt nöjd ändå. Frågan är: Vad gör jag med det nu?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skulle städa

Men hamnade framför datorn. måste plocka ur diskmaskinen, dammsuga, packa klart, hämta Therese, fylla på hundmat, fylla på hönsmat, packa ölen ;) vänta på Fredrik. Städa ungarnas rum...

Det blev då fan mycket lättare att sätta sig här..
       
RSS 2.0