Det har löst sig.

Elliot sov nästan 5 timmar på raken inatt så jag känner mig pigg som en lärka. Så himla pigg kände jag mig att jag tog ett lakan och klippte upp det och testade att sy en egen dopklänning. Det gick skitbra. Nu ska jag bara hitta ett snyggt tyg och sy klänningen på "riktigt". Behöver bara göra några små ändringar i designen. Frågade Fredrik vad han tyckte och fick bra ideer från honom också. 

Känns så himla bra nu att allt löst sig. Pratade med mormor imorse och hon sade att hon hade kvar av tyget då hon gjorde dopklänningen till mig (för 26 år sedan) så om det går och skogen med min klänning så kunde hon sy en ny överdel till gamla klänningen (den delen det var fläcken på). Oj vad det blev rörigt det där... 

Vår snälla granne Harriet hade läst att det krånglade för mig med fläckbortagningen så hon ringde imorse och erbjöd sig att komma över med bleksalt. Tack snälla för erbjudandet =)
 
Har som sagt sytt ihop en liten prototyp till klänning för att se om det funkade. Kom på en design igårkväll som jag klottrade ner på ett papper.



Min klotterlapp från igårkväll. Kan vara svårt att förstå..

Tänkte bara köra på och klippa på känn men så stannade jag upp och tillät mig själv att tänka igenom hur jag skulle göra och mätade ordentligt så då gick de ju bra.



Här är en nytagen bild på klänningen. Jag har inte sytt ihop nånting än. Hade tänkt att använda den här som mall då jag ska klippa ut det fina tyget. Har bara tagit en vit body och sytt en kjol till den med öppning bak så att det ska vara enkelt att hålla i honom under dopakten.



Hade tänkt att använda breda långa blå sidenband, satte bara på det guldiga så att ni ska förstå hur jag tänker. Har sytt veck längst upp på kjolen.



Har bara nålat fast den på bodyn. Funderar på om man ska ha en ljusblå body istället för vit för då behöver man inte oroa sig att det blir två olika vita färger på överdelen och underdelen. Kan se konstigt ut då. Ska se vad jag kan hitta i Umeå.



Bakifrån. Tänkte sy fast fina band eller sätta fast fina knappar så att kjolen hålls ihop längst upp. Annars tror jag att det blir för öppet. Och så hade jag tänkt sy en spets längst ner på klänningen och brodera namn och datum nere på klänningen. Känns väldigt bra det här.. Tror att jag kan fixa det. Fick en massa bra respons från min kompis Annika igår också så då känns det ännu bättre =)

Men nått som jag inte vet hur man gör är en hätta. Ska jag ha en? Vill nästan det. Elliot skulle bli så söt i en men hur gör man en? Har letat och letat mönster på internet men inte hittat något. Tack och lov att man har mormor så att man kan fråga henne. Ska dit imorgon efter att jag lämnat Milton på dagis.



Hittade den här som man kan köpa men det vill jag ju inte göra. Måste komma på ett bra sätt... klurar...



Har varit och köpt nytt tyg så jag ska sy nya kuddfodral av det till soffan.



Svärmor skickade lite bilder på Milton. Att han var söt =) Hade fått sina två första tänder.



Miltons dop.


Barnparadiset

Hittade denna sida genom föräldrar och barn tidningen och blev kär i lite leksaker som jag tror att jag ska skicka efter till mig själv. Barnen får inte leka med dem *skrattar* 




Älskar detta dockskåp som man får måla själv. Gu va skoj... Kostar bara 345 kr. Det tycker inte jag att det var så farligt dyrt. 

Så här står det:

Vackert och annorlunda dockhus. Baksidan av huset är öppet. Hela familjen kan vara med och pyssla med! *OBS* Denna produkt kräver montering (ihopsättning). Säljs i byggsats i omålat trä. Ej lämplig för barn under 3 år. Mått: 51 x 38,5 x 27,5cm




Mycket stor tredimensionellt träpussel som fyller två funktioner. Du inte bara pusslar ett pussel utan du bygger samtidigt upp en leksak som du sedan kan leka med. Det behövs inga verktyg för att sätta ihop pussel bitar. Pussel är ett väldigt roligt leksak för barn från 3 år. Den utveckla fantasin och kreativitet. 65x43x52cm. 269 kr.



3 d pussel fisk. 15x13x27cm .   59 kr.


Traktorpussel 69 kr



Pussel hundar 79 kr.

Att det var härliga pussel. Vill ha dockskåpet så himla mycket. Tycker att det var billigt. Ska ta mig en funderare om jag har pengar till att köpa ett dockskåp. Är egentligen en ganska onödig utgift för mina barn är ju för små att leka med det och jag skulle nog inte låta dem göra det heller. Är rädd om min saker... 

Har fått ett dockskåp av min syster som hon har gjort själv. Väldigt snyggt och så har hon tillverkat alla möblerna själv också.
Ska sätta ut en bild på det då jag har tagit hem det. Den står nämligen hemma hos mamma och pappa nu.

Har ju ett eget docksåp som jag fick av mamma och pappa då jag fyllde 6 eller 7 år. Pappa har gjort det själv och jag var så glad för det. Är fortfarande glad över det. Började fixa till det för ett par år sedan men det tog stopp när jag flyttade in hos Fredrik i hans lilla hus på 36 kvm. Det fick inte plats där, var ju nästan lika stort som huset hehehehe...

Kanske ska ta in det nu och fortsätta med renoverandet. Billigare att tapetsera om inuti den än hemma på väggarna.

Jag och Therese funderar på att starta en pysselklubb. Fick inspiration av Pink friday Lisa. Skulle vara jättekul. Då skulle jag kunna fixa till dockskåpet och göra möbler och grejer. Frågan är ju bara vad vi gör med barnen. De kan ju få målarpenslar och grejja på de också men bästa vore väl om vi hade några pappor som kunde ta dem. Ska surra ihop oss lite. =)


Fyndade på Tradera igår. Budade på klädpaket. Fick 14 par skjortor och tröjor och 8 par byxor (både jeans och mjukis) för 200 kr plus frakt. Det är till Milton. Bra att ha mycket med dagiskläder.

Oj nu vaknade Elliot. Ska ta hand om han nu.

Ha de gött!!
              
Åsikter och kommentarer
Postat av: M.

Tackar:) MEn är fortfarande inte nöjd! Väggarna är så kala..



Mysigt de första dockhuset var! Kul att man får måla de själv också :P

2009-04-20 @ 14:52:40
URL: http://emanuelsmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

       
RSS 2.0