Umeå

Vi var till Umeå igår, jag och mamma och barnen. For kl 9 och kom inte fram förrän halv 1. 3,5 timme för att köra 12 mil. Orsaken hette LOPPISAR!!

Hittade en hel del loppisar efter vägen som otroligt nog var öppna. Fick gå på de där loppisarna som jag har sett så många gånger då man kört förbi men som aldrig har haft öppet..

Det blev några grejer som fick följa hem men mycket som jag skulle vilja ta hem..

Granöloppisen

Det här köpte jag:



2 bockar till och vips så har jag skapat mig en samling på 2 dagar. har köpt 8 stycken den här veckan. Notera hur stor de är jämfört med legogubben...

Det här skulle jag vilja ha men inte köpte:



Nu bara måste jag ut i naturen och leta grenar så att jag kan tillverka en sådan här gungstol. Föll för den pladask.. Jättefin...



De här två stolarna skulle också få följa med mig hem vilken dag i veckan som helst..



Det här dansktillverkade skåpet var så fint. Skulle vilja ha det.

det fanns så mycket fina grejer där på granöloppisen men tyvärr så har man varken plats eller pengar till det.. Men drömma går ju =) 

Returbutik nr:1

Hittade en returmarknad efter vägen också. Ja alltså en affär som säljer begagnade saker. Där fanns också mycke roligt bland annat 70 tals tavlor men de var alldeles för dyra för att jag skulle vilja köpa något.. 



Mamma köpte iaf ett fränt nyckelskåp som ska målas om=) Jag tycker rosa grönt och turkost, mamma säger vitt.. Tråkmåns!!!



Returbutik nr: 2

Efter att vi tagit oss fram till Umeå så åkte vi mot Holmsundshållet för där vet vi är en returbutik till..

Redan utanför var jag exalterad för det stod gamla plåtskåp överallt.. Det bådade gott.. Hade jag haft släpvagn så hade jag köpt gamla plåtskåp från en skola, sådana där små skåp. 8 stycken var det, svarta med oranga dörrar. Perfekt till barnens rum som klädskåp eller leksaksförvaring. 450 kr tog dom för allihopa.. Till och med pappa sa att jag skulle haft släpvagnen med mig då..



Det var en rolig butik, de hade små montrar överallt där de visade vad man kunde göra med saker. Nya användningsområden som med tvättmaskinstrummorna ovanför som efter att ha placerats på gamla kontorsstolsben blivit dekorativa eldtunnor och gamla tantskinnmössor blev lampor, blixtlås till lampskärmar. Roligt =)

 

Det var billigt och bra där och de hade verkligen allt. Verkade som om det köpte upp saker från företag och skolor och privatperosner så det var en salig blandning.




Jag har en hel hög med sådana här ljusstakar och nu kompletterade jag med 2 små också (10 kr) . Målar alla i samma färg och ställer dem i grupp.. Snyggt.



Hittade även kuddfodral från Indiska plus innerkudde för 10 kr.




Även 2 sjalar fick följa med hem för 10 kr styck.

Hittade även ett par skidor till Milton och stavar som jag köpte. 40 kr för skidor och stavar. Tyvärr hittade jag inga till Elliot men jag hoppas att mina gamla skidor finns kvar uppe på vinden. Ska leta imorgon så kanske vi kan ta oss ett varv på gården =)


Efter alla loppisar bestämde vi oss för att åka in till stan för att äta. Både jag och mamma var supersugna på kinamat så vi åkte till Eurasia.. Buffe - perfekt. Fanns till och med pizza i buffen så ungarna var nöjda de med och åt som hästar.. =)

Jag satt ju och tittade ut genom fönstret medans jag åt och såg Indiskas skyltar lysa mot mig så givetvis var vi tvugna att gå dit med =)

Indiska



Köpte den här stjärnan till Elliots rum, den var så fin att jag funderar på att ha den uppe jämt..

Det blev även ett stopp på lagerhaus där de var i full gång med rean.

Lagerhaus




Jag behöver en krok till badrummet att hänga upp necessären på så den här blev perfekt.



Nya kökshanddukar kunde jag inte låta bli att handla då det var halva priset.


Myrorna

eftre ett dyrt besök på biltema där färg inhandlades till bockarnas förvandlig och ett snabbt besök på Rusta för att fylla upp godisförrådet för att kunna muta ungarna med så åkte vi på myrorna. Mutade ungarna igenom klädavdelningen med godiset så jag i lugn och ro kunde kolla på kläderna och sedan fick de väl gnälla sig igenom resten av affären..



Snyggaste lilla lampskärmen följde med hem..

 

Har en sådan här vas men i en annan skepnad så jag tänkte att det skulle vara snyggt att ställa dem bredvid varann..



2 örngott i toppskick. De hade även påslakanen också men jag tänker inte betala 95 kr styck för begagnade påslakan.. Helt sjukt vad myrorna har blivit dyra.. Man går ju på sådana där ställen för att det ska vara billigt..



de två ramarna var egentligen för dyra men de var maffiga och rejäla och mamma ville ha tavlorna som var i ramerna så vi delade på kostnaden.. De ska bli svarta =)


Det blev en lång dag men ungarna var rätt så snälla. Var betydligt lättare att ha hjälp med sig. är ju van att vara själv med ungarna så det blev väldigt mycket mer avslappnat och roligt så här =)

Synd bara att man inte hinner med allt man vill. Hade gärna varit och hälsat på all vännerna och släkten men tiden går ju så fort och det är ju så mycket man vill hinna med..

Få ta en tur till snart igen =)

              
Åsikter och kommentarer
Postat av: Therese

Åååå. Nu är jag riktigt avis på dej ak :p

2011-12-31 @ 18:53:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

       
RSS 2.0